Dodaj do ulubionych

Program Krowa Plus.. a co z kurami?

07.04.19, 11:01
Dlaczego na kury to już nie? Podejrzewam, że PrezesPan lubi schabowe (zresztą widać po nim), a kurczaków nie. Za mało tłuste są.
Nie wspomne o indykach.
Obserwuj wątek
    • wkkr Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 11:19
      Ja Proszę o programy pies+ i kot do kwadratu.
      Jak na każde zwierzę w domu dostanie po 5 stów to nie będę musiał pracować.
      • dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 12:17
        Jako opiekun trzech kotów liczę na sowite dofinansowanie!
      • ukos Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 13:07
        wkkr napisał:

> Ja Proszę o programy pies+ i kot do kwadratu.

To będzie kwadratowy pies, kwadratowy kot i dwa psokoty.
        • dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 13:23
          A pewny jesteś że w wolskiej arytmetyce też tak będzie? Nie potrafią dać sobie rady z policzeniem budżetu a co dopiero z kwadratem sumy.....
          • adria231 Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 19:50
            Nie wiem, co z kurami, ale świnie dostały 100+.
            • adria231 Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 19:53
              A krowy dostały po 500+.
              • gat45 Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 20:38
                adria231 napisała:

> A krowy dostały po 500+.

Ale tylko rdzenne. Urodzone na ziemi - tej ziemi - polskiej, polską karmą wypasionych. Zrodzone z polskiej krowy i z lędźwi polskiego buhaja.. Do ilu pokoleń krowich wstecz będzie się sprawdzać tę czystość rasową ?
                • dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 21:59
                  Sugerujesz, że poczciwe holenderki nie mają szans, tylko polskie rasy czerwonej?
                  • gat45 Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:28
                    Czy ja wiem.... Mowa była o krowach "urodzonych na tej ziemi", a nie o genetycznej czystości rasowej. Czy żeby krowa była uznana za prawdziwie polską, obowiązuje prawo ziemi czy prawo krwi ? A może zasłużonym holenderkom wyda się indygenaty ? A te bez papierów trzeba będzie ukrywać ?
                    Ale kupa problemów dla włościan - posiadaczy krów... Litości nie mają dla rolników.
                    • dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:38
                      Jeżeli dodamy jeszcze fakt, iż obecnie prokreacja krowia odbywa się za pomocą sztucznej inseminacji, stawia to pomysłodawcę programu Krowa Plus w trudnej sytuacji. Takie in vitro prawie...
                      Myślę, że do pięciu stów będą miały prawo krowy poczęte w naturalny sposób i mogące się wylegitymować pobytem w Kraju Łojców Naszych od jakiś pięciu wieków.
                      A reszta? Niech spada na pastwisko.....
                    • eiran Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 11:55
                      Jedyna rdzennie polska rasa bydła, to "czerwona polska". Niestety, od lat 80. nastąpił drastyczny spadek pogłowia tej zasłużonej dla umiłowanej ojczyzny rasy - być może projekt "krowa plus" to pomysł prezesa na jej restytuowanie.
    • buldog2 Prawda 07.04.19, 11:23
      O drobiu i kurach w szczególności ok. godzinę temu mówił w TOK FM prof. Krasnodębski.
      Żądał większego dobrostanu drobiu i łatwo się domyślić, że większe klatki dla kur i bajorko dla blaszkodziobych to mało.
      I ja się z nim zgadzam.
      60 tys. dla kaczuszek Glapińskiego, parasol ochronny dla Misiewicza, nagrody dla Szydło - to wszystko się PISowcom należy! A także ochronniki na kolana dla PISowców profesjonalnie świadczących usługę podstawową. Tu na tym forum postulat ten aktywnie lobbuje jeden z forumowiczów. Podobno jego żona też jest za tym, ale nie będę tego złodzieja reklamował. Ktoś zamówi usługę, a okaże się, że była i kieszonka, znamy leszaba tutaj przecież...

--
      Sztandar PiS dumnie powiewa - Końcówka Alfabetu
      PIS do pudła. bez żadnego trybu
    • m.c.hrabia Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 11:24
      dr.krisk napisał:

> Dlaczego na kury to już nie? Podejrzewam, że PrezesPan lubi schabowe (zresztą w
      > idać po nim), a kurczaków nie. Za mało tłuste są.
      > Nie wspomne o indykach.

rozumiem dyskryminację ,kur,indyków , gęsi......
      ale dlaczego dyskryminuje się kaczki , wie.
      • pies.na.czarnych Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 12:29
        Swinie tez czuja sie dyskryminowane i planuja strajk glodowy.
        • j-k bzdury piszecie 07.04.19, 22:35
          pies.na.czarnych napisała:
          > Swinie tez czuja sie dyskryminowane i planuja strajk glodowy.

bzdury piszecie...
          swinie nie daja mleka
          wiec jak zagloduja - to mieso bedzie chudsze i smaczniejsze.
    • wkkr Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 12:21
      Hmmm... program kura+ już istnieje, kurski dostał miliard.....
    • pies.na.czarnych Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 12:31
      No to siem porobilo :D

scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/56389409_1790856477682173_9185323205047353344_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=af11076fb473e47d407edcf28b35aae0&oe=5D5027DA
    • ukos Kura ma już TVPiS 07.04.19, 13:02
      Chyba nic więcej od PrezesPana nie dostanie.
      • x2468 Re: Kura ma już TVPiS 07.04.19, 20:18
        W pewnej wsi na Podkarpaciu przylapano przypadkiem pewnego malorolnego znanego z sympati do krow in flagranti na krowie. Milosc do tych wspanialych zwierzat rozne ma oblicza, mozna miec nadzieje ze w przypadku jaroslawa K. wyraza sie ona jedynie piecuiset zlotymi wyrwanymi z kieszeni ciezko pracujacego podatnika.
    • j-k a co z kurami? - kura nigdzie nie jest Swieta 07.04.19, 20:30
      wsywaja ja wszystkie nacje i (prawie wszystkie) filozofie:
      Biali
      Murzyni
      islamuski
      Chinczycy
      i Hindusi.
      - za Wegetarian - nie odpowiadam.

przyklro mi, ale ktos musi zlozyc swoje cialo w Ofierze.
    • inocom Schabowy z krowy? 07.04.19, 20:43
      dr.krisk napisał:

> Dlaczego na kury to już nie? Podejrzewam, że PrezesPan lubi schabowe (zresztą w
      > idać po nim), a kurczaków nie.

Schabowy z krowy?
      Jaka to tradycja? Jidisz?
      • dr.krisk Re: Schabowy z krowy? 07.04.19, 21:52
        Nieuważnie słuchasz PrezesaPana (oj, nieładnie...). On o tucznikach też raczył wspomnieć.
        • inocom Re: Schabowy z krowy? 07.04.19, 21:59
          dr.krisk napisał:

> Nieuważnie słuchasz PrezesaPana (oj, nieładnie...). On o tucznikach też raczył
          > wspomnieć.

Nie słucham i co, zrobisz mi coś za to? Jest obowiązek słuchać kogokolwiek?
          • dr.krisk Re: Schabowy z krowy? 07.04.19, 22:07
            inocom napisał:

> Nie słucham i co, zrobisz mi coś za to? Jest obowiązek słuchać kogokolwiek?
            >
            Jeżeli o mnie chodzi, to nie interesuje mnie kogo/czego słuchasz lub nie. Ale PrezesPan i jego akolici nie zapomną ci tego karygodnego zaniedbania.
            • inocom Re: Schabowy z krowy? 07.04.19, 23:31
              dr.krisk napisał:

> inocom napisał:
              >
              > > Nie słucham i co, zrobisz mi coś za to? Jest obowiązek słuchać kogokolwie
              > k?
              > >
              > Jeżeli o mnie chodzi, to nie interesuje mnie kogo/czego słuchasz lub nie. Ale P
              > rezesPan i jego akolici nie zapomną ci tego karygodnego zaniedbania.

Powodzenia im życzę. Jak do tej pory nie dałem się wpuścić w żadną bańkę polityczną, tak pewnie już się nie dam do śmierci. Umrę godnie :)
      • j-k Schabowy z krowy? - jak najbardziej. 07.04.19, 22:13
        poledwica wolowa niespecjalnie rozni sie od wieprzowej.

mozna ja tez zadotowac.
    • hejnalista Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 21:15
      kury dostaną od PiS obietnicę po 100+ za 4 lata - przy nastepnych wyborach - ale to nie bedzie pomoc/kiełbasa wyborcza tylko wyrównanie inflacji :-(
      • dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:09
        W najgorszym przypadku kurom nie przyzna się praw wyborczych (jeżeli będą za bardzo gdakać). Co innego krowy i tuczniki - tutaj podejrzewam prawa wyborcze zarówno czynne jak i bierne!
    • dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 21:58
      Zastanawiam się, czy owe Krowa Plus będzie na każdą krowę, czy dopiero od drugiej? A co z osobami samotnie hodującymi krowy???
      A byki? Na byki już nie?
      • yoma Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 10:26
        Za byki będzie bykowe :D
    • biologiczny_zegar Skoro dla kleru program Owieczka+ już jest. 07.04.19, 22:14
      Skoro dla kleru program Owieczka+ już jest. To Krowa+ już chyba nikogo nie zdziwi...

Zdecydowanie popieram stajk nauczycieli !
    • taniarada Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:36
      Żebyś jeszcze coś doktorku z tego zrozumiał .Polska pasza ,polskie krowy.Ale twój śmiech to przez łzy.
      Mikołaj Gogol ... z czego się śmiejecie - z siebie się śmiejecie ...
      Mikołaj Gogol (z książki Rewizor).Amen doktorku.
      • dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 07.04.19, 22:44
        taniarada napisał(a):

> Mikołaj Gogol (z książki Rewizor)
        No popatrz, a ja zawsze myślałem, że Rewizor to sztuka teatralna..... Ech, wy "intligenci rzoliborscy"....
    • pies.na.czarnych Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 10:12
      Konie założyły Związek Zwierząt Wyklętych.
    • snajper55 Chyba pora na gwarantowane ceny skupu 08.04.19, 10:36
      Chyba już pora na obiecanie gwarantowanych cen skupu

jabłka - 5 zł/kg
      żywiec wieprzowy - 30 zł/kg
      ziemniaki - 6 zł/kg
      marchew - 3 zł/kg
      mleko - 5,50 zł/litr
      itd

S.
    • eiran Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 11:46
      Intuicja cię nie zawiodła. Ulubione danie prezesa to schabowy z kapistą. I z kartoflami.

Tak przynajmniej twierdził jakiś czas temu niemiecki onet.

wiadomosci.onet.pl/kraj/gdzie-i-czym-zywi-sie-jaroslaw-kaczynski-ulubiony-obiad-za-19-zl/j3lwv6m
      Z tego co pamiętam, jest również ulubione danie Tomasza Majewskiego, tak że nie natrząsałbym się z braku sportowej sylwetki prezesa - przynajmniej pod względem ulubionego menu, stara się być taki, jak prawdziwy mistrz.
      • dr.krisk Re: Program Krowa Plus.. a co z kurami? 08.04.19, 13:14
        eiran napisał:

> Intuicja cię nie zawiodła. Ulubione danie prezesa to schabowy z kapistą. I z ka
        > rtoflami.
        Albowiem fizjonomista jestem, i pożeracza schabowego z kapustka i kartoflą poznam od razu. To pysio nalane, budowa brachycefaliczna, oko tłuszczem napłynięte.....
        A na deser kompot słodki w szklance.
        • j-k dla milosnika schabowego polecam new Christ-reason 08.04.19, 14:22
          schabowy saute + buraczki

do zapitki vino czerwone wytrawne - pol na pol z woda.

- i fizjonomia (jak i umysl) pozostaja Chrystusowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka