jabbaryt 05.05.19, 12:03 Pobity przez bojówkę POKO. tysol.pl/a32086-Pobito-starszego-pana-za-to-ze-rozdawal-ulotki-PiS-Ma-zlamany-nos Trzeba przyznać dobrzy są w katowaniu starszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 12:11 ....skomentuje: Nie pochwalam ale rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis [...] 05.05.19, 12:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 12:37 Dziekuje w imieniu Beaty Mazurek....... ktora z twojej wypowiedzi na pewno nie bedzie zadowolona,jak mozesz tak traktowac PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 09:46 Bedzie szczesliwa. Tym cytatem weszla do panteonu klasykow. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdawaszaboli Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 08:40 > Nie pochwalam ale rozumiem Jak rozumiesz ?... -- Lista Wachtera www.youtube.com/watch?v=V6-1Vwid5Z0 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:19 Nie przesadzaj, Cugier Kotka jeszcze nie aż taka stara. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:19 Przekaz dnia dla pisich wyborców: jabbaryt napisał: > Pobity przez bojówkę POKO. Rzeczywistość: Jak mówi Janusz Jagielski nie wie co było powodem ataku, nie jest przekonany czy napastnik wiedział, której partii ulotki wkładał do skrzynek. Wkładaliśmy do skrzynek ulotki wyborcze. W tym czasie na klatkę wyszedł człowiek w krótkich spodenkach. Mojego kolegę rzucił o ścianę, a mnie uderzył, krzycząc, żebym się wynosił - relacjonował Janusz Jagielski. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:23 Nie pochwalam, ale rozumiem. To zapychanie skrzynek ulotkami jest koszmarne. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:24 Mężczyzna ten jest nietrzeźwy, więc musimy poczekać aż wytrzeźwieje, aby wykonać z nim czynności procesowe. Będzie trzeźwiał tak długo, aż sobie wszystko przypomni, w szczególności przypomni sobie to, o czym niejaki jabbaryt wie od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:28 Pierwszy od samego początku wszystko wiedział Brudziński. Pijaczkowi zaś szczena opadnie jak wytrzeźwieje i się dowie, ze jest bojówkarzem PO oraz agentem Tuska i Merkel :) Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:32 Ale kiedy powie, że zawsze głosował na PIS, się pomylił i swój błąd naprawi, zostanie ułaskawiony przed postawieniem zarzutów. Tak jak milicyjny "spieprzaj kurwo!". Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:33 Radny pis powinien wiedzieć lepiej niż łazić ludziom po klatkach w niedzielny poranek... Czy wpychanie makulatury do skrzynek przystoi radnemu? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:36 aniechto.only napisała: > Pierwszy od samego początku wszystko wiedział Brudziński. > Pijaczkowi zaś szczena opadnie jak wytrzeźwieje i się dowie, ze jest bojówkar > zem PO oraz agentem Tuska i Merkel :) Znowu Peowce snują spiskowe teorie .Jak zwykle my niewinni .Ja cię kręcę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:52 Niestety , tanizna, polityczne uprzedzenia Ministra MSWiA, który to odkrył, kto stoi za pobiciem zanim policja złapała i przesłuchała sprawcę , to skandaliczny fakt a nie teoria spiskowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:53 Pobił radnego gdy ten roznosił ulotki wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 13:01 Wpychał do skrzynek. Też bym pogoniła. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 13:02 A jednak sam radny nie jest pewien czy napastnik widział czyje ulotki roznosił. Ale to taki drobiazg, poszkodowany zawsze może zmienić zeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 13:26 ""Nie zawsze jest tak, że bandyta bije tego dobrego" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 13:41 eiran napisał: > ""Nie zawsze jest tak, że bandyta bije tego dobrego" Rozrachunki między przestępcami? S. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 19:01 jabbaryt napisał: Pobił radnego gdy ten roznosił ulotki wyborcze. Nie misiaczku, nie radnego. Byłego radnego, bo ten delikwent po ogłoszeniu przez kurdupla że radni PiS-u nie mogą za dużo zarabiać w spółkach skarbu państwa postanowił już nie ubiegać się o mandat, bo załatwił sobie kilka synekurek z zarządach i radach nadzorczych (m.in. w szczecińskim porcie i Z.Ch. Police), a musiałby zrezygnować z całkiem przyzwoitej kasy w zamian za dość marną dietkę radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 21:15 " Pobił radnego gdy ten roznosił ulotki wyborcze" I co z tego? Nie udawaj, że bicie ludzi z odmiennych opcji politycznych Ci przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:31 Ty byś od razu przesłuchiwał ayranku. Najlepiej w toalecie lub miejscu gdzie nie ma kamer monitoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 No i wszystko jasne 05.05.19, 13:37 aniechto.only napisała: > Przekaz dnia dla pisich wyborców: > jabbaryt napisał: > > > Pobity przez bojówkę POKO. > > Rzeczywistość: > > Jak mówi Janusz Jagie > lski nie wie co było powodem ataku, nie jest przekonany czy napastnik wiedział, > której partii ulotki wkładał do skrzynek. > Wkładaliśmy do skrzynek ulotki wyborcze. W tym czasie na klatkę wyszedł człowi > ek w krótkich spodenkach. Mojego kolegę rzucił o ścianę, a mnie uderzył, krzycz > ąc, żebym się wynosił - relacjonował Janusz Jagielski. Sam zrywam rozlepione wszędzie ulotki nie patrząc na treść (uważam tylko przed wyborami). Choć sam do rękoczynów wobec rozlepiających się nie posuwam, to w tym przypadku rozumiem, choć nie pochwalam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No i wszystko jasne 05.05.19, 13:53 snajper55 napisał: > aniechto.only napisała: > > > Przekaz dnia dla pisich wyborców: > > jabbaryt napisał: > > > > > Pobity przez bojówkę POKO. > > > > Rzeczywistość: > > > Sam zrywam rozlepione wszędzie ulotki nie patrząc na treść (uważam tylko przed > wyborami). Choć sam do rękoczynów wobec rozlepiających się nie posuwam, to w ty > m przypadku rozumiem, choć nie pochwalam. A naczelny za to płaci? Czy wręcz wymaga??? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: No i wszystko jasne 05.05.19, 14:01 Zobacz jaki to dobry pan.Zrywa tylko pisowskie.I za żadne skarby się nie przyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No i wszystko jasne 05.05.19, 14:20 taniarada napisał(a): > Zobacz jaki to dobry pan.Zrywa tylko pisowskie.I za żadne skarby się nie przyzn > a. Zrywa wszystkie które nie zostały namaszczone przez naczelnego Axel Springer. Odpowiedz Link Zgłoś
oszo-lom-z-rm Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:34 Bojówki totalniakow w akcji . oto jak wyglada polityka miłości a la Tusk w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:37 oszo-lom-z-rm napisał: > Bojówki totalniakow w akcji . oto jak wyglada polityka miłości a la Tusk w pra > ktyce Ledwo ten łotr dał głos i już biją. Odpowiedz Link Zgłoś
siemanko Jojo szuka granicy zbydlęcenia!!! 05.05.19, 12:55 Zapomniał o gwizdaniu, buczeniu, tupaniu i pierdzeniu PiSiej ferajny na cmentarzach. To jest ta granica zbydlęcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jojo szuka granicy zbydlęcenia!!! 05.05.19, 13:04 siemanko napisał: > Zapomniał o gwizdaniu, buczeniu, tupaniu i pierdzeniu PiSiej ferajny na cmentar > zach. To jest ta granica zbydlęcenia. > > Tow Biedroń dla odmiany swojej mamie złamał tylko SZCZęKę , wybił SIEKACZE i skatował młodszego brata . Są różne formy postępowej LEWICOWEJ EKSPRESJI. > Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jojo szuka granicy zbydlęcenia!!! 05.05.19, 13:40 taniarada napisał(a): > > Tow Biedroń dla odmiany swojej mamie złamał tylko SZCZęKę , wybił SIEKACZ > E i skatował młodszego brata . Są różne formy postępowej LEWICOWEJ EKSPRESJI. A towarzysz Jarosław Kaczyński złamał swojej mamie nogę i wyłupił oko. S. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Jojo szuka granicy zbydlęcenia!!! 05.05.19, 14:12 > A towarzysz Jarosław Kaczyński złamał swojej mamie nogę i wyłupił oko. Zapomniałeś o kocie, którego systematycznie kotował, pardon, katował. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Jojo szuka granicy zbydlęcenia!!! 05.05.19, 14:15 Złamał szczękę i wybił zęby? Nie się ta swołocz więcej nie pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jojo szuka granicy zbydlęcenia!!! 07.05.19, 21:30 Biedron czy wazny posiel pis Zbonikowski? Od prawdziwego polaka- katolika nie boli? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 13:02 Taniysza, ładnie to tak o panu ministrze? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 13:11 yoma napisała: > Taniysza, ładnie to tak o panu ministrze? > zamiast wyborów rozdać ludziom broń ,niech zdecydują kto ma prawo w tym kraju mieszkać żyć .Skoro nie dojrzeliśmy do demokratycznych standardów to trzeba się cofnąć do korzeni.Jarzysz to Yomka? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:52 > Klasyczny, lewacki dureń bez zasad jesteś. Stąd Tusk ma problem z przebiegiem s > ię ponieważ wyborca widzi, że takie prostactwo jak ty , bez zasad i empatii, wł > aśnie Tuska popiera. Twoja argumentacja jest porażająca. Przekonałeś mnie, Nie będę glosować na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 12:59 Język miłości pisowskiego trolla: no-popis napisała: lewacki dureń , prostactwo To nie ty czasem pobiłeś tego staruszka? Pasujesz charakterologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 13:28 I w sumie ma niedaleko. Dziadek Leszek mieszka w Świnoujściu, a to ten sam okręg wyborczy. Tyle że jest niewiele młodszy od pobitego, a poza tym sam jest wyborcą Brudzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
piq gdyby to był jakiś wolontariusz, to bym... 05.05.19, 13:11 ...był oburzony. Ale skoro to radny, czyli zawodowy polityk Poputczyków i Sprzedawczyków, to widzę w tym prognozę dla was, tawariszczu żabba, na przyszłość, gdy lud was dopadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: gdyby to był jakiś wolontariusz, to bym... 05.05.19, 13:20 Nie będę brał w tym udziału, bo mnie to brzydzi. Ale palcem nie kiwnę przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: gdyby to był jakiś wolontariusz, to bym... 05.05.19, 13:30 Z tego co czytam, to były radny. Do tego dość uczciwy, bo - przynajmniej na razie - mówi że nie jest pewny, czy napastnik wiedział, kto był na roznoszonych ulotkach. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: gdyby to był jakiś wolontariusz, to bym... 05.05.19, 18:53 Czyli byly radny za uczciwosc? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: gdyby to był jakiś wolontariusz, to bym... 05.05.19, 13:56 piq napisał: > ...był oburzony. Ale skoro to radny, czyli zawodowy polityk Poputczyków i Sprze > dawczyków, to widzę w tym prognozę dla was, tawariszczu żabba, na przyszłość, g > dy lud was dopadnie. Masz rację człowieku jeśli cię tak można nazwać .Bij zabij .To PSIor .Zgodnie z linią tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: gdyby to był jakiś wolontariusz, to bym... 05.05.19, 14:21 piq napisał: to widzę w tym prognozę dla was, tawariszczu żabba, na przyszłość, g > dy lud was dopadnie. Przyznam, że wioska PiS nie ma na tym forum takiego świra jak ty i buldog, który w wątku o zabojstwie Adamowicza by napisał takie prymitywne i agresywne idiotyzmy. Lecz się chłopie bo już powinieneś być izolowany od społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Narodowcy+ 05.05.19, 13:30 Jeszcze zobaczycie, co będzie, jak wezmą się za was narodowcy. Będzie narodowcy+ i pierze kacze fruwa. Bez żadnego trybu. A oni już ćwiczą... :-);-):-D:-);-):-D:-);-):-D:-);-):-D:-);-):-D:-); \|/;-):-D:-};-):-D:-);-]:-D Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Narodowcy+ 05.05.19, 15:48 buldog2 napisał: > Jeszcze zobaczycie, co będzie, jak wezmą się za was narodowcy. > Będzie narodowcy+ i pierze kacze fruwa. > Bez żadnego trybu. Jeżeli są tak nieobliczalni i tak nienawistni jak ty to rzeczywoiście jest się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Narodowcy+ 05.05.19, 16:48 no-popis napisała: > Jeżeli są tak nieobliczalni i tak nienawistni jak ty to rzeczywoiście jest się > czego bać. Nie mów, boisz się buldoga? W sumie racja, szubrawcy powinni się bać przyzwoitych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Narodowcy+ 05.05.19, 16:59 aniechto.only napisała: > no-popis napisała: > > > Jeżeli są tak nieobliczalni i tak nienawistni jak ty to rzeczywoiście jes > t się > > czego bać. > > Nie mów, boisz się buldoga? W sumie racja, szubrawcy powinni się bać przyzwoity > ch ludzi. Dokładnie. A że pewna maksyma mówi że najlepszą obroną jest atak, dlatego buldog atakuje jako pierwszy. Doskonale sobie zdaje sprawę z tego że przyzwoici ludzie wygrają te batalię Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Cugier-Kotka go pobiła? /nt 05.05.19, 13:54 snajper55 napisał: > S. Takie są teraz standardy KO.Czekamy kiedy zaczną strzelać. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 13:40 Widać żeś wyborca pis - nawet pisownia bezokoliczników taka jak u Krychy Pawłowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 13:58 jabbaryt napisał: ...jak widzę ta kodowska hołotę to mam ochotę wsiąść coś ciężkiego i tłuc w te obleśne łby. Coś ciężkiego.... Może....dowcip? P.s. U was obowiązuje wolska ortografia? Bo po polsku byłoby "wziąć". Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 21:41 U was obowiązuje wolska ortografia? Bo po polsku byłoby "wziąć". Przyznaję się do błędu. Ale skoro nawet Mickiewicz pisał 'wsiąść' to ja czuje się trochę usprawiedliwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 21:51 A Sienkiewicz pisał "w pustyni" - czyli tak jest poprawnie? Swoją drogą - w jakim dziele Mickiewicza jest "wziąść"? Bo to, że Krycha i siostry Karnowskie się na to powołują, to jakby trochę mało. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 23:10 „Zamku żaden wiąść nie chciał, bo w szlacheckim stanie Trudno było wyłożyć koszt na utrzymanie” (Księga I, Gospodarstwo, wers 276-277). Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 23:13 www.lektury.waw.pl/6/7/pan-tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 23:54 jabbaryt napisał: > „Zamku żaden wiąść nie chciał, bo w szlacheckim stanie > Trudno było wyłożyć koszt na utrzymanie” > (Księga I, Gospodarstwo, wers 276-277). "Zamku żaden wziąć nie chciał, bo w szlacheckim stanie Trudno było wyłożyć koszt na utrzymanie;" wolnelektury.pl/katalog/lektura/pan-tadeusz.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 00:18 Zamku żaden wziąść nie chciał, bo w szlacheckim stanie Trudno było wyłożyć koszt na utrzymanie; Tamże Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 09:27 W oryginale u Mickiewicz było prawdopodobne "wziąść" - co nie zmienia w niczym postaci rzeczy, że to dziś forma niepoprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 23:15 A Sienkiewicz pisał "w pustyni" - czyli tak jest poprawnie? Ja Sienkiewicza cenzurować nie zamierzam. Nie jestem purysta językowym i skoro Sienkiewicz używał takiej formy to ja tez mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 09:28 Nie jesteś purystą, bo pisiaccy patrioci generalnie nie są purystami. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 11:44 "skoro Sienkiewicz używał takiej formy to ja tez mogę" Jasne, pod warunkiem, że będziesz używał jej w takim kontekście, w jakim jej użył Sienkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 11:37 "Ale skoro nawet Mickiewicz pisał 'wsiąść'(...)" Mickiewicz był Litwinem, Ty też jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 14:09 Ale pisał po polsku a nie litewsku. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 14:55 W tamtych czasach nikt nie pisał po litewsku, bo litewski nie był skodyfikowany. Litwin Mickiewicz posługiwał się polskim z taką samą zręcznością, z jaką Polak Józef Konrad Korzeniowski posługiwał się angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 21:24 Nie zapominaj, że dawniej Litwą nazywano dzisiejszą Białoruś (stanowiła sporą część Wielkiego Księstwa Litewskiego), a dzisiejszą Litwę nazywano Żmudzią. Mickiewicz był raczej Białorusinem, niż Litwinem w dzisiejszym pojęciu, a dokładnie mieszańcem białorusko-żydowskim (matka pochodziła z frankistów). Śmiać mi się chce, jak pomyślę, że różni "prawdziwi patrioci" usiłują tego nie wiedzieć, ale oni pewnie uważają, że i Matka Boska była rodowitą Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 21:44 Nie calkiem. Żmudź to część dzisiejszej Litwy oraz maleńka część Wielkiego Księstwa Litewskiego. Litwa składa się niby z pięciu regionów, ale w gruncie rzeczy można ją sprowadzić do dwóch: Górnej (Auksztoty) i Dolnej Litwy, czyli właśnie Żmudzi.Także współczesny język litewski występuje w dwóch dialektach: auksztockim i żmudzkim. W auksztockim, z wymową podobną do rosyjskiego, jest więcej zapożyczeń i z ruskiego i z polskiego. Żmudzki to klasyczny język baltycki - jeden z najstarszych europejskich języków w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 22:13 Ja jestem z Białegostoku, tam gdzie mieszkałem to tereny bylego Wlk KS Litewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 23:40 jabbaryt napisał: > Ja jestem z Białegostoku, tam gdzie mieszkałem to tereny bylego Wlk KS Litewski > ego. Już się nie tłumacz. Grillują cię a sami się mylą. Ludzką rzeczą jest się mylić. A oni wszyscy którzy akurat ciebie grillują nie są nieomylni. Pokaż im środkowy palec i zapomnij o pomyłce. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 07:43 "Już się nie tłumacz. Grillują cię a sami się mylą. Ludzką rzeczą jest się mylić" Do dlaczego Ty pomyłek nie wybaczasz?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 21:05 sverir napisał: > "Już się nie tłumacz. Grillują cię a sami się mylą. Ludzką rzeczą jest się myli > ć" > > Do dlaczego Ty pomyłek nie wybaczasz?:)) A co masz na myśli? Masz na myśli te POmylke?? Nie wydaje ci się że 8 lat POmylek musi skutkować 8 letnia banicja?. Dla mnie to jest oczywiste, i nie wiem czy banicja się nie przedłuży ( przynajmniej u mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 19:48 Spoko, trochę traktuje to jako zabawę a trochę jako eksperyment. Przyznałem się do błędu ortograficznego, ale sprawdzam sile forumowicze mogą mielić totalnie bzdurny i poboczny watek Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 07:02 Biorąc pod uwagę, że Białystok otrzymał prawa miejskie dobre ponad 100 lat po Unii Lubelskiej, mocą której tamtejsze tereny trafiły do Korony, twoje podwiązywanie się pod Wielkie Księstwo jest mocno naciągane. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 19:45 Nie ty mi będziesz określał moja świadomość. Pochodzę z rodziny o mieszanych etnicznie korzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 21:31 Kogóż może obchodzić twoja świadomość czy jej brak? Oczywiście, biorąc pod uwagę twoje dość nieporadne mocowanie się z polszczyzną, łatwo uwierzyć że to nie twój pierwszy język, ale to już twoje zmartwienie, choć wyglądasz na zadowolonego tym bardziej, im więcej zrobisz błędów. Po prostu i zwyczajnie zwróciłem uwagę, że jak na białostocczanina, twoja wiedza o historii rodzinnego miasta jest dość mizerna - Białystok nigdy nie był w Wielkim Księstwie Litewskim, bo póki ziemie, na których dzisiaj leży, należały do Wielkiego Księstwa, Białegostoku jeszcze nie było na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 08:52 Masz rację, ale nie wspomniałam o Auksztocie dlatego, że dawniej nie istniała ona w świadomości przeciętnego Polaka (a i teraz nie za bardzo). Kilka wieków temu jej teren Polacy również nazywali Żmudzią (no, może południowe krańce Litwą), tak z rozpędu i małej wiedzy. Po prostu chodziło mi o to, że dawne potoczne określenia mogą być mylące i oznaczać nieco inne tereny. Dawniej też nie było określenia "Białorusin", zresztą poczucie narodowości było tam niewielkie. Kilka wieków temu Białorusin bywał nazywany Litwinem, rzadziej Rusinem (to odpowiednik dzisiejszego Ukraińca), a ci z wyższych warstw społecznych spolszczyli się i uważali się za Polaków, z wzajemnością zresztą. Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy, że Kościuszko, czy Moniuszko, byli Białorusinami - a wystarczy choćby przyjrzeć się nazwiskom. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 07.05.19, 09:04 Nie mam wystarczającej wiedzy o świadomości przeciętnego Polaka z dawnych czasów, ale Auksztota to kolebka państwowości litewskiej, nawet jeśli dzisiejszy dialekt żmudzki jest bliższy "prawdziwemu" językowi litewskiemu. Takiemu jakim mówili Mendog i Giedymin, ale już nie Jagiełło. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 15:01 Magda Czapińska też pisała "wsiąść". Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: klasykiem PiSu... 06.05.19, 15:02 Magda Czapińska też pisała "wsiąść". Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 14:02 no-popis napisała: ...Stąd Tusk ma problem z przebiegiem się ponieważ.... Z czym, przepraszam, Tusk ma problem? Możesz żabciu jaśniej? - Żona do męża: - Kochany, czy to prawda że płazy nie maja mózgu? - Tak, żabciu... Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 07.05.19, 21:41 erte2 napisał: > no-popis napisała: > ...Stąd Tusk ma problem z przebiegiem się ponieważ.... > > Z czym, przepraszam, Tusk ma problem? Możesz żabciu jaśniej? > > - Żona do męża: > - Kochany, czy to prawda że płazy nie maja mózgu? > - Tak, żabciu... Być może chodziło mu o to że Tusk nie tylko jest ograniczony ruchowo...... Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 14:05 1 - Były radny 2 - Oj wy biedne PiSie sieroty. Różaniec w ręku, a w gębie jad i agresja. W rzeczywistości zdarzenie musiało wyglądało tak. Facet po wstępnym zwróceniu uwagi, trafił na kumulacje agresywnych objawów PiSio-moherowej paranoi prawdziwej www.youtube.com/watch?v=dEGPDbTg4xI , nie utrzymał nerwów na wodzy, stało się i teraz będzie bekał. Znam to z autopsji. Z tym, że ja taki głupi nie byłem by reagować na PiSi obłęd pod drzwiami własnego mieszkania. 3 - Brudziński jako strona, powinien milczeć. Odezwał się, co świadczy, że mścił się będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: gdyby to był jakiś wolontariusz, to bym... 05.05.19, 14:08 jabbaryt napisał: > żebym ja ciebie dopadła mała gnido. Widzę że nie tylko bezokoliczniki to problem. Rodzaj męski z żeńskim też się - jak na wyborcę PiS przystało - cokolwiek zajączkują. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: gdyby to był jakiś wolontariusz, to bym... 05.05.19, 14:12 eiran napisał: > jabbaryt napisał: > > > żebym ja ciebie dopadła mała gnido. > > Widzę że nie tylko bezokoliczniki to problem. Rodzaj męski z żeńskim też się - > jak na wyborcę PiS przystało - cokolwiek zajączkują. Ayranku zmień płytę bo ta się już zdarła. Please Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: klasykiem PiSu... 05.05.19, 14:31 Właśnie, wziąść. - taka transliteracja litery щ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 17:11 PiS-ie żołnierzyki wiedza wszystko na opak. Jak zwykle. Policja prowadzi dopiero śledztwo, a poszkodowany nie wie czy został zaatakowany ze względu na swoją przynależność do pisdaczej partyji. Główny poszkodowany w rozmowie z Radiem Szczecin powiedział, że "nie wie, co było powodem ataku, ale nie jest przekonany, czy napastnik wiedział, której partii ulotki wkładał do skrzynek". (www.tvn24.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 17:14 Ale wie że został napadnięty. P. Adamowicz wiedział???? Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 18:24 Uporczywie i codziennie zaśmiecał klatkę schodową wyborczymi ulotkami. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 18:29 Miał kilkakrotnie zwróconą uwagę, żeby nie śmiecić ulotkami na klatce schodowej, niestety nie poskutkowało, więc dostał po PiSryju na odlew. Na tę klatkę schodową już nie przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 18:40 Dobrze wiem, jak potrafią wkurzyć mieszkańców osiedli roznosiciele ulotek zapychający skrzynki do listów. A skoro facet, który nie zdzierżył i przywalił roznosicielowi, był nietrzeźwy, to na bank nie zauważył, że chodzi o agitację polityczną. Robienie z tego politycznej sprawy jest po prostu śmieszne. Można powiedzieć, że ten atakujący zrobił to w trosce o porządek i niezaśmiecanie otoczenia. Ot, taki lokalny samozwańczy działacz społeczny, tylko nieco narwany i przynapity. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 18:51 Jak twierdzili politycy PiS - zabójstwo Adamowicza nie było mordem politycznym, bo zabójca był kryminalistą. Tu natomiast - mordobicie spuszczone przez podpitego osiłka byłemu radnemu - to z pewnością polityczny zamach przeprowadzony przez Totalną Opozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 19:27 eiran napisał: > Jak twierdzili politycy PiS - zabójstwo Adamowicza nie było mordem politycznym, > bo zabójca był kryminalistą. Tu natomiast - mordobicie spuszczone przez podpit > ego osiłka byłemu radnemu - to z pewnością polityczny zamach przeprowadzony prz > ez Totalną Opozycję. Podejmiesz próbę udowodnienia gdzie i kto tak napisal.? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 19:34 lech1966 napisał: > eiran napisał: > > > Jak twierdzili politycy PiS - zabójstwo Adamowicza nie było mordem polity > cznym, > > bo zabójca był kryminalistą. Tu natomiast - mordobicie spuszczone przez > podpit > > ego osiłka byłemu radnemu - to z pewnością polityczny zamach przeprowadzo > ny prz > > ez Totalną Opozycję. > > Podejmiesz próbę udowodnienia gdzie i kto tak napisal.? > > Lechu co Ty się wytłumaczysz bidulom.Jak by grochem o ścianę. > totalni milczą bo ich język miłości nawet nie może się otrzeć o tak brzydki czyn,ale....dziwi mnie że nie zabrała głosu wielce aktywna w temacie-przemoc-wdowa po śp.Adamowiczu.Oczekiwałam absolutnie potępienia w tej sprawie.Cisza,czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 19:53 Nie doczekasz się. Żeby otrzymać choć odrobinę współczucia trzeba być albo Niemcem, albo lemingiem przynajmniej od trzech pokoleń, być "koszernym", lub mieć PZPRowska przeszłość. Inaczej z tej strony stołu nie oczekuj współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 19:42 Eiran, politycy PiS usiłują zaciemnić fakt, że zabójca Adamowicza był wielbicielem Kaczyńskiego - sam to przecież wyraźnie powiedział. A tu najśmieszniej będzie, jak się okaże, że sprawca mordobicia jest przedstawicielem twardego elektoratu PiS. To jest bardzo prawdopodobne, bo jego zachowanie było typowe dla takiego elementu; jak wytrzeźwieje, może się zrobić zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 19:49 Prawdę powiedziawszy, chyba tego wyraźnie nie powiedział. To zdarzenie dość mocno mnie poruszyło i sporo przeczytałem (oraz wysłuchałem i obejrzałem) na jego temat, ale na coś takiego nie natrafiłem. Zachęcam do odsłuchania podcastu (TOK FM) z rozmowy z nikim innym jak z Karolem Modzelewskim, który z pozycji swoich doświadczeń więziennych próbował wyjaśnić motywacje zabójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 23:22 A jak to było z listem do, bodajże, Budynia? Gdzieś czytałem, że w liście pisał, że głosował na PIS i oczekuje pomocy. To był fejk? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 06.05.19, 07:50 "A jak to było z listem do, bodajże, Budynia? Gdzieś czytałem, że w liście pisał, że głosował na PIS i oczekuje pomocy. To był fejk?" Do prezydenta pisał sprawca rytualnego mordu. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 18:53 no-popis Dobra kobieto - przecież owo "nie pochwalam, ale rozumiem" jest to cytat z waszej kobyłopodobnej rzeczniczki niejakiej mazurek beaty. Ale ad rem - gdyby mi się jakiś pisior pchał z ulotkami to raczej bym go nie pobił (bo nie jestem z natury agresywny), ale usłyszałby ode mnie parę miłych słów. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 21:14 " Trzeba przyznać dobrzy są w katowaniu starszych ludzi" Nie ma co się dziwić, uważnie obserwowali narodowców. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 23:32 sverir napisał: > " Trzeba przyznać dobrzy są w katowaniu starszych ludzi" Bywa, że to samo wynika z okoliczności. Jeśli zszokowany przez coś dwie minuty wysłuchujesz pod swoim adresem niesamowicie ordynarnego spektrum obelg i nawet po tym jak go poinformujesz - proszę pana, jeszcze jedna obelga pod moim adresem i coś się stanie, a zapieniony pokurcz kontynuuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 05.05.19, 23:47 Jedyne co cię uprawnia do użycia siły to obrona konieczna. W innym przypadku to napaść, penalizowana kodeksem wykroczeń lub karnym. Jak nie umiesz panować nad emocjami to twoje miejsce powinno być poza społeczeństwem Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 06.05.19, 00:55 lech1966 napisał: > Jedyne co cię uprawnia do użycia siły to obrona konieczna. W innym przypadku to > napaść, penalizowana kodeksem wykroczeń lub karnym. Jak nie umiesz panować nad > emocjami to twoje miejsce powinno być poza społeczeństwem Wypchaj się swoją penalizacją i kodeksami. Ja jestem z kosmosu i respektuje tylko prawa natury. Czytaj, że jestem łagodnym barankiem, szanuję ludzi, a autem jeżdżę kulturalnie z empatią do innych użytkowników. Dlaczego tak robię? Bo znając prawa natury, wiem, że będąc idiotą i szaleńcem, prędzej czy później nadzieję się na minę, a miny absolutnie pochwalam. Natomiast wasze kodeksy, powodują jedynie to, że tępi agresorzy czując się bezkarni chlew z tego świata robią i co gorsze to to, że to zjawisko się rozszerza. Chcesz by ludzkość przetrwała? Przypatrz się jak te kwestie reguluje natura. Jest brutalnie, ale dzięki temu, że jest brutalnie, natura ma się dobrze od milionów lat. W przeciwieństwie do homo, dziś chyba już mniej sapiens, który to gatunek skutkiem odejścia od zasad natury, chyba długo na tym globie nie pociągnie, bezmyślnie i bez logicznych powodów, zagryzą się. Dobranoc. Umyj nogi, jutro się idzie do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 06.05.19, 07:49 "Jedyne co cię uprawnia do użycia siły to obrona konieczna" Przyjmując, że to skrót myślowy, to może koleś - ten co pobił - był przekonany, że pobity to włamywacz? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 07.05.19, 09:04 Ja tam obstawiam, że koleś, który pobił, był pisiorem. Po pierwsze - jego zachowanie było typowe dla sympatyków tej partii. A po drugie - coś podejrzanie szybko prokurator uznał, że nie było tam pobudek politycznych. Pisi hejterzy zrobili z tego atak wrednej opozycji na przedstawiciela jedynie słusznej partii, a teraz sprawa będzie szybko wyciszona, żeby nie było konieczności odszczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 07.05.19, 11:07 Albo po prostu prokurator zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 07.05.19, 21:56 horpyna4 napisała: > Ja tam obstawiam, że koleś, który pobił, był pisiorem. Po pierwsze - jego zacho > wanie było typowe dla sympatyków tej partii. Ciekawe wnioski. A miałem cię za mądrzejszą. Symaptycy PO nigdy by się do czegoś takiego nie POsuneli. Wy nie atakujecie samodzielnie, ale atakujecie grupami. wiadomosci.wp.pl/tag/atak%20na%20magdalenę%20ogórek Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 07.05.19, 22:57 " Symaptycy PO nigdy by się do czegoś takiego nie POsuneli. Wy nie atakujecie samodzielnie, ale atakujecie grupami" I z tego ataku grupą wyszło prokuraturze pomówienie i tamowanie ruchu. Usłużna prokuratura nie potrafi postawić innych zarzutów. Nie to co zarzuty za wydarzenia w Radomiu. Tam udało się postawić zarzut bójki - samotny kodowiec przeciw pięciu wszechpolakom. Widzisz, jaka to odwaga? Sam na pięciu! Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 07.05.19, 23:40 Weź sverir nie pitol. Nie chciałbyś być na pewno na miejscu M.Ogorek. rozwścieczone gęby, zionace nienawiscia i nie wiadomo co ma który w kieszeni. Było to przecież po zamachu na Adamowicza. Policja deko zawiodła. Ja bym się zastanawiał czy uciekać czy zaatakować gdybym był na jej miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 08.05.19, 07:36 "Weź sverir nie pitol. Nie chciałbyś być na pewno na miejscu M.Ogorek. rozwścieczone gęby, zionace nienawiscia i nie wiadomo co ma który w kieszeni" Mimo wszystko wolałbym być na miejscu Ogórek, niż na miejscu kodowca. Sam przeciw pięciu wszechpolakom! Dasz wiarę? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 08.05.19, 11:39 I co? Dał im radę? Bo jakoś nie wiem o czym mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 08.05.19, 11:57 " I co? Dał im radę? Bo jakoś nie wiem o czym mowisz" www.newsweek.pl/polska/polityka/mazurek-o-pobiciu-przez-mlodziez-wszechpolska-czlonka-kod/edkpp4x O tym mówię. Lechu, masz szansę okazać swój sprzeciw wobec stosowania jakiejkolwiek przemocy i potwierdzić, że jesteś w tych sprawach neutralny. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 08.05.19, 16:36 sverir napisał: > " I co? Dał im radę? Bo jakoś nie wiem o czym mowisz" > > www.newsweek.pl/polska/polityka/mazurek-o-pobiciu-przez-mlodziez-wszechpolska-czlonka-kod/edkpp4x > > O tym mówię. Lechu, masz szansę okazać swój sprzeciw wobec stosowania jakiejkol > wiek przemocy i potwierdzić, że jesteś w tych sprawach neutralny. Jasne że jestem przeciw jakiejkolwiek agresji. Nawet tej. youtu.be/Mw_Rztx0xzw Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Radny PiS został dziś pobity w Szczecinie 08.05.19, 11:57 Pomijam drobny szczegół nagranego policjanta, który proszącym tonem zwracał się do Ogórek słowami "niech już Pani odjeżdża, niech Pani nie prowokuje". Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Coś Taziuta ze Szczecina milczy 06.05.19, 00:57 jabbaryt napisał: > Pobity przez bojówkę POKO. > tysol.pl/a32086-Pobito-starszego-pana-za-to-ze-rozdawal-ulotki-PiS-Ma-zlamany-nos > Trzeba przyznać dobrzy są w katowaniu starszych ludzi. Może mu sumienie nie pozwala przemówić ludzkim głosem. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Coś Taziuta ze Szczecina milczy 07.05.19, 12:16 Holota sie pobila."raz sierpem raz mlotem powska holote"- nauka nie poszla w las. Zawiodlo rozpoznanie. Odpowiedz Link Zgłoś