Gość: abc Dlaczego ma się odwołać? Przecież jest winny !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:52 Nie rozumiem, jak praworządny sejm odwołuje się od wyroku sądu wiedząc, że sąd ten ma rację... Ja rozumiem odwołanie jako nie zgodzenie się z niesprawiedliwym wyrokiem - a co tutaj jest niesprawiedliwego? Rzeczywiście, te "tęgie głowy" w liczbie sztuk 460 niech się teraz tym martwią. Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 płacić łotry 18.10.04, 13:07 Dość często w ostatnim czasie był poruszany problem karania urzędników administracji państwowej za popełniane przez nich błędy przez które wiele firm zbankrutowało, lub ponosło wielkie straty – To bardzo dobry pomysł ! powinien dotyczyć również posłów, którzy podnieśli rękę za wprowadzeniem bubla Odpowiedz Link Zgłoś
ickis Taak! 18.10.04, 14:04 Sejm zaplaci. Kazdy posel wyjmie z wloasnej kieszeni. Naüiszcie raz w zyciu, ze to Podatnik zaplaci. Jak za wszystko. Dobrze, ze ja juz tego nie zrobie. Moga sie nawpier...... mojego funduszu emerytalnego ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Nikt nic nie zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 14:05 Ludzie, nie epatujcie się! To jest wyrok zaoczny, na tle sporów proceduralnych, kto ma pełnomocnictwo Sejmu - marszałek czy szef kancelarii - i będzie zaskarżony, potem rozprawa w normalnym trybie, apelacje - żaden szpital nie doczeka wypłaty, tym bardziej taki, co ma 20 mln zadłużenia! To mydlenie oczu społeczeństwu i dowód na spryt sędziego, co się chciał w gruncie rzeczy uchylić od rozstrzygnięcia.A płacić teraz nikt by nie musiał, gdyby nie banda kretynów z Sejmu AWS w 2000 roku i hipokryzja kolejnych rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam was dość Dziennikarski bubel IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.10.04, 14:41 "Sejm zapłaci 17 mln złotych za swój błąd..." Jak można taki brednie pisać. Sejm nic nie zapłaci, a jak będzie musiał zapłacić to uchwali, że nie zapłaci i patrz punkt pierwszy. Dlaczego w całym, dość długim artykule nie ma ani słow kto i po co tę ustawa wysmrodził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michalc To my zaplacimy.... . IP: *.kompakt.pl / *.kompakt.pl 18.10.04, 14:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Ustawa 203 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 16:00 Gdyby autorem ustawy był SLD, Wyborcza pisałaby o tym metrowymi literami na pierwszej stronie.Tu jakoś nie wspomniała że autorem jest AWS z wizjonerem Buzkiem który to wysmażył aby odczepić się od strajkujących pielegniarek, nie mając zamiaru zobowiazania dotrzymać. Jak to więc nazwiemy: pomroczność jasna? hipokryzja? manipulacjia? a może demagogia? Co na to szlachetny i prawy redaktor Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubiler Sejm zapłaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 16:15 o ile wiem to Sejm żeruje na nas - podatnikach więc jak mam rozumieć że Sejm zapłaci za swoje błędy? niech ktoś wreszcie zmieni co nieco w prawie żeby melepety które błędy robią więzieniem za nie odpowiadały... mało że diety mają powyżej średniej krajowej to jeszcze nieuki się mylą... za nasze pieniądze... skandal i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinamor Sejm zapłaci 17 mln złotych za swój błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 16:44 To nie Sejm, nie p'osłowie, ale wszyscy podatnicy poniosą konsekwencje nieudolnosci lub złej woli parlamentarzystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igrek płacić... IP: *.globit / 217.98.57.* 18.10.04, 19:14 jak najbardziej, ale z kieszeni posłów, którzy taki bubel upichcili.Absolutnie nie zgadzam sie aby za to płacił Skarb państwa - czyli m.in. JA! Już za błedy prokuratorów i opieszałość sądów płacę JA PODATNIK. Dlaczefo nie prokurator, sędzia, który przewlekał sprawy? Co, nowa kasta nitykalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xan Teraz Polska tylko szkoda że IDIOCI na stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Sejm zapłaci 17 mln złotych za swój błąd IP: 216.223.64.* 18.10.04, 21:52 Panie komorniku nie zajmuj pan sejmowych foteli, bo poslowei beda musieli obradowac na stojaco,krzyze ich beda bolaly, napici nie ustoja w miejscu, no zylaki sie wszystkim porobia.Schorowani zaczna sie leczyc i puszcza sluzbe zdrowia z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komornik Re: Sejm zapłaci 17 mln złotych za swój błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 13:36 Drogi Antku. NIestety ale komornik w tym "praworządnym" kraju juz niewiele może. Właśnie 2 tyg. temu ten sam Sejm skutecznie zmienił ustawe o komornikach, czym praktycznie sparaliżował egzekucję sądowa na długie lata. I o to właśnie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi170 ustawa 203 IP: *.metronet.pl 18.10.04, 23:24 wszyscy będą się zastanawiać skąd wziąść pieniądze,a pielęgniarki niedługo nie będą miały co jeść Odpowiedz Link Zgłoś