Dodaj do ulubionych

Rozdział Kościoła do Państwa!

20.05.24, 01:18
Najpierw powiesili i przybili człowieka na krzyżu,
a teraz krzyże z jego podobizną wieszają i przybijają do ścian.
Czy to nie jest obraza męczennika?
Koszmar!

PS.
Zgodnie z rozdziałem Kościoła do Państwa wszystkie instytucje państwowe powinny być wolne od insygniów religijnych co nie oznacza, że wierni nie mogą nosić ich przy sobie.
Obserwuj wątek
    • j-k A Donek ciagle milczy. 20.05.24, 01:24
      pomodlmy sie.

to jedyne wyjscie

- tak ja tfoja emerytura.
      • privus Re: A Donek ciagle milczy. 20.05.24, 13:49
        j-k napisał:

> pomodlmy sie.
        >
        > to jedyne wyjscie
        >
        > - tak ja tfoja emerytura.

Księga pocieszenia jednoznancznie załatwia twoje problemy egzystencjonalne :)

Oto nadchodzą dni - wyrocznia Pana - kiedy zawrę z domem Izraela <i z domem judzkim> nowe przymierze. 32 Nie jak przymierze, które zawarłem z ich przodkami, kiedy ująłem ich za rękę, by wyprowadzić z ziemi egipskiej*. To moje przymierze złamali, mimo że byłem ich Władcą - wyrocznia Pana. Lecz takie będzie przymierze, jakie zawrę z domem Izraela po tych dniach - wyrocznia Pana: Umieszczę swe prawo w głębi ich jestestwa i wypiszę na ich sercu. Będę im Bogiem, oni zaś będą Mi narodem. I nie będą się musieli wzajemnie pouczać jeden mówiąc do drugiego: "Poznajcie Pana!". Wszyscy bowiem od najmniejszego do największego poznają Mnie* - wyrocznia Pana, ponieważ odpuszczę im występki, a o grzechach ich nie będę już wspominał.
        (Jr 31:31-34)
        • j-k Re: A Donek ciagle milczy. 23.05.24, 16:23
          privus napisał:
          > Księga pocieszenia jednoznancznie załatwia twoje problemy egzystencjonalne :)

ja ich nie mam, ale dziekuje za pocieszenie dla ateistow.

moze sie dzieki temu nawroca.

pomodlmy sie za nich.
    • ireneo Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 02:43
      weteran-czasu napisał:

> Najpierw powiesili i przybili człowieka na krzyżu,
      > a teraz krzyże z jego podobizną wieszają i przybijają do ścian.
      > Czy to nie jest obraza męczennika?
      > Koszmar!

> PS.
      > Zgodnie z rozdziałem Kościoła do Państwa wszystkie instytucje państwowe powinny
      > być wolne od insygniów religijnych co nie oznacza, że wierni nie mogą nosić ic
      > h przy sobie.
      ✝️✝️✝️✝️✝️🛐🛐
      A gdyby wybrał powrót do domu pana na stosie?
      • weteran-czasu Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 12:39
        A gdyby go utopiono?
    • m.c.hrabia Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 05:44
      Krzyż to pierwotna wersja szubienicy
    • no-popis Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 06:04
      weteran-czasu napisał:

> Koszmar!

> PS.
      > Zgodnie z rozdziałem Kościoła do Państwa wszystkie instytucje państwowe powinny
      > być wolne od insygniów religijnych co nie oznacza, że wierni nie mogą nosić ic
      > h przy sobie.
      Twój pierwszy i wytłuszczony tekst świadczy o braku tolerancji godnej twardych komunistów i nienawiści religijnej.
      Twój drugi człon wypowiedzi popieram tylko z zupełnie innych powodów i powinien dotyczyć wszystkich wyznań bo gdybym Ci teraz napisał coś takiego z absurdów religii i zachować religii żydowskiej to zapewne cenzor by wyciął. Ogólnie na forum Gazety Wyborczej wolno obrażać rzymskich katolików a nie wolno innych religii a szczególnie żydowskiej.
      Popieram i popieram tu Trzaskowskiego. Biorąc jednak pod uwagę politykierstwo to sądzę, że został wypuszczony przez grupę Tuska aby osłabić szanse Trzaskowskiego jako kandydata KO na prezydenta RP aby jedynym sUsznym został Tusk, który przed wyborami odświeży swoje małżeństwo, w którymś z kościołów bo zasad to ten polityk nie ma żadnych za wyjątkiem jednej zasady , że : "nie ma zasad".
      • niegracz Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 06:08
        Zgodnie z rozdziałem Kościoła do Państwa wszystkie instytucje państwowe powinny
        > być wolne od insygniów religijnych
        ..
        oczywiście
      • 99venus Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 07:56
        Od poczatku do końca bełkot.
      • weteran-czasu Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 12:36
        Przecież nie napisałem że dot. katolickich totemów religijnych co oznacza, że wszystkich.
      • j-k biore pod uwage te opcje... 23.05.24, 16:30
        no-popis napisała:

> Popieram tu Trzaskowskiego. Biorąc jednak pod uwagę politykierstwo to sądzę,
        że został wypuszczony przez grupę Tuska aby osłabić szanse Trzaskowskiego
        jako kandydata KO na prezydenta RP, aby jedynym sUsznym został Tusk,

od dawna widze te opcje...

Donek ma za soba (swoja) Partie wodzowska.

i wygra wybory (na Prezydenta) ten - na kogo Donek wskaze.

- nawet jak wskaze na samego siebie.

Problem jest jeden:

musi znalezc lojalnego kandydata na Premiera.

- Rafal takim nie jest.
    • ireneo Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 09:27
      mkowall napisał:

> Kościół DO Państwa!!!
      > Popieram!!!
      🛐🛐🛐🛐🛐✝️✝️✝️
      jest, ale jak wrzód na dupie
    • privus Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 13:59
      weteran-czasu napisał:

> Koszmar!

> PS.
      > h przy sobie.

Jak uczy historia, mariaż kścioła z tronem zawsze kończył się kszmarem.
      • ireneo Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 21:23
        privus napisał:

> weteran-czasu napisał:
        >
        > > Najpierw powiesili i przybili człowieka na krzyżu,
        > > a teraz krzyże z jego podobizną wieszają i przybijają do ścian.
        > > Czy to nie jest obraza męczennika?
        > > Koszmar!

> > PS.
        > > Zgodnie z rozdziałem Kościoła do Państwa wszystkie instytucje państwowe p
        > owinny
        > > być wolne od insygniów religijnych co nie oznacza, że wierni nie mogą no
        > sić ic
        > > h przy sobie.
        >
        > Jak uczy historia, mariaż kścioła z tronem zawsze kończył się kszmarem.
        ✈️✈️✈️✈️✈️🛩️🛩️🛩️
        nie człowieka a boga na jego nakaz. Jezus to bóg jako syn boży. Tak postanowił wejść między ludzi. Bóg może się krzyżować nieskończoną ilość razy bo przecież bóg nie umiera.
    • buldog2 Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 20:32
      I kościelne złodziejstwo, odpusty i rozgrzeszenia za szmal, specjalne ulgi moralne dla księży i polityków.
      Już nie przejdzie.
      • j-k przechodzilo i przejdzie 23.05.24, 16:32
        buldog2 napisał:
        > I kościelne złodziejstwo, odpusty i rozgrzeszenia za szmal, specjalne ulgi moralne dla księży i polityków.
        > Już nie przejdzie.

przechodzilo i przejdzie...

na wieki wiekow :)
        • no-popis Re: przechodzilo i przejdzie 24.05.24, 18:05
          j-k napisał:

> przechodzilo i przejdzie...
          >
          > na wieki wiekow :)
          Mamy rok 2012, Rządzi koalicja PO/SPL i rząd Tuska.
          Ruch Palikota składa projekt ustawy likwidacji Funduszu Kościelnego. Za odrzuceniem propozycji Palikota i głosowało 368 posłów, przeciw było 61, nikt nie wstrzymał się od głosu. W głosowaniu nad innym projektem SLD było podobnie.
          Tusk powiedział (cytuję dokładnie!): " nie było i nie będzie intencją mojego rządu oraz PO taka zmiana finansowania Kościoła, której efektem miałoby być jego osłabienie czy też atak na Kościół"
    • krabat01 Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 23:05
      przeciez starozytni zydzi nie znali gilotyny ...
      • pies.na.czarnych Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 20.05.24, 23:22
        krabat01 napisał(a):

> przeciez starozytni zydzi nie znali gilotyny ...

No tak. Gdyby Rzymianie znali gilotynę to chłopisko nie męczyłby się kilka dni na krzyżu.
        • ireneo Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 21.05.24, 02:35
          pies.na.czarnych napisała:

> krabat01 napisał(a):
          >
          > > przeciez starozytni zydzi nie znali gilotyny ...
          >
          > No tak. Gdyby Rzymianie znali gilotynę to chłopisko nie męczyłby się kilka dni
          > na krzyżu.
          🛐🛐🛐🛐🛐✝️✝️✝️
          wybór miejsca i czasu należy zawsze do boga Jezus wybrał sobie taki stan. Gdyby chciał pokazać jak odrasta boska głowa to o dałby Rzymowi tę gilotynę przed Francuzami. Chciał być ukrzyżowany jak Horus czy Mitra.
          "...Śmierć Mitry przez ukrzyżowanie poprzedza ostatnia jego uczta z uczniami. Bóg zmartwychwstaje w pierwszy dzień po święcie paschy, a do swoich uczniów zwraca się słowami: idźcie i nauczajcie narody." Czy to aby nie Chrystus. Wypisz wymaluj. Wystarczyło kopiować i wkleić a nowy buk jak malowanie. Ja mu dziękuję, ze nie kazał się sfajczyć by powstać z popiołów bo wierni lataliby z ogniem. W kwietniu, czasem marcu, stosy jarałyby domostwa połowy świata, w imię boże.
        • j-k Chrystus. - smierc okrutna , ale honorowa 23.05.24, 16:43
          pies.na.czarnych napisała:
          > No tak. Gdyby Rzymianie znali gilotynę to chłopisko nie męczyłby się kilka dni na krzyżu.

zwyklych przestepcow - tak, jak i dzis - wieszano.

PS.wtedy jeszcze na Ziemi Swietej byly drzewa (Cedry)

- to Rzymanie je wycieli (na budowe okretow)
          .
          pl.wikipedia.org/wiki/Cedr#/media/Plik:La_foret_des_cedres_de_Theniet_El_Had_Algerie_32.jpg
    • pkt4a Re: Rozdział Kościoła do Państwa! 23.05.24, 15:17

Problem rozwiąże się sam ze względu na braki personalne.
      Poznań . Jeden dotrwał do końca i pojutrze w sobotę 25 V będzie uroczyście pasowany na junior sales managera przez officer sales managera a potem rzucony w teren sprzedażowy z koszykiem wiklinowym jako podstawowym narzędziem pracy :
      www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/kryzys-ko%C5%9Bcio%C5%82a-w-poznaniu-tego-jeszcze-nie-by%C5%82o/ar-BB1mUAvr?ocid=msedgdhp&pc=NMTS&cvid=6b43098f662e449590e0400b36474efd&ei=9

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka