boggi_dan 26.09.25, 08:06 I wróciło pałowanie górników i hutników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 10:50 boggi_dan: > I wróciło pałowanie górników i hutników. [...] > Z bronią gładkolufową w Sławkowie. Nie potrafiłem znaleźć niczego o pałowaniu. Filmiki faktycznie pokazują demonstrantów oraz policję z pałami i giwerami (nie wiem, po co); ale wygląda na to, że ani jedno ani drugie nie zostało użyte. Policja istotnie przepychała się z demonstrującymi, ale to oznaczało tylko ciągnięcie ich gołymi rękami. PiSowskie łamanie kończyn i grzmocenie metalowymi drągami teleskopowymi nie wróciło. Jeśli masz na ten temat inne informacje, to się nimi podziel, a najważniejsze: PODAJ ŹRÓDŁO dające się sprawdzić. Inaczej jesteś tylko dostarczycielem plotek. Dawniej uprawiały to baby w maglu, a teraz przeniosły się na internetowe fora dyskusyjne. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
bog.dano-1 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 11:46 wpolsce24.tv/polska/-policja-z-bronia-gladkolufowa-na-gornikow-i-hutnikow,48975 Odpowiedz Link Zgłoś
bog.dano-1 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 11:50 Stefan -4 to jest twój problem. Że nie możesz wyszukać sobie wiadomości tylko twoje mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
bog.dano-1 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 12:03 Chyba ciebie. Spadaj dekoderka z tego watku upierdliwy trollu. Mam prawo zmienić nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 12:03 bog.dano-1: > wpolsce24.tv/polska/-policja-z-bronia-gladkolufowa-na-gornikow-i-hutnikow,48975 [...] > Że nie możesz wyszukać sobie wiadomości tylko twoje mądrości. Doceniam fakt, że napisałeś do rymu, wiadomość od razu nabiera wprawdzie nie mądrości, ale dobitności. Przy tym skrzywił Ci się nik; rozumiem, że inaczej podpisujesz swoje dzieła prozatorskie, a inaczej wierszowane. Ten Twój link oczywiście widziałem. W dodatku zajrzałem do środka, o co Ciebie nie podejrzewam. Inaczej wiedziałbyś, że tam nie ma żadnej mowy o pałowaniu. „Zostaliśmy spacyfikowani. Nie stawialiśmy oporu, trzymaliśmy się za ręce, a mimo to policja nas wyszarpywała, wynosiła i spisywała. Całe szwadrony z gładkolufami miały nas zastraszyć” – mówi Rafał Jedwabny, wiceprzewodniczący Komisji Krajowej WZZ Sierpień ’80. Czyli policja rozdzielała, wyprowadzała i zastraszała. Nie wykręcała rąk, nie używała pałek ani metalowych drągów, nie łamała kończyn, nie strzelała. Dokładnie tak, jak napisałem. Tak więc ,,tuskowej'' policji jeszcze daleko do policji ,,kaczyńskiej''. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
bog.dano-1 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 12:08 Ta pokazują lepsze wzorce. stefan4. Może to tobie to pasuje. Mnie nie, także wcześniej za PISu. PS dlaczego nie można nieboraku cię cytować. Co takie zrobiłeś w ustawieniach? Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 12:30 Bo za głupi jesteś Boguś :D stefan4 napisał: >bog.dano-1: > wpolsce24.tv/polska/-policja-z-bronia-gladkolufowa-na-gornikow-i-hutnikow,48975 >[...] > Że nie możesz wyszukać sobie wiadomości tylko twoje mądrości. >Doceniam fakt, że napisałeś do rymu, wiadomość od razu nabiera wprawdzie nie mądrości, ale dobitności. Przy >tym skrzywił Ci się nik; rozumiem, że inaczej podpisujesz swoje dzieła prozatorskie, a inaczej wierszowane. >Ten Twój link oczywiście widziałem. W dodatku zajrzałem do środka, o co Ciebie nie podejrzewam. Inaczej >wiedziałbyś, że tam nie ma żadnej mowy o pałowaniu. > „Zostaliśmy spacyfikowani. Nie stawialiśmy oporu, trzymaliśmy się za ręce, a mimo to > policja nas wyszarpywała, wynosiła i spisywała. Całe szwadrony z gładkolufami miały > nas zastraszyć” – mówi Rafał Jedwabny, wiceprzewodniczący Komisji Krajowej WZZ > Sierpień ’80. >Czyli policja rozdzielała, wyprowadzała i zastraszała. Nie wykręcała rąk, nie używała pałek ani metalowych >drągów, nie łamała kończyn, nie strzelała. Dokładnie tak, jak napisałem. Tak więc ,,tuskowej'' policji jeszcze >daleko do policji ,,kaczyńskiej''. >- Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 12:55 Splyń z mojego wątku upierdliwy dziadersie. Co wyciągasz moje zdjęcia z profili fejsbukowych. I włóczysz się po forach bez żadnego celu starvos. Paszol. marecky81 napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 13:07 Kto to jest starvos? Wyszukiwarka forum nie nie wyrzuca. Chcesz się nauczyć cytować, bo-gusiu? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 12:42 bog.dano-1: > dlaczego nie można nieboraku cię cytować. ??? Pierwsze słyszę. Jakoś inni dają radę... Może zapytaj starszej siostrzyczki, albo pana Miecia, czy jak tam nazywa się Twój gospodarz domu, co trzeba nacisnąć, żeby zacytować. Jeśli ani dzieci z podwórka, ani pani w Twojej szkole nie pomogą, to spójrz na prawą stronę okna, kliknij ,,USTAWIENIA'', następnie ,,ZNAJOMI'' i sprawdź, czy może sam mnie zablokowałeś, a potem o tym zapomniałeś. W takim przypadku powinienem Cię przeprosić za odsyłanie po poradę do dzieci, zamiast do współpacjentów w Domu Spokojnej Starości. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 12:57 stefan4 napisał: > bog.dano-1: > > dlaczego nie można nieboraku cię cytować. > > ??? > Pierwsze słyszę. Jakoś inni dają radę... > > Może zapytaj starszej siostrzyczki, albo pana Miecia, czy jak tam nazywa się Tw > ój gospodarz domu, co trzeba nacisnąć, żeby zacytować. > > Jeśli ani dzieci z podwórka, ani pani w Twojej szkole nie pomogą, to spójrz na > prawą stronę okna, kliknij ,,USTAWIENIA'', następnie ,,ZNAJOMI'' i sprawdź, czy > może sam mnie zablokowałeś, a potem o tym zapomniałeś. W takim przypadku powi > nienem Cię przeprosić za odsyłanie po poradę do dzieci, zamiast do współpacjent > ów w Domu Spokojnej Starości. > > - Stefan > Jest ok. Ja pomyliłem logowanie. Pisze na prywatnym forum. I dlatego wyszło sorry. To stary nick mi się wkleił. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 13:35 Ciebie to nic nie przebije starvos. Nawet jak na forum kobiecym udajesz kobietę i te durne sygnaturki o bywalca. Żałosny człowieku. Masz wyjątkowo dużo czasu by się włóczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 13:42 :D :D :D teodor-k Re: Do audytorów z Olgino 03.03.23, 22:53 Przecież starvos i ta ola .ala .g to lajtova .Nie ogarniesz czaczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 10:11 Siepacze Kaczyńskiego w trakcie protestów metalowymi pałkami teleskopowymi łamali kobietom ręce i okładali je po plecach i głowach. Ziobro polecał prokuratorom umarzać postępowania. Co do górników - każdy podatnik w Polsce miesięcznie dopłaca do węgla 8000 zł !!! Polski węgiel to nie biznes a zakała dojąca przez dziesięciolecia podatniczą kasę. Górnicy to ludzie ludzie rozumni i wiedzą, że wielkimi krokami zbliża się nieuchronna restrukturyzacja. Połowa dodejdzie na emerytury a reszta się przekwalifikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k niestety , tak... 26.09.25, 10:50 weteran-czasu napisał: > Polski węgiel to nie biznes a zakała dojąca przez dziesięciolecia podatniczą ka > sę. > Górnicy to ludzie ludzie rozumni i wiedzą, że wielkimi krokami zbliża się nieuc > hronna restrukturyzacja. > Połowa dodejdzie na emerytury a reszta się przekwalifikuje. rzadko sie z toba zgadzam, ale tu masz racje. - a co wyciagna od Rzadu (kazdego) - to ich. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: niestety , tak... 26.09.25, 12:50 Ale Polacy chcą na nich płacić, więc ciągną dalej. W końcu mamy węgla na 200 lat. A że drogiego to już inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: niestety , tak... 26.09.25, 13:27 stasi1 napisał: > Ale Polacy chcą na nich płacić, więc ciągną dalej. W końcu mamy węgla na 200 la > t. A że drogiego to już inna sprawa Nic to nie ma do rzeczy. Możemy eksportować z Niemiec. Jak są problemy do rozwiązania. To ten rząd reaguje nasłaniem policji, czyli ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: niestety , tak... 26.09.25, 13:45 Wiki: Zmotoryzowane Odwody Milicji Obywatelskiej (ZOMO). Impulsem do powołania ZOMO były wydarzenia poznańskiego czerwca 1956, które ukazały brak przygotowania wojska i milicji do pacyfikowania dużych rozruchów ulicznych. Formalną podstawę do utworzenia ZOMO stanowiła uchwała Rady Ministrów PRL z 4 grudnia 1956(A. Dudek podaje inną datę tej uchwały, tj. Wigilia, 24 grudnia 1956[6]). Pierwsze wytyczne dotyczące pełnienia przez nie służby zostały wprowadzone rozkazem Komendanta Głównego MO z dnia 17 lipca 1957 (rozkaz nr 5/57). ZOMO funkcjonowało na zasadach wojskowych i było skoszarowaną formacją paramilitarną. Od 1973 zaczęto do niej rekrutować poborowych, by odbywali w tych oddziałach zasadniczą służbę wojskową. .... Oddziały ZOMO zostały rozwiązane 7 września 1989 rozporządzeniem ministra MSW jako negatywny i powszechnie znienawidzony symbol władzy PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: niestety , tak... 28.09.25, 07:50 Najczęściej eksportuje się do, nie z . A czy jak PiS miał problemy z kobietami i nasyłqał na nie policję to też byłeś przeciw? Jak dla mnie lepiej nasłać policję na górników, niż na kobiety. Kobiety nam sie przydadzą, a górników, węglowych, można było by już od nowego roku wysłać na trawkę i nic by się nie stało Odpowiedz Link Zgłoś
bog.dano-1 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 12:01 weteran-czasu napisał: > Siepacze Kaczyńskiego w trakcie protestów metalowymi pałkami teleskopowymi łama > li kobietom ręce i okładali je po plecach i głowach. Ziobro polecał prokurator > om umarzać postępowania. > Co do górników - każdy podatnik w Polsce miesięcznie dopłaca do węgla 8000 zł ! > !! > Polski węgiel to nie biznes a zakała dojąca przez dziesięciolecia podatniczą ka > sę. > Górnicy to ludzie ludzie rozumni i wiedzą, że wielkimi krokami zbliża się nieuc > hronna restrukturyzacja. > Połowa dodejdzie na emerytury a reszta się przekwalifikuje. > Dokładnie 10 lat temu służby tuskowe strzelały do górników. Lali i pryskali gazem rolników. Czyli fajny wzorzec powielają od innych. Wcześniej byli to wyborcy PiS, którzy....piją, biją żony i pracą się nie splamili? Mówił to najbardziej zapracowany w UE. Teraz padło na mieszańców wsi, których trzeba wyedukować,głupi, nie potrafią interpretować faktów ani docenić sukcesów obecnie nam panujacych. Ze spotkania z fanami 'o głupich wieśniakach jako występ przypadkowej osoby' wypowiedziała się nikt inny, jak przypadkowa pani Anna Jurczak, dyrektorka biura „śledczego” europosła KO Dariusza Jońskiego. Miało być lepiej praworządnej. I gdzie to jest? Człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Wrócił Tusk 26.09.25, 14:32 A juz myslalem ze "sbafca" wydal rozkaz aby internowali Tuska a on wrocil, cieee. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Wrócił Tusk 28.09.25, 10:24 boggi_dan napisał: > I wróciło pałowanie górników i hutników. Nie za mocne uproszczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
laina.haase Re: Wrócił Tusk 30.09.25, 11:01 boggi_dan napisał: > I wróciło pałowanie górników i hutników. Jak w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś