Dodaj do ulubionych

Aleksander Małachowski był masonem!!!

18.12.04, 21:22
www.wlnp.pl/slawni_pl.htm
- szczerze mówiąc jestem tym odkryciem zaskoczony by nie powiedzieć
zszokowany. Podejrzewałem wielu innych polityków lewicy o to ale akurat nie
jego, bo mnie sie wydawał być socjalistą starej daty a ci o ile sie nie mylę
z masonami się nie za bardzo lubili bo ci rekrutowali sie z warstw
posiadających.. to już kolejny KORowiec o którym wiemy ze był masonem...
nieźle sie ukrył..cale zycie sie nie dał po sobie poznać...podejrzewam że
musiałbyć nie byle jakim masonem skoro uszedł on naszej czujnej uwadze..teraz
mamy kolejny dowód na to jak groźna potrafi być masoneria

p.s koledze Yossarianowi 18 dziękuję za podanie linka do strony internetowej
polskich masonów
Obserwuj wątek
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 18.12.04, 21:44
      i tu też was zatkało z wrazenia?
      • 12345m10 Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 18.12.04, 21:47
        A mason to nie człowiek rasisto rydzykowy!
        I nie dziękuj sobie.
        Bo to idiotycznie wygląda.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 23.12.04, 20:47
          to człowiek który zbładził i który zdradził BOga
    • Gość: Czarny ;-) Rydzyk nie zaliczyl egzaminu wstepnego. IP: 84.194.250.* 18.12.04, 21:53
      12 zasad Wolnych Mularzy Regularnych

1. Wolnomularstwo jest braterskim związkiem inicjacyjnym, który za swój
      fundament ma wiarę w Boga, Wielkiego Budownika Wszechświata.

2. Wolnomularstwo opiera się na Dawnych Obowiązkach i Landmarkach oraz
      respektuje inne tradycje właściwe dla Zakonu, szczególnie zaś te, które dotyczą
      regularności jego Jurysdykcji.

3. Wolnomularstwo jest Zakonem, do którego należeć mogą wyłącznie osoby wolne,
      niezależne i dobrych obyczajów, które zobowiązują się wypełniać ideały Pokoju,
      Miłości i Braterstwa.

4. Wolnomularstwo ma na celu doskonalenie moralne jego członków, a poprzez nich
      doskonalenie całej Ludzkości.

5. Wolnomularstwo nakazuje swym członkom skrupulatne stosowanie rytuałów i
      symboli, oraz właściwych tylko jemu, środków duchowych i inicjacyjnych,
      prowadzących do osiągnięcia Wiedzy i Prawdy.

6. Wolnomularstwo nakazuje swym członkom respektować przekonania i wiarę
      bliźnich. W swym gronie zabrania wszelkich dyskusji lub polemik politycznych i
      religijnych. Dzięki temu może pozostawać stałym i pewnym Centrum Braterskiego
      Związku, w którym panuje zrozumienie, tolerancja oraz owocna harmonia pomiędzy
      ludźmi, trudna do osiągnięcia w innych warunkach.

7. Wolni Mularze gromadzą się poza zasięgiem świata profanów, w lożach, w
      których zawsze obecne są i widoczne trzy Wielkie Światła Zakonu, Księga
      Świętego Prawa, Węgielnica i Cyrkiel - aby pracować rytualnie, godnie, gorliwie
      i zgodnie z zasadami przepisanymi w Konstytucji i Regulaminie Obediencji.

8. Wolni Mularze składają przysięgę na Księgę Świętego Prawa; dlatego przysięga
      ta posiada charakter wzniosły, uświęcony i niepodważalny w jej trwaniu.

9. Wolni Mularze mogą przyjąć do swych lóż wyłącznie osoby pełnoletnie, prawe i
      dyskretne, będące ludźmi honoru, wysoko ceniące swe miano Brata Wolnego
      Mularza, zdolne ocenić możliwości innych ludzi oraz nieskończonych sił
      Wieczności.

10. Wolni Mularze kultywują w swych Lożach Miłość Ojczyzny, poszanowanie Prawa
      i szacunek dla konstytucyjnej władzy. Uznają i honorują pracę we wszystkich jej
      formach jako najwyższy obowiązek istoty ludzkiej.

11. Wolni Mularze dają innym ludziom aktywny przykład swym stosownym
      zachowaniem, dzięki czemu Zakon promieniuje na zewnątrz. Czynią to wszakże z
      zachowaniem tajemnicy wolnomularskiej.

12. Wolni Mularze winni są, w sposób honorowy, okazywać sobie wzajemną pomoc i
      obronę braterską, nawet z narażeniem własnego życia. Kultywują sztukę
      zachowania spokoju i równowagi we wszystkich sytuacjach.

Zasady powyższe przyjęte zostały przez główny, zwany regularnym nurt
      wolnomularstwa, wywodzący się z tradycji najstarszej organizacji
      wolnomularskiej świata - Wielkiej Loży Anglii. W 1991 roku uznane zostały przez
      odrodzoną Wielką Lożę Narodową Polski. Wzmiankowane w artykule 2 Dawne
      Obowiązki to kanon przepisów i zwyczajów utrwalonych w angielskich
      Konstytucjach stowarzyszenia wolnych mularzy z 1723 i 1738 roku. Landmarkami z
      kolei nazywane są narodowe lub lokalne tradycje wolnomularskie, akceptowane w
      masonerii regularnej.
      • 12345m10 Re: Rydzyk nie zaliczyl egzaminu wstepnego. 18.12.04, 22:00
        No właśnie!
        A czym się różni mason od redemptorysty?
        Kilkoma zasadami?
        • Gość: Czarny ;-) Re: Rydzyk nie zaliczyl egzaminu wstepnego. IP: 84.194.250.* 18.12.04, 22:01
          Rydzyk ma jakies zasady?
    • yossarian18 Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 18.12.04, 21:58
      Też bylem zaskoczony jak to znalazłem. Oni swój udział w wolnomularstwie mogą
      ujawnić dopiero po śmierci(chyba, że chcą jeszcze za życia).
      To strona WLNP prof. Cegielskiego, której dawno nie odwiedzałem, a która
      zmieniła swój wygląd.
      A tu strona Wolnomularza Polskiego:
      www.fmpol.pl/index.htm
      Szczególnie ciekawy i duży zbiór linków, można znaleźć ciekawe rzeczy.
    • oszolom.z.radia.maryja wszystko o masonerii 18.12.04, 22:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=18704694
      • platformiak Re: wszystko o masonerii 18.12.04, 22:49
        cała plejada Sejmu Wilekiego była masonami łącznie z królem ale jakos nie widze
        żeby lpr albo wm chciało znosić święto 3 maja???
        wy nie lubicie masonów bo, tam dmowskiego nie chcieli przyjąć???
        • oszolom.z.radia.maryja Re: wszystko o masonerii 18.12.04, 22:56
          nie cała! to raz a dwa w tamtych czasach idee narodowe były popierane przez
          masonerię. To sie zmieniło po Wiośnie Ludów z 1848 roku. Od tego momentu
          kościóó, zaczął popeirać ruchy narodowo wyzwoleńcze a masoneria w zwiazku z tym
          zaczęła je tępić
          • platformiak Re: wszystko o masonerii 18.12.04, 23:00
            Kościół nie popierał ruchów narodowowyzwoleńczych przed ani po wiośnie ludów.
            Patrz reakcja Papieża IX na powstanie styczniowe. Masoneria w obecnym typie
            państw to jeszcze jedna organizacja coś między Fundacją Batorego a Bisness
            Center Club
            • oszolom.z.radia.maryja Re: wszystko o masonerii 18.12.04, 23:04
              coś ci sie pomyliło..po pierwsze nie styczniowe a listopadowe powstanie zostało
              potępione po drugie tym który to powstanie potępił był papież Grzegorz XVI
              • platformiak Re: wszystko o masonerii 18.12.04, 23:05
                napisałbym o listopadowym i Grzegorzu IX ale ty dałeś lata po wiośnie ludów, z
                Piusem IX było to samo.
                • oszolom.z.radia.maryja Re: wszystko o masonerii 19.12.04, 13:06
                  pisałem o Grzegorzu XVI a nie IX!
              • Gość: nosswiniaka w nosie mamy wasz eobsesje, nazistowskie lpraki!!! IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 05:12
                spadajcie, marne faszystowskie pieski.
                • oszolom.z.radia.maryja a ja w nosie mam twoje antyklerykalne obsesje 19.12.04, 13:10
                  i co ty na to lewaku?
                  • Gość: swiniazlpr antyfaszyzm to nie lewactwo, rasistowska schweine IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 15:35
                    swinie antyfaszystwskie to zbrodniarze i wrogowi demokracji. zniszczyc
                    gnojowisko z rayja co ma zlodzieja za szefa!
    • sanctum.officium Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 18.12.04, 22:53
      zainteresowanym polecam obserwatorium masonerii w "NCz"

www.nczas.com/
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 18.12.04, 23:00
        podaj dokladniejszy link do konkretnego artykulu o masonerii
        • sanctum.officium Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 18.12.04, 23:03
          to stała rubryka "papierowym" wydaniu, niestety nie dostępna w wersji on-line
        • yossarian18 Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 18.12.04, 23:15
          mam parę artykułów na dysku zapisanych. Wkleję na naszym forum we wszystko o
          masonerii.
        • Gość: delta9tetrahydro Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:14
          Słowa "proszę" nie znasz?
          Nie używasz?
          Dlaczego?

--
          " Pycha chodzi przed upadkiem, a wyniosłość ducha przed ruiną. "
    • wlkwschodedenu Re: własnie dwoch walczy na miecze w tv,jeden ryt 19.12.04, 01:00
      szkockiego,a drugi egipskiego,chyba są niesmiertelni,bo taki tyt. ma film.
    • wlkwschodedenu Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 19.12.04, 01:02
      o tych inf. dot. masoneri wlinkach to wszyscy wiedzą,znacie jakies tajemne
      sprawy?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 19.12.04, 01:20
        jak coś znajdziemy ciekawego to sie z tobą podzielimy
        • gosc.z.korony NAWET UMARŁEMU NIE PRZEPUSZCZĄ! 19.12.04, 01:35
          OSZOŁOM I OFFICIUM! To co teraz robicie jest po prostu nieludzkie!
          Życzyłbym sobie żeby wszyscy byli tak atruistyczni, uczciwi i mądrzy jak Osoba
          którą w tak niegodny sposób atakujecie!
          Sram na to, kto jest Mason a kto Katolik! Ważne jest co sobą reprezentuje!
          A Pan Aleksander Małachowski był człowiekiem najwyższej próby, któremu takie
          małe robaczki jak wy nie dorastają do pięt!
          Kim wy w ogóle jesteście patałachy?!
          I NIE WAŻCIE SIĘ KOMENTOWAĆ MOJEJ WYPOWIEDZI! MAM GDZIEŚ WASZE POMYJE!
          P.S. APELUJĘ DO ,,GIWI'' BY USUNĘŁA TEN SKANDALICZNY WĄTEK!
          • wlkwschodedenu Re: NAWET UMARŁEMU NIE PRZEPUSZCZĄ! 19.12.04, 01:52
            Ale musisz przyznac,że u schyłku życia Małachowski parę razy niewybrednie mówił
            o sprawach,które Polakom leżą na sercu.
          • yossarian18 Re: NAWET UMARŁEMU NIE PRZEPUSZCZĄ! 19.12.04, 12:09
            gosc.z.korony napisał:

A Pan Aleksander Małachowski był człowiekiem najwyższej próby, któremu takie
            > małe robaczki jak wy nie dorastają do pięt!

Zwłaszcza dla zwykłych ludzi:

W latach 1976-84 byłam służącą u Małachowskiego. On wynalazł mnie przez swoją
            teściową, szukał wśród zakonnic, a moja siostra jest zakonnicą w Częstochowie,
            a szukał roboczej i uczciwej kobiety... Poznałam się na nim i nie mogę znieść
            jego widoku w TV. To przewrotny i fałszywy człowiek... Kiedy wychodziłam z
            pokoju żony Małachowskiego po jej ubieraniu i obsłudze - jest inwalidą na
            wózku -Małachowski silnie mnie uderzył, po czym mocno mnie popchnął, tak że
            przewróciłam się, uderzając w kant łóżka. Miałam potem duży siniak na ręce i
            kilka dni bóle głowy. Innym razem jego syn rzucił we mnie nożem, poskarżyłam
            się na to ojcu. A Małachowski w ogóle nie upomniał syna tylko mnie zbeształ -
            po co tu przyszłam. ... Kiedyś byłam chora po uderzeniu się w oko, to odmówiono
            mi wezwania karetki pogotowia... Ja robiłam tam wszystkie prace: pranie,
            gotowanie, sprzątanie, zakupy, obsługa żony - inwalidki itp. Kiedyś przyjechał
            jakiś ich kuzyn i gdy zobaczył mnie -malutką, chudziutką kobietę i moje
            obowiązki - powiedział, że tu dwie osoby być muszą... Raz oskarżono mnie o
            kradzież dolarów, a te dolary - okazało się później były w upranej przeze mnie
            koszuli. ... Jeszcze przed wypadkiem samochodowym Małachowskiego z żoną i gdy
            była ona zdrowa, poprosiła mnie o wyjazd z nią do innej miejscowości. Mężowi
            miała gotować i obsługiwać dom jej sąsiadka - koleżanka. Potem okazało się, że
            w tym czasie Małachowski z tą koleżanką żony miał dziecko, drugiego syna. Żona
            to ciężko przeżyła. A przez długi czas ukrywał ten fakt przed żoną. Nieraz mnie
            kazał przygotować łóżko, bo odwiedzi go ten syn pozamałżeński... Kiedy żona
            Małachowskiego stawała w obronie syna odpowiadał: dość mam już ciebie - Bóg cię
            skarał boś moją matkę źle traktowała. Przede mną inne służące wytrzymały u
            niego 1-2 miesiące, do roku i odchodziły. Nigdy bym u niego nie była, chociaż
            przed odejściem chciał mnie kupić większymi pieniędzmi... W wigilię Bożego
            Narodzenia byłam sama w swoim pomieszczeniu, bo mnie do wspólnej wigilii nie
            zaproszono. Od odejścia w 1984 r. ani razu nie zainteresował się moim losem,
            chociaż przez długi czas nie miałam żadnej renty. Obecnie mam l 330 000 zł.
            Dziwi mnie bardzo, że jest on posłem i nadal chce być z woj. Białostockiego. Ja
            go nienawidzę! Mieszkam w Dobrzyniewie i podane tu fakty zawsze potwierdzę.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: NAWET UMARŁEMU NIE PRZEPUSZCZĄ! 19.12.04, 13:06
            prawda w oczy kole??
            • Gość: delta9tetrahydro Re: NAWET UMARŁEMU NIE PRZEPUSZCZĄ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:17
              Tej kobiecie wierzysz,a matce ministranta z Sw.Brygidy nie?

Dlaczego?

--

" Pycha chodzi przed upadkiem, a wyniosłość ducha przed ruiną. "
              • oszolom.z.radia.maryja Re: NAWET UMARŁEMU NIE PRZEPUSZCZĄ! 19.12.04, 13:38
                bo matka tego ministranta kłamała..prokuratura i sąd gdański potwierdził to i
                lada chwila umorzy postępowanie w sprawie rzekomej pedofilii ks prałata
        • wlkwschodedenu Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 19.12.04, 01:41
          a Iluminaci,Różokrzyzowcy,a bicie piany przez masonów XVII-XVIIw o rzekomym
          związku z Templariuszami,Katarzy,Bogomiłowcy,gnostycy,kabaliści i inne sekty.
          Rąbie sie otym od starozytności do współczesności,az do znudzenia.
          • Gość: milicjant Nie wiem co to mason IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 19.12.04, 02:50
            Wiem natomiast, że Aleksander Małachowski był psychiczny. Całymi latami ujadał
            na jeden z kościołów i jego wyznawców, w przededniu śmierci wyspowiadal się
            jednak i przyjął sakramenty z ręki przedstawiciela tego właśnie kościoła.
            Nawet towarzysz Urban był tym zniesmaczony. Czemu dał wyraz na łamach.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie wiem co to mason 19.12.04, 13:09
              a czy Małachowski wyznał przed śmiercią kim był naprawdę?..zresztą jego brat
              jest księdzem...
          • humbak Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 19.12.04, 09:22
            Gnostycy, kabaliści i inne sekty? Co Ty gościu? Jedno jest starsze od naszej religii, a drugie w judaiźmie występuje.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 19.12.04, 14:36
              widzę że kolega się podszkolił...
              • humbak Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 09:44
                Hmmmm... A kiedyś palnąłem na ten temat jakąś bzdurę? Nie pamiętam... różne potknięcia zdarzają mi sie niestety dość często. Przypuszczam z resztą że autor komentowanego przeze mnie posta po prostu napisał go w sposób nieco zagmatwany.
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 14:42
                  a propos gmatwania..czy mógłbyś jeśjiej napisac o co ci teraz chodzi?
                  • humbak Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 22:13
                    Chyba niewyspałeś się dziś;)
                    Czepiłem się wypowiedzi Wlkwschodedenu (przepraszam jak się pomyliłem w nicku, jest dość zawiłt;)) i podejrzewam, że przyczyną tego że zauważyłem w nim jakieś błędy jest to, iż jest nieco dziwnie napisany.
                    A Ciebie pytam, czy kropnąłem (pomyliłem) coś kiedyś w kwesti wspominanych ruchów religijnych, napisałeś bowiem, że się podszkoliłem.
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 22:53
                      skoro uznałem zęś się podszkolił znaczy że bzdury nie palnąłeś
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=18705403&a=18712715
                      • humbak Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 23:19
                        No to źle Cię zrozumiałem. Myślałem, że podszkoliłem się od czasu jakieś błędnej wypowiedzi;)
                        • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 21.12.04, 20:55
                          mniejsza o to
    • Gość: 666 Re: a oszolom jest schweine lprakiem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 09:09
      gó.. prawda z tą spowiedzią. o tym meldował tylko jego brat krzysztof -katabas
      zresztą.na 4,5 minuty przed śmiercią pogodził się z bogiem. tak
      zameldował.czyste jajo.
      a w zgodzie z bogiem-wszystko jedno jakim- był on zawsze. i ważne że żył w
      zgodzie z sobą.
      OSZOŁKU ZNÓW CI GAMONIU DAŁEM ZAROBIĆ. a znaj serce pana.
      niech żeje masoneria całego świata- chociażby dlatego że prawiczki-katole jej
      nie lubią.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: a oszolom jest schweine lprakiem!!! 19.12.04, 15:29
        czyzunia.Cxy 666 to twoje nowe pseudo?
        • Gość: CZYZUNIA-666 Re: a oszolom jest schweine lprakiem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 15:36
          a jak.
          • Gość: oszolom.z.r.maryja mogłem sie tego domyśleć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:19
        • Gość: czyzunia Re: a oszolom jest schweine lprakiem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 15:37
          bo tylko ja jeden z wlasnej i nieprzymuszonej woli daję ci zarabiać.
          ale ZNAJ SERCE PANA.
    • Gość: Młody literat Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.piotrkow.net.pl 19.12.04, 19:18
      Po ostatecznym wytępieniu komuchów trzeba będzie się wziąć za radiomaryjne
      bydło i raz na zawsze skończyć z tą hołotą. RAUS!!!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 19.12.04, 20:53
        literacki język...a jaka tolerancja...kultura...lepiej daj sobie spokój z
        pisaniem młokosie
        • p.smerf Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 19.12.04, 21:02
          > literacki język...a jaka tolerancja...kultura...lepiej daj sobie spokój z
          > pisaniem młokosie

Powinieneś o tym wiedzieć, że: "kto sieje wiatr, ten zbiera burzę". Od miesięcy
          tryskarz tu jadem miłości bliźniego. A to jest zaraźliwe.
          • czyzunia Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 19.12.04, 21:06
            KArTOfLE prawiczki takie już są i nic nie poradzisz.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 12:29
            a na czym wg ciebie polega ten jad? to ze pisze prawde znaczy rzosiewam jad? od
            kiedy to prawda jest trucizną?
    • wlkwschodedenu Re: Mistrz Manole też znał sztukę budowania. 19.12.04, 21:49

W Istambule stoi Haga Sophia.jeden z cudów świata,a
      historia Mistrza Manole,wielkiego mistrza sztuki królewskiej,budowniczego
      Monastyrów w Siedmiogrodzie?
    • wlkwschodedenu Re: Czy tylko budowniczowie Katedr znali sztukę 19.12.04, 21:49
      królewską?

W Istambule stoi Haga Sophia.jeden z cudów świata.
      Historia Mistrza Manole,wielkiego mistrza sztuki królewskiej,budowniczego
      Monastyrów w Siedmiogrodzie?
      A Ruś Kijowska?,Rosja?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Czy tylko budowniczowie Katedr znali sztukę 19.12.04, 22:01
        szanowny koelga sie zaciął czy co?
        • wlkwschodedenu Re: Czy tylko budowniczowie Katedr znali sztukę 19.12.04, 22:11
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> szanowny koelga sie zaciął czy co?

Od paru dni,muszę swą kobyłę kopnąć z dwa razy,aby zaskoczyła,a skutki widać.
          Wybaczcie.
        • wlkwschodedenu Re: Czy tylko budowniczowie Katedr znali sztukę 19.12.04, 22:31

> szanowny koelga sie zaciął czy co?

Komp się zacina,a w dzień nie mam czasu,aby go naprawić.

Mówimy tu wiele o zachodnoeuropejskiej Masonerii,a zapominamy o Tajnych
          Stowarzyszeniach we Wsch Europie związanych z nią historycznie.
          Np. "Bogomilcowie"-odłam Manichejczyków,który miał swe korzenie w Persji i
          Babilonii a rozprzestrzenił się na całą Wsch.Europę.W Bułgarii i na Bałkanach
          miał ogrmne wzięcie.W teorii zakładał,że istnieje Bóg uniwersalny,podobnie jak
          u Masonów.Jednym z odłamów hermetyczych Bogomilców byli Albigenesi-teren
          obecnej Albanii,Bośni i Hercegowiny.
          Na zach.Europe ruch ten rozprzestrzenił się we Francji-Katarzy.

Pamiętajmy,że to Europa Wsch. graniczyła z Azją Mniejszą i Środkową,gdzie w
          dawnych czasach powstawały dawne Tajne Stowarzyszenia jak "Bracia Czystości" w
          Babilonii.
          O tym się nie mówi,a szkoda.

Masoni chętnie przepisuja sobie korzenie w dawnych Tajnych Stowarzyszeniach z
          tego rejonu.
          Prawdziwe Tajne Stowarzyszenie jest tak naprawdę w Europie Wsch. a nosi
          nazwe "Słowianie"-piewcy słowa mówionego i pisanego.W "Słowie" ,"Słowianie"
          drzemie prawdziwa tajna i ukryta potęga.
          Dlatego tak pchaja sie do Nas ze całym syfem.

• wlkwschodedenu Re: Czy tylko budowniczowie Katedr znali sztukę 19.12.04, 22:43
            Gdybysmy Chrzescijańsatwo przyjeli z Konstantynopola,jakze inna byłaby nasza
            sytuacja obecnie.
            Mistrz Manole byłby wielkim budowniczym Monastyrów w Polsce.
            • wlkwschodedenu Re: "Ichwan As Safa"-Bracia Czystości sa naprawde 19.12.04, 22:49
              w Polsce.
    • wlkwschodedenu Re: Mistrz Manole też znał sztukę budowania. 19.12.04, 21:59
      wlkwschodedenu napisał:

>
      > W Istambule stoi Haga Sophia.jeden z cudów świata,a
      > historia Mistrza Manole,wielkiego mistrza sztuki królewskiej,budowniczego
      > Monastyrów w Siedmiogrodzie?
      >

Podanie mówi,że zamurował w wierzy Monastyru swą żonę.
    • oszolom.z.radia.maryja do wlkwschodedenu 19.12.04, 23:43
      czy mógłbyś nie powielać tych samych wypowiedzi?
      • wlkwschodedenu Re: do wlkwschodedenu 20.12.04, 00:33

> czy mógłbyś nie powielać tych samych wypowiedzi?
        Postaram sie,ale jak już wczesniej pisałem coś nie tak jest z wklepywaniem.Przy
        otwieraniu okienek idzie jak z płatka,ale po kliknięciu "wyslij",o zgrozo nic
        nie idzie,więc kliknąłem powtórnie,a tu wysyp.
        Jak sie nie loguję nie mam takich problemów.
        • gosc.z.korony KOPANIE ZMARŁEGO, CZYLI FESTIWAL PATAŁACHÓW 20.12.04, 09:39
          Są systematyczne - to jedna z ich głównych cech.
          Kąsają, skubią, rozdrabniają zwartą masę na gnilną maź.
          Robaczki - bo o nich tu mowa - za nic mają majestat śmierci i Boży Sąd.
          A teraz ściślej: wczytałem się w rewelacje dotyczące ,,podłego usposobienia''
          Aleksandra Małachowskiego i przez cały czas zastanawiałem się dlaczego nie było
          z tego powodu głośnej afery. Zaprezentowany materiał to przecież bomba, która
          mogła Św. Pamięci Zmarłego przyprawić o polityczny i społeczny niebyt... A tu
          nic... Dopiero kręgi zbliżone do Radia Maryja, Naszego Dziennika i TV Trwam
          dały posłuch i świadectwo prawdzie.
          Przykro mi Panowie, ale coś tu się nie trzyma kupy. Nie wydaje mi się by A.
          Małachowski nie miał innych przeciwników skłonnych wykorzystać te rewelacje. Że
          nie znalazł się żaden ,,inny'' (czyt. ,,polskojęzyczny'') dziennikarz skłonny
          pójśc tym tropem. Bardzo to dziwne i niepokojące. Szczególnie w konfrontacji z
          jakością i tematyką pozostałych rewelacji sprzedawanych przez media i
          środowiska zbliżone do Nieomylnego Ojca Rydzyka. Dlatego, przepraszam bardzo,
          ale proszę wyjaśnić, czy (albo dlaczego nie) sprawa złego traktowania osób
          pokrzywdzonych przez Zmarłego nie trafiła do sądu, albo nie stała sie
          przedmiotem publicznego zaintersowania? A jeśli się okaże, że było inaczej i
          udowodniono winę, wtedy będę miał powód do rozczarowania się Omawianą Postacią.
          Dopóki jednak to nie nastąpi podtrzymuję swoje oburzenie tymi podłymi
          pośmiertnymi pomówieniami.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: do wlkwschodedenu 20.12.04, 10:56
          też mam czasem takie problemy
    • oszolom.z.radia.maryja Kto jeszcze moze okazać sie masonem? 20.12.04, 15:12
      Członków masonerii (wg. L. Hassa "Masoneria polska XX wieku", 1993) oznaczam
      symbolem \ .Spis cytuję za książką pt. "Dissent in Poland 1976-1977", ZSAPU,
      Londyn 1977. Oto oni: Jerzy Andrzejewski, Stanisław Barańczak, Bogdan
      Borusewicz, Mrosław Chojecki, Ludwik Cohn \ , Stefan Kaczorowski, ks.
      Zbigniew Kamiński, Jan Kielanowski \ , Anka Kowalska, Jacek Kuroń, Edward
      Lipiński \ , Jan Józef Lipski \ , Antoni Macierewicz, Adam Michnik, Halina
      Mikołajska, Emil Morgiewicz, Piotr Naimski, Wojciech Onyszkiewicz, Antoni
      Pajdak, Józef Rybicki, Aniela Steinsbergowa, Adam Szczypiorski, Józef
      Średniowski, ks. Jan Zieja, Wacław Zawadzki, Wojciech Ziembiński. Wg. Hassa
      członkiem KOR-u był też Klemens Szaniawski \ . Na 27 nazwisk już wiemy o 5
      zmarłych, że byli masonami.
      -to są tylko przypuszczenia..napewno nie był nim ś.p Wojciech Ziembiński, ale
      nie zdziwię sie jeśli reszta faktycznie okaże sie masonami...no moze z
      wyjątkiem Macierewicza..jeśli o on by sie masonem kazał byłby to dla mnie
      wielki szok..mam nadzieję ze nim nie jest..
      • gosc.z.korony Kto mieczem wojuje, od miecza ginie 20.12.04, 15:19
        a słyszałeś Ty takie słowa?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Kto mieczem wojuje, od miecza ginie 20.12.04, 15:24
          chcesz powiedziuec że u ans też są masoni?? wal smiało...zobaczymy jak daleko
          jesteś od prawdy
          • gosc.z.korony Nie! Chcę powiedzieć, że Chrześcijanin nie powinie 20.12.04, 15:35
            nie powinien organizować nagonek.
            Zostaw Sądy Bogu, bo teraz publicznie grzeszysz. Grzeszyłeś też wcześniej
            siejąc nienawiść i gardząc ludźmi.
            Ot co chcę powiedzieć.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie! Chcę powiedzieć, że Chrześcijanin nie po 20.12.04, 20:19
              Głoszenie prawdy nie jest nagonką
      • humbak Re: Kto jeszcze moze okazać sie masonem? 20.12.04, 22:15
        W tych latach to chyba nie było w Polsce organizacji masońkich...
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Kto jeszcze moze okazać sie masonem? 20.12.04, 22:32
          ale od 1989 roku mineło 15 lat...
          • humbak Re: Kto jeszcze moze okazać sie masonem? 20.12.04, 23:22
            No cóż... teraz to ta masoneria u nas cyba nieco kuśtyka jeszcze;) Myślałem że chodzi tylko o lata wymienione w tytule.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Kto jeszcze moze okazać sie masonem? 21.12.04, 16:45
              a daj Bozę by tylko kuśtykała
    • pietrekj Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 16:07
      No popatrzcie a ja słyszałem od ludzi co byle czego nie gadają, że się pod
      koniec życia nawrócił.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 17:58
        cwaniaczek bratu się wyspowiadał... Brat Małachowskiego jest księdzem
    • yossarian18 Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 20:32
      Widzę, że praktycznie brak tu merytorycznych wypowiedzi, cóż-po lewicy można
      się tego spodziewać.
      • Gość: czyzunia Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:35
        chwała mu że vbył masonem, i chyba chrześcijaninem.
        cieszę się że nie był KArTOfLEM prawiczkiem.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 22:11
          był przede wzsystkim lewackim nienawistnikiem o faryzejskim usposobieniu
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 22:10
        oni tylko na ksieży potrafią najeżdżać..są strasznie monotematyczni (venus99)
        • Gość: czyzunia Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:16
          oni moą być diabłami wcielonymi ale jak tylko jadą na kiecaków-wszystkie ich
          grzechy wybaczone. bo są chrześcijanami a nie katolami.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 22:33
            powtazras sie jak starta płyta
            • Gość: czyzunia Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:46
              wielkie PRAWDY trzeba powtarzać bo są nieśmiertelne.a
              a i tak oszołku na tym zarabiasz. ja jestem widać twoim chlebodawcą. ZNAJ SERCE
              PANA.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 22:51
                co ty znowu bredzisz|?
                • czyzunia Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 22:55
                  chyba ze 20 gr opd liściku dostajesz, prawda?
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 20.12.04, 22:57
                    a co cię tak obchodzą moje finanse? wiesz kto zaglada do cudzej kieszeni?
                    złodziej! typowa lewacka mentalność...
                    • lowcaandroidow Re: Wyglądasz mi na osobnika w którego się wcielił 20.12.04, 23:11
                      A.M. jako ciało eteryczne.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: Wyglądasz mi na osobnika w którego się wcieli 20.12.04, 23:15
                        skąd mozesz wiedzieć jak wyglądam skoro nigdy mnie nie widziałeś?
                        • lowcaandroidow Re: Wyglądasz mi na osobnika w którego się wcieli 20.12.04, 23:22

> skąd mozesz wiedzieć jak wyglądam skoro nigdy mnie nie widziałeś?

Obecnośc Andoida czuję na odległość.
                          • Gość: czyzunia Re: Wyglądasz mi na osobnika w którego się wcieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:36
                            osozole, zagląda ci do kieszonki, ponieważ ja jestem twoim pracodawcą. gdzyby
                            nie moje liściki do ciebie łapę byś lizał a nie zarabiał pieniązki. ja płacę za
                            net po tyo żebyś ty mógł zarabiać niewdzięczniku. ale jakiej wdzięczności można
                            się spodziewać po KArTOfLACH.
                            • oszolom.z.radia.maryja Re: Wyglądasz mi na osobnika w którego się wcieli 21.12.04, 10:15
                              co ty sobie znowu ubzurałeś? z którego wariatkowa żeś sie urwał?
                    • Gość: miki Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.04, 11:20
                      Stale staracie sie zajzec do kieszeni Michnika,Jorka Owsiaka.Czyli przyznajesz
                      sie wreszcie do lewacko-sekciarskiej ideologi?
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 22.12.04, 18:59
                        wy stale nam zaglądacie...
    • cham.w.gumofilcach Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 21.12.04, 08:54
      Wiesz co, oszołomie? Do bzdur, jakie wypisujesz razem z Twoimi przybocznymi już
      się przyzwyczaiłem i w zasadzie nie ruszają mnie one, ale nicka to Ci
      przydzielili bardzo adekwatnego!
      PS - Mało mnie obchodzi kto był lub jest masonem a kto nie.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 21.12.04, 10:16
        Twój nick też jest niezły..naprawdę adekwatny do poziomu jaki z sobą
        reprezentujesz
    • Gość: antybydle [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.04, 09:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • oszolom.z.radia.maryja kultura.... 21.12.04, 10:18
        bez komentarza..mam nadzieję ze Giwi długo nie pozwoli na istnienie tego
        ordynarnego i wulgarnego wpisu
        • Gość: antybydle Re: kultura.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.04, 12:50
          najpierw przypomnij sobie lepracki bydlaku swoje posty a potem ucz innych
          kultury bucu.I nie ważne czy giwi skasuje czy nie mój poprzedni post,ważne że
          przeczytałeś.
          • Gość: czyzunia Re: kultura.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:11
            oszołek to lubi.
            • czerwony_borsuk Re: kultura.... 21.12.04, 15:13
              Idz poskarz sie romusiowi łun Ci pomoze. Na twoim przykładziw widac jaką
              kulturę osobista reprezentuja lpraki młodziez wrzechpolska i wiekszosc
              oszołomów katolików.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: kultura.... 21.12.04, 16:46
                napewno poziom tej kultury jest wyższa od niejednego z was
                • Gość: cazyzunia Re: kultura.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:25
                  a jaką kulturę mogą miec prawiczki KArTOfLE.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: kultura.... 21.12.04, 21:27
                    kultura chrześcijańska katolicka protestancka prawosławna to kultura przez
                    duże K
                    • Gość: antybydle zapomniałes o żydowskiej... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.04, 09:25
                      kmiocie pomiocie młodzieży weszpolskiej. I o Islamie, i Buddyźmie.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: zapomniałes o żydowskiej... 23.12.04, 10:23
                        a od kiedy ty sie stałeś obrońcą islamu? znasz zasady tej religii? nie
                        wytrzymałbyś ani jednego dnia...może wtedy byś zrozumiał ze katolicyzm jest
                        łagodny jak baranek jeśli byś przeżył swoje w islamie
                        • Gość: antybydle Baranek to jesteś ty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.04, 11:03
                          skoro nie potrafisz zrozumieć tego co czytasz
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: Baranek to jesteś ty 23.12.04, 16:59
                            owszem jestem barankiem prowadzonym na rzeź przez lewactwo...
    • Gość: GMR Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:50
      a jakiego rytu?
      • Gość: antybydle Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.04, 09:27
        Nie zadawaj przechrzcie oszolomowi takich pytań bo nie rozumie tępak.Do tej
        strony jeszcze nie doczytał.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 22.12.04, 22:34
      kim był Jan Piłsudski?? bo Józef to wiem, Bronisław takze .to brat Józefa znany
      przyrodnik ale Jan? pierwsze widze..sporo tu piłsudczyków zwłaszca z ostanich
      przed II wojna rzadów.. nie dziwota że II RP padła...pod rządami masomów II RP
      musiała skończyć niestety tak a nie inaczej...gdyby rządził przez cały czas
      obóz narodowy napewno bysmy nie byli bezbronną ofiarą Hitlera
      • Gość: czyzunia Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 09:07
        wszystkie te liściki to WIELKA POCHWAŁA MASONÓW. jeśli KArTOfLE na nich jadą
        znaczy są dobrzy.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 23.12.04, 10:21
          jakie liściki?
          • Gość: wesołek Poczytaj oszolomie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.04, 11:06
            Przychodzi facet do domu i zastaje w łóżku nagą żonę z jakimś klientem. Pyta: a
            co wy robicie w łóżku? Na to żona do kochanka: a nie mówiłam ci że to przygłup?
            I ty jesteś właśnie takim mężem.
            • Gość: czyzunia Re: Poczytaj oszolomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 16:21
              CHWAŁA MASONOM.
              znów baranie daję ci a pogańskie swieta zarobić.
              KArTOfLE.
      • yossarian18 Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 23.12.04, 16:28
        jan był bratem Józefa.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 23.12.04, 16:58
          jaki Jan?
          • Gość: czyzunia Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:09
            jan kowalski- tez manson.
          • yossarian18 Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 23.12.04, 17:09
            Jan Piłsudski
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Aleksander Małachowski był masonem!!! 23.12.04, 17:22
              a kim był jan Piłsudski..bo Józef wiadomo ...o jego bracie Brnisławie też
              słyszałem ale Jan?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka