Dodaj do ulubionych

10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia

30.08.25, 08:45

To kolejna kompromitacja Polski.tym razem Polski za Tuska ..Prokuratury za Źurka..
Kluczowa Opinia Bieglych Międzynarodowych wsprawie Smoleńska.. miało być gotowe 5 m-cy...( ja bym je zrobił w 2 tygodnie..) a najważniejsze wnioski przetłumaczone byłby nadrugi dzień.....ale..to opóźnienie to dobry znak..to jasny sygnał.. Prokuratura wreszcie dostrzegła.. i ma w ręku stosowne materiały.. dowody..ze naaracja MAK w sprawie 10.04.2010 jest kłamstwem.. dlatego -mimo nacisków politycznych..Prokuratura nie podpisze się pod wersja że to był CFIT..wina pilotow
Obserwuj wątek
    • hrasier_2 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 30.08.25, 11:14
      Wrak samolotu nr.1 Polskich Sił Powietrznych, własność Narodu Polskiego gnije w kacapskiej ziemi, dlatego, że Tusk👹 przybił żołwiki(śledztwo) z Putinem👹 który już 15 lat pokazuje Polsce środkowy palec.
      • don.kulawy Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 30.08.25, 11:31
        > gnije w kacapskiej ziemi

Takie ładne medaliki Rydzyk&Co. by z niego zrobił, a później by się okazało, że z tych medalików można by zrobić 10 samolotów :)
        • dunajec1 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 30.08.25, 16:08
          No i pisiorki 8 lat rzadzili i jakos wraka nie odzyskali.
          • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 30.08.25, 19:28
            Wraku nikt nie odzyskać.. to było wiadomo od początku...szczątki też dostarczyły by dowodów ze narracja MAK jest kłamstwem..
            Wątek nie o tym ślę
            O tym że Prokuratura nie potrafi w 10 mcy załatwić tłumaczenia tak ważnych dla Polski Opinii..za które polski podatnik zapłacił potężne pieniądze...
            • hrasier_2 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 30.08.25, 19:40
              niegracz napisał:

> Wraku nikt nie odzyskać.. to było wiadomo od początku...szczątki też dostarczył
              > y by dowodów ze narracja MAK jest kłamstwem..
              > Wątek nie o tym ślę
              > O tym że Prokuratura nie potrafi w 10 mcy załatwić tłumaczenia tak ważnych dla
              > Polski Opinii..za które polski podatnik zapłacił potężne pieniądze...
              >
              > Nie wiem czy komuś coś daje. Pewnie nie. Ale to jest mój wewnętrzny imperatyw.
              Oprócz tego, że uczestniczyłem w tamtych wydarzeniach jak każdy , to jeszcze w pewnym sensie brałem udział w śledztwie bardziej jako świadek niż uczestnik.
              I pewnie dlatego, że jestem świadomy wielu dziwności i kłamstw, przeinaczeń, dezercji polskiego ówczesnego rządu Tuska, nigdy bym nie napisał, że jest to zwykła katastrofa, w dodatku z winy pilotów. Wysluchalem prokuratora Schwartza do konca.
              Jestem wielce ciekaw raportu koncowego.
              Kiedy publicznie oglosi, ze wedlug najlepszych miedzynarodowych ekspertów nic nie wskazuje na wybuchy i zamach.
              I ze poza raportem Komisji Millera nie ma nic.
              Czyli piloci i piloci. Pies z kulawą nogą by nie podbił tego wątku. Więc nie krytykuj, tylko szanuj innych.
              • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 30.08.25, 20:17

Więc nie krytykuj, tylko szanuj innych.
                ..
                Nic nie wniosłeś konkretnego
                Nic nie zrobiłeś..
                A nie szanujesz tego co ja zrobiłem..
                .moje notki..ponad 1000 Tak -tysiac-
                Rzeczowe..dowody ze narracja MAK jest kłamstwem.. znalazłem krytyczne. Niezgodności w Raporcie Laska..mega błędy. W Raporcie NIAR..w opiniach Taylora..Protheroe..a to nie wszystko...
                Cokonkretnie udało cie zrobić w sprawie Smoleńska?
                • bobislaw.borboje ZPN 10.09.25, 10:21
                  Zespół Psychozy Natręctw

niegracz napisał:
                  > moje notki..ponad 1000 Tak -tysiac
                  • niegracz Re: ZPN 10.09.25, 10:59
                    bobislaw.borboje napisała:

> Zespół Psychozy Natręctw
                    >
                    - serio?
                    wg ciebie Prokuratura ma ten Zespół ?
                    - ostatni komunikat Prokuratury:
                    nie wykluczamy żadnej wersji w tym aktu terroru
                    dochodzenie trwa
            • don.kulawy Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 31.08.25, 00:28
              > szczątki też dostarczyły by dowodów

Te, które zakonnica przemyciła w majtkach nic nie dostarczyły. 😅
              • bobislaw.borboje Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 10.09.25, 10:22
                Okazało się, że to (w majtkach) to był stary gaźnik od Łady.
      • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 02.09.25, 08:08
        Przypomnij też że Prokuratura polska nie dokonała żadnych badań wraku...w 2019 prokuratorzy polscy byli w hangarze z szczatkami Tu154 ale mogli się tylko przyglądać co robią ruskie..potem strona polska otrzymała protokoły wykonane przez tuskich speców od..fałszowania
        ..
    • bobislaw.borboje Mnie to już 30.08.25, 22:26
      potwornie nudzi.
      • niegracz Re: Mnie to już 31.08.25, 07:05
        Tali jest poziomPublisi jak bobsleje czy coś tam kulawego..
        Prokuratury to nie nudzi.

I dobrze..
        Widać że śledztwo nie zostanie zakończone w tym roku
        ..gdyż wyszły nowe fakty..są nowe dowody..wynikające z analizy zdarzenia i jak całkiem niedawno podała Prokuratura..rozpatrywane są wszystkie wersje ..w tym działanie osób trzecich
        • bobislaw.borboje Re: Mnie to już 31.08.25, 09:47
          "działanie osób trzecich" czyli Du*y i Sasina.
    • stasi1 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 31.08.25, 07:41
      Pewnie tego nie wiesz ale Polskę nie obowiązuje narracja tego twojego mak. Gdyby nie ty to pewnie nikt by nie pamiętał że coś takiego kiedykolwiek istniało. Tylko na początku rządów Szydło było to oficjalnym stanowiskiem naszych władz, bo nie uznawali naszego raportu
      • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 31.08.25, 07:53
        Manipulujesz.krecisz..pisz o tym czego ty nie wiesz
      • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 31.08.25, 08:03
        Stasi..I inna Publisia..
        Nawet nie przeczytali raportu Laska..nie wiedzą też że Lasek skopiowal i potwierdził narrację MAK..ze dr Klich podpisał się pod zmanipulowanym przez MAK eksperymentem na symulatorze w Moskwie w lipcu 2010..który miał propagandowo potwierdzić wersję MAK..
        .Lasek oszukał władze.. naciągał fakty dane..każdy może to zobaczyć że w Tabeli nr 1 Załącznika nr 4. GEOMETRIA zderzenia...podane są parametry niezgodne z narracja MAK Laska.
        Wg tychparametrow samolot Tu154 nie przeszedł byna wznoszenie..spadł by przed brzoza..opisałem to dokładnie wnotkach na Salonie 24..Lasek podał że na wysokości 9,4m nad ziemią 200m przed brzoza. Silniki pracowały w reżimie poniżej 40 procent obrotów snc..do manewru ho around potrzeba 85+!!!!....taki jest poziom tego pseudo raportu..Lasek naciągał fakty i Fizyke,,aerodynamike. Byle by poprzeć kłamstwa MAK..
        • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 01.09.25, 10:45
          Ludzie boją się o mówić

Woleli by aby kłamstwo smoleńskiej zwyciężyło.. aby pozostała wersja o winie pilotów.. bo..mudieliby przyxna że są Hlupksmi. Ze są naiwni.ze uwierzyli w ruskie kłamstwa...Przypominam ostatni komunikat Prokuratury..rozpatrywane są także wersję kryminalistyczne...faktycznie..coraz bardziej
          • bobislaw.borboje Idź 01.09.25, 18:55
            i wytrzeźwiej.
            • x2468 Re: Idź 13.09.25, 09:45
              Jak widać Russki Standard daje niezłego kopa.
        • stasi1 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 03.09.25, 07:54
          To czemu nawet PiS oficjanie nie twierdzi że ten raport Laska jest do bani? Tylko że to był zamach i dalej cisza
          • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 03.09.25, 09:26
            Czemu???...temu.. politycy nawet gdyby przeczytali dokładnie Raporty jak ja..nic z nich nie zrozumieją..

..a teraz Ty odpowiedź

-skoro sprwa jest oczywista ..dlaczego ????Prokuratura nie kończy postępowania.. ???
            • stasi1 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 06.09.25, 08:55
              polityk nie musi się na wszystkim znać, wystarczy że ma odpowiednich doradców. Jak myslisz o katastrofach lotniczych kto sie lepeij zna? Lasek czy Macierewicz?
              Tego nikt nie wie czemu nie kończy, jak rządził PiS nie kończyli temu że wnioski z raportu były by nie pomyśli władzy, juz za Tuska mieli skończyć na koniec poprzedniego roku. Czemu nie? Gdyb skończyli Trzaskowski pewnie by wygrał wybory
              • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 07.09.25, 07:14
                Lasek zna sie na badaniu wielkich "katastrof lotniczych " czyżby ???
                - w badaniu ilu katastrof lotniczych duzych samolotów pasażerskich brał udział ?
                - w badaniu ilu katastrof samolotów duzych za granicą brał udział ?
                - wyrażasz tylko wiarę w autorytet formalny Laska-
                Lasek sie skompromitował- nawet Ja się znam lepiej !(
                np. Lasek potwierdził sfałszowana przez Rosjan Trajektorie go-around
                - patrz Tabela nr 1 a Załaczniku nr 4 do Raportu Laska

Lasek podaje tem niemozliwe fizycznie parametry go-around!
                gdyby Tu-154 leciał wg tych [parametrow to w goóle by sie nie wznosił przed brzoza tylko spadał jeszcze przy znizaniu sie.. przeciez jak podaje Lasek w odległosci ok 200 m przed brzozą rezim pracy silników był na poziomie 0,4 ciągu nominalnego a manewr go around zaczyna sie gdy silniki sa powyżej ciagu nominalnego !!

to tak jak by ktos twierdził że podjechał pod stromą wzniesienie o nachyleniu 15% cieżarówka na wysokim biegu z predkością 50 km/h i poczatkowo przy ok. 40 procentach mocy! )))

2) Ciągnik siodłowy 40 t – podjazd 15% na „za wysokim” biegu, bez zwiększenia mocy

Zasada: podjazd wymaga trakcyjnej siły na kołach
                Ft F t

co najmniej równej sumie oporów:

Freq=mg (sin⁡θ⏟pochylenie ⁣+ ⁣Crr⏟toczenie)+Daero⏟mały przy 50 km/h

=mg(pochylenie
                ,,
                Typowy ciągnik (13 l) ma moc maks. ~330–380 kW i maks. moment ~2200–2600 Nm – ale to tylko przy właściwym przełożeniu. Jadąc na zbyt wysokim biegu, moment na kołach spada i brakuje zarówno siły

, jak i mocy do utrzymania 50 km/h. Efekt: prędkość spada, kierowca musi zredukować bieg i dodać gazu; inaczej auto zgaśnie albo stanie.

Wniosek drogowy: Próba „podciągnięcia” na 15% bez redukcji i bez większej mocy – nierealna. To dokładny analog lotniczego „go-around na jałowym”.
                4) Puenta do Smoleńska

Jeżeli w danych „go-around” Tu-154M wpisano wznoszenie przy ciągu ~0,4 T_nom i pełnej konfiguracji lądowania, to jest to jakościowo ten sam absurd, co 40-tonowy zestaw próbujący wjechać na 15% na biegu autostradowym i bez dodania mocy. Fizyka mocy i oporów tego nie puści.
                • stasi1 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 07.09.25, 07:27
                  Kto prócz ciebie twierdzi że ty się bardziej znasz na badaniu katastrof lotniczych? W jakich katastrofach lotniczych jest twoje nazwisko w raporcie końcowym/ Jak pisałem nawet PiS nie czepiał się jego pracy, chociaż była nie po ich myśli
                  • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 07.09.25, 23:15
                    Konkretnie masz cos do powiedzenia czy tylko w kółko będiesz wygłaszał Akty Wiary ze z raportami MAK i Laska jest wszystko OK?
                    - Lasek sie zna ???
                    nie widac tego na podstawie jego raportu-
                    tez wierzysz że radiowysokosciomierz mierzy wysokosc samolotu gdy samolot jest przechylony o 120 stopni czyli leci już kołami do góry- a tak podał dr Lasek w raporcie
                    kto ma w tej konkretniej kwestii rację?
                    - dr Lasek czy ja ?
    • stefan4 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 08.09.25, 08:49
      niegracz:
      > Kluczowa Opinia Bieglych Międzynarodowych wsprawie Smoleńska.. miało być gotowe
      > 5 m-cy...( ja bym je zrobił w 2 tygodnie..)

W 2 tygodnie wydałbyś opinię w sprawie tak dużego i zróżnicowanego miasta?!

niegracz:
      > materiały.. dowody..ze naaracja MAK w sprawie 10.04.2010 jest kłamstwem..

Kropka Ci się zacina na klawiaturze.

A więc ta ,,naaracja'' o Smoleńsku ma dotyczyć tylko jednego dnia, tak? Ale przecież to miasto istnieje co najmniej od X wieku. W takiej historii jeden dzień to mniej niż 3 tysiączne promila, rzecz całkowicie zaniedbywalna...

Niegraczu, a jak posuwa się Twoje śledztwo ,,wsprawie'' Gibraltaru z dn. 4.07.1943, gdzie skutecznie zamachnięto się (ale nie wiadomo kto) na nazwistnika obecnego ministra SZ? A kto zamachnął się na konia księcia Józefa Poniatowskiego 19.10.1813, żeby swojego jeźdźca utopił w Elsterze? Wyjaśnisz to w końcu, czy mamy czekać kolejne 212 lat?

Nie zwlekaj, bo histeria Ci tego nie wybaczy!

- Stefan
      • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 08.09.25, 10:21
        stefan4 napisał:

> niegracz:
        > > Kluczowa Opinia Bieglych Międzynarodowych wsprawie Smoleńska.. miało być
        > gotowe
        > > 5 m-cy...( ja bym je zrobił w 2 tygodnie..)
        >
        > W 2 tygodnie wydałbyś opinię w sprawie tak dużego i zróżnicowanego miasta?!
        >
        - a co na to Tfuj lekarz prowadzący ?
        głupkowaty Trollu
    • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 08.09.25, 10:28
      stefan4 stasi
      ==
      jak tu tak mędrkujecie
      wskażcie Mega Błedy dra Laska w tej Tabeli 1 z Załącznika nr 4 do Raportu
      • stefan4 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 08.09.25, 12:15
        niegracz:
        > Mega Błedy

Nie żadna MEGA, tylko MAGA, to właśnie ona jest całkowicie błędna. Naprawdę nie słyszałeś dotąd, że Usawicami rządzi teraz jakiś handlarz nieruchomościami przedstawiający się jako MAGAn (nie mylić z naganem)?

niegracz:
        > dra Laska

Jak Ty wszystko potrafisz dokumentnie pomieszać. Nie chodziło przecież o żaden lasek, tylko o rzekę. Elstera to rzeka. No więc, czy wiesz już, dlaczego koń ks. Poniatowskiego jej nie przepłynął, tylko spadł na dno, niby jakiś samolot gibraltarski? Jeśli nie potrafisz wyjaśnić tajemnicy tego konia, to z czym Ty się zabierasz do znacznie bardziej skomplikowanych samolotów?

- Stefan
    • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 08.09.25, 21:56
      zresztą Lasek..sam stwierdził
      Ocenę końcową pozostawiamy Czytelnikom.
      ale kasę z grantów brał...

Przytoczony ciąg zdarzeń, które doprowadziły do zaistnienia wypadku całkowicie potwierdza powyższe wnioski, zwłaszcza, że dotyczą one lotu, który powinien mieć najwyższy poziom bezpieczeństwa. Ocenę końcową pozostawiamy Czytelnikom. Pracę zrealizowano w ramach grantu KBN O-TOOP 013 25
      Polskie T ow arzystw o M echaniki T eoretycznej i Stosow anej M e c h a n ik a w L o t n ic tw ie M L-XII 2006 BADANIA PRZYCZYN ZDARZEŃ LOTNICZYCH NA PODSTAWIE NEPEŁNYCH DANYCH M a c ie j L a se k Państwowa Komisja Badania Wypadków Lotniczych
    • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 13.09.25, 09:26
      niedługo 11-ta
      w tym roku Polska nie zakończy procesu ustalnia co sie stało w Smolensku
      • x2468 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 13.09.25, 09:52
        Ten husarz bez konia lecz w szyszaku to Niegraczenko?
      • stefan4 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 16.09.25, 09:22
        niegracz:
        > w tym roku Polska nie zakończy procesu ustalnia co sie stało w Smolensku

Jak to, przecież to ,,ustalnie'' od dawna istnieje. Mianowicie w Smoleńsku stało się, że 6 listopada 1611 roku król Polski Zygmunt III Waza nadał Smoleńskowi prawo magdeburskie.

Czy może masz na myśli jakieś nowsze wydarzenie?

- Stefan
        • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 16.09.25, 13:43
          jak Głąbie nie rozumiesz o czym jest wątek to nie trolluj
          • stefan4 Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 16.09.25, 13:56
            niegracz:
            > jak Głąbie nie rozumiesz o czym jest wątek to nie trolluj

Kiedy Ty jesteś tak zabawnie śmieszny z tą Twoją smoleńskofilią, że nie mogę się powstrzymać...

A czy oprócz nostalgicznych wspomnień o tamtym zamierzchłym wypadku lotniczym masz jeszcze jakieś inne zainteresowanie? Choćby grę w oczko, albo kobietki?

- Stefan
            • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 16.09.25, 16:55
              czy naprawdę jesteś aż taki Głupi Stefanie 4?
              jakis zamierzchły wypadek lotniczy ?
              Masz Prokuraturę za Idiotów ?
    • niegracz Re: 10. M-cznica Prokuratury Nie Tlumaczenia 16.09.25, 09:02
      Prokuratura Krajowa informuje:

W nawiązaniu do informacji medialnych Prokuratura Krajowa oświadcza, że nieprawdą jest, jakoby w postępowaniu w sprawie tragedii w Smoleńsku wykluczono którąś z rozważanych przyczyn katastrofy. W śledztwie smoleńskim nadal weryfikowane są wszystkie przyjęte wersje zdarzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka