tato! 07.01.02, 20:37 Co Polacy robią zimą? Według mnie głównie siedzą i myślą. A jak już wszystko powymyślają, to już tylko siedzą. Macie inne doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basia! Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 20:44 To samo co wiosną,latem i jesienią...głównie narzekają, niestety . pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tato! Re: Co Polacy robią zimą? 07.01.02, 20:51 Narzekają? Może nie jest aż tak źle? nawet jaj znjaduję w sobie odrobinę pozytywnego myslenia. Szczególnie, że jutro nie pracuję, więc za godzinę idę sobie posiedzieć i pomyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theo Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 21:43 a ja, mimo inteligenckiego pochodzenia, w gescie solidarnosci ze sluzbami miejskimi lapie za lopate i odsniezam podjazd do garazu i moja czesc ulicy. a wieczorami-... muzyka, cieple kakao, fotel, kocyk i pare panienek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Co Polacy robią zimą? 08.01.02, 14:57 robię to samo, tylko że panienkę mamj edną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro Re: Co Polacy robią zimą? IP: 217.8.191.* 08.01.02, 17:32 mreck napisał(a): > robię to samo, tylko że panienkę mamj edną ;) Myslalem, ze masz dwie rece. Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: rada 09.01.02, 08:19 mreck napisał(a): > Obydwie ledwo starczają. Jak to, a co w tym czasie robią Twoje ogony i języki;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 09:21 nie bagatelizowałabym zimowej roli telwizora. zwlaszcza w sentymentalnym swiateczno-noworocznym czasie (że tak odwrócę oczy wszystkich od wieczorowointymnych mreckowych okolicznosci kierując je na telepudło własnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 09:46 Co Polacy robią zima??? Już kiedyś poruszano ten temat na forum, ale... To ja napiszę co ja robię zimą. Czytan książki, nadrabiam za niczytanie w lecie. Przecież cudowne jest zasiąść z książką w zimowy wieczór, włączyć lampkę, owinąć nogi kocem ( ja mam b. zimno w pokoju )i czytać. Aha i oczywiście gorąca herbata. W S P A N I A Ł E. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 10:08 To jest to co lubię. A teraz doszła mi nowa atrakcja nogi w kocyk , herbata z daleka i czytanie DZIECKU. :) po 6 razy to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 10:42 piotr_c napisał(a): > To jest to co lubię. A teraz doszła mi nowa atrakcja nogi w kocyk , herbata z > daleka i czytanie DZIECKU. :) po 6 razy to samo To Twoje dziecko ma szczęście, że mu czyta tato, moi rodzice nie mieli czasu i musiałem czytać sobie sam. Pamiętam po dziś dzień poczatek pewnej książki, o chłopcu, który poszedł do I klasy. "Tornister już mam, nie ze skóry ale z dermy, ale pachnie jak skórzany" Może ktoś pamięta jaka to książka, "koleś" miał na imię Piotruś albo Maciuś. Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 10:44 Gość portalu: KANGOOR napisał(a): > Może ktoś pamięta jaka to książka, "koleś" miał na imię Piotruś albo Maciuś. "Piotrus pierwszak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 11:06 O właśnie, były jeszcze inne części ale juz nie tak wciągajace. Dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 11:07 druga czesc jest zatytulowana: Piotrus zuch nie ma za co... wlasnie teraz czytam to wnukom w dlugie zimowe wieczory ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 11:17 Ale wnuki chyba za bardzo nie rozumieją niektórych fragmentów??? O tym Panu co pozyczył Piotrusiowi pieniądze a on miał je zwrócić jak będą zbierać na PCK ( pamiętasz ten fragment ???) albo jak klasa udała się na wagary do kolegi, który miał w domu telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 11:24 jasne, ze niektore faragmenty musze im tlumaczyc z polskiego na nasze...;)))) najbardziej podabalo im sie jak Piotrus uczyl sie palic ....;))))) stwierdzily, ze tez tak zrobia.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 11:31 A z papierosami nie pamiętam, a czytałeś te wcześniejszo ksiązki o wyprawie na górę??? I ponownie nie pamiętam jaka to bła góra, bo chyba nie czarodziejska???? I dlaczego Piotruś trzymał się z jelonkiem????? Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 11:33 tych wczesniejszych nie czytalem :(((((( ciekawe czy w bibliotece beda je mieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 12:04 Są słabe, a czyta się je jakby autorka pisała je pod wpływem narkotyków, serio te wizje... Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 12:24 na narkotyki moje wnuki sa jeszcze za male, chociaz kto wie.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 12:30 Dzieci tak szybko dorastają.......... Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: Co Polacy robią zimą? 09.01.02, 12:31 zwlaszcza teraz... dlatego moja niepewnosc, czy one juz nie dorosly na tyle, zeby sprobowac narkotykow..... dziadek zaczynal duzo pozniej, ale wnuki moglyby wczesniej chyba :) Odpowiedz Link Zgłoś
tato! Re: Co Polacy robią zimą? 10.01.02, 10:09 Riglu i Kangoorze, po Waszych wypowiedziach widzę, że niektórzy zimą POWINNI usiąść i pomyśleć. Na pewno nie zaszkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro Re: Co Polacy robią zimą? IP: 217.8.191.* 10.01.02, 18:24 Nie wiem, co robia Polacy, wiem natomiast co ja robie. Nalewam sobie szklaneczke łiski, rozpalam w kominku, przygotowuję wytworną kolację, potem przychodzi ONA, jemy romantyczną kolację przy świecach, potem kladziemy się przed kominkem na niedzwiedzich skorach i ..... oglądamy TV (mordobicie, kronika kryminalna, Marcin Wrona, niespodzianka Klaudiusza, tygodnik polityczny jedynki - jest tych ekscytujących pozycji w repertuarze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 19:51 Gość portalu: roro napisał(a): > Nie wiem, co robia Polacy, wiem natomiast co ja robie. > > Nalewam sobie szklaneczke łiski, rozpalam w kominku, przygotowuję wytworną > kolację, potem przychodzi ONA, jemy romantyczną kolację przy świecach, potem > kladziemy się przed kominkem na niedzwiedzich skorach i ..... > oglądamy TV (mordobicie, kronika kryminalna, Marcin Wrona, niespodzianka > Klaudiusza, tygodnik polityczny jedynki - jest tych ekscytujących pozycji w > repertuarze). oh, roro jak chcesz pomarzyć to mógłbyś położyć sobie skóry z jakiegoś bardziej delikatnego zwierza ,a nie z dzika! Chyba ,że ty i ONA lubicie takie kłujące i szorstkie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Co Polacy robią zimą? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 20:01 sorry roro, co ja piszę !Niedźwiedź to co prawda dziki zwierz ale nie dzik.Leż sobie spokojnie na tych niedźwiedzich skórach.Już wychodzę ,nie chciałam przeszkadzać:) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Co Polacy robią zimą? 11.01.02, 08:19 Świat, który nie może zaginąć, gorąco polecam, bo inaczej to ror tylko kronika kryminalna ci pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś