Dodaj do ulubionych

Janik nazwał nowy pomysł Leppera kretyńskim

• Gość: kaktus dwanaście lat praktyki to mało? IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 08.11.04, 18:00
      Jeśli przez dwanaście lat Pana koledzy nie mogą się nauczyć poselskiego fachu
      Panie Janik to dlaczego ja mam za to płacić? Chciałbym Panu przypomnieć, że
      polityk, a tym bardziej poseł na sejm to nie jest profesja tylko powołanie i do
      tego trzeba być przygotowanym zanim w ramach zaufania społecznego (do
      Pańskiego "profesjonalizmu") dostanie się mandat posła czy senatora.
      Przyznajcie się lepiej, że boicie się, że was od żłobu odstawią i nie będziecie
      mieli szansy powrotu. No bo jak nie dieta poselska i koszty prowadzenia biura
      (nie mówiac już o łapówach za ustawy itp.) to pozostają już tylko przekręty
      gospodarcze przy prywatyzacji a tego już wiele nie zostało i każdy z was się
      nie nachapie. Komuchy!
    • Gość: Obywatel Re: Janik nazwał nowy pomysł Leppera kretyńskim IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.11.04, 18:19
      Pomysł Leppera nie jest taki kretyński.Biorąc pod uwagę poczynania naszych
      posłów i życie ich ponad prawem, trzy kadencje to za długo. Dla mnie jest to
      obojętne czy poseł będzie 1,2 3, czy więcej kadencji. Ważne aby był to poseł
      uczciwy, sumienny i pracujący dla tych co go wybrali. Sam fakt notowania posła
      przez organa wymiaru sprawiedliwości, powinien skrócić jego kadencję do obecnej
      i ostatniej w jego życiu.
    • Gość: Partyjniak Góra dwie kadencje IP: *.teleton.pl 09.11.04, 10:33
      Krzysiu Janiku, jako Twój partyjny kolega ze Szczecina twierdzę, że górną
      granicą powinny być dwie kadencje i chwatit! Wreszcie nie byłoby zawodowych
      posłów "od politycznego poczęcia do biologicznej śmierci". Weź takiego posła
      Jacka Piechotę - został posłem jako małolat, w życiu normalnie nie pracował. Co
      on (można tu wstawić cytat z Franza Maurera) wie o życiu swojego elektoratu?
      Teraz do powtórki z Jacka Piechoty wystartował Grzesio Napieralski - ukończona
      politologia, najpoważniejsze doświadczenie społeczne - ministrant. Aha, czas
      najwyższy zlikwidować wysyłanie "zrzutków z centrali" kolonizujących region -
      ludzi w naszej Partii dostatek i nie widzę powodu, żeby od nas musiał być Boguś
      Liberadzki, bo ludków umiejących ładnie mówić i niewiele robić naprawdę mamy
      dość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka