qinto 28.02.20, 10:32 'legenda" Solidarności i były senator PO skazany za korupcję. Staszek Gawłowski i Neumann, POzdrawiam was serdecznie. Myjcie często ręce. wiadomosci.wp.pl/jozef-pinior-skazany-za-korupcje-6483464451246209a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 10:35 Korekta, były senator startujący z list PO. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 10:54 Ale nie zapomnij, drogi rysiu, że do PE startował z listy Lewicy, podobnie jak twoja ukochana Magdusia Ogórek. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:18 eiran napisał: > Ale nie zapomnij, drogi rysiu, że do PE startował z listy Lewicy, podobnie jak > twoja ukochana Magdusia Ogórek. A co to zmienia? To ta sama kolacja która walczy o to aby było tak jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Józef Pinior 04.03.21, 09:34 Zdumiał mnie fakt, że łapówa została oficjalnie przelana na imienne konto. Chyba pierwsza taka w historii IIIRP. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Józef Pinior 28.02.20, 10:57 5 lat" intensywnego szukania Zlotego Mercedesa" i jest suuuuuuuces,"ukradli "miliardy odzyskano 5 tys zlociszy! Brawo wy kulsony pisowskie.....acha jeszcze to:Wyrok nie jest prawomocny......wstrzymuje sie z oklaskami Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Józef Pinior 28.02.20, 11:01 Uwierzyłbym gdyby nie seria fałszerstw i spreparowanych dowodów które "wytworzył" pisowski aparat represji i ichnia policja polityczna. Garlicki, Lepper, Kwaśniewscy, ostatnio Tomasz Grodzki. Nawet sztandarowy projekt pisiej mafii p.t. "łapówkarz Gawłowski" zaczyna się walić, bo właśnie główny świadek oskarżenia wycofał swoje zeznania oświadczając ze został do nich zmuszony przez ziobrową prokuraturę szantażem i groźbami. No i dużo do myślenia daje aresztowanie Tomasza Kaczmarka (słynnego agenta Tomka, "perełkę" CBA wg szczura kamińskiego) - bo stawiam dolary przeciw orzechom że spowodowane jest to zarówno tym co już ujawnił, jak i tym co ujawnić zamierzał. Natomiast na jego miejscu miałbym wiele obaw czy wyjdzie z tego żywy (vide Dawid Kostecki). Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 11:20 Nie mam takiej pewności. Pinior może jest i człowiekiem wewnętrznie uczciwym, ale w niektórych sprawach sprawia wrażenie naiwnego jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Józef Pinior 28.02.20, 11:32 eiran napisał: > w niektórych sprawach sprawia wrażenie naiwnego jak dziecko. Biorąc udział w manifestacjach u boku skorumpowanych sędziów, hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Józef Pinior 28.02.20, 11:38 qwardian napisał: > eiran napisał: > > > w niektórych sprawach sprawia wrażenie naiwnego jak dziecko. > > Biorąc udział w manifestacjach u boku skorumpowanych sędziów, hehe.. > > Nie dołuj biedaka Za niska kara dla Piniora, trzeba zreformować system kar za korupcję bo jest mało efektywny i tworzy pole do nadużycia dla skorumpowanych sędziów. Którzy mogą zaniżać wyroki. > > Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Józef Pinior 28.02.20, 11:55 Manifestowal u boku ziobrowych sedziow dojnej zmiany!? Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:20 Racja iksie. To cała dojna zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:51 lechujek 1961 Jak widać na załączonym przez ciebie zdjęciu wszyscy ci ludzie to milionerzy którzy uwłaszczyli się na majątku PRL-u, a teraz są w rozpaczy i determinacji bo nie kupią sobie nowych mercedesów, modnych futer z ocelotów i nie polecą na wypoczynek na Bahamy. Złoto z nich aż kapie, a grube pliki dolarów, euro i innych franków wprost rozrywają kieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Józef Pinior 28.02.20, 11:34 Kto wybierał dawa razy tego niedoszłego magistra, kumucha Bóg raczy wiedzieć.Jaka to była nędza to juź Oleksy opisywał .To nie jest twój dobry dzień erte2.Lepiej się schowaj w kącie i tam sobie szlochaj. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:05 taniarada napisał(a): > Kto wybierał dawa razy tego niedoszłego magistra, kumucha Bóg raczy wiedzieć.Ja > ka to była nędza to juź Oleksy opisywał .To nie jest twój dobry dzień erte2.Lep > iej się schowaj w kącie i tam sobie szlochaj. Nie zapominaj, że senator Kogut, też czeka na Sprawiedliwość, Bury z PSL również. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Józef Pinior 28.02.20, 17:01 qinto napisał: > taniarada napisał(a): > > > Kto wybierał dawa razy tego niedoszłego magistra, kumucha Bóg raczy wiedz > ieć.Ja > > ka to była nędza to juź Oleksy opisywał .To nie jest twój dobry dzień ert > e2.Lep > > iej się schowaj w kącie i tam sobie szlochaj. > > > Nie zapominaj, że senator Kogut, też czeka na Sprawiedliwość, Bury z PSL równie > ż. Dopasowuje swoje argumenty do z góry ustalonej tezy, że każdy leming jest winny tylko wtedy kiedy totalitarny PiS fabrykuje dowody. Lewactwo to załgane środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Józef Pinior 03.03.21, 17:33 Ida w zaparte, ale ty jak Jacus za lizaka bedzie pisal to co oPOzycja POdyktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Józef Pinior 28.02.20, 11:30 Senat to opoka dla aferałów Wiadomość o karze więzienia dla kryształowego Pinora ,poprawiły mi humor .Może się zacznie się zamykanie złodzieji mieniących się działaczami Solidarności. Teraz dawać Frasniuka. Niech opowie gdzie schował kasę Solidarności. I skąd jako opozycjonista miał zaraz po upadku PRL, pieniądze na ciężarówki do swojej firmy transportowej? Następny do kicia czeka Gawłowski.Dobry Jezu co za dzień . Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Józef Pinior 28.02.20, 11:39 taniarada napisał(a): > Senat to opoka dla aferałów > Wiadomość o karze więzienia dla kryształowego Pinora ,poprawiły mi humor .Może > się zacznie się zamykanie złodzieji mieniących się działaczami Solidarności. > Teraz dawać Frasniuka. Niech opowie gdzie schował kasę Solidarności. I skąd jak > o opozycjonista miał zaraz po upadku PRL, pieniądze na ciężarówki do swojej fir > my transportowej? Następny do kicia czeka Gawłowski.Dobry Jezu co za dzień . taniarada: W razie wojny, w pierwszej kolejności bedę strzelal do okolicznych bolszewików, lewactwa i szmalcowni, a później do wroga.Po to by po zwycięstwie żyć w prawdziwie wolnej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:03 Narzuca sie szereg pytan; co to za sedzia ktory skazal Pinora? Prawdziwy czy przebieraniec Ziobry? Kto go "wylosowal", Godzilla, Ziobro, Pati -Koti czy wreszcie ktorys z jej kolegow? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:22 taniarada napisał(a): > Senat to opoka dla aferałów > Wiadomość o karze więzienia dla kryształowego Pinora ,poprawiły mi humor .Może > się zacznie się zamykanie złodzieji mieniących się działaczami Solidarności. > Teraz dawać Frasniuka. Niech opowie gdzie schował kasę Solidarności. I skąd jak > o opozycjonista miał zaraz po upadku PRL, pieniądze na ciężarówki do swojej fir > my transportowej? Następny do kicia czeka Gawłowski.Dobry Jezu co za dzień . Jak to gdzie schował pieniądze Frasyniuk? Dał na przechowanie Jarosławowi K., jego przecież bezpieka tak się bała, że 13 grudnia nawet go nie zbudziła, a potem to go tylko okrutnie zapraszała na herbatę. Zapytaj się kogokolwiek, kto w tamtych czasach żył w Polsce a nie w Związku Radzieckim - pieniądze działacze Solidarności przekazali pod opiekę i nadzór archidiecezji wrocławskiej a konkretnie abp. Gulbinowiczowi. Nota bene, aby te pieniądze ochronić przed galopująca inflacją Gulbinowicz wymienił je na dolary. A co do Gawłowskiego - właśnie czołowy świadek oskarżenia wycofał swoje zeznania, wcześniej składał fałszywe bo mu prokuratura za to obiecała zwolnienie z wieloletniego aresztu wydobywczego Przedsiębiorca odniósł się też do zarzutu o przekazanie Gawłowskiemu 100 tys. zł łapówki. - Nigdy nie przekazywałem Stanisławowi Gawłowskiemu żadnych pieniędzy na kampanię wyborczą ani nikomu innemu. To jest zwykłe kłamstwo, oszczerstwo ze strony pana P., chęć zatuszowania swoich przestępstw – podkreślił. Jak mówił, Gawłowski "absolutnie nigdy" nie domagał się od niego wręczenia jakiejkolwiek korzyści majątkowej. K. w środę wycofał się też z wyjaśnień, które składał podczas wcześniejszych przesłuchań prokuratorskich, a w których obciążał Gawłowskiego, mówiąc m.in., że to obecny senator był "faktycznym właścicielem" apartamentu w Chorwacji. Tłumaczył, że jego poprzedni obrońca wskazywał, iż musi zacząć obciążać Gawłowskiego, aby wyjść z aresztu, ponieważ takie miały być ustalenia z prokuraturą. Tak jak państwo PRL oparte było na cynie (społecnym) tak państwo PiS i oparte jest na łgarstwie. No cóż, metody prosto z Sołncewa. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:55 taniarada napisało: Dobry Jezu co za dzień Byłby jeszcze fajniejszy gdybyś się nauczyło pisać po polsku. P.s. Gorliwy katoliku - nie używaj imiena Pana swego nadaremno. Bo piekło czeka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Józef Pinior 28.02.20, 22:34 taniarada napisał(a): > złodzieji O jaka patrotyczna (patrotys, panie, patrotys - tak mawia PrezesPan) ortografia wyklęta. Wręcz uosobienie wolackiego, PiSdackiego patrotysu. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Józef Pinior 03.03.21, 17:46 Senat to opoka dla aferalow.- pisze taniarada -i bedzie epoka tak dlugo, jak dlugo bedzie szefem tej opoki. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Józef Pinior 03.03.21, 18:03 141288bs napisał: > Senat to opoka dla aferalow.- pisze taniarada > -i bedzie epoka tak dlugo, jak dlugo bedzie szefem tej opoki. - zapomnialem wymienic z nazwiska tego szefa, a ono Grodzki Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:08 Pamiętam działalność Piniora w czasie Solidarności i w stanie wojennym - dawał nam nadzieję, ze jednak bolszewików pokonamy, że komuchy nie będą rządzić wiecznie. Dlatego wierzyć mi się nie chce, żeby był nieuczciwy. Ale nie byłem na rozprawach, nie znam materiałów tam przedstawianych. A mógł pamiętnego 13 grudnia spać do południa i miałby dzisiaj spokój... Zamiast tego ukrywał się, bo razem z Frasyniukiem wyrwali pieniądze Solidarności z banku. No i zamiast je włożyć do koperty ("dla księdza") przekazali je abp. Gulbinowiczowi. Z tych pieniędzy Solidarność m.in. kupiła sprzęt dla Radia Solidarność, pomagała rodzinom internowanych lub ukrywających się działaczy podziemia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Józef Pinior 28.02.20, 13:10 qinto Gdyby nie tacy ludzie jak Pinior, Wałęsa, Frasyniuk, Kuroń, Michnik, ale też Romaszewski, Gwiazda czy Walentynowicz siedziałbyś dzisiaj po uszy w PRL-owskim gównie; ale o tyle miałbyś lepiej niż inni bo w zamian za serwilizm mógłbyś kupować w sklepach "za żółtymi firankami" i od czasu do czasu jeździć "pociągiem przyjaźni" po złote runo na wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 13:12 rysiowi nie było źle w PRL, był też odznaczony tym samym krzyżem, co Piotrowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:24 erte2 napisał: > qinto > Gdyby nie tacy ludzie jak Pinior, Wałęsa, Frasyniuk, Kuroń, Michnik, ale też Ro > maszewski, Gwiazda czy Walentynowicz siedziałbyś dzisiaj po uszy w PRL-owskim g > ównie; ale o tyle miałbyś lepiej niż inni bo w zamian za serwilizm mógłbyś kupo > wać w sklepach "za żółtymi firankami" i od czasu do czasu jeździć "pociągiem pr > zyjaźni" po złote runo na wschód. Niektórzy się sprzedali za srebrniki.Tylko jeden wygrał w totka .Nieprawdaż erte2? Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:32 Niektórzy się sprzedali za srebrniki.Tylko jeden wygrał w totka .Nieprawdaż erte2 erte2 wymienia Piniora,Wałęsę,Frasyniuka,Kuronia,Michnika, Romaszewskiego, Gwiazdę,Walentynowicz - mógłbym jeszcze ich więcej wymienić, choć tylko jeden z nich A.Gwiazda pozostał tym kim był - reszta się "uwłaszczyła" i zebrała kokosy za bycie w opozycji przeciw PRL. Przecież to, że dokonała się transformacja ustrojowa, zawdzięczamy tylko Bolkowi, przecież on nieraz mówił, że tylko on pokonał "komunem własnymi rencoma". Jestem człowiekiem niewierzącym, ale rola JP-II jest w tym zakresie niedoceniana. Pamiętam jego wizytę w 1979 roku, wtedy wszystko się zaczęło sypać..... Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Józef Pinior 28.02.20, 15:03 qinto napisało: erte2 wymienia Piniora,Wałęsę,Frasyniuka,Kuronia,Michnika, Romaszewskiego, Gwiazdę,Walentynowicz - mógłbym jeszcze ich więcej wymienić, choć tylko jeden z nich A.Gwiazda pozostał tym kim był - reszta się "uwłaszczyła" i zebrała kokosy za bycie w opozycji przeciw PRL. A jakież to "kokosy" zawodowy łgarzu zebrał Kuroń, Michnik, a nawet Romaszewski czy Walentynowicz? Jakim majątkiem uwłaszczył się Wałęsa? Czy pisowska gnido potrafisz udowodnić jakikolwiek przekręt Frasyniukowi? A czy Pinior dysponuje odpowiednikiem Srebrnej, czy wyłudzał kasę z FOZZ-u, czy może "przewalił" Bagsika i Gąsiorowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Józef Pinior 28.02.20, 15:06 erte2 napisał: > A jakież to "kokosy" zawodowy łgarzu zebrał Kuroń, Michnik, a nawet Romaszewsk > i czy Walentynowicz? Jakim majątkiem uwłaszczył się Wałęsa? Czy pisowska gnido > potrafisz udowodnić jakikolwiek przekręt Frasyniukowi? A czy Pinior dysponuje o > dpowiednikiem Srebrnej, czy wyłudzał kasę z FOZZ-u, czy może "przewalił" Bagsik > a i Gąsiorowskiego? On wie, że to łgarstwo. Ale gówniak rzuca gównem bo wie, że nawet jeżeli to łgarstwo, to zawsze coś sie do obrzucanego jego gównem przylepi. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 15:11 On wie, że to łgarstwo. Ale gówniak rzuca gównem bo wie, że nawet jeżeli to łgarstwo, to zawsze coś sie do obrzucanego jego gównem przylepi. Co ty mi głoopi wuju zarzucasz. Napisałem o legendach solidarności, którzy odnieśli kokosy, mam ci wymieniać jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 16:31 qinto napisał: > Napisałem o legendach solidarności, którzy odnieśli kokosy, mam ci wymieniać ja > kie? > Ciekawe, z jakiego rejonu świata pochodzi frezeologizm "odnieść kokosy" Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 15:16 On wie, że to łgarstwo. Ale gówniak rzuca gównem bo wie, że nawet jeżeli to łgarstwo, to zawsze coś sie do obrzucanego jego gównem przylepi. yy Ty mi szmaciarzu nie zarzucaj, że ja jestem łgarzem. Przybrałeś nicka o pozytywnym zabarwieniu, ale jesteś w słowach i czynach jego zaprzeczeniem. Musiałbym ci zacytowac klasyka ....sp..... dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Czysty symetryzm. Witaj w klubie! ;-) 28.02.20, 15:07 erte2 napisał: > A czy Pinior dysponuje o > dpowiednikiem Srebrnej, czy wyłudzał kasę z FOZZ-u, czy może "przewalił" Bagsik > a i Gąsiorowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 15:08 Czy pisowska gnido potrafisz udowodnić jakikolwiek przekręt Frasyniukowi? Kubusiu puchatku, twój umysł jest dokładnie taki, jaki miał kubuś puchatek twoje alter ego. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 15:08 Romaszewski otrzymał 240 tys. odszkodowania. Nie są to może kokosy, zwłaszcza dla wicemarszałka senatu, ale całkiem do pogardzenia to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Józef Pinior 28.02.20, 15:06 "Srebrna" za srebrniki czy wygrana w totka? Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 22:41 erte2 napisał: > qinto > Gdyby nie tacy ludzie jak Pinior, Wałęsa, Frasyniuk, Kuroń, Michnik, ale też Ro > maszewski, Gwiazda czy Walentynowicz siedziałbyś dzisiaj po uszy w PRL-owskim g > ównie; ale o tyle miałbyś lepiej niż inni bo w zamian za serwilizm mógłbyś kupo > wać w sklepach "za żółtymi firankami" i od czasu do czasu jeździć "pociągiem pr > zyjaźni" po złote runo na wschód. Erte zapytam wprost. Donosiles na swoją żonę??? Bo czym cię kupili skoro mówisz że twoja żona była aresztowna?,,,, że tak ich bronisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Józef Pinior 03.03.21, 17:55 erte2 napisał: > qinto > Gdyby nie tacy ludzie jak Pinior, Wałęsa, Frasyniuk, Kuroń, Michnik, ale też Ro > maszewski, Gwiazda czy Walentynowicz siedziałbyś dzisiaj po uszy w PRL-owskim g > ównie; ale o tyle miałbyś lepiej niż inni bo w zamian za serwilizm mógłbyś kupo > wać w sklepach "za żółtymi firankami" i od czasu do czasu jeździć "pociągiem pr > zyjaźni" po złote runo na wschód. - mieszasz nieuczciwych z uczciwymi Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Ale co to ma do rzeczy? 28.02.20, 12:17 man_sapiens napisał: > Pamiętam działalność Piniora w czasie Solidarności i w stanie wojennym... Ale co to ma do rzeczy? Co więcej, są w Polsce wolne sady czy nie? Bo Piniora ocenił sąd za to co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ale co to ma do rzeczy? 28.02.20, 12:26 inocom napisał: > Ale co to ma do rzeczy? > Co więcej, są w Polsce wolne sady czy nie? Bo Piniora ocenił sąd za to co > zrobił. I dlatego, napisałem, drogi pisiaczku, że wierzyć mi się nie chce, żeby był nieuczciwy. Ale nie byłem na rozprawach, nie znam materiałów tam przedstawianych. Wiesz co to wiara? To nie to, co dostajesz w SMSach Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ale co to ma do rzeczy? 28.02.20, 14:22 man_sapiens napisał: > inocom napisał: > > Ale co to ma do rzeczy? > > Co więcej, są w Polsce wolne sady czy nie? Bo Piniora ocenił sąd za to co > > > zrobił. > > I dlatego, napisałem, drogi pisiaczku, że wierzyć mi się nie chce, ż > eby był nieuczciwy. Ale nie byłem na rozprawach, nie znam materiałów tam przeds > tawianych. > Wiesz co to wiara? To nie to, co dostajesz w SMSach > A jednak ,pomimo wspólnego wiecowania oskarżonego i sędziego prowadzącego sprawę sąd skazał Piniora za łapówki. Czyżby dla nadzwyczajnej kasty nie było by już świętych krów. To dopiero będzie popłoch w Senacie.A ludzie rzekną, że nieba szaleją, A nieba rzekną: że przyszedł dzień Wiary. Autor: Cyprian Kamil Norwid Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Ale co to ma do rzeczy? 28.02.20, 14:23 man_sapiens napisał: > inocom napisał: > > Ale co to ma do rzeczy? > > Co więcej, są w Polsce wolne sady czy nie? Bo Piniora ocenił sąd za to co > > > zrobił. > > I dlatego, napisałem, drogi pisiaczku, że wierzyć mi się nie chce, ż > eby był nieuczciwy. Ale nie byłem na rozprawach, nie znam materiałów tam przeds > tawianych. > Wiesz co to wiara? To nie to, co dostajesz w SMSach Wiara,,,ale w co? W to co dostajesz w smakach czy w to co wtłacza ci TVN24? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ale co to ma do rzeczy? 28.02.20, 15:15 lechutek1966 napisał: > > Wiara,,,ale w co? W to co dostajesz w smakach czy w to co wtłacza ci TVN24? Wiara w to, że ludzie, którzy byli bohaterami w trudnych latach niewoli w bolszewickim autorytaryzmie są uczciwi i przyzwoici także po zdobyciu - przy ich wielkim udziale - wolności i także, gdy stają się politykami. Naprawdę trudno to zrozumieć? Czego was w tym pisie uczą... Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Puk puk tu Ziemia. 28.02.20, 16:55 man_sapiens napisał: > Wiara w to, że ludzie, którzy byli bohaterami w trudnych latach niewoli w bolsz > ewickim autorytaryzmie są uczciwi i przyzwoici także po zdobyciu - przy ich wie > lkim udziale - wolności i także, gdy stają się politykami. > > Naprawdę trudno to zrozumieć? Czego was w tym pisie uczą... Nie wiem czy masz auto? Jeśli masz to nie wolno ci wlepić mandatu za wykroczenie, gdyż kiedyś zdałeś egzamin więc nie możesz łamać prawa. Puk puk tu Ziemia. Pinior nie był sądzony za Stan Wojenny i działalność w tym okresie. Złamał prawo III RP i sąd III RP orzekł tak a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Puk puk tu Ziemia. 29.02.20, 00:14 inocom napisał: > > Złamał prawo III RP i sąd III RP orzekł tak a nie inaczej. Napisałem coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Ale co to ma do rzeczy? 28.02.20, 22:43 man_sapiens napisał: > lechutek1966 napisał: > > > > Wiara,,,ale w co? W to co dostajesz w smakach czy w to co wtłacza ci TVN2 > 4? > > Wiara w to, że ludzie, którzy byli bohaterami w trudnych latach niewoli w bolsz > ewickim autorytaryzmie są uczciwi i przyzwoici także po zdobyciu - przy ich wie > lkim udziale - wolności i także, gdy stają się politykami. Tylko że nie ci którzy doświadczyli represji dziś są uważani za bohaterów vide Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ale co to ma do rzeczy? 29.02.20, 00:11 lechutek1966 napisał: > Tylko że nie ci którzy doświadczyli represji dziś są uważani za bohaterów vide > Wałęsa. Bohaterstwo nie polega na doświadczaniu represji. Można być bohaterem nie będąc represjonowanym i można bohaterem nie być pomimo, że się jest represjonowanym. W latach walki Solidarności z bolszewizmem Wałęsa był bohaterem. Tak samo np. Pinior, Frasyniuk, Bujak, Jurczyk, Gwiazda, Lis, Słowik, Modzelewski, Walentynowicz, Geremek, Mazowiecki, ... Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Ale co to ma do rzeczy? 29.02.20, 00:23 Tylko że trudno być bohateram współpracując jednocześnie ze sluzbami. Co prawda możesz liczyć na piękną "stworzoną przez sluzby" biografie ale ryzykujesz resztę życia w strachu że papiery na ciebie ma Kiszczak i w każdej chwili może cię zdemaskować.. No ale to są wybory jednostek "lemingów" a nie "swiadomych jednostek" Każdy ma swoją rolę do wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ale co to ma do rzeczy? 03.03.20, 12:13 lechutek1966 napisał: > Tylko że trudno być bohateram współpracując jednocześnie ze sluzbami. Co prawda > możesz liczyć na piękną "stworzoną przez sluzby" biografie ale ryzykujesz resz > tę życia w strachu że papiery na ciebie ma Kiszczak i w każdej chwili może cię > zdemaskować.. > No ale to są wybory jednostek "lemingów" a nie "swiadomych jednostek" > Każdy ma swoją rolę do wykonania. Nie ma to jak się dobrze wyspać 13 grudnia i pójść na herbatę do UB Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Józef Pinior 28.02.20, 13:01 man_sapiens napisał: Z tych pieniędzy Solidarność m.in. kupiła sprzęt dla Radia Solidarność, pomagała rodzinom internowanych lub ukrywających się działaczy podziemia itd. Sam z tego korzystałem będąc bez pracy, potem kupując papier i klecąc sprzęt poligraficzny, a później przy ich pomocy wiązałem koniec z końcem w czasie pobytu Żony "na wczasach" w areszcie w Kamieniu Pomorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:16 qinto napisał: > 'legenda" Solidarności i były senator PO skazany za korupcję. > Staszek Gawłowski i Neumann, POzdrawiam was serdecznie. > Myjcie często ręce. > wiadomosci.wp.pl/jozef-pinior-skazany-za-korupcje-6483464451246209a Niskie są te wyroki dla POlityków. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:20 ludzikow bez spoglądania w akta dałby Piniorowi 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Józef Pinior 28.02.20, 12:28 eiran napisał: > ludzikow bez spoglądania w akta dałby Piniorowi 10 lat. > Ale spojrzałby w SMSy, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 22:45 man_sapiens napisał: > eiran napisał: > > > ludzikow bez spoglądania w akta dałby Piniorowi 10 lat. > > > > Ale spojrzałby w SMSy, :-) Nie każdy robi tak jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Józef Pinior 28.02.20, 13:24 Np i co ? Dlaczego to takie dziwne ? Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Józef Pinior 28.02.20, 13:37 Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że Piniora to jeszcze Wojtunik ponagrywał. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:05 haen2010 napisał: > Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że Piniora to jeszcze Wojtunik ponagrywał. ...„sprawę operacyjnego rozpoznania”, którą objęto byłego senatora PO, zarejestrowano 16 października 2013 r. we wrocławskiej delegaturze CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:14 Sprawę tak, W 2013, ale sam Pinior był objęty działaniami od kwietnia 2015, a podsłuchiwany przez miesiąc. gazetawroclawska.pl/jozef-pinior-skazany-za-korupcje-komentuje-to-manipulacja-szkoda-mi-tego-sadu/ar/c1-14820092 Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:26 To czym ta pisowska swołocz się chwali. Jakby to oni głupawego solidarucha dorwali. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:35 haen2010 napisał: > To czym ta pisowska swołocz się chwali. Jakby to oni głupawego solidarucha dorw > ali. Pytanie tylko "słodki przygłupie" czy jesteś pewien, że to pisowska swołocz się chwali. Pamiętasz Adamowicza, któremu dzisiaj "fundują" nazwę ulicy? - chyba wiesz, że pierwsi się od niego odwrócili platfusy. Dzisiaj robią z niego męczennika. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 22:47 Nie ma wielu chętnych aby dać się zabić za kodeks Neumanna. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:30 don.kichote napisał: > haen2010 napisał: > > > Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że Piniora to jeszcze Wojtunik pona > grywał. > > ...„sprawę ope > racyjnego rozpoznania”, którą objęto byłego senatora PO, zarejestrowano 16 paźd > ziernika 2013 r. we wrocławskiej delegaturze CBA. > > Brawo widzę że obywatel wraz z kolegami trzyma rękę na pulsie CBA.Mnie tam by się nie chciało szukać .Po wyroku prawomocnym .Uniewinniony Pinior zostanie ukryty .A w późniejszym terminie wysłany na placówkę jako europoseł .Tak samo wysłano Buzka TW Karol.Jeszcze raz brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:11 haen2010 napisał: > Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że Piniora to jeszcze Wojtunik ponagrywał > . A jakie ma to znaczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:26 A takie to ma znaczenie, że niektóre dowody w tej sprawie, te sprzed listopada 2015, mogą być wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:33 W sprawie Pniora wszystkie dowody są wiarygodne, ten typ tak ma, człowiek bez wyobraźni, wiem na 100 Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:30 m.c.hrabia napisał: > A jakie ma to znaczenie ? Nie wiesz? A no takie, że kwity na Piniora były na długo wcześniej, zanim PiS-i dorwali się do koryta. Zatem posądzanie ich o "skręcenie" sprawy jest co najmniej nie na miejscu. Oni sprawę przejęli po poprzednikach a... że było im to bardzo na rękę - taki prezent - to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:37 don.kichote napisał: > m.c.hrabia napisał: > > > A jakie ma to znaczenie ? > > Nie wiesz? > A no takie, że kwity na Piniora były na długo wcześniej, zanim PiS-i dorwali si > ę do koryta. Zatem posądzanie ich o "skręcenie" sprawy jest co najmniej nie na > miejscu. Oni sprawę przejęli po poprzednikach a... że było im to bardzo na rękę > - taki prezent - to już inna sprawa. Oczywiście, masz rację. Podobnie było z Adamowiczem, którego przekręty wykryła również peło. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:36 Dla mnie ma i to duże. Jest wielka różnica pomiędzy służbami, które trzymają krótko za mordę ludzi władzy a tymi, co same są złajdaczone do imentu wespól zespół z ludźmi władzy. Wiesz Hrabio, ty to już kompletny głupek jesteś jakby się kto się pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:38 haen2010 napisał: > Dla mnie ma i to duże. Jest wielka różnica pomiędzy służbami, które trzymają kr > ótko za mordę ludzi władzy a tymi, co same są złajdaczone do imentu wespól zesp > ół z ludźmi władzy. > > Wiesz Hrabio, ty to już kompletny głupek jesteś jakby się kto się pytał. Haen, nie darzę hrabiego sympatią, ale ty również jesteś wzorcowym głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 20:30 qinto napisał: > haen2010 napisał: > > > Dla mnie ma i to duże. Jest wielka różnica pomiędzy służbami, które trzym > ają kr > > ótko za mordę ludzi władzy a tymi, co same są złajdaczone do imentu wespó > l zesp > > ół z ludźmi władzy. > > > > Wiesz Hrabio, ty to już kompletny głupek jesteś jakby się kto się pytał. > > > Haen, nie darzę hrabiego sympatią, ale ty również jesteś wzorcowym głupkiem. Z tą różnicą że Heniek czasem a hrabia non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 20:42 lechutek1966 napisał: > qinto napisał: > > > haen2010 napisał: > > > > > Dla mnie ma i to duże. Jest wielka różnica pomiędzy służbami, które > trzym > > ają kr > > > ótko za mordę ludzi władzy a tymi, co same są złajdaczone do imentu > wespó > > l zesp > > > ół z ludźmi władzy. > > > > > > Wiesz Hrabio, ty to już kompletny głupek jesteś jakby się kto się p > ytał. > > > > > > Haen, nie darzę hrabiego sympatią, ale ty również jesteś wzorcowym głupki > em. > > Z tą różnicą że Heniek czasem a hrabia non stop. Heniek również rżnie głupa non stop. To podobnno "niżyjer" - noblesse oblige. Hrabia jak by się nie nazywał to w wypowiedziach widać, że to prostak. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Józef Pinior 29.02.20, 09:00 Nie jakiś " niżynjer" tylko taki normalny, po studiach na dwóch najlepszych politechnikach, gdańskiej i warszawskiej. Pewnie dlatego na emeryturze bardziej wolę materię od fluidów zawodowych łgarzy i bajerantów , często zwyczajnych łajdaków zajmujących się tzw polityką. Rekordy w tym zakresie, olimpijskie, pobiła pisowska swołocz. Nawaliła w słabe umysły i chore żołądki tyle blagi, że naprawdę nie wiem jak to było możliwe. No cóż, c'est la vie. Jak sobie przypomnę Matkę Boską na wierzbie albo szybce w oknie, te tłumy - to nic dziwnego, że pisowska swołocz to skonsumowała. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Józef Pinior 28.02.20, 14:44 haen2010 napisał: > Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że Piniora to jeszcze Wojtunik ponagrywał > . No....i co to zmienia w ocenie skazania J.Piniora za korupcję? Sąd orzekł, że jest winny, czy dlatego, że PiS teraz rządzi przypisuję tę chwałę PiSowi - nie !!!! Napisałem - "legenda Solidarności" - legendy często sięgają bruku. Tyle i tylko tyle, chciałem powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Józef Pinior 28.02.20, 16:32 x2468 napisał: > Sedzia z nominacji Ziobra? Na to wygląda! :-( Ech! Gdyby to sędzia, ten od Sawickiej... Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 16:45 Przecież to łatwo sprawdzić, jaki to sędzia: wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/51,35771,21015694.html?i=0 Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 20:28 eiran napisał: > Przecież to łatwo sprawdzić, jaki to sędzia: > > > wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/51,35771,21015694.html?i=0 Ayranku nie mów że masz na uwadze prawdę obiektywną, bo jakoś mi trudno w to uwierzyć. Przecież to pisowski sędzia wydał ten wyrok i jak mówi kodeks Neumanna takie wyroki trzeba będzie kiedyś wypalić leminzym ogniem sprawiedliwości PRL Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Józef Pinior 01.03.20, 05:36 Ogień sprawiedliwości PRL to raczej domena ręcznego sterowania w wykonaniu Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Józef Pinior 28.02.20, 15:15 Jestem na 100 , ze wziął, może racje ma eiran , ze z dziecięcej naiwności, ale ni zmienia to faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Józef Pinior 28.02.20, 16:37 Też sądzę że coś tam wziął i nawet nie zauważył, że już wydał. Czterdzieści parę tysięcy to tylko trochę więcej tyle, niż wcześniej kasował miesięcznie w PE. (Panie Józefie, niech Pan weźmie, należy się Panu za szlachetność i pomoc, kogo będzie obchodzić taka mała kwota, da Pan wnukom, albo kupi im Pan coś ładnego) Odpowiedz Link Zgłoś
cotojest2020 Re: Józef Pinior 28.02.20, 17:01 a kto powiedział ,ze solidaruchy są uczciwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 18:38 W sumie marszałek Grodzki ( trzecia osoba w państwie) kolekcjonował koperty. No ale co zrobić jak się ma takie POpularne w pewnych kręgach hobby. Kiedyś,,,,, PO latach inni kolekcjonerzy kopert będą się bić na aukcjach o te koperty jakby to byly okulary Bin Ladena. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Józef Pinior 28.02.20, 21:50 To i tak nic w porównaniu z towarami z PCK i plecakami dla syryjskich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Józef Pinior 28.02.20, 21:53 sverir napisał: > To i tak nic w porównaniu z towarami z PCK i plecakami dla syryjskich dzieci. Motto platfusich .Bronimy swoich jak niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 21:59 Nie platfusich tylko Neumanna. To taka grupa do której się dopisał Pinior i teraz ma problem. Czyżby wyszedł z POKO? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Józef Pinior 28.02.20, 23:02 lechutek1966 napisał: > Nie platfusich tylko Neumanna. To taka grupa do której się dopisał Pinior i ter > az ma problem. Czyżby wyszedł z POKO? A Neumann to z jakiej opcji politycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Józef Pinior 01.03.20, 05:38 " Motto platfusich .Bronimy swoich jak niepodległości" Pinior nie jest mój, ale jeśli zestawię 40 tysięcy łapówki z kilkoma milionami złotych, to jakoś tak te kilka milionów bardziej mnie razi. Skoro więc za 40 tysięcy jest rok więzienia, to moze wreszcie prokuratura zajmie się znacznie większą kwotą? Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: Józef Pinior 29.02.20, 10:20 lechutek1966 napisał: > W sumie marszałek Grodzki ( trzecia osoba w państwie) kolekcjonował koperty. A prezes Kaczyński przyjął tylko jedną. Ale to było dla znajomego księdza, więc się nie liczy, Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 29.02.20, 11:28 speedy13 napisał: > lechutek1966 napisał: > > > W sumie marszałek Grodzki ( trzecia osoba w państwie) kolekcjonował koper > ty. > > A prezes Kaczyński przyjął tylko jedną. Ale to było dla znajomego księdza, więc > się nie liczy, Liczy się, ale wartość kolekcjonerska tej koperty jest bliska zeru. Bo to jedna i samotna. Co innego Grodzki. Tam jest wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Jest wręcz odwrotnie 01.03.20, 17:35 i nie mów, że tego nie wiesz! lechutek1966 napisał: > Liczy się, ale wartość kolekcjonerska tej koperty jest bliska zeru. Bo to jedna > i samotna. Co innego Grodzki. Tam jest wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Józef Pinior 28.02.20, 22:27 eiran napisał: > Też sądzę że coś tam wziął i nawet nie zauważył, że już wydał. Czterdzieści par > ę tysięcy to tylko trochę więcej tyle, niż wcześniej kasował miesięcznie w PE. > (Panie Józefie, niech Pan weźmie, należy się Panu za szlachetność i pomoc, kogo > będzie obchodzić taka mała kwota, da Pan wnukom, albo kupi im Pan coś ładnego) > Ale ty majeran pier...A się rzygać chce. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Józef Pinior 28.02.20, 18:14 Trzeba przypomnieć wszystkim platfusom bo mają krótką pamięć. Po pierwsze, działania wobec senatora zaczęły się jeszcze za rządów Platformy. Po drugie, o podsłuchy wnioskował szef CBA powołany przez PO, a decyzję poparł ówczesny prokurator generalny Andrzej Seremet. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran [...] 28.02.20, 20:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Józef Pinior 28.02.20, 20:23 taniarada napisał(a): > Trzeba przypomnieć wszystkim platfusom bo mają krótką pamięć. Po pierwsze, dzia > łania wobec senatora zaczęły się jeszcze za rządów Platformy. Po drugie, o pods > łuchy wnioskował szef CBA powołany przez PO, a decyzję poparł ówczesny prokurat > or generalny Andrzej Seremet. Tania, czy nie możesz wstawić temu troglodycie eiranowi cudzysłowu jak kopiujesz treść z artykułów e-wydan???? Sam dajesz mu narzędzie do walenia w ciebie. PO jaka choinkę draznisz trolla??? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Ja mam go w rzyci 28.02.20, 22:20 lechutek1966 napisał: > taniarada napisał(a): > > > Trzeba przypomnieć wszystkim platfusom bo mają krótką pamięć. Po pierwsze > , dzia > > łania wobec senatora zaczęły się jeszcze za rządów Platformy. Po drugie, > o pods > > łuchy wnioskował szef CBA powołany przez PO, a decyzję poparł ówczesny pr > okurat > > or generalny Andrzej Seremet. > > Tania, czy nie możesz wstawić temu troglodycie eiranowi cudzysłowu jak kopiujes > z treść z artykułów e-wydan???? > Sam dajesz mu narzędzie do walenia w ciebie. PO jaka choinkę draznisz trolla??? Wszyscy to wiedzą .Nawet ten przygłup majeranek.Co wszystko neguje i ośmiesza.Przecież wie kim był Wojtunik. Tylko menda próbuje ośmieszyć każdego .Już od rana tu tańc.uje. Jak ustalił „Wprost”, Józefem Piniorem służby zaczęły się interesować jeszcze w kwietniu 2015 r. Szefem CBA był wtedy Paweł Wojtunik, mianowany na to stanowisko za czasów Platformy Obywatelskiej. O tym, że nad Piniorem gromadzą się czarne chmury, miała wiedzieć ówczesna premier Ewa Kopacz. – Przed wyborami parlamentarnymi premier sprzeciwiała się wpisaniu Józefa Piniora na listy. Miała informacje, że zaczęło się nim interesować CBA. Na kandydowanie Piniora naciskał jednak Grzegorz Schetyna i ostatecznie legenda opozycji startowała bez powodzenia w wyborach do Senatu – opowiada nasz informator. Józef Pinior w poprzedniej kadencji był senatorem Platformy Obywatelskiej, a wcześniej europosłem z ramienia Socjaldemokracji Polskiej. Właśnie jako senator miał się dopuszczać nadużyć.Ja mam w dupie gnoja. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote To "Wprost" źle ustalił... 28.02.20, 22:54 taniarada napisał(a): > Jak ustalił „Wprost”, Józefem Piniorem służby zaczęły się intere > sować jeszcze w kwietniu 2015 r. ...„sprawę operacyjnego rozpoznania”, którą objęto byłego senatora PO, zarejestrowano 16 października 2013 r. we wrocławskiej delegaturze CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Być może 28.02.20, 23:16 don.kichote napisał: > taniarada napisał(a): > > > Jak ustalił „Wprost”, Józefem Piniorem służby zaczęły się intere > > sować jeszcze w kwietniu 2015 r. > > ...„sprawę ope > racyjnego rozpoznania”, którą objęto byłego senatora PO, zarejestrowano 16 paźd > ziernika 2013 r. we wrocławskiej delegaturze CBA. Ale pisała o tym Gazeta Wrocławska. Bardzo szybko, bo już 6 listopada 2013 r., wrocławska delegatura CBA przesłała do centrali do Warszawy wniosek o założenie podsłuchu Wardędze. Centrala się nie zgodziła. Dwanaście dni później do Warszawy trafił kolejny wniosek o podsłuch. Tym razem szefowie CBA zgodzili się. Przesłali wniosek Prokuraturze Generalnej. Zdaniem CBA, podsłuch był konieczny na trzy miesiące, czyli maksymalny dopuszczalny przez prawo termin. Ale prokuratura zgodziła się wystąpić do sądu tylko o miesięczny podsłuch. Jednak asystent senatora zmienił numer telefonu. Specjalnie wklejasz tę durna sygnaturkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Być może 28.02.20, 23:40 Władysław Frasyniuk został bowiem zatrzymany już 5 października 1982. Jego następcą na stanowisku przewodniczącego RKS NSZZ Solidarność został Piotr Bednarz, którego SB aresztowała dwa miesiące później. W czasie obchodów 35 rocznicy wprowadzenia stanu wojennego Marek Muszyński, który na czele zepchniętej do podziemia dolnośląskiej Solidarności stał najdłużej, stwierdził, że „słynne 80 milionów może komuś do czegoś służyły, ale przynajmniej od kwietnia 1983 roku na pewno nie Solidarności”.By takie pieniądze wypłacić ,potrzebna była zgoda KW MO.By to opylić wśród cinkciarzy po tak sławnym wybraniu pieniędzy .Rzecz niemożliwa.Bo SB tam czuwało.Zbyt mało jest bohaterów Solidarności.Ci prawdziwi o tym nie krzyczą, Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Być może 28.02.20, 23:43 taniarada napisał(a): > Specjalnie wklejasz tę durna sygnaturkę ? Durną? Przecież to twoje słowa! Ja powiedziałbym, że szczerą! Ale tak. Specjalnie! Tyle, że jej każdorazowo nie "wklepuję" lecz mam ją ustawioną w automacie, naprzemiennie z inną, prawdziwie złotą myślą. A dlaczego. Bo jako nie podzielający twoich ortodoksyjnie katolickich poglądów, jestem na twojej czarnej liście przeznaczonych do odstrzału. Dziwi mnie, że ktoś deklarujący na każdym kroku swoją wiarę, sprzeniewierza się jej naukom i w tak specyficzny sposób okazuje miłość bliźniego... Odpowiedz Link Zgłoś
eiran ludzikow jest jednak stuknięty 03.03.21, 17:40 najpierw się podochocony dopytywał, czy erte2 cierpiał umierając, a teraz próbuje z nim rozmawiać. Co za obrzydliwa jednostka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Józef Pinior- smutne ale brał 03.03.21, 17:46 Tia, nie ma to jak dokopać nieżyjącemu koledze, ludzik w szczytowej formie hieny cmentarnej. Odpowiedz Link Zgłoś