Dodaj do ulubionych

Kidawa - Błońska rezygnuje

15.05.20, 08:55
to wiadomość nieoficjalna, ale coś jest na rzeczy, podobno zastąpić ma ją Trzaskowski, więc jakże mi z tego powodu wszystko jedno, mam na kogo głosować, bez żadnego wstydu, bez zażenowania, bez ostrego cienia mgły, cokolwiek to oznacza, jest Kosiniak, jest Hołownia, chociaż on też kościółkowy, co mi nie pasuje, chciałbym kogoś kto nie afiszuje się z klerem pod łapką.

natemat.pl/308653,nieoficjalnie-kidawa-blonska-rezygnuje-z-kandydowania-w-wyborach
Obserwuj wątek
    • suender Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 09:36
      MKB nie zrezygnowała, bo nie była wystawiona na kandydata w nowych wyborach, - ot co, ....
      • no-popis Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 09:41
        suender napisał:

> MKB nie zrezygnowała, bo nie była wystawiona na kandydata w nowych wyborach, -
        > ot co, ....
        To wyjaśnij to Kidawie.
    • no-popis Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 09:42
      czandra3 napisał:

> to wiadomość nieoficjalna, ale coś jest na rzeczy, podobno zastąpić ma ją Trzas
      > kowski, więc jakże mi z tego powodu wszystko jedno, mam na kogo głosować
      > , bez żadnego wstydu, bez zażenowania, bez ostrego cienia mgły, cokolwiek to oz
      > nacza, jest Kosiniak, jest Hołownia, chociaż on też kościółkowy, co mi nie pasu
      > je, chciałbym kogoś kto nie afiszuje się z klerem pod łapką.
      Jeżeli pomysłem jest Trzaskowski to będziecie płakać rzewnymi łzami za kilka miesięcy.
      Samobójcy !
    • man_sapiens Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 09:42
      czandra3 napisał:

> jest Kosiniak, jest Hołownia, chociaż on też kościółkowy, co mi nie pasuje,
      > chciałbym kogoś kto nie afiszuje się z klerem pod łapką.
      >

Mógłbyś mnie oświecić kiedyż to Hołownia afiszował się z klerem pod ręką?
      • czandra3 Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 09:51
        Hołownia… sam był kiedyś w zakonie! Dwukrotnie przebywał w nowicjacie dominikanów.
        Raz, to można uznać za pomyłkę, ale dwa razy ....
        • man_sapiens Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 10:12
          czandra3 napisał:

> Hołownia… sam był kiedyś w zakonie! Dwukrotnie przebywał w nowicjacie domini
          > kanów.

> Raz, to można uznać za pomyłkę, ale dwa razy ....

Aha, i to jest "afiszowanie się z klerem"...
          Teraz Hołownia ma żonę i dziecko. Objaśnij z czym się teraz afiszuje? Jak oceniasz jego afiszowanie się z założonymi przez niego i skutecznie działającymi organizacjami charytatywnymi? I afiszowanie się ze zwierzętami np. książką "Boskie zwierzęta"?
          I z czym afiszuje się Trzaskowski? Bo był kiedyś doradcą Saryusz-Wolskiego :-D

Jeżeli nie podoba ci się charakter Hołowni albo coś z jego programu czy poglądów - to ok, twoja sprawa. Ale nie pieprz o "afiszowaniu się z klerem".
          • eiran Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 10:17
            Abstrahując od afiszowania, Hołownia swego czasu krytykował księdza Bonieckiego za to, że sfotografował się z Nergalem. Był (Hołownia) wtedy na innych pozycjach względem kościoła instytucjonalnego, niż deklaruje dzisiaj.
            • buldog2 Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 10:43
              Duda, ZK 2021 --> ....
            • taniarada Dylematy uczonych 15.05.20, 10:52
              eiran napisał:

> Abstrahując od afiszowania, Hołownia swego czasu krytykował księdza Bonieckiego
              > za to, że sfotografował się z Nergalem. Był (Hołownia) wtedy na innych pozycja
              > ch względem kościoła instytucjonalnego, niż deklaruje dzisiaj.
              >
              Piśmie Świętym .
          • no-popis Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 15:11
            man_sapiens napisał:

> czandra3 napisał:
            >
            > > Hołownia… sam był kiedyś w zakonie! Dwukrotnie przebywał w nowicjacie
            > domini
            > > kanów.

> > Raz, to można uznać za pomyłkę, ale dwa razy ....
            >
            > Aha, i to jest "afiszowanie się z klerem"...
            > Teraz Hołownia ma żonę i dziecko. Objaśnij z czym się teraz afiszuje? Jak oceni
            > asz jego afiszowanie się z założonymi przez niego i skutecznie działającymi org
            > anizacjami charytatywnymi? I afiszowanie się ze zwierzętami np. książką "Boskie
            > zwierzęta"?
            > I z czym afiszuje się Trzaskowski? Bo był kiedyś doradcą Saryusz-Wolskiego :-D
            >
            > Jeżeli nie podoba ci się charakter Hołowni albo coś z jego programu czy poglądó
            > w - to ok, twoja sprawa. Ale nie pieprz o "afiszowaniu się z klerem".
            Opluje każdego kto nie z niePOkalanego POczęcia :)
            Józef Oleksy też był w zakonie :)
      • erte2 Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 11:07
        man_sapiens
        Szymon Hołownia oczywiście nie jest wyznawca religii toruńskiej, nie wychwala jędraszewskiego czy dzięgi, ale jednoznacznie i oficjalnie deklaruje swój katolicyzm. A prezydent Polski, niezależnie od poglądów, powinien być w materii wiary absolutnie neutralny, a to choćby dlatego że Polska jest (jeszcze) krajem świeckim, bez tzw. religii panującej i właśnie neutralnym światopoglądowo.
        Przypominam - pan SH, oprócz bycia showmanem i celebrytą był publicystą katolickim. I to w moich oczach dyskwalifikuje go jako potencjalnego prezydenta.

• no-popis Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 13:55
        man_sapiens napisał:

> Mógłbyś mnie oświecić kiedyż to Hołownia afiszował się z klerem pod ręką?
        OPluje każdego kto nie PO myśli PO. Taka partia a Czandra jej hejter z wielkim wsPOmaganiem moderacji tego forum.
        Kto nie z nimi ten faszysta :)
    • jola.iza1 Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 09:48
      Witaj Czandro, złamałam się dla Ciebie, doceń to :) Dzisiaj na lajfie Hołowni+ padła deklaracja katolika - jeśli pan ma taaki stosunek do kościoła to ja na pana nie zagłosuję. Oto odpowiedź Szymona : "Ja nie kandyduje na prymasa. Kandyduje na prezydenta różnych Polaków.
      Jeżeli miałbym nawracać kogokolwiek jako chrześcijanin pełniący ten urząd, to tylko i wyłącznie przykładem dobrych cech obywatelskich. Natomiast ja nie mogę nikogo jako prezydent nakłaniać do wstąpienia do mojej wiary bo on ma prawo święte zostać przy swojej.
      Moje chrześcijaństwo mi nakazuje być porządnym człowiekiem, być porządnym obywatelem.
      Szerzyć szacunek, szerzyć pojednanie, którego tak bardzo potrzebujemy.
      Prezydent jako osoba może epatować tymi wszystkimi cechami i może sprawić, że powiedzą, że on wyrasta z jakichś wartości.
      Najtrudniej jest być świadkiem tego, co się głosi.
      Chce Pan nawracać ludzi, to niech Pan żyje tak, żeby pytali Pana skąd Pan to ma." A tu masz link , może Ci to pomoże www.youtube.com/watch?v=ey-oCtBC5uM
      • czandra3 Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 09:55
        Witaj dawno nie czytana Jolu. Izo, Ja nie skreślam Hołowni, tylko nie podoba mi się jego zaangażowanie w sprawy kleru, napisałem że nie podoba mi się jego ostentacyjna religijność, chciałbym by na pierwszym miejscu by la etyka a nie wiara. To wszystko, i doceniam to, żebyś wiedziała jak doceniam, pozdrów wszystkich wokół.
      • taniarada Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 10:49
        Ależ doceniamy izunia .Pozdrów witię .
    • taniarada Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 10:07
      Już nieważny Czandra koronawirus .Nieważne że ludzie umierają .Ważny jest kandydat PO.Na kampanię wyborczą Małgorzaty Kidawy-Błońskiej przeznaczone zostanie 19 mln zł - zapowiedział w poniedziałek przewodniczący Platformy Obywatelskiej Borys Budka. Dodał, że to maksymalna kwota dopuszczona prawem..I szlag je trafił.Opisz to ,
      • no-popis Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:52
        taniarada napisał(a):

> Już nieważny Czandra koronawirus .Nieważne że ludzie umierają .
        To był tylko bejsbol u tych prostych kiboli
    • man_sapiens Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 10:16
      Wyjątek z hymnu PO: dał nam przykład Komorowski jak przegrywać mamy
      • czandra3 Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 10:20
        Ty też usiłujesz mi wmówić że będę płakał po Trzaskowskim, aleście się uparli, jest mi on najzupełniej obojętny, mam swoich kandydatów, i to aż dwóch, którzy mają szansę na wygraną, więc odpuść sobie.
        • no-popis Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 13:57
          czandra3 napisał:

> Ty też usiłujesz mi wmówić że będę płakał po Trzaskowskim, aleście się uparli,
          > jest mi on najzupełniej obojętny, mam swoich kandydatów, i to aż dwóch, którzy
          > mają szansę na wygraną, więc odpuść sobie.
          Tusk i Trzaskowski :)
          a może Sikorski i Trzaskowski.
      • taniarada Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 10:23
        man_sapiens napisał:

> Wyjątek z hymnu PO: dał nam przykład Komorowski jak przegrywać mamy
        >
        Nie pisz tu patosu .Doradź dziewczynkom w wyborze prezydenta.Może być Biedroń.Zlikwiduje kler jak wygra.🤣
    • pies.na.czarnych Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 10:51
      Nie wezmę udziału w wyborach prezydenckich - powiedziała w Sejmie Małgorzata Kidawa-Błońska, która do tej pory była kandydatką na prezydenta popieraną przez Koalicję Obywatelską. O 10 zebrał się zarząd Platformy Obywatelskiej, który ma przedstawić dalsze decyzje dotyczące wyborów prezydenckich.
      tvn24.pl/wybory-prezydenckie-2020/malgorzata-kidawa-blonska-rezygnuje-ze-startu-w-wyborach-prezydenckich-4584550
      • taniarada No i ? 15.05.20, 10:54
        pies.na.czarnych napisała:

> Nie wezmę udziału w wyborach prezydenckich - powiedziała w Sejmie Małgor
        > zata Kidawa-Błońska, która do tej pory była kandydatką na prezydenta popieraną
        > przez Koalicję Obywatelską. O 10 zebrał się zarząd Platformy Obywatelskiej, któ
        > ry ma przedstawić dalsze decyzje dotyczące wyborów prezydenckich.
        > tvn24.pl/wybory-prezydenckie-2020/malgorzata-kidawa-blonska-rezygnuje-ze-startu-w-wyborach-prezydenckich-4584550
        Przecież w Polsce jest internet i umiemy czytać.Nie wiem jak u ciebie ?
        • pies.na.czarnych Re: No i ? 15.05.20, 11:12
          Widzisz tanjuzszka. W Polsce nawet dzieci w podstawowe wiedza jaka jest różnica miedzy słowami rezygnuje i zrezygnowała.
    • taniarada Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 13:37
      Szła sobie drogą z kulawą nogą
      Głodna i biedna, odarta z marzeń
      Psy ja szarpały miejskie i wiejskie
      Szarpali też dziennikarze

Już przez nikogo nie kochana
      Jak nocna służba, jak druga zmiana
      Zapomniana przez pana
      Wyklęta przez lud
      Szła, szła na wschód
      • no-popis Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 15:14
        taniarada napisał(a):

> Szła sobie drogą z kulawą nogą
        > Głodna i biedna, odarta z marzeń
        > Psy ja szarpały miejskie i wiejskie
        > Szarpali też dziennikarze
        >
        > Już przez nikogo nie kochana
        > Jak nocna służba, jak druga zmiana
        > Zapomniana przez pana
        > Wyklęta przez lud
        > Szła, szła na wschód
        Słuchałem tego w stanie wojennym na okrągło :)
    • kod_matrixa Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 13:48
      Raczej została zmuszona i upokorzona do rezygnacji przez łysą małpę. :)
      • pies.na.czarnych Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 13:53
        Szydłowa miała być premierem na całą kadencję, ale została upokorzona przez kulawą małpę i musiała emigrować do Brukseli :(
        • kod_matrixa Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:36
          Premier Szydło nie zrezygnowała w czasie startu tylko podczas pełnienia stanowiska.

Falstart MKB to rzecz bez precedensu i kuriozum niespotykane w skali świata. Nawet nie zadbano o pozory, że rezygnuje ze względu na stan zdrowia.
          • pies.na.czarnych Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:53
            Ona zrezygnowała już w trakcie tworzenia pisiego rządu. Później Kulawy ja dobił w swoim finezyjnym stylu.
          • no-popis Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 16.05.20, 05:02
            kod_matrixa napisał:

> Nawet nie zadbano o pozory, że rezygnuje ze względu na stan zdrowia.
            Stawiając ją samą, samiutką przed kamerami. Już nie było obok Arłukowicza, Budki , Soku Z Buraka i innych.
            Tchórzostwo czy brak odwagi cywilnej, odpowiedzialności to charakterystyczna cecha tej formacji....geny Tuska.
      • aga-kosa Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:03
        Pani Małgorzata zbyt delikatna na to by stawać w szranki z ludźmi, którym savoir vivre jest obce.
        Jolanta też by sobie nie poradziła....
        "Mówiła mi mama, żebym się nie bał chama, bo cham to jest cham i boi się sam". To jeszcze z czasów stanu wojennego. Warto o tym pamiętać. aga
        • m.c.hrabia Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:09
          Pani Małgorzata zbyt delikatna
          masz rację, to nie ta cip,cip,cip Szydło,jest też inny problem , intelekt, niestety nie przewidziała co się stanie gdy uległa namowom Schetyny , a późniejsze następstwa to już z górki
        • taniarada Ale bujasz Aga 15.05.20, 14:58
          aga-kosa napisała:

> Pani Małgorzata zbyt delikatna na to by stawać w szranki z ludźmi, którym savo
          > ir vivre jest obce.
          > Jolanta też by sobie nie poradziła....
          > "Mówiła mi mama, żebym się nie bał chama, bo cham to jest cham i boi się sam".
          > To jeszcze z czasów stanu wojennego. Warto o tym pamiętać. aga
          Zobacz ją w Pucku jaką była delikatna.Jak upokarzała prezydenta Dudę.Buten z nią.
          • no-popis Re: Ale bujasz Aga 15.05.20, 15:15
            taniarada napisał(a):
            > > To jeszcze z czasów stanu wojennego. Warto o tym pamiętać. aga
            > Zobacz ją w Pucku jaką była delikatna.Jak upokarzała prezydenta Dudę.Buten z ni
            > ą.
            Jest podobna w kulturze i standardach do hrabiego....i widać, że z wzajemnością.
      • buldog2 Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:53
        Bardzo żałuję, że nie wiesz, ale nie tak nazywamy tu waszego prezesa. Zapewniam.
        • taniarada Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:59
          buldog2 napisał:

> Bardzo żałuję, że nie wiesz, ale nie tak nazywamy tu waszego prezesa. Zapewniam
          > .
          > Śliniak buten z Tobą.
    • taniarada Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:07
      Pamiętasz to co pisałeś w Pucku ?Buten z tobą .Bóg ja pokarał .Ten się śmieje kto się śmieje ostatni.Dzisiaj mój dzień.Siema.
    • kod_matrixa Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:33
      Jednak geny poszły się... A może zanieczyszczone były...
      • buldog2 Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:57
        Myślisz, że za przykładem prezesa? Na pewno nie, u prezesa dzieci z tego nie będzie i nawet nie masz co się odgryzać. Zapewniam.
    • kod_matrixa Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:39
      Radzio ksywa "pizza" też ma apetyt.
      • buldog2 Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 14:59
        Sikorski porzucił prezesa dawno temu i dziś tylko twoi towarzysze partyjni mają apetyt na czereśnie.
      • pies.na.czarnych Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 15:16
        kod_matrixa napisał:

> Radzio ksywa "pizza" też ma apetyt.
        >

POżyczyl Kulawemu stówę na pizzę?
    • no-popis Jeżeli kandydatem będzie Trzaskowski to .... 15.05.20, 14:58
      ...zrezygnować będzie musiała cała PO.
      Naczelnik Kaczyński już kazał Sasinowi zamrozić kilka szampanów.
      • buldog2 Re: Jeżeli kandydatem będzie Trzaskowski to .... 15.05.20, 15:02
        ludzikow, jesteś notorycznym kłamcą i łgarzem i w sprawach moralności powinieneś PISać urzędowo. Masz wszystkie potrzebne na to kwalifikacje.
        • no-popis Re: Jeżeli kandydatem będzie Trzaskowski to .... 15.05.20, 15:17
          buldog2 napisał:

> ludzikow, jesteś notorycznym kłamcą i łgarzem i w sprawach moralności powiniene
          > ś PISać urzędowo. Masz wszystkie potrzebne na to kwalifikacje.
          Przewidywania tego co się może wydarzyć z definicji nie może był kłamstwem Masz znowu PO dniecenie emocjonalne.
    • inocom i 19 baniek się ...pło. 15.05.20, 17:58
      Wybory się nie odbyły, nie będzie więc zwrotów za starą kampanię "najlepszej" kandydatki totalnych.
      • taniarada Re: i 19 baniek się ...pło. 15.05.20, 22:43
        inocom napisał:

> Wybory się nie odbyły, nie będzie więc zwrotów za starą kampanię "najlepszej" k
        > andydatki totalnych.
        >

Warto zadać pytanie Gowinowi, ile dostał za zorganizowanie PO wymiany Małgorzaty Kidawy-Błońskiej na Trzaskowskiego. Bo że to on im zorganizował, to nikt nie ma żadnej, nawet najmniejszej wątpliwości.

• inocom Re: i 19 baniek się ...pło. 15.05.20, 22:49
          taniarada napisał(a):

> inocom napisał:
          >
          > > Wybory się nie odbyły, nie będzie więc zwrotów za starą kampanię "najleps
          > zej" k
          > > andydatki totalnych.
          > >
          >
          > Warto zadać pytanie Gowinowi, ile dostał za zorganizowanie PO wymiany Małgorzat
          > y Kidawy-Błońskiej na Trzaskowskiego. Bo że to on im zorganizował, to nikt nie
          > ma żadnej, nawet najmniejszej wątpliwości.

Gowin, jako patriota zrobił dobrą rzecz dla Polski. Udało mu się doprowadzić do zamiany najlepszego kandydata totalnych na gorszego.

• ktos_z_kosmosu Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 15.05.20, 19:59
      Szkoda, bo Kidawa dobrze się zapowiadała.
      Jak już wcześniej pisałem zamiast kobicie sfinansować dobre szkolenia z zakresu autoprezentacji i menedżmentu, partia ją, zbyt delikatną i uczciwie szczerą kobietę, rzuciła na żer stada hien politycznych i dziennikarskich.
      Dlaczego tak się stało? Cholera wie. Prawdopodobnie jest to efekt wcześniejszych zaniechań w kwestii czyszczenia partii z elementów szkodzących tej partii. Zaniedbali potrzebę stworzenia ugrupowania polityków przemawiających jednym głosem.
      To było, a co dalej?
      Jeszcze nie wiadomo bo sytuacja jest dynamiczna. Pierwszy raz od lat, to PO naciera, a PiS się broni i jak widać, dość chaotycznie się broni. W okolicznościach epidemii pandemii zbyt dużo głupot i aferek w zbyt wąskim przedziale czasu narobili. Do tego inne kłopoty PiS-em targają. Ich kandydat na prezydenta, jak nie w oparciu o żydowskie teksty rapuje, to w zbożu buszuje, górnicy i rolnicy u bram, Sekielscy sen z oczu pobożnym spędzają, a ojciec dyrektor, scholastyk i asceta, za marne 57 baniek nowy biznes sobie sprawił kupując kamieniołom granitu w Strzegomiu.
      • inocom Myślisz, że jej nie finansowali szkolenia? 15.05.20, 22:28
        ktos_z_kosmosu napisał:

> Szkoda, bo Kidawa dobrze się zapowiadała.
        > Jak już wcześniej pisałem zamiast kobicie sfinansować dobre szkolenia z zakresu
        > autoprezentacji i menedżmentu, partia ją, zbyt delikatną i uczciwie szczerą ko
        > bietę, rzuciła na żer stada hien politycznych i dziennikarskich.

Po prostu to typowy przedstawiciel totalnych. Wszyscy totalni są nie do nauczenia, z prostej przyczyny, że są totalnymi.
        • taniarada Re: Myślisz, że jej nie finansowali szkolenia? 15.05.20, 22:38
          inocom napisał:

> ktos_z_kosmosu napisał:
          >
          > > Szkoda, bo Kidawa dobrze się zapowiadała.
          > > Jak już wcześniej pisałem zamiast kobicie sfinansować dobre szkolenia z z
          > akresu
          > > autoprezentacji i menedżmentu, partia ją, zbyt delikatną i uczciwie szcz
          > erą ko
          > > bietę, rzuciła na żer stada hien politycznych i dziennikarskich.
          >
          > Po prostu to typowy przedstawiciel totalnych. Wszyscy totalni są nie do nauczen
          > ia, z prostej przyczyny, że są totalnymi.
          >
          Wszystko wskazuje na to że po usunięciu groźnego dla opozycji totalnej "wirusa Kidawy" PO uznało pandemię za zakończoną. Wybory i koperty już nie zabijają.
          Konferencja prasowa Czaskoskiego dopiero w niedziele, bo jeszcze nie wie co ma mówić.
          ps.
          Sprzedam plakaty, bilbordy, bluzy, koszulki, i nakładki na zdjęcia profilowe na Twitterze czy Facebooku z napisem Kidawa 2020
          Tanio

• niewschodni Re: Kidawa - Błońska rezygnuje 16.05.20, 02:25
      No i dobrze, z pisem nie wygrasz postepujac moralnie czy etycznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka