yossarian18 13.11.04, 15:47 prawy.pl/czytaj.php?id=2399&pocz=&xx=&dz=nowosci Upadają kolejne lewackie mity o życiu płciowym człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Więcej antykoncepcji = więcej aborcji 13.11.04, 20:50 ten wątek na forum kraj był już conajmniej pięc razy tam zakladany i tyleż samo zdejmowany przez 'bezstronną" i zawsze "obiektywną" Giwi p.s gdzie jest Sanctum officium? a f? Schanti? jak by się tak jeszcze z kilku tu zebrało to te forum zaczeło by życ właściwym rytmem Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Więcej antykoncepcji = więcej aborcji 13.11.04, 21:25 Napisałem shanti maila z zaproszeniem, a o sanctum zapomniałem, ale zaraz mu wyślę. Tutaj chociaż nie ma GiWi, ani adminów z GW, a ja już zablokowałem czyżunię, bo zaczęła pisać głupoty jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Więcej antykoncepcji = więcej aborcji 17.11.04, 21:00 Podaj choć jedną opinię MEDYCZNĄ, że antykoncepcja nie pomaga w zapobieganiu ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Więcej antykoncepcji = więcej aborcji 18.11.04, 20:58 my tu mówimy bardziej o uwarunkowaniach spolecznych niz medycznych a w tym obszarze jak widać nie zapobiega antykocepcja złu aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Więcej antykoncepcji = więcej aborcji 20.11.04, 18:15 oszolom.z.radia.maryja napisał: > my tu mówimy bardziej o uwarunkowaniach spolecznych niz medycznych a w tym > obszarze jak widać nie zapobiega antykocepcja złu aborcji Nie rozumiem Twojej odpowiedzi. Antykoncepcja to zagadnienie typowo medyczne, co mają z tym wspólnego uwarunkowania społeczne? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Więcej antykoncepcji = więcej aborcji 21.11.04, 22:34 raczej pseudomedyczne. Zas skala stosowania antykoncepcji to jest juz zagadnienie spoleczne do badabnia przez socjologów Odpowiedz Link Zgłoś
stary71 Re: Więcej antykoncepcji = więcej aborcji 21.11.04, 23:55 oszolom.z.radia.maryja napisał: > raczej pseudomedyczne [zagadnienie antykoncepcji]. Zas skala stosowania antykoncepcji to jest juz zagadnienie spoleczne do badabnia przez socjologów ---------- Tak jest. Ale unikałbym relatywizowania pojęć, bo to zawsze prowadzi do przejawów moralności Kalego. Może się okazać, że opartywanie rany komuś, kogo nie lubimy, nazwiemy czynnością pseudomedyczną... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzozerca Re: są jak najbardziej dozwolone! 26.11.04, 15:44 To pozostaje tylko wybrać co pasuje najbardziej - mechaniczne albo hormonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Co za bzdury?? 23.11.04, 00:10 Czyje to badania?? Jaka metodą robione?? Czy widzicie różnicę miedzy kultura Polską, a Francuską?? Taki artykulik, jak zamówicie wysmarzę wam w kilka minut. Tylko po co?? Bez prawdziwych wiarygodnych danych?? Jestem katolikiem i będę twierdził z uporem maniaka: ABORCJA TO MORDERSTWO PRECZ Z ABORCJĄ ANTYKONCEPCJA NIEABORVYJNA TO SPOSÓB REGULACJI URODZEŃ. Nie zasze mam czas na seks, a jak ma, to nie zawsze chcę potomstwa. Metody naturalne są niewygodne i niepewne. Zreszta patrząc historycznie Watykan juz kiedyś był o krok od zatwierdzenia niektórych metod antykoncepcji. Nie doszło do tego. JPII papiez święty, tematu nie podejmie. Nastepni papiże to zrobią i dopuszczą. Zobaczycie. A swoja drogą. Jak ksiądz grzeszy, to dlaczego nie grzeszy do konca?? Czyli jak współżyje, to dlaczego się nie zabezpieczy?? A później mamy cała plejade ksiezowskich dzieci, a Urban i inne typki np w FiM maja okazję do złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Kochaj się bezpiecznie 03.12.04, 10:10 Artykuł w dzisiejszym SE: www.se.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1610&news_id=33581&scroll_article_id=33581&layout=1&p age=text&list_position=1 Odstek kobiet, które w ciągu roku zaszły w ciążę stosując wybraną metodę antykoncepcji: ... 2. Pigułka antykoncepcyjna 0,5% ... 9. Obserwacja śluzu 12% ... 11. Metoda termiczna 17% 12. Kalendarzyk 24% ... 15. Brak 80% Czyżby we Francji było zupelnie inaczej? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Kochaj sięz miłości! a nie dlatego że ci się chce 03.12.04, 15:31 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kochaj się z miłości! i kiedy ci się chce! 14.12.04, 13:38 byle rozważnie Odpowiedz Link Zgłoś