Dodaj do ulubionych

Polacy są dumni z bycia Polakiem

• Gość: jozek Ja jestem dumny z tego ze zdarzylem uciec z Polski IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.04, 15:49
      czasami mialby czlowiek ochote wrocic na stare smieci, ale wystarczy tylko
      ogladnac jedne wiadomosci w tv i juz na pare miesiecy ochota przechodzi.
      Tak jak tu juz wielu moich poprzednikow pisalo dumnym mozna byc z czego na co
      sie mialo wplyw no i dobrze wyszlo. Z miejca urodzenia mozna sie cieszyc lub
      smucic ale byc dumnym nie mozna.
      Logiczne jest wiec ze np. ja zdupcylem z tego pojebanego kraju i nie musze tam
      wracac jednym slowem mi sie udalo. Zyjac sobie skromnie w niemczech zobaczylem
      troche swiata i nie musialem odslugiwac pojebanego wojska( nie mam tez zamiaru
      do nikogo strzelac), jezdze fajnym autem i jest niezle. W polsce bym nie
      doszedl do niczego i cieszylbym sie z uzywanego poloneza. Nigdy nie dostalbym
      sie w polsce na studia, bo te na ktore chcialem isc trzeba bylo miec "plecy"
      lub kase, nie mialem ani jednego ani drugiego, itd....
      Wiec nich mi tu jakies durnie nie probuja wmawiac ze powiniem sie wstydzic
      itp...ja mam tylko jedno zycie i chce go spedzic w miare wygodnie a polska (
      zakladajac ze nie chce byc zlodziejem) mi tego nigdy nie zagwaratuje
      • Gość: ulga_dla_Polski ! Re: Polska cieszy się z tego, że uciekłeś z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:52
        Polska korzysta z twojej tu nieobecności. Jednej zdradzieckiej kanalii mniej.
        Czekamy na wyjazd nastepnych tobie podobnych. Może nawet damy na bilet w jedną
        stronę.
      • Gość: Thea do jozek Re: Ja jestem dumny z tego ze zdarzylem uciec z P IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 17.10.04, 09:21
        Dumm geboren, dumm gelebt und nichts dazu gelernt.
        Och, jakis ty biedny, jeszcze polecisz do Polski jako Gastarbeiter
        jak tu tak dalej poleci.
        • Gość: jozek Re: Ja jestem dumny z tego ze zdarzylem uciec z P IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.10.04, 10:30
          thea piszesz ze swojej sfrustrowanej ostdeutsche Uni( server Humboltuni) wiec
          mnie twoje poglady nie dziwia , jak w polsce bedzia tak jak w niemczech
          zachodnich to pewnie ze tam pojade chocby poto zeby tobie zabrac miejsce pracy,
          bo ja skonczylem zachodni universytet a nie tak jak ty postsoviecki
    • sanduszko [...] 16.10.04, 16:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: nie_dziwi_ten_fakt Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem -I TAK MA BYĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:56
    • Gość: meerkat NOWA, SENSOWNIEJSZA ANKIETA! ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 23:48
      Moze by juz skonczyc z ta glupota?

Proponuje ankiety w poszczegolnych krajach:

1.Czy uwazam sie za Polaka, Anglika, Szkota, Amerykanina, Tuarega, Irakijczyka?

2.Czy mialem wybor by byc Polakiem, Francuzem, Amerykaninem, Rosjaninem, itd.

3.Jesli tak to czy jestem z WYBORU Polakiem, Australijczykiem, Amerykaninem,itp.

4. Czy uwazam moja decyzje za a/trafna
      b/ bledna
      c/bez znaczenia

5. Czy w XXI-szym wieku narodowosc ma jeszcze jakikolwiek sens?

A moze Polacy na tym forum zechcieliby odpowiedziec na powyzsze pytania?

• Gość: Kasia NOWA, SENSOWNIEJSZA ANKIETA! -Odpowiedz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:26
        1.Urodzilam sie w Polsce, wiec jestem Polka.
        Dumna z tego nie jestem, zawstydzona tez nie- ot, kwestia przypadku.

2.Gdybym mogla wybierac- chcialbym sie urodzic w Stanach Zjednoczonych, bo tam
        nikt nikogo o narodowosc nie pyta, tylko czasem o obywatelstwo, i mozna byc kim
        sie chce (bylam rok na stypendium).

3. Uwazam sie za obywatelke swiata.

4.W Polsce meczy mnie, ze posluze sie slowami Pawla Jasienicy -"ZMORA
        ZASCIANKA".

To tyle.

P.S. Ciekawa jestem co odpowiedza inni.
        • Gość: marta Re: NOWA, SENSOWNIEJSZA ANKIETA! -Odpowiedz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:30
          Rodzice sa Polakami (dziadkowie ze Lwowa), wiec ja automatycznie tez.
          Nikt mnie nie pytal czy chce byc Polka, podobnie jak nie pytano mnie czy chce
          byc katoliczka i zostac ochrzcona.

Uwazam, ze w dzisiejszych czasach narodowosc jest nieistotna: wazne ile
          czlowiek zna jezykow i jakie ma kwalifikacje zawodowe, bo pracowac mozna
          praktycznie wszedzie.

Gdybym mogla wybierac, to chcialbym byc Wenezuelka- to przewaznie b. piekne i
          seksowne dziewczyny, a klimat tez mi sie podobal.
          • Gość: Marek z Kalisza Re: NOWA, SENSOWNIEJSZA ANKIETA! -Odpowiedz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:47
            Polakiem jestem- dumny nie.

Z czego tu byc dumnym? Nie jestesmy lepsi od innch, a w wielu rzeczach,
            czystosc, gospodarnosc)-gorsi.

chcialbym sie urodzic w USA. Obywatelem bym byc nie musial. Byle tam zyc.

Dzisiaj nacjonalizm , to dla psycholi!
            Jak dojdzie wladzy koalicja Giertycha/Leppera to emigruje.
            GDZIEKOLWIEK, byle nie na wschod!
    • Gość: Marczenko Kurica nie ptica, Polszia nie zagranica ... hehe! IP: *.sympatico.ca 17.10.04, 08:44
      • Gość: Zwyczajny Polak Ty Marczenko ili MOLOTOW? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:49
      • Gość: FREDDIE ODPOWIEDZ NA LEPSZA ANKIETE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:52
        Na pewno nie chcialbym byc Rosjaninem, bo wstyd.
        Moglbym byc Zydem, ale nie w Polsce.
        Najlepiej Szwajcarem, bo wszyscy sie licza, i nikt nie bedzie atakowal kraju, w
        ktorym i FSB, i Cosa Nostra i al-Kaida trzymaja KASE!
        • Gość: meerkat Nieoficjalny hymn Federacji Rosyjskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:54
          "NA HOOY NAM SWOBODA
          RUSKIEGO NARODA
          GDY NIE MA CO YEBAT'
          I NIE MA CO PIT'?!"
          • Gość: Ala z Rokitnicy NOWA, SENSOWNIEJSZA ANKIETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 08:58
            Po co komu dowod osobisty, narodowosc, wyznanie?

A coz to zmienia?

Ani do tego czlowiek nie jest gorszy, ani lepszy!

Dumnym mozna byc tylko z WLASNYCH, OSOBISTYCH dokonan.

Jesli kiedys dostane np. Nobla z medycyny, to ja go zdobede, a nie Polska.
            • Gość: Operacja "WISLA" ANKIET MEERKATA MA WIECEJ SENSU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 09:02
              Z czego tu byc dumnym, jak czlowiek nie mial wyboru.

Chcialbym sie urodzic np. Danii-byloby mi duzo latwiej skonczyc studia i dostac
              przyzwoita prace.

Szczep czy plemie to jeszcze jakas forma tozsamosci zbiorowej.

Narod- nie bardzo, bo co JEST <narod>?
              • Gość: Marczenko Re: ANKIET MEERKATA MA WIECEJ SENSU! IP: *.sympatico.ca 17.10.04, 09:09
                Co Wy wczoraj piliscie?
            • Gość: Marczenko Re: NOWA, SENSOWNIEJSZA ANKIETA IP: *.sympatico.ca 17.10.04, 09:06
              Nobla z medycyny to ostatnio dostal Naumann, hehe!
              • Gość: meerkat CIEPLOI, MARCZENKO! GORACO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 18:25
                Jakos wybitnych uczonych rosyjskich i polskich w gronie laureatow NAUKOWYCH
                nagrod Nobla oda dawna raczej nie widac.

A moze Szwedzi to jewrieje, tylko sie wtydza przyznac?!
                • Gość: Operacja "WISLA" Re: CIEPLO, MARCZENKO! GORACO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 18:30
                  Poczytajcie sobie zeznania naocznych swiadkow o masakrze LEMKOW i UKRAINCOW w
                  Bieszczadach w remach Operacji "WISLA".

Rdzennie polsscy zolnierze miejscowi kobiety i dzieci doc plotow tam ZYWCEM
                  PRZYBIJALI (oczywiscie po zgwalceniu tych pierwszych)!.

Albo jak to Wojsko Polskie autochtownow wypedzalo z takich "polskich miast po
                  wiekach odzyskanych" jak Stettin, Schweenmundee, Danzig, Breslau, Gruenberg,
                  Hirschberg, Oppeln, Kattowitz, Hindenburg, Gleiwitz, Boiten, itd.
    • Gość: Cezary Trąbski Dzień Flagi: Biało czerwona IP: *.adsl.tele2.no 17.10.04, 19:42
      Biało czerwona

Biała jesteś w czystości mej duszy
      Żadna pokusa jej tu nie wzruszy
      Biała w czystości trzepoce flaga
      Z nią maszeruje nasza odwaga

Męstwo kropi ją krwią bohatera
      Czerwień z serca się wydziera
      Narodu flaga zabryzgana męstwem
      Idzie do boju ze zwycięstwem

Bym w dniach pokoju był aniołem
      W biel lubej spowity żywiołem
      W czas gwałtu wojennej zawieruchy
      Flagi kraniec nigdy bywał suchy

Niechaj prowadzi Naród do chwały
      Z trzepotem skrzydeł flagi tyś zuchwały
      Biało czerwonym bądź mym ptakiem
      Trwał będę do kresu pod twym znakiem

Cezary Trąbski
      2004-04-17 21:08:33

• Gość: zwykly Polak "Nie damy guzika od munduru"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 22:53
        I guzik osiagniemy!
    • Gość: USA Zawsze mozna byc dumnym to zalezy od osoby a nie IP: 66.52.237.* 18.10.04, 00:37
      wydazen. Brawo Polacy!!
      • Gość: Szambelan Byles w Polu, byles w gumnie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:15
        Teraz siedzisz w klopie dumnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka