Dodaj do ulubionych

Zieloni :)

27.02.25, 15:56
Tak sobie słucham Zielonych o zanieczyszczeniu mórz "mikro plastikiem". Jednocześnie w tzw. sklepach ze zdrową żywnością piszą "zawiera sól morską". Czyli taką z plastikiem.
Jednocześnie Polska posiada niesamowite złoża soli kamiennej. Ta też jest morska, tylko po wyschniętych morzach i sadzawkach z czasów, gdy nie było plastiku. Sól kamienna jest marnowana na posypywanie dróg.

Dlaczego ludzie nie używają soli kamiennej? Przynajmniej Zieloni?
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Zieloni :) 27.02.25, 17:29
      Sam KGHM jest wstanie zapewnić sól dla całego świata przez 1000 lat :) Tylko według odkrytych złóż.
      • m.c.hrabia Re: Zieloni :) 27.02.25, 17:37
        widać ,że Russia Today sypnęła premiami
        • no-popis Re: Zieloni :) 27.02.25, 17:45
          m.c.hrabia napisał:

> widać ,że Russia Today sypnęła premiami
          Tak jak sypała na 8 gwiazdek? Nie, to nie ten kierunek. Sypie niemieckiej SPD a ta SPD
          • hrasier_2 Re: Zieloni :) 27.02.25, 17:53
            no-popis napisała:

> m.c.hrabia napisał:
            >
            > > widać ,że Russia Today sypnęła premiami
            > Tak jak sypała na 8 gwiazdek? Nie, to nie ten kierunek. Sypie niemieckiej SPD a
            > ta SPD
            >
            > Chce ci się temu trollowi odpowiadać.
            >
            >
          • sverir Re: Zieloni :) 27.02.25, 18:59
            "Tak jak sypała na 8 gwiazdek? Nie, to nie ten kierunek. Sypie niemieckiej SPD a ta SPD"

No nie, sypała na 8 gwiazdek dla tych, którzy akurat PiS popierali, tylko potrzebowali gotówki. Przeciwnicy PiS żadnych pieniędzy od Rosji nie potrzebowali.
            • negativum Re: Zieloni :) 27.02.25, 22:49
              sverir napisał:

> "Tak jak sypała na 8 gwiazdek? Nie, to nie ten kierunek. Sypie niemieckiej SPD
              > a ta SPD"
              >
              > No nie, sypała na 8 gwiazdek dla tych, którzy akurat PiS popierali, tylko potrz
              > ebowali gotówki. Przeciwnicy PiS żadnych pieniędzy od Rosji nie potrzebowali.

Możesz mówić tylko o sobie, żeś frajer. Ponoć można było zarobić 7 $ za wpis.
              • sverir Re: Zieloni :) 28.02.25, 17:24
                " Możesz mówić tylko o sobie, żeś frajer. Ponoć można było zarobić 7 $ za wpis."

Ja gwiazdek nie używałem, bo nie miałem i do dziś nie mam potrzeby. Frajerami są ci, którzy popierając PiS brali pieniądze, bo teraz będą na celowniku, a PiS stracił władzę.
                • negativum Re: Zieloni :) 28.02.25, 20:02
                  sverir napisał:

> " Możesz mówić tylko o sobie, żeś frajer. Ponoć można było zarobić 7 $ za wpis.
                  > "
                  >
                  > Ja gwiazdek nie używałem, bo nie miałem i do dziś nie mam potrzeby. Frajerami s
                  > ą ci, którzy popierając PiS brali pieniądze, bo teraz będą na celowniku, a PiS
                  > stracił władzę.

To stoimy po tej samej stronie. Piszę tu nie dlatego że ktoś mi za to płaci, ale zatroskany o los kraju. Tak jak już wiele razy mówiłem. Szanuję Ciebie, choć mamy różne opinie. Nigdy nie podejdę pod Twój dom i nie bazgrzę na nim niczego. Daję ci słowo.
            • no-popis Re: Zieloni :) 28.02.25, 17:29
              sverir napisał:

> Przeciwnicy PiS żadnych pieniędzy od Rosji nie potrzebowali.
              Dokumenty wywiadu USA wskazują zupełnie przeciwne fakty. Dokładnie to może i nie potrzebowali-tego nie wiem- ale brali!
        • negativum Re: Zieloni :) 28.02.25, 13:42
          m.c.hrabia napisał:

> widać ,że Russia Today sypnęła premiami

Czyli będziesz miał za co pić i jeść.
    • hrasier_2 Re: Zieloni :) 27.02.25, 17:59
      Kamienna ma minerały. Kłodawa wydobywa. Także jest tam różowa sól kamienna. Oraz Zakłady Górnicze Polkowice-Sieroszowice. Jak czytam. Mamy jeszcze sporo różnych miejsc.
      • negativum Re: Zieloni :) 27.02.25, 19:17
        hrasier_2 napisał:

> Kamienna ma minerały. Kłodawa wydobywa. Także jest tam różowa sól kamienna. Ora
        > z Zakłady Górnicze Polkowice-Sieroszowice. Jak czytam. Mamy jeszcze sporo różn
        > ych miejsc.

Kamienna to morska, bez plastiku. Bo dinusie jeszcze go nie znały, ta zabite przez PO kamieniami. Przynajmniej nie ma doniesień o tym, by go wynalazły.
        Himalajska też jest solą morską. Zieloni jednak zachwycają się solą z plastikiem. W ten sposób działa polityka Zielonych. Niby morza są pełne plastiku, ale sól otrzymywane z tych mórz już go nie ma. Odparował wraz w wodą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka