dr.krisk 07.04.19, 11:01 Dlaczego na kury to już nie? Podejrzewam, że PrezesPan lubi schabowe (zresztą widać po nim), a kurczaków nie. Za mało tłuste są. Nie wspomne o indykach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wkkr Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 11:19 Ja Proszę o programy pies+ i kot do kwadratu. Jak na każde zwierzę w domu dostanie po 5 stów to nie będę musiał pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 12:17 Jako opiekun trzech kotów liczę na sowite dofinansowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 13:07 wkkr napisał: > Ja Proszę o programy pies+ i kot do kwadratu. To będzie kwadratowy pies, kwadratowy kot i dwa psokoty. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 13:23 A pewny jesteś że w wolskiej arytmetyce też tak będzie? Nie potrafią dać sobie rady z policzeniem budżetu a co dopiero z kwadratem sumy..... Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 19:50 Nie wiem, co z kurami, ale świnie dostały 100+. Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 19:53 A krowy dostały po 500+. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 20:38 adria231 napisała: > A krowy dostały po 500+. Ale tylko rdzenne. Urodzone na ziemi - tej ziemi - polskiej, polską karmą wypasionych. Zrodzone z polskiej krowy i z lędźwi polskiego buhaja.. Do ilu pokoleń krowich wstecz będzie się sprawdzać tę czystość rasową ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 21:59 Sugerujesz, że poczciwe holenderki nie mają szans, tylko polskie rasy czerwonej? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:28 Czy ja wiem.... Mowa była o krowach "urodzonych na tej ziemi", a nie o genetycznej czystości rasowej. Czy żeby krowa była uznana za prawdziwie polską, obowiązuje prawo ziemi czy prawo krwi ? A może zasłużonym holenderkom wyda się indygenaty ? A te bez papierów trzeba będzie ukrywać ? Ale kupa problemów dla włościan - posiadaczy krów... Litości nie mają dla rolników. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:38 Jeżeli dodamy jeszcze fakt, iż obecnie prokreacja krowia odbywa się za pomocą sztucznej inseminacji, stawia to pomysłodawcę programu Krowa Plus w trudnej sytuacji. Takie in vitro prawie... Myślę, że do pięciu stów będą miały prawo krowy poczęte w naturalny sposób i mogące się wylegitymować pobytem w Kraju Łojców Naszych od jakiś pięciu wieków. A reszta? Niech spada na pastwisko..... Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 11:55 Jedyna rdzennie polska rasa bydła, to "czerwona polska". Niestety, od lat 80. nastąpił drastyczny spadek pogłowia tej zasłużonej dla umiłowanej ojczyzny rasy - być może projekt "krowa plus" to pomysł prezesa na jej restytuowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Prawda 07.04.19, 11:23 O drobiu i kurach w szczególności ok. godzinę temu mówił w TOK FM prof. Krasnodębski. Żądał większego dobrostanu drobiu i łatwo się domyślić, że większe klatki dla kur i bajorko dla blaszkodziobych to mało. I ja się z nim zgadzam. 60 tys. dla kaczuszek Glapińskiego, parasol ochronny dla Misiewicza, nagrody dla Szydło - to wszystko się PISowcom należy! A także ochronniki na kolana dla PISowców profesjonalnie świadczących usługę podstawową. Tu na tym forum postulat ten aktywnie lobbuje jeden z forumowiczów. Podobno jego żona też jest za tym, ale nie będę tego złodzieja reklamował. Ktoś zamówi usługę, a okaże się, że była i kieszonka, znamy leszaba tutaj przecież... -- Sztandar PiS dumnie powiewa - Końcówka Alfabetu PIS do pudła. bez żadnego trybu Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 11:24 dr.krisk napisał: > Dlaczego na kury to już nie? Podejrzewam, że PrezesPan lubi schabowe (zresztą w > idać po nim), a kurczaków nie. Za mało tłuste są. > Nie wspomne o indykach. rozumiem dyskryminację ,kur,indyków , gęsi...... ale dlaczego dyskryminuje się kaczki , wie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 12:29 Swinie tez czuja sie dyskryminowane i planuja strajk glodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bzdury piszecie 07.04.19, 22:35 pies.na.czarnych napisała: > Swinie tez czuja sie dyskryminowane i planuja strajk glodowy. bzdury piszecie... swinie nie daja mleka wiec jak zagloduja - to mieso bedzie chudsze i smaczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 12:21 Hmmm... program kura+ już istnieje, kurski dostał miliard..... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 12:31 No to siem porobilo :D scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/56389409_1790856477682173_9185323205047353344_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=af11076fb473e47d407edcf28b35aae0&oe=5D5027DA Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Kura ma już TVPiS 07.04.19, 13:02 Chyba nic więcej od PrezesPana nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kura ma już TVPiS 07.04.19, 20:18 W pewnej wsi na Podkarpaciu przylapano przypadkiem pewnego malorolnego znanego z sympati do krow in flagranti na krowie. Milosc do tych wspanialych zwierzat rozne ma oblicza, mozna miec nadzieje ze w przypadku jaroslawa K. wyraza sie ona jedynie piecuiset zlotymi wyrwanymi z kieszeni ciezko pracujacego podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a co z kurami? - kura nigdzie nie jest Swieta 07.04.19, 20:30 wsywaja ja wszystkie nacje i (prawie wszystkie) filozofie: Biali Murzyni islamuski Chinczycy i Hindusi. - za Wegetarian - nie odpowiadam. przyklro mi, ale ktos musi zlozyc swoje cialo w Ofierze. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Schabowy z krowy? 07.04.19, 20:43 dr.krisk napisał: > Dlaczego na kury to już nie? Podejrzewam, że PrezesPan lubi schabowe (zresztą w > idać po nim), a kurczaków nie. Schabowy z krowy? Jaka to tradycja? Jidisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Schabowy z krowy? 07.04.19, 21:52 Nieuważnie słuchasz PrezesaPana (oj, nieładnie...). On o tucznikach też raczył wspomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Schabowy z krowy? 07.04.19, 21:59 dr.krisk napisał: > Nieuważnie słuchasz PrezesaPana (oj, nieładnie...). On o tucznikach też raczył > wspomnieć. Nie słucham i co, zrobisz mi coś za to? Jest obowiązek słuchać kogokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Schabowy z krowy? 07.04.19, 22:07 inocom napisał: > Nie słucham i co, zrobisz mi coś za to? Jest obowiązek słuchać kogokolwiek? > Jeżeli o mnie chodzi, to nie interesuje mnie kogo/czego słuchasz lub nie. Ale PrezesPan i jego akolici nie zapomną ci tego karygodnego zaniedbania. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Schabowy z krowy? 07.04.19, 23:31 dr.krisk napisał: > inocom napisał: > > > Nie słucham i co, zrobisz mi coś za to? Jest obowiązek słuchać kogokolwie > k? > > > Jeżeli o mnie chodzi, to nie interesuje mnie kogo/czego słuchasz lub nie. Ale P > rezesPan i jego akolici nie zapomną ci tego karygodnego zaniedbania. Powodzenia im życzę. Jak do tej pory nie dałem się wpuścić w żadną bańkę polityczną, tak pewnie już się nie dam do śmierci. Umrę godnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Schabowy z krowy? - jak najbardziej. 07.04.19, 22:13 poledwica wolowa niespecjalnie rozni sie od wieprzowej. mozna ja tez zadotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
hejnalista Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 21:15 kury dostaną od PiS obietnicę po 100+ za 4 lata - przy nastepnych wyborach - ale to nie bedzie pomoc/kiełbasa wyborcza tylko wyrównanie inflacji :-( Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:09 W najgorszym przypadku kurom nie przyzna się praw wyborczych (jeżeli będą za bardzo gdakać). Co innego krowy i tuczniki - tutaj podejrzewam prawa wyborcze zarówno czynne jak i bierne! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 21:58 Zastanawiam się, czy owe Krowa Plus będzie na każdą krowę, czy dopiero od drugiej? A co z osobami samotnie hodującymi krowy??? A byki? Na byki już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 10:26 Za byki będzie bykowe :D Odpowiedz Link Zgłoś
biologiczny_zegar Skoro dla kleru program Owieczka+ już jest. 07.04.19, 22:14 Skoro dla kleru program Owieczka+ już jest. To Krowa+ już chyba nikogo nie zdziwi... Zdecydowanie popieram stajk nauczycieli ! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:36 Żebyś jeszcze coś doktorku z tego zrozumiał .Polska pasza ,polskie krowy.Ale twój śmiech to przez łzy. Mikołaj Gogol ... z czego się śmiejecie - z siebie się śmiejecie ... Mikołaj Gogol (z książki Rewizor).Amen doktorku. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:44 taniarada napisał(a): > Mikołaj Gogol (z książki Rewizor) No popatrz, a ja zawsze myślałem, że Rewizor to sztuka teatralna..... Ech, wy "intligenci rzoliborscy".... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 10:12 Konie założyły Związek Zwierząt Wyklętych. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Chyba pora na gwarantowane ceny skupu 08.04.19, 10:36 Chyba już pora na obiecanie gwarantowanych cen skupu jabłka - 5 zł/kg żywiec wieprzowy - 30 zł/kg ziemniaki - 6 zł/kg marchew - 3 zł/kg mleko - 5,50 zł/litr itd S. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 11:46 Intuicja cię nie zawiodła. Ulubione danie prezesa to schabowy z kapistą. I z kartoflami. Tak przynajmniej twierdził jakiś czas temu niemiecki onet. wiadomosci.onet.pl/kraj/gdzie-i-czym-zywi-sie-jaroslaw-kaczynski-ulubiony-obiad-za-19-zl/j3lwv6m Z tego co pamiętam, jest również ulubione danie Tomasza Majewskiego, tak że nie natrząsałbym się z braku sportowej sylwetki prezesa - przynajmniej pod względem ulubionego menu, stara się być taki, jak prawdziwy mistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 13:14 eiran napisał: > Intuicja cię nie zawiodła. Ulubione danie prezesa to schabowy z kapistą. I z ka > rtoflami. Albowiem fizjonomista jestem, i pożeracza schabowego z kapustka i kartoflą poznam od razu. To pysio nalane, budowa brachycefaliczna, oko tłuszczem napłynięte..... A na deser kompot słodki w szklance. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dla milosnika schabowego polecam new Christ-reason 08.04.19, 14:22 schabowy saute + buraczki do zapitki vino czerwone wytrawne - pol na pol z woda. - i fizjonomia (jak i umysl) pozostaja Chrystusowe. Odpowiedz Link Zgłoś