Dodaj do ulubionych

Pycha kroczy przed upadkiem

13.05.19, 10:48
Jojo kazał przerwać mecz trampkarzy, bo musiał milicyjnym Black- Hawkiem wylądować na boisku, śpieszył się pewnie do gnoma, z którym, podobno łowił ryby, co za tupet, ale tak, jak sobie przypominam, kończyła się każda władza, czy to SLD, czy PO, wiara w to że będziemy "rządzić" wiecznie, mam nadzieję że jeśli ten miłośnik cudzych butów, dostanie się do europarlamentu, to zabiorą mu immunitet.

Już wiadomo, po co policja zakupiła bez przetargu śmigłowce Black Hawk. Jedna z tych maszyn służy ministrowi Joachimowi Brudzińskiemu za powietrzną taksówkę. Za lot płacą podatnicy, a wylądować może byle gdzie, choćby na boisku. Wystarczy na pół godziny przerwać mecz i przepędzić młodych piłkarzy z murawy.

natemat.pl/272525,przerwano-mecz-zeby-na-boisku-mogl-wyladowac-smiglowiec-brudzinskiego
Obserwuj wątek
    • dr.krisk Re: Pycha kroczy przed upadkiem 13.05.19, 10:57
      A jak rzecz ma się w aspekcie prawnym? Rozumiem prawo do lądowania śmigłowcem ratunkowym, albo policyjnym będącym w akcji - ale taksówka powietrzna ministra Brudzińskiego??? Nie brał udziału w żadnym pościgu, po prostu wiózł swój spasiony tyłek na jakieś nikomu niepotrzebne spotkanie.
      Bizacjum.
      • szwampuch58 Re: Pycha kroczy przed upadkiem 13.05.19, 11:19
        Jojo napisal wyraznie:Mial pilne spotkanie z guru w ramach obowiazkow wazeliniarskich.....a prawo????.....bez zadnego trybu i poza kolejnoscia
        • yoma Re: Pycha kroczy przed upadkiem 13.05.19, 13:09
          Ciekawe, kto zapłaci za zniszczoną murawę.
          • szwampuch58 Re: Pycha kroczy przed upadkiem 13.05.19, 13:12
            ty...ja....my bo wazelina na pewno nie
            • yoma Re: Pycha kroczy przed upadkiem 13.05.19, 13:16
              Mieszkańcy gminy Choszczno.

A to widzieliście?

"Panie Redaktorze myślę, że dzieciaki w Choszcznie gdzie poleciałem (w ramach godzin do wylatania) z Komendantem Głównym PSP, na wojewódzkie święto PSP i OSP raczej były zadowolone z takiej gratki”. [pisownia oryginalna]

Kurwi syn.
              • dr.krisk Re: Pycha kroczy przed upadkiem 13.05.19, 13:22
                Podoba mi się "w ramach godzin do wylatania".... Pewnie jeszcze dodatek wziął do pensji. Oblatywacz się znalazł.
    • praktykujacyateista scyzoryk się w kieszeni otwiera. 13.05.19, 11:05
      Taka jest PiSia wadza.
    • praktykujacyateista Ciekawe ilu policjantów ochraniało te łowienie ryb 13.05.19, 11:08
      Wie ktoś może?
    • lumpior Re: Pycha kroczy przed upadkiem 13.05.19, 11:12
      Krótko i jednoznacznie: się należy.Amen.
      • wsk175 Re: Pycha kroczy przed upadkiem 13.05.19, 12:54
        Mu siem należy, jak księdzu ministrant.
        Ducha nie gaście!
    • praktykujacyateista I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 12:58
      Jak się ma ten wycieczkowy helikopter do ceramicznego sracza, bidetu i prysznica w łazience przy
      gabinecie komendanta głownego policji za PO ?

O koszcie takiej jednej wycieczki już nie wspomnę, bo pewnie tak jak za Lecha Kaczyńskiego ten helikopter wrócił do warszawy , a pod koniec wędkowania pewnie przyleci tam ponownie.
      Bizancjum PiS ich mać.
      • wsk175 Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 13:01
        Śmigłowcem za 80 baniek latać na ryby.
        Maja scoorwysyny fantazje, oj mają.
        Pisi sewreryn pewnie w zachwycie.
        • pies.na.czarnych Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 13:19
          Złapali chociaż coś? ;)
          www.tvn24.pl/brudzinski-wyladowal-helikopterem-na-boisku-odpowiedz-ministra,935052,s.html
          • pies.na.czarnych Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 13:25
            Ważne, że Kulawy miał radochę :)
            www.tvn24.pl/ryby-kielbasa-ognisko-brudzinski-i-kaczynski-na-wspolnej-wycieczce,935049,s.html
            • czandra1 Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 14:06
              Myślałem, że Brudziński będzie trzymał kiełbasę Kaczyńskiego.
              • yoma Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 14:31
                Czandra

ja cię, kaczka, kocham :)
              • buldog2 Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 15:38
                Fuj!
            • yoma Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 14:22
              Ja bardzo przepraszam, ale jaki to jest news, że dwóch partyjnych było na rybach?
              • czandra1 Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 14:27
                Ale jakich partyjnych, cała Polska, co mówię Polska, cały świat wstrzymał oddech kiedy się dowiedział o tym że gnom dostał wędkę do płetewki, i ochroniarze pod wodą nadziali na haczyk puszkę skumbrii w tomacie.
                • yoma Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 14:32
                  Jak wyżej 😅😅😅
              • praktykujacyateista Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 14:52
                yoma napisała:

> Ja bardzo przepraszam, ale jaki to jest news, że dwóch partyjnych było na rybac
                > h?
                >

Niby żaden, tylko dlaczego helikopterem za 80 baniek i paliwem ka kilkanascie tysięcy?
                • yoma Re: I jak się to ma do Bizancjium PO w KGMO? 13.05.19, 14:53
                  O, i to już jest news.
                • j-k przeciez powiedzial: 13.05.19, 15:01
                  praktykujacyateista napisał:
                  tylko dlaczego helikopterem za 80 baniek i paliwem ka kilkanascie tysięcy?

przeciez powiedzial:
                  zgodnie z zaleceniem serwisowym mieli: "godziny do wylatania"
                  • yoma Re: przeciez powiedzial: 13.05.19, 15:04
                    Z netu:

>Mam kanapę do odbioru z Krakowa. Czy w ramach godzin do wylatania mógłbym skorzystać z transportu lotniczego? A na poważnie – nie można było przeznaczyć „godzin do wylatania” na szkolenie z udziałem policjantów? Ich „godziny do wylatania” są chyba ważniejsze?
                    • j-k a ty, as usual, jak anarchistyczna buntowniczka... 13.05.19, 15:10
                      yoma napisała:
                      aie można było przeznaczyć „godzin do wylatania” na szkolenie z udziałem policjantów? Ich „godziny do wylatania” są chyba ważniejsze?

a ty as usual, jak anarchistyczna buntowniczka...
                      - pewnie dla niego nie lepiej...
                      ale ja tu nie o tym (pisalem)

tylko o tym, ze ma "podkladke prawna" do tej wycieczki i nikt mu nic nie zrobi...
                      • pies.na.czarnych Re: a ty, as usual, jak anarchistyczna buntownicz 13.05.19, 15:46
                        To nie jest podkładka prawna. To jest tania wymówka.
                        • j-k nie ... to jest wlasnie podkladka prawna. 13.05.19, 15:56
                          bo nowy helikopter ma zgodnie z serwisowaniem "godziny do wylatania"
                          - ale jak je "wylata" to lezy to juz w kompetencji ministra.

to moze byc malo etyczne - co zrobil minister - ale wlasnie jest zgodne z prawem.
                      • yoma Re: a ty, as usual, jak anarchistyczna buntownicz 13.05.19, 16:07
                        >jak anarchistyczna buntowniczka...

Dzięki gocha! Nareszcie!

BTW przecinki przed i po "as usual" są zbędne, wierzaj mi.
                        • j-k wierzam ci, dzidziu... 13.05.19, 16:17
                          yoma napisała:

> >jak anarchistyczna buntowniczka...

>... Nareszcie!

- cieszy fakt, ze sie do tego nareszcie przyznajesz.

> BTW przecinki przed i po "as usual" są zbędne, wierzaj mi.

- wierzam ci, ale inni maja na ten temat odrebne zdanie:

.
                          echodnia.eu/swietokrzyskie/kiedy-stawiamy-przecinek-interpunkcja-kiedy-przed-i-po-jakich-slowach-stawiac-przecinek-zasady/ar/12918234
                          • yoma Re: wierzam ci, dzidziu... 13.05.19, 16:19
                            Rewelacja, doczytał się zasad angielskiej ortografii :))

Ty, a jak prosisz w sklepie o piłkę do metalu? 😅
    • yoma Re: Pycha kroczy przed upadkiem 13.05.19, 13:08
      O, dobrze, że dałeś.

Inny link:

koduj24.pl/dzieci-musialy-przerwac-mecz-zeby-mogl-wyladowal-smiglowiec-z-brudzinskim/
    • j-k cieszy mnie tfoja rosnaca swiadomosc, kazda wladza 13.05.19, 13:19
      tak postepuje i nastepna tez tak postepowac bedzie.

PS. czlonkom europarlamentu tez przysluguje krajowy immunitet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka