Dodaj do ulubionych

A co na to UODO?

24.04.20, 19:13
Pamiętam jak walczyli o to by nie podawać nazwisk, bez peselu, sędziów, tak się zasłaniali ustawami, uchwałami, czy innymi wałami, a teraz chcę dane 30 milionów Polaków, z peselami, i chcą by je zapisywać w notatnikach i przesłać lub wysłać do Poczty Polskiej. K..wa czego nie rozumiem, czy coś przegapiłem?
Obserwuj wątek
    • margit49 Re: A co na to UODO? 25.04.20, 17:42
      władza totalitarna robi co chce, po prostu- by nie powiedzieć "ordynarnie" ;)
    • j-k caly czas cos przegapiasz 25.04.20, 17:56
      czandra3 napisał:
      K..wa czego nie rozumiem, czy coś przegapiłem?

caly czas cos przegapiasz. - tu "pragmatyke sprawowania wladzy".

bo o brak rozumu nie zamierzam cie posadzac.
    • danillko Nic. Teraz jest RODO... 25.04.20, 17:57
      ... jeszcze bardziej beznadziejne niż UODO...

czandra3 napisał:

> Pamiętam jak walczyli o to by nie podawać nazwisk, bez peselu, sędziów, tak się
      > zasłaniali ustawami, uchwałami, czy innymi wałami, a teraz chcę dane 30 milion
      > ów Polaków, z peselami, i chcą by je zapisywać w notatnikach i przesłać lub wys
      > łać do Poczty Polskiej. K..wa czego nie rozumiem, czy coś przegapiłem?

Nic się nie przejmuj. Dzisiaj (stan na 25.04.2020) NIKT nic nie wie.
      Głowę daję, że o wszystkim decydują proste rzuty monetą...
      • taniarada Coś ci się myli 25.04.20, 18:38
        danillko napisał:

> ... jeszcze bardziej beznadziejne niż UODO...
        >
        > czandra3 napisał:
        >
        > > Pamiętam jak walczyli o to by nie podawać nazwisk, bez peselu, sędziów, t
        > ak się
        > > zasłaniali ustawami, uchwałami, czy innymi wałami, a teraz chcę dane 30
        > milion
        > > ów Polaków, z peselami, i chcą by je zapisywać w notatnikach i przesłać l
        > ub wys
        > > łać do Poczty Polskiej. K..wa czego nie rozumiem, czy coś przegapiłem?
        >
        > Nic się nie przejmuj. Dzisiaj (stan na 25.04.2020) NIKT nic nie wie.
        > Głowę daję, że o wszystkim decydują proste rzuty monetą...
        .
        Czym zajmuje się Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych?
        ODPOWIEDŹ FORMALNA
        Prezes UODO to główny organ państwowy zajmujący się ochroną danych osobowych. W ramach zadań nadanych przez art. 57 RODO.
    • sverir Re: A co na to UODO? 25.04.20, 19:30
      Kolego, nie po to Nowak został Prezesem UODO, żeby przejmować się takimi duperelami jak ochrona danych osobowych. Prezes centralnych urzędów są tylko po to, żeby realizować politykę PiS.
      • m.c.hrabia Re: A co na to UODO? 25.04.20, 19:32
        politykę psychopaty żoliborskiego
    • taniarada Re: A co na to UODO? 25.04.20, 22:20
      Dobry partyjny kolega.Błyskawicznie reaguje.Jak trzeba było chronić prezesa .To zareagował . To samo wstrzymał ujawnienie list do KRS.Pupilek Lecha Kaczyńskiego.i tu ciekawe jest .Prezesa UODO Sejm powołuje na wniosek marszałka lub grupy co najmniej 35 posłów. Kandydaturę Nowaka zgłosił klub PiS. Nikt inny nie ubiegał się o to stanowisko.Ty widać żałość opozycji.Tak ważne stanowisko olali .Macie jeszcze jakieś pytania obywatele z PO?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka