Dodaj do ulubionych

Suweren chce zostać w UE

25.05.26, 23:06
Zgadzam się z Nim. A Forumowicze?

wiadomosci.wp.pl/polacy-chca-wyjsc-z-ue-ten-sondaz-mowi-wszystko-7289605777516704a
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Suweren chce zostać w UE 25.05.26, 23:26
      Chcemy wyjść z Afryki i Bliskiego Wschodu, który okupuje zachodnie terytoria kontynentu po Gibraltar. Moczar miał rację, że trzeba je wyzwolić...
    • j-k E tam. moj Idol Seweryn wyjechal do USA 25.05.26, 23:47
      a potem wrocil do Anglii

www.youtube.com/watch?v=uTPiK5jnJAY&list=RDuTPiK5jnJAY&start_radio=1
      • opa34 Re: E tam. moj Idol Seweryn wyjechal do USA 26.05.26, 00:06
        Pajac
        • j-k Re: E tam. moj Idol Seweryn wyjechal do USA 26.05.26, 00:31
          opa34 napisał(a):

jak zwykle - byle co.

masz ance do muzyki Seweryna, bidoku ?
          • no-popis Re: E tam. moj Idol Seweryn wyjechal do USA 26.05.26, 06:47
            j-k napisał:

> opa34 napisał(a):
            >
            >
            > jak zwykle - byle co.
            >
            >
            > masz ance do muzyki Seweryna, bidoku ?
            To PrOstacki frustrat.
    • opa34 Re: Suweren chce zostać w UE 26.05.26, 00:07
      Super Express
    • no-popis Re: Suweren chce zostać w UE 26.05.26, 06:45
      superspec2 napisał:

> Zgadzam się z Nim. A Forumowicze?
      >
      > wiadomosci.wp.pl/polacy-chca-wyjsc-z-ue-ten-sondaz-mowi-wszystko-7289605777516704a
      Trzeba być w UE. Nie należy wykonywać żadnych pochopnych kroków w osamotnieniu z szabelką w dłoni.
      Trzeba wybrać rząd, który przyczyni się do zmian politycznych w uE a więc bez przewagi PiS, który podpisywał wszystko "ale się brzydził" ale z Konfederacją w pozycji dominującej a przynajmniej istotnej.
      Okoliczności pojawią się za kilka lat jak zadłużona po uszy ze słabą gospodarką UE, w recesji, zrobi to co zawsze działo się z komuną, upadnie.
      • rysiek15 Re: Suweren chce zostać w UE 27.05.26, 13:17
        Obecny Eueokołchoz nigdy się nie zreformuje, przynajmniej do czasu kiedy w UE przewodzić będą Niemcy,
        • opa34 Re: Suweren chce zostać w UE 27.05.26, 13:25
          Cyngielu pisowski:UE to nie Niemcy. Decyzje zapadają wspólnie.
          Rada UE: każdy kraj ma głos. Większość spraw przechodzi większością kwalifikowaną - trzeba 55% krajów reprezentujących min. 65% ludności UE. Same Niemcy mają 16% ludności UE, więc nie przejadą nic same.
          • rysiek15 Re: Suweren chce zostać w UE 27.05.26, 13:35
            Cyngielu pisowski:UE to nie Niemcy

Dziadu, nie jesteś w stanie mnie obrazić, jak mieszkałem kiedyś w Niemczech i najbardziej gardziłem takimi jak ty, Polskimi Niemcami, Niemcy też gardzą takimi doopkami jak ty.
            • opa34 Re: Suweren chce zostać w UE 27.05.26, 13:43
              Ja ja naturlisz
              • rysiek15 Re: Suweren chce zostać w UE 27.05.26, 13:48
                opa34 napisał(a):

> Ja ja naturlisz

Nawet, nie potrafisz tego napisać po niemiecku - "Polaku, niemiecki,"
                Du bist ein Arschloch
                • opa34 Re: Suweren chce zostać w UE 27.05.26, 13:59
                  youtu.be/VHrcJ_qOtXU?si=pXK9gxa6enLRByiM
                • stefan4 nie przesadzaj z wyzwiskami 27.05.26, 16:36
                  opa34:
                  > Ja ja naturlisz

rysiek15:
                  > Nawet, nie potrafisz tego napisać po niemiecku

Na pewno potrafi, każde dziecko w Polsce potrafi, najwyżej zapomni o umlaucie. Ale czasem ludzie robią takie przekręty/dowcipy językowe; np. mówią
                      • ,,nie ma wszystkich szklanek w szafie'' zamiast ,,brakuje mu piątej klepki'', albo
                      • ,,piss on Kate'' zamiast ,,piece of cake'', albo
                      • ,,rozwitka się boi'' zamiast ,,razwiedka bojom''.

rysiek15:
                  > Du bist ein Arschloch

Bardzo Cię zdenerwował tym ,,naturliszem''? Bo inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć tak wulgarnej reakcji.

- Stefan
                  • rysiek15 Re: nie przesadzaj z wyzwiskami 27.05.26, 20:05

Bardzo Cię zdenerwował tym ,,naturliszem''? Bo inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć tak wulgarnej reakcji.

Proponuję przeczytać moje komentarze ze zrozumieniem, dlaczego tak napisałem.
                    Ja, od niego usłyszałem podobne słowa.
            • no-popis Re: Suweren chce zostać w UE 28.05.26, 05:36
              rysiek15 napisał:

> Cyngielu pisowski:UE to nie Niemcy
              >
              > Dziadu, nie jesteś w stanie mnie obrazić, jak mieszkałem kiedyś w Niemczech i n
              > ajbardziej gardziłem takimi jak ty, Polskimi Niemcami, Niemcy też gardzą takimi
              > doopkami jak ty.
              Ty jeszcze nie wiesz, że król jest nagi. Cynglu eSBecki.
          • no-popis Re: Suweren chce zostać w UE 28.05.26, 05:35
            opa34 napisał(a):

> Cyngielu pisowski:UE to nie Niemcy. Decyzje zapadają wspólnie.
            To podobnie jak za PRL wybieraliśmy posłów. Demokratycznie głosowaliśmy w Twoim ulubionym ustroju. Każdy miał sów głos.
            To neokomuna jak tamta była komuną.
    • hordol nie wierzę w rewitalizację unii 26.05.26, 07:01
      w sumie tak żle i tak niedobrze.
    • no-popis Re: Suweren chce znowu wierzyć w "socjalizm" 26.05.26, 07:29
      superspec2 napisał:

Od czasu kiedy UE zaczęła się zmieniać z paktu gospodarczego w pakt polityczny a od 2008 roku wręcz w państwo w oparciu o proroctwa Orwella z "1984" to dołowała ekonomicznie i gospodarczo. Załączam Ci zestawienie PKB USA i UE od 1993 roku (powstanie UE).
      Suweren zapomniał, że po takim, komuno-socjalistycznym rozpasaniu gospodarka najczęściej upada a państwa toną w długach i ....odnowa Odnowa :)
      Polecam załącznik
      • superspec2 Re: Suweren chce znowu wierzyć w "socjalizm" 26.05.26, 09:16
        Ale z punktu widzenia Kraju nie jest źle. PFR zwrócił uwagę, że największym odbiorcą polskiego eksportu są kraje UE, do których trafia 75 proc. polskiej sprzedaży zagranicznej.

businessinsider.com.pl/gospodarka/wzrost-polskiego-eksportu-po-pierwszym-kwartale-to-zasluga-trzech-grup-produktow/9grcqdc
        • no-popis Re: Suweren chce znowu wierzyć w "socjalizm&# 27.05.26, 10:34
          superspec2 napisał:

> Ale z punktu widzenia Kraju nie jest źle. PFR zwrócił uwagę, że największym odb
          > iorcą polskiego eksportu są kraje UE, do których trafia 75 proc.
          PFR to tylko keden z.muzyków grających w rządowo unijnej orkiestrze pod batutą kanclerza Niemiec.
          UE jest obecnie najwolniej rozwijającym się regionem świata - i to jest bardzo źle.
      • superspec2 Re: Suweren chce znowu wierzyć w "socjalizm" 27.05.26, 10:20
        Amerykański cud na kredyt?

www.pb.pl/najwiekszym-wierzycielem-ameryki-sa-sami-amerykanie-dlug-usa-przekroczyl-juz-39-bilionow-dolarow-1261736
        • no-popis Re: Suweren chce znowu wierzyć w "socjalizm&# 27.05.26, 10:32
          superspec2 napisał:

> Amerykański cud na kredyt?
          >
          > www.pb.pl/najwiekszym-wierzycielem-ameryki-sa-sami-amerykanie-dlug-usa-przekroczyl-juz-39-bilionow-dolarow-1261736

Zrzucają też stonkę ziemniaczaną.
          • superspec2 Re: Suweren chce znowu wierzyć w "socjalizm&# 27.05.26, 10:44
            Polski cud też jest na kredyt
          • rysiek15 Re: Suweren chce znowu wierzyć w "socjalizm&# 27.05.26, 13:19

Zrzucają też stonkę ziemniaczaną.

I biją murzynów ........
            • no-popis Re: Suweren chce znowu wierzyć w "socjalizm&# 28.05.26, 05:38
              rysiek15 napisał:

>
              > Zrzucają też stonkę ziemniaczaną.
              >
              > I biją murzynów ........
              Rząd Tuska powinien im wysłać śpiwory dla bezdomnych jak to zrobił, również antyamerykanista, Jerzy Urban.
    • negativum To się Żurek ugotował 27.05.26, 20:37
      Sąd stwierdził jednoznacznie, że Żołnierz Polski ma prawo używać broni do ochrony granic Polski.
      Inaczej wydawano by im broń na kapiszony.
      Herr Donald będzie niezadowolony. Jak to, Żołnierz oddał strzały ostrzegawcze. Nie ranił nikogo, ale pokazał, że strzeże RP. Idąc tokiem myślenia Herr Donalda, na co nam armia? Wystarczą pistolety na kapiszony, sprzedawane na odpustach.

x.com/kpajaczkowska/status/2059600805657788558
      • superspec2 Re: To się Żurek ugotował 27.05.26, 22:13
        www.us-debt-clock.com/

for.org.pl/tag/licznik-dlugu/
      • no-popis Re: To się Żurek ugotował 28.05.26, 05:39
        negativum napisał:

> Sąd stwierdził jednoznacznie, że Żołnierz Polski ma prawo używać broni do ochro
        > ny granic Polski.
        Tym idiotom i ich artystom są musi o tak podstawówek kwestii wyjaśniać.
        Tusk działał tu zgodnie z instrukcjami Putina.
    • czciborwielki Ale PiS nie chce 27.05.26, 23:16
      superspec2 napisał:

>
      > wiadomosci.wp.pl/polacy-chca-wyjsc-z-ue-ten-sondaz-mowi-wszystko-7289605777516704a

Ale PiS nie chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka