Dodaj do ulubionych

Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem

24.05.24, 10:32
mocne słowa, i jeszcze to, Ważna jest walka symboli. Ważne jest zdejmowanie, bądź niezdejmowanie krzyży. Ale myślę, że trzeba się wziąć za źródło zła. Źródło zła to są sposoby finansowania kleru. Mówię źródło zła. My oceniamy, a propos dziesięciu miliardów zainwestowanych w nasze bezpieczeństwo na granicy, że kler dostaje z państwa różnymi drogami osiem miliardów rocznie. Osiem miliardów, rocznie mają rozmach, pedofile.
Oby słowo ciałem się stało.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30999689,lewica-chce-rozliczyc-kosciol-czarzasty-konczy-sie-miekka.html
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 12:32
      Ramen.
      • szwampuch58 Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 12:39
        Ramzes
        • yoma Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 12:50
          Szwampuchu, Czandra wypowiedział klątwę, a ja ją przyklepałam, nie wcinaj się, bo na ciebie przejdzie.
          • prze.nick Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 14:27
            yoma napisała:

> Szwampuchu, Czandra wypowiedział klątwę, a ja ją przyklepałam, nie wcinaj się,
            > bo na ciebie przejdzie.
            >

OJP!!!!!! :D :D :D

puty, wiedźmy i czubki rzucają klątwy na FK! Ha ha ha ha ha
    • pkt4a Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 13:34
      Zaprawdę powiadam wam wystarczy aby takie info jak dzisiejsze z Bydgoszczy trafiało pod strzechy , te strzechy a problem z tymi kolesiami i Firmą rozwiąże się sam , zabraknie klienteli.
      A więc macie i rozpowszechniajcie info , niech ono trafia pod strzechy :
      expressbydgoski.pl/bydgoski-ksiadz-ktory-udawal-seksuologa-i-mierzyl-przyrodzenia-skazany-na-105-roku-wiezienia/ar/c1-18556533
      • prze.nick Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 14:35
        kolejny argument że homosie mają coś nie tak z deklem
        • pkt4a Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 15:06
          prze.nick napisał:

> kolejny argument że homosie mają coś nie tak z deklem

panie , coś się pan tak czepił tych księży i zakonników ?
          • prze.nick Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 15:42
            Urodził się homosiem a nie księdzem
            Jeśli wierzyć tęczowym ideologom :D
          • kawa_poranna11 Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 25.05.24, 05:27
            pkt4a napisała:

> prze.nick napisał:
            >
            > > kolejny argument że homosie mają coś nie tak z deklem
            >
            >
            > panie , coś się pan tak czepił tych księży i zakonników ?

Podobnie pytali lekarza parazytologa - Panie coś się tak uczepił tego tasiemca u pacjenta?
            Niechże jeszcz popasozytuje, organizm pacjenta jeszcze trochę wytrzyma!
      • hordol Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 15:10
        ile masz cm? a propos?
      • met_ol Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 21:41
        Następowała "organoleptyczna" klasyfikacja grzechów - czy już ciężki - czy nie.
      • waga173 Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 02.06.24, 19:49
        Eee, za komuny ksieza byli normalniejsi. Jak na spowiedzi na koniec dodalem ze jeszcze bilem konia w lazience, to ksiadz powiedzial: W lazience? To nie grzech. Dobrze mu, po co tam wlazil.
        • no-popis Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 03.06.24, 05:40
          waga173 napisał:

> Eee, za komuny ksieza byli normalniejsi. Jak na spowiedzi na koniec dodalem ze
          > jeszcze bilem konia w lazience, to ksiadz powiedzial: W lazience? To nie grzech
          > . Dobrze mu, po co tam wlazil.

Pomyliłeś fora. To nie jest forum dla gimbazy no chyba, że czytałeś Czandra i się zasugerowałeś :)
          • hrasier_2 Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 03.06.24, 06:12
            no-popis napisała:

> waga173 napisał:
            >
            > > Eee, za komuny ksieza byli normalniejsi. Jak na spowiedzi na koniec dodal
            > em ze
            > > jeszcze bilem konia w lazience, to ksiadz powiedzial: W lazience? To nie
            > grzech
            > > . Dobrze mu, po co tam wlazil.
            >
            > Pomyliłeś fora. To nie jest forum dla gimbazy no chyba, że czytałeś Czandra i s
            > ię zasugerowałeś :)
            >
            > On właśnie przechodzi z wieku starczego pod dziecinność. Klimakterium. Musisz mieć tolerancję..

• rzewuski1 Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 24.05.24, 14:53
      Dziwne, podobno reprezentują wszechmocną istotę i to oni powinni rozdawać pieniądze i inne dobra a jest odwrotnie.
      • pkt4a Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 26.05.24, 21:42
        rzewuski1 napisał:

> Dziwne, podobno reprezentują wszechmocną istotę i to oni powinni rozdawać pieni
        > ądze i inne dobra a jest odwrotnie.
        >

I tu rozszyfrowałeś pan zagadkę jaki jest cel każdej religii 😁
    • privus rzyjaźń symboli 24.05.24, 15:12
      czan-dra napisał:

> mocne słowa, i jeszcze to, Ważna jest walka symboli. Ważne jest zdejmowanie
      > , bądź niezdejmowanie krzyży. Ale myślę, że trzeba się wziąć za źródło zła. Źró
      > dło zła to są sposoby finansowania kleru. Mówię źródło zła. My oceniamy, a prop
      > os dziesięciu miliardów zainwestowanych w nasze bezpieczeństwo na granicy, że k
      > ler dostaje z państwa różnymi drogami osiem miliardów rocznie.
      Osiem miliar
      > dów, rocznie mają rozmach, pedofile.
      > Oby słowo ciałem się stało.
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30999689,lewica-chce-rozliczyc-kosciol-czarzasty-konczy-sie-miekka.html
      >
      Symbole potrafią sobie chadzać razem, o ie jest to ich interesie
      krakow.ipn.gov.pl/dokumenty/zalaczniki/82/mini/82-443895_m.jpg
      • privus Re: rzyjaźń symboli 24.05.24, 15:15
        https://krakow.ipn.gov.pl/dokumenty/zalaczniki/82/mini/82-443895_m.jpg

https://krakow.ipn.gov.pl/dokumenty/zalaczniki/82/mini/82-443898_m.jpg
        • prze.nick Re: rzyjaźń symboli 24.05.24, 15:40
          Mam coś lepszego privus niż twoje zdjęcia homoseksualnego austriackiego żyda z rodu rotszyldow

Sami izraelici nie zaprzeczają że to autentyk
          www.israelnationalnews.com/news/239848
          • privus Re: rzyjaźń symboli 24.05.24, 20:48
            Tym newsem rzeczywiście mnie zaskoczyłeś, chociaż z wielu innych przekazów wynikało, że niemiecki stosunek do Żydów, to nie tylko Auschwitz. Jak widać, nawet wrogie sobie od zarania religie w interesach mogą się dogadać wyciągają dla siebie korzyści.
    • j-k Komuch, a bedzie sie z tego. spowiadal n/t :) 24.05.24, 15:16
      ...
    • no-popis to ciekawe w czym ten post łamie regulamin 24.05.24, 17:52
      czan-dra napisał:

> mocne słowa, i jeszcze to, Ważna jest walka symboli. Ważne jest zdejmowanie
      > , bądź niezdejmowanie krzyży. Ale myślę, że trzeba się wziąć za źródło zła. Źró
      > dło zła to są sposoby finansowania kleru. Mówię źródło zła. My oceniamy, a prop
      > os dziesięciu miliardów zainwestowanych w nasze bezpieczeństwo na granicy, że k
      > ler dostaje z państwa różnymi drogami osiem miliardów rocznie.
      Osiem miliar
      > dów, rocznie mają rozmach, pedofile.
      Mamy rok 2012, Rządzi koalicja PO/PSL i rząd Tuska.
      Ruch Palikota składa projekt ustawy likwidacji Funduszu Kościelnego. Za odrzuceniem propozycji Palikota i głosowało 368 posłów, przeciw było 61, nikt nie wstrzymał się od głosu. W głosowaniu nad innym projektem SLD było podobnie.
      Tusk powiedział (cytuję dokładnie!): " nie było i nie będzie intencją mojego rządu oraz PO taka zmiana finansowania Kościoła, której efektem miałoby być jego osłabienie czy też atak na Kościół"
      • privus Re: to ciekawe w czym ten post łamie regulamin 24.05.24, 20:50
        Sądzisz, że to kościelne wpływy Rosjan? :)
        • no-popis Re: to ciekawe w czym ten post łamie regulamin 25.05.24, 05:22
          privus napisał:

> Sądzisz, że to kościelne wpływy Rosjan? :)
          Nie mam obsesji jak Ty.
          To po prostu coś co wyjaśnia, że to nie "pedofile" są winni, że biorą pieniądze ale Ci co dawali tę kasę pedofilom, w tym PO i Tusk bo tak jak przedstawiłem, zagłosowali.
          Jeżeli jako minister Zdrojewski (dostał w nagrodę europosła) przekaże mi 40 mln zł, jak przekazał kk, to nie ja jestem winnym "pedofilem" ale polityk, który mi to ...dał.
          Marek Siwiec (bardzo bliska osoba Kwaśniewskiemu) siedział w Komisji Majątkowej i rozdawał tak więc to Marek jest winny a nie "biorący ten majątek pedofile".
          Pili i jedli wyborczo z tego wszyscy a np finansowanie miliardowe dzisiaj katechetów wskazywanych przez kk rozpoczął rząd guru GAzety Wybiórczej rząd Tadeusza Mazowieckiego.
    • no-popis minister rządu Tuska niejaki Zdrojewski 24.05.24, 18:44
      czan-dra napisał:
      mają rozmach, pedofile.
      Zdrojewski przelał dla "pedofili" około 40 000 000 zł
      www.tokfm.pl/Tokfm/7,103454,15621840,zakowski-daliscie-pieniadze-kosciolowi-a-innym-nic-zdrojewski.html
      • no-popis Re: minister rządu Tuska niejaki Zdrojewski 29.05.24, 05:24
        no-popis napisała:

> czan-dra napisał:
        > mają rozmach, pedofile.
        > > Oby słowo ciałem się stało.
        > Zdrojewski przelał dla "pedofili" około 40 000 000 zł
        > www.tokfm.pl/Tokfm/7,103454,15621840,zakowski-daliscie-pieniadze-kosciolowi-a-innym-nic-zdrojewski.html

Żaden lewacki troll nie shepał Zdrojewskiego za dotacje dla pedofili jak to określił autor.
        Tradycyjnie jak Kali to OK a jak Kalego to be.
    • marcelkajdas Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 26.05.24, 10:10
      W PRL- u, Czarzasty i jemu podobni także walczyli z Kościołem, ponieważ stanowił zagrożenie dla ich władzy. Ja jestem przeciwny dawaniu pieniędzy na Kościół, tym bardziej że większość Polaków nie ma większych związków z tą instytucją, ale jestem przeciwny także dofinansowywaniu organizacji jak np. LGBT. Lewica nie chce finansować Kościoła, ale lewackie organizacje już tak. Jeszcze ludzie z Lewicy są przeciwni Kościołowi, ponieważ tak głosił Karol Marks, w końcu popieranie komunistycznych ideologów i zbrodniarzy miało miejsce co najmniej w przypadku tych dwóch, a jeszcze o wielu sprawach nie mówiono .
      www.rp.pl/polityka/art39399681-wlodzimierz-czarzasty-chwali-marksa-i-mowi-ze-nie-zje-go-ani-tusk-ani-hipopotam
      dorzeczy.pl/kraj/101990/kontrowersyjne-zdjecie-biedronia-niepokoi-jeden-szczegol.html
      • no-popis Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 26.05.24, 11:05
        marcelkajdas napisał:

> W PRL- u, Czarzasty i jemu podobni także walczyli z Kościołem, ponieważ stanowi
        Odpuszczono Czarzastemu i całej chmarze byłym komunistów to, że byli członkami zbrodniczej PZPR w czasach kiedy delegalizowano ale i mordowano przeciwników politycznych w tym np księdza Popiełuszkę.
        Ma prawo składać takie propozycje Trzaskowski ale Włodek miał okazję skorzystać z prawa do milczenia i ...nie skorzystał.
        Tusk też nie ma prawa bo zaprosił na listy wyborcze byłych komunistów. Trzaskowski takie prawo ma.
      • stefan4 Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 26.05.24, 18:23
        marcelkajdas:
        > W PRL- u, Czarzasty i jemu podobni także walczyli z Kościołem, ponieważ stanowił
        > zagrożenie dla ich władzy.

W PRL-u Kościół stanowił zagrożenie dla władzy Czarzastego? Czyli Czarzasty władał tym PRL-em przed ukończeniem trzydziestki? — co za kariera!

marcelkajdas:
        > jestem przeciwny także dofinansowywaniu organizacji jak np. LGBT.

Nie słyszałem o takiej organizacji. Czy jesteś pewien, że ona jest zarejestrowania w Polsce? Jeśli tak, to daj link do jakiegoś rejestru. A jeśli nie, to doprecyzuj, czemu jesteś przeciwny i na kogo przekierowano ten strumień kasy, który dotąd szedł na KK.

marcelkajdas:
        > Lewica nie chce finansować Kościoła, ale lewackie organizacje już tak.

Co to są ,,lewackie''? Czy takie jak PiS, które bohatersko bronią Polskę przed miazmatami z Zachodu? Czy może takie jak PiS, które całą działalność gospodarczą kraju próbują skoncentrować pod jednym zarządem, podlegającym Partii? Czy raczej takie jak PiS, które uważają swoją świadomość rewolucyjną za ważniejszą niż prawo stanowione?
            Nie nam wyglądać zmiłowania
            z wyroków bożych, z pańskich praw.
            Z własnego prawa bierz nadania
            i z własnej woli sam się zbaw!

- Stefan
        • marcelkajdas Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 26.05.24, 18:41
          Chodziło mi o to, że Kościół stanowił zagrożenie dla komunistów jako ogółu, a Czarzasty jako jeden z wielu członków PZPR- u, miał wiele korzyści wynikających z bycia w partii, a więc i pośrednio dla jego władzy, wpływów, było to zagrożenie. Lewackie czyli takie, które służą dzisiejszym ideologom unii europejskiej, Pis tylko uchodził za takich co bronią Polskę przez wspomnianymi przez Ciebie miazmatami, ale z Morawieckim i jego globalistycznymi poglądami w praktyce to tak nie wyglądało.
          • stefan4 co to takiego ,,lewackie''? 26.05.24, 19:24
            marcelkajdas:
            > Lewackie czyli takie, które służą dzisiejszym ideologom unii europejskiej

Czyli w końcu co? Czy ,,lewackie'' to
                • synonim do ,,dzisiejsze'', ,,współczesne''? czy
                • synonim do ,,europejskie''?

Np. ogniwa fotoelektryczne i telefony komórkowe są ,,lewackie'', bo współczesne?
            Czy raczej alfabet łaciński, Watykan, Budapeszt itp. są ,,lewackie'', bo europejskie?

Czy gdyby Unia Europejska (pozwól, że wielkimi literami, jako nazwa własna) nie miała żadnej dzisiejszej ideologii, to ,,lewactwo'' by nie istniało?

Od dawna dopraszam się zdefiniowania tego terminu, ale dostaję tylko takie oderwane przykładziki, na ogół wzajemnie sprzeczne jeden z drugim...

- Stefan
            • j-k to takiego ,,lewackie'' : 26.05.24, 19:34
              stefan4 napisał:
              > Od dawna dopraszam się zdefiniowania tego terminu, ale dostaję tylko takie oder
              > wane przykładziki, na ogół wzajemnie sprzeczne jeden z drugim...

lewacki = skrajnie lewicowy, zwolennik absolutnej rownosci wszyskich...

to przeciez ogolnie przyjeta definicja.
          • pkt4a Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 26.05.24, 21:48
            marcelkajdas napisał:

> Chodziło mi o to, że Kościół stanowił zagrożenie dla komunistów jako ogółu, a C
            > zarzasty jako jeden z wielu członków PZPR- u, miał wiele korzyści wynikających
            > z bycia w partii, a więc i pośrednio dla jego władzy, wpływów, było to zagrożen
            > ie. Lewackie czyli takie, które służą dzisiejszym ideologom unii europejskiej,
            > Pis tylko uchodził za takich co bronią Polskę przez wspomnianymi przez Ciebie m
            > iazmatami, ale z Morawieckim i jego globalistycznymi poglądami w praktyce to ta
            > k nie wyglądało.

Zobacz jak za PRL ich prześladowano . Przerażające statystyki z 1987 roku , istny horror :

"Lublin. 25 maja 2024 wyświęconych zostało nowych 2 księży . W 2022 i 2023 r. w archidiecezji lubelskiej na kapłanów wyświeconych zostało łącznie ośmiu duchownych (po czterech w każdym roczniku). Dla porównania, przed 25 laty księżmi zostało 23 kleryków. Z kolei w 1987 r. - 50. Alumnów, czyli młodych mężczyzn przygotowujących się na wszystkich latach do przyjęcia święceń w lubelskim seminarium duchownym jest 27. W 2018 r. było ich 53, a siedem lat wcześniej - 104 "
            • privus Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 26.05.24, 22:36
              Klęska urodzaju :)
              • pkt4a Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 26.05.24, 23:40
                privus napisał:

> Klęska urodzaju :)

Kropla drążyła skałę i wydrążyła .Jaka to nieopisana słodycz i świadomość , dołożyć swoją m.in. podkarpacką i każdą inną kropelkę/cegiełkę do tej klęski urodzaju , grabula brachu :)
        • no-popis Re: Włodas Cz, Kończy się miękka gra z klerem 27.05.24, 11:19
          stefan4 napisał:

> marcelkajdas:
          > > W PRL- u, Czarzasty i jemu podobni także walczyli z Kościołem, ponieważ s
          > tanowił
          > > zagrożenie dla ich władzy.
          > W PRL-u Kościół stanowił zagrożenie dla władzy Czarzastego?
          Tak, oczywiście stanowił zagrożenie dla władzy. Inaczej nie zamkaliby do więzień księży i nie mordowali ich.
          >Czyli Czarzasty władał tym PRL-em przed ukończeniem trzydziestki? — co za kariera!
          W sumie tak. Był w elitach władzy i był w zbrodniczej partii.
    • hordol Włodas Cz, kończy się ... 26.05.24, 22:52
      ot co.
    • no-popis Fundusz Kościelny 29.05.24, 17:25
      Fundusz KOścielny jest finansowany przez państwo czyli potanika.
      Płacił je Miller, Tusk i Kaczyński.
      Oto kwoty w poszczególnych latach:
      2008 – 97 908 000[ zł
      2009 – 95 929 000 zł
      2010 – 86 336 000
      2011 – 89 000 000
      2012 – 94 374 000
      2013 – 94 374 000
      2014 – 94 374 000
      2015 – 118 230 000
      2016 – 126 230 000
      2017 – 133 230 000
      2018 – zabezpieczono 156 893 000
      2019 – 140 834 000
      2021 – 193 700 000
      2022 – 192 800 000
      2023 – 216 000 000
      Pis finansował najwięcej ale ....nie był jedyny a ekipa Czarzastego również finansowała.
      Lech Kaczyński: dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze państwa bałtyckie, a później może i czas na mój kraj, na Polskę
      Donald Tusk: z premierem Putinem przypilnujemy, by nikt piachu w tryby nie sypał”.
      Włodek po prostu nie ma co wyborcom zaoferować a więc tonący finansowania kk się chwyta co popieram ale nie jako koniunkturalne gonienie króliczka.
    • no-popis ..a czemóż to Włodas Cz, 02.06.24, 17:44
      Będąc przewodniczącym Krajowej Rady nie wypowiedział umowy najmu siedziby Krajowej Rady, którą wynajmuje za ponad 2 000 000 zł rocznie od ...Episkopatu KK. Wystarczyło wypowiedzieć umowę ...Włodas !
      • weteran-czasu Re: ..a czemóż to Włodas Cz, 02.06.24, 19:37
        2005 rok - badania socjologiczne UW.
        W Polsce 33% wierzących, 37% wątpiących, 30% niewierzących.
        Zamiast funduszu kościelnego dopieszczanie kleru powinien zastąpić dobrowolny odpis podatkowy (podatnik może ale nie musi).
        • no-popis Re: ..a czemóż to Włodas Cz, 02.06.24, 19:47
          weteran-czasu napisał:

> 2005 rok - badania socjologiczne UW.
          > W Polsce 33% wierzących, 37% wątpiących, 30% niewierzących.
          > Zamiast funduszu kościelnego dopieszczanie kleru powinien zastąpić dobrowolny o
          > dpis podatkowy (podatnik może ale nie musi).
          Zgoda tylko kto to zrobi jak właśnie nawet rzeczony Włodas z Lewicy tego robił i lizał się do kk a teraz robi tę zadymę tylko wyborczo jak Tusk brał ślub wyborczy a Olek Kwaśniewski wskakiwał do papa mobile z Jolandą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka