Gość: robol przypiec mu pięty to sobie wszystko przypomni IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.11.04, 16:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Josef Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 16:49 Uwielbiam Leszka za szczerość , ja również nie pamiętam kiedy skończył jak prawdziwy Premier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee.... REASOMUJAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 16:55 ...cztery milirdy zlotych weszlo do don millera... a la kluczyk...a don miller* ...nie-pamieta ))) *...O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. [...] IP: *.rezist.com 06.11.04, 17:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ałganow [...] IP: *.devs.futuro.pl 06.11.04, 17:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Agonia dr. Kulczyka IP: *.dallas-15rh16rt.tx.dial-access.att.net 06.11.04, 18:07 Uległem tym naciskom. Artykuł się nie ukazał.. - za Urbanem w "NIE" Agonia dr. Kulczyka - tekst Urbana z "NIE" Ostatnimi laty było w `NIE' ze 100 artykułów o Kulczyku. Jego znajomi, a ma ich bez liku, wciąż mnie pytali: `Czemuś się przyczepił do tego Kulczyka? To taki uroczy człowiek'. Tylko niektórzy z miłych są przedmiotem szczególnej troski. `Chyba ty, Urban, zazdrościsz - dodawano - Kulczykowi forsy'. Pieniędzy otóż Kulczykowi nie zazdroszczę, gdyż od tego mam dziesięć razy odeń bogatszego Billa Gatesa. Zawiść jest jak wódka - nie ma sensu się ograniczać. Wszystkie antykulczykowe artykuły w `NIE' były rzeczowo uzasadnione przebiegiem transakcji Kulczyka i złem natury ogólnej, które stwarza ekspansja tego biznesmena. Gdyby jednak psychoanalityk położył mnie na kozetce, dogrzebałby się łatwo także i prywatnego motywu niechęci. Zdradzę go na koniec ku przestrodze. Uważałem Kulczyka za zagrożenie dla renomy Leszka Millera i całego SLD, a po zwróceniu się `NIE' przeciwko Millerowi i jego rządowi uważałem związki z Kulczykiem za potencjalną wywrotkę kariery Kwaśniewskiego. Alarmowałem. Wiedziałem jednak, że poczynania Kulczyka mogą zniszczyć nie tylko liderów lewicy, lecz rujnują w ogóle ustrój Polski. Prowadziliśmy kampanię przeciw dr. Kulczykowi jako osobie, jako zjawisku i jako symbolowi. Co najmniej od początku obecnego stulecia dla moich redakcyjnych kolegów i dla mnie stało się oczywiste, że albo istniejący w Polsce system demokratyczny powściągnie Kulczyka jako osobę a zniszczy jako zjawisko, albo to Kulczyk zniszczy ustrój, tj. przemieni go w jeszcze gorszy. Gdyby istniał superuczciwy odpowiednik Kulczyka, czyli biznesmen z jego umiejętnościami i siłą woli, ale prowadzący interesy idealnie czyste, wyłącznie na wolnym rynku kapitału (bez żadnych związków z państwem), to i on również odnosząc sukcesy podobnej miary stałby się zjawiskiem niebezpiecznym i szkodliwym. Dlatego mianowicie, że po 10 następnych latach doprowadziłby do ogromnej koncentracji kapitału w swoim ręku, a zarazem opanowania lub zdominowania wszystkich branż najważniejszych dla funkcjonowania kraju. Każda więc władza polityczna i cała gospodarka stałyby się zależne od jednego niewybieralnego człowieka. Efekt Łukaszenki osiąga się różnymi drogami. Kulczyk wszakże pracuje prawie wyłącznie na styku własności państwowej z kapitałem prywatnym. Jego umiejętność polega na zdobywaniu i skupianiu znacznych kapitałów, przez co staje się partnerem państwa. Ściąga zaśi organizuje owe kapitały dzięki temu, że ich pierwotni dysponenci (np. firmy zachodnie) żywią przekonanie, iż Kulczyk ma wielki wpływ na polityczne i gospodarcze władze państwowe Polski. To życiodajne dla Kulczyka przeświadczenie biznesmen umacnia przez stałą uprzywilejowaną obecność u boku dygnitarzy, a także innymi metodami. Nie jest on - to prawda - jedynym oligarchą, który oplata państwo, ale najsilniejszym i wciskającym się do największej liczby dziedzin gospodarczych. Jego pole ekspansji stanowią źródła energii, energia elektryczna, energia życiowa, czyli piwo, infrastruktura, np. autostrady czy telekomunikacja, ubezpieczenia i co kto chce. Niektórych objawów protegowania Kulczyka przez dygnitarzy nie sposób wytłumaczyć wyłącznie jego towarzyskim czarem. Uprzedzałem nie tylko publicznie, czyli w `NIE', że albo nastąpią skandale niszczące protektorów Kulczyka, albo oligarchizacja Polski narastając doprowadzi do zmiany ustroju w kierunku pełnego kapitalizmu państwowego. Wąska grupa najbogatszych zacznie decydować o tym, kto w ich imieniu odgrywa role polityczne. Polityczno- gospodarcza oligarchia decydować też będzie o tym, komu nowemu zezwolić na takie wzbogacenie się, żeby zyskał udział w politycznych wpływach. Szczęściem spełnia się scenariusz skandali, który pogrąży protektorów Kulczyka, a i jego samego niechybnie. Dr Kulczyk już właściwie przegrał. Ktokolwiek bowiem będzie rządził, ewentualne interesy z Kulczykiem potraktuje odtąd niczem zarażenie się politycznym AIDS. Strach przed nazwiskiem Kulczyk jemu samemu zaś już teraz odbiera zdolność do gromadzenia kapitałów. Ich posiadacze zaczną Kulczyka unikać. Wołodii Ałganowowi, mojemu znajomemu z Wilanowa, należy się Order Orła Białego za utytłanie Kulczyka! A oto, czego dogrzebałby się psychoterapeuta w jaźni Urbana. Było to 10 lub więcej lat temu. Mało znany jeszcze biznesmen z Poznania Jan Kulczyk kupował jakiś dom przy Kruczej w Warszawie. Czynił to w sposób właściwy sobie, czyli podobnie jak w dzisiejszej epoce wszedł tanio w posiadanie Starego Browaru w Poznaniu wraz z okalającym go parkiem. Kombinację Kulczyka na niekorzyść majątku publicznego 10 lat temu opisał Marek Barański. Zbieranie przezeń informacji zaalarmowało Kulczyka. Zanim artykuł się ukazał, przyjaciele poznańskiego biznesmena namolnie interweniowali więc u mnie na jego rzecz, bo jakiż to - mówili - czarujący człowiek. Uległem tym naciskom. Artykuł się nie ukazał. Kiedy człowiek, w tym wypadku ja, zmięknie i się zeszmaci, zamiast mieć o to później żal do samego siebie, czuje bezsensowną urazę do osób trzecich, które wywołały nasz niemądry postępek. A przecież zaradny Kulczyk miał święte prawo bronić swojego dobrego interesu, a moją zawodową rolą było olać telefony jego kumpli. Jest psychologiczną regułą przenoszenie na osoby trzecie złości na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Agonia dr. Kulczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 20:26 Nie mam zadnych watpliwosci, ze ostatnie 10 lat pracy Urbana zasluguje na wielkie uznanie. Tylko nasza narodowa hipokryzja jest winna temu, ze wiele afer w tym kraju, nawet po opublikowaniu ich w NIE, bylo zamiatanych pod dywan w imie zasady z pogranicza skrajnej glupoty :" Urbana sie nie cytuje". No i za te nasza glupote placimy i zaplacimy jeszcze wiele. Wszystko co teraz ekscytujke ludzi i... politykow.. Urban juz dawno opisal ze szczegolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Agonia dr. Kulczyka IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 20:33 ...ja tam mam urbana bolszewika ...wiesz gdzie za stan wojenny w polsce...ale jezeli chodzi o te opisy ...to nie tylko urban o tym ...pisal dawno ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Millenin to juz nawet nie pamietasz jak my razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:21 tego no , pili my razem tego, wiesz. Daj se luza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... PROPOZYCJA DLA PANA ...KULCZYKA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 18:51 ...nich pan spiewa...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHOLESTEROL ALE JAJA ! -SKLEROTYK RZĄDZIŁ POLSKĄ ... IP: 193.151.96.* 06.11.04, 18:51 NO I JAK TU UFAĆ LUDZIOM, KTÓRZY RZĄDZĄ POLSKĄ BĘDĄC CHORYM NA MIAŻDZYCĘ CZYLI SKLEROZĘ . DOTYCZY TO KWAŚNIEWSKIEGO , MILLERA I INNYCH Z SLD . WŁAŚNIE CZŁONKOWIE SLD SĄ NAJBARDZIEJ ZAATAKOWANI TĄ CHOROBA . O ZGROZO!!!!!!!!!!! STRACH MNIE OGARNIA NA WSPOMNIENIE CO MOZE JESZCZE SIE STAĆ Z POLSKA W CZASIE JAK BĘDZIE RZADZIĆ TA ZGRAJA SKLEROTYKÓW . WIDAĆ DOKŁADNIE , ZE CHOROBA TA ATAKUJE OD NIEDAWNA , A ZRÓDŁEM ZARAZY JEST RYWIN , ORLEN ORAZ AŁGANOW . WSZYSCY CZŁONKOWIE I SYMPATYCY SLD - NA BADANIA LEKARSKIE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... WRACAJ DO POLSKI...I POWIEDZ PRAWDE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 18:55 ...o bolszewikach...,ktorzy cie zwodzili...ludzi obrotnych czystycz ...polsce potrzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Janek K. ACHA, juz lece , ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha IP: *.crowley.pl 07.11.04, 11:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... DO MILLERONO...CIOTY IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 19:06 ...zacznij reklamowac ...opaski ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Rekord bezczelnosci.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:23 Ale to faktycznie trzeba miec betonowe j..ja zeby takie glupoty publicznie na okraglo gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konto Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.proxy.aol.com 06.11.04, 19:41 miller to stary oszust i zlodziej jak reszta mafi sld!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesti Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 06.11.04, 20:19 jak ja chcialem cos ukryc,to tez zawsze mowilem,ze nie pamietam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angus Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:09 To wszystko przez to ,że p.Miller je za dużo masła.Następstwem tego jest skleroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milller Re: Miller: nie pamiętam, czy spotkałem się z Kul IP: *.bksystemes.fr / *.w193-253.abo.wanadoo.fr 06.11.04, 22:20 Ale było widać, że kłamie w dzisiejszych wiadomosciach, az milo popatrzec jakie to widoczne! Odpowiedz Link Zgłoś
ayran nie pamięta 06.11.04, 22:28 .. bo i jak ma, kurna, pamiętać. Kulczyk siedział przecież ciagle w pokoiku obok, jak było trzeba (np. prezydent miał jakieś pytanie), to się Kulczyka wypuszczało, ale żeby w szczegółach pamiętać kiedy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... wchodzi miller do firmy...kulczyka IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 22:28 ...))) na miesjscu millera to ja bym tam juz wiecej niewchodzil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spalic pokomune stryczek na szyje IP: *.client.comcast.net 06.11.04, 22:58 temu pieprzonemu ubekowi wszystko sie przypomni jak bedziemy go wieszac, publicznie. miller ty bydlaku bedziesz sie taplal we wlasnym gownie bandyto ubecki, i ku..wo komunistyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DON MIMI Nie pamietam... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 23:01 Ciekawe co tam było napisane....? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igel Miller: nie pamiętam spotkania z Kulczykiem IP: *.cvx-h.dial.de.ignite.net 06.11.04, 23:28 Te czerwone pajaki pamietaly zawsze tylko to co chcialy ! Ale Polacy nie sa lepsi ,przeciez oni sdami ubawali,ze zapomnieli skad ta zaraza pochodzi.Daj Bog by sie wreszcie Polacy obodzili!!!!! Mam nadzieje,ze tym razem kosciol nie bedzie sie mieszal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Wolno tak bezkarnie pamiętać tylko to, co wygodne? IP: *.chello.pl 06.11.04, 23:43 Przesłuchania komisji ds. Orlenu świadczą o tym, że jest to standard, nie wyjątek. Prokuratorzy, politycy, biznesmeni... Oni wszyscy nagle stracili pamięć - z bezczelną miną, bez zająknięcia, powtarzają "Nie pamiętam". Doskonale wiedzą, jak manipulować faktami i nierozgarniętymi (aż szkoda) członkami komisji. Są niestety bezkarni, w kraju, w którym prawo jest pojęciem abstrakcyjnym. Chociaż dobrze, że istnieje taka komisja i że cały ten smród, a jeżeli nie cały, to przynajmniej wierzchołek tej góry gnoju, wyjdzie na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nie ma lepszej szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:46 złodziejstwa,kłamstwa,malwersacji jak SLD Odpowiedz Link Zgłoś
zawacki.and.zawacki Nasteny z pomrocznością jasną,a tamten na golenia 07.11.04, 00:22 zwala,że był u wracza. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt APEL DO KLINIKI RZĄDOWEJ!!! 07.11.04, 00:24 APEL DO KLINIKI RZĄDOWEJ!!! Nie badźcie chytrzy. DAJCIE CHŁOPINIE LEKI NA SKLEROZĘ. Odpowiedz Link Zgłoś