wykus 25.02.25, 19:48 www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/poslanka-pis-i-romans-z-casanova-jest-reakcja-na-artykul-onetu/cgxyl6c,79cfc278 a taka była moralistka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: upadły anioł 25.02.25, 20:08 Ona nie moze byc aniolem a do tego upadlym bo to samica, anieli to sami samcy. Slyszal ktos cos o anielicy? Ja nie... Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: upadły anioł 26.02.25, 18:51 dunajec1 napisał: > Ona nie moze byc aniolem a do tego upadlym bo to samica, anieli to sami samcy. > Slyszal ktos cos o anielicy? Ja nie... Aniołowie to nie są ludzie więc nie mają płci ludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: upadły anioł 26.02.25, 20:38 Aniołowie nie mają płci ani ludzkich ani innych. Mówi o tym nauka zwana angelologią (proszę wyguglać). Np. archanioł Gabriel nie posiadał, mimo męskiego imienia, kutasa. Podobnie archanioł Michał, czy anioł Uriasz. Płeć mieli natomiast wspomniani w apokryfach (księga Henocha) tzw. Synowie Boży, których podejrzewa się, że byli potomkami aniołów właśnie. Czyli aniołowie mieli jednak jakieś tam zdolności prokreacyjne. Wspomina o nich także prawowierna Biblia: "1 A gdy się ludzie poczęli rozmnażać na ziemi, i zrodzili córki: 2 Widząc synowie Boży córki ludzkie, iż były piękne, wzięli sobie za żony ze wszystkich, które obrali. 3 I rzekł Bóg: Nie będzie trwał duch mój na wieki w człowieku, gdyż jest ciałem: i będą dni jego sto i dwadzieścia lat. 4 A Olbrzymowie byli na ziemi w one dni; bo gdy weszli Synowie Boży do córek ludzkich, a one porodziły: ci są mocarze od wieku, mężowie sławni." Księga Genesis, rozdział 6. Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: upadły anioł 25.02.25, 20:24 wykus napisał: > www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/poslanka-pis-i-romans-z-casanova-jest-reakcja-na-artykul-onetu/cgxyl6c,79cfc278 > a taka była moralistka. Zaglądacie ludziom do łóżka. PiS to samo zło, ale drążenie kto z kim śpi jest głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
wykus Re: upadły anioł 25.02.25, 20:46 Generalnie masz rację ale w tym wypadku to nie jest zaglądanie do łóżka tylko zaduma nad pobożną posłanką PiS Iwoną, która nieustannie śledziła występki bliźnich i gromiła nieprawości a sama krążyła od agenta Tomka do jakiegoś menela a międzyczasie ocierała się o aferalną fundację. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: upadły anioł 27.02.25, 21:57 Prawdopodobnie Arendt dymał sam Szmul Perejra w 2020 roku. Odpowiedz Link Zgłoś