Dodaj do ulubionych

Tak działał "rząd" pisiej ferajny, jeden przykład

24.02.25, 12:35
W każdej szkole będą drukarki 3D, obiecywał czarnek w 2021 roku, i "przeznaczyli" na ten przewał 960 milionów PLN, a wyszło jak zwykle, ani drukarek, ani pieniędzy. Ale to PO żarło ośmiorniczki, co trzeba mieć z deklem by nie widzieć jak okradają własne dzieci, a du*a nie lepszy.
Obserwuj wątek
    • czytelnikus Milion samochodów elektrycznych 24.02.25, 12:45
      za tą kasę wyprodukowali, więc ciesz się i nie jęcz
      >
      • no-popis Re: Milion samochodów elektrycznych 24.02.25, 13:14
        czytelnikus napisała:

> za tą kasę wyprodukowali, więc ciesz się i nie jęcz
        No i na całe szczęście nie wyprodukowali bo to byłaby gigantyczna plajta.
        Czasami zdarza się tak, że jak ktoś nie dotrzymuje słowa to wychodzi akurat na dobre :)
        • stasi1 Re: Milion samochodów elektrycznych 24.02.25, 13:44
          Ale akurat oni twierdzili że dotrzymują słowa
          • dunajec1 Re: Milion samochodów elektrycznych 24.02.25, 14:43
            No od popisiora uslyszymy ze to akurat dobrze ze nie dotrzymali slowa.
            • no-popis Re: Milion samochodów elektrycznych 25.02.25, 13:54
              dunajec1 napisał:

> No od popisiora uslyszymy ze to akurat dobrze ze nie dotrzymali slowa.
              Nie zrozumiałeś ale to nie dziwi.
          • no-popis Re: Milion samochodów elektrycznych 25.02.25, 13:54
            stasi1 napisał:

> Ale akurat oni twierdzili że dotrzymują słowa
            A znasz polityka, jakiegokolwiek, który mówi inaczej? ...więc po co ten jednostronny trolling?
        • bobislaw.borboje Re: Milion samochodów elektrycznych 02.03.25, 21:27
          Nie wyprodukowali, ale kasę przytulili.
          Za drewno z wyciętego bez sensu lasu - też.
          • j-k no to gdzie ta kasa jest ? 05.03.25, 17:49
            bobislaw.borboje napisała:

> Nie wyprodukowali, ale kasę przytulili.
            > Za drewno z wyciętego bez sensu lasu - też.

no to gdzie ta kasa jest ?
            te rzadzace Platfusy takie niemoty, ze nie wiedza ?
            a od czego maja Sluzby ?
        • tapatik Re: Milion samochodów elektrycznych 06.03.25, 22:47
          no-popis napisała:

> czytelnikus napisała:
          >
          > > za tą kasę wyprodukowali, więc ciesz się i nie jęcz
          > No i na całe szczęście nie wyprodukowali bo to byłaby gigantyczna plajta.

Niekoniecznie. Według:
          psnm.org/2025/informacja/licznik-elektromobilnosci-czy-w-2025-dojdzie-do-przelomu-na-polskim-rynku-elektrycznych-ciezarowek/
          w Polsce jest 146 tys. samochodów elektrycznych, w tym mniej więcej połowa to hybrydy. W 2022 roku było to około 50 tys. Czyli są chętni. Oczywiście nie na milion samochodów, jak obiecywał Morawiecki, ale na przykład na 30-50 tys. rocznie plus sprzedaż do innych krajów. Były plany, aby dogadać z chińską firmą Geely i żeby ona udostępniła plany któregoś ze swoich samochodów.

> Czasami zdarza się tak, że jak ktoś nie dotrzymuje słowa to wychodzi akurat na
          > dobre :)

Jak pisałem wyżej - niekoniecznie. Moglibyśmy mieć własną markę samochodów elektrycznych, a tak to rozpychają się Chiny.
          Inna sprawa, że jak się popatrzy jakie były przekręty przy CPK, to może lepiej, że nic nie zbudowali.
    • sverir Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, jeden przy 24.02.25, 17:43
      Rzeczywiście ten program to jest PiS w pigułce.

Wielkie i szumne zapowiedzi? Są.
      Ogromny koszt? Jest.
      Wydatki? Poniesione.
      Źródło nieadekwatne do celu? Zaliczone.
      Brak nadzoru nad wydawaniem, nieokreślone parametry projektowe? Wszystko się zgadza.
      Przekonanie, że wydatki niezgodne z ustalonymi regułami bronią się zawsze, gdy dokonuje ich PiS? Też prawda.

• no-popis Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, je 03.03.25, 23:53
        sverir napisał:

> Rzeczywiście ten program to jest PiS w pigułce.
        >
        > Wielkie i szumne zapowiedzi? Są.
        > Ogromny koszt? Jest.
        > Wydatki? Poniesione.
        > Źródło nieadekwatne do celu? Zaliczone.
        > Brak nadzoru nad wydawaniem, nieokreślone parametry projektowe? Wszystko się zg
        > adza.
        > Przekonanie, że wydatki niezgodne z ustalonymi regułami bronią się zawsze, gdy
        > dokonuje ich PiS? Też prawda.
        Ale na całe szczęście nastąpiła pozytywna zmiana :)))))
        • sverir Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, je 05.03.25, 17:54
          "Ale na całe szczęście nastąpiła pozytywna zmiana :)))))"

Jestem niezwykle daleki od zwykłego zadowolenia z obecnych rządów, zarówno w kwestiach merytorycznych, jak i formalno-prawnych, ale póki co jeszcze nie ujawniono sytuacji, aby ten rząd uchwalił przepisy wydatkowe, a następnie kompletnie je zignorował, wydał pieniądze jak chciał i kiedy chciał powołując się na to, że bezpieczeństwo kraju zależy od przekazania środków na lodówki dla kół gospodyń wiejskich.

• no-popis Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, je 07.03.25, 05:50
            sverir napisał:

> "Ale na całe szczęście nastąpiła pozytywna zmiana :)))))"
            >
            > Jestem niezwykle daleki od zwykłego zadowolenia z obecnych rządów, zarówno w kw
            > estiach merytorycznych, jak i formalno-prawnych,
            Nie udało Ci się tej skrytej myśli ujawnić w dyskusjach.
    • m78wt3c Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, jeden przy 25.02.25, 13:42
      " Trzech byłych dyrektorów Lasów Państwowych zatrzymało we wtorek rano Centralne Biuro Antykorupcyjne. Józef K., były dyrektor generalny; Michał C., były dyrektor Centrum Informacyjnego Lasów Państwowych i Andrzej Sz., były dyrektor szczecińskiej dyrekcji trafili do aresztu i wkrótce zostaną przesłuchani."

Idą po fikcyjny etat "pracownika" Lasów Państwowych niejakiego Mateckiego a ten podobno prawie wszystko przepisał na swoich rodziców. Konfiskata rozszerzona ?😁😁
      • tapatik Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, je 06.03.25, 22:49
        Skarga Pauliańska.
        Jeśli przepiszesz chałupę na żonę, to sąd może uznać, że ta transakcja była pozorna i ją uznać za niebyłą.
        • no-popis Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, je 07.03.25, 05:49
          tapatik napisał:

> Skarga Pauliańska.
          > Jeśli przepiszesz chałupę na żonę, to sąd może uznać, że ta transakcja b
          > yła pozorna i ją uznać za niebyłą.
          Jeżeli byłą pozorna a o tym w tego typu procesach decyduje rozstrzygnięcie : czy "przepisujący" miał jakieś zagrożenie do swojego majątku.
          Jak majątek przepisał dlatego, że coś rozpoczął co jest ryzykowne ale nie było skazane na problemy to wtedy marne szanse i słusznie.
    • m78wt3c Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, jeden przy 25.02.25, 13:59
      Tu nie pomoże żaden szpital w Lublinie. Ten numer już nie przejdzie. Po Mateckiego idzie prawo i sprawiedliwość :
      szczecin.wyborcza.pl/szczecin/7,34939,31720762,posel-matecki-trafi-do-aresztu-jest-wniosek-o-pozbawienie-go.html#do_w=497&do_v=1331&do_st=RS&do_sid=2245&do_a=2245&s=BoxWLImg2
    • m78wt3c Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, jeden przy 25.02.25, 14:07
      Niewinni nie muszoM sieM bać przecież. Ale cosik Daruś Matecki ma pełne galoty właśnie :
      x.com/okiemtomkaw/status/1894360662760915027?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
    • no-popis to stara, tradycyjna robota POPiSu 25.02.25, 14:14
      czan-dra napisał:

> W każdej szkole będą drukarki 3D, obiecywał czarnek w 2021 roku, i "przeznac
      > zyli" na ten przewał 960 milionów PLN, a wyszło jak zwykle, ani drukarek, ani p
      > ieniędzy.

Racja.
      Pamiętam jak druga frakcja POPiSu wrzeszczała, że dotowanie publicznej telewizji miliardami złotych to zbrodnia na dzieciach chorych na nowotwory i jak ta frakcja obejmie władzę to takich sytuacji i zbrodni nie będzie. Dostała władzę i...wyszło jak zwykle ....
      One, POPiSy już tak mają.
    • m78wt3c Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, jeden przy 25.02.25, 14:19
      p.Zbyszek broni p.Dariuszka Mateckiego , nadaremno 😁
      Co oni sieM tak na czarno poubierali ???
      www.youtube.com/watch?v=suOi-R0V5EM
    • stasi1 Re: Milion samochodów elektrycznych 02.03.25, 21:10
      Skoro jest pisowcem to jaki troling ma uprawiać?
      • no-popis Re: Milion samochodów elektrycznych 03.03.25, 23:52
        stasi1 napisał:

> Skoro jest pisowcem to jaki troling ma uprawiać?
        Jak ja jestem pisowcem to Ty jesteś Stalinistą Wisarionowiczem lub po prostu bezmyślnym frustratem.
        • stasi1 Re: Milion samochodów elektrycznych 05.03.25, 07:59
          przecież nie tylko ja piszę o tobie pisowiec. Jeśli uważasz że tylko ty jesteś normalny a wszyscy wariaci to może się okazać że jest na odwrót.
          To że ci się zdarza czasami napisać coś złego na PiS nie oznacza że nim nie jesteś. Tak samo jak ja czasami coś dobrego napiszę na PiS(PiS miał rację) nie znaczy że jestem pisowcem
          • no-popis Re: Milion samochodów elektrycznych 05.03.25, 10:02
            stasi1 napisał:

> przecież nie tylko ja piszę o tobie pisowiec. Jeśli uważasz że tylko ty jesteś
            > normalny a wszyscy wariaci to może się okazać że jest na odwrót.
            Nie tylko Ty nie masz argumentów i umiejętności argumentowania i dyskusji. Jedni, z tym brakiej tej umiejętności, piszą wtedy pisowiec, inni ruska onuca a jeszcze inni wyzywają...wielu jest frustratów na tym forum.
            • stasi1 Re: Milion samochodów elektrycznych 06.03.25, 21:00
              O nikim nie pisałem ruska onuca, chociaż niektórzy wieszają psy na ukrainie. W naszym Polskim interesie jest aby Ukraina była niezależna wobec Rosji, wszystko co pomaga Rosji jest przeciwko nam.
          • no-popis Re: Milion samochodów elektrycznych 05.03.25, 11:10
            Ty jako tuskowiec wszystko co nietuskowe oceniasz jako pisowe. Omijasz wątki takie jak ten:
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,178700291,178700291,Pralnia_Giertycha.html
            • sverir Re: Milion samochodów elektrycznych 06.03.25, 22:33
              "Ty jako tuskowiec wszystko co nietuskowe oceniasz jako pisowe. Omijasz wątki takie jak ten:"

Nie wszyscy muszą klepać w każdym wątku.
            • stasi1 Re: Milion samochodów elektrycznych 08.03.25, 08:04
              Nie jestem tuskowcem, jestem przeciwko kaczystom. Czy będzie rządził Tusk czy czarzasty mi to wszystko jedno. Ważne aby tych co robili szwindel posądzali. Według mnie Kaczyński to najgorsza władza jaka była w Polsce od komuny. Nie dość że kradli na potęgę to jeszcze chcieli ubrać to w ramy prawne
    • bobislaw.borboje Ja mam w planach na ten rok 02.03.25, 21:35
      zbudować sobie własną, prywatną drukarkę 3D. Z chińskich podzespołów. Do "drukowania" niewielkich plastikowych podzespołów, obudów, wałków, trybików, osiek itp. Planowany koszt, to (obecnie) około 2000 PLN. Plus filamenty.
      Za Czarnekowy domniemany miliard ile mógłbym zbudować takich drukarek dla szkół? Jest w ogóle w Polsce tyle szkół?
      • tapatik Re: Ja mam w planach na ten rok 06.03.25, 22:52
        Opiszesz co jest potrzebne? Masz jakąś instrukcję?
    • no-popis Re: to stara, tradycyjna robota POPiSu 03.03.25, 23:55

> Ja z kolei pamiętam jak pro-putina mocno popierała wydawanie miliardów na TVPis
      > a teraz już jej nie odpowiada, bo już nie jest przy korycie 😜
      Łżesz jak całe lewactwo i Tusk.
      Wskaż taki mój wpis, taką moją wypowiedż a ponieważ jej nie znajdziesz to nie przepraszaj za łgastwo bo przepraszać może tylko Ktoś kto ma zdolność honorową.
    • privus Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, jeden przy 05.03.25, 09:14
      Zamknity dekiel btł podstawą takiego dziania.
      • no-popis Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, je 05.03.25, 10:03
        privus napisał:

> Zamknity dekiel btł podstawą takiego dziania.
        A spróbuj jeszcze raz na trzeźwo i w języku polskim.
        • privus Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, je 05.03.25, 17:55
          Czy na trzeźwo tak trudno pojąć, że to literówka? :)
    • no-popis Re: Milion samochodów elektrycznych 05.03.25, 17:40

> ja też nie mam pojęcia pani pro-putin dlaczego uprawiasz ten jednostronny troll
      > ing
      Jak dziecko w piaskownicy.
    • privus Re: to stara, tradycyjna robota POPiSu 05.03.25, 21:50
      Ale z tworzenia bajek pod naiwną jeszcze nie zrezygnowali :)
    • m78wt3c Re: Tak działał "rząd" pisiej ferajny, jeden przy 06.03.25, 19:36
      " Dariusz Matecki czeka na zatrzymanie w Telewizji Republika." - 06.03.2025
      🤣🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka