Dodaj do ulubionych

Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 zosta?

23.11.04, 11:09
Chciałem dzisiaj głębiej uzasdnić, dlaczego poszczególne partie są do dupy, a
tu okazało się, że mogę to powiedzieć tylko o UW. Jeśli powiem, że UW jest do
dupy, to pozwolisz, aby i o innych partiach tak mówiono, czy też uważasz, że
tylko o UW tak można mówić?
No to giwi mówię: „Unia Wolności jest do dupy”!
Czy teraz już mi pozwolisz, proszę:)))
Obserwuj wątek
    • bush_w_wodzie orginal i plagiat 23.11.04, 11:11
      orginal zostal plagiaty wylecialy
      • mogiliani orginal 23.11.04, 11:16
        bush_w_wodzie napisał:

> orginal zostal plagiaty wylecialy

Nieprwda. O SLD, PSL, Samoobronie - to były oryginały. Inne też trzeba uznać za
        oryginały choć podnietą do ich napisania zostałem zainspirowany przez
        straykera.
        • bush_w_wodzie racja! 23.11.04, 11:26
          mogiliani napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
          >
          > > orginal zostal plagiaty wylecialy
          >
          > Nieprwda. O SLD, PSL, Samoobronie - to były oryginały. Inne też trzeba uznać za
          >
          > oryginały choć podnietą do ich napisania zostałem zainspirowany przez
          > straykera.
          >

masz oczywiscie racje w kwestii technicznej: oryginaly

jesli o mnie chodzi to nie widze nic oryginalnego w tworzeniu 10 watkow o prawie
          tym samym tytule i podobnej tresci. dla mnie moglyby zostac - i tak tam nie
          zagladalem bo byly to dla mnie watki pozbawione swiezosci i sily wyrazu - w
          przeciwienstwie do oryginalnego watku stajkera

• mogiliani Re: racja! 23.11.04, 11:29
            bush_w_wodzie napisał:

> mogiliani napisał:
            >
            > > bush_w_wodzie napisał:
            > >
            > > > orginal zostal plagiaty wylecialy
            > >
            > > Nieprwda. O SLD, PSL, Samoobronie - to były oryginały. Inne też trzeba uz
            > nać za
            > >
            > > oryginały choć podnietą do ich napisania zostałem zainspirowany przez
            > > straykera.
            > >
            >
            > masz oczywiscie racje w kwestii technicznej: oryginaly
            >
            > jesli o mnie chodzi to nie widze nic oryginalnego w tworzeniu 10 watkow o
            prawi
            > e
            > tym samym tytule i podobnej tresci. dla mnie moglyby zostac - i tak tam nie
            > zagladalem bo byly to dla mnie watki pozbawione swiezosci i sily wyrazu - w
            > przeciwienstwie do oryginalnego watku stajkera

Kryteria "świeżości i siły wyrazu"?
            • bush_w_wodzie Re: racja! 23.11.04, 11:39
              mogiliani napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
              >
              > > mogiliani napisał:
              > >
              > > > bush_w_wodzie napisał:
              > > >
              > > > > orginal zostal plagiaty wylecialy
              > > >
              > > > Nieprwda. O SLD, PSL, Samoobronie - to były oryginały. Inne też trz
              > eba uz
              > > nać za
              > > >
              > > > oryginały choć podnietą do ich napisania zostałem zainspirowany prz
              > ez
              > > > straykera.
              > > >
              > >
              > > masz oczywiscie racje w kwestii technicznej: oryginaly
              > >
              > > jesli o mnie chodzi to nie widze nic oryginalnego w tworzeniu 10 watkow o
              >
              > prawi
              > > e
              > > tym samym tytule i podobnej tresci. dla mnie moglyby zostac - i tak tam n
              > ie
              > > zagladalem bo byly to dla mnie watki pozbawione swiezosci i sily wyrazu -
              > w
              > > przeciwienstwie do oryginalnego watku stajkera
              >
              >
              > Kryteria "świeżości i siły wyrazu"?
              >

sily wyrazu - czysto subiektywne

swiezosci - oczywiste
              • mogiliani Re: racja! 23.11.04, 11:41
                Czyli świeżość i oryginalność jest wtedy gdy mówi się o UW?
                • bush_w_wodzie nie 23.11.04, 11:53
                  mogiliani napisał:

> Czyli świeżość i oryginalność jest wtedy gdy mówi się o UW?

nie. wtedy gdy tytul watku dobrze ujmuje istote rzeczy i nie jest przekreconym
                  cudzym tytulem

akurat do uw ten tytul swietnie pasuje

do innych partii pasuja mi lepiej inne wulgaryzmy (na ogol znacnzie gorsze choc
                  moze mniej lekcewazace). nawet wypisalem kilka ale skasowalem bo wole uzyskiwac
                  soczystosc jezyka innymi metodami
                  • mogiliani Re: nie 23.11.04, 11:54
                    bush_w_wodzie napisał:

> mogiliani napisał:
                    >
                    > > Czyli świeżość i oryginalność jest wtedy gdy mówi się o UW?
                    >
                    > nie. wtedy gdy tytul watku dobrze ujmuje istote rzeczy i nie jest przekreconym
                    > cudzym tytulem
                    >
                    > akurat do uw ten tytul swietnie pasuje
                    >
                    > do innych partii pasuja mi lepiej inne wulgaryzmy (na ogol znacnzie gorsze
                    choc
                    > moze mniej lekcewazace). nawet wypisalem kilka ale skasowalem bo wole
                    uzyskiwac
                    > soczystosc jezyka innymi metodami

Inne epitety są wykropkowywane więc śmiało!
                    • bush_w_wodzie Re: nie 23.11.04, 12:08
                      wybacz ale nie napisze. uwazam ze epitetowanie moze byc stosowane tylko w
                      wypadkach silnego wzburzneia emocjonalnego. mozesz sobie chyba jednak wyobrazic
                      ze rozne partie zasluguja na rozne epitety a nie wszystkie na ten sam?
                      • mogiliani wzburzenie emocjonalne 23.11.04, 12:10
                        bush_w_wodzie napisał:

> wybacz ale nie napisze. uwazam ze epitetowanie moze byc stosowane tylko w
                        > wypadkach silnego wzburzneia emocjonalnego. mozesz sobie chyba jednak
                        wyobrazic
                        > ze rozne partie zasluguja na rozne epitety a nie wszystkie na ten sam?

Czyli ty to wzburzenie emocjonalne masz tylko na widok UW.... współczuję.
                        • bush_w_wodzie Re: wzburzenie emocjonalne 23.11.04, 12:11
                          mogiliani napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
                          >
                          > > wybacz ale nie napisze. uwazam ze epitetowanie moze byc stosowane tylko w
                          > > wypadkach silnego wzburzneia emocjonalnego. mozesz sobie chyba jednak
                          > wyobrazic
                          > > ze rozne partie zasluguja na rozne epitety a nie wszystkie na ten sam?
                          >
                          >
                          > Czyli ty to wzburzenie emocjonalne masz tylko na widok UW.... współczuję.

nie ja jestem autorem tamtego postu
                          • mogiliani Re: wzburzenie emocjonalne 23.11.04, 13:19
                            bush_w_wodzie napisał:

> mogiliani napisał:
                            >
                            > > bush_w_wodzie napisał:
                            > >
                            > > > wybacz ale nie napisze. uwazam ze epitetowanie moze byc stosowane t
                            > ylko w
                            > > > wypadkach silnego wzburzneia emocjonalnego. mozesz sobie chyba jedn
                            > ak
                            > > wyobrazic
                            > > > ze rozne partie zasluguja na rozne epitety a nie wszystkie na ten
                            > sam?
                            > >
                            > >
                            > > Czyli ty to wzburzenie emocjonalne masz tylko na widok UW.... współczuję.
                            >
                            > nie ja jestem autorem tamtego postu

Ale jest problem. Bo inne epitety nie przechodzą, a dupa tak - dlatego twój
                            pomysł jest nierealny by wzbogacic słownictwo tego forum w wyrazy "emocjonalne
                            i pełne wyrazu".
    • mogiliani giwi to był bardzo ciekawy wątek o LPR 23.11.04, 11:32
      Toczyłem w nim bardzo interesującą dyskusję z yossarianem!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=17895120
      • yossarian18 Re: giwi to był bardzo ciekawy wątek o LPR 23.11.04, 18:14
        Giwi! Przywróć wątek, w którym kłóciłem się z mogilianim! Dyskusja była wielce
        ciekawa i chciałbym ją dziś dokończyć!
    • mogiliani SLD jest do dupy! 23.11.04, 11:36
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=17916989
      a ten wątek właśnie chciałem rozbudować o pogłębioną analizę myśli i czynów
      postkomunistów i nadać mu większą siłę wyrazu – a on zniknął!!!!
    • mogiliani PSL jest do dupy! 23.11.04, 11:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=17917013
    • mogiliani Twoja jedyna odpowiedź - dziecinada 23.11.04, 11:48
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=17893222&a=17916094
    • mogiliani GIWI! 23.11.04, 11:59
      Podaj kryteria!
    • Gość: Hihihi Bo Giwi jest monogamistka IP: 200.212.114.* 23.11.04, 12:10
    • mogiliani GIWI nie ma ciebie? 23.11.04, 13:01

• mogiliani No to dupa blada - giwi nie odpowiada:((( 23.11.04, 13:20
      No to dupa blada - westchnął Polak - wszyscy, którzy nas do diabła wysyłali,
      nawet ten gość, cośmy mu konie ukradli, kiepskimi coś przewodnikami byli. -
      Dupa blada - powtórzył tylko Rusek, bo nie był w nastroju refleksyjnym. - Ależ
      nie wolno się tak poddawać! - zaprotestował syn Germanii. - Trzeba rozważyć
      wszystkie możliwości, obliczyć rachunek prawdopodobieństwa powodzenia każdej z
      nich, a następnie... - A następnie to napiłbym się czegoś - obudził się Rusek. -
      Zasadniczo to jest dobra koncepcja - pokiwał głową Polak. - Cóż - westchnął
      jego zachodni sąsiad - to jest jakaś koncepcja. A zawsze od czegoś trzeba
      zacząć. - Czyli co, szukamy knajpy, nie?

www.sapkowski.pl/modules.php?name=News&file=print&sid=754
      • Gość: up Re: No to dupa blada - giwi nie odpowiada:((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:07
        up
    • humbak Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 14:27
      Mogiliani myślę, że ciut przesadzasz. Wątek Strajkera wynikał z oburzenia (czy
      właściwego i czy dobrze wyrażonego to inna sprawa). Dalsze wątki typu: "x jest
      do d..." to już odwet i może prowadzić do konfliktów. Strajker się uniósł, Ty z
      Leszkiem napisaliście z premedytacją. A co na to netykieta, nie wiem:)
      A wogóle to uważam, że ludzie przeginają z tą UW. O AWS się tak źle nie mówi.
      Ale to już tak na marginesie:)
      • mogiliani Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 14:45
        humbak napisał:

> Mogiliani myślę, że ciut przesadzasz. Wątek Strajkera wynikał z oburzenia
        (czy
        > właściwego i czy dobrze wyrażonego to inna sprawa). Dalsze wątki typu: "x
        jest
        > do d..." to już odwet i może prowadzić do konfliktów. Strajker się uniósł, Ty
        z
        >
        > Leszkiem napisaliście z premedytacją. A co na to netykieta, nie wiem:)
        > A wogóle to uważam, że ludzie przeginają z tą UW. O AWS się tak źle nie mówi.
        > Ale to już tak na marginesie:)

Ja też jestem oburzony innymi partiami!!!
        Niech żyje ANARCHIA!!!
        • humbak Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 14:51
          Hmmmm... Że Leszekjest punkiem to już wiedziałem, ale że Ty też? Szok!:)
          • mogiliani Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 15:09
            humbak napisał:

> Hmmmm... Że Leszekjest punkiem to już wiedziałem, ale że Ty też? Szok!:)

Nie jestem punkiem!
            • humbak Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 15:14
              Oburzenie:) Tak poważnie... nasze partie są pożałowania godne. W większości.
              Nie oznacza to jednak, że należy się zniżać do ich poziomu. Zawsze trza równać
              do góry. A na forum dystans to podstawa, bo szlag by człowieka trafił za
              przeproszeniem.
              • mogiliani Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 15:23
                Jaki dystans? Po co? Dla mnie to zabawa, chwilowe oderwanie od rzeczy naprawdę
                istotnych. Nie każdą muzykę punkową lubię, ale wiem, że oni cenią wolność i
                dlatego to mi odpowiada. Człowiek musi sam żyć i z siebie i z tego świata
                czerpać wszystko, co najpiękniejsze. Życie jest krótkie i ci, co przeszkadzają
                swymi ideologiami, są wrogami wolnych ludzi. W tym sensie wartością na pewno
                jest anarchia.
                • humbak Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 16:11
                  Hmmm.... Wolę bardziej bezkonfliktowe podejście:)
                  Punk to inna historia. Nie jestem zwolennikiem wolności za wszelką cenę. Na pierwszym miejscu stawiam życie i wszystko co mu sprzyja. Punk jako muzykę lubię, ale to zupełnie inna sprawa.
                  • mogiliani Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 16:17
                    Jak byc bezkonfliktowym, gdy np. biskup polowy Sławoj Leszek Głódź mówi tak:
                    "Grzechem jest unikanie służby wojskowej. Grzechem jest również pomoc w tym
                    procederze i namawianie do unikania służby w armii".
                    Armia Boga?
                    • humbak Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 16:26
                      To już jest kwestia poczucia obowiązku. Grzech? No nie wiem. Na pewno nie w tym kraju. Ja tam nie mam ochoty obrywać od starszych żołnierzy. Bp chyba o tym zapomniał.
                      Myślę, że jest pewien temat, który w tej chwili jest istotniejszy:
                      info.onet.pl/1013413,12,item.html
                      • humbak Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 17:26
                        Hmmm... że też ja nigdy nie przyjrze się z kim rozmawiam:( Dno.
    • mogiliani Giwi jest opętana przez Diabła 23.11.04, 15:46
      Giwi jest opętana przez Diabła, który prowadzi na wojnę... widziałam wiele:
      stosy martwych ludzi oddających mu duszę i serce....
      • mogiliani Giwi woli Diabła popierać:(( 23.11.04, 15:58
        Niejeden człek do Nieba się wybiera,
        choć za życia diabła woli popierać.
    • giwi Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z 23.11.04, 17:17
      Strajker swoją wypowiedź uzasadnił. Nie chciał nikogo obrazić. Proponuję trochę
      dystansu do tego, co się dzieje na forum. :-)
      • Gość: CezaryT Re: Giwi - dlaczego partyjne dupy wyleciały a 1 z IP: *.adsl.tele2.no 23.11.04, 18:15
        A kiedy Giwi nabierze dystans do forum?!
        CezaryT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka