Dodaj do ulubionych

Beger i Gilowska przeciw minister Środzie

• Gość: Piotrek re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:00
      Po co dawać na strych jeszcze będzie zawadzać ja potrzebuje drewna do kominka
      przyda się
    • Gość: Niepostępowy -----ZYTA GILOWSKA BITA PRZEZ MĘŻA!!!!!!!--- IP: *.1.Core.net.pl 18.12.04, 21:01
      Powiedzcie mi drogie feministki dlaczego np. p. Zyta Gilowska wypowiada się przeciw opiniom p. Środy?

Chyba jej nie zarzucicie braku inteligencji - tak jak innym (męskim) oponentom...
      Chyba nie jest też dewotką...

Jeżeli jej zarzucacie "politykierstwo", to dlaczego uważacie, że p. Środa jest całkowicie wolna od tego "politykierstwa"?????????

Tak czy inaczej chyba nie uważacie, że p. Zyta Gilowska CHCE DZIAŁAĆ PRZECIWKO KOBIETOM.... Przecież sama jest kobietą i chyba by było co najmniej głupie, gdyby ograniczała również swoje prawa i pozwalała mężowi na bicie się... Czy się mylę???
      Pozdrawiam
      • Gość: Maruti Re: -----ZYTA GILOWSKA BITA PRZEZ MĘŻA!!!!!!!-- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:17
        a) Pani Gilowska jest najgorszego rodzaju populistka. Prosze posluchac co i jak mowi.
        b) Pani Gilowska nie dyskutuje tylko stwierdza
        c) Pani Gilowska podlizuje sie katolikom i spodziewam sie, ze nawet nie przyszlo jej do glowy pomyslec o co jej wlasciwie chodzi.
        • Gość: Niepostępowy -------PYTANIE DO FEMINISTEK------- serio IP: *.1.Core.net.pl 18.12.04, 21:24
          Czy chcecie moje drogie feministki powiedzieć, że JEDYNIE SŁUSZNE opinie mają kobiety z SLD????!!!!!!!

Czy KOBIETY z innych opcji politycznych niż ---SLD-
          • Gość: zorro Re: -------PYTANIE DO FEMINISTEK------- serio IP: *.ne.client2.attbi.com 18.12.04, 21:35
            Drogi Niepostepowy!Oczywiscie, ze nie wszystkie.To bylaby krzywdzaca
            generalizacja. Ale zdarza sie, zdarza niestety...
            • Gość: Niepostępowy Re: -------PYTANIE DO FEMINISTEK------- serio IP: *.1.Core.net.pl 18.12.04, 22:07
              Co Ty za brednie piszesz Zorro?

W artykule bylo napisane:
              "Posłanka PiS znalazła się wśród grupy blisko 40 kobiet parlamentarzystek"

Zadałem sobie trud i mniej więcej sprawdziłem na stronie sejmu ilość kobiet w klubach innych niż pierwotne SLD-UP. Okazało się, że owe 40 parlamentarzystek, to chyba wszytkie lub prawie wszystkie kobiety z opozycji.

Gość portalu: zorro napisał(a):
              Ale zdarza sie, zdarza niestety...
              Zdarza się, zdarza ALE CHYBA WŚRÓD WSZYSTKICH KOBIET OPRÓCZ SLD.
              • Gość: zorro Re: -------PYTANIE DO FEMINISTEK------- serio IP: *.ne.client2.attbi.com 18.12.04, 22:36
                • Gość: Niepostępowy 5% - TYLKO TYLE JEST INTELIGENTNYCH KOBIET IP: *.1.Core.net.pl 18.12.04, 23:51
                  Twoja logika jest PORAŻAJĄCA.

> Czy KOBIETY z innych opcji politycznych niż ---SLD-
                  • Gość: zorro Re: 5% - TYLKO TYLE JEST INTELIGENTNYCH KOBIET IP: *.ne.client2.attbi.com 19.12.04, 00:18
                    No i znowu nie rozumiesz. Pytasz Czy KOBIETY z innych opcji politycznych niż ---
                    SLD-
                    • Gość: Niepostępowy Czyżby mniej niż 5% ???? IP: *.1.Core.net.pl 19.12.04, 00:33
                      Po pierwsze moja wypowiedź miała żartobliwy ton. Żeby nie było - uważam, że kobiety są tak samo inteligentne jak mężczyźni.

Po drugie to Ty wybrałaś ścieżkę rozumowania. Moje wnioski były głupie, bo były zbudowane na głupich fundamentach - Twojej wypowiedzi.

Pozwól, że uściślimy trochę:
                      Czy kobieta, która mówi (tak jak posłanki), że opinie p. Środy są obraźliwe i że jest ona "rzecznikiem wojującego ateizmu, nastawioną na czołową konfrontację ze światem chrześcijańskim" może -nie być- POPULISTYCZNĄ, OBŁUDNĄ IDIOTKĄ-DEWOTKĄ-KATOLICZKĄ??

Jeżeli powiesz, że TAK, to można przyjąć, że taka kobieta może być inteligentnym i mądrym człowiekiem.

Jeżeli powiesz, że NIE, to można spokojnie przyjąć, że tytuł postu jest PRAWDZIWY - jest tylko 5-30% inteligentnych kobiet (co najwyżej - bo nie mamy gwarancji, że te z SLD mimo poglądów nie są również głupie).
                      • Gość: zorro Re: Czyżby mniej niż 5% ???? IP: *.ne.client2.attbi.com 19.12.04, 00:45
                        Nie korzystaj z glupich fundamentow, bo sie wszystko zawali.
                        • Gość: Niepostępowy Odpowiedz wreszcie... IP: *.1.Core.net.pl 19.12.04, 01:08
                          To Ty zbudowałaś te "fundamenty". To Ty wybrałaś ścieżkę rozumowania.

ODPOWIEDZ WRESZCIE:
                          Pozwól, że uściślimy trochę:
                          Czy kobieta, która mówi (tak jak posłanki), że opinie p. Środy są obraźliwe i że jest ona "rzecznikiem wojującego ateizmu,
                          nastawioną na czołową konfrontację ze światem chrześcijańskim" może -nie być- POPULISTYCZNĄ, OBŁUDNĄ IDIOTKĄ-DEWOTKĄ-KATOLICZKĄ??

Jeżeli powiesz, że TAK, to można przyjąć, że taka kobieta może być inteligentnym i mądrym człowiekiem.

Jeżeli powiesz, że NIE, to można spokojnie przyjąć, że tytuł postu był PRAWDZIWY - jest tylko 5-30% inteligentnych kobiet (co
                          najwyżej - bo nie mamy gwarancji, że te z SLD mimo poglądów nie są również głupie).
                          • Gość: zorro Re: Odpowiedz wreszcie... IP: *.ne.client2.attbi.com 19.12.04, 01:29
                            Moze nie byc
                            > POPULISTYCZNĄ, OBŁUDNĄ IDIOTKĄ-DEWOTKĄ-KATOLICZKĄ??Ale moze tez byc.Ta
                            wypowiedz nie swiadczy o tym, czy jest inteligentnym i madrym czlowiekiem, ale
                            o stosunku do wypowiedzi Srody.Korzystajac z Twojego zestawu mozemy dopuscic
                            wiele mozliwosci:
                            1.jest katoliczka
                            2.jest katoliczka dewotka
                            3.jest populistyczna idiotka
                            4.jest obludna katoliczka
                            5.jest populistyczna
                            6.jest obludna
                            itd.
                            Albo moze byc zupelnie odwrotnie.
                            • Gość: Niepostępowy MĄDRY CZŁOWIEK: "ŚRODA MÓWI BZDURY!!!!" IP: *.1.Core.net.pl 19.12.04, 01:51
                              No wreszcie to uznałaś! :-)

Mianowicie:
                              Mądry i inteligentny człowiek może mówić - pozostając nadal mądrym i inteligentnym człowiekiem - że p. Magdalena Środa mówi bzdury.

Bardzo Ci dziękuję Zorro. Teraz już wiem, że NIEKONIECZNIE jestem ciemnym, głupim i mało inteligentnym człowiekiem.

Mam jeszcze lepszą wiadomość.... :-)
                              Skoro niekoniecznie jestem głupi, to znaczy, że to co mówi p. Środa jest niekoniecznie mądre....
                              To prosty wniosek.... :-) ...a jak cieszy...
                              Pozdrawiam
                              • Gość: zorro Re: MĄDRY CZŁOWIEK: "ŚRODA MÓWI BZDURY!!!!" IP: *.ne.client2.attbi.com 19.12.04, 02:23
                                Wnioski wyciagasz bledne. To, ze jestes inteligentny nie oznacza,ze Sroda
                                glupia. Po prostu sie z nia nie zgadzasz. Ni mniej, ni wiecej.To,ze 40 poslanek
                                jest przeciw, tez nie oznacza, ze sa madre lub glupie, bo wsrod nich sa takie i
                                takie. Przeciez nie bedziemy mierzyc poziomu inteligencji za pomoca stosunku do
                                wypowiedzi Srody.
                                Dobranoc
                                • Gość: Niepostępowy ŚRODA MOŻE MÓWIĆ BZDURY IP: *.1.Core.net.pl 19.12.04, 11:13
                                  Nie powiedziałem, że Środa jest głupia. Powiedziałem, że skoro inteligentne i mądre osoby (bo niewątpliwie takie też są - jak to przyznałaś) mówią, że p. Środa mówi bzdury (co nie oznacza przecież, że sama jest głupia), to MOGĄ (choć nie muszą) mieć rację.

To oznacza ni mniej ni więcej, że p. Środa może mówić bzdury. Niewątpliwy jest też fakt, że niektóre osoby mówiące o błedzie Środy są od niej inteligentniejsze. Jaki stąd wniosek? Ano taki, że Środa dała pokaz swojemu widzimisię, a nie nauce. Bo wyników badań nie da się podważyć. Dlatego więc drogie feministki bądźcie bardziej ostrożne w popieraniu Środy, bo poprostu może ona nie mieć racji.
                                  Rozumiesz??
                                  • Gość: zorro Re: ŚRODA MOŻE MÓWIĆ BZDURY IP: *.ne.client2.attbi.com 19.12.04, 15:32
                                    Zgodnie z Twoja logika:uwaga w popieraniu kogokolwiek, bo kazdy moze nie miec
                                    racji.Miedzy innymi dzieki podwazaniu wynikow badan mamy postep, Niepostepowy.
                                    No dobrze, a jesli osoby mowiace o bledzie Srody sa od niej mniej inteligentne
                                    to znaczy, ze nie dala pokazu swojemu widzimisie? I co to za upor w
                                    twierdzeniu, ze tylko feministki(sci)moga sie zgadzac ze Sroda. Swiat nie jest
                                    czarno-bialy i stereotypy wszystkiego nie tlumacza.
                  • Gość: pandada Błędnie rozumujesz IP: 82.160.65.* 19.12.04, 00:40
                    W sejmie nie siedzą zwykła kobiety, lecz kobiety-politycy, a jedną z częstszych cech polityków jest obłuda i fałszywe oburzenie. Poza tym twoje dane o 5% dotyczą tylko tych, którzy chcą wziąć udział w wyborach bez podziału na płci. A do tego trzeba też dodać sympatyczki SdPL, UL i UW.

Poza tym - do wcześniejszego postu: kobiety-wyborcy są reprezentowani w sejmie zarówno przez mężczyzn jak i kobiety. Posłanki oczywiście są w komfortowej sytuacji i je dyskryminacja płciowo z pewnością za bardzo nie dotyka, bo przecież piastują ważne urzędy. Te kobiety-politycy nie znają więc problemów rodzinnych zwykłych kobiet, jeżeli się tym nie zainteresują.
                    Dodatkowo kobiety dużo częściej głosują na mężczyzn. Nie wiadomo dlaczego więc środowisko bitych kobiet mają reprezentować opozycyjne posłanki, skoro maltretowane panie raczej głosowały na lewicowych panów.
                    • Gość: Niepostępowy JEST TYLKO 5% MALTRETOWANYCH KOBIET IP: *.1.Core.net.pl 19.12.04, 01:05
                      To Ty błędnie rozumujesz....
                      Przyznaję - zrobiłem PROWOKACYJNE uproszczenia ale moje rozumowanie opierało się na toku rozumowania Zorro i jego przebieg był prawidlowy.
                      Pozwól, ze wyjasnię:

> W sejmie nie siedzą zwykła kobiety, lecz kobiety-politycy, a jedną z częstszych
                      > cech polityków jest obłuda i fałszywe oburzenie.
                      Czy sugerujesz, że posłanki inne niż z pierwotnego SLD-UP są obłudne i fałszywe?? napisałem pierwotnego (tak jak we wcześniejszych postach), bo na początku kadencji nie było SdPL (nie mówiąć o UW czy UL)

>Te kobiety-politycy nie znają więc problemów rodzinnych z
                      > wykłych kobiet, jeżeli się tym nie zainteresują.
                      Znowu zarzucasz kobietom innym niż pierwotne SLD-UP (30%) zakłamanie i obłudę.

> Dodatkowo kobiety dużo częściej głosują na mężczyzn. Nie wiadomo
                      >dlaczego więc środowisko bitych kobiet mają reprezentować opozycyjne
                      >posłanki, skoro maltretowane panie raczej głosowały na lewicowych panów.
                      Nie kompromituj się. To co piszesz to bzdury.
                      "maltretowane panie raczej głosowały na lewicowych panów." - Czy to znaczy, że procent maltretowanych kobiet spadł przez 4 lata do max. 5%???? No może jest ich troche więcej jak się doliczy SdPL.. :-)

Wnioski z Twojego rozumowania:
                      JEST TYLKO 30% UCZCIWYCH KOBIET W SEJMIE
                      JEST TYLKO OKOLO 5% bitych kobiet.

To jest bzdurne rozumowanie, bo wiadomo, że rzeczywistość wygląda inaczej.
          • Gość: Maruti -------PYTANIE DO FEMINISTEK------- serio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 14:19
            a) nie jestem feministka
            b) nie jestem kobieta
            c) jestem Zielony a do SLD raczej symaptii nie czuje jako antykomunista

A niestety poza nielicznymi fajnymi artykulai krytycznymi to czysty atak medialny nie przedstawiajacy jakakolwiek wartosc merytoryczna.

Doceniam krytyke, ale konstruktywna. Pani Zyta na konstruktywna krytyke sie nie zebrala. Stwierdzenia jej sa rodzaju 'nie bo nie'.
      • Gość: TAAK Re: -----ZYTA GILOWSKA BITA PRZEZ MĘŻA!!!!!!!-- IP: *.arcor-ip.net 18.12.04, 21:28
        Gość portalu: Niepostępowy napisał(a):

> Powiedzcie mi drogie feministki dlaczego np. p. Zyta Gilowska wypowiada się
        prz
        > eciw opiniom p. Środy?

Bo im pewnie w slupkach statystycznych wyszlo ze wiekszosc mezczyzn
        w Polsce uwaza ze feministki sa bee albo ze katolicy nie lubia feministek
        a wybory beda.
        >
        > Chyba jej nie zarzucicie braku inteligencji - tak jak innym (męskim)
        oponentom.

Braku inteligencji to moze nie ale cynizm.
        > ..
        > Chyba nie jest też dewotką...

A kto ja tam wie ?
        >
        > Jeżeli jej zarzucacie "politykierstwo", to dlaczego uważacie, że p. Środa
        jest
        > całkowicie wolna od tego "politykierstwa"?????????

Bo to mial byc urzad niezalezny od opcji ktora przy korycie jest.
        Okazalo sie ze jak to w Polsce nie da sie. Sroda nie nalezy do zadnej partii.
        A pozatym wkrotce nie bedzie problemu bo jaksie dorwa do koryta
        szalency z lpr-u , pisuary i platwormy to zrobia nam reformy....koscielne.
        I bedzie po Srodzie, i nie bedzie klopotu , a zagranica to nikt
        juz kalal gniazda nie bedzie, a opowie co trzeba ku pelnemu zadowoleniu
        i poklasku dzierzacych godnosci nabyte prosto od pana Boga.
        kaczynski bedzie pierwszym prezydentem namaszczonym .
        Urzad otrzyma z rak kardynalskich w katedrze i bedziemy mieli prawdziwego
        pomazanca- prezydenta ktory wladze dostal prosto tzn za posrednictwem kardynala
        od Boga. I bedzie git.

>
        > Tak czy inaczej chyba nie uważacie, że p. Zyta Gilowska CHCE DZIAŁAĆ
        PRZECIWKO
        > KOBIETOM.... Przecież sama jest kobietą i chyba by było co najmniej głupie,
        gdy
        > by ograniczała również swoje prawa i pozwalała mężowi na bicie się... Czy się
        m
        > ylę???

Moze poniewaz w gebe nie dostaje nie jest to dla niej problemem.
        Mysle ze to poprostu przedwyborczy cyrk i kobiety, a raczej problemy kobiet
        znowu wykorzystano do przepychanek politykierow.
        > Pozdrawiam
        • Gość: Niepostępowy ___CZY MĘŻCZYŹNI BIJĄ TYLKO FEMINISTKI_????? IP: *.1.Core.net.pl 18.12.04, 21:47
          Po raz kolejny - bardzo Cię proszę - wyedytuj cytaty tak aby nie zajmowały całej strony - przecież jak naciśniesz "odpowiedz", to mniej wiecej widać jak to będzie wyglądać po wyslaniu...

> Bo im pewnie w slupkach statystycznych wyszlo ze wiekszosc mezczyzn
          > w Polsce uwaza ze feministki sa bee albo ze katolicy nie lubia feministek
          > a wybory beda.
          Albo jesteś idiotką (na podstawie wcześniejszych postów wątpię) albo próbujesz mną prostacko manipulować... PRZECIEŻ KOBIETY MAJĄ PRAWO WYBORCZE - czyli są wyborcami. Ich głos ma taką samą ważność jak głos mężczyzn. Mężczyźni nie kontrolują ich przy urnach na kogo oddają głos...

Dlatego pytanie:
          Czy Twoim zdaniem Zyta Gilowska zapomina o kobietach-wyborcach. Przecież gdyby wystąpiła PRZECIWKO KOBIETOM, to kobiety nie oddałyby jej swoich głosów!!!
          Platforma Obywatelska straciłaby 50% głosów. Czyli zamiast (powiedzmy) obecnych 26% miałaby tylko 13%

> Bo to mial byc urzad niezalezny od opcji ktora przy korycie jest.
          > Okazalo sie ze jak to w Polsce nie da sie. Sroda nie nalezy do zadnej partii.
          Nie rozśmieszaj mnie. Magdalena Środa jest w rządzie SLD. Dlatego nawet jakby nie chciała MUSI DBAĆ O WYBORCÓW SLD - tym bardziej, że ma lewicowe poglądy.

Zostawmy p. Zytę Gilowską, a nawet p. Środę... Odpowiedz na poniższe:

Czy chcecie moje drogie feministki powiedzieć, że JEDYNIE SŁUSZNE opinie na temat KOBIET mają kobiety z SLD????!!!!!!!

• Gość: taak Re: ___CZY MĘŻCZYŹNI BIJĄ TYLKO FEMINISTKI_????? IP: *.arcor-ip.net 18.12.04, 22:18
            Przeciez napisalam mezczyzna albo katolikom. Mezczyzni jako zbior
            i katolicy jako zbior - katolicy to wymieszni , katoliczki i katolicy.
            Zreszta nie ma co o tym gadac bo to przypuszczenie , choc to ze politycy
            pasjonuja sie badaniami statystycznymi opiniipublicznej nie jest chyba zadnym
            odkryciem.

Jeszcze raz ja np nie mam nic wspolnego z sld i nie chce miec.
            Niekoniecznie jest tak jak stara sie nam to przedstawic .
            No to jeszcze raz - urzad ktory reprezentuje Sroda
            nie ma reprezentowac politycznej opcji , ma dzialac na
            rzecz tych ktorych tzw prawa czlowieka nie sa respektowane.
            A sa to w Polsce przedewszystkim kobiety i dzieci- te narodzone.
            Albo jeszcze inaczej oprawcy - bo tak to trzeba nazwac sa roznego koloru.
            Od sld po pisy lpr-y po , samebrony itd. Rozumiesz ?
            Tylko nie pytaj glupio ?ze jak sld tez pierze po gebie to kosciol winny ?
            Bo chodzi o uwarunkowania kulturowe , latentny wplyw kosciola
            na meski wzorzec zachowan. A ten zdaje sie jest bardzo mocno zakotwiczony.
            • Gość: Niepostępowy PRZYWRÓĆMY ----KAPERĘ---- IP: *.1.Core.net.pl 18.12.04, 23:40
              > Przeciez napisalam mezczyzna albo katolikom. Mezczyzni jako zbior
              > i katolicy jako zbior - katolicy to wymieszni , katoliczki i katolicy.
              > Zreszta nie ma co o tym gadac bo to przypuszczenie ,
              Dobrze, że nie chcesz kontynuować tego tematu, bo byś się niestety beznadziejnie skompromitowała, bo w Twoim myśleniu kryła się poważna sprzeczność.

> Jeszcze raz ja np nie mam nic wspolnego z sld i nie chce miec.
              Ja Ci przecież nie zarzucam popierania SLD.

> No to jeszcze raz - urzad ktory reprezentuje Sroda
              > nie ma reprezentowac politycznej opcji , ma dzialac na
              > rzecz tych ktorych tzw prawa czlowieka nie sa respektowane.
              Jesteś niepoprawną idealistką. Już wcześniej się na ten temat wypowiadałem ;-)
              To jak powinno być, a jak jest to często zupełnie dwie inne kwestie. Swoją drogą ciekwawe czy zgodziłabyś się przyjąc na stanowisko Środy pana Kaperę. Przecież stałby na czele urzędu, który nie reprezentuje opcji politycznej...Oczywiście to żart. Ale dobry na tytuł ;-)

> Bo chodzi o uwarunkowania kulturowe , latentny wplyw kosciola
              > na meski wzorzec zachowan. A ten zdaje sie jest bardzo mocno zakotwiczony.
              Proszę Cię:
              1. Podaj mi przykłady z nauki Kościoła, gdzie zaleca/popiera/nie potępia on przemocy wobec kobiet.
              2. Powiedz mi, czy w krajach typowo niechrześcijanskich nie ma przemocy wobec kobiet lub czy jest ona znacząco mniejsza niż u nas? Mam na myśli kraje typu - Chiny, Japonia, "Afryka", "Arabia".

Napisałaś jeszcze wcześniej:
              >Moze poniewaz w gebe nie dostaje nie jest to dla niej problemem.
              >Mysle ze to poprostu przedwyborczy cyrk i kobiety, a raczej problemy kobiet
              >znowu wykorzystano do przepychanek politykierow.
              Pośrednio zarzucasz tutaj Zycie Gilowskiej obłudę, fałszywość, głupotę, tępotę i brak wrażliwości.

CZY NAPRAWDĘ UWAŻASZ, ŻE WSZYSTKIE KOBIETY INNE NIŻ TE Z SLD SĄ OBŁUDNE, FAŁSZYWE, GŁUPIE, TĘPE i MAŁO WRAŻLIWE? Przypominam, że list podpisały raczej wszystkie kobiety z parlamentu oprócz tych z pierwotnego SLD-UP.

CZY UWAŻASZ, ŻE KOBIETY Z SLD SĄ ICH PRZECIWIEŃSTWEM???

Pozdrawiam
    • Gość: Wojna Plci Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 21:11
      Raz Adamiakowa ze swojego M1, cieka scianka do sasiadow ze u sasiadow Pietrusow
      byla kilka miesiecy temu "Wojna Plci". Nie Chcialem sluchac detali. Wczoraj u
      Pietrusow urodzily sie przepiekne dwojaczki. O co to chodzi w tej wojnie...
    • Gość: kama poziom tej dyskusji to owoc jaki wydała TA WYPOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:15
      poziom tej dyskusji to owoc jaki wydała TA WYPOWIEDZ , a moze o to chodzilo ????
      co tam - równy status - wazne żeby byc na świeczniku
    • Gość: pier giorgio Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.elgrom.eu.org / 81.210.69.* 18.12.04, 21:21
      Beger jest niewykształcona i nie wie ci mówi. Ona tylko chce się przypodobać
      czarnej instytucji. Ona nie zna historii kościoła i nie zna istoty czarnej
      instytucji. Głupi tym się różni od mądrego że głupi mówi co wie a mądry wie co
      mówi.
      • Gość: kj co p. Sroda zrobiła dla kobiet ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:39
        moze jestem ignorantem ale nie wiem co p. Sroda zrobiła dla kobiet ???.
        nie słyszałem o zadnej głosnej inicjatywie majacej pomoc kobietom w kłopotach.
        natomiast od tygodnia słysze o trj wypowiedzi. dzis Wysokie Obcasy donoszą ze
        p.Sroda ma pełno sukcesów...........w zyciu osobistym (oczywiscie gratuluje)
        ale co z tymi kobietami , na co ida nasze pieniadze ? czy aby nie głównie na
        sympozja w Sztokholmie ??. To chciałbym usłyszec a nie żale ze "zdegradowano
        mnie"
    • Gość: JerzyZ Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: 81.15.189.* 18.12.04, 21:28
      W tym kraju powiedzieć, że katolicyzm mógł lub może mieć jakiś choćby
      najskromniejszy negatywny wpływ, to to samo co popełnić zbrodnię przeciwko
      społeczeństwu, narodowi, świętej pamięci naszych przodków itd.
    • Gość: noster Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.retsat1.com.pl 18.12.04, 21:29
      Jena ma ku..ki w oczach,a druga w jezyku.:((
    • Gość: delena Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 18.12.04, 21:39
      Wie ktoś może, kto dał Gilowskiej tytuł profesora? tzn. "komuna" czy może
      obecna "oświecowna Rzplita"? I jaka to uczelnia do tego indywiduum się
      przyznaje?
    • Gość: Aaron Mam specjalny pogląd w tej sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:07
      Zestawienie Pani profesor obok analfabetki jest nieco tendencyjne. Ja, stary Żyd
      uwazam, ze problem pani Środy tkwi w psychice: brzydka, odrzucana przez mężczyzn
      teraz odreagowuje na niepowodzenia. Wzor kobiety jest jej wrogiem. To dosc
      abstrakcyjna teza, ze jezeli w kraju 90% to ludzie w zielonych skarpetkach oraz
      2% to dewianci z zielonych beretach, to znaczy, ze ci w czerwoych skarpetach
      nosza zielone berety.
      • Gość: pandada Re: Mam specjalny pogląd w tej sprawie IP: *.ceron.pl 19.12.04, 00:57
        Wy żydzi uważacie, że kobieta podczas miesiączki jest "nieczysta". Poza tym kobiety się nie modlą w świątyni i nie mają Barnicli. To wy wymyśliliście, że kobieta postała z żebra mężczyzny i przywiodła go do zła ;)
        Tu chodzi o głęboki wpływ i kulturowy i pośrednio indywidualnie moralny religii, a nie konkretne działania dzisiejszego kościoła. Są w tym wpływie kościoła dwie sprawy negatywnie wpływające na sytuację kobiet:
        1. Prymat mężczyzny nad kobietą przepisany od was żydów przez przejęcie ST (przepisał to też islam). Kobieta ma być posłuszna mężczyźnie i ma mniej praw
        2. Prymat rodziny nad jednostką - dosyć dyskusyjna biblijnie teza, ale powszechnie przyjmowana przez katolików. Rodzina sama rozwiązuje swoje problemy, a interwencja z zewnątrz jest zamachem na integralność rodziny. Także interwencja jednostki na zewnątrz w sprawie rodzinnej nie jest powszechnie akceptowane (publiczne pranie brudów)

Ten drugi punkt ma też zgubny wpływ na wykrywanie pedofilii w rodzinie.
    • Gość: Stodoła Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:07
      według mnie te wszystkie Pani ,które chcą głowy pani Środy są skażone
      zaściankowym katolickim wychowaniem , pewnie oglądają cudze życie przez dziurkę
      od klucza sąsiada.Pośrednicy Bogów to zazwyczaj niemogący ... faceci, albo z
      wyboru pracy- klecha albo fizycznej i psychicznej niemocy , kościoły dają im
      władzę czyli namiastke sexu-tabu w tym kraju. Pan Belka postąpił ok. jestem z
      za.Pani sroda ma więcej odwagi niż wojujący wygodnie Pan J.M.Rokita.wszyscy
      tzw. obrońcy kościoła i cnoty kleru to tylko faryzeusze idacy na postromku
      mamony " czas złotego cielca " . St.St.Facet ze skansenu prawdy.
    • Gość: Tachowski Ignacy Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.238.72.188.adsl.inetia.pl 18.12.04, 22:12
      Pani Begier nie dziwi ale Zyta!Podobno kończyła jakieś studia-nawet jeśli to
      uczelnia prowincjonalna to jak się jest profesorem warto zajśc do
      biblioteki,poczytać o filozofii, etyce lub zapytać szatniarza,szewca,docenta.To
      naprawdę mądrzy ludzie.
    • Gość: Mike Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: 212.125.240.* 18.12.04, 22:21
      Moich uczuc religijnych to nie obraza, a Kosciol katolicki na przestrzeni
      wiekow nie zawsze byl swiety i nizkazitelny,wiec niech ta banda 40 dewotek
      sie od PANI MINISTER SRODY odczepi.Bo te prukwy chca teraz budowac swoj
      pozytywny wizerunek udajac przyzwoitki.Bo nasi politykierzy bo nie mamy
      politykow, to jak na lewo to na lewo, jak na prawo to mocna,a kto bedzie w
      srodku ?
    • Gość: weronika Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.12.04, 22:24
      By się w czarny zadek wcisnąć
      dla zyskania względów kleszych -
      nawet Reni towarzystwo
      dumną Zytę nic nie peszy!
      • Gość: weronika Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.12.04, 22:30
        Kto chce Wiary służyć sprawie -
        wielkiej chwały jej przyczyni,
        przyłożywszy swojej babie
        gdy ogarnął ją feminizm!
      • Gość: weronika Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.12.04, 22:32
        Kto śmie twierdzić, że biskupom
        zwisa, że chłop babę pierze -
        trzeba nań się rzucić kupą,
        gdyż przeciwny Świętej Wierze!
      • Gość: weronika Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.12.04, 22:34
        Kiedy babsku nie pasuje,
        że ją tłucze mąż-katolik -
        widać, że komusze szuje
        omamiają ją powoli...
      • Gość: weronika Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.12.04, 22:40
        Rzec kto śmie, że Kościołowi
        wisi, gdy mąż żonę tłucze -
        palik trza mu przysposobić,
        gdyż to Marksa wierny uczeń!
      • Gość: weronika Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.12.04, 22:42
        Katoliczce rzecz to miła
        gdy ją nieco mąż uszkodzi,
        bowiem Pan Bóg jej to zsyła
        by ją w Niebie wynagrodzić.
        • Gość: taak Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.arcor-ip.net 18.12.04, 22:58
          Gość portalu: weronika napisał(a):

> Katoliczce rzecz to miła
          > gdy ją nieco mąż uszkodzi,
          > bowiem Pan Bóg jej to zsyła
          > by ją w Niebie wynagrodzić.

Weroniko , jestes swietna - nie ma to jak szczypta
          satyrki, za to nas Polakow lubie.
          • Gość: bis Re: "Taak" wyszukane masz lubości . IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:05
            A może lepiej by być kobietą, kochaną, dopieszczoną?
            • Gość: Taak Re: "Taak" wyszukane masz lubości . IP: *.arcor-ip.net 18.12.04, 23:17
              Gość portalu: bis napisał(a):

> A może lepiej by być kobietą, kochaną, dopieszczoną?
              • Gość: bis "Taak" co tak się zająknęłaś. To tobie jest aż IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 18.12.04, 23:22
                tak obce?
              • Gość: Taak Re: "Taak" wyszukane masz lubości . IP: *.arcor-ip.net 18.12.04, 23:27
                Gość portalu: Taak napisał(a):

> Gość portalu: bis napisał(a):
                >
                > > A może lepiej by być kobietą, kochaną, dopieszczoną?

Czyzbys sugerowal ze mi czegos brakuje ?;-)

Powiem tak - macie panowie konkurencje z wami sie grzeszy i was trzeba znosic
                nosic krzyze i tam takie rozne .
                Kochac trzeba Boga.

A tak naprawde masz racje my wszyscy potrzebujemy milosci,do siebie nawzajem
                potrzebujemy szcunku dla siebie nawzajem.
                T ylko o tym zapominamy , nie umiemy kochac- nie chodzi o brak uczuc , a
                nieumiejetnosc wyrazania,nie umiemy rozmawiac
                otwarcie.
                Dobrze byc kobieta kochana , rozumiana dopieszczona .
                Mysle ze dobrze jest byc kochanym mezczyzna takze , prawda ?
                • Gość: bis Re: "Taak" coś się Tobie pomyliło . IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 18.12.04, 23:36
                  To chyba tęsknota za płcią brzydką czyni, że i we mie ją widzisz. Masz rację,
                  że Pani Środa jako minister nie miała prawa okazać brak szacunku do ludzi
                  wierzących. Krzyż to Ty nosisz codziennie i to swój własny i gdy go stacisz to
                  tylko wózek iwalidzki Tobie zostanie.
                  • Gość: taak Re: "Taak" coś się Tobie pomyliło . IP: *.arcor-ip.net 18.12.04, 23:50

> To chyba tęsknota za płcią brzydką czyni, że i we mie ją widzisz.

No i okazalo sie ze odezwala sie kobietka bis - z tych ktore lubie.
                    Podoba mi sie twoja perfidia.

Masz rację,
                    > że Pani Środa jako minister nie miała prawa okazać brak szacunku do ludzi
                    > wierzących.

Jeszcze jedna osoba obrazona ,pozbawiona szcunku - wymysl cos innego bo to
                    klasyczna
                    proba szantazu . Urazone uczucia . Cos tak szbko macie te uczucia obrazone
                    co wskazuje na to ze te uczucia to bardzo plytkie musza byc.
                    W miedzyczasie odkryto ze to nie zadne uczucia a chec kneblowania
                    adwersarza.

Krzyż to Ty nosisz codziennie i to swój własny i gdy go stacisz to
                    > tylko wózek iwalidzki Tobie zostanie.

Rozumiem ze to ma brzmiec jak grozba ?Kara boska ?

Podobasz mi sie - a raczej twoja perfidia od takich jak ty mozna sie sporo
                    o takich jak ty nauczyc.

• Gość: bis "Taak" to Ty nawet swojej anatomii nie znasz ? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:59
                      Co za poziom? O zgrozo ! Perfidia, krórą mi zarzucasz nie ma nic do logiki
                      Twojego poprzedniego postu w którym tak pięknie piszesz o relacjach między
                      ludźmi.
                      Ucz się dziecko anatomii człowieka bo bez krzyża nic tylko wózek inwalidzki. Z
                      całego serca Tobie dziecko nie życzę żebyś w jakimś wypadku go staciła.
                      • Gość: Taak Re: "Taak" to Ty nawet swojej anatomii nie znasz IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 00:15

> Co za poziom? O zgrozo ! Perfidia, krórą mi zarzucasz nie ma nic do logiki

Bo perfidia nie jest logiczna - perfidia to postawa obronna, czesto.

> Twojego poprzedniego postu w którym tak pięknie piszesz o relacjach między
                        > ludźmi.
                        > Ucz się dziecko anatomii człowieka bo bez krzyża nic tylko wózek inwalidzki.

Nie kombinuj - i nie probuj deprecjonowac kombinatoreczko.
                        Anatomii musisz sie sama nauczyc - nie ma czegos takiego jak krzyz
                        dziecinko to sie nazywa kregoslup.

Z
                        > całego serca Tobie dziecko nie życzę żebyś w jakimś wypadku go staciła.

Uwaga:na to prosze zwrocic uwage - mamy doczynienia z katolikiem
                        przekaz jest podwojny - ni z gruszki ni pietruszki zyczy mi zebym wypadku nie
                        miala , a'probos slonia. To jest grozba - ja powinnam zaczac sie bac czegos
                        czego nie da sie zdefiniowac bo oto katoliczka zyczy mi zebym nie mila wypadku.
                        W jezyku katolikow to znaczy wprost przeciwnie. Trucizna katolickiej klasy.
                        Osiagnelas bisko poziom taliba.
                      • Gość: Taak Re:" bis " to Ty nawet swojej anatomii nie znasz IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 00:48
                        No i co katolicka talibko ?bis ?
                        Nie mowie chrzescijanko bo to cos zupelnie innego.
                        Jak tam twoja anatomia ? No to krzyz czy jednak kregoslop ?
                        Nie udaje sie wywolywac po katolicku lękow ?

Opowiedz cos jeszcze to ciekawe ,to co masz do powiedzenia.
                        • Gość: bis Re:Tak to jest kręgosłup moralny Pani "taak" IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 19.12.04, 10:41
                          Współczuję Tobie "zwichniętego" postrzegania rzeczywistości. To musi bardzo
                          boleć. Wyrazem tego są Twoje prymitywne posty. Jeszcze raz wyrazy wspólczucia.
                          • Gość: taak Re:Tak to jest kręgosłup moralny Pani "taak" IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 10:55

> Współczuję Tobie "zwichniętego" postrzegania rzeczywistości.

Acha , to juz nie zyczysz mi zebym nie miala wypadku a wspolczujesz ?
                            Dziekuje nie skorzystam , nie mozesz nic nikomu wspolczuc bo
                            zeby wspolczuc to trzeba czuc - miec dostep do emocji wlasnych
                            a ty nie masz dostepu.
                            Uwazasz ze twoje postrzeganie rzeczywistosci nie jest zwichniete ?

To musi bardzo
                            > boleć.
                            Wyrazem tego są Twoje prymitywne posty. Jeszcze raz wyrazy wspólczucia.

Jak katolicy "wspolczuja "to ja juz widzialam nie raz , dlatego
                            chetnie zrezygnuje z twojego "wspolczucia".
                            Udanego dnia kato- talibko - idz do kosciola pomodlij sie i nie grzesz
                            podloscia, gadzinko :-)

• Gość: bis Nowe wyrazy zaordynowane przez "taak": IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 19.12.04, 13:03
                              1. Kato-talib
                              2. Pomodlij się
                              3. Nie grzesz podłością
                              4. Gadzinko
                              Neologizmy z "wariatkowa" rodem!
                              • Gość: taak Re: Nowe wyrazy zaordynowane przez "taak": IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 13:40

> 1. Kato-talib
                                > 2. Pomodlij się
                                > 3. Nie grzesz podłością
                                > 4. Gadzinko
                                > Neologizmy z "wariatkowa" rodem!

Jasne , "pani doktor" przy okazji po katolicku probujac deprecjonowac
                                mnie poslugujesz sie "wariatkowem"
                                To wiele mowi o twoim stosunku do ludzi chorych psychicznie.
                                Ty "wspolczujaca" kataoliczko.
                                Neologizmy sa charakterystyczne dla ludzi kreatywnych .

Nie jestes partnerem do rozmowy - zegnam

• Gość: bis I właśnie na tym polega Twoja małość dziewczyno. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 19.12.04, 15:33
                                  Och żegnaj "taku" bez kręgosłupa moralnego i kości krzyżowej.
                                  Ton moich postów do Ciebie tylko w sposób delikatny naśladował Twoje dziewczyno.
                                  • Gość: taak Re: I właśnie na tym polega Twoja małość dziewcz IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 15:58

> Och żegnaj "taku" bez kręgosłupa moralnego i kości krzyżowej.

Jesli ty mialbys byc przykladem osoby posiadajacej kregoslup
                                    moralny, to faktycznie taki jak twoj "kregoslup moralny"
                                    nie jest niczym za czego brakiem tesknie, wiecej przed takimi jak ty
                                    z takim "moralnym kregoslupem" nalezy sie strzec.Jestes manipulantem.

> Ton moich postów do Ciebie tylko w sposób delikatny naśladował Twoje
                                    dziewczyno
                                    >
                                    Powiedzialam na poczatku, ze mi sie twoja perfidia podoba - domyslasz sie
                                    dlaczego?
                                    Bisiku ?

• Gość: bis Całe szczęście, że ja się Tobie nie podobam. IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 19.12.04, 16:15
                                      Ale masz wyszukany gust z tą perfidią. Może czas najwyższy odbić się od tego
                                      dna myślowego i poszerzyć swoje horyzonty myślowe tak jak na współczesną "damę"
                                      przystało.
                                      • Gość: taak Re: Całe szczęście, że ja się Tobie nie podobam. IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 16:39

> Ale masz wyszukany gust z tą perfidią. Może czas najwyższy odbić się od tego
                                        > dna myślowego i poszerzyć swoje horyzonty myślowe tak jak na
                                        współczesną "damę"

Rozumiem ze te "horyzonty myslowe" ktore reprezentujesz mialyby
                                        byc takie atrakcyjne ? Powiem bisiku -nie dziekuje .
                                        Choc rozmowa z z toba nie byla pozbawiona z mojej perspektywy
                                        walorow poznawczych. Nie mysle o tresci, ta nic nie wniosla do rozmowy na
                                        forum - powiedzialam ci
                                        na poczatku ze wiele o takich jak ty mozna sie dowiedziec rozmawiajac
                                        z takimi jak ty.
                                        Acha - nie ty mi sie podobasz, a twoja perwersja - podoba mi sie jako
                                        doswiadczenie poznawcze.

.
                                        • Gość: Nipostępowy Czy mnie też nie lubisz? IP: *.1.Core.net.pl 19.12.04, 16:44
                                          Na moje posty nic nie odpisujesz.... (np. ten o przywróceniu Kapery)
                                          Czym sobie zasłużyłem na ten los???? :-))))

Pozdrawiam
                                          • Gość: bis Przepraszam "niepostępowego" ale ja nie siedzę IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 19.12.04, 19:22
                                            w komputerze. A zaglądam jak mam chwilę wolnego i wolny komputer. Proszę o
                                            zrozumienie i wybaczenie.
                                          • Gość: bis To chyba nie do mnie było a szkoda. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 19.12.04, 19:25
                                        • Gość: bis Następny ulubiony fragment "taaka"- perwersja . IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 19.12.04, 19:19
                                          Jak tak Ciebie zlepiam z tych Twoich wyszukanych lubości i poglądów to smutny
                                          obraz się wyłania. Psychoanalityk by miał dużą robotę.
                                          • Gość: Taak Re: Następny ulubiony fragment "taaka"- perwersja IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 22:47

> Jak tak Ciebie zlepiam z tych Twoich wyszukanych lubości i poglądów to smutny
                                            > obraz się wyłania. Psychoanalityk by miał dużą robotę.

Bisiczku . To teraz juz nie jestes expertem od anatommi ?:-)
                                            Patrz stawialaes diagnozy ze sadzic mozna byloby ze sam
                                            analitykiem jestes :-) A to w glowie bys poborowal zeby sprawdzic czy mozg
                                            jest , a to udowadniales innym ze ciezkie dziecinstwo ma itp.

Uwaga Bisiczku -ojciec psychoanalizy widzial przyczyne, zrodlo wielu zaburzen
                                            takich jak nerwice np i chorob psychicznych w kosciele - wierze .
    • Gość: eeeee panienka Beger wyglada jak zaprzeczenie kobiety IP: *.server.ntli.net 18.12.04, 22:36
      wiec nie powinna wypowiadac sie w imieniu kobiet
      • Gość: bis Re: P. Środa od niej nie odbiega. IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:06
    • Gość: valdi Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:47
      Brawo p.Sroda ! Nie lubie stada .Stado bylo dobre za komuny Kosciol to dobre
      ziolka- nic dodac nic ujac .
      • Gość: bis "valdi" a za co te brawa ? Może bardziej tu IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 18.12.04, 23:19
        pasują wyrazy współczucia za głupotę Pani Środy.
    • Gość: Krzysztof Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.labedy.pl / *.crowley.pl 18.12.04, 23:02
      Srodze zawiodłem się na Zycie Gilowskiej. Nie sądziłem że to kołtunka - a jednak. Reszta towarzystwa raczej w normie - dorównuje intelektem osłance Beger - seksem pewnie też.
      • Gość: bis Re: Krzysiu ależ bombę szczelił? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:10
        Aż zaśmierdziało. Kultury dziecko się ucz!
    • Gość: a-z Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 23:09
      > Najlepiej to stare pudlo dac na strych <
      Stare pudło to Gilowska - a jak nazywasz Beger ?

• Gość: bis a-z niech zgadnę: stare pudło to jednak TY. IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:17
    • Gość: IGEL MIALEM PANIA GILOWSKA ZA INTELIGENTNA KOBIETE IP: *.pool.mediaWays.net 18.12.04, 23:10
      TO MNIE BARDZO ZDZIWILO ;MOGLA SIE CHOCIAZ WSTRZYMAC Z KOMENTARZAMI.
      • Gość: bis Igiel Tobie faktycznie coś się pomyliło. IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:15
        Pani Gilowska była i jest mądrą kobietą. I do tego atrakcyjną. Takich zaś cech
        w szczególności brakuje P. Środzie.
        • Gość: zorro Re: Igiel Tobie faktycznie coś się pomyliło. IP: *.ne.client2.attbi.com 18.12.04, 23:23
          I ten merytoryczny zarzut przekonuje.Od dzis Polacy glosuja tylko na
          atrakcyjnych.
          • Gość: bis Re: Na przykładzie tych Pań możno wysunąć taki IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:26
            wniosek : atrakcyność czyni kobietę bardziej normalną. Odlotowość ( nie tylko w
            wyglądzie ) widać zaś u Pani Środy i Beger.
            • Gość: zorro Re: Na przykładzie tych Pań możno wysunąć taki IP: *.ne.client2.attbi.com 18.12.04, 23:38
              Jak polityk bedzie atrakcyjny, to kazdy poglad da sie przelknac?
              Czy ten sam mechanizm dotyczy mezczyzn(atrakcyjny = normalny)? Ta teoria moze
              sie skonczyc przewrotem. Atrakcyjni kontra nienormalni.Do broni!!!
              • Gość: bis Re: Masz okazję na tematy pracy naukowej: IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:45
                1. Czy atrakcyjność wpływa na "normalność" poglądów.
                2. Czy "szkaradność" i w związku z tym słabe zainteresowanie płci przeciwnej
                sprawia, że zaiteresowanie otoczenia wymuszamy "odlotowością "poglądów.
                • Gość: Niepostępowy ANEGDOTKA IP: *.1.Core.net.pl 19.12.04, 00:08
                  Swoją drogą wolałbym mieć "szkaradność" Urbana i jego inteligencję ale nie poglądy niż "atrakcyjność" i inteligencję znanej pisenkarki (nie chcę pisać kogo, bo nie lubię obrażać ludzi)

Przypomina mi się tutaj jedna anegdotka.
                  W USA był uznany i mądry ale brzydki pisarz. Była też śliczna aktorka. Aktorka powiedziała do pisarza: "Pobierzmy się i zróbmy dzieci. Będą śliczne jak ja i inteligentne jak ty...."
                  Pisarz na to: "No dobra ale co zrobimy jak będzie odwrotnie?".
                  • Gość: bis Jest pewna jednostka chorobowa, która nazywa się: IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 19.12.04, 13:05
                    "urbanika - uszy rosną rozum zanika".
        • Gość: igel Re: Igiel Tobie faktycznie coś się pomyliło. IP: *.cvx-h.dial.de.ignite.net 18.12.04, 23:35
          nie wiem czy wiesz ale dyskutujemy tu nie o wygladzie.Jak chcesz popatrzec na
          super laski to pomyliles strony internetowe.
          • Gość: bis Re: Igiel, nie pomyliłam. Co do kanonów dyskusji IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:38
            to nigdy jej nie ograniczaj. Tak robią tylko ludzie "mali".
            • Gość: zorro Re: Igiel, nie pomyliłam. Co do kanonów dyskusji IP: *.ne.client2.attbi.com 18.12.04, 23:48
              Do kategorii "atrakcyjny" dolaczyla kategoria "duzy". Przyszly rzad zaczyna sie
              krystalizowac...
              • Gość: bis "zorro" , wielki bohaterze z otworami na oczach. IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:53
                Podziwiam Twoją odwagę, męskość, ....... jak na "zorro" przystało.
                • Gość: zorro Re: "zorro" , wielki bohaterze z otworami na ocza IP: *.ne.client2.attbi.com 18.12.04, 23:58
                  Powiem skromnie:dziekuje.
                  • Gość: bis Re: "zorro" , miło mi IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 19.12.04, 00:00
    • Gość: Aga Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.gw-ssm.lama.net.pl 18.12.04, 23:12
      Żegnamy panią Środę ozięble..:)
      • Gość: Karol D a r w i n Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.local.pl / 195.117.123.* 20.12.04, 00:51
        ozięble i - na zawsze...!
        A kyyyysz ! A kyyyyysz !
        Zgiń,
        przepadnij... !
    • Gość: rar Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:41
      Baby brońcie panią Środę, która broni waszej godności. Nie dajcie się zepchnąć
      do roli istoty, która ma siedzieć w kuchni, rodzić dzieci chodzić do kościoła.
      • Gość: bis "rar", Twój głos świadczy o trudnym dzieciństwie IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.12.04, 23:48
        Psychoanalityk może Tobie pomóc. Czego Ci z całego serca życzę.
        • Gość: Taak Re: "rar", Twój głos świadczy o trudnym dziecińst IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 01:24

> Psychoanalityk może Tobie pomóc. Czego Ci z całego serca życzę.

No i znowu te "serdeczne" i "zyczliwe" zyczenia naszej talibki bis.
          Zobacz ona ciebie "zanalizowala " i juz wie ze tobie psychoanalityk
          moze pomoc .
          Cie choroba - jakas jasno i widzka katolicka .Ona ciebie zdiagnozowala.
          Tobie potrzebna jest pomoc.
          Juz wiesz .
          Zaraz sie dowiemy ze tobie pomoc katolickich psychologow jest potrzebna.
          Tacy sa . I tak sie tytuluja - i wcale im nie przeszkadza ze to kuriozum.
          Wszystko w Polsce bedzie wkrotce katolickie.
          A Polacy obudza sie jak zwykle z lapa w nocniku.

• Gość: Wiesz kto Take it easier IP: *.1.Core.net.pl 19.12.04, 01:36
            taak sądzę, że mimo iż jesteś inteligentna, to jednak jednocześnie bardzo infantylna. To czepianie się słówek za wszelką cenę. Krzyż-kręgoslup.... Nie zauważasz czasami jakiejś żartobliwości...
            Ech dziewczyno - wyluzuj się trochę...

> Wszystko w Polsce bedzie wkrotce katolickie.
            Czy uważasz, że wszystko co katolickie to jednocześnie głupie i zacofane? Naprawdę nie widzisz w chrześcijaństwie/katolicyźmie niczego dobrego? Może powinno się ten kościół zdelegalizować?
            Pozdrawiam

P.S. Ja tez nie chcę państwa wyznaniowego.
            • Gość: taak Re: Take it easier IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 01:55
              Gość portalu: Wiesz kto napisał(a):

> taak sądzę, że mimo iż jesteś inteligentna, to jednak jednocześnie bardzo
              infan
              > tylna.

Mysle ze mylisz sie bardzo - inteligencja moze miec duzo wspolnego
              z "infantylizmem"- jesli "infantylizm" rozumie sie jako swiezosc postrzegania
              nie skazonego stereotypami.

To czepianie się słówek za wszelką cenę. Krzyż-kręgoslup.... Nie zauważa
              > sz czasami jakiejś żartobliwości...

Nie , mylisz sie , to nie czepianie sie , to intuicja plus doswiadczenie
              jedno z drugim jest czyms czego wielu brakuje...
              Poczytaj dokladnie z czym "krzyz" mialby mi sie kojarzyc.Dowiedzialam sie ze
              nie znam anatomii . Zlozono mi zyczenia "anatomiczne"
              Powiem nieskromnie ze znam system - wiem jak funkcjonuje i uzaleznia.
              Znam problemy tych ktorzy sie z ta katastrofa borykaja.

> Ech dziewczyno - wyluzuj się trochę...

Nie ma potrzeby martwienia sie o moj luz . Uchodze za wyjatkowego "wolnomyslnego
              luzaka"
              >
              > > Wszystko w Polsce bedzie wkrotce katolickie.
              > Czy uważasz, że wszystko co katolickie to jednocześnie głupie i zacofane?
              Napra
              > wdę nie widzisz w chrześcijaństwie/katolicyźmie niczego dobrego? Może powinno
              s
              > ię ten kościół zdelegalizować?

Polska odmiana katolicyzmu to mroczna strona czlowieka .
              Polacy zrobia z tym to na co pozwoli im jakosc ich potencjalu.
              Zobaczymy - ja widze czarno , nie szaro buro ale czarno.
              Zycze sobie z calego serca sie mylic.

> Pozdrawiam
              tez pozdrawiam
              >
              > P.S. Ja tez nie chcę państwa wyznaniowego.
              • Gość: taak Re: Take it easier IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 02:13

>
                > > Ech dziewczyno - wyluzuj się trochę...
                >
                > Nie ma potrzeby martwienia sie o moj luz . Uchodze za
                wyjatkowego "wolnomyslneg
                > o
                > luzaka"

Musze jednak powiedziec ze moj sposob patrzenia na sprawy i rzeczy
                to wbrew pozorom nie zadne luzactwo a systematyczna praca
                i trud , cigle znowu podejmowana proba zrozumienia......i w rezultacie
                wyzwalajace "zrywanie masek"-demaskowanie ....
                • Gość: Karol D a r w i n Re: Take it easier IP: *.local.pl / 195.117.123.* 19.12.04, 23:30
                  > Musze jednak powiedziec ze moj sposob patrzenia na sprawy i rzeczy
                  > to wbrew pozorom nie zadne luzactwo a systematyczna praca
                  > i trud , cigle znowu podejmowana proba zrozumienia......i w rezultacie
                  > wyzwalajace "zrywanie masek"-demaskowanie ....

- tylko się przy tym
                  - nie z e s r a j !!
              • Gość: Nadal ja Re: Take it easier IP: *.1.Core.net.pl 19.12.04, 02:22
                I tak zostaje przy swoim i twierdzę, że te gadki o krzyzu-kregoslupie i anatomii były dziecinne i "małe". Takie tzw. "pieprzenie o Szopenie" - niepotrzebne i nic nie wnoszące do dyskusji gadki.

>Uchodze za wyjatkowego "wolnomyslnego luzaka"
                Mam wrażenie, że traktujesz "myślenie na przekór" za wartość samą w sobie.

> Polska odmiana katolicyzmu to mroczna strona czlowieka .
                Czy gdyby to od Ciebie zależało, to kazałabyś pozamykać kościoły??
                Czy naprawdę nie widzisz ŻADNYCH dobrych rzeczy, które pochodzą od kościoła?

Miłej nocy życzę
                • Gość: taak Re: Take it easier IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 02:35
                  Gość portalu: Nadal ja napisał(a):

> I tak zostaje przy swoim i twierdzę, że te gadki o krzyzu-kregoslupie i
                  anatomi
                  > i były dziecinne i "małe". Takie tzw. "pieprzenie o Szopenie" - niepotrzebne
                  i
                  > nic nie wnoszące do dyskusji gadki.

Tak siebie nazywajaca bis zarzucila mi ze nie znam anatomii. Dobrze
                  wg ciebie olac mozna. Bo to jest male i dziecinne - to masz mi do zarzucenia.
                  niepotrzebne ....????A ja widze pewien sposob manipulacji....
                  Zobacz nie zwracasz sie do bis ale do mnie ....dlaczego wlasciwie do mnie ?

>
                  > >Uchodze za wyjatkowego "wolnomyslnego luzaka"
                  > Mam wrażenie, że traktujesz "myślenie na przekór" za wartość samą w sobie.

Jalie myslenie na przekor ?co to ma znaczyc ? Jaka wartosc sama w sobie ?
                  In sich ?
                  Mysle ze nie wiesz o czym mowisz , niestety.

>
                  >
                  > > Polska odmiana katolicyzmu to mroczna strona czlowieka .
                  > Czy gdyby to od Ciebie zależało, to kazałabyś pozamykać kościoły??
                  > Czy naprawdę nie widzisz ŻADNYCH dobrych rzeczy, które pochodzą od kościoła?
                  >
                  > Miłej nocy życzę
                  • Gość: do "taak" Chory psycicznie nie widzi swojej nienormalności IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 19.12.04, 10:50
                    • Gość: Karol D a r w i n Re: Chory psycicznie nie widzi swojej nienormalno IP: *.local.pl / 195.117.123.* 20.12.04, 00:22
                      Tyle osób jej to mówi...
                      ale do niej to nie dociera !
                      • Gość: taak Re: Chory psycicznie nie widzi swojej nienormalno IP: *.arcor-ip.net 20.12.04, 00:35
                        Gość portalu: Karol D a r w i n napisał(a):

> Tyle osób jej to mówi...
                        > ale do niej to nie dociera !

Ile osob mi to mowi ?- No do tej pory staral sie Bisik, no i ty Karolu
                        Darwinie starasz sie bardzo :-)
                        Nie wydaje mi sie za masz podstawy- kwalifikacje do stawiania diagnoz ,
                        Karolu Darwinie.
                        Rozumiem ze masz sie za madrego , normalnego , z wysoka kultura Karolu
                        Darwinie.
                        Tak to prawda chorzy psychicznie nie widza czesto swojej nienormalnosci.

• Gość: Karol D a r w i n "taak" - pospolicie d u r na, i tego nie widzi ? IP: *.local.pl / 195.117.123.* 19.12.04, 23:59
                Do taak !
                dziecko, - jaka ty mąąąąąąąąądra jesteś ?
                najmąąąąąądrzejsza na forummm !
                A Co to za - g... z ciebie wyrośnie ? Ho, ho ?
                No, No ???
          • Gość: bis "taak", co za słownictwo! Prymitywizm do potęgi. IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 19.12.04, 10:45
            Należałoby Tobie wykonać odwiert zwiadowczy w czaszce na obecność mózgu
            dziewczyno.
            • Gość: Karol D a r w i n Re: "taak", co za słownictwo! Prymitywizm do potę IP: *.local.pl / 195.117.123.* 19.12.04, 23:42
              daremna robota te odwierty.;-)))
              Ta debilka forumowa "taak" - ma tam tylko jedną komórkę,
              która już dawno chce jej z tamtąd uciec...hi, hi, hi !!!

Ona nawet nie przypuszcza,
              w swej pysze
              jakie kretyństwa tu wypisuje
              jak bardzo jest śmieszna, ha, ha , ha !

brrrr !

Toż to feministyczno-ateistyczna
              obraza - r o z u m u !

• Gość: taak Re: "taak", co za słownictwo! Prymitywizm do potę IP: *.arcor-ip.net 20.12.04, 00:02

> daremna robota te odwierty.;-)))

Owszem daremna :-) Musze ciebie przeprosic . Zle ciebie zrozumialam.
                Myslalam ze nawiazujesz do pojecia samo w sobie ocenialam ciebie zbyt wysoko
                Przepraszm za pomylke .

> Ta debilka forumowa "taak" - ma tam tylko jedną komórkę,
                > która już dawno chce jej z tamtąd uciec...hi, hi, hi !!!
                >
                To zostawie bo rozumiem ze ty takze chcesz mnie deprecjonowac.
                Prawdopodobnie nie masz pojecia o tym jak wyglada mozg.

> Ona nawet nie przypuszcza,
                > w swej pysze
                > jakie kretyństwa tu wypisuje

No nie wiem ktore z nas jest pyszne .

> jak bardzo jest śmieszna, ha, ha , ha !
                >
                > brrrr !
                >
                No wiesz byc smiesznym to nie jest nieprzyjemna cecha jesli
                dostarcza sie komus radosci. Ja mysle ze ja ciebie nie smiesze
                a zloszcze.

> Toż to feministyczno-ateistyczna
                > obraza - r o z u m u !
                >
                Jakby ci tu powiedziec zebys nie poczul sie obrazony? - nie , nie odpowiem.
                Nie da sie.
                • Gość: Karol D a r w i n Re: "taak", co za słownictwo! Prymitywizm do potę IP: *.local.pl / 195.117.123.* 20.12.04, 00:13
                  -bo na to potrzeba troche inteligencji.
                  Żałosna kreaturoooo !
          • Gość: Karol D a r w i n Re: "rar", Twój głos świadczy o trudnym dziecińst IP: *.local.pl / 195.117.123.* 20.12.04, 00:37
            Przecież nie tylko "bis" - ci mówi,
            że jesteś - kopnięta !
            Uwierz w to,
            my się nie mylimy !!
            - nieszczęsna ...
            • Gość: taak Re: "rar", Twój głos świadczy o trudnym dziecińst IP: *.arcor-ip.net 20.12.04, 00:51

> Przecież nie tylko "bis" - ci mówi,
              > że jesteś - kopnięta !

No wiesz forum to takie miejsce gdzie rozni ludzie czestuja sie inwektywami ,

> Uwierz w to,
              > my się nie mylimy !!

Wiesz jak tak sobie czytam to co masz do powiedzenia i twoje namowy
              do tego zebym uwierzyla ze jestem kopnieta ....
              Masz racje ja przeciez rozmawiam z Karolem Darwinem.
              • Gość: Karol D a r w i n Re: "rar", Twój głos świadczy o trudnym dziecińst IP: *.local.pl / 195.117.123.* 20.12.04, 01:04
                z kim ...rozmawiasz , z kim ?

Wiesz, już po ciebie przyjechali !
                możesz się ubierać forumowa mądralo
                W przeciwieństwie do tfffojej "mądrości"( phi !)
                k a f t a n - nie boli !
                • Gość: taak Re: "rar", Twój głos świadczy o trudnym dzieciństG IP: *.arcor-ip.net 20.12.04, 01:36
                  Karolu Darwinie dlaczego umiesciles w tytule :
                  "Re: "rar", Twój głos świadczy o trudnym dzieciństwie."

To jest tytul ktory zawdzieczamy forumowiczowi bis-to jego tytul, "diagnoza"
                  dla innego Forumowicza Nie moja .

> z kim ...rozmawiasz , z kim ?

No sam siebie nazywasz Darwinem.
                  >
                  > Wiesz, już po ciebie przyjechali !
                  > możesz się ubierać forumowa mądralo
                  > W przeciwieństwie do tfffojej "mądrości"( phi !)
                  > k a f t a n - nie boli !

Darwinie czego ty sie tak naprawde boisz ?
                  • Gość: bis Re: "taaku" ty również o zgrozo masz sklerozę. IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.12.04, 22:57
                    Wiem, że chciałabyś żeby "bis" był panem ale nic z tego. Przykro mi.
                    Psychoanalityk pomoże Tobie , uwierz. Głowa do góry.
                    • Gość: taak Re: "taaku" ty również o zgrozo masz sklerozę. IP: *.arcor-ip.net 21.12.04, 00:04

> Wiem, że chciałabyś żeby "bis" był panem ale nic z tego. Przykro mi.
                      > Psychoanalityk pomoże Tobie , uwierz. Głowa do góry.

Naprawde myslisz ze to mnie jest potrzebny psychoanalityk ?
                      Bisiczko - mnie jest wszystko jedno jakiej jestes plci.
                      Mowilam ze perfidia i twoja perwersja podoba mi sie .
                      Nie jest to cecha albo sposob funkcjonowania od plci zalezna.
                      Jest nieprzyjemna . No zobacz ilez w tobie agresji , podlosci
                      zupelnie bezinteresownej.Ja rozumiem ze mozna cos walnac jak
                      sie jest niezadowolonym .
                      Dlaczego tak ci bardzo zalezy zeby deprecjonowac ?
                      Jeszcze raz bisiczko , bisiku czy wiesz dlaczego tak chetnie
                      ciskasz inwektywami ?
                      Zgodnie z tym co probuje tlumaczyc tobie tez bisiku-
                      zastanow sie nad znaczeniem sensu przekazu ktory bardzo rzecz upraszczajac
                      zwykle rozumiany jest . No to jeszcze raz .
                      Czesto ludzie to czego nie lubia u siebie spostrzegaja- dopatruja sie u innych.
                      Polecam ci Darwina - to klasyka .
                      Wiesz rozmowa z kims kto widzi tych ktorzy miewaja inne zdanie jako
                      potrzebujacych psychoanalitykow nie jest specjalnie czyms co wnosi cos do
                      dyskusji. Ja wiem ze bardzo chcesz i starasz sie mnie przekonac ze mnie pomoc
                      jest potrzebna. Proponuje lustereczko .
                      A pozatym naprawde zycze ci szerokiej perspektywy-
                      to cos innego niz zyczenia twoje ktore dotyczyly wypadku w ktorym stracic ?
                      mialabym kregoslup , ktory wg ciebie nazywa sie krzyzem - bo taka jest twoja
                      znajomosc anatomi, anatomii ktorej znajomosci brak masz mi do zarzucenia.
                      Naprawde nie jestes partnerem do rozmowy od ktorego mozna sie cos dowiedziec
                      ale o ktorym mozna sie cos dowiedziec i to jedyny powod dla ktorego
                      mimo ze uwazam ze jestes nieprzyjemnym partnerem do rozmowy , rozmowe kontynuje.
                      Choc musz przyznac ze czuje sie zniechecona i rozczarowana -
                      tak jak mowie takiej jakosci do tej pory nie znalam , tyle zupelnie
                      bezinteresownej podlosci.
                      • Gość: bis "taaku" przeczytaj swoje posty to wiele o sobie IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 22.12.04, 21:55
                        się dowiesz. Miłej lektury.
                        • Gość: taak Re: "taaku" przeczytaj swoje posty to wiele o so IP: *.arcor-ip.net 24.12.04, 11:39

> się dowiesz. Miłej lektury.

Patrz a ja myslalam ze wystarczy poczytac to co ty masz mi do powiedzenia zeby
                          sie dowiedziec:-)
                          A to o krzyzu moralnym , a to o braku znajomosci anatomi , a to o moich
                          potrzebach i innymch kupa
                          "delicji" jak zyczenia o krzyzu ktorego nie zyczysz mi stracic w wypadku
                          ktory to krzyz okazuje sie byc kregoslupem i to na dodatek moralnym .
                          A wszystko to po to zeby mi polecic analityka .
                          Daj sobie spokoj .
                          Ulze sobie i powiem mam ciebie ostatecznie dosc :-)

• Gość: Wilka Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 23:43
      pisanie tu to trochę beznadziejna stukanina, ale może mi opadnie nieco
      konsternacja p. Gilowską kiedy napiszę, jak jestem zawiedziona bezmyślnym
      potępieniem p.Środy przez sensowne zdawałoby się osoby za jaką miałam
      p.Gilowską.Tu nie trzeba zacietrzewionego feminizmu tylko nieco świadomości
      społecznej...tymczasem to podlizywanie się "masom" jest żałosne i
      demoralizujące.fuj
      • Gość: bis Re: Wilka, co to znaczy "fuj" ? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 19.12.04, 00:03
      • hatatitla Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie 19.12.04, 01:44
        Niejaka M.Środa, dla wielu normalnnie myślących ludzi, kierujacych się w życiu
        uczciwoscią, zasadami i zdrowym rozsądkiem - jest trudnym do tolerowania,
        feministycznym "kuriozum" i "nieporozumieniem". Jak uniwersytet może trzymać u
        siebie takie kompromitujace go - indywidua ? Toż to woła o pomstę do Nieba !Nie
        dziwmy się potem, deprawacji charakterów naszej młodzieży, ulegajacej
        rozwiązłości , zniewoleniom i pospolitemu złu, skoro ma takich wiodacych ją na
        manowce - pseudo"nauczycieli".

Już na długo przed tą słusznie krytykowaną tu swoją napastliwą, atakujacą
        Kościół i miliony Katolików - niesprawiedliwą wypowiedzią, Środa kwalifikowała
        się pilnie na jakiś zamknięty oddział feministycznoodwykowy. Bezmyślne,
        nieuzasadnione bluzgi tego okropnego, feministycznie zboczonego indywiduum pod
        adresem normalnie myślących, zdrowych na umyśle - ludzi i przedstawicieli
        kościoła, utkwiły mi w pamięci z niedzielnego, politycznego
        telewizyjnego "babińca" w którym ją wcześniej( jako okaz...chyba ?)
        pokazywano. Z osłupieniem słuchałem wtedy durnot i bredni tej osoby , którymi
        zwykła się wówczas popisywać niczym nakręcona i to zupełnie serio, bez cienia
        wstydu lub ludzkiej zwykłej wątpliwości. Kobieto, no jak mogłaś..., no jak ?
        Kto ci dał do tego prawo ?
        Swym napastliwym tonem i ględzeniem od rzeczy powodowała u telewidzów
        autentyczny, rosnący z programu na program wstręt do siebie i obrzydzenie do
        głoszonych pogladów. Brrrr !
        To oburzające by w TV, za nasze pieniądze lansowano tak niskie, uwłaczające
        człowiekowi i jego godności - dewiacyjne feministyczne poglądy i kretyńskie
        wypowiedzi. Osoby jak Środa, utytuowane a chore z nienawiści do normalności i
        ładu moralnego,nie powinno się wpuszczać do telewizji i na uniwersytety.
        Atakując nasze, powszechnie uznane, najwyższe wartości i imponderabilia -
        szerzą zło i zgorszenie.
        Ludzie, w jakim świecie my już żyjemy ?
        • Gość: do" taak" Istny bełkot . IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 19.12.04, 10:52
    • Gość: Mollari ALE TRIO LASEK! JEDEN WIECZOR Z TYMI DAMAMI I ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:54
      MOZNA OD RAZU ZAPISAC SIE DO TWOREK. KAZDA PIEKNA JAK ZUZIA! A NADMIENIE ZE
      ZUZIA JEST TYLKO TRZY RAZY BRZYDSZA OD GOWNA! A INTELIGENCJA TYCH DAM JEST
      WPROST PROPORCJONALNA DO ICH URODY! PRZY CZYM SRODA MIMO WSZELKICH POZOROW JEST
      TU KROLOWA GLUPOTY I BRZYDOTY!
    • Gość: mama Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.zabki.net.pl / 62.29.136.* 19.12.04, 00:20
      o rany!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      jaki szum wokół tak niby błachej sprawy. Lubię Zytę chociaz nie wiem dlaczego
      tak jest. jest i już. Ale uważam inaczej. Kościół wg mnie sprowadza rolę
      kobiety do przedmiotu. Jeżeli ktoś brał ślub koscielny i miał nauki przed
      małżeńskie to wie o czym mówię. To wszystko to lipa. nie ma sensu nic więcej
      pisać
      • Gość: taak Re: Beger i Gilowska przeciw minister Środzie IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 01:05
        Gość portalu: mama napisał(a):

> o rany!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > jaki szum wokół tak niby błachej sprawy.

Rany boskie zmiluj sie ! To nie jest blacha sprawa
        Dlaczego uczestniczysz w czyms co uwazasz za lipe?
        Nie rob se swojego zycia atrapy. Przepraszam , zastanow sie chwilke po co ?
        Dlaczego ?

Lubię Zytę chociaz nie wiem dlaczego
        > tak jest. jest i już.

To pewnie ludzkie jest - choc niektorym udaje sie wyjasnic dlaczego tak jest,
        znjaa przyczyne lubienia badz nie lubienia

Ale uważam inaczej. Kościół wg mnie sprowadza rolę
        > kobiety do przedmiotu.

To dlaczego w tym uczestniczylas ?

Jeżeli ktoś brał ślub koscielny i miał nauki przed
        > małżeńskie to wie o czym mówię. To wszystko to lipa. nie ma sensu nic więcej
        > pisać

Jesli uwazasz ze to lipa dlaczego w tym uczestniczysz ?
        Dajesz uczestniczac w tej lipie rekojmie tym ktorzy wkrotce pokaza
        ze to nie lipa , to drobne kroczki ," wolnosc umiera krokami"
        krok za krokiem.
        • Gość: bis "taak" Twoja wolność dawno już umarła a zostały IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 19.12.04, 10:54
          tylko fobie prześladowcze.
    • Gość: MMM [...] IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 00:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Bulman BABY DO GARÓW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 00:31
      mycia oczywiście bo nie sądze by któraś z w/w imitacji kobiet była w stanie
      ugotować coś więcej niż wodę w czajniku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka