Dodaj do ulubionych

Cela+ dla Donka, czyli PiSowiec z Baszkirii:...

15.01.19, 20:10
...no i doczekałem się; po tym, jak ongiś na onecie widziałem komentarze nieprzelogowanego trolla z Rosji wspierającego PiS, mam teraz poszlakę z portalu pisma "Do Rzeczy". Pod tekstem o tym, że ktoś groził Tuskowi, jest komentarz użytkownika Polexit z 18.45:
"ochrona dla gronkowca i innych z PO - program pod nazwą CELA+"
Z adresu IP wynika, że to ktoś z wioseczki Kabakowo w Baszkirii. Sprawdziłem sobie na mapie. Bardzo regularna zabudowa, zespół sporych budynków w centrum i bankomat Sbierbanku, do którego Polexit chodzi po stan konta. Biedaczek nie wszedł przez proxy.

Oto link do Do Rzeczy:
dorzeczy.pl/kraj/90239/Grozby-pod-adresem-Donalda-Tuska-Dostanie-kulka-w-leb.html
A to screen z wPiSem, po prawej stronie we "właściwościach obiektu" miejsce nadania: Kabakovo, Russian Federation.
fotoforum.gazeta.pl/photo/0/wf/kf/arvw/ex87inomY1uqgkLyxX.jpg
Wiadomo mi było, że rosyjskie farmy trolli wspierają PiS, ale tak naocznie tego jeszcze nie udało mi się namierzyć.

Obserwuj wątek
    • hordol Re: Cela+ dla Donka, czyli PiSowiec z Baszkirii:. 15.01.19, 20:22
      skoro taki z Ciebie detektyw/zakladam,że twoje namiary są prawdziwe/ to jednak nie przyszło Ci do głowy iż rzeczywistym i prawdziwym zamiarem tego trolla nie jest wspieranie jakiegoś PIS-u tylko podsycanie stanu waśni i podziałów w Polsce?
      • snajper55 Re: Cela+ dla Donka, czyli PiSowiec z Baszkirii:. 15.01.19, 20:24
        hordol napisała:

> skoro taki z Ciebie detektyw/zakladam,że twoje namiary są prawdziwe/ to jednak
        > nie przyszło Ci do głowy iż rzeczywistym i prawdziwym zamiarem tego trolla nie
        > jest wspieranie jakiegoś PIS-u tylko podsycanie stanu waśni i podziałów w Pols
        > ce?

Czyli tego, co robi PiS? Masz rację. Ale on robi i jedno, i drugie.

S.
        • hordol Re: Cela+ dla Donka, czyli PiSowiec z Baszkirii:. 15.01.19, 20:49
          wydaje mi się jednak mało prawdopodobne iż PIS jest aż tak potężny ,że posiada grupę zwolenników (atakujących Platformę) w odległej o kilka tyś km autonomicznej, peryferyjnej republice Rosji
          • snajper55 Re: Cela+ dla Donka, czyli PiSowiec z Baszkirii:. 15.01.19, 20:55
            hordol napisała:

> wydaje mi się jednak mało prawdopodobne iż PIS jest aż tak potężny ,że posiad
            > a grupę zwolenników (atakujących Platformę) w odległej o kilka tyś km autonomic
            > znej, peryferyjnej republice Rosji

Ależ to nie są zwolennicy PiS. To są pracownicy Putina Pracujący nad osłabieniem Polski i UE, wspierający PiS.

S.
          • buldog2 Re: Cela+ dla Donka, czyli PiSowiec z Baszkirii:. 15.01.19, 20:59
            Byli pracownicy Olgino potwierdzają, że posługują się różnymi kontami i różnymi IP, z Rosji, Europy itd. Widać rzeczony troll pisał na użytek wewnętrzny nie chciało się zmieniać. W końcu, utka nie ptica, PIS nie zagranica.
            • piq myślę, że to prosty błąd,... 16.01.19, 00:38
              ...jak Karacuby nie przelogowującej się. Nie przeszedł przez proxy i wylądował w Kabakowie
      • wolves-land Re: Cela+ dla Donka, czyli PiSowiec z Baszkirii:. 15.01.19, 20:57
        hordol napisała:

> nie przyszło Ci do głowy iż rzeczywistym i prawdziwym zamiarem tego trolla nie
        > jest wspieranie jakiegoś PIS-u tylko podsycanie stanu waśni i podziałów w Polsce?

Tu akurat już chyba nie ma czego podsycać, bo tak się składa, że PiS w ogóle jest w stanie permanentnej waśni ze wszystkimi.
        A skoro jest w ciągłym sporze z UE, to pod względem geopolitycznym jest sojusznikiem Rosji czy Ci się to podoba czy nie.
      • buldog2 Re: Cela+ dla Donka, czyli PiSowiec z Baszkirii:. 15.01.19, 21:57
        Właśnie to jest jedno z najważniejszych zadań postawionych przed PISem. Zarazem wspomaga PIS.
    • snajper55 Brawo za spostrzegawczość 15.01.19, 20:23
      piq napisał:

> ...no i doczekałem się; po tym, jak ongiś na onecie widziałem komentarze nieprz
      > elogowanego trolla z Rosji wspierającego PiS, mam teraz poszlakę z portalu pism
      > a "Do Rzeczy". Pod tekstem o tym, że ktoś groził Tuskowi, jest komentarz użytko
      > wnika Polexit z 18.45:
      > "ochrona dla gronkowca i innych z PO - program pod nazwą CELA+"
      > Z adresu IP wynika, że to ktoś z wioseczki Kabakowo w Baszkirii. Sprawdziłem so
      > bie na mapie. Bardzo regularna zabudowa, zespół sporych budynków w centrum i ba
      > nkomat Sbierbanku, do którego Polexit chodzi po stan konta. Biedaczek nie wszed
      > ł przez proxy.
      >
      > Oto link do Do Rzeczy:
      > dorzeczy.pl/kraj/90239/Grozby-pod-adresem-Donalda-Tuska-Dostanie-kulka-w-leb.html
      > A to screen z wPiSem, po prawej stronie we "właściwościach obiektu" miejsce nad
      > ania: Kabakovo, Russian Federation.
      > fotoforum.gazeta.pl/photo/0/wf/kf/arvw/ex87inomY1uqgkLyxX.jpg
      > Wiadomo mi było, że rosyjskie farmy trolli wspierają PiS, ale tak naocznie tego
      > jeszcze nie udało mi się namierzyć.

Może to któryś z naszych forumowiczów na szkoleniu?

S.
      • m.c.hrabia Re: Brawo za spostrzegawczość 15.01.19, 20:33
        snajper55 napisał:

>
        > Może to któryś z naszych forumowiczów na szkoleniu?
        >
        > S.

pewnie znany z miłości do bąka wiosna.
    • piq no to jeszcze jak wygląda Kabakowo:... 15.01.19, 20:25
      www.google.pl/maps/place/Kabakovo,+Baszkiria,+Rosja,+453028/@54.5381046,56.1239028,3477m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x43d9174f26bf9c6d:0x8b3eceeeff22c4d6!8m2!3d54.5329246!4d56.1495367
      Jak na taką mieścinkę jest troszeczkę dziwnych zabudowań, a zwłaszcza bardzo interesujący układ dróg.
      • yoma Re: no to jeszcze jak wygląda Kabakowo:... 15.01.19, 20:49
        No, a w Starych Kijoszkach jeszcze dziwniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka