radca 30.04.02, 21:49 Czesto zadaje sobie to pytanie.Moze ktos zna odpowiedz ? Tyle roznych oszustw,morderstw i bezkarnosci sie widzi. radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kraken Re: JAKA JESTES POLSKO ? IP: *.ipt.aol.com 01.05.02, 15:37 G O W N I A N A !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: )))))))) Re: JAKA JESTES POLSKO ? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 01.05.02, 15:42 Gość portalu: Kraken napisał(a): > G O W N I A N A !!!! Przyjedz Kraken z USA i zamien polskie lajno na na Amerykanska slodziutka polewe...wszak chyba nie jestes katolem ,ze potrafisz tylko krytykowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom Re: JAKA JESTES POLSKO ? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 15:56 Sponiewierana! Sponiewierana przez komunistów róznej maści lewaków liberałow masonów karierowiczów i zdrajców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: JAKA JESTES POLSKO ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.02, 16:02 A mi się Polska podoba i nie wyjadę do żadnych zasranych Stanów czy Australii. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: JAKA JESTES POLSKO ? IP: *.ipt.aol.com 01.05.02, 16:25 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > A mi się Polska podoba i nie wyjadę do żadnych zasranych Stanów czy Australii. > > Andrzej -Kr. PEWNIE,ZE NIE WYJEDZIESZ,BO CIE NIE WPUSZCZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: JAKA JESTES POLSKO ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 16:37 Gość portalu: Kraken napisał(a): > Gość portalu: Andrzej napisał(a): > > > A mi się Polska podoba i nie wyjadę do żadnych zasranych Stanów czy Austra > lii. > > > > Andrzej > > > -Kr. PEWNIE,ZE NIE WYJEDZIESZ,BO CIE NIE WPUSZCZA!!! A moze to i dobrze, bo nie zchamieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: JAKA JESTES POLSKO ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.02, 16:54 Gość portalu: Kraken napisał(a): > Gość portalu: Andrzej napisał(a): > > > A mi się Polska podoba i nie wyjadę do żadnych zasranych Stanów czy Austra > lii. > > > > Andrzej > > > -Kr. PEWNIE,ZE NIE WYJEDZIESZ,BO CIE NIE WPUSZCZA!!! Człowieku , puknij się w czoło.A po co mam wyjeżdzac.Dla tych paru dolców więcej? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Nieboszczka UW zaczela zadawac sobie to pytanie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 16:13 radca napisał(a): > Czesto zadaje sobie to pytanie.Moze ktos zna odpowiedz ? > Tyle roznych oszustw,morderstw i bezkarnosci sie widzi. > > radca Zreszta zadawac pytanie moze sobie kazdy. Wazne co sie w zwiazku z tym robi. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Nieboszczka UW zaczela zadawac sobie to pytanie? 01.05.02, 16:20 Gość portalu: pollak napisał(a): > radca napisał(a): > > > Czesto zadaje sobie to pytanie.Moze ktos zna odpowiedz > ? > > Tyle roznych oszustw,morderstw i bezkarnosci sie widzi. > > > > radca > > Zreszta zadawac pytanie moze sobie kazdy. Wazne co sie w > zwiazku z tym robi. No wlasnie, robmy cos wspolnie.Napewno kazdemu z nas zalezy,aby BIEDY bylo jak najmniej wsrod nas. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Nieboszczka UW zaczela zadawac sobie to pytanie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 16:35 radca napisał(a): > No wlasnie, robmy cos wspolnie.Napewno kazdemu z nas zalezy,aby BIEDY bylo jak > najmniej wsrod nas. Ok. Proponuje na poczatek wycofac nasz wniosek o czlonkostwo w UE i zaczac budowac normalne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Nieboszczka UW zaczela zadawac sobie to pytanie? 01.05.02, 16:50 Budowac normalne PRAWO ? Tak tutaj sie z Toba zgadzam,ale jak ? Caly okres KOMUNIZMU w Polsce,gdzie dzialaly silne struktury UB.Nastepnie spadkobiercy UB - SB- eki.Przeciez do dzisiaj jeszcze wielu SA-ekow zajmuje wysokie stanowiska w sadach i prokuraturach.Znam osobiscie pewnego prokuratora wojskowego w stopmniu majora -ktory wspolpracowal z SB.Ten czlowiek w czasie procesu w sadzie wojskowym pomagal sprawcom przestepstwa w uniknieciu odpowiedzialnosci karnej. Tutaj istnieje tylko ogromna szansa,dopiero wtedy -gdy POlska znajdzie sie w UNII EUROPEJSKIEJ.Wtedy bedzie nalezalo sie dostosowac do wielu systemow panujacych w karajach DEMOKRATYCZNYCH. Polska w obecnym stanie jest ELDORADEM BEZKARNOSCI dla przestepcow oraz sluzy do lamania PRAWA przez sedziow i prokuratorow. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: )))))))) g-UW-niarze IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 01.05.02, 16:55 To naszczescie w Polsce przeszlosc. A Europa juz powoli delegalizuje UE. Wystarczy ,ze Le Pen wygra we Francji...))))) Tylko debile albo zlodzieje-biurokraci popieraja UE, min.aferzysci z UW. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: 01.05.02, 16:58 Gość portalu: )))))))) napisał(a): > To naszczescie w Polsce przeszlosc. A Europa juz powoli delegalizuje UE. > Wystarczy ,ze Le Pen wygra we Francji...))))) > Tylko debile albo zlodzieje-biurokraci popieraja UE, min.aferzysci z UW. Ja UNIE EUROPEJSKA popieram i wcale sie za "debila" nie uwazam. Aferzysta tez nigdy nie bylem. noo.. wiec ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: g-UW-niarze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.02, 17:00 Gość portalu: )))))))) napisał(a): > To naszczescie w Polsce przeszlosc. A Europa juz powoli delegalizuje UE. > Wystarczy ,ze Le Pen wygra we Francji...))))) > Tylko debile albo zlodzieje-biurokraci popieraja UE, min.aferzysci z UW. Szeroki usmieszku! Zbyt emocjonalnie podchodzisz do sprawy. Wyjdzie na to ,że u nas większość to debile. Z e złodziejami bym się zastanowił , bo wiadomo 'każdy orze jak może' Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: g-UW-niarze IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 17:09 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Szeroki usmieszku! > Zbyt emocjonalnie podchodzisz do sprawy. > Wyjdzie na to ,że u nas większość to debile. A wiesz ze cos moglo by w tym byc. Mam wrazenie iz zachodnie media kreuja nas jako prosty lud (antysemicki itp. rowniez). I "co swiatlejsi" leca ku "cywilizacji". Ale z drugiej strony to ja nie za bardzo ufam sondazom. > Z e złodziejami bym się zastanowił , bo wiadomo 'każdy orze jak może' Dokladnie. Nie mozna miec pretensji do UE ze stawia takie warunki a nie inne. Po prostu robi tak, aby wyjsc na tym jak najlepiej. Denerwujace jest tylko to, gdy ktos mowi iz UE robi dobrze nam, bo klamie po prostu - nie jest w interesie UE robic dobrze nam. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: g-UW-niarze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.02, 17:17 Gość portalu: pollak napisał(a): > Dokladnie. Nie mozna miec pretensji do UE ze stawia takie > warunki a nie inne. Po prostu robi tak, aby wyjsc na tym > jak najlepiej. Denerwujace jest tylko to, gdy ktos mowi > iz UE robi dobrze nam, bo klamie po prostu - nie jest w > interesie UE robic dobrze nam. > > pozdr Tu mam pretensje do naszych negocjatorów. Oni sa tacy ufni , a normalnym jest ,że grabie grabią do siebie. Jezeli chca nas przyjąć do UE, to mają w tym interes. Historycznie rzecz biorąc , zawsze byli zakompleksieni do rynków wschodnich, a przede wszystkim do Rosji.Polska jest pionkiem w tej grze. Rolą naszych negocjatorów było tak ustawić ten pionek , aby był decydującym na polu. Wątpię aby cos poprawili , ale posłucham co maja do zaoferowania. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: g-UW-niarze IP: *.ces.clemson.edu 01.05.02, 17:17 Gość portalu: )))))))) napisał(a): > To naszczescie w Polsce przeszlosc. A Europa juz powoli delegalizuje UE. > Wystarczy ,ze Le Pen wygra we Francji...))))) Przeciez wiadomo, ze nie wygra. O czym tu w ogole dyskutowac ??? [...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Nieboszczka UW zaczela zadawac sobie to pytanie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 17:01 radca napisał(a): > Caly okres KOMUNIZMU w Polsce,gdzie dzialaly silne struktury UB.Nastepnie > spadkobiercy UB - SB- eki.Przeciez do dzisiaj jeszcze wielu SA-ekow zajmuje > wysokie stanowiska w sadach i prokuraturach.Znam osobiscie pewnego prokuratora > wojskowego w stopmniu majora -ktory wspolpracowal z SB.Ten czlowiek w czasie > procesu w sadzie wojskowym pomagal sprawcom przestepstwa w uniknieciu > odpowiedzialnosci karnej. Tak jest. Pewno nie jeden lajdak bierze jeszcze spora emeryture. Jednak zdaje sie niejaki Adam M. rozgrzeszyl juz niektorych dawno wysokopostawionych lajdakow. > Tutaj istnieje tylko ogromna szansa,dopiero wtedy -gdy POlska znajdzie sie w > UNII EUROPEJSKIEJ. No to slyszalem w telewizji, dzien w dzien to slysze. Im wiecej o tym slysze, tym coraz bardziej jestem anty, a bylem bardzo pro. > Wtedy bedzie nalezalo sie dostosowac do wielu systemow > panujacych w karajach DEMOKRATYCZNYCH. Polska w obecnym stanie jest ELDORADEM > BEZKARNOSCI dla przestepcow oraz sluzy do lamania PRAWA przez sedziow i > prokuratorow. Tak wyglada, jakby bez UE niemozliwa byla zmiana u nas prawa. A to jest nonsens, to jest tania agitacja prounijna. Owszem w wielu dziedzinach prawo UE jest lepsze, jednak wybierajmy tylko to co dobre. Nie musimy sie integrowac z tym molochem. A co do demokracji, to UE nie jest panstwem demokratycznym. Kwestionuje wyniki wyborow w poszczegolnych panstwach swoich czlonkow (np. Austria niedawno, ciekawe co bedzie we Francji gdyby...). A DEMOKRACJA to rzecz swieta przeciez. UE nie jest nam potrzebna. Zreszta jakbysmy sie nie jednoczyli, to moze nasi sasiedzi, tez by sie zreflektowali. UE istnieje dla samej instytucji UE. Sztuka dla sztuki, praca dla pewnej ilosci urzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nieboszczka UW zaczela zadawac sobie to pytanie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.02, 17:06 Gość portalu: pollak napisał(a): > > Tak wyglada, jakby bez UE niemozliwa byla zmiana u nas > prawa. A to jest nonsens, to jest tania agitacja > prounijna. Owszem w wielu dziedzinach prawo UE jest > lepsze, jednak wybierajmy tylko to co dobre. Nie musimy > sie integrowac z tym molochem. A co do demokracji, to UE > nie jest panstwem demokratycznym. Kwestionuje wyniki > wyborow w poszczegolnych panstwach swoich czlonkow (np. > Austria niedawno, ciekawe co bedzie we Francji gdyby...). > A DEMOKRACJA to rzecz swieta przeciez. UE nie jest nam > potrzebna. Zreszta jakbysmy sie nie jednoczyli, to moze > nasi sasiedzi, tez by sie zreflektowali. UE istnieje dla > samej instytucji UE. Sztuka dla sztuki, praca dla pewnej > ilosci urzednikow. Ja jestem ciagle pro , ale jest logika w tym co piszesz. Do tego jeszcze te pedały. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: 01.05.02, 17:09 Ja znam bardzo dobrze kraj w UNII EUROPEJSKIEJ - ktory bardzo dobrze funkcjonuje.Znam ten kraj jeszcze z czasow,gdy nie byl czlonkiem UNII. Duzo sie polepszylo - uwierz mi.Naprawde warto- mozesz mi wierzyc. Ja nie mam zadnego interesu partyjnego,aby bronic cos na slepo. Bylem czlowiekiem WOLNYM i NIEZALEZNYM i mowie to z wlasnego przekonania. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 17:21 radca napisał(a): > Ja znam bardzo dobrze kraj w UNII EUROPEJSKIEJ - ktory bardzo dobrze > funkcjonuje.Znam ten kraj jeszcze z czasow,gdy nie byl czlonkiem UNII. > Duzo sie polepszylo - uwierz mi. Wiem. Wiem takze ze standard zycia w krajach UE jest ogolnie znacznie wyzszy niz w Polsce. Jednak pytanie jest co z nami. Przeciez UE moze nas wciagnac w niemale problemy. Np. (wiem ze to "oszolomski" problem, ale taki juz jestem) wchodzimy do UE, jest mozliwosc hadnlu ziemia i spore polacie ziem wykupuja Niemcy (co jest bardzo prawdopodobne i nie dziwie sie takiemu postepowaniu). I pewnego roku (np. 40 lat po wstapieniu) Polska chce wystapic (zabieramy zabawki i do domu). I ma problem. Co zrobic, powstaja mniejszosci, a mniejszosci to problem. Nie pisze tego aby dyskryminowac jakies grupy, ale to moze stanowic kiedys powazny problem i lepiej sie nie narazac na takie problemy. Granice sa juz ustalone i to raczej nie przez nas, wiec nie kombinujmy bo kiedys moze byc kociol. > Naprawde warto- mozesz mi wierzyc. > Ja nie mam zadnego interesu partyjnego,aby bronic cos na slepo. > Bylem czlowiekiem WOLNYM i NIEZALEZNYM i mowie to z wlasnego przekonania. Kiedys jak zaczynalem studia bylem za, teraz koncze i .... minusy przyslaniaja plusy. Tak sobie mysle ze wiekszosc "korzysci" mozna odniesc bez budowania instytucji UE (np. w miare bezproblemowe podrozowanie, praca, i inne) poprzez normalne umowy na kartach papieru. A lepiej zostawic Polske Polska, Niemcy Niemcami, itd. Bo kiedys na pewno beda problemy. Fakt, ze w szybkim tempie sie nie dorobimy, ale przy w miare uczciwym prawie i systemie moglibysmy stanac na nogi. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: 01.05.02, 17:41 Pomysl sobie taka rzecz ( to juz bylo kiedys).Sa panstwa scisle odizolowane od siebie.Maja swoje granice i swoja tylko gospodarke.Niemiec chce tylko mieszkac wsrod Niemcow.Polak nie lubi innych -tylko mowi,ze "Polak to brzmi dumnie". Rosjanin jest pewny o swej potedze sily.Inny jeszcze uwaza sie za nieomylnego itd.Sa rozne mentalnosci miedzy-panstwowe.Sa rozne systemy gospodarki. Jest rozna mentalnosc i podejscie do pracy np. SLOWIANIE.Tutaj bardziej bedzie sie cenilo powiedzenie ; "robota to glupota - picie to jest zycie ". Lub " robota nie zajac - nie ucieknie " .Europa stanie sie KONTYNENTEM wielkich kontrastow.Jeden KONTYNENT , a tak wiele roznic i to tak blisko siebie. Dotego nalezy dodac rozne POLITYKI MIEDZYNARODOWE.Wchodzenie w UKLADY raz z tym,a raz z tamtym.Bedzie dochodzilo do chaosu.Bedzie dochodzilo do klotni i wasni miedzynarodami.Beda bardzo bogate kraje i bedzie obok za slupkiem granicznym WIELKA NEDZA. Dlatego nalezy nie bac sie INTEGRACJI.To poprzez INTEGRACJE z UNIA EUROPEJSKA bedziemy mieli dostep do wielu dziedzin zycia. Tylko starajmy sie rowniez i ze swej strony DAC COS OD SIEBIE. Nie czekajmy tylko ,aby nam wszystko dawano. pozdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 18:08 radca napisał(a): > Pomysl sobie taka rzecz ( to juz bylo kiedys).Sa panstwa scisle odizolowane od > siebie. O jakiej izolacji piszesz? > Maja swoje granice i swoja tylko gospodarke. To nie wyklucza wspolpracy. Ja nie mowie o zamykaniu sie. > Niemiec chce tylko mieszkac > wsrod Niemcow.Polak nie lubi innych -tylko mowi,ze "Polak to brzmi dumnie". > Rosjanin jest pewny o swej potedze sily.Inny jeszcze uwaza sie za nieomylnego > itd. Bo Polak to brzmi dumnie ;). To ze jestem przeciwny UE nie znaczy ze jestem przeciwny budowaniu wspolnej Europy, gdzie kraje wspolpracuja ze soba i kazdy narod moze cos drugiemu dac, bez obawy ze zatraci cos wlasnego. > Sa rozne mentalnosci miedzy-panstwowe.Sa rozne systemy gospodarki. Dokladnie, tylko czy unijny najlepszy? Czy sie sprawdza? > Jest rozna mentalnosc i podejscie do pracy np. SLOWIANIE.Tutaj bardziej bedzie > sie cenilo powiedzenie ; "robota to glupota - picie to jest zycie ". > Lub " robota nie zajac - nie ucieknie " . Gdzie sie ceni? Nie wyobrazam sobie zebym tak powiedzial swojemu przyszlemu pracodawcy. Nie wyobrazam sobie zeby mogl tak powiedziec jakikolwiek pracownik. Takie podejscie pracownika od razu widac. Te czasy juz minely. Tak sobie moge mowic np. na swoim ogrodku dzialkowym, ale z tego nie bede mial warzyw i owocow. > Europa stanie sie KONTYNENTEM wielkich > kontrastow.Jeden KONTYNENT , a tak wiele roznic i to tak blisko siebie. Kontrast nie jest zla rzecza. > Dotego nalezy dodac rozne POLITYKI MIEDZYNARODOWE. Kazde panstwo ma taka polityke, jaka uwaza za sluszna. Nie moze byc tak aby za kazdym razem wszystkie panstwa mialy jednakowa polityke zagraniczna. To jest dewiacja. Ponadto jestesmy przeciez w sojuszu "pokojowym". > Wchodzenie w UKLADY raz z > tym,a raz z tamtym.Bedzie dochodzilo do chaosu.Bedzie dochodzilo do klotni i > wasni miedzynarodami. Tak bylo i jak widac byc musi. Bo taki jest czlowiek. Nie mozemy zunifikowac umyslow. > Beda bardzo bogate kraje i bedzie obok za slupkiem > granicznym WIELKA NEDZA. A tak dac wszystkim po rowno, to juz bylo. Zreszta co tu durzo mowic. Bogatym krajom nie przeszkadza glod w Afryce. Czolowi politycy UE nie przypinaja sobie wstazek na piersiach upamietniajace ofiary glodu i na znak solidarnosci z ich rodzinami. Tylko reklamuja w TV kolejna karme dla zwierzat. Hipokryzja. Stworzenie UE nic nie da. > Dlatego nalezy nie bac sie INTEGRACJI.To poprzez INTEGRACJE z UNIA EUROPEJSKA > bedziemy mieli dostep do wielu dziedzin zycia. Demagogia. Nikt nam nic za darmo nie da. A wszystko mozna rozwiazac podpisujac umowe na kilku kartkach papieru, nie powolujac urzedow UE. > Tylko starajmy sie rowniez i ze swej strony DAC COS OD SIEBIE. > Nie czekajmy tylko ,aby nam wszystko dawano. Swiete slowa, radco. UE tez nam nic nie da. zdrowka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: errata IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 18:11 Gość portalu: pollak napisał(a): > A tak dac wszystkim po rowno, to juz bylo. > Zreszta co tu durzo mowic. Bogatym krajom nie przeszkadza Ale blad, przepraszam - mialo byc 'duzo'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Polska w Unii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.02, 18:27 Witam Problem Polski i integracji z UE widzę tak. UE powstała aby zaistnieć na rynku światowym , zdominowanym w tej chwili przez Stany Zjednoczone.Powstają wielkie rynki dalekowschodnie i niemało mają do powiedzenia kraje arabskie.Unia , czyli stworzenie wielkiego rynku jest przeciwwagą dla tamtych rynków.Poszczególne państwa (Niemcy,Francja czy Wlk.Brytania ) nie są w stanie sprostac samodzielnie temu zadaniu. Nastąpił rozpad imperiów kolonioalnych i ich wpływy maleją. Nie wierzę w szczególną sympatię do Polski ze strony tych państw. Jest to czysty interes i oni też ryzykują przyjmując nas do Unii. Zostanie na boku , stawia Plskę w sytuacji obserwatora dopraszającego się zauważenia."Tu jestem , tu jestem." Któż to usłyszy?Za słabi jesteśmy i nie ma szans abyśmy byli silniejsi o własnych siłach.Podejrzewam ,że sąsiedzi się o to postarają. Mam takie same obawy jak Ty o własność po zjednoczeniu.Tym bardziej ,że jestem włascicielem nieruchomości na terenie Wrocławia.Jest ryzyko ,ze nie będziemy w mocy wyjść z unii ze względów własnościowych. Z drugiej strony silna organizacja , podejmująca sie obrony , musi mieć w tej obronie jakiś interes(udział we własności). To jest ciężka sprawa do rozważenia.Jak na razie jestem za Polską w Unii. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Polska w Unii IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 18:57 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Problem Polski i integracji z UE widzę tak. > UE powstała aby zaistnieć na rynku światowym , zdominowanym w tej chwili > przez Stany Zjednoczone. Nie jestem ekonomista, ale UE przegra te "wojne" z USA. > Powstają wielkie rynki dalekowschodnie i niemało > mają do powiedzenia kraje arabskie.Unia , czyli stworzenie wielkiego rynku > jest przeciwwagą dla tamtych rynków.Poszczególne państwa (Niemcy,Francja > czy Wlk.Brytania ) nie są w stanie sprostac samodzielnie temu zadaniu. > Nastąpił rozpad imperiów kolonioalnych i ich wpływy maleją. > Nie wierzę w szczególną sympatię do Polski ze strony tych państw. > Jest to czysty interes i oni też ryzykują przyjmując nas do Unii. > Zostanie na boku , stawia Plskę w sytuacji obserwatora dopraszającego się > zauważenia."Tu jestem , tu jestem." Po pierwsze, moim zdaniem jest bledem zakladanie ze bez UE nie ma wyjscia. To juz na samym poczatku daje marne szanse naszym negocjatorom. UE widzi to i wykorzystuje. Dlaczego nasz prime minister powiedzial ze sie poda do dymisji? Gdybysmy mieli jakas alternatywe w zanadrzu, moglibysmy przynajmniej mowic, nie przyjmiecie nas, jakos sobie poradzimy. Po drugie, sadze ze gdybysmy stawili opor, naszym sladem poszly by i inne panstwa i ten stwor nie ostal by sie, a juz na pewno nie w takiej postaci jakiej jest. > Któż to usłyszy?Za słabi jesteśmy i nie ma szans abyśmy byli silniejsi o > własnych siłach.Podejrzewam ,że sąsiedzi się o to postarają. Mamy mimo wszystko dobre polozenie (ktore takze sprawialo nam wiele klopotow, ale teraz jestesmy przeciez w NATO...). Przy wspolpracy z naszymi poludniowymi sasiadami mozna by to wykorzystac. UE musi handlowac z Rosja i ze wschodem, musi zatem korzystac z naszych terenow (chocby do transportu). To juz jest cos. Pozatym mozna podpisywac roznorakie umowy, a nie brac wszystkiego w calym pakiecie. > Mam takie same obawy jak Ty o własność po zjednoczeniu.Tym bardziej ,że jestem > włascicielem nieruchomości na terenie Wrocławia.Jest ryzyko ,ze nie będziemy > w mocy wyjść z unii ze względów własnościowych. UE to nie tylko przeciwwaga o ktorej pisales. Wydaje mi sie, ze to wspaniala okazja dla Niemcow tez. Nie przejawiam tu wrogosci wobec nich, ale oni REALNIE moga powiekszyc swoje tereny (ponoszac jakies tam niewspolmiernie male koszty). Trzeba sie nam wystrzegac tego. Lepiej pilnowac swojego interesu bo nikt za nas tego nie zrobi. > Z drugiej strony silna organizacja , podejmująca sie obrony , musi mieć > w tej obronie jakiś interes(udział we własności). Niekoniecznie. Mozemy dzialac razem, jako panstwa w naszym wspolnym interesie, a zarazem nie brac slubu. > To jest ciężka sprawa do rozważenia.Jak na razie jestem za Polską w Unii. UE ma swoje plusy takze. Ale chodzi o to aby te plusy nie przeslonily nam minusow. ;) Jestem za jednoczeniem sie, ale nie za UE. pozdrowienia dla Wrocka Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator3 Re: 01.05.02, 18:52 > > Dlatego nalezy nie bac sie INTEGRACJI.To poprzez > INTEGRACJE z UNIA EUROPEJSKA > > bedziemy mieli dostep do wielu dziedzin zycia. > > Demagogia. Nikt nam nic za darmo nie da. A wszystko mozna > rozwiazac podpisujac umowe na kilku kartkach papieru, nie > powolujac urzedow UE.-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.05.02, 18:59 obserwator3 napisał(a): > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: JAKA JESTES POLSKO ? IP: 195.150.224.* 01.05.02, 18:36 radca napisał(a): > Czesto zadaje sobie to pytanie.Moze ktos zna odpowiedz ? > Tyle roznych oszustw,morderstw i bezkarnosci sie widzi. > > radca Nie zna Odpowiedz Link Zgłoś