Dodaj do ulubionych

wiosna wystartowała

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 18:49
no pomidorów prawdziwych jeszcze nie ma, ale botwinka jest. W zwiażku z tym
risotto z botwinką, które czekało bodaj 2 miesiące (inspiracja z ksiązki "pod
słońcem Toskanii)

Obserwuj wątek
    • kociamama Re: wiosna wystartowała 27.04.04, 18:54
      Wiosna nastraja mnie surowkowo.

KOmbinacje rzodkiewek, ogorka, pomidora i zieloneej cebulki przyprawione tylko
      czosnkiem i oliwa, no moze troche pieprzu kolorowego, swietnie wydobywaja smak
      warzyw, mniam.

Pozdrawiam,
      Kociamama.
    • hania55 Re: wiosna wystartowała 27.04.04, 18:55
      Przepis, przepis, przepis! U mnie dzisiaj będzie risotto z mieszanką owoców
      morza (mrożonka) + duuużo mrożonych ziół. Czyli jeszcze przednówkowo. Ale za to
      na śniadanie - jajecznica z prawdziwym szczypiorkiem z ogródka!
      • Gość: giezik Re: wiosna wystartowała IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 22:04
        przepis:
        risotto nomalnie. Tuz pod koniec gotowania na patelni i malej ilosci oliwy
        przesmazyc czoasnek i pocieta botiwnke - ale tylko tak, zeby niceo zmiekla a
        nie "zbrejowala sie". Dodac do ryżu, wymieszać i włuala
    • hania55 jeszcze a propos risotto i wiosny 27.04.04, 19:02
      Nie mogę się doczekać na risotto ze szparagami. I na zupę krem ze szparagów. I
      na szparagi pod beszamelem. I na szparagi z masłem i z parmezanem. I na
      szparagi na zimno z sosem majonezowym. I w ogóle na szparagi.

Ale tak najbardziej, najbardziej tęsknię za prawdziwymi pomidorami. Już mi
      nawet dawkowane po aptekarsku sycylijskie pomidorki koktajlowe (przynajmniej
      pachną i mają pomidorowy smak) nie zagłuszają tęksknoty za normalnym pomidorem.
    • Gość: Marghe_72 Re: wiosna wystartowała IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.04, 19:12
      Kurczaki, nie wiem jakim cudem, ale pomidory które kupiłam pachną krzakiem
      (czyli tak jak należy :) ), są miekkię.. nie trącą plastikiem. No i na dodatek
      są smaczne:) , Sparzone wrzątkiem "rozbierają" sie natychmiast..

Pomidorowa M.
      • hania55 Re: wiosna wystartowała 27.04.04, 19:14
        Ach, Marghe, szczęściaro... Na razie trafiłam na takie, które były ok, ale to
        jeszcze nie było to. Czekam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka