lumpior 14.01.19, 14:48 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24360730,pawel-adamowicz.html#s=BoxMMtImg1 // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdolot Re: Adamowicz zmarł. 14.01.19, 15:01 ['] Wyrazy współczucia dla Bliskich. To potworna tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Adamowicz zmarł. 14.01.19, 15:03 [*] Wieczne odpoczywanie racz dać Mu Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-kosa Re: Adamowicz zmarł. 14.01.19, 15:48 Chwilę wcześniej - przed atakiem nożownika - był szczęśliwy. Radosny z udanej imprezy, z wielkiego serca mieszkańców, z zebranych pieniędzy, z zapalonych światełek... Jeśli istnieje "Drugi Świat" to poszedł tam uśmiechnięty. aga Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Adamowicz zmarł. 14.01.19, 16:12 Nienawiść jaką rozpętał J. Kaczyński wobec Polaków przynosi w końcu tragiczne efekty. Te "zdradzieckie mordy" ci "komuniści i złodzieje" czy ten "zamach" w Smoleńsku, no i to nieustanne szczucie w czasie tych absurdalnych "miesięcznic" daje plony. J. Kaczyński jest chyba dumny ze swojej roboty, to przecież taki wybitny taktyk. Ale przyjdzie czas, że i ten taktyk zostanie rozliczony. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Adamowicz zmarł. 14.01.19, 18:13 A Stefan W. niestety żyje i będzie żył na nasz koszt. Żal Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Adamowicz zmarł. 14.01.19, 16:37 To czekamy aż jakiś katolik zażąda zakazu chowania na poświęconej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Adamowicz zmarł. 14.01.19, 17:39 Opuściłem Gdańsk blisko pół wieku temu, ale na zawsze pozostanie on moim rodzinnym miastem. I cały czas kibicowałem jego rozwojowi, i z podziwem, ale i z zazdrością obserwowałem jego pięknienie, jego rozmach i jego wielkomiejskość, szczególnie w ostatnich dwudziestu latach, czyli właśnie za prezydentury Pawła Adamowicza. Muzeum II Wojny, Centrum Solidarności, nowy stadion czy moja ulubiona Pomorska Kolej Metropolitalna to tylko niektóre z Jego osiągnięć. Niestety, więcej już niczego nie dokona. Mam nadzieję że znajdzie się godny następca, choć będzie miał niełatwo bo poprzeczka jest zawieszona wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.rozencwajg ["] 15.01.19, 14:52 Janek Wisniewski tez padl, ale nie bylo takiego rejwachu... Odpowiedz Link Zgłoś