Dodaj do ulubionych

Tusk nie kłamał, wojna w Polsce już jest

16.01.26, 11:59
Tusk ma rację ! Chcemy czy nie, to już jest wojna z wyhamowaną agresją. > Ciekawy link.

www.youtube.com/watch?v=1FiI81MgBlY
Obserwuj wątek
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Tusk nie kłamał, wojna w Polsce już jest 16.01.26, 12:10
      Jest od dawna. Rozpoczęcie tej wojny można datować mniej więcej w czasach dojścia bliźniaków do władzy, więc nikt tu Ameryki nie odkrył.
      • j-k ale, ale... 16.01.26, 16:43
        to.ja.pies.na.czarnych napisała:
        > Jest od dawna. Rozpoczęcie tej wojny można datować mniej więcej w czasach dojśc
        > ia bliźniaków do władzy, więc nikt tu Ameryki nie odkrył.

ale jeden z blizniakow od dawna nie zyje

a "zero-emisyjna" Banda Bruxelska nadal kwitnie.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: ale, ale... 16.01.26, 17:34
          Pisior mu na grób. Co naszkodził to jest jego.
          • moingeal Re: ale, ale... 17.01.26, 12:58
            Polityka jest brudną, skomplikowaną grą, polegająca na zakulisowych układach i tajemnych machinacjach, zwykli ludzie zaś są jedynie pionkami w tej grze. W Polsce, ludzie boją się wypowiadać prawdę najbardziej oczywistą, jeżeli ta prawda sprzeciwia się powszechnie ulubionym bzdurstwom, którym hołduje solidarnie całe społeczeństwo.
            Niemcy są obecnie pierwszym wrogiem Polski. W tym przypadku nie wyobrażam sobie wspólnej europejskiej armii Polski i Niemiec. Ja mam z wrogiem walczyć przeciwko Rosji w obcej wojnie ?
            Jak gdzieś jedzie czołg, a ludzie ostrzeżeni się nie usuwają – to ich prawo. Wolny człowiek w wolnym kraju ma prawo dać się rozjechać. Na tym polega liberalizm. W obliczu wojny gdzie są te wolne kobiety z piorunami i pianą na ustach które opluwają policjantów ? Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
    • privus Re: Tusk nie kłamał, wojna w Polsce już jest 17.01.26, 13:16
      Ta wojna już trwa co najmniej od 2005 r. Czy z wyhamowaną agresją? Może raczej nie zawsze tak widoczną.
      • moingeal Re: Tusk nie kłamał, wojna w Polsce już jest 17.01.26, 14:33
        W rachunkach za prąd nieuzasadniona nienawiść jest widoczna. Zakazy, nakazy, kary i kolejne agresywne Unijne wytyczne dla urzędów i policji. Jeśli nie wyjdziemy z Rosyjskiej komunistycznej Unii to Niemcy nas zniszczą. Niemcy są naszym politycznym wrogiem.
        • j-k przeceniasz ich role... 17.01.26, 17:14
          moingeal napisała:
          Niemcy są naszym politycznym wrogiem

przeceniasz ich role i mozliwosci...

pamietam ten kraj (jeszcze przed zjednoczeniem) gdy tu przyjechalem . wszystko funkcjonowalo nalezycie.

dzis malo co nalezycie tu funkcjonuje .- a pociag, ktory przyjezdza zgodnie z rozkladem jazydy - jest wyjatkiem....
        • stefan4 Re: Tusk nie kłamał, wojna w Polsce już jest 18.01.26, 10:37
          moingeal:
          > Niemcy są naszym politycznym wrogiem.

Jakbym słyszał towarzysza Gomułkę Władysława 60 lat temu. Minęły 3 pokolenia — i oto odzywa się przeszłość...

Gdzie Ty przechowałeś tą swoją prehistoryczną nienawiść w stanie nietkniętym?

- Stefan
    • boggi_dan Re: Tusk nie kłamał, wojna w Polsce już jest 18.01.26, 11:03
      Wojna polsko-polska . Codziennie na tym forum🤪
    • privus Re: Tusk nie kłamał, wojna w Polsce już jest 21.01.26, 23:41
      Fakt:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka