Dodaj do ulubionych

Czy Agora zlikwiduje Forum?

23.03.24, 16:57
Bo inna spółka z branży medialnej tak być może zrobi.
Ja nie będę płakał.;)

m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/nie-dziala-strona-internetowa-forum-dyskusyjne-koniec-posty
Obserwuj wątek
    • ktos_z_kosmosu Re: Czy Agora zlikwiduje Forum? 23.03.24, 17:39
      Raczej nie. Dopóki będą mieć naiwnych moderatorów, co to kompromitują się manipulowaniem faktami by te pasowały do jakiegoś przekazu lub tylko do ich widzimisia, trzymać się będą kurczowo niczym tonący brzytwy co powoduje, że te kiedyś tętniące życiem fora jeszcze szybciej toną, co widać.
      Rada dla moderującego tu osobnika.
      Powstydź się trochę, to też Twoja zasługa. Ludzie nie lubią matactw.
    • stasi1 Re: Czy Agora zlikwiduje Forum? 23.03.24, 19:22
      A w jakim celu? Nawet pisowcy tutaj wchodzą i dają zarobić
    • manhu Emitel? A onet, interia, wp? 23.03.24, 20:07
      Krytykujecie snajpera, ale i tak tu najwięcej wolności słowa, nawet dla tych którzy załapali się na bana.

Przypomnę:
      -stalinowski onet zlikwidował forum i komentowanie bardzo dawno temu
      -interia zlikwidowała wraz z wejściem Solorza, ale tam był ściek (śmieszny kandydat na prezia masowo kupujący komentarze, jak też 80% którym czerwone światło zapala się znienacka itp. ściek)
      -wp.pl to stalinowcy, kasują wszystko bez względu co się napisze, delikatnie, mocno czy nawet lekko po ich linii, znane z gazeta.pl 30 łapek w dół czy górę dawane głównie przez trolli PIS, na wp.pl od razu idzie 1000 w górę lub dół.

To są prawdziwi konkurenci Gazeta.pl (to 4 największe portale ogólno-informacyjne bazujące na polityce). Emitel zarządza nadajnikami TV naziemnej itp., forum mocno specjalistyczne, logowałem się tam ostatnio z 1,5 roku temu gdy była zmiana na DVB-T2 (ostatnio czytałem gdy TVP przechodziła po wyborach).
      • ktos_z_kosmosu Re: Emitel? A onet, interia, wp? 24.03.24, 00:24
        manhu napisał:

> Krytykujecie snajpera, ale i tak tu najwięcej wolności słowa, nawet dla tych którzy załapali się na bana.

Jeśli o mnie chodzi, to krytykuję moderatora. Kto nim tu jest? Tego pewien nie jestem. Deklaracji nie było, a z fusów, czy na podstawie tego co ludzie gadają, niezwyczajny jestem wysnuwać wniosków.

> To są prawdziwi konkurenci Gazeta.pl (to 4 największe portale ogólno-informacyj
        > ne bazujące na polityce).

W porównaniu z konkurencją, zgoda, ale zawsze trzeba brać poprawkę na fakt, że ideałów nie ma. Czyli wszyscy mają coś za uszami, a szkoda.
        W kwestii moderacji tego forum pytanie mam.
        Tu moderator by potwierdzić swoją tezę, dopuszcza się wycinania opartych na faktach wpisów po części kontrujących tę tezę. Działa podobnie jak przeświadczony o słuszności swojej linii niestandardowych metod leczenia, zafiksowany na tych metodach lekarz, część złych wyników badań ukrywa by na bazie części też złych wyników ale potwierdzających jego teorie mógł wydać diagnozę i podjąć się leczenia nieszczęśnika po swojemu.
        Tu pytanie.
        Czy taka kuracja będzie z korzyścią dla chorego, czy będzie zwykłym wysłaniem go na tamten świat?
        Nic nowego to nie wypisuję. Masz Wrocław gdzie dyrektorująca szpitalem baba preferuje linię leczenia modlitwami i relikwiami.
        Dlaczego posłużyłem się przykładem ze świata medycyny? Bo to identyczne przykłady zafiksowania, no i skutki tegoż też identyczne.

• stefan4 kierowanie przez masakrowanie 24.03.24, 11:09
          ktos_z_kosmosu:
          > Jeśli o mnie chodzi, to krytykuję moderatora. Kto nim tu jest? Tego pewien nie
          > jestem.

Kto wyrzyna posty — tego nie wiem, podobnie jak Ty. Ale co do moderacji, to sytuacja jest jasna: to forum nie ma moderatora.

Moderowanie dyskusji polega na nadawaniu jej kierunku, sugerowaniu lepszych sformułowań, wyszukiwaniu punktów wspólnych w przeciwstawnych poglądach, porządkowaniu rozbieżności, itp. Tutaj nikt tego nie robi, tylko co jakiś czas posty i całe wątki znikają. Między moderowaniem dyskusji a jej masakrowaniem jest taka różnica jak między ochroną przyrody a myśliwską rzeźnią. Albo jak między kierowaniem ruchu na objazd przez policję a strzelaniem z ukrycia ludziom w plecy przez wojskowego snajpera.

- Stefan
          • no-popis Re: kierowanie przez masakrowanie 25.03.24, 05:56
            stefan4 napisał:

> ktos_z_kosmosu:
            > > Jeśli o mnie chodzi, to krytykuję moderatora. Kto nim tu jest? Tego pewie
            > n nie
            > > jestem.
            >
            > Kto wyrzyna posty — tego nie wiem, podobnie jak Ty. Ale co do moderacji,
            > to sytuacja jest jasna: to forum nie ma moderatora.
            Owszem nie ma trzymając się ściśle znaczenia słowa moderator ale Gazeta twierdzi, żę moderator tu jest i jest nawet forum "o moderacji".
            Lewacka gazeta tak nazwała po prostu cenzurę. To wyższy etap komunizmu tzw neokomunizm, który opisał Orwell gdzie Ministerstwo Miłości zajmowało się ściganiem obywateli za poglądy (mowa nienawiści) a tutaj cenzurę nazwali ...moderacją.
    • ytartu Re: Czy Agora zlikwiduje Forum? 24.03.24, 06:38
      superspec1 napisał(a):

> Bo inna spółka z branży medialnej tak być może zrobi.
      > Ja nie będę płakał.;)
      >
      > m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/nie-dziala-strona-internetowa-forum-dyskusyjne-koniec-posty

A co to za forum z tego linku? Nigdy nie słyszałem o forum emitel.
    • niegracz Re: Czy Agora zlikwiduje Forum? 24.03.24, 11:17
      dobrze by było
      • stasi1 Re: Czy Agora zlikwiduje Forum? 26.03.24, 09:21
        Czemu dobrze by było? Gdzie ty byś swoje śledztwa drukował?
    • tapatik Re: Czy Agora zlikwiduje Forum? 26.03.24, 11:24
      Mam nadzieję, że najpierw o tym nas poinformują z odpowiednim wyprzedzeniem, żebym zdążył swoje własne postawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka