Dodaj do ulubionych

Co Polacy robią zimą?

07.01.02, 20:37
Co Polacy robią zimą?
Według mnie głównie siedzą i myślą.
A jak już wszystko powymyślają, to już tylko siedzą.
Macie inne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: basia! Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 20:44
      To samo co wiosną,latem i jesienią...głównie narzekają, niestety .

pozdrawiam :)
      • tato! Re: Co Polacy robią zimą? 07.01.02, 20:51
        Narzekają? Może nie jest aż tak źle? nawet jaj znjaduję w sobie odrobinę
        pozytywnego myslenia. Szczególnie, że jutro nie pracuję, więc za godzinę idę
        sobie posiedzieć i pomyśleć...
    • Gość: theo Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 21:43
      a ja, mimo inteligenckiego pochodzenia, w gescie solidarnosci ze sluzbami
      miejskimi lapie za lopate i odsniezam podjazd do garazu i moja czesc ulicy. a
      wieczorami-... muzyka, cieple kakao, fotel, kocyk i pare panienek ;)
      • mreck Re: Co Polacy robią zimą? 08.01.02, 14:57
        robię to samo, tylko że panienkę mamj edną ;)
        • Gość: roro Re: Co Polacy robią zimą? IP: 217.8.191.* 08.01.02, 17:32
          mreck napisał(a):

> robię to samo, tylko że panienkę mamj edną ;)

Myslalem, ze masz dwie rece.

• mreck rada 09.01.02, 08:11
            Obydwie ledwo starczają.
            • basia! Re: rada 09.01.02, 08:19
              mreck napisał(a):

> Obydwie ledwo starczają.
              Jak to, a co w tym czasie robią Twoje ogony i języki;)

• aniela_ Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 09:21
      nie bagatelizowałabym zimowej roli telwizora. zwlaszcza w sentymentalnym
      swiateczno-noworocznym czasie (że tak odwrócę oczy wszystkich od
      wieczorowointymnych mreckowych okolicznosci kierując je na telepudło własnie)
    • Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 09:46
      Co Polacy robią zima??? Już kiedyś poruszano ten temat na forum, ale...
      To ja napiszę co ja robię zimą. Czytan książki, nadrabiam za niczytanie w
      lecie. Przecież cudowne jest zasiąść z książką w zimowy wieczór, włączyć
      lampkę, owinąć nogi kocem ( ja mam b. zimno w pokoju )i czytać. Aha i
      oczywiście gorąca herbata. W S P A N I A Ł E.
      • piotr_c Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 10:08
        To jest to co lubię. A teraz doszła mi nowa atrakcja nogi w kocyk , herbata z
        daleka i czytanie DZIECKU. :) po 6 razy to samo
        • Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 10:42
          piotr_c napisał(a):

> To jest to co lubię. A teraz doszła mi nowa atrakcja nogi w kocyk , herbata z
          > daleka i czytanie DZIECKU. :) po 6 razy to samo

To Twoje dziecko ma szczęście, że mu czyta tato, moi rodzice nie mieli czasu i
          musiałem czytać sobie sam. Pamiętam po dziś dzień poczatek pewnej książki, o
          chłopcu, który poszedł do I klasy.
          "Tornister już mam, nie ze skóry ale z dermy, ale pachnie jak skórzany" Może ktoś
          pamięta jaka to książka, "koleś" miał na imię Piotruś albo Maciuś.
          • rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 10:44
            Gość portalu: KANGOOR napisał(a):

> Może ktoś pamięta jaka to książka, "koleś" miał na imię Piotruś albo Maciuś.

"Piotrus pierwszak"
            • Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 11:06
              O właśnie, były jeszcze inne części ale juz nie tak wciągajace. Dziękuję!!!
              • rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 11:07
                druga czesc jest zatytulowana: Piotrus zuch
                nie ma za co... wlasnie teraz czytam to wnukom w dlugie zimowe wieczory ;))))
                • Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 11:17
                  Ale wnuki chyba za bardzo nie rozumieją niektórych fragmentów??? O tym Panu co
                  pozyczył Piotrusiowi pieniądze a on miał je zwrócić jak będą zbierać na PCK (
                  pamiętasz ten fragment ???) albo jak klasa udała się na wagary do kolegi, który
                  miał w domu telewizor.
                  • rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 11:24
                    jasne, ze niektore faragmenty musze im tlumaczyc z polskiego na nasze...;))))
                    najbardziej podabalo im sie jak Piotrus uczyl sie palic ....;))))) stwierdzily,
                    ze tez tak zrobia.... :))))
                    • Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 11:31
                      A z papierosami nie pamiętam, a czytałeś te wcześniejszo ksiązki o wyprawie na
                      górę??? I ponownie nie pamiętam jaka to bła góra, bo chyba nie
                      czarodziejska???? I dlaczego Piotruś trzymał się z jelonkiem?????
                      • rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 11:33
                        tych wczesniejszych nie czytalem :((((((
                        ciekawe czy w bibliotece beda je mieli?
                        • Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 12:04
                          Są słabe, a czyta się je jakby autorka pisała je pod wpływem narkotyków, serio
                          te wizje...
                          • rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 12:24
                            na narkotyki moje wnuki sa jeszcze za male, chociaz kto wie.... :))))
                            • Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 12:30
                              Dzieci tak szybko dorastają..........
                              • rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 12:31
                                zwlaszcza teraz... dlatego moja niepewnosc, czy one juz nie dorosly na tyle,
                                zeby sprobowac narkotykow..... dziadek zaczynal duzo pozniej, ale wnuki moglyby
                                wczesniej chyba :)
                                • tato! Re: Co Polacy robią zimą? 10.01.02, 10:09
                                  Riglu i Kangoorze,
                                  po Waszych wypowiedziach widzę, że niektórzy zimą POWINNI usiąść i pomyśleć. Na
                                  pewno nie zaszkodzi...
                                  • Gość: roro Re: Co Polacy robią zimą? IP: 217.8.191.* 10.01.02, 18:24
                                    Nie wiem, co robia Polacy, wiem natomiast co ja robie.

Nalewam sobie szklaneczke łiski, rozpalam w kominku, przygotowuję wytworną
                                    kolację, potem przychodzi ONA, jemy romantyczną kolację przy świecach, potem
                                    kladziemy się przed kominkem na niedzwiedzich skorach i .....
                                    oglądamy TV (mordobicie, kronika kryminalna, Marcin Wrona, niespodzianka
                                    Klaudiusza, tygodnik polityczny jedynki - jest tych ekscytujących pozycji w
                                    repertuarze).
                                    • Gość: basia! Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 19:51
                                      Gość portalu: roro napisał(a):

> Nie wiem, co robia Polacy, wiem natomiast co ja robie.
                                      >
                                      > Nalewam sobie szklaneczke łiski, rozpalam w kominku, przygotowuję wytworną
                                      > kolację, potem przychodzi ONA, jemy romantyczną kolację przy świecach, potem
                                      > kladziemy się przed kominkem na niedzwiedzich skorach i .....
                                      > oglądamy TV (mordobicie, kronika kryminalna, Marcin Wrona, niespodzianka
                                      > Klaudiusza, tygodnik polityczny jedynki - jest tych ekscytujących pozycji w
                                      > repertuarze).

oh, roro jak chcesz pomarzyć to mógłbyś położyć sobie skóry z jakiegoś bardziej
                                      delikatnego zwierza ,a nie z dzika! Chyba ,że ty i ONA lubicie takie kłujące i
                                      szorstkie...;)
                                      • Gość: basia! Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 20:01
                                        sorry roro, co ja piszę !Niedźwiedź to co prawda dziki zwierz ale nie dzik.Leż
                                        sobie spokojnie na tych niedźwiedzich skórach.Już wychodzę ,nie chciałam
                                        przeszkadzać:)
                                        • mreck Re: Co Polacy robią zimą? 11.01.02, 08:19
                                          Świat, który nie może zaginąć, gorąco polecam, bo inaczej to ror tylko kronika
                                          kryminalna ci pozostanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka