Gość: kaktus dwanaście lat praktyki to mało? IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 08.11.04, 18:00 Jeśli przez dwanaście lat Pana koledzy nie mogą się nauczyć poselskiego fachu Panie Janik to dlaczego ja mam za to płacić? Chciałbym Panu przypomnieć, że polityk, a tym bardziej poseł na sejm to nie jest profesja tylko powołanie i do tego trzeba być przygotowanym zanim w ramach zaufania społecznego (do Pańskiego "profesjonalizmu") dostanie się mandat posła czy senatora. Przyznajcie się lepiej, że boicie się, że was od żłobu odstawią i nie będziecie mieli szansy powrotu. No bo jak nie dieta poselska i koszty prowadzenia biura (nie mówiac już o łapówach za ustawy itp.) to pozostają już tylko przekręty gospodarcze przy prywatyzacji a tego już wiele nie zostało i każdy z was się nie nachapie. Komuchy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Janik nazwał nowy pomysł Leppera kretyńskim IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.11.04, 18:19 Pomysł Leppera nie jest taki kretyński.Biorąc pod uwagę poczynania naszych posłów i życie ich ponad prawem, trzy kadencje to za długo. Dla mnie jest to obojętne czy poseł będzie 1,2 3, czy więcej kadencji. Ważne aby był to poseł uczciwy, sumienny i pracujący dla tych co go wybrali. Sam fakt notowania posła przez organa wymiaru sprawiedliwości, powinien skrócić jego kadencję do obecnej i ostatniej w jego życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Partyjniak Góra dwie kadencje IP: *.teleton.pl 09.11.04, 10:33 Krzysiu Janiku, jako Twój partyjny kolega ze Szczecina twierdzę, że górną granicą powinny być dwie kadencje i chwatit! Wreszcie nie byłoby zawodowych posłów "od politycznego poczęcia do biologicznej śmierci". Weź takiego posła Jacka Piechotę - został posłem jako małolat, w życiu normalnie nie pracował. Co on (można tu wstawić cytat z Franza Maurera) wie o życiu swojego elektoratu? Teraz do powtórki z Jacka Piechoty wystartował Grzesio Napieralski - ukończona politologia, najpoważniejsze doświadczenie społeczne - ministrant. Aha, czas najwyższy zlikwidować wysyłanie "zrzutków z centrali" kolonizujących region - ludzi w naszej Partii dostatek i nie widzę powodu, żeby od nas musiał być Boguś Liberadzki, bo ludków umiejących ładnie mówić i niewiele robić naprawdę mamy dość. Odpowiedz Link Zgłoś