Dodaj do ulubionych

Wichura szaleje nad Polską

IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.11.04, 13:41
Mi się okno rano otworzyło i mnie obudziło do cholery przez tą wichurę !
Obserwuj wątek
    • Gość: loghos Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:53
      Witaj w klubie zatem :) Cały czas wieje mi w okno i zastanawiam się, kiedy
      znowu je wywali... :|
      • Gość: sal Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:35
        wyjdz debilu, ludzi zabilo a on o oknie otwartym !
        • Gość: Indy Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.wmgalicja.krakow.pl 18.11.04, 18:43
          a czym powinien sie przejmowac jesli nie swoimi problemami?
          • Gość: tubi Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:02
            Powinien się przejmować PRAWDZIWYMI problemami, takimi jak śmierć niewinnego
            człowieka przygniecionego drzewem! To, że komuś w okno wieje, to żaden problem.
            Jak skończysz już 16 lat, to zrozumiesz.
            • Gość: Indy Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.wmgalicja.krakow.pl 18.11.04, 19:35
              dziennie ginie ponad 200.000 ludzi. tragicznie napewno spory procent z tego.
              przejmujac sie smiercia kazdego z nich jak tu sie cieszyc wlasnym zyciem?

jak skonczysz 17 lat i zrozumiesz czym jest zycie, to zrozumiesz

www.satanizm.pl - poznaj prawde
              • Gość: Misieek Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:42
                Ależ sprawiło by mi przyjemność pier...nąć cię ćwoku
                • slon2002 kara boska za szelmostwa Kulczyka, ot co. 19.11.04, 08:45
                  • elefantino1 nie, to kara boska za odwołanie ks. Jankowskiego 19.11.04, 08:49
                    od Św. Brygidy.
                • Gość: Bartek zgaduje jak, IP: 195.190.143.* 19.11.04, 10:25
                  > Ależ sprawiło by mi przyjemność pier...nąć cię ćwoku

najchetniej przygniotl bys go jakims drzewem,

PS. Wez krotki rozbieg i strzel barana, albo walnij sie w palec mlotkiem.
                  Na watrobe nie szkodzi, a koi skolatane nerwy.
    • Gość: aniabb Mieszkam na śląsku i... IP: 62.233.185.* 18.11.04, 14:00
      Mieszkam na śląsku i dziś wracając ze szkoły, mój najlepsz, najmocniejszy
      parasol po prostu się połamał. Zresztą nie tylko mój, WSZYSTKICH. Deszcz
      zacinał i kiedy otworzyłam parasol w tej samej chwili tak zawiało że ciężko
      było utrzymać się w pionie. Potem zaczął taki grad padać, i w cale nie był taki
      mały, cały czas lało! CO TO ZA POGODA???? CZY nadchodzi "POJUTRZE" ?????
      • Gość: joik Re: Mieszkam na śląsku i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:18
        Od kiedy to parasole chodzą do szkoły?
      • Gość: m. ...i wpychało dym do kominów :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:24
      • Gość: lupus wszystko przez zydokomune IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:55
        zydokomuna i posel peczak sciaga na nas gniew niebios!
    • Gość: yak Niech czerwonych wywieje heen w cholere IP: 213.76.135.* 18.11.04, 14:02
      Niech czerwonych wywieje heen w cholere
    • Gość: joasia Wichura szaleje nad Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:05
      jak szlam rano do pracy to: mnie tylko zlalo potwornie i omal wiatr nie udusil,
      ale babke po przeciwnej stronie ulicy to wiatr powalil na kolana:(((((((a
      najgorsze, ze atak wiatru z taka sila nastapil tak nagle:( spokoj, spokoj,
      lekki deszczyk i nagle szust!!!!!! niech to diabli rzeczy do tej pory mokre sa
      jescze:( pozdrawiam
      • Gość: Andrzej Re: Wichura szaleje nad Polską IP: 62.233.204.* 18.11.04, 14:20
        Joasiu, moze Cie wysuszyc?
    • Gość: młody Re: Wichura szaleje nad Polską IP: 195.150.224.* 18.11.04, 14:11
      matole ludzie giną a ty na okno narzekasz
      • Gość: smutna Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.cm-upc.chello.se 18.11.04, 14:21
        poprostu...znieczulica!!!!!!
    • Gość: zyga normalnie mi sie okna zamykaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:27
      Same sie zamykaja!!! Kolega co zna sie na rzeczy mowi, ze to saszer lub blaster,
      ale ja mysle, ze to przez wichure!!
      • Gość: BIKERZ Re: normalnie mi sie okna zamykaja!!! IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 18.11.04, 14:35
        a ja nie moge sikac przez okno bo takie przeciagi :/
        • Gość: dr luzakis Sz.P. Bikerz IP: 193.195.192.* 18.11.04, 16:56
          lejac pod wiatr idziesz pan na latwizne, nie wypada
      • Gość: dr luzakis sorki IP: 193.195.192.* 18.11.04, 16:53
        przepraszam, ale skoro wpadlem to zapytam: co to saszer i blaster? to cos z al-
        kaida?
    • Gość: kris Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.crowley.pl 18.11.04, 15:05
      w Ogrodzie Saskim (W-wa) wywróciła się topola. Tak jak zresztą rok wczesniej.
      Nie polecam tam spacerów
    • Gość: observatorka Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.eastlink.ca 18.11.04, 15:16
      ....mysle, ze mozna robic smieszne komentaze w pewnych sytuacjach, ale sa
      umiary i jakis respekt do tragedii...polska znieczulica, skad ja to znam?
      pozdrawiam dotknietych:-)
    • Gość: chester_1986:) Wichura szaleje nad Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:26
      w ogordku mojej sasiadki(kuj.pom.)ten wiaterek zlamal choinke w pół...wyjsc z
      domku do tragedia dzisiaj...wiec ludzie jak niemusicie siedzcie z tylkami w
      domku...bo czasem mozecie nie powrocic do swoich domow..tak jak ta 4 ludzi co
      dzisiaj zginela:|...z jkednej storny bardzo mnie zastanawia jak w taka wichure
      mozna wyjsc z tak malutkim dzieckiem na spacerek??:|..paranoja...ja sama sie
      boje wyjsc a tutaj nie ma zadnych granic...normlanie KIENE
      GRENZEN...pozdrawiam ...papa
    • Gość: ex Re: Wichura szaleje nad Polską IP: 81.210.16.* 18.11.04, 15:27
      Okna z zabezpieczeniem antywichurowym sprzedam !!!!!
    • Gość: uosiu to wina masonerii i żydów. bo kogo innego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:35
      • Gość: kinio Re: to wina masonerii i żydów. bo kogo innego? IP: *.aster.pl 18.11.04, 15:39
        A ja myślę, że winę za to ponosi Abu Musab al-Zarkawi. Może zreszta już się do tego przyznał na jakiejś stronie?
        • Gość: ryan Re: to wina masonerii i żydów. bo kogo innego? IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.11.04, 15:51
          myślę, że można tą wichurę wykorzystać jako kolejny pretekst i najechać jakiś
          kraj, pozabijać ludzi i demokratyzować ich tam - ostatnio był arabski, to może
          teraz coś z Afryki wybierzemy ? Tanzania brzmi ciekawie.
      • Gość: Golem Re: to wina masonerii i żydów. bo kogo innego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:47
        Cyklistów i pedałów
        • Gość: Andrzej Balcerowicz musi odejść IP: 83.233.227.* 18.11.04, 15:56
          • Gość: betii Re: Balcerowicz musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 16:43
            Ja dziś też miałam straszną przygodę związaną z pogodą.W południe w centrum
            Warszawy tuż przede mną upadł konar z drzewa a chwile póżniej wiatr zdmuchnąłby
            mnie z przystanku autobusowego pod samochody. To był koszmar,a może
            przestroga...
            pozdrawiam
            • Gość: LSD Re: Balcerowicz musi odejść IP: *.lublin.mm.pl 18.11.04, 17:46
              >To był koszmar,a może przestroga...
              nie to kwas tak wchodzi ;)
    • Gość: miki Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 16:28
      od kiedy to w psiej budzie są okna ?
    • Gość: dr luzakis MOZNA SIE BYLO TEGO SPODZIEWAC IP: 193.195.192.* 18.11.04, 16:35
      od lat przeciez widac ze ten kraj sie wali, wichura byla kwestia czasu. ja
      wyjechalem chyba juz na zawsze pare miechow temu i polecam to wszystkim.w
      londynie nie wieje i ludzie jacys tacy milsi...pozdrawiam
      • Gość: Alex Bez przesady IP: 83.233.227.* 18.11.04, 16:38
        Wiaterek powiał a tam już tragedia nawet sprawy sobie nie zdajecie co to
        prawdziwa wichura.Tylko płacz i płacz co za kraj co za ludzie
      • Gość: dr luzakis Re: MOZNA SIE BYLO TEGO SPODZIEWAC IP: 193.195.192.* 18.11.04, 16:41
        w przyszlym tygodniu widze tornado i dwie interpelacje MR leppera
      • Gość: Światowy Re: MOZNA SIE BYLO TEGO SPODZIEWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:49
        Za to w Londynie mieszkań się nie ogrzewa i jest zaj.. zimno w grudniu czy
        styczniu.
        • Gość: dr luzakis CO PAN, SZ. PANIE SWIATOWY? IP: 193.195.200.* 18.11.04, 18:03
          ja mam grzejniki i daja az sie koszula na grzbiecie filcuje,pani krysia jak do
          niej wpadne i sie rozbiera tez nie marznie,chociaz w sumie moze po prostu to
          moj widok tak dziala? zapytam. tyle ze w londonie wszystko na prad,to i
          powietrze czystsze i piers unosi sie weselej (co widac po krysce).pozdrawiam
    • Gość: Franek P. Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 16:39
      Zaraz ktoś napisze, że ma linuxa i się wichury nie boi ;)
      • Gość: Panek Fr. Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:24
        mam linuxa i się wichury nie boję;)
    • Gość: LPRowiec Re: Wichura szaleje nad Polską IP: 193.194.79.* 18.11.04, 16:41
      Jakby tu zrzucić na postkomunistów winę za tą wichurę? Kurde! Chyba się nie da!
      • Gość: dr luzakis Re: Wichura szaleje nad Polską IP: 193.195.192.* 18.11.04, 16:45
        ee, tam sie nie da... przeciez widac lep jakiej propagandy za tym stoi
    • Gość: zwionskowiec I ZNOWU WŁADZA DOPUŚCIŁA DO LUDZKIEJ TRAGEDII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:19
      • Gość: Cezary Trąbski Huragan IP: *.adsl.tele2.no 18.11.04, 19:49
        Mitch ( zginęło wówczas 8 000 ludzi )

Ziemia wonią spokoju spowita
        Głęboka cisza ciszy niesamowita
        Lekko wynosi eter oddech karuzeli
        A sprężyna młyna rezonansem wystrzeli

Granatu kłębie nadleciały raptem
        Dują, zipią tumany ustawnym traktem
        Absurdalne morskiej trąby narodziny
        Wróżą niesamowite odwiedziny

Bąk dmuchem wichury hasa za horyzontem
        On szuka wciąż żywą zdobycz oka kątem
        Przeszywa trupy drapieżnym spojrzeniem
        Obmyśla rozbój ukrytym uderzeniem

Cyklon oszuka istotę swoją głębią
        A przerażone spirale włosa dębią
        Rozłożone szeroko przepastne ramię
        Zostawi na łożu śmiertelne znamię

Cyklop stąpa po kryjomu kocim krokiem
        By zdobycz nie uciekła mu bokiem
        Jaguar mięśnie okrutne zwiera
        Wierzeje gwaru przed sobą otwiera

I z nagła wyskoczy do przodu znienacka
        Taka, właśnie jego najszybsza zasadzka
        Tarmosi wiatr twardymi ramionami
        Ulewny połów chwyta tęgimi łapami

Kazuar zawoła wypłoszony wolny ptak
        Hebanowym bokiem kryje zagłady znak
        W dzień ćma otrzeźwieje przerażenia
        To Bora chyżo wybiega z cienia

W jedną chwilę dmuchną miliony tęgich rur
        Wybełkocze przestrachem w niebogłosy chór
        Końcem stali uderza piorun z oddali
        Ogół niebawem rozkruszy i rozwali

Harmatana zrywu ryk zagłusza bytu krzyk
        On siada na oble czułym okrakiem
        Pożera dominium z wielkim smakiem
        Mkną wodne strugi i kolosalne maczugi

Brzytwy rozpędu wiatr bije nagą szyję
        Zadusi gordyjskim splotem gada i żmiję
        Padół nagle odpada, uskakuje spod nóg
        Cyklon tupnie mocarnie w globusa próg

Różnego ogromu szybują piramidy
        Diamentowe latające ostrza dzidy
        Każde dobro za dmuchem leci i spłynie
        Lewantu dech niczego nie ominie

Kurz wilgoci zalepia widok wszędzie
        Orkanu nawet chwilę nie ubędzie
        Matki ciało drży, powietrze kotłuje
        Tornado ciosów batogiem żałuje

W żywota ruch wtargną znowu konania duch
        Od nowa Karakal do ataku szybuje
        Ostatki uderzeniem klingi morduje
        Orkan pląsa radosne baletu figury
        Zalękłe łupy wznosi tak lekko do góry

Przyczaił się w całości spełnienia
        W niepewności efektu wyniszczenia
        Na chwileczkę przystaną trochę wymęczony
        On obejrzał z uwagą cztery globu strony

Znienacka z impetem wyskoczył do rury
        Z ukosa w sinawe głębie kłębu chmury
        Huknięcie błysku rozświetli świat
        Przekwita ociężale męczeństwa kwiat

Gęsta ciemność nagle uciekła dali
        Jasny poranek z powrotem się rozpalił
        Teraz martwota nowym trupem nastawia
        Huragan w pustce życie pozostawia

Cezary Trąbski
        Poniedziałek, 17 lutego 2003,
        • moped obserwacje satelitarne 18.11.04, 20:11
          szukaj szczegolow
          www.ghcc.msfc.nasa.gov/GOES/
          rozwoj frontow powietrznych:
          Pacyfik
          www.weatheroffice.ec.gc.ca/data/satellite/goes_gwdisk11_1070_100.jpg
          Atlantyk
          www.weatheroffice.ec.gc.ca/data/satellite/goes_gedisk11_1070_100.jpg
    • neceser To jest kara za grzechyLPR/RM. 18.11.04, 18:59
      nowy.oszolom.z.radja.maryja napisał:

> To jest kara za grzechy.
    • Gość: Kazio Wichura Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 20:18
      Przepraszam :) ale to jakaś inna wichura na pewno nie ja :)
    • Gość: lejek Re: Wichura szaleje nad Polską IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 18.11.04, 20:27
      ciesz sie ze zyjesz glupku
    • globtroterfelix Tos sie, bidaku nie wyspal... 18.11.04, 22:47
    • Gość: a Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.04, 23:02
      Straszne tragedie :( Trudno dzielic ale tak bardzo mi szkoda tej matki tego 6-
      letniego dziecka... jakie to wszystko bez sensu :(((((
      • Gość: gość portalu Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 04:13
        Żeby się nie wydawało,że to wszedzie i cały czas-u mnie wiał lekki ciepławy
        wietrzyk przed nadciągającymi deszczem śniegiem i mrozem.Nawet anteną mi nie
        ruszało.
    • Gość: AOL ZASRANY LOT NAWET IM STRON DOBRZE NIE CHODZI!! IP: *.proxy.aol.com 19.11.04, 03:40
    • Gość: ewik Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 07:52
      Bardzo to jest przejmujace wychodzisz z domu i nie wracasz,bo przywaliło cie
      drzewo z powodu wichury,współczuję im a właściwie im bliskim a najbardziej mi
      żal matki,która straciła maleńkie dziecko,łączę się z nią w bólu,smutny dzień.
      • rawi_pozn Re: Wichura szaleje nad Polską 19.11.04, 13:30
        Gość portalu: ewik napisał(a):

> Bardzo to jest przejmujace wychodzisz z domu i nie wracasz,bo przywaliło cie
        > drzewo z powodu wichury,współczuję im a właściwie im bliskim a najbardziej mi
        > żal matki,która straciła maleńkie dziecko,łączę się z nią w bólu,smutny dzień.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17805028
    • Gość: $tefan Re: Wichura szaleje nad Polską IP: *.client.comcast.net 19.11.04, 08:08
      Dobrze, ze nie nad jez. Michigan. Watto krytykowalby prezydenta Busha i jego
      imperialistyczna polityke dotyczaca huraganow.
      Pozdrowienia,
      $tefan
      PS Co ta matka na spacerze z dzieckiem w wozeczku w czasie wichury robila?
      Bezmyslna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka