Gość: kasiap Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:21 Nie zgadzam się z Tobą. Uważam,że P.Środa ma dużo racji. Podstawą katolicyzmu jest patryjarchat. Taka postawa wiąże się z władzą i wykorzystywaniem pozycji silniejszego. Kościół, dopiero od niedawna uznaje równość kobiety i mężczyzny. Wypowiedż P.Środy powinna zmuszać do refleksji, a nie do atakowania jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:28 miałem kiedyś okazję być na obiedzie w seminarium duchownym: zakonnice- czyli kucharki i osługa były traktowane przez stołujących się Jaśnie Panów Księży gorzej od bydła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEK CHOJECKI Feministki to takie gorsze kobiety tak pozatym ;) IP: 207.208.161.* 09.12.04, 22:22 i tak jest. bo normalne kobiety nie zawracaja sobie takimi gglupotami glowy a tym feministkom chlopa potrzeba...taaaaaa...chlopaaaa...boscie sfiksowalyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. czy lewak moze byc mądrym czlowiekiem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:24 pytanie retoryczne, ludzie "przeżerający" efekty CUDZEJ pracy lubią sie mądrzyć i opowiadać głupoty, i o to jest tego przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolacy zadek Czy pedofil moze byc dobrym ksiedzem? IP: 152.75.124.* 10.12.04, 05:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop Pieronek, a nie jest tak? IP: *.bchsia.telus.net 09.12.04, 22:29 Sroda to madra kobieta. I Episkopat powinien ja wybrac na przewodniczaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boom Re: Pieronek, a nie jest tak? IP: *.pool.mediaWays.net 09.12.04, 22:36 Pieronek udaje,ze nie wie o co chodzi.Nowi o sprawie ktorej po prostu nie ma. KOBIETA WCALE SIE NIE POMYLILA;FAKT PORUSZANIA TEMATU NA FORUM MIEDZYNARODOWYM DAL JEJ UZNANIE:tYLKO W POLSCE NARAZA SIE CIEMNOCIE: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Wiedziałem, że zarz odezwie się jakiś kleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:32 który o kobietach wie tyle, ile sobie wyobrazi marszcząc w nocy freda pod kocem. To że rewolucje TEŻ mordowały w niczym nie umniejsza WINY kościoła katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEK JA NP. BIJE ZONE W ZALEZNOSCI OD POGODY... IP: 207.208.161.* 09.12.04, 22:34 JAK JEST LADNIE TO DOSTAJE KOPA W BRZUCH A JAK BRZYDKO TO WTEDY MA PRZERABANE.. A JAK JUZ ZUPA JEST ZA SLONA TO POPROSTU WIESZAM JA ZA NOGI I UCZE ESPERANTO . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEK POZATYM JAK WALE JA W LEB TO MYSLE O BOGU I PANI S IP: 207.208.161.* 09.12.04, 22:35 SRODZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Szanel Zapach kobiety brzydki jest czasem niestety! IP: 152.75.124.* 10.12.04, 05:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sister Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:36 w pełni popieram Środę,choć dziś czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roz kojarzony Środa ginie w Czwartek? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:36 przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega06 Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.12.04, 22:40 Bardzo ładnie wybrane zdanie z kontekstu. Sama miałam doczynienia z przemocą w rodzinie. Ostatecznie zdecydowałam się na rozstanie po tym jak mąż wrócił z pielgrzymki do łichenia i dom stał się piekłem. Znam księży, którzy naprawdę pomagają kobu\ietom ale nawet na lekcjach religii uczy się dziewczynek pokory. Na moim osiedlu nie raz trwają awntury a w niedzielę mężowie zasuwają do kościoła.Zgadzam się z p. środą,że kościół może dużo w tej sprawie zrobić i nie trzeba na to kasy. Politycy powinni zająć się czymś pożytecznym a nie łapać okazję do kampani wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGEL TEN TEMAT JEST NIEWYGODNY KOSCIOLOWI IP: *.pool.mediaWays.net 09.12.04, 22:41 Rozpalic stosy ! Znowu ktos porusza tematy ktorych bron cie panie Boze mowic wypada glosno i oficjalnie. Kobieta ma odwage i chwala jej za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RARUG JA RUGAM JARUGE IP: *.i.pppool.de 09.12.04, 22:52 Dobrze, ze u "Slimakow" /tak na siebie mowia sami Szwedzi/ nie bylo samej szefowej Ministerstwa Spraw Glupich I Niepotrzebnych czyli pani "Usmiech Walenia", ktora dostala kopa w gore.Ta by dopiero powiedziala cala prawde o kosciele katolickim a przede wszystkim o tym, ze w Polsce to wlasnie KSIEZA NAJBARDZIEJ BIJA SWOJE ZONY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nekana Ksieza bija swoje zony i dzieci na dokladke! IP: 152.75.124.* 10.12.04, 05:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genowefa Odda się premierowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:46 Powinna się oddać poprzedniemu. Może ten nareszcie skończyłby jak mężczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop Pieronek a sredniowieczna rola kosciola. IP: *.bchsia.telus.net 09.12.04, 22:50 - Pani minister rysuje twarz Polaka jako zapyziałego, średniowiecznego kołtuna - oburza się biskup Pieronek. Biskupie przeciez sredniowiecze to apogeum wladzy koscielnej nad czlowiekiem ergo albo negujesz ta prawde historyczna, albo jej sie jej wyrzekasz. Zdecyduj sie czlowieku. Damnat quod non intelligunt! Odpowiedz Link Zgłoś
andjez Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera 09.12.04, 22:51 Biskup Pieronek powinien wiedzieć, że w średniowieczu nie znano kołtunów ( to wyzszy etap rozwoju społeczeństwa). Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Przykład czczeniaKobiet przezKatolickichMyślicieli 09.12.04, 22:51 Kobiety ”są błędem ... natury z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą ciała świadczą o cielesnym i duchowym upośledzeniu, są rodzajem kalekiego, chybionego i nieudanego mężczyzny." św. Tomasz z Akwinu 1225-1274 “ Kobieta - to brama przez która wdziera się diabeł” Tertulian „Nie ma nic bardziej szkodliwego od kobiety i poprzez nic innego szatan prowadzi tylu ludzi do ruiny, co poprzez kobietę” św. Anzelm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 brawo pani minister, gratuluję odwagi !!! IP: *.comnet.krakow.pl 09.12.04, 22:53 Polska to nie Watykan i nie żyją tu same katolaki. Mamy XXI w. i nie pozwólmy aby ciemnota nami rządziła. Niech żyje wolna, niepodległa i światła Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ANTYPOLONIZM... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.12.04, 22:54 ...czy prawo sciga takie wypowiedzi ANTYPOLSKIE z urzedu...czy chroni raczej li- tylko homo i POPRAWNYCH politycznie AAA O GENACH NIE WSPOMNE...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.dialup.telenergo.pl 09.12.04, 22:58 Brawo,brawo ,brawo za odwagę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Pierunek, zapyziały średniowieczny kołtun IP: *.comnet.krakow.pl 09.12.04, 23:03 mafiozi niech głos zabierają w Watykanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi KATOLICKA 'KULTURA' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:02 Jesteśmy zdziczałem do końca narodem. Takim różnym Jankowskim, Rydzykom, Glempom czy też za przeproszeniem Pieronkom można bezkarnie pluć na wszystko i na wszystkich i jest dobrze dopóki nie plują na sebie. Nie mam do nich pretensji bo taka jest ich odwieczna psia rola. Podziwiam i oddaję hołd tym uczestnikom forum, którzy mają odwagę inaczej a przede wszystim mądrze myśleć. W głębokiej pogardzie mam przełożonych dr. Wandy za ich haniebne i upodlające wazeliniarstwo. Myślę o Jarudze jak i premierze Belce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-k Re: KATOLICKA 'KULTURA' IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 09.12.04, 23:07 kazdy ma prawo do własnych poglądów i ocen. Ale są granice chamstwa bezczelności i prymitywizmu!!!! To co powiedziała pani Środa jest bezczelnym , prymitywnym uogólnieniem. Ludzie ,którzy mają ślady inteligencji wiedzą o czym piszę. Prymitywy , oszołomy , ziejące nienawiścią do Kościoła , do ludzi wierzących , piszą takie totalne bzdury jak ty. Szkoda reagować na takie absurdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tja Re: KATOLICKA 'KULTURA' IP: *.arcor-ip.net 09.12.04, 23:19 Gość portalu: anty-k napisał(a): > kazdy ma prawo do własnych poglądów i ocen. No ma kazdy > Ale są granice chamstwa bezczelności i prymitywizmu!!!! Acha tzn ma ale nie ma - bo Sroda to prymitywizm ? > To co powiedziała pani Środa jest bezczelnym , prymitywnym uogólnieniem. To ty sie rozejrzyj na miejscu - jakie tam uogolnienie , to jakosc zycia spolecznego w katolandzie. > > Ludzie ,którzy mają ślady inteligencji wiedzą o czym piszę. Pocaluj mnie w dupe z ta forma szntazu . Znany kawal jesli nie podpozadkowywuje sie tej paranoji to niby brak "inteligencji" Nie mA tak " wiedza o czym pisze" to prymitywne sekciarstwo pt "my rozumiemy sie bez slow" > > Prymitywy , oszołomy , ziejące nienawiścią do Kościoła , do ludzi > wierzących , piszą takie totalne bzdury jak ty. > Szkoda reagować na takie absurdy. no to nie reaguj . Ta zabawa w deprecjonowanie niepokornych tez jest znana z poprzedniego systemu. Ten sam jezyk , ten sam wzor wykluczania niepoprwnych ideologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-k Re: KATOLICKA 'KULTURA' IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 09.12.04, 23:13 Zibi! Jesteś biednym człowiekiem. Biednym - bo kosmicznie głupim!!! Szukasz wrogów tam gdzie ich nie ma . A prawdziwych bandytów złodzi kłamców i demoralizatorów nie zauważasz. Jak większość Polaków. Ale to się powoli zmienia. Już w przyszłym roku ludzie podli ,zli i nikczemni zostaną odsunięci od władzy. Ale jeśli ci się to nie podoba to jedź do Arabi Sauddyjskiej. Tam w wyniku tolerancji i postępu tacy jak ty tacą głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Środa: jestem do dyspozycji premiera IP: *.telia.com 09.12.04, 23:03 "Sroda odda sie do dyspozycji premiera"! Bierz ja Marek! Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWASIMODO PREMIER ODDAL SRODE DO MOJEJ DYSPOZYCJI IP: *.i.pppool.de 09.12.04, 23:09 ale oddalem mu ja z powrotem, bo kloszardzi sie ze mnie smieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietaszek Dni tygodnia IP: 152.75.124.* 10.12.04, 05:27 Poniedzialek - mial lekki zawalek Wtorek - trafil do Tworek Sroda - o niej gadac szkoda Czwartek - to glupi bekartek Piatek - weekendu poczatek sobota i niedziela: od wesela do wesela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re:Jako absolwent UW wstydzę się za Prof.Środę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:14 Wstydzę się, że na uczelni na której studiowałem uczy prof Środa.Uważam że jej wypowiedż jako Profesora UW Wydziału Filozofii nie przynosi sławy mojej Uczelninie tylko w Polsce ale i na świecie. Mam nadzieję że Władze Uczelni wyciągna wobec niej stosowne konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Ta feminazistka jest profesorem??!! IP: *.client.comcast.net 09.12.04, 23:14 A jakiejz to uczelni pierwszomajowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re:NIESTETY TAK - MAM NADZIĘJĘ ŻE NIEDŁUGO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Confes Yonal Kobiet nie powinno sie bic,nawet za zgoda ksiedza IP: 152.75.124.* 10.12.04, 05:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek sroda_trzymaj_sie IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 09.12.04, 23:15 popieram p. Srode, katolicyzm jest najbardziej skorumpowana i bezczelna religia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re:BAY BAY ŚRODA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:20 WRESZCIE NIE BĘDZIEMY ZMUSZENI DO OGLĄDANIA, A CO GORSZA SŁUCHANIA TEJ PANI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tja Re:BAY BAY ŚRODA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.arcor-ip.net 09.12.04, 23:34 A takiemu jankowskiemu przez dziesiec lat baj baj nikt nie powiedzial . Rydzykowi tez nikt nie mowi . Tymczsem ani jeden ani drugi i pieronki i inne nie reprezentuja zywotnych interesow Polakow a kosciola z jego ambicja ekspansji . Polacy sa tylko uzywani. Kosciol spokojnie toleruje rydzyka choc kazdy wie ze jest to marionetka tak samo jak oglupieni tzw wszechpolacy marionetki tzw paraslowianstwa rodem z moskwy. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hygropsja ZATOKA, ZATOKA, WEDNESDAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 10.12.04, 06:38 tak trzymać, j007! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki pan rozczarowanie IP: 158.75.28.* 09.12.04, 23:21 niezbyt madry komentarz. na tyle cie stac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re: rozczarowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:26 WOBEC POZIOMU MERYTORYCZNEGO WYPOWIEDZI PANI PROFESOR ŚRODY KAŻDA WYPOWIEDŻ MIENI SIĘ ZA ZBYT AMBITNĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re: Środa JAKA "KARIERA TAKI KONIEC" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:34 ŻYCZĘ PANI ŚRODZIE CZASU DO ZASTANOWIENIA NAD WSZYSTKIM O CZYM SIĘ WYPOWIADZAŁA NO NAS SKAZANYCH NA JEJ WYPOWIEDZI PRZEZ PANA BELKĘ ALE RÓWNIEŻ DO TYCH NIESZCZĘSNYCH JEJ STUDENTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tja Re: Środa JAKA "KARIERA TAKI KONIEC" IP: *.arcor-ip.net 09.12.04, 23:41 Gość portalu: j007 napisał(a): > > ŻYCZĘ PANI ŚRODZIE CZASU DO ZASTANOWIENIA NAD WSZYSTKIM Pani Sroda to sie zastanowila - zastanawia czego nie mozna powiedziec o takich jak ty O CZYM SIĘ > WYPOWIADZAŁA NO NAS SKAZANYCH NA JEJ WYPOWIEDZI PRZEZ PANA BELKĘ ALE RÓWNIEŻ > DO TYCH NIESZCZĘSNYCH JEJ STUDENTÓW. Studenci pani srody napewno nie sa nieszczesliwi , nieszczesliwi sa mlodzi ludzie skazani na indoktrynacje kosciola. Przyszli pacjenci klinik psychiatrycznych. Tak na marginesie Polacy stanowia spora klientele w klinikach na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re: JUTRO PIĄTEK ( BEZ ŚRODY) DOBRANOC ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:45 JUTRO PIĄTEK, MIEJMY NADZIEJĘ ŻE BEZ PANI ŚRODY NA STANOWISKU PAŃSTWOWYM,BYĆ MOŻE PREMIER NAS UWOLNI OD JEJ ORGINALNYCH POGLĄDÓW. DOBRANOC WSZYSTKIM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... KAPROMITACJA BABY...rozwiazac lsd IP: *.avenel01.nj.comcast.net 09.12.04, 23:40 ...a baby typu srody z lsd...na smietniki niech tam uswiadamia ide millera i partii lsd ...z magistra mieszkaniami dla wszystkich...a tak na smutno...jak ta baba z lsd tak moze pluc na POLSKE W Szwecji...upila sie baba z magistra wziela przyklad ))) Odpowiedz Link Zgłoś