Dodaj do ulubionych

Albin Siwak zmarł

07.04.19, 13:52
ulubiony wróg polskiego żydostwa zmarł.
Opisał historię PRLu jaką znał, w prostych, robotniczych słowach.
Cześć jego pamięci!
marucha.wordpress.com/2010/03/20/albin-siwak-nie-moglem-dluzej-milczec/
Obserwuj wątek
    • lech1966 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 15:01
      R.I.P.
    • no-popis Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 15:09
      Za PRL był symbolem tzw "twardej linii politycznej". Prosty chłop ale wierny swoim ideałom w przeciwieństwie do drugiego prostego chłopa Wałęsy, który swoe ideały po prostu sprzedał.
      • snajper55 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 15:39
        no-popis napisała:

> Za PRL był symbolem tzw "twardej linii politycznej". Prosty chłop ale wierny sw
        > oim ideałom w przeciwieństwie do drugiego prostego chłopa Wałęsy, który swoe id
        > eały po prostu sprzedał.

Nienawiść pislamistów do Wałęsy jest niezmienna. Przecież to Prezes powinien strajkiem kierować i Solidarność zakładać! Tylko Prezes wolał wtedy spać do południa.

S.
        • lech1966 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 15:42
          snajper55 napisał:

> Nienawiść pislamistów do Wałęsy jest niezmienna. Przecież to Prezes powinien st
          > rajkiem kierować i Solidarność zakładać! Tylko Prezes wolał wtedy spać do połud
          > nia.

Nie ma przeprosin, nie ma wybaczenia snajperku. Już lepiej było spać niż układać się z bezpieką
          • kolor Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 15:48
            Tak jak TW Kujda czy Tw Wolfgang?
            • rabbi.rozencwajg Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 15:56
              Wywiad z Panem Siwakiem:
              marucha.wordpress.com/2019/04/07/ochrzcili-mnie-betonem-i-ciemniakiem/
            • lech1966 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 16:00
              kolor napisał:

> Tak jak TW Kujda czy Tw Wolfgang?

Świat nie jest tylko pisowsko-leminzy. Są i inne kolory TW PRL ich zawsze bronił.

www.google.com/amp/s/wiadomosci.wp.pl/lodzki-sedzia-zatail-wspolprace-z-sb-stanie-do-lustracji-6134379467233409a%3famp=1
              • snajper55 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 16:27
                lech1966 napisał:

> kolor napisał:
                >
                > > Tak jak TW Kujda czy Tw Wolfgang?
                >
                > Świat nie jest tylko pisowsko-leminzy. Są i inne kolory TW PRL ich zawsze broni
                > ł.
                >
                > www.google.com/amp/s/wiadomosci.wp.pl/lodzki-sedzia-zatail-wspolprace-z-sb-stanie-do-lustracji-6134379467233409a%3famp=1
                >

Złożył nieprawdziwe zeznanie lustracyjne??? No popatrz, czyli wbrew temu co twierdzisz, była lustracja sędziów.

S.
                • lech1966 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 16:30
                  snajper55 napisał:

> lech1966 napisał:
                  >
                  > > kolor napisał:
                  > >
                  > > > Tak jak TW Kujda czy Tw Wolfgang?
                  > >
                  > > Świat nie jest tylko pisowsko-leminzy. Są i inne kolory TW PRL ich zawsze
                  > broni
                  > > ł.
                  > >
                  > > www.google.com/amp/s/wiadomosci.wp.pl/lodzki-sedzia-zatail-wspolprace-z-sb-stanie-do-lustracji-6134379467233409a%3famp=1
                  > >
                  >
                  > Złożył nieprawdziwe zeznanie lustracyjne??? No popatrz, czyli wbrew temu co twi
                  > erdzisz, była lustracja sędziów.

Gdyby była wtedy kiedy miala być to tej sytuacji by nie było. To potwierdza moja a nie twoja teze
                  • spokojny.zenek Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 17:05
                    Była dokładnie wtedy, kiedy miała być Sędziowie byli PIERWSZĄ zlustrowaną grupą zawodową. Potem KAŻDY dołączający do korpusu sędziów składał oświadczenie i KAŻDE było sprawdzane. IPN twierdzi, że wyjątkowo dokładnie i nie ma powodu, by w tę deklarację nie wierzyć.
                  • snajper55 Re: Albin Siwak zmarł 08.04.19, 19:35
                    lech1966 napisał:

> Gdyby była wtedy kiedy miala być to tej sytuacji by nie było. To potwierdza moj
                    > a a nie twoja teze

Była wtedy, kiedy inne lustracje. Ty kłamałeś, że jej w ogóle nie było.

S.
            • no-popis Re: Albin Siwak zmarł 08.04.19, 19:02
              kolor napisał:

> Tak jak TW Kujda czy Tw Wolfgang?
              Owszem ale i Bolek.
          • snajper55 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 16:25
            lech1966 napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            > > Nienawiść pislamistów do Wałęsy jest niezmienna. Przecież to Prezes powin
            > ien st
            > > rajkiem kierować i Solidarność zakładać! Tylko Prezes wolał wtedy spać do
            > połud
            > > nia.
            >
            > Nie ma przeprosin, nie ma wybaczenia snajperku. Już lepiej było spać niż układa
            > ć się z bezpieką

Gdyby Wałęsa brał przykład z Kaczyńskiego spał zamiast walczyć o Solidarność, to dziś by u nas było jak na Białorusi. Być może z Kaczyńskim należącym do PZPR w roli Lukaszenki. Niektórzy by to woleli.

S.
    • margit49 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 16:59
      rabbi.rozencwajg napisał(a):

> ulubiony wróg polskiego żydostwa zmarł.
      > Opisał historię PRLu jaką znał, w prostych, robotniczych słowach.
      > Cześć jego pamięci!

Coś podobnego! Siwak- synonim komuny, betonu partyjnego :) W PRL krążył kawał:
      Jaki jest najlepszy środek antykoncepcji? napis nad łóżkiem - i ty możesz spłodzić Albina Siwaka
      • lech1966 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 17:02
        margit49 napisała:

> rabbi.rozencwajg napisał(a):
        >
        > > ulubiony wróg polskiego żydostwa zmarł.
        > > Opisał historię PRLu jaką znał, w prostych, robotniczych słowach.
        > > Cześć jego pamięci!
        >
        > Coś podobnego! Siwak- synonim komuny, betonu partyjnego :) W PRL krążył kawał:
        > Jaki jest najlepszy środek antykoncepcji? napis nad łóżkiem - i ty możesz spłod
        > zić Albina Siwaka

Podłość leminza niejedno ma imię. Jak zmarł Adamowicz prosiłem aby nie hejtowac. Teraz widzę że jednak popełniłem blad. Nie zasługujecie na ludzkie uczucia.
        • margit49 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 19:43
          lech1966 napisał:

> margit49 napisała:
          >
          > > rabbi.rozencwajg napisał(a):
          > >
          > > > ulubiony wróg polskiego żydostwa zmarł.
          > > > Opisał historię PRLu jaką znał, w prostych, robotniczych słowach.
          > > > Cześć jego pamięci!
          > >
          > > Coś podobnego! Siwak- synonim komuny, betonu partyjnego :) W PRL krążył k
          > awał:
          > > Jaki jest najlepszy środek antykoncepcji? napis nad łóżkiem - i ty możesz
          > spłod
          > > zić Albina Siwaka
          >
          > Podłość leminza niejedno ma imię. Jak zmarł Adamowicz prosiłem aby nie hejtowac
          > . Teraz widzę że jednak popełniłem blad. Nie zasługujecie na ludzkie uczucia.
          >

Chłopie, jaki hejt? to zdziwienie- ogromne, z powodu uwielbienia tejże postaci. Kto pamięta czasy PRL, ten wie, o co chodzi
          • lech1966 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 20:00
            margit49 napisała:

> lech1966 napisał:
            >
            > > margit49 napisała:
            > >
            > > > rabbi.rozencwajg napisał(a):
            > > >
            > > > > ulubiony wróg polskiego żydostwa zmarł.
            > > > > Opisał historię PRLu jaką znał, w prostych, robotniczych słow
            > ach.
            > > > > Cześć jego pamięci!
            > > >
            > > > Coś podobnego! Siwak- synonim komuny, betonu partyjnego :) W PRL kr
            > ążył k
            > > awał:
            > > > Jaki jest najlepszy środek antykoncepcji? napis nad łóżkiem - i ty
            > możesz
            > > spłod
            > > > zić Albina Siwaka
            > >
            > > Podłość leminza niejedno ma imię. Jak zmarł Adamowicz prosiłem aby nie he
            > jtowac
            > > . Teraz widzę że jednak popełniłem blad. Nie zasługujecie na ludzkie uczu
            > cia.
            > >
            >
            > Chłopie, jaki hejt? to zdziwienie- ogromne, z powodu uwielbienia tejże postac
            > i. Kto pamięta czasy PRL, ten wie, o co chodzi

Nie mówię o uwielbieniu. Mylisz pojecia
            • spokojny.zenek Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 20:03
              O uwielbieniu słusznie mówią ci, którzy obserwują twoją odrażającą działalność, lesiu.
              • lech1966 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 20:09
                spokojny.zenek napisał:

> O uwielbieniu słusznie mówią ci, którzy obserwują twoją odrażającą działalność,
                > lesiu.

O twoim uwielbieniu kasty już w PRL śpiewano pieśni. O mnie jakoś cisza.
    • lech1966 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 17:29
      spokojny.zenek napisał:

> Hejter i troll lesio "ludzkie uczucia" rezerwuje dla prekursora PiS - najobrzyd
      > liwszego stalinisty w PZPR. Dla mnie "kontrowersyjnych" ludzi jakoś nigdy nie m
      > iał.

Jest dużo o edukacji na tym forum, a ty nadal nie umiesz czytać tekstu że zrozumieniem. Szkoda czasu na ciebie zeniu. Jesteś niereformowalny jak Układ Warszawski.
    • buldog2 Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 19:22
      Jeden z głównych morderców pierwszej Solidarności. Na początku stanu wojennego noszony na rękach przez takich przyjaciół, jak Honecker i Husak.
      • spokojny.zenek Re: Albin Siwak zmarł 07.04.19, 19:29
        Stąd uwielbienie takich, jak lesio...
    • adria231 Re: Albin Siwak zmarł 08.04.19, 03:50
      Pamiętam, o Albinie Siwaku krążyło tyle kawałów co swego czasu o Strażniku z Teksasu. Był to chyba początek stanu wojennego, albo tuż przed...
    • weteran-czasu Siwak o sobie -> 08.04.19, 12:03
      "Urodziłem się 27.1.1933 roku w Wołominie. Ojciec Józef był mistrzem budow­lanym, matka gospodyni domowa Czesława z domu Mielczarek.

W 1935 roku rodzice przeprowadzili się na Pragę, gdzie mieszkaliśmy do 1945 roku.

W 1944 na Pradze, podczas ucieczki ze strefy ostrzeliwanej przez Niemców, granat rozerwał się przed moją głową raniąc mnie ciężko i okaleczając na całe życie. Straciłem jedno oko, trzy palce u prawej ręki, a odłamek tkwiący w oku lewym, spo­wodował, że nie widziałem całkowicie ponad rok. Po operacji w radzieckim szpitalu wojskowym, usunięto ten odłamek i to pozwoliło mi odzyskać wzrok w jednym oku.

W 1945 roku w czasie działań wojennych nasz dom został zburzony przez Niemców, co zmusiło rodziców do szukania innego mieszkania.

Od 1945 roku mieszkam w Rembertowie,

Sześć klas szkoły podstawowej skończyłem na Grochowie, siódmą, jako pełno­letni dla dorosłych w Warszawie.

W 1945 roku ojciec mój jako członek PPS otrzymał stanowisko wójta na Ziemiach Odzyskanych w gminie Lutry, w pow. Reszelskim. Wyjechałem razem z ojcem i przebywałem tam do 1950 roku.

W 1950 roku wróciłem do matki i siostry Lucyny do Rembertowa i zacząłem pracować w budownictwie M.D.M. Tak nazywało się przedsiębiorstwo budow­lane, które budowało właśnie centrum Warszawy i „Marszałkowską Dzielnicę Mieszkaniową".

Miałem wtedy 17 lat i naprawdę kochałem Warszawę i praca przy odbudowie Stolicy była moją pasją. Później pracowałem, jako brygadzista przy odbudowie Starówki i w wielu innych miejscach w Warszawie i na Pradze. W sumie w budow­nictwie przepracowałem zawodowo 31 lat i te lata uważam za najszczęśliwsze lata mojego życia. Od 1950 roku byłem społecznym działaczem związków zawodowych i poczynając od „męża zaufania" na budowie, przez 31 lat przeszedłem wszystkie stanowiska w Związkach Zawodowych, aż do wiceprzewodniczącego Zarządu Głównego Związku Zawodowego (ZZ) Budowlanych w 1979 roku. Wszystkie te funkcje pełniłem społecznie, pracując zawodowe na budowach jako brygadzista."

PS.
      Siwak donosicielem do SB nie był, pączków z SBekami nie jadał!
    • no-popis Siwak nie był tak zacofanym katolem jak Lech W 08.04.19, 19:04
      youtu.be/BsNqORI78JU
    • no-popis Re: Albin Siwak nie był aż takim idiotą 09.04.19, 06:36
      Ponoć za idiotą u władzy można robić najlepsze inetresy.
      „Jak zagrozimy destabilizacją, Putinem, atomem, kosmici nam przeszkodzą, przetną na pół, Ziemia się zwinie, wszystkich nas zgniecie - ostrzegł Lech Wałęsa podczas spotkania w mieszkańcami Krosna przed hipotetycznym końcem naszej cywilizacji.
      W Krośnie podczas spotkania w ramach Klubu Obywatelskiego były prezydent Lech Wałęsa zwrócił uwagę na... zagrożenia dla świata ze strony cywilizacji zamieszkujących inne galaktyki. „Na innych galaktykach są cywilizacje na trzy razy wyższym poziomie rozwoju intelektualnego. My jesteśmy najniżej - powiedział i ostrzegł, co mogłoby się stać, gdyby Ziemię odwiedzili kosmici.

Lech Wałęsa uważa, że UFO jest znacznie inteligentniejsze od ludzkości

– Wyższa cywilizacja przyjeżdża, przygląda się, „Co oni tu wyprawiają?” – mówił Wałęsa. – Jak zagrozimy destabilizacją, Putinem, atomem, oni nam przeszkodzą, przetną na pół, Ziemia się zwinie, wszystkich nas zgniecie – ostrzegł Wałęsa i dodał, że obca cywilizacja „może nas tak przytrzymać pięć tysięcy lat”, a później „przyślą nam Adama i Ewę i od nowa znów będziemy budować świat”. Dlatego zdaniem Wałęsy „to też musimy wziąć pod uwagę” i „musimy się porozumieć”, ponieważ „już pięć czy cztery razy była taka cywilizacja jak nasza. I dochodziło do tego samego momentu, w którym my teraz jesteśmy i nie potrafili się porozumieć” - mówił Wałęsa. Jak tłumaczył, wtedy pojawiał się ktoś taki jak obecnie Putin i ta cywilizacja upadała. – Wyciągnijmy z tego wnioski – zaapelował były prezydent.
      Niedzielne wystąpienie Wałęsy, które z portalu internetowego Krosno24.pl trafiło we wtorek na strony ogólnopolskich portali, skomentował m.in. historyk Sławomir Cenckiewicz. „Jak takie brednie wygadywał Wałęsa w PRL a czerwoni to nadawali w TVP, to mówili (i sam Wałęsa też), że to fałszywka, zmontowana taśma, fałszywa rozmowa... A on taki był, jest i będzie! Biedni Polacy, co mieli takiego Męża Opatrznościowego, biedni bardzo...” - napisał w poście na swoim facebookowym koncie, gdzie zamieścił relację z wystąpienia byłego prezydenta.
    • wkkr Re: Albin Siwak zmarł 09.04.19, 06:57
      Szkoda ze nie zapisał się do PiS - pasował by idealnie.
      • no-popis Re: Albin Siwak zmarł 09.04.19, 07:57
        wkkr napisał:

> Szkoda ze nie zapisał się do PiS - pasował by idealnie.
        PAn Albin ?
        Raczej do Wielkie Kloakolicji gdzie jest Leszek Miller, który ratując ukochaną partię PZPR i "ruch robotniczointernecjonalistyczny" pożyczał pieniądze od bratniej KPZR.
        • wkkr Re: Albin Siwak zmarł 10.04.19, 07:22
          Człoweki, albin był moczarowcem.....
          • rabbi.rozencwajg Re: Albin Siwak zmarł 14.04.19, 18:39
            www.youtube.com/watch?time_continue=475&v=7mRivJocKnY
            • margit49 Re: Albin Siwak zmarł 14.04.19, 20:37
              rabbi.rozencwajg napisał(a):

> www.youtube.com/watch?time_continue=475&v=7mRivJocKnY

"ciekawy" komentarz pod filmem:

"Młody Komunista V2
              1 dzień temu
              Gdyby nie tacy ludzie jak Pan Albin Siwak i gdyby nie PZPR to Polacy mieszkaliby w szałasie i ziemience w zime i wpierdalali trawe i żaby.
              Tylko dzięki Budowniczom Polski Ludowej to tu coś jest gdyby nie PRL to by tu nic nie było i byśta krowy paśli na bosaka."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka