Dodaj do ulubionych

W Poznaniu cenzuruje się demonstracje

IP: *.sosnicanet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:08
Myśle że to jest bez sęsu...
Prezydęt sprawdza te dane zeby nie było dla niego żadnego zagrożenia...
Obserwuj wątek
    • Gość: Louis Cypherr W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: 212.165.158.* 03.11.04, 23:11
      Pan Grobelny ma to do siebie, że jego decyzje nie zawsze są zrozumiałe dla
      społeczeństwa. Np. oddanie w prezencie dr. Kulczykowi parku w centrum
      miasta...
      ----------
      rydzydlo.prv.pl
      • Gość: USTA MARIANA [...] IP: *.sympatico.ca 04.11.04, 00:23
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Adomas Re: Marian umyj usta! IP: 213.134.132.* 04.11.04, 08:40
          W twoim zakładzie zamkniętym, gdzie nieskutecznie leczono cię medycyną
          hebrajską, na pewno są umywalki.
      • Gość: m Znowu będziecie prowokować. Jak w Krakowie... IP: *.crowley.pl 04.11.04, 01:04
        Prowokujcie, aż wam ktoś po gębie nakładzie. Przecież o to wam chodzi! Obnosić
        potem wyimaginowane rany i histerycznie wykrzykiwać o braku, tfu, tolerancji.
        Lewaccy prowokatorzy - zajmijcie się SLD i jej klonami. Tępcie zwalczających
        noszenie czerwonych skarpetek. Hipokryci!
        • Gość: Przechodzien [...] IP: *.dialip.mich.net 04.11.04, 04:46
          • Gość: miop Re: stara ubecja kwacham reka w reke z liberala IP: 195.136.193.* 04.11.04, 05:53
            z PO-lsd
          • Gość: Qt To ja jestem to gó.. IP: *.icpnet.pl 04.11.04, 07:23
            > Jeszcze Polacy nie zgupieli, choc Michnik i jego gazeta tak sie staraja.

Zgłupieli, panie, zgłupieli. Wołających o swoje prawa katolików (tfu!) nazywa
            się gównem.
        • Gość: Maruti Re: Znowu będziecie prowokować. Jak w Krakowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 11:13
          Ja czegos nie rozumiem...
          Kto prowokuje kogo? Czy to my odpowiadamy za ograniczanie swobod obywatelskich
          przez prezydenta Grobelnego? Jesli ktokolwiek prowokuje to wlasnie wladze
          miasta. My chcielismy tylko urzadzic spokojne tygodniowe Dni.

Podobnie w Krakowie... Czy to my ustalismy date na swieto koscielne? Nie zrobil
          to Urzad Miasta (przesuwajac proponowany przez nas termin o tydzien)... potem
          nam sie za 'prowokacje' dostalo... i nie przypominam sobei zebysmy my rzucali w
          kims kamieniami.

Moze Pan nie rozumie slowa 'prowokacja'?
    • Gość: michal zimowski W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.04, 23:16
      No coż nie wiedziałem, że takie procedery w wydaniu Poznańskiego Prezydenta
      będą miały miejsce ale pozostaje tylko powiedzieć "a to Polska właśnie".
      Jest rzeczą absurdalną cenzurowania treści ulotek informacyjnych na
      zgromadzeniach takich jak te. Nikt o zdrowych zmysłach nie pomyśli, iż jest
      to tylko przykrywka dla treści faszystowskich lub neofaszystowskich.
      Szczególnie jeśli ma to być demonstracja propagująca tolerancje, której to
      niestety brakuje w naszym kraju i to widać dosłownie wszędzie. Przykładów
      można by tu wiele wyliczać i myśleć co zrobić, ale coż można zrobić jak nawet
      konstytucyjne prawo do wygłaszania własnego zdania jest "interpretowane" na
      swój sposób przez władze Poznania. Co gorsza nie jest to pierwszy raz w
      przypadku stolicy Wielkopolski. Ubolewam nad tym faktem i obawiam się co
      będzie dalej... Jestem przekonany o fakcie przeprowadzenia demonstracji i
      rzyczę tego organizatorom i postaram się na niej pojawić.
      • Gość: Lidka Przychodzi na mysl NKWD ?! IP: *.cybernet.ch 05.11.04, 19:55
        To sa kpiny z demokracji !!!

Precz z Cenzura !!!
      • Gość: Terry Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 23:10
        Naucz się gówiarzu ortografii a potem pisz. Bełkotu stylistycznego nie będę
        komentował.
    • Gość: Felicjan Kolejny dowod, ze wolnosc i demokracja nie jest IP: *.crowley.pl 03.11.04, 23:23
      dana raz na zawsze. I ze faszyzm moze tez kwitnac pod skrzydlami ochronnymi
      panstwa i spoleczenstwa, w ktorego Konstytucji jest zapisane, ze statuuje sie
      emokratyczne panstwo prawa. Jest to rowniez dowod na to, ze o ile faszyzm
      nigdy nie wykreuje demokracji, to wariant odwrotny jest mozliwy
      • Gość: Wielkopolanin Re: Kolejny dowod na głupote forumowiczow IP: *.icpnet.pl 03.11.04, 23:44
        Prezydent ma racje proszac o treści wyglaszanych przemowien , poniewaz nie
        chce mieć w Poznaniu zadymy , jaka byla w Krakowie w czasie slawetnego
        przemarszu gejow , a o to w tym wypadku chodzi .Ma to byc niby pokojowa
        manifestacja a w rzeczywistosci parada upadku moralnego ludzi , ktorym sie
        wydaje ze nowoczesnośc to lamanie starych norm obyczajowych , gdzie podstawą
        jest rodzina , skladajaca sie z MATKI i OJCA , a nie dwoch osobnikow tej samej
        płci . To jest zagrywka lewakow i socjalistow , aby odwrocic uwage
        społeczeństwa od Afer , robionych przez ludzi zwiazanych z SLD . Nie ma to wiec
        zadnego zwiazku z Faszyzmem , jak napisal Felicjan .Aby rozumiec niuanse
        polityki SLD i ich przybudowek nalezy byc w Kraju , z wiekszej odleglosci to
        wszystko wyglada inaczej .Poniewaz Wielkopolska jest konserwatywna w swoich
        pogladach , jej wladze wiec maja prawo wiedziec i kontrolowac chore pomysly
        lewaków i innych podobnie myslacych liberalów .My Wielkopolanie chcemy pracowac
        w spokoju i nie zyczymy sobie awantur robionych przez desant z innych czesci
        kraju .
        • Gość: JA Re: Kolejny dowod na głupote forumowiczow IP: 208.38.52.* 04.11.04, 00:15
          Wielkopolanin - idz sie leczyc...Teoria spiskowa dziejow, juz dawno przestala
          byc smieszna. W Poznaniu chodzi tylko o to, ze prezydent miasta posunal sie za
          daleko...
          • Gość: Wielkopolanin Re: Kolejny dowod na głupote forumowiczow IP: *.icpnet.pl 04.11.04, 00:46
            " Ja " staralem sie pisac prosto , aby nawet przecietny forumowicz zrozumial ,
            prosze cie wiec , przeczytaj W O L N O ! Nie spiesz sie , moze za 3 razem
            zrozumiesz o co mi chodzilo . A jak nie zrozumiesz , to twoja strata .
            • Gość: miop Re: zadna strata , przypisujesz sobie cnote IP: 195.136.193.* 04.11.04, 05:57
              szczodrosci i wiedzy

nie posiadasz ani jednego ani drugiego
        • Gość: jerry21 Re: Kolejny dowod na głupote forumowiczow IP: 193.0.117.* 04.11.04, 09:43
          lewakiem nie jestem - wprost odwrotnie.
          Ty jednak nie potrafisz zrozumieć prostej sprawy. Demokracja prawdziwa
          polega na wolności : opinii , poglądów ,wypowiedzi, manifestacji ,
          demonstracji itd. To jest fundament. Jeżeli się te prawa ogranicza -
          to jest wówczas demokracja fasadowa - i taka u nas panuje -
          pseudodemokracja.
        • krystian10 Re: Kolejny dowod na głupote forumowiczow 04.11.04, 20:51
          Pomyśleć ,że walczyłem z komuną , żeby znowu mieć cenzora
        • czarna_wiewiorka Re: Kolejny dowod na głupote forumowiczow 04.11.04, 21:08
          rozumiem, ze podnoszenie rąk z okrzykiem sieg hail w wykonaniu lysoli w
          wysokich butach, jak to mialo miejsce w krakowie "w czasie slawetnego
          przemarszu gejow" jak najbardziej ci sie podoba i uwazasz, ze na TO trzeba
          pozwalac i nie cenzurowac?
          moje gratulacje. nie lecz sie, nie pomaga.
    • Gość: PesTYcyD [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:27
    • Gość: szymek A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:30
      ... domagając się tolerancji sami nie są tolerancyjni?

Skoro grzecznie proszą ich o informacje, to czy tak trudno je dostarczyć?

A może kochający inaczej mają być świętymi krowami, którym wszystko wolno, ale
      które są pod specjalną ochroną i nikomu nie wolno mieć swojego zdania na ich
      temat?
      Doprawdy, trudno być tolerować kogoś, kto nie toleruje innych, odmiennych,
      obojętnie czy ci ostatni są w mniejszości czy w więkoszości.
      • Gość: Patrycja Re: A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorz IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 04.11.04, 11:45
        inni organizatorzy to na przykład niepełnosprawni, imigranci czy Polacy, którzy
        wyznają inną religię niż katolicyzm (wiem, że ciężko w to uwierzyć, ale są
        tacy).
        Masz rację, trudno tolerować "innych", ale naprawdę może się udać, pod
        warunkiem, że staniesz się człowiekiem, a nie LPR-owską bezmyślną maszyną do
        robienia zadym.
        • Gość: szymek Re: A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:02
          Gość portalu: Patrycja napisał(a):

> pod warunkiem, że staniesz się człowiekiem, a nie LPR-owską bezmyślną maszyną
          > do robienia zadym.

Ulżyło? Jeśli nie, to mogę Cię poczęstować podobnym stwierdzeniem, o Tobie:
          "Mam nadzieję, że staniesz się człowiekiem, a nie zidiociałem komuchem."

To, że jesteś zidiociałym komuchem jest dokładnie tak samo prawdziwe, jak to,
          że jak jestem "LPR-owską bezmyślną maszyną do robienia zadym."

• Gość: Patrycja Re: A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorz IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 04.11.04, 21:13
            > Ulżyło? Jeśli nie, to mogę Cię poczęstować podobnym stwierdzeniem, o Tobie:
            > "Mam nadzieję, że staniesz się człowiekiem, a nie zidiociałem komuchem."

Ja, w przeciwnieństwie do ciebie, młody człowieku, nie łażę po forach, żeby się
            wyżyć. Miałam nadzieję, że coś zrozumiesz, ale jak widać twardogłowi mocno się
            trzymają.
            Poza tym, rozczaruję cię. Naprawdę musiłbyś się mocno postarać, żeby mnie
            obrazić. Nie ruszają mnie teksty kretynów.
            Zamiast otwierać kolejne szufladki ze stereotypami, postaraj się czasami
            pomyśleć.
            Między "lewakiem", a właściwie "lewaczką" a "komuchem" jest mniej więcej taka
            przepaść, jak między tobą i mną.
            • Gość: szymek Re: A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:16

> Ja, w przeciwnieństwie do ciebie, młody człowieku, nie łażę po forach, żeby
              > się wyżyć.

1. Dziękuję za komplement - w moim wieku "młody człowieku" brzmi bardzo miło
              2. Nie ja pierwszy zacząłem się "wyżywać" - ciekawe kto napisał poniższe słowa:
              > > pod warunkiem, że staniesz się człowiekiem, a nie LPR-owską bezmyślną
              > > maszyną do robienia zadym.

> Między "lewakiem", a właściwie "lewaczką" a "komuchem" jest mniej więcej taka
              > przepaść, jak między tobą i mną.

Wypraszam sobie: nie mam ochoty być z Tobą utożsamianym. Bo o przepaści między
              lewakami/lewaczkami a komuchami mówią - wbrew oczywistości - tylko ci ostatni.
              • Gość: Patrycja Re: A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorz IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 05.11.04, 18:05
                > > Ja, w przeciwnieństwie do ciebie, młody człowieku, nie łażę po forach, że
                > by
                > > się wyżyć.
                >
                > 1. Dziękuję za komplement - w moim wieku "młody człowieku" brzmi bardzo miło

Proszę.
                Ale niestety konkluzja nie jest najprzyjemniejsza - z wiekiem nie przybywa
                niczego, poza latami.

> 2. Nie ja pierwszy zacząłem się "wyżywać" - ciekawe kto napisał poniższe
                słowa:
                > > > pod warunkiem, że staniesz się człowiekiem, a nie LPR-owską bezmyśl
                > ną
                > > > maszyną do robienia zadym.

Widziałeś zdjęcia z krakowskiego marszu tolerancji? Takiego, na którym widnieją
                łysi kolesie z ręką podniesioną w hitlerowskim pozdrowieniu? A takie zachowanie
                kojarzy mi się z maszynami, a nie ludźmi. A ty jakoś tak mi się skojarzyłeś
                swoja wypowiedzią

> > Między "lewakiem", a właściwie "lewaczką" a "komuchem" jest mniej więcej
                > taka
                > > przepaść, jak między tobą i mną.
                >
                > Wypraszam sobie: nie mam ochoty być z Tobą utożsamianym.

Hmmm... jeśli piszę, że jest między nami ogromna przepaść, to chyba się z tobą
                nie utożsamiam, nieprawdaż?

> Bo o przepaści między
                > lewakami/lewaczkami a komuchami mówią - wbrew oczywistości - tylko ci ostatni.

A tego już nie rozumiem.
                Komuniści kojarzą mi się z ideologią wyznającą ograniczanie wolności przede
                wszystkim. Lewacy mają poglądy raczej wręcz przeciwne. Możesz się ustosunkować?
                Zwłaszcza do tego ograniczania wolności...
                • Gość: szymek Re: A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:26

> Hmmm... jeśli piszę, że jest między nami ogromna przepaść, to chyba się z
                  > tobą nie utożsamiam, nieprawdaż?

Hmmm... To wyjaśnię inaczej: napisałaś, że między nami jest taka sama przepaść,
                  jak między lewakiem a komuchem, sądząc, że między tymi ostatnimi jest ogromna
                  przepaść. Ja jednak uważam, że nie ma różnicy między lewakiem a komuchem. Jeśli
                  więc przyjąć za prawdziwe Twoje porównanie, to wynika z tego, że między nami
                  nie ma różnicy, czego ja z kolei przyjąć nie mogę i przeciw czemu
                  zaprotestowałem. Dlatego ostrożniej z analogiami.

> A tego już nie rozumiem.
                  > Komuniści kojarzą mi się z ideologią wyznającą ograniczanie wolności przede
                  > wszystkim. Lewacy mają poglądy raczej wręcz przeciwne. Możesz się
                  > ustosunkować?
                  > Zwłaszcza do tego ograniczania wolności...

Mogę. Otóż zwłaszcza w zakresie ograniczania wolności nie widzę różnicy,
                  przynajmniej jeśli chodzi o skutki (dobre chęci i teoretyczne założenia darujmy
                  sobie). Co do komuchów, to panuje zgoda. Jeżeli zaś chodzi o lewaków, to mamy
                  mnóstwo przykładów ograniczania wolności, np. ostatnie wydarzenia w PE, kiedy z
                  powodu nieopatrznego wyznania wiary jeden komisarz in spe musiał pożegnać się z
                  przyszłym stanowiskiem; np. skazanie w Szwecji (? tu mogę się mylić - w jednym
                  z państw skandynawskich) pastora za to, że ośmielił się głosić poglądy zgodne z
                  wiarą i obyczajami swojego Kościoła; np. segregacja rasowa w Stanach
                  Zjednoczonych, wskutek której biali są karani za to tylko że są biali (chyba że
                  są kobietą albo gejem, to ich nieco usprawiedliwia) i traktowani są jako
                  obywatele drugiej kategorii, gdy chodzi o zdobycie miejsca pracy na
                  uniwersytecie, funduszy federalnych itp. itd.
                  Zgadzam się, że na razie to ograniczanie wolności przez lewaków nie jest tak
                  powszechne jak to było u komuchów. Uważam jednak, że należy dmuchać na zimne,
                  bo inaczej pewnego dnia świat obudzi się z kacem, jaki miał po IIWS (tu akurat
                  nie chodziło o komuchów, ale ich braci w brunatnych koszulach) czy potem, gdy
                  okazało się, że Sowiety panują nad znaczną częścią świata, chociaż można było
                  temu zapobiec.
                  Sapienti sat.
                  • k4free OŚWIEĆ NAS PANIE... 06.11.04, 00:46
                    > Otóż zwłaszcza w zakresie ograniczania wolności nie widzę różnicy, przynajmniej
                    > jeśli chodzi o skutki (dobre chęci i teoretyczne założenia darujmy sobie).
                    > Co do komuchów, to panuje zgoda. Jeżeli zaś chodzi o lewaków, to mamy mnóstwo
                    > przykładów ograniczania wolności, /.../

Pytanie techniczne (w sprawie ograniczania wolności... wypowiedzi):

Czy Grobelny Prezydent i ślący mu podszepty geniusze z LPR są wedle Twego
                    rozeznania:

a) LEWAKAMI
                    b) KOMUCHAMI
                    c) ŁAMIĄCYMI KONSTYTUCJĘ IGNORANTAMI
                    • Gość: szymek Re: OŚWIEĆ NAS PANIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:05
                      k4free napisała:

> Czy Grobelny Prezydent i ślący mu podszepty geniusze z LPR są wedle Twego
                      > rozeznania:
                      >
                      > a) LEWAKAMI
                      > b) KOMUCHAMI
                      > c) ŁAMIĄCYMI KONSTYTUCJĘ IGNORANTAMI

Dobre. A odpowiem na to pytanie, gdy uzyskam odpowiedź na następujące pytanie:
                      Czy zamierzający zorganizować demonstrację są:
                      a) LEWAKAMI (dawniej zwanymi też KOMUCHAMI albo FASZYSTAMI)
                      b) PEDAŁAMI (czyli PEDOFILAMI, nie mylić z homo czy lesbi)
                      c) TERRORYSTAMI (spod znaku Al Kaidy albo Arafata, co zresztą na jedno wychodzi)

Mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź jednoznaczną, w postaci wyboru jednej z
                      trzech podanych literek. Nie powinna ona sprawić żadnego kłopotu temu, kto
                      ułożył poprzedni test ;)
                      • Gość: ZIELONI 2004 Re: OŚWIEĆ NAS PANIE... IP: *.eko.wroc.pl 06.11.04, 22:17
                        Posłuchaj dobry człowieku

1. Mam 38 lat, żonę i dwójkę dzieci

2. Należałem do Pomarańczowej Alternatywy we Wrocławiu
                        i organizowałem w całej Polsce dziesiątki happeningów przeciw Komunie

3. Kiedy ostatnio demonstrowałem w Poznaniu był 1988 rok a na Półwiejskiej
                        milicja ganiała studentów tak jak dziś łysi ganiają studentów

4. Izę Kowalczyk poznałem osobiście i bardzo ją szanuję za odważne poglądy, Ona
                        bardzo mądrze pisze o cenzurze w sztuce w dzisiejszej Polsce.

5. Martę Jermaczek też poznałem osobiście i też bardzo ją szanuję za
                        działalności ekologiczną, którą prowadzi od lat.

6. Razem jesteśmy w Zielonych 2004 i zamierzamy przeorać ten ugór niemocy,
                        niekompetencji i nietolerancji, na którym rosną takie kołtuńskie poglądy jak
                        Twoje, drogi Szymku, który plączesz się w zeznaniach i odpowiadasz "pytaniem na
                        pytanie"

7. Ty prawdopodobnie nie znasz nikogo z organizatorów, nie wiesz nic ani o ich
                        poglądach, ani o orientacji seksualnej (która nie ma tu nic do rzeczy) ale swoją
                        postawą doskonale zbliżasz się do fundamentalistów z Al-Kaidy

Masz jak w banku, że przyjadę do Poznania i pokażemy razem z Poznaniakami, że
                        nie boimy się wyrażać naszych poglądów... Gdybyście w Poznaniu nie byli
                        tolerancyjni dawno już wyrzucilibyście wszystkich zagranicznych gości, którzy
                        masowo zasilają wasz domowy budżet przy okazji rozlicznych imprez targowych...

...zamiast gościć ich na imprezach w Palladium czy innych przybytkach :-)))

Pozdrawiam

Robert Jezierski
                        ZIELONI 2004 Wrocław

PS. A co do pedofilów to przypomniałeś mi kawałek piosenki Maćka Maleńczuka
                        z płyty 'Wolność Słowa': "przy poręczy Paetz klęczy - sumienie go dręczy..."
                        Czy to nie 'ligowe sumienia' w Poznaniu broniły pedofila jak "okopów świętej
                        trójcy"?

Nie da się pomylić pedofila z pedałem (no chyba że ktoś nie umie jeździć na rowerze)
                        • Gość: szymek Re: OŚWIEĆ NAS PANIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:41
                          Gość portalu: ZIELONI 2004 napisał(a):

> plączesz się w zeznaniach i odpowiadasz "pytaniem na pytanie"

Jakie było pytanie (techniczne - cokolwiek miałoby ono znaczyć) k4free, taka
                          też była moja odpowiedź, w formie pytania, na które zresztą nie otrzymałem
                          odpowiedzi.
                          Podobnie jak na pierwsze pytanie: Skoro grzecznie proszą [władze miasta] ich
                          [tzn. organizatorów] o informacje, to czy tak trudno je dostarczyć?
                          Pytanie było proste, ale w odpowiedzi(-ach) przeczytałem o LPR, młodym
                          człowieku i o Paetzu z Maleńczukiem - może to są ciekawe tematy, ale mnie mało
                          obchodzą, bo nie jestem młodzieńcem z gitarą w pomarańczowej mitrze, należącym
                          do jakiejś faszystowskiej partii.

• krystian10 Re: A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorz 04.11.04, 20:49
        Szymek chyba za młody jesteś żeby pamiętać jak się biegało do cenzora za komuny
        z każdym plakatem , artykułem , piosenką . To też było dla dobra narodu i władzy
        • Gość: szymek Re: A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:27
          krystian10 napisał:

> Szymek chyba za młody jesteś żeby pamiętać jak się biegało do cenzora za
          > komuny z każdym plakatem , artykułem , piosenką . To też było dla dobra
          > narodu i władzy

Co u diabła! Czyżeś Ty Patrycja, czy też coś się na lewicy w głowach porobiło:
          następny obsypuje mnie "komplementami" wmawiając mi, żem młody. Lepiej znam
          czasy komuny, bo przeżyłem w niej trzy czwarte mojego życia i mam pewnie nie
          mniej lat niż macie oboje (z Patrycją) razem. I to Tobie wydaje się, że
          szczytem ucisku komuszego była konieczność ganiania z każdym plakatem na Mysią.
          Znasz pewnie czasy schyłkowej komuny, bo za "dobrych starych czasów" nikomu do
          łba nawet nie przyszłaby myśl robienia plakatu, a co dopiero jego cenzurowania.

Jeśli zaś oboje uważacie, że dostarczanie wyczerpujących informacji władzom
          jest uciskiem ponad miarę, to ciekawe czy tak samo będziecie tolerancyjni, gdy
          po miastach będą maszerować brunatni z pałami i przepędzać każdych "innych". No
          bo przecież według Was władza powinna dawać zezwolenia każdemu, kto tylko
          zechce, bez wypytywania. Chyba, chyba że inne mają być prawa dla lewaków, a
          inne dla faszystów... Ja tam różnicy nie widzę.
          • Gość: Patrycja Re: A dlaczego homo, lesbijki i inni organizatorz IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 05.11.04, 18:14
            A słyszałeś kiedyś żeby ktoś złożył wniosek do władz jakiekolwiek miasta o
            pozwolenie na łamanie prawa?
            Mnie to jakoś umknęło. Oświeć mnie, starszy człowieku.
    • pan.nikt ZAISTE WYSOKI POZIOM DEMONSTRANTÓW 03.11.04, 23:40
      sĘsu (sensu), prezydĘt (prezydent), RZyczę (życzę) (to już inny post).
      No i jak mogą, tacy analfabeci cos napisać??
      Wykrzyczec to tak, ale napisać?

Panie i Panowie do nauki, a nie na demonstracje.
      • Gość: lexgm Pora spać , nie czas na głupoty, jutro do roboty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:48
        Dajcie spać Zarządowi Miasta - jest prawie godz.24. Może jak prześpią... Oj, co
        jo godom, co jo godom.
        • Gość: lexgm Re: Pora spać , nie czas na głupoty, jutro do rob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 00:13
          E tam. Idę spać jak nie chcecie pogadać. A Zarząd Miasta niech śpi, śpi, śpi.
    • Gość: drJAN&CO A KULCZYK?? IP: *.chello.pl 04.11.04, 00:44
      Zagrozenia porzadku publicznego juz nie ma. Odlecialo do cieplych krajów.
      Zagrozenie jednak tez wzroslo bo jest grozba wyginiecia gatunku. Podzeganie,
      tepienie i wytepienie chronionego niegdys Kulczyka jest juz blisko... Prezydent
      Poznania uprawia bushyzm i twórczo uzupelnia doktryne wojny
      prewencyjnej...Fajnie sie robi, naprawde ida ciekawe czasy...
    • Gość: Warszawiak Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.chello.pl 04.11.04, 01:06
      dopóki demonstrowali przeciwnicy wojny w Czeczenii, to nikt w ich obronie się
      nie odzywał - dopiero sąd stwierdził, że poznańskie zakazy demonstracji były
      bezprawne - ale "ruch dla tolerancji" to coś innego?
      • Gość: M Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.eseenet.com 04.11.04, 03:46
        To ze sie w Poznaniu cenzuruje demonstracje to i tak ogromny postep . Kiedys po
        prostu do demonstrantow strzelali .
    • Gość: krzysztof Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 05:45
      W Poznaniu obowiazuje zakaz pedalowania...
      • Gość: LMB Pozostałość komuny IP: *.icpnet.pl 04.11.04, 07:25
        Tak, ale to tylko ostatnie 40 lat. Komuna nieświadomie pozwoliła na rozwój
        kościoła katolickiego, ergo nietolerancji. Przed wojną, wiem to z opowieści,
        było więcej tolerancji dla gejów czy tak strasznych rzeczy jak domy publiczne.
      • Gość: Terry Jestem za zakazem pedałowania IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 23:13
        Brawo dla pomysłu. Dość uginania się pod presją zboczków. Pederastom mówimy nie.
    • Gość: Maruti Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 10:07
      Tu nie chodzi o Dni Tolerancji (choc preferuje slowo akceptacja). Tu nie chodzi
      o to, ze dotyczy to praw mniejszosi seksualnych. Mozecie nie lubic gejow i
      lesbijek, mozecie nie chciec przyjac to do wiadomosci ich istnienia. Mozecie
      uwazac to za cos nienaturalnego. W tej chwili tematyka Dni schodzi na dalszy
      plan.

Ale dawac przyzwolenie na cenzure panstwowa oraz na ograniczanie wolnosci
      wypowiedzi? Na manifestacjach Mlodziezy Wszechpolskiej widzialem napisy Geje do
      Gazu... a Zieloni 2004 co niby napisza? Moze 'Wpusc Geja do Lozka'? Cenzure juz
      przerabialismy. Czas skruszec ten beton starych nawykow panstwa. Grobelny -
      wyprowadz sie do Bialorusi. Bedziesz sie czul jak w domu. Korupcja. Cenzura.
      Ograniczanie swobod. I zostaw miasto Poznan w spokoju.

Zieloni 2004 nie maja prawnego obowiazku ani praktycznej mozliwosci podania
      tresci przemowien. Przemowienia beda spontaniczna. Wydarzenia czesto puszczone
      beda na zywiol. Juz moge panu Grobelnemu zapowedziec - conajwyzej pokazemu mu
      jeszcze nasza 'pupe' wypieta kuszaco w jego strone.

Zdroofka
      Maruti
      Zieloni 2004
    • k4free po NUMERKACH czas na LITERKI 04.11.04, 15:30
      Jak wiadomo RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY...

Prezydent Poznania zaczął cenzurę od siebie i kolegi Kulczyka
      i ocenzurował numerek na swojej posesji. Numerek Kulczyka też
      został ocenzurowany, żeby nie było że Prezydent sam się rządzi!

Ale mało im było numerków! Co gorsza bezwstydni Zieloni 2004
      mają taki fajny numerek w nazwie, że żaden Kulczyk nie podskoczy!

Zatem Prezydent postanowił przemówić im do rozumu i przejechać
      paluszkiem po przemówieniach, żeby sprawdzić czy nie będzie jakichś
      numerków między literkami!!!

Ot i cała tajemnica.

Miejmy nadzieję, że to ostatni numerek wycinany przez Grobelnego,
      bo złamanie prawa przez Państwową Komisję Wyborczą w Poznaniu
      podczas ostatnich wyborów do Parlamentu Europejskiego i pozbawienie
      praw obywatelskich paru tysięcy studentów było HANIEBNYM NUMEREM,
      który miejmy nadzieję znajdzie finał w sądzie...

Łukaszenko czy Grobelny
      Prawda albo Głos Niedzielny
      Taka sama to cenzura
      Kiedy rozkazuje góra
      Wolna prasa, wolność słowa
      Wolna nasza polska mowa
      Wolny Kaukaz to za mało!
      Wolny Poznań by się zdało!
      • Gość: Wielkopolanin Re: O co i jak walczy Lobby Gejowskie ! Przeczytaj IP: *.icpnet.pl 04.11.04, 17:19
        Myślozbrodnia
        Grzech sodomski w Strasburgu

„Na przykład słowa dotyczące wolności i równości oddawało określenie
        myślozbrodnia, a wszystkie wyrazy związane z pojęciami obiektywności i
        racjonalizmu obejmował termin staromyślenie”. George Orwell „1984”

GRZEGORZ GÓRNY 2004-11-02
        Rocco Buttiglione popełnił myślozbrodnię, a nawet gorzej – słowozbrodnię.
        Odważył się nie tylko pomyśleć, ale i powiedzieć... Co takiego powiedział ten
        włoski filozof i polityk? Otóż podczas przesłuchania w odpowiedniej komisji
        Parlamentu Europejskiego, która miała opiniować jego kandydaturę na stanowisko
        unijnego komisarza sprawiedliwości i spraw wewnętrznych, oświadczył ni mniej ni
        więcej, tylko to, że „homoseksualizm jest grzechem”.

Grzech sodomski w Strasburgu

Kiedy parę miesięcy temu na nowego przewodniczącego Parlamentu Europejskiego
        wybierano Hiszpana Jose Fontellesa Borrella, większości mediów i
        eurodeputowanych nie przeszkadzała jego wypowiedź, że „Bóg na prawa człowieka
        nawrócił się niedawno”. Borrell, sprzeciwiając się jakimkolwiek wzmiankom o
        Bogu w konstytucji Unii Europejskiej, powiedział: „Co do demokracji, praw
        człowieka i równości, to Bóg dopiero niedawno się na nie nawrócił. Było mu
        dobrze przez wieki z niewolnictwem, jeszcze wczoraj błogosławił Franco i nie
        zdawał sobie sprawy z tragedii na Bałkanach”. Z oświadczenia tego wynika, że
        miejscem Boga jest nie preambuła konstytucji, lecz ława oskarżonych. A
        precedens taki – jak pamiętamy z kart Ewangelii – miał już miejsce.

Bóg – podobnie jak przed wiekami przed Sanhedrynem – nie doczekał się w
        Europarlamencie zbyt wielu obrońców. Mają ich natomiast homoseksualiści.
        Wypowiedź Buttiglione potraktowana została przez jego umiarkowanych
        przeciwników jako przejaw „staromyślenia”, przez bardziej nieprzejednanych zaś
        jako „myślozbrodnia”. Nic więc dziwnego, że Buttiglione został jako jedyny
        (obok węgierskiego postkomunisty Laszlo Kovacsa, który nie miał zielonego
        pojęcia o obejmowanym przez siebie urzędzie) zaopiniowany negatywnie.
        Stwierdzono, że człowiek, który ma tego rodzaju poglądy, nie może piastować tak
        wysokich i odpowiedzialnych stanowisk w Unii Europejskiej.

Sam zainteresowany oświadczył z kolei, że „Parlament Europejski stoi na czele
        antychrześcijańskiej inkwizycji”. Trudno się dziwić irytacji Buttiglione, gdyż
        jego zdanie na temat homoseksualizmu nie jest żadną prywatną obsesją, lecz
        oficjalnym stanowiskiem Kościoła katolickiego i obowiązywać powinno wszystkich
        katolików na naszym kontynencie.

Buttiglione powinien dodać, że europarlamentarna inkwizycja ma charakter nie
        tylko antychrześcijański, lecz również antysemicki. Pierwszą religią na
        świecie, która potępiła pederastię (nazywaną wówczas grzechem sodomskim), był
        bowiem judaizm. To Stary Testament jako pierwszy nazwał stosunki seksualne
        między osobami tej samej płci obrzydlistwem w oczach Boga. Używane w Torze na
        określenie homoseksualizmu słowo toevah oznaczało najwyższą odrazę i było
        wymieniane obok tak ciężkich przestępstw jak składanie ofiar z dzieci.

Dyktatura po szwedzku

Przeciwko Buttiglione wytoczono najcięższe polityczne argumenty, ale kto wie,
        być może wkrótce wytoczony zostanie mu proces... Czegoś takiego doczekał się
        niedawno w Szwecji zielonoświątkowy pastor Ake Green. W czerwcu br. skazany
        został na miesiąc więzienia za „nawoływanie do nienawiści przeciwko grupie
        społecznej”. Rok wcześniej bowiem podczas liturgii na wyspie Oland pastor
        ośmielił się powiedzieć, że homoseksualizm jest dewiacją. Przypomniał też
        biblijną historię Sodomy i Gomory – miast zniszczonych przez Boga za to, że ich
        mieszkańcy oddawali się pederastii. Mówił też o związkach pomiędzy
        homoseksualizmem a AIDS i pedofilią, a całość podsumował stwierdzeniem, że
        sodomski grzech jest „rakowatą naroślą na ciele społeczeństwa”.

Na kazanie pastora natychmiast zareagowało lobby gejowskie i 63-letni duchowny
        stanął przed sądem, oskarżony o „używanie mowy nienawiści”. Prokurator
        stwierdził, że podsądny przedstawia dla społeczeństwa szwedzkiego większe
        zagrożenie niż neonazistowscy bojówkarze. Sąd przychylił się do tego
        stanowiska, uznając, że homilia Greena była wyrazem pogardy dla osób o innej
        orientacji seksualnej.

Przyjmując taką argumentację, należałoby również zakazać rozpowszechniania
        Pisma Świętego, które w sprawie homoseksualizmu również nie trzyma standardów
        politycznej poprawności. Lobby gejowskie w swej walce może powoływać się na
        zalecenia Unii Europejskiej, która w 2003 roku w rejestrze grup społecznych
        chronionych przed dyskryminacją umieściła również mniejszości seksualne.
        Zresztą nie tylko geje mogą to robić, na dyskryminację mogą skarżyć się też
        pedofile lub zoofile – w końcu oni też są mniejszościami seksualnymi.

Światło ze Strasburga nie dotarło jednak do tych części Europy, gdzie nadal
        wielu ludzi trwa przy „staromyśleniu”. Na odsiecz szwedzkiemu pastorowi ruszył
        więc przewodniczący słowackiego parlamentu Pavel Hruszovsky, który nazwał
        wyrok „jaskrawym naruszeniem praw człowieka, w tym prawa do wolności religijnej
        oraz wolności słowa”. Z kolei minister spraw zagranicznych Słowacji Vladimir
        Palko wezwał na dywanik ambasador Szwecji w Bratysławie i wyraził
        niezadowolenie swojego rządu z powodu tego, jak potraktowany został
        zielonoświątkowy pastor. Panowie Hruszovsky i Palko chyba na żadne posady w
        przyszłości w Strasburgu i Brukseli liczyć już nie mogą.

W obronie Greena stanęli też dominikanie z Poznania, którzy wysłali do ambasady
        szwedzkiej w Warszawie protest przeciwko naruszaniu „swobody głoszenia
        Ewangelii”. Jeden z inicjatorów akcji, o. Paweł Gużyński stwierdził, że prawo
        interpretowane tak jak podczas procesu Greena „w konsekwencji musi prowadzić do
        dyktatury poglądów uznawanych za jedynie słuszne”. Poznański dominikanin dodał,
        że jest „to prawne nieporozumienie oraz nieuzasadnione nadanie przywileju
        preferującego wyłącznie jedno z zachowań seksualnych człowieka”.

W sumie to nic nowego. Jak pisał cytowany już na początku tego tekstu George
        Orwell: „Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre zwierzęta są równiejsze od
        innych”.

Grzegorz Górny

• k4free Jasiu/Stasiu z IIIc - myśl i pisz jeślić się chce! 04.11.04, 18:22
          A Ty umiesz coś napisać od siebie i na temat?

Sam, własnymi słowami, po polsku.
          Tak jak mamusia i tatuś uczyli.

Czy umiesz tylko uskuteczniać "naloty dywanowe" nie na temat
          (byle w pole sąsiada trafić, aby mu krowę przestraszyć)

Napisz coś, cokolwiek... bo inaczej Ślimak z Placówki
          w grobie się przewróci a Drzymała do cyrku pójdzie z Kolargolem
          pracować...

Napisz coś, co zdradza choć przebłysk samodzielnego myślenia
          (przebłysku geniuszu nie oczekujemy póki co), naprawdę nie musisz
          cytować w całości słów górnych i chmurnych cudzego autorstwa

Jesteś pono Wielkopolanin - masz zatem Wielkie Pole do popisu...

Jak się nie popiszesz, to za Twoją przyczyną nam wszystkim - zwyczajnym
          Polakom 'Wielkopolanin' od dziś będzie się już tylko kojarzył ze zdezelowanym
          taborem kolejowym...

Czekamy na Twe mądrości
          • czarna_wiewiorka Re: Jasiu/Stasiu z IIIc - myśl i pisz jeślić się 04.11.04, 21:19
            Ja bym na to nie liczyła. On, i jemu podobni, sami się zwalniają z myślenia.
            Łatwiej lecieć tym, co kto inny z siebie wydał. Albo stereotypem jaki wynieśli
            od mamusi i tatusia. Do Gornego mam odrobinę szacunku, mimo że myślący inaczej,
            bo przynajmniej _myśli_. Większość niestety nie potrafi.
            Co ciekawe zauważyłam, że im bardziej na prawo, tym gorzej z umiejętnością
            samodzielnego myślenia , umiejętności obserwacji i wyciągania własnych wniosków.
            • Gość: Lidka ...zalezy od tego, czy ktos umie liczyc ?! IP: *.cybernet.ch 05.11.04, 20:10
              ...zwlaszcza, ze przecietny "homofob" nie umie liczyc ?!...

Policzymy za niego.

dajmy na to:
              Ludzie homo to 4 procent populacji.

Przecietny obywatel homo ma rodzine, rodzenstwo, przyjaciol i znajomych,
              czyli minimum 10-15 osob, ktorych homofobia bezposrednio dotyczy !!!

4 procent x 10 = 40 procent spoleczenstwa

4 procent x 15 = 60 procent spoleczenstwa

srednia = 50 procent spoleczenstwa

Dyskryminacja ludzi homo - to automatyczna dyskryminacja
              ich rodzin, ich rodzenstwa, ich przyjaciol i znajomych !!!

Jezeli ktos podskakuje gejom i lesbijkom,
              moze sie niezle narazic rodzinie, rodzenstwu, przyjaciolom i znajomym !

Homofobia - to bezposredni atak na (przynajmniej)
              50 procent spoleczenstwa !

Czy sie to podoba, czy nie...

P. S.
              Paplanina o "dyktaturze politycznej poprawnosci" jest nie na miejscu.

Homofobia pluje w twarz zbyt duzej czesci spoleczenstwa.

• Gość: szymek Re: ...zalezy od tego, czy ktos umie liczyc ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:29
                Gość portalu: Lidka napisał(a):

> dajmy na to:
                > Ludzie homo to 4 procent populacji.
                > Przecietny obywatel homo ma rodzine, rodzenstwo, przyjaciol i znajomych,
                > czyli minimum 10-15 osob, ktorych homofobia bezposrednio dotyczy !!!
                > 4 procent x 10 = 40 procent spoleczenstwa
                > 4 procent x 15 = 60 procent spoleczenstwa
                > srednia = 50 procent spoleczenstwa

Bardzo dobre wyliczenie. A co powiesz na takie obliczenie - żeby nie było
                wątpliwości zastosuję Twoją metodę i Twoje dane:
                Ludzie normalni to 96 procent populacji (100% - 4% homo)
                Przecietny obywatel normalny ma rodzine, rodzenstwo, przyjaciol i znajomych,
                czyli minimum 10-15 osob, ktorych homofobia bezpośrednio nie dotyczy !!!
                96 procent x 10 = 960 procent spoleczenstwa
                96 procent x 15 = 1440 procent spoleczenstwa
                srednia = 1200 procent spoleczenstwa

Narzucanie zboczenia ludziom normalnym - to automatyczna dyskryminacja
                ich rodzin, ich rodzenstwa, ich przyjaciol i znajomych !!!

Jezeli ktos podskakuje ludziom normalnym,
                moze sie niezle narazic rodzinie, rodzenstwu, przyjaciolom i znajomym !

Homofilia - to bezposredni atak na (przynajmniej)
                1200 procent spoleczenstwa ! (w wypadku Polski - będzie to ponad 400 milionów
                ludzi)

Czy sie to podoba, czy nie...
              • Gość: Terry Re: ..zalezy od tego, czy ktos umie liczyc ?! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 00:31
                O a tobie gó..aro nie chcialo się nawet napisac nowego tekstu tylko
                kopiujesz ? Brak inwencji ? Co cie bardziej kręci ? Szosa ? Lesbis ?
    • klip-klap Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje 04.11.04, 21:28
      Prezydent nie ma prawa tego zadac,moze co najwyzej poprosic,ale organizator nie
      ma obowiazku tego dostarczyc. Nie przepadam za 'tolerancjonistami',ale sa to
      naruszenia, ktore dotykaja wszystkich i trzeba sie im sprzeciwiac.
    • Gość: ANDZEJ Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:26
      pltforma obywatelska przypmina sobie cenzure jak komunisci to robili
      amoże prezydent poznania stał się ubekiem.
    • Gość: GOŚĆ Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:04
      P.O INGERUJE KOMPUTERY PRYWATNE WŁAMÓJĄC SIĘ PREZYDET P.O ZTRŁÓDNIŁ
      HAKERÓW . NA TAKIE UGRUPOWANIE GŁOSOWAĆ IJAK P.O. TO STRACH ŻE KUMUNA WRACA
      PO.
    • Gość: Terry Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 23:08
      Piszesz:
      Myśle że to jest bez sęsu...
      Prezydęt sprawdza te dane zeby nie było dla niego żadnego zagrożenia...
      A powinno być:
      Myślę, że to jest bez sensu ...
      Prezydent sprawdza te dane żeby nie było dla niego żadnego zagrożenia ...
      Powinieneś się najpierw nauczyć podstaw ortografii.
      A teraz o logice:
      Jesli prezydent sprawdza jakies dane po to aby nie było dla niego
      żadnego zagożenia to własnie ma sens.
      Kumasz ?
      A o jaka demonstrację chodzi ? Domyślam się, że o pederastów ?
      To i dobrze, że się nie zgadza bo nie potrzebujemy kolejnego
      pokazu dewiantów.
    • Gość: Janusz Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:06
      Ciekaw jestem, czy w przypadku organizowania np. uroczystości religijnych
      władze miasta wymagają tego samego co od organizatorów Dni... Jeśli przyjąć
      cytowane obawy władz wygłaszania przez uczestników np. treści
      rasistowskich /?/, to czy nie ma realnych obaw wygłaszania treści antysemickich
      i obelg pod adresem "niedowiarków" na manifestacjach religijnych /nie tylko
      organizowanych przez Radio Maryja/.
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: W Poznaniu cenzuruje się demonstracje 16.11.04, 13:10
      takie demonstarcje powinny być nie tyle cenzurowane ile w ogóle nie powinno sie
      dopuszcać!
      • wuk4 Będę szedł w tej demonstracji 16.11.04, 13:35
        Komunistyczne pozostałości zbyt głęboko tkwią w Komunistyczno-Katolickiej Lidze
        Rodzin i w prezydencie Poznania.

Ale kropla drąży skałę. Przeciwstawmy się kołtunerii!

Chcemy demokracji i tolerancji. Dość kpin!

Do zobaczenia w Marszu Równości! Wyruszamy o 15.00 sprzed CK Zamek na Św.
        Marcinie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka