Dodaj do ulubionych

Widacki kontra Wasserman

IP: *.vc.shawcable.net 02.12.04, 03:07
W ten sposob mozna i papieza sponiewierac.
Tez spotykal lobuzow.
Ten cyrk powinno sie juz dawno rozwiazac.
Miejsce niepelnosprawnych umyslowo jest w calkiem innym budynku niz sejmowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Yankee Komisja jest jedyna szansa dla Polski oczyscic SYF IP: *.res.east.verizon.net 02.12.04, 03:29
      nagromadzony od 15 lat. Jezeli komisja tego nie wyjasni teraz, to zlodzieje na
      przyszlosc bede dzialac bezkarniej i wyrachowaniej. Tak wiec ShAwman mysl co
      piszesz !
      • Gość: precz.z.szambem Spojrzmy realnie: czy Kulczyk, majac ... IP: 206.54.158.* 02.12.04, 03:40
        nieograniczone srodki do swojej dyspozycji, nie mogl wybrac (kupic) sobie
        najbardziej wzietego (i nieposzlakowanego) prawnika z polskiej (lub
        zagranicznej) palstery ? Mogl, ale zamiast tego wybral kogos uwiklanego w
        niejasne interesy i uklady.

Dlaczego ? Bo sam jest czescia potwornie brudnej sceny politycznej, gdzie
        brudna reka brudna reke trzyma w szachu.

A wszystko razem to jedno wielkie szambo. Trzeba je wreszcie spuscic do morza.
        • Gość: yankee Spogladam na to szambo realnie od 15 lat i dawno IP: *.res.east.verizon.net 02.12.04, 03:55
          bylo oczywiste ze w Polsce dzieje sie duzy burdel. Nie wiem czy trzeba bylo
          byc poza Polska (mieszkam w US) zeby to widziec. Ciesze sie ze w koncu wszystko
          wychodzi na jaw. Trzeba dobic do nas zeby budowac na czysto od nowa. Mam
          nadzieje ze komisja wytrwa.
          • Gość: BOLIGLOWA LOKAJ KULCZYKA KONTRA KOMISJA SEJMOWA. MANY,MANY. IP: *.sympatico.ca 02.12.04, 06:12
            GW przedstawia prace WYSOKIEJ KOMISJI SEJMOWEJ jako rzecz zadziwiajaca.
            Glownym celem prac KOMISJI jest doprowadzenie do powstania PROKURATORII co jest
            zgodne z interesem panstwa.
            • Gość: polak Re: normalka IP: *.icpnet.pl 02.12.04, 08:38
              a ja glupi myslałem, że sejm jasno okreslił cele działania komisji:
              orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/strkomnad4?OpenAgent&SORN
              • reset_okraglostolowej_kolonii "PELNOMOCNIK" BANDYTA - TO POTWARZ DLA NARODU! 02.12.04, 10:07
                Jak Komisja Sejmowa moze tolerowac zeby jeden z glownych graczy MAFII (ow
                "mecenas") mogl legalnie dzialac wobec Sejmowej Komisji ?!!
                I moze jeszcze oskarzac Ja? (I moze zeby wykluczac najaktywniejszych czlonkow
                Komisji ??)

DOSYC TYCH KPIN !!!
                • reset_okraglostolowej_kolonii STOP !! DO SEJMU BANDYTOM WSTEP WZBRONIONY!!! 02.12.04, 10:14

TO NAJPILNIEJSZA TERAZ SPRAWA, zeby wyjasnic czy "mecenas" jest czlowiekiem
                  mafii i GANGSTEROW!

Sejmowa Komisja Sledcza nie moze DAC SIE ZESZMACIC pozwalajac sobie na to abu
                  GANGSTERZY OTWARCIE WYSTEPOWALI PRZED- oraz PRZECIW- NIEJ !!!

TEGO WYMAGA POWAGA TEJ INSTYTUCJI!
                  OSTATNI AUTORYTET OBRONCOW PRAWA W TYM PANSTWIE SIE CHWIEJE PRZY RADOSNYM
                  WSPOLUDZIALE ROSYJSKIEGO WYWIADU, MAFII, SKORUMPOWANYCH "POLITYKOW" tzw.
                  "LEWICY"

BYLE SKOPAC POLSKE JAK NAJBARDZIEJ (ABY JA POTEM ROZEDRZEC JAKO LUPY)!
                • Gość: sldupstein Re: "PELNOMOCNIK" BANDYTA - TO POTWARZ DLA NARODU IP: 208.192.192.* 02.12.04, 18:01
                  ta komisja to jedyna szansa dla Polakow
                  aby pozbyc sie kryminalnej mafii przy wladzy

problem w tym ze komisja liczy za malo
                  czlonkow azeby rozpracowac to mafijne bagno

pozatym komisja musi sie zmagac
                  z wewnetrznymi (celinski i spka)
                  i zewnetrznymi (rzadzaca mafia i media
                  polskojezyczne jak GW, tvp, ntv itp)
                  agentami
                  probujacymi ja rozwalic ..
                  • Gość: Niezgodny Re: "PELNOMOCNIK" BANDYTA - TO POTWARZ DLA NARODU IP: 82.160.71.* 02.12.04, 19:41
                    "PELNOMOCNIK BANDYTA" - gdzie dowody na takie określenie. Jak nie masz innych
                    argumentów jak takie kalumie to lepiej się nie wypowiadaj, nie przynoś wstydu
                    polakom.

• Gość: bruner out! Re: "PELNOMOCNIK" BANDYTA - TO POTWARZ DLA NARODU IP: *.oc.oc.cox.net 03.12.04, 02:36
                    Gość portalu: sldupstein napisał(a):

> ta komisja to jedyna szansa dla Polakow
                    > aby pozbyc sie kryminalnej mafii przy wladzy
                    >
                    > problem w tym ze komisja liczy za malo
                    > czlonkow azeby rozpracowac to mafijne bagno
                    >
                    > pozatym komisja musi sie zmagac
                    > z wewnetrznymi (celinski i spka)
                    > i zewnetrznymi (rzadzaca mafia i media
                    > polskojezyczne jak GW, tvp, ntv itp)
                    > agentami
                    > probujacymi ja rozwalic ..

pierwszy robi w gacie
                    wiec zaangazowal
                    wszystkich dyspozycyjnych -
                    prokurature z olejnikiem, abw,
                    sdpl, sld w sejmie, michnicze
                    media gw, tvn itp. -
                    aby zniszczyc komisje,
                    ale nie z nami te nr.y bruner !
              • Gość: zgredek ty polak jesteś głupi z całkiem innego paragrafu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 17:59
          • Gość: Niezgodny Re: Spogladam na to szambo realnie od 15 lat i da IP: 82.160.71.* 02.12.04, 20:42
            yankee napisał - "Nie wiem czy trzeba bylo byc poza Polska (mieszkam w US) zeby
            to widziec. Ciesze sie ze w koncu wszystko wychodzi na jaw. Trzeba dobic do nas
            zeby budowac na czysto od nowa." Nie trzeba, ja mieszkam w Polsce i też widzę
            co się dzieje, Yankesi nie muszą nas uczyć polityki, u was i u nas jak w każdej
            społeczności są ludzie uczciwi, nieuczciwi a nawet przestępcy. Politycy w
            walce o władzę stosują czasem metody pozaprawne (np. sfałszowane wybory na
            Ukrainie)i przeważnie uchodzi im to bezkarnie (mają imunitety), najgorzej jest
            gdy polityk, mający wpływ na decyzje gospodarcze, da się skorumpować, na
            takiego nie ma rady, należy czekać na koniec jego kadencji i więcej go nie
            wybierać. W stanach "Kampania Wyborcza" kosztuje miliony, najuczciwszego ale
            biednego nie stać na to i nie ma żadnych szans na osiągnięcie jakiegokolwiek
            poważnego stanowiska. U nas też, jak to w "Demokracji" zaczyna być podobnie,
            uczciwy ale biedny nie ma szans nawet na mandat radnego w gminie, a co mówić o
            sejmie. Mamy taką ordynację wyborczą, ale to już inna bajka. Wasza demokracja
            liczy już ponad dwieście lat nasza nie osiągnęła nawet dwadzieścia, więc my
            ucząc się na błędach mamy szansę jeszcze coś osiągnąć i nie musimy naśladować
            nikogo. Ja myślę że nie warto "dobijać" do was bo w waszej polityce jest
            też "duży burdel".Komisja już powoli przyznzje się do popełnionego błędu, może
            nareszcie zajmie się sprawą Orlenu i mam nadzieję że jej sejm nie rożwiąże.
        • Gość: polak Re: Spojrzmy realnie: bo ktoś nie mysli IP: *.icpnet.pl 02.12.04, 08:43
          mimo usilnych staran nie udao mi sie odkryc zasad logiki, którą stosowałes w tym
          co napisales. no po prostu nie rozumiem tego twojego "dlaczego?";-) wyjasnij
          więc moze jeszcze raz, jak powinien postapic kulczyk, gdyby mial cos na
          sumieniu, a jak, gdyby nie miał - i dlaczego. byc moze nalezy ci się nobel za
          odkrcie jakiejs nowej logiki...
          • Gość: przełom_w_Polsce? Cieszę się,że 'pierwsi' i 'drudzy' trzęsą portkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:19
            • Gość: IZRAELSKA RABAJOWA WIDACKI JUZ PRAKTYCZNIE WISI W PLUDRACH IP: *.sympatico.ca 03.12.04, 00:02
              Prasa blednie przedstawia NAJWYZSZA KOMISJE SEJMOWA na tle jej uprawnien i
              zadan. To najwyzszy autorytet w panstwie. To nie jest sad. Przed KOMISJA
              SEJMOWA wszyscy sa ROWNI. Prezydent, premier, notable i sympatyczna babcia
              klozetowa. Wredny doradca mecenasik musi sie w calym zakresie w jakim go
              wynajeto dostosowac sie do nakazow KOMISJI. Nie morze tworzyc fikcyjnego modelu
              sprawy, falszowac, produkowac falszywych dokumentow i mataczyc (false, fake,
              fraudulence ).
      • Gość: zibi Yankee, zastanów się chwilę-CO TO MA WSPÓLNEGO IP: 82.177.71.* 02.12.04, 09:00
        Z ORLENEM!!! W ten sposób działając ta pieprzona komisja wogóle nie posuwa
        sprawy naprzód, może sobie działać nie tylko do wyborów, aqle i do końca
        świata,a nawet i dzień dłużej!!! Przecież wyraźnie widać, że chodzi o
        wywoływanie wrażenia, że Polska to jedno bagno, które posprzątać może tylko
        grupa "sprawiedliwych"9czyt. wybierz POPIS i LPR (chroń nas Panie BOŻE nawiasem
        mówiąc).To przecież pikuś, że nawet gdyby Widacki był "umoczony" po samą szyję
        to i tak jego wykluczenie było BEZPRAWNE!!! i gwarantuję Ci to całą swoją
        wiedzą prawniczą, zresztą mówią o tym wszyscy!!! prof. prawa-przepisy są tak
        proste, że tylko Giertych i Wasserman są nadal!!! odmiennego zdania -albo
        wykazali debilizm zawodowy, albo mieli w d.pie prawo i realizując swoje cele
        polityczne PODEPTALI WSZYSTKIE ZASADY PAŃSTWA PRAWA. Dlatego twierdzę, że
        stanowią oni jeszcze gorsze zagrożenie dla Polski niż skorumpowana w dużej
        mierze lewica!!! Zauważcie przy tym, że lewica nie ma monopolu na łamanie prawa
        w tym państwie paru posłów LPR, PISu i PO też nieźle (prokuratorsko)umoczyło!!
        • Gość: prawnik Zibi, poczytaj ! Co to znaczy "sprawa Orlenu" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:53
          Co dla ciebie znaczy sprawa Orlenu ? Dla mnie znaczy to - co robi komisja, tzn
          pdojsć "po nitce, do kłębka". Kto - co jest tym kłebkiem ? Tak myslą uczciwi
          członkowie komisji choć nie zawsze robią to mądrze (Gruszka który dał sie
          zrobić "w ciula" przez ekspertów). Wasserman, doświadczony prokurator, wie co
          robi i mówi, zrobił troche "w jaja" przewodniczacego, na korzyść własną (choć
          miał swiadomość tego że "naciąga prawo"). Przypomnij sobie amerykańskie filmy w
          których akcja toczy sie w sądzie - to jest walka prokuratora z obrońcą, gdzie
          wszystkie chwyty sa dozwolone, a nad prawem czuwa SĘDZIA ! Że w tym przypdaku
          sedzia jest taki jaki jest to jest "zasługa" tych co go wydelegowali; PSL nie
          moze ciągle bezkarnie spijać śmnietanki (ha ha !). Wczorajsze posiedzenie jest
          klęską PSL i osobistą Gruszki - który powinien ustąpic z powodu braku
          kwalifikacji merytorycznych, chociaz mi go osobiście żal, bo z nim sympatyzyje
          jako z człowiekiem. A co powiesz o Celińskim, i Różańskim ? Nawet nie ukrywają
          kogo bronią! Celiński to nawet wypieków dostał.
          PS. A Wassermana podziwiam, sam bedac prawnikiem, nie chciał bym mieć takiego
          przeciwnika w sądzie ! Czy prawo zostało pogwałcone, no cóż - to jest kwestia
          jego interpretacji, ja na miejscu Wassermana, mając takie same cele i dowody
          zrobił bym tak samo. Widacki powróci na salę obok Kulczyka, ale nie bedzie to
          już ten sam PROFESOR WIDACKI. Dostał nauczke za arogancje i nieostrożności jako
          polityk, a dr Kulczyk musi sobie uswiadomić w pełni "w co wdepnął".
      • Gość: gigi Re: Komisja jest jedyna szansa dla Polski oczysci IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.12.04, 14:54
        Uważam że Wasserman rozegrał to najlepiej jak mógł w tych warunkach.Dobrze że
        tak sie stało bo Polska dowiedziała sie znów ciekawych rzeczy,A swoja drogą
        reportaż Agnieszki Borowskiej o Widackim ,Herszmanie i Bezpiecznej Służbie tv
        nadawała już chyba rok temu.
      • Gość: Ww Re: Komisja jest jedyna szansa dla Polski oczysci IP: *.vc.shawcable.net 02.12.04, 19:32
        Gość portalu: Yankee napisał(a):

> nagromadzony od 15 lat. Jezeli komisja tego nie wyjasni teraz, to zlodzieje
        na przyszlosc bede dzialac bezkarniej i wyrachowaniej. Tak wiec ShAwman mysl
        co piszesz !

Chcesz mi wmowic, ze TA KOMISJA teb syf wyjasni?
        Jak narazie nie znalazla zadnego zlodzieja.
        Oni juz zapomnieli kogo i czego mieli szukac. Gryza sie jak wsciekle psy u
        Tarantina.
        Piszesz o zlodziejach? No zobacz z kim sie zadawal Gruszka?
        Jesli prawda jest to co mowi Kulczyk [okaze sie w Cz-wie]` to co Grtych
        wyjasni? A Wasserman? Sam byl u Kaczora i co wyjasnil ?
        A Maciarewicz jako boss MSW? A Miodowicz od UOP -u?
        U ciebie taka komisja piec minut by nie urzedowala bo ja pelnomocnicy
        wysmialiby w piec minut a kongres rozpedzil na 4 wiatry.
        Czy miales takich idiotow w aferze z rozporkiem Clintona?
      • Gość: xxx Re: Komisja jest jedyna szansa dla Polski oczysci IP: 80.50.170.* 02.12.04, 20:49
        dla ciebie idioto lepiej było w PRL-u przynajmniej nie musiałeś myśleć
    • Gość: jan Boze miej nas w opiece IP: *.proxy.aol.com 02.12.04, 04:08
      Ciekawi mnie ilu ludzi placze ,ktorzy sie zetkneli z Wassremanem.Przeciez to
      OKAZ gorszy od stalinizmu.
      • Gość: Marksism.Leninizm Boze, ulituj sie nad Janem, bo nie wie, co mowi. IP: 206.54.158.* 02.12.04, 04:15
      • Gość: ubu Re: Boze miej nas w opiece IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:55
        Jak nabroili, niech płacżą, dobrze im to zrobi.
    • Gość: alter czemu ten pełnynocnik Kulczyka przypomina mi PRL.? IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 02.12.04, 04:33
      czy ta jego facyjata? czy cyniczny sposób wypowiedzi ? czy to że kłamanie w
      żywe oczy ?
      • Gość: polak Re: i kto tu kłamie? IP: *.icpnet.pl 02.12.04, 08:52
        jak na razie ewidentne kłamstwa w zywe oczy wygłasza publicznie wasserman,
        giertych i czasami macierewicz (ostatnio przycichł). na szczyty cynizmu wznoszą
        się również ci dwaj pierwsi. widacki jest czynnym adwokatem i wykładowca uj.
        słynie z obnażania niekompetencji prokuratorów, i tego własnie boja się
        wasserman i giertych
        • Gość: noname Re: i kto tu kłamie? IP: *.lokal.ksg / 80.48.158.* 02.12.04, 15:14
          Szczęśliwie już nie jest wykładowcą UJ tylko Szkoły Wyższej im. Frycza-
          Modrzewskiego. A wsławił się chyba jako adwokat wyjątkowym cynizmem,
          reprezentowaniem ubeków, tygodnika Zły i seryjnego mordercy (Inkasenta).
    • Gość: mini-ster Kazdy zalatwia koncesje u ministra. IP: *.bchsia.telus.net 02.12.04, 05:49
      Po to przeciez jest minister. No i kazdy moze w kazdej chwili zalatwic z
      ministrem wszystko. Bo jest demokracja! No i minister zamyka zaklad o piatej, a
      do piatej to wszyscy wchodza do ministra i zalatwiaja tak jak na poczcie.
      • Gość: szary obywatel ale nie każdy koncesje dostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 16:56
    • Gość: Ciekawski Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.04, 05:53
      A moze ktos mi powie co robil Herr Wassermann do roku np. 1989 jako prokurator.
      • Gość: Po do Ciekawskiego Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.e-wroc.com 02.12.04, 08:59
        Panie ciekawski!. Pańska wypowiedż to typowy objaw chamstwa
        • Gość: doktór Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.icpnet.pl 02.12.04, 09:17
          hmmmm.. a co tu było chamskiego? sam probowalem w necie znalezc jego kariere.
          zaczął w 1972 (Prokuratura Powiatowa w Chrzanowie, aplikant, 1972-73), potem w
          1975 w Prokuraturze Powiatowej w Jaworznie był asesorem, przez nastepne 9 lat
          (1975-84) był podprokuratorem w Prokuraturze Rejonowej w Brzesku, a do końca
          komuny (1984-89) był podprokuratorem w Prokuraturze Rejonowej dla Krakowa
          Krowodrzy. nie oszczędzał się więc jako aktywny funkcjonariusz komunistycznego
          aparatu. te info pochodzi z malopolska.ktojestkim.pl, gdzie "ważniejsze
          osi±gnięcia" zaczynają się od 1990. mnie bardzo ciekawi dlaczego;-) przez 18 lat
          pracy w komunistycznej prokuraturze nie miał żadnych osiagnięć? to co tam robił?
          • Gość: ubu Co roibł? Pewnie sie meczył... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:08
          • venus99 Re: Widacki kontra Wasserman 02.12.04, 15:58
            i nie zapominajmy,że jak sam powiedział -"..nigdy nie byłem w partii ale
            wstapiłem do niej.."
            mały człowieczek z bardzo małą główka.
      • Gość: ODPOWIADAM!!! Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 18:39
        BYŁ JEDYNYM PROKURATOREM KTÓRY NIE WSTĄPIŁ DO PZPR, NIE DAŁ SIĘ ZASTRASZYĆ,
        WSADZIŁ DO WIEZIENIA ZABÓJCĘ BOGUSIA WŁOSIKA Z NOWEJ HUTY, MIAŁ BYĆ SZEFEM
        PIONU SLEDCZEGO IPN, ALE WYBRAŁ KRAKOW I RODZINE. NIE MA NA NIEGO NIC!!!
        • Gość: Henryk Re: Widacki kontra Wasserman IP: 82.160.30.* 03.12.04, 19:09
          I za to dostał brązowy medal zasługi? - wśród innych wielu nagród i odznaczeń?
    • Gość: Zonaty Ale towarzystwem otoczeni Kulczykowie ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 06:20
      Widzać,że sa na pasku towarzystwa,To kompromitacja dla wrażliwego i czułego na
      krzywde ludzka i sztuke malzenstwa Kulczykow.Nawet nie ma odwagi Kulczyk
      powiedziec Widackiemu daj mi pan spokoj tak jest umoczony i bedzie ciagnal ten
      woz az do usrania bo on taki jest szmal to szmal a jeszcze chcial pozadnie
      wygladac i co??ryplo sie ryplo .Nikt nie mowi ze to kompromitacja Kulczyka
      wlasciwie ot i juz B ARA NINA Zgadzam sie,ze prokuratura ani inne organy nie
      moga wypelniac swojej roli bo trzeba by bylo wsadzic pol Polski za kraty
      lacznie z prezydentem to co>????trzeba rozpedzic komisje i po temacie
      • Gość: Tur Re: Ale towarzystwem otoczeni Kulczykowie ??????? IP: *.e-wroc.com 02.12.04, 09:12
        Zgadzam sie z Żonatym. Atak postkomunistów w Sejmie i Komisji Śledczej to próba
        niedopuszczenia do ujawnienia prawdy. Zarzucona sieć zagarnęła
        ogromne ,śmierdzące szambo, trudne do wydobycia na powierzchnię. Stąd szaleńczy
        atak rozhisteryzowanego bachora -Andrzeja Celińskiego na Komisje ,w której
        zasiada. Szkoda ,że posłowie prawicy dali się wciągąć w tą brudną grę. Dużo
        teraz zależy od opinii publicznej, czy pozwoli wyśliznąć się z matni Kulczykowi
        i jego poplecznikom: Millerowi, Kwaśnieskiemu itp.
        • Gość: doktór Re: towarzystwo IP: *.icpnet.pl 02.12.04, 15:52
          jakbys nie wiedzial, to przypominam: najwieksze biznesy kulczyk robil w polsce
          kiedy rzadzila PRAWICA. za rzadow lewicy nie zrobil w kraju ZADNEGO duzego
          interesu.
          i jak sie czujesz, kiedy zrobiles z siebie idiote, co?
    • Gość: Syndyk Przyjdzie PO i zalegalizuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 06:31
      Platforma umoczona zalegalizuje dalej ten uklad bo co ??? widac jak blokowany
      Liga jest PiS bo on sa dla ukladu faktycznie niebezpieczni i znaja sie na
      rzeczy wiec wywiad robi co moze aby bron Boze Pis sie nie wybil Wic ja bede
      glosowal na Pis Popatrzcie Warszawke przewentylowali Wroclaw jeszcze nie ale
      tam sie tez nic nie zgadza.wiedze maja i wiedza jak to rozmontowac no nie do
      konca jasne bo uklad jest wielki ale tylko oni moga co nie co a nie Platfusy z
      Platformy oni czerwonych w gruncie rzeczy popieraja ale po cichu a oficjalnie
      mowia ze nie jak we Wroclawiu np.
    • kataryna.kataryna Re: Widacki kontra Wasserman 02.12.04, 07:31
      "Nam o kasynie mówi biznesmen Romuald M., który przyznaje, że też był na
      spotkaniu z Widackim: - Ja chciałem dostać koncesję na kasyno. Mówiłem im, że
      jak dostanę, to dam pieniądze na fundację. Ale koncesję dostał jakiś Niemiec.
      Dlatego fundacja w ogóle nie działała."

Czy mam rozumieć, że deal "kasa na fundację za koncesję na kasyno" proponował
      Romuald samemu wiceministrowi Widackiemu?
    • Gość: samsob Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 07:34
      Pragnę wyrazić nadzieję, że będzie to ostatni kompromitujący powoda, tj. Pana
      Widackiego akt oskarżenia, przeciwko pozwanemu, tj. Panu Wasermanowi -
      człowiekowi starającemu się chronić, nasz - Polaków istotny interes prawny -
      prawo do informacji i praktycznej realizacji państwa prawa, w którym
      realizowana jest zasada równości wszystkich wobec prawa.
      pzdr
      • venus99 Re: Widacki kontra Wasserman 02.12.04, 16:00
        mam nadzieję,że prokurator, tow.Wasserman pozostanie tam gdzie jest od dawna -
        w szambie.
    • Gość: Radiowiec Widacki jako niezależny ekspert (PR1): IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.12.04, 07:44
      Jan Widacki oświadczył przed Komisją, że przyjął pełnomocnictwo Kulczyka 3
      listopada 2004 r. Kilka dni wcześniej, jeszcze jako tzw. niezależny ekspert
      wziął udział w dłuższym niedzielnym programie radiowym "W samo południe" (godz.
      12,05) prowadzonym przez Karola Małcużyńskiego (Program I). Drugim niezależnym
      ekspertem był tam Stanisław Podemski z Polityki. Tematem dyskusji była
      działalność Komisji Śledczych. Oto dosłowne cytaty (spisane z taśmy) wyrażonych
      tam opinii niezależnego eksperta Jana Widackiego.

==

Małcuzyński:
      Czy zgadza się pan, że obie komisje śledcze w jakiś sposób poszerzyły nasz
      obszar demokracji i jawności życia politycznego?

Widacki:
      Nie, absolutnie się z tym nie zgadzam. Wręcz przeciwnie. Uważam, że działanie
      tych komisji, zwłaszcza tej drugiej komisji, po prostu psuje naszą demokrację.
      Tutaj można podawać szereg argumentów, ale chciałbym zwrócić uwagę na jedną
      rzecz. Ciągle się zapomina, że na działalność komisji trzeba patrzeć poprzez
      pryzmat całego systemu prawa. Czyli trzeba pamiętać o trójpodziale władzy.[...]
      Mamy konstytucyjną zasadę niezawisłości i odrębności sądów, które próbuje
      Komisja wyręczyć. No i mamy też zasadę konstytucyjną, że wymiar sprawiedliwości
      należy do sądów, a nie do Komisji.

==

Małcużyński:
      Co byśmy wiedzieli o aferach, gdyby nie jawność obrad tych komisji?

Widacki:
      Ja bym powiedział, że po tych obradach komisji jawnych wiemy jeszcze mniej niż
      wiedzieliśmy na początku, bo w sumie obraz jest jeszcze bardziej zaciemniony,
      rodzą się jakieś nowe pola podejrzeń, insynuacji, a nic do końca nie jest
      wyjaśnione. Więc nie wiem, czy rzeczywiście wiemy coś więcej.

==

Widacki:
      Chyba ten Orlen tą Komisję chyba najmniej interesuje, natomiast interesuje ją
      całość życia politycznego w Polsce i to pod pewnym kątem. Odnosi się wrażenie,
      że rzeczywiście jest to, tak jak napisała w Polityce Janina Paradowska, trochę
      polowanie na prezydenta i jego otoczenie. A ten Orlen gdzieś tam przepada.

==

Widacki:
      Widać wyraźnie cele polityczne poszczególnych posłów. I przypuszczam że te cele
      są dość dalekie od uzdrawiania czegokolwiek. Tu chodzi po prostu o zbicie
      własnego kapitału politycznego i kapitału politycznego swojej partii. Bo
      komisja sejmowa z założenia jest komisją polityczną, w przeciwieństwie do sądu
      który ma być niezawisły. I ja mam nadzieję że jest niezawisły. Komisja sejmowa,
      jeżeli już została powołana, powinna współdziałać z sądami i z prokuraturą.
      Powinna współdziałać, natomiast my mamy tutaj próbę wyręczania sądów i
      prokuratury. To już jest niepokojące.

==

Widacki:
      Członkowie tych komisji śledczych rzeczywiście czują się zastępcami
      prokuratorów, sędziów. Mało tego. Czują się szafarzami tajemnic państwowych i
      robią to bezkarnie. Ostatnia Komisja ujawniła jedną z poważnych tajemnic
      państwowych, jedną z tajemnic wywiadu. I w całym cywilizowanym świecie ten co
      taką tajemnicę ujawnił byłby pociągnięty do odpowiedzialności karnej. U nas
      niestety członek takiej komisji może sobie bezkarnie łamać tajemnice państwowe.

Małcużyński:
      [zwraca Widackiemu uwagę, że dostęp do rzeczonych materiałów miało szersze
      grono osób, w tym także prezydent i premier, nie wiadomo więc skąd nastąpił
      przeciek]

==

Widacki [podsumowując]:
      Bardziej w tych sprawach chodzi o polityczną hucpę.

==
      • Gość: polak Re: Widacki jako niezależny ekspert (PR1): IP: *.icpnet.pl 02.12.04, 09:07
        no ale przeciez prawde powiedzial;-) dlatego trybunał ludowy wassermana i
        giertycha chce go utrącić za wszelką cenę. wykazał by im przed kamerami
        niekompetencję i łamanie prawa
        • Gość: Bolo Re: Widacki jako niezależny ekspert (PR1): IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.12.04, 10:26
          Gość portalu: polak napisał(a):

> no ale przeciez prawde powiedzial;-)

Ile jest warta prawda Widackiego najlepiej widać na przykładzie wizyty
          prokuratorów Stefańskiego i Kapusty przed Komisją. Widacki albo rzeczywiście
          jest nieprzyzwoicie bezczelny, albo cierpi już na symptomy starczej demencji.
          • Gość: ubu_król Załatwi was wszystkich I O TO CHODZI Cz.Gwardio ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:18
            nauczyliście nas zbyt dobrze metod bolszewizmu, to sa skutki.
        • Gość: ubus Powiedział prawde,wychodza różne ciemne sprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:15
          ..choć jego intencja była odwrotna. "Biedny " Widacki. Nie ma jak to "zmieść
          pod dywan".
      • venus99 Re: Widacki jako niezależny ekspert (PR1): 02.12.04, 16:02
        cóż powiedziec - 100% prawdy.
        w sposób oczywisty prof.Widacki ma rację.
        • Gość: Bolo Re: Widacki jako niezależny ekspert (PR1): IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.12.04, 19:38
          Widacki powtarzał też Małcużyńskiemu, że komisja powinna współdziałać z
          prokuratorami. Oczywiście bredził, bo jak można sobie wyobrazić jednoczesną
          współpracę z Kapustą i Stefańskim? W tym biznesie arytmetyka się nie sprawdza,
          bo nie ma tak, że Kulczyk powiedział 50% prawdy, a drugie 50% powiedział
          Siemiątkowski, a Widacki mówi 100.
          Moim zdaniem pan Widacki jest niewiarygodny zarówno jako ekspert, jak i adwokat
          od czasu jak był wiceministrem MSW. UOP i archiwa bezpieki, które Widacki
          osobiście penetrował, były w okresie jego urzędowania w strukturze MSW.
          Penetracja musiała być dość szczegółowa, skoro po latach w "Trybunie" z 12
          marca 2002 r. Widacki oznajmił, że Bogusławowi Sonikowi w czasie pielgrzymki do
          Częstochowy agenci SB "zaaplikowali tylko środki przeczyszczające lub nasenne".
          • Gość: Niezgodny Re: Widacki jako niezależny ekspert (PR1): IP: 82.160.71.* 02.12.04, 19:52
            "Moim zdaniem pan Widacki jest niewiarygodny zarówno jako ekspert, jak i
            adwokat" Mylisz się "Bolo" - adwokat nie musi być wiarygodny, adwokat musi być
            skuteczny a tego Widackiemu nie zarzucisz.
    • Gość: Plastuś Szczery jak Kulczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 07:46
      Wystarczy popatrzyć na tą Kulczyka buzię i wystarczy
      stwierdzić ,że to bezbronny szczery gość a jaka kultura
    • Gość: przerażony Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.bait.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 08:01
      Logiczne pytanie.. Jak się ma ta sprawa do celów dla jakich powołana została
      komisja. Jest to prywatna rozgrywka posła Wasermana z Panem Widackim - rewanż
      za wniosek za jego odwołanie z komisji. Czy w państwie prawa dopuszczalna jest
      sytuacja aby poseł korzystając z mandatu komisji szukał chaków na niewygodne mu
      osoby. Czy z faktu zasiadania wkomisji poseł ma prawa dostępu do wszelkich
      materiałów prokuratury. Uważam, że nie a to co się dzieje jest typowym
      przejawem prywaty posłów.. Wasermana, Diertycha i Miodowicza.
    • Gość: miś Komisja robi dobrą robotę dla dobra Polski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 08:03
      Jak to możliwe, że sprytny adwokat o niczym nie wiedział, nie wierzę w to. Tak
      samo jak Kulczyk nie znał Auganowa a Kuna przypadkiem go poznał w windzie.
      Elity polityczne tolerowały ludzi nieuczciwych. Pora zmienić mentalność, bo
      zginiemy w tym bagnie. Kulczyk nie działał i nie działa dla dobra Polski.To
      pazerny choć bardzo przystojny cwaniak.
    • Gość: nikie WASSERMANA PRYWATNY FOLWARK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 08:07
      A jaki bylby problem gdyby Widacki reprezentowal Kulczyka, komisja
      przesluchalaby tego ostatniego bez cyrkow, a potem Wasserman dobral by sie do
      skory Widackiemu? Zadnego. Bo to nie chodzi o Widackiego. Chodzi o to by
      najpierw prokuratura przesluchala Kulczyka, ktory ma haka na Giertycha i moze
      jeszcze na kogos po prawicy. To pozwoliloby Giertychowi przygotowac obrone.
      Giertych klamlam. Grozi mu dalsza kompromitacja. A wszycy panowie traktuja
      komisje ja prywatny folwark.
    • Gość: ali Re: Idąc tropem Wassermana powinno się ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 08:10
      Idąc tropem wassermana powinno się wykluczyć Pana Macierewicza, który będąc
      Ministrem MSWiA chyba wiedział ( przynajmniej powinien z racji nadzoru)
      o przestępczym charakterze Fundacji Bezpieczna Służba (bezpieczna dla
      przestepców) i nic nie zrobił dla jej wyjaśnienia.
      Jak Macierewicz ma przesłuchiwać Widackiego skoro takie same można postawić
      zarzuty.
      Cyrk nad cyrkami.
      Myślę,że ta ogromna chęć zaimponowania publiczności tym razem zgubiła
      Wassermana. Cholera mógł to wywlec innym razem, nie torpedować przesłuchania
      Kulczyka.
      • Gość: sma WASSERMAN ! BRAWO ! TAK TRZYMAĆ ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:22
    • Gość: gosc ŁAPKA w ŁAPKĘ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 08:15
      W komisji nie chodzi o prawde. Chodzi o walke miedzy prawica a lewica. I w
      ramach tego jednocza sie sily. A to wskazuje na jedno - ta komisja powinna byc
      szybka rozwiazana.
    • Gość: ocet JAKIE JEST PRAWO W POLSCE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 08:27
      Ano takie wlasnie, jak widac na przykladzie komisji. Mam nadzieje ze w opini
      spolecznej dojrzeje mysl, ze obywatelom czas sie zaczac bronic przed takim
      prawem. Czas zaczac sie bronic konsekwentnie i konkretnie. Prawica jedzie na
      argumentach, ze chce walczyc z komunistycznymi resztkami, tymczasem to tez
      ludzie tamtego sytemu, tej samej mentalnosci. I na przykladzie tej komisji
      widzac jak na dloni, ze niczym sie nie roznia metodami i sposobem myslenia od
      batonow po lewicy. Czas to zobaczyc i przestac ulegac iluzjom.
    • Gość: baba Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 08:33
      Takie mi się nasuwa skojarzenie (medyczne) - jeśli Wassermann o kimś wyraża się
      pozytywnie, to jest SYF, a jak negatywnie, jest zdrowy ... Czyżby nomen omen???
      A tak poza tym to się zastanawiam: Czy jeśli chodziłam np. do jednej szkoły z
      kimś, kto teraz robi ciemne interesy, to też jestem w te interesy
      zamieszana? ... no bo się kontaktowałam, spotykałam (codziennie!!!),
      rozmawiałam ... I zapewne to moja wina, że ten ktoś upadł tak nisko, a więc
      należy mnie pociągnąć do odpowiedzialności za współudział ... Odnoszę wrażenie,
      że szanowna SKŚ (a raczej niektórzy jej członkowie) właśnie tak rozumują ... O
      tempora, o mores!!!
      • Gość: feministka Re: Widacki kontra Wasserman IP: 193.0.72.* 02.12.04, 09:19
        Popieram opinie "baby". W komisji górują psudo samce typu Giertych czy
        Waissermann. Próbuje im dorównać Miodowicz (ongiś gorliwy komunista). Tym
        wyzutym z uczciwości i bezwzględnym w politycznej walce posłom pada na mózg.
        przestają racjonalnie myśleć i kierunją się seksualnymi emocjami. Czy to
        dziwne? Przecież w komisji nie ma ani jednej kobiety.
        • Gość: pro-feminista Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 09:28
          > Popieram opinie "baby". W komisji górują psudo samce typu Giertych czy
          > Waissermann. Próbuje im dorównać Miodowicz (ongiś gorliwy komunista). Tym
          > wyzutym z uczciwości i bezwzględnym w politycznej walce posłom pada na mózg.
          > przestają racjonalnie myśleć i kierunją się seksualnymi emocjami. Czy to
          > dziwne? Przecież w komisji nie ma ani jednej kobiety.

Niby tak, tylko ze komisja i z kobietami nie ma dobrych doswiadczen -
          zapomnialas o Blochowiak i poslance Samoobrony w porzedniej komisjii?
          Tu trzeba dobrych, bezstronnych fachowcow - i tyle.
      • Gość: gru Nie rozumiesz ?Boś baba i pewnie blondynka ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:24
        Politycy musza niestety wyjasniac takie sprawy. Jestes politykiem ?
      • Gość: Henryk Re: Za pozwolenim Pani "babo" :) , poniższy cytat IP: 82.160.16.* 03.12.04, 19:01
        -"jeśli Wassermann o kimś wyraża się pozytywnie, to jest SYF, a jak negatywnie,
        jest zdrowy"
        Kopiuję sobie :))
    • Gość: głos GRAJĄ POLSKA! nie o Polske... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 08:44
      Prawda nie lezy po prawicy ani po lewicy. Ludzie tej komisji walcza o wladze,
      przedwyborcze punkty, osobite polityczne ambicje. Ktokolwiek wygra w tej grze,
      to nie ma zadnych watpliwosci, ze przegra Polska. Ci ludzie graja Polska.
      • Gość: kosoń Re: GRAJĄ POLSKA! nie o Polske... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 08:45
        Święte słowa.
    • Gość: FELIX Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.do.pl / *.generacja.pl 02.12.04, 08:47
      Czy nie zakrwawa to na kpiny iż zakłada sie fundacje dla biednych milicjantów
      poszkowdowanych w swej działalności przeciw ludności a nie dla osób bezprawnie
      represjonowanych przez te służby ! No i osoba fundująca to też bardzo ciekawy
      typ, stary Kumpel Jaroszewicza ! Pan Widacki w myśl starej sowieckiej szkoły,
      duraka waliajet. Trzymając sie dalej starego nazewnicwta nabytego w PRL to jego
      morda kirpicza prosit ! I to by było na tyle choć rozbawienia wywołują tow Janik
      i Dydluch.
      • Gość: obserwator2 Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 09:16
        Gość portalu: FELIX napisał(a):

> Czy nie zakrwawa to na kpiny iż zakłada sie fundacje dla biednych milicjantów

Piszesz w czasie teraźniejszym, a to było 14-13 lat temu. Na fali liberalnego
        amoku, solidarnościowe rządy dążyły do minimalizacji budżetu i prywatyzacji
        wszystkiego co się da. Fundacje wspierające policję (dla której budżet był
        skąpy) to miała być swoista namiastka prywatyzacji.
        Piszesz po głupiemu z ironią o "biednych policjantach". Czy dla bezpieczeństwa
        każdego z nas jest lepiej jak policja jest dobrze wyposażona, czy jak źle?

Pomysł był głupi, cwaniacy na tym korzystać zaczęli i po latach państwo się z
        tego wycofało. Doszukiwanie się spisku i babranie w przeszłości to przejaw złej
        woli, chęć upieczenia jakiejś politycznej pieczeni. Co nowego, to to iż
        solidaruchy zaczynają zwalczać się wzajemnie. Poprzednia Komisja Śledcza
        walczyła z "komuną". Wszak Widacki to solidaruch, tak jak i Kaczyńscy i
        Wasserman.
    • Gość: Stan Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 02.12.04, 08:48
      Moim zdaniem każdy kto obraca sie w kręgu władzy jest umoczony po same uszy,
      nie wyłączając Wassermana i Kaczorów.
      • Gość: malec Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 08:55
        >Moim zdaniem każdy kto obraca sie w kręgu władzy jest umoczony po same uszy,
        > nie wyłączając Wassermana i Kaczorów.

DOKLADNIE! A gawiedz obstaje przy swoich jakby to byl mecz, w ktorym kibicuje
        sie czyjejs stronie, bez wgledu co ta strona naprawde soba reprezentuje. I w
        ten sposob przegrywamy wszyscy. Tak mamy wladze, takich mamy poslow i tak mamy
        komisje na jakie zaslugujemy. To tylko odzwierciedla prawde o naszym
        spoleczenstwie.
      • Gość: P-77 Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 09:08
        Czy Widackiemu postawiono publicznie zarzut przestępnego działania, np. wzięcie
        łapówki? Nie.
        Czy istnieje związek między tym co robili panowie Kuna i Żagiel w 1990 roku i
        tym co robili w 2003 roku? Żaden.
        Na czym polegał związek wyżej wymienionych panów z funadacją "Bezpieczna
        Służba"? Nie wiadomo.
        Czy fundacja ta była w "strukturach MSW" jak twierzi Wassermann? Oczywiście nie
        minister ją tylko nadzorował i jak widać wszyscy kolejni ministrowie z
        Macierewiczem włącznie robili to nieudolnie.
        Czy z prawnego punktu widzenia mec. Widacki sam będąc świadkiem może nadal
        reprezentować Kulczyka? Oczywiście, może.
        Czy postawiono by wniosek o przesłuchanie Widackiego gdyby nie był on
        pełnomocnikiem Kulczyka? Nie sądzę.
        Czy Widacki może coś powiedziec na temat spotkania Kulczyk - Ałganow Nie, bo
        chroni go tajemnica adwokacka.
        Czy po tym wszystkim co się stało można jeszcze wierzyc panom Wassermanowi,
        Miodowiczowi, Macierewiczowi (nie wymieniam Giertycha bo jego udział w tej
        sprawie jest ograniczony)? Mam poważne wątpliwości.
        I wreszcie - czy komisję powołano do wyjaśnienia aresztowani prezesa
        Modrzejewskiego i spraw zwiazanych z Orlenem czy do wyjaśnienia sprawy
        fundacji "Bezpieczna służba"?
        Czy poseł na Sejm i były prokurator może mówić o (nie żyjącym zresztą)
        czlowieku per "Baranina"?
    • Gość: kruk TAKA KOMISJA JAKI NARÓD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 09:01
      Dajmy sie dalej wciagac w te przepychanki, mecze, bezmyslne kibicowanie, a
      nasze myslenie, krytyczna reflekcja zejdzie do poziomu w ktorym liczyc sie
      bedzie tylko to byc slepo wpatrzonym w jeden punkt. I o to tym pamom chodzi.
      Wyplyna na naszej bezmyslnosci i bezkrytycyzmie, a my potem bedziemy sie znowu
      dziwili ze mamy tak zenujaca wladze i prawo. Najlepszego.
    • Gość: miecz Dość RADYKALIZMU! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 09:08
      Bez wzgledu po ktorej stronie.
      Jesli tego nie powstrzymamy obudzimy sie ktoregos dnia w panstwie szamba i
      poplyniemy...
      • Gość: Towarzysz A ja myslalem, ze ... IP: 206.54.158.* 02.12.04, 09:23
        my w panstwie-szambie tkwimy juz po uszy. Czy nie czujesz wyziewów z Wiejskiej,
        Ordynackiej i Rozbratu (siedlisko SLD) ?
    • Gość: Woda Re: Widacki kontra Wasserman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 09:11
      Dlaczego nie rozszerzy się oskarżenia o to, że Widacki jest winny tego, że jako
      adwokat bronił przestępców! Jak się chce kogoś udupić, to się na niego znajdzie
      paragraf. Nawet jakby był czysty, to by go Wassermann chętnie odwołał, za
      niezapłacony mandat sprzed 10 lat.

Wasserman to facet myślący inaczej, nic innego nie pozostaje, tylko zostawić
      komisję samą sobie, jak się skompromituje doszczętnie, to nie trzba będzie nawet
      odwoływać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka