Dodaj do ulubionych

Kiedy kucharka zostanie ministem nauki???

20.04.20, 22:41
Czytam sobie o moim nowy ministrze, panie Murdzku, co posiada tytuł zawodowy mgr inż. a zarządzać ma polską nauką i szkolnictwem wyższym, i nieodparcie nurtuje mnie pytanie : dlaczego właśnie on? Ale na oficjalnej stronie rządowej znalazłem odpowiedź, cytuję: "od 2002 do 2014 r., przez trzy kadencje, sprawował urząd prezydenta Świdnicy. Jako prezydent miasta ściśle współpracował z lokalnymi uczelniami". Koniec cytatu.
Gość był prezydentem miasta Świdnicy i "współpracował ściśle" ze świdnickimi uczelniami....... i to wystarczyło.

Sądzę, że nasza władza ma w d..ie tych mądralińskich naukowców, co to włos na czworo dzielą, wszędzie widzą problemy i w ogóle tylko marudzą, zamiast radośnie pląsać do zenkowych szlagierów. I skorzystała z okazji, żeby im to unaocznić.

Obserwuj wątek
    • yoma Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 20.04.20, 22:45
      Przybłędska w sensie?
      • dr.krisk Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 20.04.20, 22:52
        No coś w tym guście. Skąd oni biorą ten cały gabinet dziwadeł doktora Caligari???
        • yoma Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 20.04.20, 23:03
          Z ludu, panie kolego, z ludu.
    • inocom Sprawdź CK :) 20.04.20, 22:51
      dr.krisk napisał:

> Czytam sobie o moim nowy ministrze, panie Murdzku, co posiada tytuł zawodowy mg
      > r inż. a zarządzać ma polską nauką i szkolnictwem wyższym

Takiego tytułu mgr inż. nie ma tam większość kadry decydującej o nauce w Polsce.
      • dr.krisk Re: Sprawdź CK :) 20.04.20, 22:53
        Aha, czyli wybrali osobę o najwyższych możliwych kwalifikacjach.... Ciekawe.
        • inocom Re: Sprawdź CK :) 20.04.20, 23:13
          dr.krisk napisał:

> Aha, czyli wybrali osobę o najwyższych możliwych kwalifikacjach.... Ciekawe.

Równym sobie, powiedzmy. CK nie zmienia się z wyborów na wybory. Miernoty trwają.
        • taniarada Re: Sprawdź CK :) 21.04.20, 12:09
          dr.krisk napisał:

> Aha, czyli wybrali osobę o najwyższych możliwych kwalifikacjach.... Ciekawe.
          – W czasie rządów Platformy Obywatelskiej skrócono listę lektur szkolnych obniżając znacznie poziom nauczania języka polskiego. Z listy lektur zniknęły takie książki jak „Kubuś Puchatek”, „Potop”, „Quo Vadis”, „Romeo i Julia”, a zamiast całych książek, na lekcjach częściej omawiano tylko fragmenty. Według badań statystyczny Polak czyta jedną książkę rocznie, skracanie listy lektur i czytanie jedynie ich fragmentów nie wydaje się być drogą do poprawienia tego stanu.Jeśli mogła być Joanna Grażyna Kluzik-Rostkowska to dlaczego nie Wojciech Murdzek .Czy musi być profesorem ?Niekoniecznie.
    • pkt4a Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 20.04.20, 23:09
      "Współpracował ściśle ze świdnickimi uczelniami " , buahahaha , świdnickie óczelnie

-
      wystap.pl
      apostazja.info
      • yoma Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 20.04.20, 23:17
        Ale ściśle. Ścisłowiec :)
        • horpyna4 Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 09:49
          Najściślej to współpracują panienki z pobocza. Jeżeli więc klient ma wyższe wykształcenie, to pewnie i one nabywają je przez tę ścisłość.
    • ktos_z_kosmosu Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 20.04.20, 23:59
      Nie dziw się.
      Lud Boży ma być pobożny i posłuszny, a nie wykształcony, a jeśli już trzeba uczyć to według - Paweł VI Encyklika "Misterium Fidei" - w sprawie nauki o Najświętszej Eucharystii i jej kultu.
    • no-popis Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 06:34
      dr.krisk napisał:

> Sądzę, że nasza władza ma w d..ie tych mądralińskich naukowców, co to włos na c
      > zworo dzielą, wszędzie widzą problemy i w ogóle tylko marudzą, zamiast radośnie
      > pląsać do zenkowych szlagierów. I skorzystała z okazji, żeby im to unaocznić.
      i dodałbym a robią to wszystko mimo fatalnych wyników ich pracy.
      Wiesz na którym miejscu są polskie uczelnie w rankingach uczelni Europy czy świata?
      • eiran Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 11:17
        Podobno fizyka kwantowa bardzo dobrze stoi.
    • taniarada Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 10:32
      Ustawa 2.0 zadziałała ?I stare pryki zostali pozbawieni stanowisk .Ci co donosili ,współpracowali z SB,niszczyli ludzi i ich kariery .Czy to zostało spełnione?
      • pies.na.czarnych Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 10:37
        Dziwne, ze tobie jeszcze nie zaproponowano stanowiska w jakimś ministerstwie. Biorąc pod uwagę twoje IQ nadawałabyś się nawet na ministra od spraw pisiej energii nuklearnej.
    • szwampuch58 Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 10:45
      Na serwisie Ministerstwa Edukacji w materiałach dotyczących zmian klimatu aż roi się od bzdur i przeinaczeń.
      Tyle w temacie nauka wolska
    • qqazz Zastanwaiam się jakiez to zacne uczelnie 21.04.20, 10:49
      maja siedzibę w Świdnicy? Oczywiście poza WSD które akurat ministrowi nie podlega.
      Pozdrawiam

pozdrawiam
    • qwardian Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 11:51
      Studiowałem na Wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej. Ukończyłem studia podyplomowe z techniki mikroprocesorowej oraz New Public Managment. Bardzo dobrze znam język niemiecki, ale porozumieć potrafię się również w języku włoskim. Po studiach zacząłem pracę w Zakładach Elektrotechniki Motoryzacyjnej „Elmot” w Świdnicy, gdzie byłem konstruktorem. Następnie pełniłem funkcję dyrektora oddziału firmy Procter&Gamble;, a później zostałem prezesem zarządu firmy Waldayer Polska, zajmującej się produkcją okien. Prowadziłem również własną działalność gospodarczą.

Szkoda, w Polsce trzeba kogoś biegłego w obsłudze pieców krematoryjnych, żeby pozbyć się miliona urzędników darmozjadów, którzy pobierają pieniądze z kieszeni podatnika, leżąc plackiem na materacu. W urzędzie nie są lepsi, bo tam bumelują w pozycji siedzącej pierdząc w stołek..
      • taniarada CV imponujące 21.04.20, 12:22
        qwardian napisał:

> [i]Studiowałem na Wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej. Ukończyłem st
        > udia podyplomowe z techniki mikroprocesorowej oraz New Public Managment. Bardzo
        > dobrze znam język niemiecki, ale porozumieć potrafię się również w języku włos
        > kim. Po studiach zacząłem pracę w Zakładach Elektrotechniki Motoryzacyjnej „Elm
        > ot” w Świdnicy, gdzie byłem konstruktorem. Następnie pełniłem funkcję dyrektora
        > oddziału firmy Procter&Gamble;, a później zostałem prezesem zarządu firmy Wald
        > ayer Polska, zajmującej się produkcją okien. Prowadziłem również własną działal
        > ność gospodarczą.
        >
        > Szkoda, w Polsce trzeba kogoś biegłego w obsłudze pieców krematoryjnych, żeby p
        > ozbyć się miliona urzędników darmozjadów, którzy pobierają pieniądze z kieszeni
        > podatnika, leżąc plackiem na materacu. W urzędzie nie są lepsi, bo tam bumeluj
        > ą w pozycji siedzącej pierdząc w stołek..
        >
        Czy nie chciałbyś zostać ministrem edukacji z Porozumienia Centrum? Ba nawet wicepremierem .Siema.
        • pies.na.czarnych Re: CV imponujące 21.04.20, 13:33
          > Czy nie chciałbyś zostać ministrem edukacji...

Ile to bedzie go kosztowało?
    • pies.na.czarnych Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 13:35
      Kiedyś się mówiło , że Polskę nie może spotkać już nic złego , że Bóg nas chroni i wtedy pojawili się oni , tak oni wypełzli nor i zatruli nasz kraj ❗️👇💩

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/93426650_114131660261501_447038930815025152_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_sid=ca434c&_nc_ohc=BObTONSeK8IAX8jOGVM&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=dc97f25596cf76d303c214ba02b7097c&oe=5EC339E8
      • yoma Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 13:37
        Co stanowi dowód, że Boga nie ma, proste.
        • horpyna4 Re: Kiedy kucharka zostanie ministem nauki??? 21.04.20, 20:49
          Niekoniecznie. Może to też oznaczać, że Bóg ma dość osobliwe poczucie humoru. Popatrz tylko na te buźki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka