Dodaj do ulubionych

Kulczyk może przyjść z Widackim

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.12.04, 19:01
Czy "obniżanie poziomu kultury prawnej" przez gruszki może dziwić?
Od początku działania komisji widać, że to jest nie tylko "obniżanie", ale
pernamentne łamanie prawa i to z błogosławieństwem polskiego sejmu, a niemała
w tym zasługa takich "prawników", jak Giertych.
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Kulczyk może przyjść z Widackim 05.12.04, 19:31
      "Środowiska prawnicze są przerażone."

Trzeba przyznać, że Gazeta umie budować nastrój grozy. Ciekawe czy środowiska
      prawnicze wyrażą swoje przerażenie także w sprawie pracy prokuratorów nad
      sprawą Ungiera. I czy Gazeta będzie to równie wytrawale wałkować.

• pinga.pinga Re: Kulczyk może przyjść z Widackim 05.12.04, 19:55
        Póki co Polska to kraj w którym każdy może wybrać sobie adwokata który go
        reprezentuje. A działania komisji to ... , no żałośnie sa i tyle.
        • Gość: Bolo Głębokie zaniepokojenie aferą Marka Ungiera IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.12.04, 20:46
          Zaniepokojona Naczelna Rada Adwokacka, czy zaniepokojony kumpel Widackiego -
          jej szef Stanisław Rymar?
          A ja jestem jako zwykły obywatel głęboko zaniepokojony aferą ministra
          prezydenckiej kancelerii Marka Ungiera. Zaniepokojenie moje jest tym większe,
          że z dużym prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością moge przypuszczać, że
          prokuratorzy którzy teraz zostali zwolnieni w przypadku przedstawienia
          oskarżenia Ungierowi byli by zwolnieni już dawno.
          • Gość: Henryk Ulubiony przeze mnie cytat z Kaczyńskiego-którego? IP: 82.160.16.* 05.12.04, 21:20
            ="że z dużym prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością moge przypuszczać,"
            Już i Pana "Bolo" za to lubię:)

• mn7 Bolo, twoja "metoda" dyskusji nosi nazwę 05.12.04, 21:25
            "a u was biją murzynów"
            • Gość: Bolo Nagonka na Komisję to przykład tej metody IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.12.04, 22:07
              No właśnie. Ta trwająca już od jakiegoś czasu hałaśliwa nagonka na niektórych
              członków Komisji Śledczej to w gruncie rzeczy przykład stosowania tej metody, o
              której piszesz. Ja tylko do tego nieśmiało nawiązuję.
              Nawiasem mówiąc, przykład tuszowania kryminalnej afery dotyczącej jednego z
              najważniejszych urządników prezydenckich, reakcja organów ścigania, reakcja
              samego prezydenta - to są fakty, które pokazują że z III RP do republiki
              bananowej naprawdę niedaleko. Fakty te powinny w pierwszym rzędzie stać się
              podstawą oświadczeń krajowego środowiska prawniczego. Tymczasem krzywda jakiej
              rzekomo doznaje przed Komisją najbogatszy biznesmen pozostający w związkach
              towarzysko-biznesowych z najważniejszymi urzędnikami tego państwa jest dla tego
              środowiska ważniejsza.
              • Gość: fajka do bola Re: Nagonka na Komisję to przykład tej metody IP: *.pl 06.12.04, 00:58
                a skąd wiesz o aferze i jej tuszowaniu? Podejrzewam, że z mediów, które
                najpierw ją opisały a teraz tuszują?
                • elefantino1 likwidacja Kulczyka-Baraniny Nr 2 koniecznością 06.12.04, 07:50
                  uzasadniona społecznie.
            • Gość: prosto "Murzynow bija", czy "Kali ukrasc krowe" IP: 212.234.154.* 06.12.04, 14:30
              To jest ciekawe, ze srodowisko prawnicze "jest przerazone" albo "wyraza zaniepokojenie" kiedy jednego z kolegow spotka przykrosc nie majaca powaznych konsekwencji. Natomiast kiedy jeden z przedstawicieli tego srodowiska narobi bydla i nieodwracalnych szkod to koledzy solidarnie twierdza ze nawet wspominanie o tym fakcie jest, oczywiscie niczym nieusprawiedliwionym, atakiem na panstwo prawa. Przykladow przedawnien spowodowanych niedbaloscia (niech bedzie ze niezamierzona) juz nie chce mi sie podawac bo co miesiac jest nowy kwiatek. Ostatnia ciekawostka - wczoraj w jednym z programow TVN byl swietny reportaz jak to dziennikarze zarejestrowali przyjmowanie lapowki przez psychiatre. Dowody juz dawno zostaly zaprezentowane sadowi co nie przeszkadza temu ostatniemu w przedluzeniu przerwy w odbywaniu kary (po raz siodmy!) na podstawie opinii tego samego "experta". Takie udawanie idioty przez sad zanego prawnika oczywiscie nie przeraza. Emisja programu moze przerazac jako godzenie w podstawy, tak?
      • Gość: Marko Dziekani niech zaczną od reform na uczelniach IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.12.04, 20:09
        > Ciekawe czy środowiska prawnicze wyrażą swoje przerażenie także w sprawie
        > pracy prokuratorów nad sprawą Ungiera. I czy Gazeta będzie to równie
        > wytrawale wałkować.

Szanowni Dziekani nagle publicznie stwierdzają, że Polska schodzi na manowce
        bezprawia. Obudzili się nagle w sobotę? Do tego spostrzeżenia nie trzeba było
        aż tylu Dziekanów żeby się razem zebrali.
        Dr Janusz Kochanowski z "ius et lex" poradził dziś w radio szanownym Dziekanom,
        żeby prawiąc o potrzebie reformy systemu prawa i wymiaru sprawiedliwości w
        państwie rozpoczęli od reformy studiów prawniczych w swoich uczelniach.
        • mn7 Re: Dziekani niech zaczną od reform na uczelniach 05.12.04, 21:14
          Gość portalu: Marko napisał(a):

> Dr Janusz Kochanowski z "ius et lex" poradził dziś w radio szanownym
          Dziekanom,
          > żeby prawiąc o potrzebie reformy systemu prawa i wymiaru sprawiedliwości w
          > państwie rozpoczęli od reformy studiów prawniczych w swoich uczelniach.

Reforma studiów prawniczych w Polsce jest bardzo głęboka i radykalna, ale
          jeszcze ciągle wiele zostało do zrobienia. Na przykład nie wiadomo po co są
          ciągle zatrudniani wieczni adiukci bez dobobku naukowego, niezdloni do
          wymęczenia habilitacji, często juz w wieku emerytalnym.
          Tak na przykład JK - pośmiewisko środowiska, ale nie przeszkadza mu to
          udawać "eksperta" od wszystkiego.

• Gość: Henryk PRL-owski prokurator Wasserman może mieć kłopoty? IP: 82.160.30.* 05.12.04, 21:13
      -"Jutro mec. Widacki złoży w sądzie pozew przeciwko Wassermannowi. - Zostałem po wielekroć zniesławiony i pomówiony - tłumaczy Widacki. Jego pełnomocnikiem będzie Stanisław Rymar, szef Naczelnej Rady Adwokackiej."

I mimo zasług potwierdzonych Brązowym Krzyżem Zasługi za "zasługi" w czasach PRL , może w epoce III RP - kłopoty.:)
      • Gość: asia Re: PRL-owski prokurator Wasserman może mieć kłop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:28
        piszesz oczywiście o krzyżu zasługi, jaki od władz PRL otrzymał ulubiony
        bojownik Kataryny - Wassermann. Otrzymał go jako prokurator zasłużony w walce z
        komuną. Przynajmniej czerwoni sie na tym menie poznali.
        • szpikulec1 Asia, czy Ty nie cierpisz 05.12.04, 21:40
          na brak "ptasia".
          Wyluzuj.

• iza.bella.iza Heniu, nie martw się o Wassermana:) 05.12.04, 22:20
        Gość portalu: Henryk napisał(a):

> -"Jutro mec. Widacki złoży w sądzie pozew przeciwko Wassermannowi. - Zostałem
        p
        > o wielekroć zniesławiony i pomówiony - tłumaczy Widacki. Jego pełnomocnikiem

> dzie Stanisław Rymar, szef Naczelnej Rady Adwokackiej."
        > I mimo zasług potwierdzonych Brązowym Krzyżem Zasługi za "zasługi" w czasach
        PR
        > L , może w epoce III RP - kłopoty.:)

Ty się lepiej martw o Millera, bo mu prokurator grozi za składanie fałszywych
        zenań! Z "Wybiórczej" się tego nie dowiesz, bo ją bardziej interesuje poseł
        PiS-u niż były premier, ale w Wiadomościach o 20 o tym trąbili.
        • Gość: Henryk Heniu???- Pani "Izo" o nieco kindersztuby proszę:) IP: 82.160.30.* 05.12.04, 23:02
          Poglądy i prawo do ich głoszenia posiadamy jednakowe. Moim wobec Pani prawem jest przypomnienie prostego i chyba łatwego do zrozumienia dla inteligentnej osoby(to do Pani), powiedzenia - "świń Pani "Izo" razem nie pasaliśmy";(
          • iza.bella.iza Re: Heniu???- tak:) 05.12.04, 23:16

> Poglądy i prawo do ich głoszenia posiadamy jednakowe. Moim wobec Pani prawem
            je
            > st przypomnienie prostego i chyba łatwego do zrozumienia dla inteligentnej
            osob
            > y(to do Pani), powiedzenia - "świń Pani "Izo" razem nie pasaliśmy";(

Forumowa kindersztuba przewiduje zwracanie się do siebie po imieniu - jak Ci to
            Heniu nie odpowiada, to nie pisz na forum:))) A każda kindresztuba, nie tylko
            forumowa, nakazuje nie rozsiewać o innych niesprawdzonych informacji, a Ty
            Heniu w innym dzisiejszym wątku stwierdzasz z całą stanowczością, że jestem
            zwolenniczką PiS- u. Masz na to jakieś dowody?
            Dobranoc Heniu:)

• Gość: Henryk Pani "Izo";( IP: 82.160.16.* 05.12.04, 23:36
              "Forumowa kindersztuba przewiduje zwracanie się do siebie po imieniu" - a skąd to Pani wytrzasnęła?, chyba nie z - forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1617503.html

Wybaczy Pani - nie od Jej łaskawości zależy moja ochota bywania lub nie na forum.
              A na koniec, jako, że już kiedyś zwracałem Pani uwagę na Jej manierę "tykania", w podobnych przypadkach zastrzegam sobie na przyszłość prawo do "stosownego" potraktowania Pani, w podobnym do Jej stylu.
              Dobranoc Pani"Izo";)
              • iza.bella.iza Re: Pani "Izo";( 06.12.04, 00:15

> "Forumowa kindersztuba przewiduje zwracanie się do siebie po imieniu" - a
                skąd to Pani wytrzasnęła?, chyba nie z - forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1617503.html

Nie, nie stąd. Zasady żadnej kindresztuby nie spisane w regulaminach.

> Wybaczy Pani - nie od Jej łaskawości zależy moja ochota bywania lub nie na
                > forum.

Ależ, oczywiście, że nie. Jednak jak się przystępuje do jakies środowiska, to
                warto przyswoić sobie jego zwyczaje, wtedy ma się mniejszy stres adaptacyjny.
                Jeśli takowe przysposobienie odrzucamy ze względu na zbyt daleko idącą
                ingerencję w naszą spójną osobowść, lepiej opuścić towarzystwo - to miałam
                jedynie na myśli. Liczyłam, że Twoja inteligncja bez trudu odczyta sens mojej
                lapidarnej wypowiedzi, Heniu:)

> A na koniec, jako, że już kiedyś zwracałem Pani uwagę na Jej
                manierę "tykania"
                > , w podobnych przypadkach zastrzegam sobie na przyszłość prawo
                do "stosownego"
                > potraktowania Pani, w podobnym do Jej stylu.
                > Dobranoc Pani"Izo";)

Ależ proszę bardzo - tyka mnie tu każdy oprócz Ciebie i mam się z tym
                doskonale. Dla dobrego samopoczucia niczyje czapkowanie ani tytułowanie nie
                jest mi potrzebne - czego i Tobie, Heniu życzę z całego serca:)))))
              • Gość: zgredek Heniek, nie pieprz bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 00:54
            • Gość: Henryk Zapomniałem ponownie przypomnieć:) IP: 82.160.30.* 05.12.04, 23:44
              "Poglądy i prawo do ich głoszenia posiadamy jednakowe." - to do Pani pozostałej części listu.:)
              • iza.bella.iza Re: Zapomniałem ponownie przypomnieć:) 06.12.04, 00:05

> "Poglądy i prawo do ich głoszenia posiadamy jednakowe."

Poglądy z całą pewnością mamy odmienne, Heniu. Prawo do ich głoszenia mamy
                jednakowe, Heniu.

- to do Pani pozostałej
                > części listu.:)

Problem w tym Heniu, że nie odróżniasz poglądów na temat czegoś od insynuacji
                na czyjś temat - bo o tym była pozostała częśc mego postu (nie listu).
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=18308499&a=18315298
                • Gość: Henryk Konsekwentnie w takim razie i nie na temat;( IP: 82.160.30.* 06.12.04, 00:13
                  Pani "izuniu.belciu.izuniu" dla mnie jest Pani po prostu Panią "ku.....sią".:))).
                  A teraz już niech "se" Pani używa do woli.;(
                  • iza.bella.iza Ot i popis kindersztuby! 06.12.04, 00:19

> Pani "izuniu.belciu.izuniu" dla mnie jest Pani po prostu
                    Panią "ku.....sią".:))
                    > ).
                    > A teraz już niech "se" Pani używa do woli.;(

Ot i popis kindersztuby! Prawdziwego mężczyzną poznaje się po tym jak
                    kończy:))))))))
                  • Gość: zgredek Heniutek, nie zaśmiecaj środowiska tymi wypocinami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 01:00
        • Gość: fajka do izabelli Re: Heniu, nie martw się o Wassermana:) IP: *.pl 06.12.04, 01:04
          ostatnie gazeta ukazała się wczoraj. przgotowano ją do druku przedwczoraj.
          Wiadomości "trąbiły" o 20. Poczytaj jutrzejszą może też zatrąbi.Sorry, ale tam
          pracują dziennikarze a nie jasnowidzowie.
          • iza.bella.iza Re: Heniu, nie martw się o Wassermana:) 06.12.04, 01:15
            Gość portalu: fajka do izabelli napisał(a):

> ostatnie gazeta ukazała się wczoraj. przgotowano ją do druku przedwczoraj.
            > Wiadomości "trąbiły" o 20. Poczytaj jutrzejszą może też zatrąbi.Sorry, ale tam
            > pracują dziennikarze a nie jasnowidzowie.

A na portalu gazeta.pl od wczoraj uwija się pracowity red. knysz i jakoś w
            ogóle nie zauważył tego, co zawisło nad Millerem. Odnoszę się do tego, co
            ukazuje się na bieżąco w portalu i z przykrośćią zauważam, że aktualizowany
            jest z powodu jakichś nieistotnych dupereli.
            • elefantino1 likwidacja Kulczyka koniecznością społecznie uzasa 06.12.04, 07:53
              uzasadnioną.
              Nie było przestepstwa?
              Koniecznie wykonać wyrok bez sądu!
              Bedzie remis.
    • Gość: Janek 48 Re: Kulczyk może przyjść z Widackim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 18:56
      KABARET - jak ktoś chce oglądać ppopisy kabaretowe to niech włączy program 3-ci TVP i może dowoli oglądać śmieszmości i idiotyzmy. Wieje zgrozą i wstydem z tej komisji sejmopodobnej. I to wszystko za nasze podatki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka