Gość: giezik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 18:49 no pomidorów prawdziwych jeszcze nie ma, ale botwinka jest. W zwiażku z tym risotto z botwinką, które czekało bodaj 2 miesiące (inspiracja z ksiązki "pod słońcem Toskanii) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociamama Re: wiosna wystartowała 27.04.04, 18:54 Wiosna nastraja mnie surowkowo. KOmbinacje rzodkiewek, ogorka, pomidora i zieloneej cebulki przyprawione tylko czosnkiem i oliwa, no moze troche pieprzu kolorowego, swietnie wydobywaja smak warzyw, mniam. Pozdrawiam, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: wiosna wystartowała 27.04.04, 18:55 Przepis, przepis, przepis! U mnie dzisiaj będzie risotto z mieszanką owoców morza (mrożonka) + duuużo mrożonych ziół. Czyli jeszcze przednówkowo. Ale za to na śniadanie - jajecznica z prawdziwym szczypiorkiem z ogródka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: wiosna wystartowała IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 22:04 przepis: risotto nomalnie. Tuz pod koniec gotowania na patelni i malej ilosci oliwy przesmazyc czoasnek i pocieta botiwnke - ale tylko tak, zeby niceo zmiekla a nie "zbrejowala sie". Dodac do ryżu, wymieszać i włuala Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 jeszcze a propos risotto i wiosny 27.04.04, 19:02 Nie mogę się doczekać na risotto ze szparagami. I na zupę krem ze szparagów. I na szparagi pod beszamelem. I na szparagi z masłem i z parmezanem. I na szparagi na zimno z sosem majonezowym. I w ogóle na szparagi. Ale tak najbardziej, najbardziej tęsknię za prawdziwymi pomidorami. Już mi nawet dawkowane po aptekarsku sycylijskie pomidorki koktajlowe (przynajmniej pachną i mają pomidorowy smak) nie zagłuszają tęksknoty za normalnym pomidorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: wiosna wystartowała IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.04, 19:12 Kurczaki, nie wiem jakim cudem, ale pomidory które kupiłam pachną krzakiem (czyli tak jak należy :) ), są miekkię.. nie trącą plastikiem. No i na dodatek są smaczne:) , Sparzone wrzątkiem "rozbierają" sie natychmiast.. Pomidorowa M. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: wiosna wystartowała 27.04.04, 19:14 Ach, Marghe, szczęściaro... Na razie trafiłam na takie, które były ok, ale to jeszcze nie było to. Czekam :-) Odpowiedz Link Zgłoś