Dodaj do ulubionych

Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kulcz...

• Gość: robol przypiec mu pięty to sobie wszystko przypomni IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.11.04, 16:47
    • Gość: Josef Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 16:49
      Uwielbiam Leszka za szczerość , ja również nie pamiętam kiedy skończył
      jak prawdziwy Premier.
    • Gość: mee.... REASOMUJAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 16:55
      ...cztery milirdy zlotych weszlo do don millera... a la kluczyk...a don
      miller* ...nie-pamieta )))

*...O
    • Gość: r. [...] IP: *.rezist.com 06.11.04, 17:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ałganow [...] IP: *.devs.futuro.pl 06.11.04, 17:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: michal Agonia dr. Kulczyka IP: *.dallas-15rh16rt.tx.dial-access.att.net 06.11.04, 18:07
      Uległem tym naciskom. Artykuł się nie ukazał.. - za Urbanem w "NIE"

Agonia dr. Kulczyka - tekst Urbana z "NIE"

Ostatnimi laty było w `NIE' ze 100 artykułów o Kulczyku. Jego znajomi, a ma ich
      bez liku, wciąż mnie pytali: `Czemuś się przyczepił do tego Kulczyka? To taki
      uroczy człowiek'. Tylko niektórzy z miłych są przedmiotem szczególnej troski.
      `Chyba ty, Urban, zazdrościsz - dodawano - Kulczykowi forsy'. Pieniędzy otóż
      Kulczykowi nie zazdroszczę, gdyż od tego mam dziesięć razy odeń bogatszego
      Billa Gatesa. Zawiść jest jak wódka - nie ma sensu się ograniczać.

Wszystkie antykulczykowe artykuły w `NIE' były rzeczowo uzasadnione przebiegiem
      transakcji Kulczyka i złem natury ogólnej, które stwarza ekspansja tego
      biznesmena. Gdyby jednak psychoanalityk położył mnie na kozetce, dogrzebałby
      się łatwo także i prywatnego motywu niechęci. Zdradzę go na koniec ku
      przestrodze.

Uważałem Kulczyka za zagrożenie dla renomy Leszka Millera i całego SLD, a po
      zwróceniu się `NIE' przeciwko Millerowi i jego rządowi uważałem związki z
      Kulczykiem za potencjalną wywrotkę kariery Kwaśniewskiego. Alarmowałem.
      Wiedziałem jednak, że poczynania Kulczyka mogą zniszczyć nie tylko liderów
      lewicy, lecz rujnują w ogóle ustrój Polski. Prowadziliśmy kampanię przeciw dr.
      Kulczykowi jako osobie, jako zjawisku i jako symbolowi. Co najmniej od początku
      obecnego stulecia dla moich redakcyjnych kolegów i dla mnie stało się
      oczywiste, że albo istniejący w Polsce system demokratyczny powściągnie
      Kulczyka jako osobę a zniszczy jako zjawisko, albo to Kulczyk zniszczy ustrój,
      tj. przemieni go w jeszcze gorszy.

Gdyby istniał superuczciwy odpowiednik Kulczyka, czyli biznesmen z jego
      umiejętnościami i siłą woli, ale prowadzący interesy idealnie czyste, wyłącznie
      na wolnym rynku kapitału (bez żadnych związków z państwem), to i on również
      odnosząc sukcesy podobnej miary stałby się zjawiskiem niebezpiecznym i
      szkodliwym. Dlatego mianowicie, że po 10 następnych latach doprowadziłby do
      ogromnej koncentracji kapitału w swoim ręku, a zarazem opanowania lub
      zdominowania wszystkich branż najważniejszych dla funkcjonowania kraju. Każda
      więc władza polityczna i cała gospodarka stałyby się zależne od jednego
      niewybieralnego człowieka. Efekt Łukaszenki osiąga się różnymi drogami.

Kulczyk wszakże pracuje prawie wyłącznie na styku własności państwowej z
      kapitałem prywatnym. Jego umiejętność polega na zdobywaniu i skupianiu
      znacznych kapitałów, przez co staje się partnerem państwa. Ściąga zaśi
      organizuje owe kapitały dzięki temu, że ich pierwotni dysponenci (np. firmy
      zachodnie) żywią przekonanie, iż Kulczyk ma wielki wpływ na polityczne i
      gospodarcze władze państwowe Polski. To życiodajne dla Kulczyka przeświadczenie
      biznesmen umacnia przez stałą uprzywilejowaną obecność u boku dygnitarzy, a
      także innymi metodami. Nie jest on - to prawda - jedynym oligarchą, który
      oplata państwo, ale najsilniejszym i wciskającym się do największej liczby
      dziedzin gospodarczych. Jego pole ekspansji stanowią źródła energii, energia
      elektryczna, energia życiowa, czyli piwo, infrastruktura, np. autostrady czy
      telekomunikacja, ubezpieczenia i co kto chce.

Niektórych objawów protegowania Kulczyka przez dygnitarzy nie sposób
      wytłumaczyć wyłącznie jego towarzyskim czarem. Uprzedzałem nie tylko
      publicznie, czyli w `NIE', że albo nastąpią skandale niszczące protektorów
      Kulczyka, albo oligarchizacja Polski narastając doprowadzi do zmiany ustroju w
      kierunku pełnego kapitalizmu państwowego. Wąska grupa najbogatszych zacznie
      decydować o tym, kto w ich imieniu odgrywa role polityczne. Polityczno-
      gospodarcza oligarchia decydować też będzie o tym, komu nowemu zezwolić na
      takie wzbogacenie się, żeby zyskał udział w politycznych wpływach.

Szczęściem spełnia się scenariusz skandali, który pogrąży protektorów Kulczyka,
      a i jego samego niechybnie. Dr Kulczyk już właściwie przegrał. Ktokolwiek
      bowiem będzie rządził, ewentualne interesy z Kulczykiem potraktuje odtąd niczem
      zarażenie się politycznym AIDS. Strach przed nazwiskiem Kulczyk jemu samemu zaś
      już teraz odbiera zdolność do gromadzenia kapitałów. Ich posiadacze zaczną
      Kulczyka unikać.

Wołodii Ałganowowi, mojemu znajomemu z Wilanowa, należy się Order Orła Białego
      za utytłanie Kulczyka!

A oto, czego dogrzebałby się psychoterapeuta w jaźni Urbana. Było to 10 lub
      więcej lat temu. Mało znany jeszcze biznesmen z Poznania Jan Kulczyk kupował
      jakiś dom przy Kruczej w Warszawie. Czynił to w sposób właściwy sobie, czyli
      podobnie jak w dzisiejszej epoce wszedł tanio w posiadanie Starego Browaru w
      Poznaniu wraz z okalającym go parkiem. Kombinację Kulczyka na niekorzyść
      majątku publicznego 10 lat temu opisał Marek Barański. Zbieranie przezeń
      informacji zaalarmowało Kulczyka. Zanim artykuł się ukazał, przyjaciele
      poznańskiego biznesmena namolnie interweniowali więc u mnie na jego rzecz, bo
      jakiż to - mówili - czarujący człowiek. Uległem tym naciskom. Artykuł się nie
      ukazał. Kiedy człowiek, w tym wypadku ja, zmięknie i się zeszmaci, zamiast mieć
      o to później żal do samego siebie, czuje bezsensowną urazę do osób trzecich,
      które wywołały nasz niemądry postępek. A przecież zaradny Kulczyk miał święte
      prawo bronić swojego dobrego interesu, a moją zawodową rolą było olać telefony
      jego kumpli. Jest psychologiczną regułą przenoszenie na osoby trzecie złości na
      siebie.

• Gość: joj Re: Agonia dr. Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 20:26
        Nie mam zadnych watpliwosci, ze ostatnie 10 lat pracy Urbana zasluguje na
        wielkie uznanie. Tylko nasza narodowa hipokryzja jest winna temu, ze wiele afer
        w tym kraju, nawet po opublikowaniu ich w NIE, bylo zamiatanych pod dywan w
        imie zasady z pogranicza skrajnej glupoty :" Urbana sie nie cytuje". No i za te
        nasza glupote placimy i zaplacimy jeszcze wiele. Wszystko co teraz ekscytujke
        ludzi i... politykow.. Urban juz dawno opisal ze szczegolami.
        • Gość: mee... Re: Agonia dr. Kulczyka IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 20:33
          ...ja tam mam urbana bolszewika ...wiesz gdzie za stan wojenny w polsce...ale
          jezeli chodzi o te opisy ...to nie tylko urban o tym ...pisal dawno )))
    • Gość: jan Millenin to juz nawet nie pamietasz jak my razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:21
      tego no , pili my razem tego, wiesz. Daj se luza
    • Gość: mee... PROPOZYCJA DLA PANA ...KULCZYKA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 18:51
      ...nich pan spiewa...)))
    • Gość: CHOLESTEROL ALE JAJA ! -SKLEROTYK RZĄDZIŁ POLSKĄ ... IP: 193.151.96.* 06.11.04, 18:51
      NO I JAK TU UFAĆ LUDZIOM, KTÓRZY RZĄDZĄ POLSKĄ BĘDĄC CHORYM NA MIAŻDZYCĘ
      CZYLI SKLEROZĘ . DOTYCZY TO KWAŚNIEWSKIEGO , MILLERA I INNYCH Z SLD .
      WŁAŚNIE CZŁONKOWIE SLD SĄ NAJBARDZIEJ ZAATAKOWANI TĄ CHOROBA . O
      ZGROZO!!!!!!!!!!! STRACH MNIE OGARNIA NA WSPOMNIENIE CO MOZE JESZCZE SIE STAĆ Z
      POLSKA W CZASIE JAK BĘDZIE RZADZIĆ TA ZGRAJA SKLEROTYKÓW . WIDAĆ DOKŁADNIE ,
      ZE CHOROBA TA ATAKUJE OD NIEDAWNA , A ZRÓDŁEM ZARAZY JEST RYWIN , ORLEN ORAZ
      AŁGANOW . WSZYSCY CZŁONKOWIE I SYMPATYCY SLD - NA BADANIA LEKARSKIE !!!!!!!
    • Gość: mee... WRACAJ DO POLSKI...I POWIEDZ PRAWDE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 18:55
      ...o bolszewikach...,ktorzy cie zwodzili...ludzi obrotnych czystycz ...polsce
      potrzeba...
      • Gość: dr Janek K. ACHA, juz lece , ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha IP: *.crowley.pl 07.11.04, 11:33
    • Gość: mee... DO MILLERONO...CIOTY IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 19:06
      ...zacznij reklamowac ...opaski )))
    • Gość: kolo Rekord bezczelnosci.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:23
      Ale to faktycznie trzeba miec betonowe j..ja zeby takie glupoty publicznie na
      okraglo gadac.
    • Gość: konto Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.proxy.aol.com 06.11.04, 19:41
      miller to stary oszust i zlodziej jak reszta mafi sld!!!!
    • Gość: pesti Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 06.11.04, 20:19
      jak ja chcialem cos ukryc,to tez zawsze mowilem,ze nie pamietam..
    • Gość: angus Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:09
      To wszystko przez to ,że p.Miller je za dużo masła.Następstwem tego jest
      skleroza.
    • Gość: Milller Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.bksystemes.fr / *.w193-253.abo.wanadoo.fr 06.11.04, 22:20
      Ale było widać, że kłamie w dzisiejszych wiadomosciach, az milo popatrzec jakie to widoczne!
    • ayran nie pamięta 06.11.04, 22:28
      .. bo i jak ma, kurna, pamiętać. Kulczyk siedział przecież ciagle w pokoiku
      obok, jak było trzeba (np. prezydent miał jakieś pytanie), to się Kulczyka
      wypuszczało, ale żeby w szczegółach pamiętać kiedy....
    • Gość: mee... wchodzi miller do firmy...kulczyka IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 22:28
      ...))) na miesjscu millera to ja bym tam juz wiecej niewchodzil...
    • Gość: spalic pokomune stryczek na szyje IP: *.client.comcast.net 06.11.04, 22:58
      temu pieprzonemu ubekowi wszystko sie przypomni jak bedziemy go wieszac,
      publicznie. miller ty bydlaku bedziesz sie taplal we wlasnym gownie bandyto
      ubecki, i ku..wo komunistyczna!
    • Gość: DON MIMI Nie pamietam... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 23:01
      Ciekawe co tam było napisane....? ...
    • Gość: igel Miller: nie pamiętam spotkania z Kulczykiem IP: *.cvx-h.dial.de.ignite.net 06.11.04, 23:28
      Te czerwone pajaki pamietaly zawsze tylko to co chcialy ! Ale Polacy nie sa
      lepsi ,przeciez oni sdami ubawali,ze zapomnieli skad ta zaraza pochodzi.Daj Bog
      by sie wreszcie Polacy obodzili!!!!!
      Mam nadzieje,ze tym razem kosciol nie bedzie sie mieszal!
    • Gość: Ania Wolno tak bezkarnie pamiętać tylko to, co wygodne? IP: *.chello.pl 06.11.04, 23:43
      Przesłuchania komisji ds. Orlenu świadczą o tym, że jest to standard, nie
      wyjątek. Prokuratorzy, politycy, biznesmeni... Oni wszyscy nagle stracili
      pamięć - z bezczelną miną, bez zająknięcia, powtarzają "Nie pamiętam".
      Doskonale wiedzą, jak manipulować faktami i nierozgarniętymi (aż szkoda)
      członkami komisji. Są niestety bezkarni, w kraju, w którym prawo jest pojęciem
      abstrakcyjnym. Chociaż dobrze, że istnieje taka komisja i że cały ten smród, a
      jeżeli nie cały, to przynajmniej wierzchołek tej góry gnoju, wyjdzie na jaw.
    • Gość: gość Nie ma lepszej szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:46
      złodziejstwa,kłamstwa,malwersacji jak SLD
    • zawacki.and.zawacki Nasteny z pomrocznością jasną,a tamten na golenia 07.11.04, 00:22
      zwala,że był u wracza.
    • pan.nikt APEL DO KLINIKI RZĄDOWEJ!!! 07.11.04, 00:24
      APEL DO KLINIKI RZĄDOWEJ!!!

Nie badźcie chytrzy.
      DAJCIE CHŁOPINIE LEKI NA SKLEROZĘ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka