Gość: Muslim IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 15.05.02, 23:44 Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imigrantow takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na Francje i inne kraje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.upc.chello.be 15.05.02, 23:52 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imigrantow > takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na > Francje i inne kraje. A co Ty mieszasz Polakow?Polacy ciezko pracuja nie siedza na zasilkach.Polacy sa u siebie w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.05.02, 00:08 Muzulmlanie byli w Europie jeszcze zanim Polacy nazywali sie Polakami. Jestem tak samo u siebie jak i Ty. Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Muslim napisa?(a): > > > Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imigrantow > > takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na > > Francje i inne kraje. > > > A co Ty mieszasz Polakow?Polacy ciezko pracuja nie siedza na zasilkach.Polacy s > a > u siebie w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.05.02, 00:11 A co do zasilkow to dostaja je glownie nasze dzieci ktorych wy nie macie. Nasze dzieci to wasza przyszlosc. A jak nie bedziecie sie z nimi dobrze obchodzic to wasza zguba!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 00:18 Gość portalu: Muslim napisał(a): > A co do zasilkow to dostaja je glownie nasze dzieci ktorych wy nie macie. > Nasze dzieci to wasza przyszlosc. A jak nie bedziecie sie z nimi dobrze > obchodzic to wasza zguba!!!! I tylko dla tych zasilkow tu siedzicie i dziwisz sie ,ze maja was dosc?Nie strasz bo zapomne;ze jestem kobieta.Nie wiem czy wiesz,ze ostatnio 80 letni =Belg zabil dwoje marokancow takze nie ciesz sie tak szybko.A po za tym wy sie zabijacie miedzy soba.Ostatnio Turek zabil wszystkie swoje dzieci zeby zrobic na zlosc zonie,ktora mu sie puscila.Gdybys byl taki pewien wygranej to coez by Cie obchodzilo kto wygral wybory.I grzeczniej teroche bo ja nie muzulmanka.Nie mam zadnego respektu dla mezczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.05.02, 00:26 Dlaczego sie znizasz do tego poziomu argumentacji. Ja ci potrafie wyliczyc dowolna ilosc takich tragedii wsrod chrzescijan albo tych "lepszych" tzn. ateistow. Widze z twojej pisaniny ze nie masz szacunku dla wielu rzeczy (w tym zycie ludzkie). Wiem tez ze nie masz zadneych liczacych sie zasad etycznych. odrzucilas chrzescijanstwo ale jetem pewien ze twoi wnukowie beda muzulmlanami (przybrani oczywiscie). Ty pewnie tego nie doczekasz bo dobijasz sie o prawo do eutanazji... Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Muslim napisa?(a): > > > A co do zasilkow to dostaja je glownie nasze dzieci ktorych wy nie macie. > > Nasze dzieci to wasza przyszlosc. A jak nie bedziecie sie z nimi dobrze > > obchodzic to wasza zguba!!!! > > I tylko dla tych zasilkow tu siedzicie i dziwisz sie ,ze maja was dosc?Nie stra > sz > bo zapomne;ze jestem kobieta.Nie wiem czy wiesz,ze ostatnio 80 letni =Belg zabi > l > dwoje marokancow takze nie ciesz sie tak szybko.A po za tym wy sie zabijacie > miedzy soba.Ostatnio Turek zabil wszystkie swoje dzieci zeby zrobic na zlosc > zonie,ktora mu sie puscila.Gdybys byl taki pewien wygranej to coez by Cie > obchodzilo kto wygral wybory.I grzeczniej teroche bo ja nie muzulmanka.Nie mam > zadnego respektu dla mezczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 06:54 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Dlaczego sie znizasz do tego poziomu argumentacji. Ja ci potrafie > wyliczyc dowolna ilosc takich tragedii wsrod chrzescijan albo tych "lepszych" > tzn. ateistow. > To ty ciagle piszesz,ze jestescie lepsi wiec ci pokazalam,ze wcale nie.A jak dodac,ze przestepczosc w Europî zach .to glownie Muzulmanie ,ktorzy brzydza sie praca a wola krasc i handlowac narkotykami.Predzej czy pozniej Europa cos z wami zrobi a sadzac po wynikach w Holandii raczej predzej.. > Widze z twojej pisaniny ze nie masz szacunku dla wielu rzeczy (w tym zycie > ludzkie). Wiem tez ze nie masz zadneych liczacych sie zasad etycznych. > odrzucilas chrzescijanstwo ale jetem pewien ze twoi wnukowie beda > muzulmlanami (przybrani oczywiscie). Ty pewnie tego nie doczekasz bo > dobijasz sie o prawo do eutanazji... > To Ty jkestes obludny i zaklamany bo piszsz ,ze sprawiedliwe jest kamieniowanie i zachwycasz sie okrutnymi karami islamskimi a mnie wytykasz brak szacunku do zycia. Oprocz chrzescijanstwa i islamu sa jeszcze inne wyznania a o moje zasady etyczne to ty sie nie martw.Lepiej martw sie o etyke wsrod swoich wspolwyznawcow bo to glownie oni nie maja zadnych zasad.A szczytem hipokryzji jest pochwalac kamieniowanie a krytykowac eytanazje. > > > Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > > > Gos´c´ portalu: Muslim napisa?(a): > > > > > A co do zasilkow to dostaja je glownie nasze dzieci ktorych wy nie > macie. > > > Nasze dzieci to wasza przyszlosc. A jak nie bedziecie sie z nimi dobr > ze > > > obchodzic to wasza zguba!!!! > > > > I tylko dla tych zasilkow tu siedzicie i dziwisz sie ,ze maja was dosc?Nie > > stra > > sz > > bo zapomne;ze jestem kobieta.Nie wiem czy wiesz,ze ostatnio 80 letni > =Belg zabi > > l > > dwoje marokancow takze nie ciesz sie tak szybko.A po za tym wy sie > zabijacie > > miedzy soba.Ostatnio Turek zabil wszystkie swoje dzieci zeby zrobic na > zlosc > > zonie,ktora mu sie puscila.Gdybys byl taki pewien wygranej to coez by Cie > > obchodzilo kto wygral wybory.I grzeczniej teroche bo ja nie > muzulmanka.Nie mam > > zadnego respektu dla mezczyzn. > Odpowiedz Link Zgłoś
polskidonkichot Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! 17.05.02, 02:10 Mowiłem, że to bUErdel, a to dopiero początek. Lepiej niech się Paniusia Niemcom przygląda, ale od Polskiej strony. Polski Don Kichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysy Zbliza sie rocznica Grunwaldu droga do UE IP: *.104.popsite.net 17.05.02, 12:53 Moze to dobra data dopoziomu EUroshowinizmu. Polska droga (dez)integracji europejskiej nie powinna pomijac milowych kamieni na drodze wzajemnego blizenia. Mysle ze pod Grunwaldem byli nasi z nimi calkiem blisko Moze znasz jakas inna takze dobra date? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Zbliza sie rocznica Grunwaldu droga do UE IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 13:00 Gość portalu: Rysy napisał(a): > Moze to dobra data dopoziomu EUroshowinizmu. > Polska droga (dez)integracji europejskiej nie powinna pomijac milowych kamieni > na drodze wzajemnego blizenia. > Mysle ze pod Grunwaldem byli nasi z nimi calkiem blisko > > Moze znasz jakas inna takze dobra date? A zapomniales kto zaprosil Krzyzakow do Polski?Czy to nie Konrad Mazowiecki chrzescijanski ksiaze?Czy to nie byl zakon Rycerzy Maryi Panny?Czy zakon ten nie podlegal katolickiemu Papiezowi.Jak ja napisze cos zlego o Krzyzakach to jest krzyk na cale forum ,ze Ania atakuje KK a tu prosze zobaczymy kto sie oburzy. Odpowiedz Link Zgłoś
polskidonkichot Re: Zbliza sie rocznica Grunwaldu droga do UE 17.05.02, 16:00 Historię Pani zna dobrze. Interpretacja też dobra, ale dla unii, a nie dla Polski. Polski Don Kichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.07.02, 05:07 polskidonkichot napisał(a): > Mowiłem, że to bUErdel, a to dopiero początek. > Lepiej niech się Paniusia Niemcom przygląda, ale od Polskiej strony. > > Polski Don Kichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 17:56 Jak u siebie to nie w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Dobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 16.05.02, 07:16 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imigrantow > takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na > Francje i inne kraje. Kagan: 1. W Holandii wreszcie dzieje sie DOBRZE! 2. Pseudolewica zaslugiwala tam na kleske, bo oni dawno zdradzili interesy ludzi pracy, i zostali lokajami kapitalu... :( 3. Dla muzulmanow to oczywiscie zla wiadomosc! Ale co robia muzulmanie, czyli azjaci w Europie? Ich miejsce jest w krajach arabskich, a nie w Europie! Oni Europy nie zagospodarowali, wie nie maja w Europie zadnych praw, i slusznie! 4. A Polacy nie maja sie czego obawiac. Holendrzy z checia powitaja, na miejsce azjatow, Polakow, ktorzy reprezentuja zblizona kulture, kulture EUROPEJSKA, a nie azjatycka, jak wspomiani muzulmanie! NIECH ZYJE HOLANDIA I HOLENDRZY! :) Kagan z Melbourne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:Do Muslima IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 08:16 Powiedz mi tylko jedno czy Allah zabrania wam sie myc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re:Do Muslima IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.05.02, 17:50 Rzymianie nazywali Germanow brudasami, Germanie Slowian a Slowianie (?) Arabow pomimo ze oni uczyli Europe higieny. Metody sa znane. Przeinaczanie faktow byle atakowac. Piszac to, cenie sobie Twoja dyskusje poniewaz najgrozniejszym wrogiem islamu nie sa lewacy czy feminazistki jak Ty, ale chrzescijanstwo. Ty spedzasz duzo czasu na niszczenie chrzescijan tymi samymi metodami dlatego wybaczam Ci te kilka nieznacznych atakow na islam. Kontynuuj dobra robote. Chociaz moja religia jest przeciwna eutanazji, aborcji, kontracepcji etc., to jednak dochodze do wniosku ze jest to blogoslawienstwem ze tacy ludzie jak Ty nie maja przyszlosci. Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > Powiedz mi tylko jedno czy Allah zabrania wam sie myc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:Do Muslima IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 22:04 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Rzymianie nazywali Germanow brudasami, Germanie Slowian a Slowianie > (?) Arabow pomimo ze oni uczyli Europe higieny. Metody sa znane. > Przeinaczanie faktow byle atakowac. Piszac to, cenie sobie Twoja dyskusje > poniewaz najgrozniejszym wrogiem islamu nie sa lewacy czy feminazistki > jak Ty, ale chrzescijanstwo. Ty spedzasz duzo czasu na niszczenie > chrzescijan tymi samymi metodami dlatego wybaczam Ci te kilka > nieznacznych atakow na islam. Kontynuuj dobra robote. Chociaz moja > religia jest przeciwna eutanazji, aborcji, kontracepcji etc., to jednak > dochodze do wniosku ze jest to blogoslawienstwem ze tacy ludzie jak Ty > nie maja przyszlosci. > Ta wasza higiena znana jest w calej Europie pisze o tym nie tylko ja.I pisze to co widze .Gdybys czytal wszystkie moje posty to wiedzial bys,ze nie zwalczam chrzescijanstwa tylko krytykuje to co w nim jest niedobre.A to moze wyjsc tylko KK na dobre bo krytyka jeszcze nikomu nie zaszkodzila.Takze nie ciesz sie za wczesnie.Dla mnie to wy nie macie przyszlosci bo oprocz religii nie macie nic.A co ta religia daje widzieli wszyscy w Afganistanie.Tam kobiety tez rodzily duzo dzieci nie bylo aborcji nie bylo eutanazji ale byla smiertelnosc wsrod dzieci i starcow .Odladalam dzis reportaz z Iraku na 5 dzieci 1 umiera.Wcale sie z tego nie ciesze.Ale chce Ci powiedziec,ze rodzic dzieci to nie sztuka trzeba je jeszcze wyzywic zapewnic wyksztalcenie i wychowac na ludzi a nie na przestepcow.A zapomnialabym Ci podziekowac za wybaczenie.Bede mogla spac spokojnie.Dobranoc. > > > Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > > > Powiedz mi tylko jedno czy Allah zabrania wam sie myc?? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re:Do Muslima IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.05.02, 22:22 Po pierwsze o wyzszosci higienicznej islamu pisali juz racjonalistyczni filozofowie we Francji i Anglii. Te kraje zreszta najbardziej entuzjastycznie przyjnuja islam. Przed wojna bylo 0 meczetow w Londynie, teraz mamy ich 50! Podobnie Francja juz nosi zaszczytne imie "najmlodszej cory islamu." I tu przyznaje, francuska lewica dzielnie nas wsplarla w usunieciu Le Pena ze sceny politycznej. Afganistan jest nietypowy. To kraj w ktorym przez 20 lat nie bylo pokoju. Podobnie z Irakiem: sankcje, sankcje. Popatrz na Iran. Po wojnie mielismy 20 milionow ludzi, Polska 25. Teraz Iran ma ponad 70 milionow a Polska 38. I nikt nie gloduje. Zapewniam Cie. Poza tym, dobrobyt nie byl naszym celem i nie koncentrowalismy sie na nim. Przyszlosc nalezy do ubogich a nie do rozlozonych przez dobrobyt i zgubna ideologie. Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Muslim napisa?(a): > > > Rzymianie nazywali Germanow brudasami, Germanie Slowian a Slowianie > > (?) Arabow pomimo ze oni uczyli Europe higieny. Metody sa znane. > > Przeinaczanie faktow byle atakowac. Piszac to, cenie sobie Twoja dyskusje > > poniewaz najgrozniejszym wrogiem islamu nie sa lewacy czy feminazistki > > jak Ty, ale chrzescijanstwo. Ty spedzasz duzo czasu na niszczenie > > chrzescijan tymi samymi metodami dlatego wybaczam Ci te kilka > > nieznacznych atakow na islam. Kontynuuj dobra robote. Chociaz moja > > religia jest przeciwna eutanazji, aborcji, kontracepcji etc., to jednak > > dochodze do wniosku ze jest to blogoslawienstwem ze tacy ludzie jak Ty > > nie maja przyszlosci. > > > Ta wasza higiena znana jest w calej Europie pisze o tym nie tylko ja.I pisze to > > co widze .Gdybys czytal wszystkie moje posty to wiedzial bys,ze nie zwalczam > chrzescijanstwa tylko krytykuje to co w nim jest niedobre.A to moze wyjsc tylko > > KK na dobre bo krytyka jeszcze nikomu nie zaszkodzila.Takze nie ciesz sie za > wczesnie.Dla mnie to wy nie macie przyszlosci bo oprocz religii nie macie nic.A > > co ta religia daje widzieli wszyscy w Afganistanie.Tam kobiety tez rodzily duzo > > dzieci nie bylo aborcji nie bylo eutanazji ale byla smiertelnosc wsrod dzieci i > > starcow .Odladalam dzis reportaz z Iraku na 5 dzieci 1 umiera.Wcale sie z tego > nie ciesze.Ale chce Ci powiedziec,ze rodzic dzieci to nie sztuka trzeba je > jeszcze wyzywic zapewnic wyksztalcenie i wychowac na ludzi a nie na przestepcow > .A > zapomnialabym Ci podziekowac za wybaczenie.Bede mogla spac spokojnie.Dobranoc. > > > > > > > > > Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > > > > > Powiedz mi tylko jedno czy Allah zabrania wam sie myc?? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re:Do sojusznikow Muslima i Ani 16.05.02, 22:37 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Piszac to, cenie sobie Twoja dyskusje > poniewaz najgrozniejszym wrogiem islamu nie sa lewacy czy feminazistki > jak Ty, ale chrzescijanstwo. Ty spedzasz duzo czasu na niszczenie > chrzescijan tymi samymi metodami dlatego wybaczam Ci te kilka > nieznacznych atakow na islam. Kontynuuj dobra robote. -------------------------------- Bo tak to wlasnie obiektywnie jest. Na boisku sa dwie druzyny. Jak sie pod jedna kopie dolki, to... Zagadka sceptyka. Tylko bez wykrecania kota ogonem, prosze, droga postempaczko. Muslim, masz u mnie piwo. No, oczywiscie bezalkoholowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:Do sojusznikow Muslima i Sceptyka IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 22:45 sceptyk napisał(a): > Gość portalu: Muslim napisał(a): > > > Piszac to, cenie sobie Twoja dyskusje > > poniewaz najgrozniejszym wrogiem islamu nie sa lewacy czy feminazistki > > jak Ty, ale chrzescijanstwo. Ty spedzasz duzo czasu na niszczenie > > chrzescijan tymi samymi metodami dlatego wybaczam Ci te kilka > > nieznacznych atakow na islam. Kontynuuj dobra robote. > -------------------------------- > > Bo tak to wlasnie obiektywnie jest. Na boisku sa dwie druzyny. Jak sie pod jedn > a > kopie dolki, to... Zagadka sceptyka. > > Tylko bez wykrecania kota ogonem, prosze, droga postempaczko. > > Muslim, masz u mnie piwo. No, oczywiscie bezalkoholowe. Co sie taki leniwy zrobiles?A czemu to sie nie pofatygowales by przeczytac moja odpowiedz?Tez masz muzulmanskie podejscie do kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re:Do sojusznikow Muslima i Sceptyka 16.05.02, 23:02 Gość portalu: Ania napisał(a): > > Co sie taki leniwy zrobiles?A czemu to sie nie pofatygowales by przeczytac moja > > odpowiedz?Tez masz muzulmanskie podejscie do kobiet? ------------------------------------------------------ Rozleniwil mnie kontakt z Muslimem. To jest zarazliwe. A jesli chodzi o moje podejscie do kobiet, to uprzejmie informuje, ze mam trzy zony i cale nasze stadko chwali sobie ten uklad. Ale jakby sie jaka czwarta chciala zalapac, to mozemy to rozwazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re:Do sojusznikow Muslima i Sceptyka IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 00:38 Zartujesz ale Cie lubie i niech Ci Allah w dzieciach wynagrodzi... sceptyk napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > > > > Co sie taki leniwy zrobiles?A czemu to sie nie pofatygowales by przeczytac > moja > > > > odpowiedz?Tez masz muzulmanskie podejscie do kobiet? > ------------------------------------------------------ > > Rozleniwil mnie kontakt z Muslimem. To jest zarazliwe. > A jesli chodzi o moje podejscie do kobiet, to uprzejmie informuje, ze mam trzy > zony i cale nasze stadko chwali sobie ten uklad. Ale jakby sie jaka czwarta > chciala zalapac, to mozemy to rozwazyc. > Odpowiedz Link Zgłoś
indris Dla Ani informacja bezstronnego obserwatora 16.05.02, 18:04 Oglądałem jakiś czas temu relację brytyjskiej telewizji - rozmowę z niedoszłym samobójcą palestyńskim. Ładune mu nie odpalił i dlatego ta rozmowa była możliwa. Zamachowiec opowiadał o przebiegu dnia, który uważał za ostatni w swoim życiu. Powiedział: wstałem o..., UMYŁEM się, itd. Myślę, że jest to odpowiedź na Twoje pytanie, bo ten człowiek był NA PEWNO wierzącym muzułmaninem. PS. Wegeterianinem nie jestem, przemocy nie lubię. Nawet Balcerowicza bym nie zastrzelił. Ale gdyby ktoś chciał zabić lemura a miałbym w ręku broń, to nie wiem co bym zrobił. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dla Ani informacja bezstronnego obserwatora IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 18:19 indris napisał(a): > Oglądałem jakiś czas temu relację brytyjskiej telewizji - rozmowę z niedoszłym > samobójcą palestyńskim. Ładune mu nie odpalił i dlatego ta rozmowa była > możliwa. Zamachowiec opowiadał o przebiegu dnia, który uważał za ostatni w > swoim życiu. Powiedział: wstałem o..., UMYŁEM się, itd. > Myślę, że jest to odpowiedź na Twoje pytanie, bo ten człowiek był NA PEWNO > wierzącym muzułmaninem. > PS. Wegeterianinem nie jestem, przemocy nie lubię. Nawet Balcerowicza bym nie > zastrzelił. Ale gdyby ktoś chciał zabić lemura a miałbym w ręku broń, to nie > wiem co bym zrobił. Pozdrawiam. Pisze na podstawie tego co widze.Kobiety muzulmanskie,ktore chodza przewaznie w kl apkach maja tak brudne nogi,ze naprawde nie mozna wystac czasem w kolejce czy w tramwaju.Mam znajoma Turczynke,i kilka znajomych Polek ,ktore pracuja u Turczynek czy Marokanek.Indris nie przesadzam.Powie Ci to kazdy kto mieszka na zachodzie i oglada to na co dzien.Nie mowiac o pieknych blokach mieszkalnych,ktore calkowicie zdewastowane sa wlasnie przez muzulmanow.Indris jestem tu kilka lat i znam to nie z opisu w gazecie.A mycie przed samobojstwem to jest cos tak jak rytual. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Dobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 18:11 Gość portalu: Kagan napisał(a): > > Kagan: > 1. W Holandii wreszcie dzieje sie DOBRZE! > 2. Pseudolewica zaslugiwala tam na kleske, bo oni dawno zdradzili > interesy ludzi pracy, i zostali lokajami kapitalu... :( > 3. Dla muzulmanow to oczywiscie zla wiadomosc! > Ale co robia muzulmanie, czyli azjaci w Europie? > Ich miejsce jest w krajach arabskich, a nie w Europie! > Oni Europy nie zagospodarowali, wie nie maja w Europie zadnych praw, i slusznie! - Jak dotąd w pełni sie z tobą zgadzam. 4. A Polacy nie maja sie czego obawiac. Holendrzy z checia powitaja, na miejsce > azjatow, > Polakow, ktorzy reprezentuja zblizona kulture, kulture EUROPEJSKA, > a nie azjatycka, jak wspomiani muzulmanie! - Polacy prezentują podobną kulturę i obyczaje co Holendrzy???? Czy Holendrzy mają swego ojca Rydzyka? Czy w Holandii jest tak wyraźny sprzeciw wobec gejów? wobec legalizacji tego typu zwiazków? Czy w Holandii istnieje ludowy katolicyzm? Czy tam jest rygoryzm moralny? czy burdele są tam oficjalnie zakazane? czy zakazane są tak jak u nas tzw miękie narkotyki i adopcja dzieci przez pary homo? > NIECH ZYJE HOLANDIA I HOLENDRZY! :) > Kagan z Melbourne > - Cześć i chwała Fortuynowi. Cześć jego pamięci. Nie ze wszystkim co on głosił się zgadzam ale była to nietuzinkowa postać...facet z łbem na karku nie od parady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Muslim ma rację... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 20:04 ...przyszłością Europy jest najprawdopodobniej islam. Dobrze, że nie za naszego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Muslim ma rację... IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 20:11 Gość portalu: t napisał(a): > ...przyszłością Europy jest najprawdopodobniej islam. Dobrze, że nie za naszego > > życia. I znow sie z Toba nie zgodze.Tak jak napisal zyja z zasilkow ale dokad bedzie to trwalo?W koncu Europie sie znudzi ich utrzymywac a oni sa za leniwi by pracowac .Ten wrzod peknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Muslim ma rację... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 20:27 > I znow sie z Toba nie zgodze.Tak jak napisal zyja z zasilkow ale dokad bedzie t > o > trwalo?W koncu Europie sie znudzi ich utrzymywac a oni sa za leniwi by > pracowac .Ten wrzod peknie. Wątpię. Cywilizacje się starzeją i nasza nie jest wyjątkiem. Oczywiście takie procesy zachodzą w innej skali czasowej niż ludzkie zycie i właściwie nie dotyczy to nas, ale w perspektywie historycznej Europa jest skończona. Nie obejdzie się bez wstrząsów. To co nazywasz "pękaniem wrzodu" już się zaczęło, a zwiastunem tego są sukcesy Le Pena, Haidera, czy Pima, ale razczej nie odwróci to zasadniczej tendencji, choć najprawdopodobniej wykończy UE. Sprawy po prostu zaszły zbyt daleko. Europa ma ujemny przyrost demograficzny, kraje islamskie wręcz przeciwnie. To "starcie cywilizacji" wygrają płodne macice mułzumańskich kobiet i przekonanie mułzumanów, że znają PRAWDĘ, Europejczycy stracili już to poczucie, zadna cywilizacja tego nie przetrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Muslim ma rację... IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 20:38 Gość portalu: t napisał(a): > > > I znow sie z Toba nie zgodze.Tak jak napisal zyja z zasilkow ale dokad bed > zie t > > o > > trwalo?W koncu Europie sie znudzi ich utrzymywac a oni sa za leniwi by > > pracowac .Ten wrzod peknie. > > Wątpię. Cywilizacje się starzeją i nasza nie jest wyjątkiem. Oczywiście takie > procesy zachodzą w innej skali czasowej niż ludzkie zycie i właściwie nie dotyc > zy > to nas, ale w perspektywie historycznej Europa jest skończona. Nie obejdzie się > > bez wstrząsów. To co nazywasz "pękaniem wrzodu" już się zaczęło, a zwiastunem > tego są sukcesy Le Pena, Haidera, czy Pima, ale razczej nie odwróci to > zasadniczej tendencji, choć najprawdopodobniej wykończy UE. Sprawy po prostu > zaszły zbyt daleko. Europa ma ujemny przyrost demograficzny, kraje islamskie > wręcz przeciwnie. To "starcie cywilizacji" wygrają płodne macice mułzumańskich > kobiet i przekonanie mułzumanów, że znają PRAWDĘ, Europejczycy stracili już to > poczucie, zadna cywilizacja tego nie przetrwa. W Europie teraz maja dobrze tak jak Ci pisalam a jak sie urwie kasa to co dalej? Kto wyzywi te dzieci?Kto je bedzie leczyl szczepil nie mowie o wyksztalceniu bo akurat o to sie nie martwia.Co z tego,ze Chinczykow jest bardzo duzo?Kiedys sie mowilo,ze czapkami nas nakryja jakos nie nakryli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Muslim ma rację... IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 21:19 > W Europie teraz maja dobrze tak jak Ci pisalam a jak sie urwie kasa to co >dalej ? Kto wyzywi te dzieci?Kto je bedzie leczyl szczepil nie mowie o >wyksztalceniu bo akurat o to sie nie martwia.Co z tego,ze Chinczykow jest bardzo >duzo?Kiedys sie mowilo,ze czapkami nas nakryja jakos nie nakryli. Chińczycy to inny typ cywilizcji, choć nic nie jest pewne i być może jeszcze nas zaskoczą. Jak sobie wyobrażasz przetrwanie Europy skoro starzeje się w takim tempie? Żeby następowała prosta wymiana pokoleń musi wypadać 2.1 urodzonych dzieci na statystyczną kobietę. Żadne państwo UE nie ma takiego wskaźnika. Średnia w UE w ynosi 1.4. Poza tym - kośccem każdej cywilizacji jest religia. Może się to nie podobać, ale jak dotąd nie było wyjątku od tej reguły, może - w jakims stopniu - poza Chinami właśnie, bo rzekomo konfucjanizm jest raczej filozofią niz religią - ale tu nie jestem ekspertem więc nie będę się nad tym rozwodził. Kryzys religii jest zarazem kryzysem cywilizacji, a w Europie mamy do czynienia z kryzysem chrześcijaństwa. Nigdy nie przyszło Ci do głowy, ze to co nazywa się czasem postępem jest raczej kryzysem? Nie może przetrwać spoleczność bez więzi społecznych, a te najważniejsze w przypadku Europy, czyli religijne i narodowe właśnie korodują w szybkim tempie.Co powstaje w zamian? Tożsamość europejska i "religia praw człowieka"? Proszę nie żartować. Z jednej strony mamy więc starzejące się społeczeństwo Europy, z drugiej przeżywające eksplozję demograficzną cywilizację isalmu, przekonaną o własnej wyższości. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu nieeuropejczycy chcieli być tacy jak Zachód, ale to już przeszłość. Teraz tam mamy do czynienia z nasileniem tożsamości kulturowej i religijnej, a w Europie - wręcz przeciwnie - panuje moda na masochizm wobec własnej cywilizacji. Nie było chyba dotąd w dziejach cywilizacji tak skutecznie walczącej samej z sobą jak nasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Muslim ma rację... IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 22:19 Ciezko sie z Toba dyskutuje .Powiedz mi t czy wraz z przyrostem naturalnym zwiekszy sie ilosc zywnosci?Powiedz mi dlaczego muzulmanie emigruja do Europy? Bo u siebie oprocz nieludzkich praw i glodu nie maja nic.Tam tez moga sie rozmnazac a czemu nie tam?Bo tam nie ma opieki lekarskiej i tam smiertelnosc wsrod niemowlat jest duzo wieksza.Tu w Europie te niedobre prawa czlowieka nie pozwalaja na obcinanie rak i kamieniowanie.Te niedobre prawa dziecka zapewniaja opieke lekarska kazdemu dziecku,zapewniaja szkole.Piszesz o religii no to zobacz co religia zrobila z Afganistanu,jestem juz troche zmeczona odpisywalam wczesniej Muslimowi nie chce sie powtarzac ale przeczytaj.Dzieki,ze mozna z Toba normalnie pogadac nie zgadzamsie z Toba ale mam dla Ciebie duzo szacunku za wiedze i za dowcip i za kulture.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Muslim ma racje˛... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.05.02, 22:29 Popatrz co lewica robi z Europa zbudowana przez ludzi ktorzy w cos wierzyli. Jak niektorzy naduzywaja religii to inna sprawa. Podobnie zreszta jak lewacy uzywali (nie naduzywali) swojej ideologii budujac lagry. Islam daje Europie tego czego ona juz nie ma: wiare w zycie i dzieci. Jest to idealna synteza miedzy europejska technologia a nasza wiara. Nasze dzieci beda uzywaly tej technologii dla naszych celow. Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > Ciezko sie z Toba dyskutuje .Powiedz mi t czy wraz z przyrostem naturalnym > zwiekszy sie ilosc zywnosci?Powiedz mi dlaczego muzulmanie emigruja do Europy? > Bo u siebie oprocz nieludzkich praw i glodu nie maja nic.Tam tez moga sie > rozmnazac a czemu nie tam?Bo tam nie ma opieki lekarskiej i tam smiertelnosc > wsrod niemowlat jest duzo wieksza.Tu w Europie te niedobre prawa czlowieka nie > pozwalaja na obcinanie rak i kamieniowanie.Te niedobre prawa dziecka zapewniaja > > opieke lekarska kazdemu dziecku,zapewniaja szkole.Piszesz o religii no to > zobacz co religia zrobila z Afganistanu,jestem juz troche zmeczona odpisywalam > wczesniej Muslimowi nie chce sie powtarzac ale przeczytaj.Dzieki,ze mozna z > Toba normalnie pogadac nie zgadzamsie z Toba ale mam dla Ciebie duzo szacunku > za wiedze i za dowcip i za kulture.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Muslim ma racje˛... IP: *.upc.chello.be 16.05.02, 22:39 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Popatrz co lewica robi z Europa zbudowana przez ludzi ktorzy w cos wierzyli. > Jak niektorzy naduzywaja religii to inna sprawa. Podobnie zreszta jak lewacy > uzywali (nie naduzywali) swojej ideologii budujac lagry. > > Islam daje Europie tego czego ona juz nie ma: wiare w zycie i dzieci. Jest to > idealna synteza miedzy europejska technologia a nasza wiara. Nasze dzieci > beda uzywaly tej technologii dla naszych celow. > > Europa ma jeszcze wiare i waszej nie potrzebuje.Wasze dzieci nie chca sie uczyc a wy nie chcecie pracowac wiec z tej technologii nie skorzystacie. Jestescie tak leniwi,ze ludzkie pojecie przechodzi dlatego to zadnej technologii sami stworzyc nie potraficie.A jak chcesz poznac jeszcze troche prawdy to muzulmanie w Europie tez sie laicyzuja.Coraz wiecej mlodych dziewczyn ubiera sie tak jak Europejki chodza na dyskoteki mezczyzni pija alkohol i wcale tak scisle nie przestrzegaja ramadanu.A poniektorzy,ktorzy zwiazali sie z polskimi dziewczynami nie gardza nawet wieprzowina.Nie ma to jak polski schabowy. > > Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > > > Ciezko sie z Toba dyskutuje .Powiedz mi t czy wraz z przyrostem > naturalnym > > zwiekszy sie ilosc zywnosci?Powiedz mi dlaczego muzulmanie emigruja > do Europy? > > Bo u siebie oprocz nieludzkich praw i glodu nie maja nic.Tam tez moga > sie > > rozmnazac a czemu nie tam?Bo tam nie ma opieki lekarskiej i tam > smiertelnosc > > wsrod niemowlat jest duzo wieksza.Tu w Europie te niedobre prawa > czlowieka nie > > pozwalaja na obcinanie rak i kamieniowanie.Te niedobre prawa dziecka > zapewniaja > > > > opieke lekarska kazdemu dziecku,zapewniaja szkole.Piszesz o religii no > to > > zobacz co religia zrobila z Afganistanu,jestem juz troche zmeczona > odpisywalam > > wczesniej Muslimowi nie chce sie powtarzac ale przeczytaj.Dzieki,ze > mozna z > > Toba normalnie pogadac nie zgadzamsie z Toba ale mam dla Ciebie > duzo szacunku > > za wiedze i za dowcip i za kulture.Pozdrawiam. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Muslim ma racje˛... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 00:35 To wszystko sa stereotypy. Muzulmlanie potrafia pracowac i cieszyc sie zyciem. Technologia bedzie pracowac na nas nie my na technologie. A co do tej laicyzacji to sa to plone nadzieje ktore jeszcze slyszalem w minionej epoce. Im bardziej laicyzowali tym bardziej zapelniali koscioly. Prawda ze chrzescijanstwo nie jest takim systemem religijno-socjalno-politycznym jak islam i jest duzo latwiejsze do podkopywania, atakowania, laicyzowania. Poza tym nie wymierza konsekwentnie sprawiedliwosci jak to robi islam. Przebaczanie jest woda na mlyn bluzniercow. Im wiecej im sie przebacza tym wiecej gryza. My dajemy jedna szanse. Drugiej nie dajemy. I za to nas szanujecie. Przez cale stulecia lewica pokazywala islam za przyklad chrzescijanstwu. Poczytaj podreczniki dla szkol. -------------------------- Europa ma jeszcze wiare i waszej nie potrzebuje.Wasze dzieci nie chca sie uczyc a wy nie chcecie pracowac wiec z tej technologii nie skorzystacie. Jestescie tak leniwi,ze ludzkie pojecie przechodzi dlatego to zadnej technologii sami stworzyc nie potraficie.A jak chcesz poznac jeszcze troche prawdy to muzulmanie w Europie tez sie laicyzuja.Coraz wiecej mlodych dziewczyn ubiera sie tak jak Europejki chodza na dyskoteki mezczyzni pija alkohol i wcale tak scisle nie przestrzegaja ramadanu.A poniektorzy,ktorzy zwiazali sie z polskimi dziewczynami nie gardza nawet wieprzowina.Nie ma to jak polski schabowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Muslim nie ma racji. IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 09:39 Gość portalu: Muslim napisał(a): > To wszystko sa stereotypy. Muzulmlanie potrafia pracowac i cieszyc sie > zyciem. Technologia bedzie pracowac na nas nie my na technologie. > Nie moj drogi to nie sa stereotypy i Ty dobrze otym wiesz.W Arabii Saudyjskiej gdzie nauka jest bezplatna analfabetyzm wynosi 40%.Kiedy ja mowie o brudzie i przedstawiam stan dzisiejszy Ty mowisz o filozofach ale nie zaprzeczasz temu co napisalam .No bo i jak?Sama technologia nie pracuje .A to co napisales pokazuje,ze prawda jest co napisalam o waszym lenistwie.Wy macie w genach zakodowany wstret do pracy. > A co do tej laicyzacji to sa to plone nadzieje ktore jeszcze slyszalem w > minionej epoce. Im bardziej laicyzowali tym bardziej zapelniali koscioly. > Prawda ze chrzescijanstwo nie jest takim systemem > religijno-socjalno-politycznym jak islam i jest duzo latwiejsze do > podkopywania, atakowania, laicyzowania. Poza tym nie wymierza > konsekwentnie sprawiedliwosci jak to robi islam. Przebaczanie jest woda > na mlyn bluzniercow. Im wiecej im sie przebacza tym wiecej gryza. My > dajemy jedna szanse. Drugiej nie dajemy. I za to nas szanujecie. Przez > cale stulecia lewica pokazywala islam za przyklad chrzescijanstwu. > Poczytaj podreczniki dla szkol. > A kto Ci naoopowiadal bzdur,ze my Was szanujemy?Oprocz lewicy jest i prawica,ktorej boicie sie jak ognia.Moj drogi przyjedz do Belgii zobacz jak muzulmanie pija jak ich mlodziez sie narkotyzuje a porozmawiasz inaczej.Podobno nie zalezy wam na bogactwie itd...No to pokaz mi Turka,ktory nie obwiesza sie zlotem jak choinka.Ty piszesz o podrecznikach a ja pokazuje swiat jaki jest.Muzulmanie sa tylko ludzmi i beda dazyc do tego by zyc godnie.To dlatego uciekaja do Europy z tych islamskich obozow.Tu czuja sie bezpieczni. -------------------------- > Europa ma jeszcze wiare i waszej nie potrzebuje.Wasze dzieci nie chca > sie uczyc > a wy nie chcecie pracowac wiec z tej technologii nie skorzystacie. > Jestescie tak leniwi,ze ludzkie pojecie przechodzi dlatego to zadnej > technologii > sami stworzyc nie potraficie.A jak chcesz poznac jeszcze troche prawdy to > muzulmanie w Europie tez sie laicyzuja.Coraz wiecej mlodych dziewczyn > ubiera sie > tak jak Europejki chodza na dyskoteki mezczyzni pija alkohol i wcale tak > scisle > nie przestrzegaja ramadanu.A poniektorzy,ktorzy zwiazali sie z polskimi > dziewczynami nie gardza nawet wieprzowina.Nie ma to jak polski > schabowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Rasizm Ani! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 18:36 Moglbym napisac ze kobiety sa glupsze i to jest w ich genach, ale oszczedze sobie tego typu argumentow. -------------- A to co napisales pokazuje,ze prawda jest co napisalam o waszym lenistwie.Wy macie w genach zakodowany wstret do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rasizm Ani! IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 18:42 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Moglbym napisac ze kobiety sa glupsze i to jest w ich genach, > ale oszczedze sobie tego typu argumentow. > -------------- > A to co napisales > pokazuje,ze prawda jest co napisalam o waszym lenistwie.Wy macie w > genach > zakodowany wstret do pracy. Dlaczego gdy nie macie argumentow na obrone od razu wysuwacie dzialko z rasizmem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Rasizm Ani! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 18:58 To ty nie masz argumentow. A termin "rasizm" zapozyczylem od lewicy. Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Muslim napisa?(a): > > > Moglbym napisac ze kobiety sa glupsze i to jest w ich genach, > > ale oszczedze sobie tego typu argumentow. > > -------------- > > A to co napisales > > pokazuje,ze prawda jest co napisalam o waszym lenistwie.Wy macie w > > genach > > zakodowany wstret do pracy. > > > Dlaczego gdy nie macie argumentow na obrone od razu wysuwacie dzialko z rasizme > m? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Muslim ma rację... IP: *.torun.dialup.inetia.pl 17.05.02, 00:41 do t. Zgdzam się z Tobą i podziwiam. Z tym tylko, że Twoja wiedza raczej szczęścia nie daje. Cywilizacja europejska cywilizacją odchodzącą w niebyt. Przykre i zdaje się, że europejczycy albo tego nie widzą, albo nie chcą widzieć. Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Muslim ma racje˛... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 01:53 Islam przejmowal glownie umierajace cywilizacje. Do dzis nikt dobrze nie mowi o traktowaniu monofizytow egipskich przez Bizancjum. Podobnie weszlismy do Hiszpanii kiedy Wizygoci (zreszta w wiekszosci poganie) bardzo zle traktowali i Chrzescijan i Zydow. Wtedy przynieslismy tolerancje. Ale jak to bywa, tolerancja nie poplaca. Wychowalismy zbyt duzo opozycji. Byla to jednak dobra lekcja historii. Gos´c´ portalu: Nowy napisa?(a): > do t. > Zgdzam sie˛ z Toba˛ i podziwiam. Z tym tylko, z˙e Twoja > wiedza raczej szcze˛s´cia nie daje. Cywilizacja > europejska cywilizacja˛ odchodza˛ca˛ w niebyt. Przykre i > zdaje sie˛, z˙e europejczycy albo tego nie widza˛, albo > nie chca˛ widziec´. > Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Ciesz sie. IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 02:43 Cywilizacja europejska odzyska swoja witalnosc. Wyplenimy chwasty i poddamy ja Allahowi. Moze jeszcze dozyjesz islamskiej Europy. To bedzie w tym stuleciu. Gos´c´ portalu: Nowy napisa?(a): > do t. > Zgdzam sie˛ z Toba˛ i podziwiam. Z tym tylko, z˙e Twoja > wiedza raczej szcze˛s´cia nie daje. Cywilizacja > europejska cywilizacja˛ odchodza˛ca˛ w niebyt. Przykre i > zdaje sie˛, z˙e europejczycy albo tego nie widza˛, albo > nie chca˛ widziec´. > Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ciesz sie. IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 09:25 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Cywilizacja europejska odzyska swoja witalnosc. Wyplenimy chwasty > i poddamy ja Allahowi. Moze jeszcze dozyjesz islamskiej Europy. To bedzie > w tym stuleciu. > To sa twoje pobozne zyczenia.Nie poradziliscie sobie z malym Izraelem a co mowic o Europie.Piszesz bo chcesz zastraszyc i udaje ci sie zastraszyc mezczyzn .Ale nie doceniasz kobiet,ktore nie po to walczyly o swoje prawa by dac sobie zalozyc chustki na glowe .Predzej to wasze kobiety posciagaja chustki co czynia coraz czesciej. > Gos´c´ portalu: Nowy napisa?(a): > > > do t. > > Zgdzam sie˛ z Toba˛ i podziwiam. Z tym tylko, z˙e Twoja > > wiedza raczej szcze˛s´cia nie daje. Cywilizacja > > europejska cywilizacja˛ odchodza˛ca˛ w niebyt. Przykre i > > zdaje sie˛, z˙e europejczycy albo tego nie widza˛, albo > > nie chca˛ widziec´. > > Nowy > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Niedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 20:21 Ja powiem tak. Kazdemu trzeba dac na poczatku szanse. Po paru tygodniach ocenimy działania nowego rzadu w Holandii i zobaczymy czy robia dobra czy zła robote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysteric Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: 64.132.1.* 16.05.02, 22:26 holendrzy to najbardziej industrialni ludzie, maja najwieksze inwestycje w wielu krajach , chociaz kraj malutki. Szybko sie kapleneli ze szujowski socjalizm to glupoty dla naiwnych. Mniejmy nadzieje ze przyklad pojdzie na cala Europe. A polskie lewusy myslaly ze one sa pepkiem Europy i swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 02:00 Moj niepokoj o Holandie wynika tylko z tego ze zwyciezyla prawica ktora moze przyjac pozycje konfrontacyjne wobec islamu. A wtedy.... Jak nauczal nas Prorok Mahomet (pokoj nad nim) islam ma prawo sie bronic wszelkimi dostepnymi sposobami. Islam jest naprawde wielki kiedy sie broni!!! Mam nadzieje ze Holandia bedzie izolowanym przypadkiem spowodowanym przez tego lewicowego wielbiciela pieskow i kotkow. Historia pokazuje ze wiekszosc cywilizacji poddawala sie w sposob spokojny bo potrafilismy okazac cierpliwosc. Oby Bog dal ja nam i w tym przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 09:10 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Moj niepokoj o Holandie wynika tylko z tego ze zwyciezyla prawica ktora > moze przyjac pozycje konfrontacyjne wobec islamu. A wtedy.... Jak nauczal > nas Prorok Mahomet (pokoj nad nim) islam ma prawo sie bronic > wszelkimi dostepnymi sposobami. Islam jest naprawde wielki kiedy sie > broni!!! Mam nadzieje ze Holandia bedzie izolowanym przypadkiem > spowodowanym przez tego lewicowego wielbiciela pieskow i kotkow. > Historia pokazuje ze wiekszosc cywilizacji poddawala sie w sposob > spokojny bo potrafilismy okazac cierpliwosc. Oby Bog dal ja nam i w tym > przypadku... Muslim nie rozsmieszaj mnie.Jak Islam sie broni widac bylo w Iraku ,Afganistanie i Palestynie.Nie ludz sie,ze Holandia jest izolowanym przypadkiem.Wszedzie maja wasdosc.Wynik Le Pena to glosowanie przeciw wam.Tez byliscie wystraszeni w pierwszej turze.Belgia tez ma was dosyc,wielu Belgow w przyszlych wyborach bedzie glosowac na Vlaams Blok mimo animozji miedzy Flamandami i Walonami.Walonowie popra Vlaams Blok tylko po to zeby zrobic z wami porzadek.Tytul Twojego postu swiadczy o tym,ze sie boicie.Islam jest dobry pod warunkiem,ze mozna korzystac ze zdobyczy cywilizacji zachodu.Do dobrego czlowiek sie szybko przyzwyczaja a zaden pasozyt nie zabija zywiciela .Wiec nie strasz . Odpowiedz Link Zgłoś
polskidonkichot Proszę lepiej obserwować Niemcy. 17.05.02, 02:07 """Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imigrantow takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na Francje i inne kraje.""" Proszę lepiej obserwować Niemcy. Z Holandją nie będziemy się mieszać. Polski Don Kichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Prosze˛ lepiej obserwowac´ Niemcy. IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 02:50 Niemcy nie moga pozwolic sobie na tolerancje prawicy po Hitlerze. O to jestem spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
polskidonkichot Prosze˛ obserwowac´ Niemcy proszę Pana. 17.05.02, 03:50 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Niemcy nie moga pozwolic sobie na tolerancje prawicy po > Hitlerze. O to jestem spokojny. Hitlera o ile wiem wyniosła demokracja i socjalizm. On odwoływał się do podświadomości tłumu. We Francji czy Rosji tłum poszedł rezać, za to, czym miał się podzielić. Hitler dał im aryjskość i panowanie i to co po drodze zgwałcą, i to co po drodze zgarną. To był socjalizm proszę Pana. Taka sobie odmiana. Dzisiaj najnowsza odmiana to EU. Pasuje Francja. Pasuje Rosja. Pasują Niemcy i Miller ze swoją załogą. Oni są blisko. Nie ma co sobie zawracać głowy tymi, co są daleko, choć tradycje mają. Prosze˛ lepiej obserwowac´ Niemcy proszę Pana. Polski Don Kichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Co tu sie dzieje??!!! IP: *.dialsprint.net 17.05.02, 04:34 Jeszcze niedawno czytalem tylko ze Boga nie ma i ze Kagan jest jego prorokiem. Teraz czytam ze Bog nadchozi z islamem. Kto to jest ten Muslim ze tylu sie z nim zgadza? Czyz nie mowi tego co juz tu zostalo powiedziane?? Dlaczego wszyscy sa tacy zrezygnowani?. Sa wyjatki, oczywiscie, ale nie tam gdzie sie spodziewalem. Mirmat na forum SWIAT jest dumny z wypraw krzyzowych. Ania jest w takim nastroju ze tylko czekam az zaakceptuje re-conquiste i inkwizycje do osadzania Al Quaida i ich poplecznikow. Nareszcie powialo historia. Niedawno otwarli inkwizycje w Guantanamo na Kubie (nazywa sie to sad wojskowy). Historia sie powtarza. Ten Muslim wyglada zbyt inteligentnie na muslima ale cholera go wie. To co pisze o Europie jest prawda. To co pisze o przyszlosci Europy jest przerazajace (przynajmniej dla mnie). W zeszly weekend przyjechal moj kolega ktory wizytowal Francje po raz pierwszy od 1980 roku. Byl zaszokowany do jakiego stopnia nowi najezdzcy spenetrowali ten kraj. Co bedzie za nastepne 20 lat? Czy jest jeszcze szansa zeby to zatrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co tu sie dzieje??!!! IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 09:50 Gość portalu: Gatsby napisał(a): > Jeszcze niedawno czytalem tylko ze Boga nie ma i ze Kagan jest > jego prorokiem. Teraz czytam ze Bog nadchozi z islamem. > Kto to jest ten Muslim ze tylu sie z nim zgadza? Czyz nie mowi tego > co juz tu zostalo powiedziane?? Dlaczego wszyscy sa tacy zrezygnowani?. > Panowie sa zrezygnowi.Pani jest w formie i sie nie poddaje. > Sa wyjatki, oczywiscie, ale nie tam gdzie sie spodziewalem. Mirmat na forum > SWIAT jest dumny z wypraw krzyzowych. Ania jest w takim nastroju > ze tylko czekam az zaakceptuje re-conquiste i inkwizycje do osadzania > Al Quaida i ich poplecznikow. Nareszcie powialo historia. > Niedawno otwarli inkwizycje w Guantanamo na Kubie (nazywa sie to sad > wojskowy). Historia sie powtarza. > > Ten Muslim wyglada zbyt inteligentnie na muslima ale cholera go wie. To co > pisze o Europie jest prawda. To co pisze o przyszlosci Europy jest > przerazajace (przynajmniej dla mnie). W zeszly weekend przyjechal moj > kolega ktory wizytowal Francje po raz pierwszy od 1980 roku. > Byl zaszokowany do jakiego stopnia nowi najezdzcy spenetrowali ten kraj. > Co bedzie za nastepne 20 lat? Czy jest jeszcze szansa zeby to zatrzymac? > Zatrzyma sie zatrzyma. Mezczyzni zadza swiatem a mezczyznami kobiety.Kobiety europejskie nie pozwola sobie zalozyc chustek na glowy a te muzulmanskie powoli zaczynaja brac przyklad z europejek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Co tu sie dzieje??!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 17.05.02, 12:02 Czy Muslim jest Muslimem czy nie, nie jest takie istotne. Jednak ma trafne spostrzeżenia i nie sposób z nim się nie zgodzić. Wydaje się, że religie i tradycje, a także związane z nimi "obowiązki", dają gwarancję przetrwania kultur i cywilizacji. "Najmądrzejsza" Europa zdaje się o tym zapominać. Takie tam sobie eksperymenty społeczne: przetrwamy, czy nie. Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co tu sie dzieje??!!! IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 12:20 Gość portalu: Nowy napisał(a): > Czy Muslim jest Muslimem czy nie, nie jest takie > istotne. Jednak ma trafne spostrzeżenia i nie sposób z > nim się nie zgodzić. > Wydaje się, że religie i tradycje, a także związane z > nimi "obowiązki", dają gwarancję przetrwania kultur i > cywilizacji. > "Najmądrzejsza" Europa zdaje się o tym zapominać. Takie > tam sobie eksperymenty społeczne: przetrwamy, czy nie. > Nowy Mylisz sie Nowy powiedz mi co wniosl Islam do cywilizacji?Powiedz ilu dal swiatu noblistow w dziedzinie nauki?Co by Islam zrobil bez zachodu?Zobacz co zrobila z Afganistanu religia?A zobacz ile ofiar to ofiary wojen religijnych i wcale nie mysle tu o wyprawach krzyzowych .Ale o tych najnowszych chocby w bylej Jugoslawii.Pokaz mi,ktory kraj islamski,w ktorym panuje dobrobyt.Jest duzy przyrost naturalny ale i duza smiertelnosc.Islam caly czas kreci sie wokol jednej ksiegi koranu.Nie wiem czy wiesz,ze Islam to inaczej -posluszenstwo.I oni traktuja to doslownie.W katolicyzmie mimo nakazow i zakazow zawsze mozna znalezc furtke by te zakazy ominac.Dlatego u nas w naszej cywilizacji chec poznania chec zmiany na lepsze zawsze jest silniejsze od strachu przed Bogiem,co daje nam duza przewage nad Islamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Co tu sie dzieje??!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 17.05.02, 16:36 Aniu, odmawiasz islamowi kultury, cywilizacji i noblistów. Jesteś w błędzie, bo oni tylko noblistów nie mają. Mają i kulturę i cywilizację tylko sterylnym europejczykom trudno to zrozumieć. Sam się czasami łapię na tym, że źle ich oceniam (bo z punktu widzenia europejczyka). Ale oni mają jeden niezaprzeczalny walor, mają fundament na którym wszystko mogą oprzeć, a co ma Europejczyk? Europejczyk ma "rzeczy" i jakieś mgliste wspomnienie kultury chrześcijańskiej. Kilkakrotnie podkreślałaś na tym forum, że jesteś niewierząca - masz "sterylność" i "rzeczy". Oni (islamiści, czy jak ich tam nazwać) mają wiarę i potrafią w jej imieniu umierać(!). Oni są wciąż "młodzi". Nie wiem ile Ty masz lat, ale pomyśl czy nie jesteś jako Europejka na emeryturze. Walczysz z kościołem, ale zastanów (cieszyłbym się gdybyś mi na to odpowiedziała) czy przetrwała jakaś cywilizacja bez tego "pierwiastka metafizycznego"(co również nie jest gwarancją przetrwania). Ja z kolei mogę przywołać państwa i narody istniejące od kilku tysięcy lat dzięki owemu "pierwiastowi" istniejące. W świetle tego co napisałem, odpowiedz jakie Europejczycy mają argumenty by przetrwać. Oczywiście nie jest to perspektywa (mam nadzieję) kilku czy kilkunastu lat, ale Twoje wnuki mogą doczekać czasów zmian i niespodzianek. Czy w tej chwili masz tylko "rzeczy", czy również myślisz co zostanie po cywilizacji europejskiej. Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co tu sie dzieje??!!! IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 16:43 Jedno mnie tylko zastanawia.Jak ja skrytykuje KK to od razu wszyscy podnosza krzyk i odsadzaja mnie od czci i wiary.Gdy muzulmanin mowi wam,ze Islam to lepsza wiara od katolicyzmu to przyznajecie mu racje.Mozna i tak.Najlepiej polaczcie sie z Islamem jak sie wam tak podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Proszę lepiej obserwować Niemcy. IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 09:00 polskidonkichot napisał(a): > """Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imigrantow > takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na > Francje i inne kraje.""" > > Proszę lepiej obserwować Niemcy. > Z Holandją nie będziemy się mieszać. > > Polski Don Kichot Masz racje z Niemcami juz sie mieszamy bo to Polacy emigruja do Niemiec i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
polskidonkichot Re: Proszę lepiej obserwować Niemcy. 17.05.02, 15:48 Gość portalu: Ania napisał(a): > polskidonkichot napisał(a): > > > """Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imigranto > w > > takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na > > Francje i inne kraje.""" > > > > Proszę lepiej obserwować Niemcy. > > Z Holandją nie będziemy się mieszać. > > > > Polski Don Kichot > > Masz racje z Niemcami juz sie mieszamy bo to Polacy emigruja do Niemiec i nie > tylko. > To Pani ma rację!!! Ja zrobiłem błąd.""Z Holandją nie będziemy się mieszać"" Ma być tak : ""Z Holandią nie będziemy się mieszać"" Co do Niemców, to święta prawda. Dadzą nam pracę, a zabiorą własność. Dostaniemy socjale i to co zawsze od Niemca. Polski Don Kichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Proszę lepiej obserwować Niemcy. IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 15:51 polskidonkichot napisał(a): > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > polskidonkichot napisał(a): > > > > > """Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imig > ranto > > w > > > takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na > > > Francje i inne kraje.""" > > > > > > Proszę lepiej obserwować Niemcy. > > > Z Holandją nie będziemy się mieszać. > > > > > > Polski Don Kichot > > > > Masz racje z Niemcami juz sie mieszamy bo to Polacy emigruja do Niemiec i > nie > > tylko. > > > > To Pani ma rację!!! > > Ja zrobiłem błąd.""Z Holandją nie będziemy się mieszać"" > Ma być tak : ""Z Holandią nie będziemy się mieszać"" > > Co do Niemców, to święta prawda. > Dadzą nam pracę, a zabiorą własność. > Dostaniemy socjale i to co zawsze od Niemca. > > Polski Don Kichot A czy ze strony Rosjan,ktorzy juz w tej chwili zadaja korytarza nie widzi pan zagrozenia? Odpowiedz Link Zgłoś
polskidonkichot Jaki prawem unia się wypowiadała ? 17.05.02, 15:58 Gość portalu: Ania napisał(a): > polskidonkichot napisał(a): > > > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > > > polskidonkichot napisał(a): > > > > > > > """Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, > imig > > ranto > > > w > > > > takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplyw > u na > > > > Francje i inne kraje.""" > > > > > > > > Proszę lepiej obserwować Niemcy. > > > > Z Holandją nie będziemy się mieszać. > > > > > > > > Polski Don Kichot > > > > > > Masz racje z Niemcami juz sie mieszamy bo to Polacy emigruja do Niemi > ec i > > nie > > > tylko. > > > > > > > To Pani ma rację!!! > > > > Ja zrobiłem błąd.""Z Holandją nie będziemy się mieszać"" > > Ma być tak : ""Z Holandią nie będziemy się mieszać"" > > > > Co do Niemców, to święta prawda. > > Dadzą nam pracę, a zabiorą własność. > > Dostaniemy socjale i to co zawsze od Niemca. > > > > Polski Don Kichot > > A czy ze strony Rosjan,ktorzy juz w tej chwili zadaja korytarza nie widzi pan > zagrozenia? Tak, ale to sprawa Polski i NATO. """Miller odmówił traktu Rosji. Miał prawo. To sprawa POLSKI. Jaki prawem unia się wypowiadała przeciwko! Czy my już nie jesteśmy u siebie? """"" Polski Don Kichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jaki prawem unia się wypowiadała ? IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 16:07 Ja pytalam czy nie widzisz zagrozenia ze strony Rosji i na to pytanie nie dostalam odpowiedzi. Co do UE byly to rozmowy o przyszlej granicy UE po Ewentualnym wejsciu Polski do UE. Ponawiam pytanie czy to,normalne,ze Rosja domaga sie korytarza?Czy nie widzisz w tym zagrozenia? Odpowiedz Link Zgłoś
polskidonkichot Jakim prawem unia nas straszy i grozi nam? 17.05.02, 17:15 Gość portalu: Ania napisał(a): > Ja pytalam czy nie widzisz zagrozenia ze strony Rosji i na to pytanie nie > dostalam odpowiedzi. > Co do UE byly to rozmowy o przyszlej granicy UE po Ewentualnym wejsciu Polski > do UE. > Ponawiam pytanie czy to,normalne,ze Rosja domaga sie korytarza?Czy nie widzisz > w tym zagrozenia? Wiem, że go potrzebuje. Czy ma go dostać, czy nie? To sprawa Polski i NATO. Unia jest bezczelna odpowiadając w tej kwestii. Czy Polska jest bezpieczna jeśli unia jej grozi? Grozi, bo propaganda nabiera charakteru zastraszania. Polski Don Kichot Ps. Na Pani pytanie. Czy NATO nie zabezpiecza Polski? Czy NATO dla ochrony Polski żąda wstąpienia w struktury UE? Głupawy pomysł ze straszeniem Polaków. Zbyt grube nici Pani Anno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jakim prawem unia nas straszy i grozi nam? IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 17:25 polskidonkichot napisał(a): > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > Ja pytalam czy nie widzisz zagrozenia ze strony Rosji i na to pytanie nie > > dostalam odpowiedzi. > > Co do UE byly to rozmowy o przyszlej granicy UE po Ewentualnym wejsciu Pol > ski > > do UE. > > Ponawiam pytanie czy to,normalne,ze Rosja domaga sie korytarza?Czy nie wid > zisz > > w tym zagrozenia? > > Wiem, że go potrzebuje. > Czy ma go dostać, czy nie? > To sprawa Polski i NATO. > Unia jest bezczelna odpowiadając w tej kwestii. > > Czy Polska jest bezpieczna jeśli unia jej grozi? > Grozi, bo propaganda nabiera charakteru zastraszania. > > Polski Don Kichot > > Ps. > Na Pani pytanie. > Czy NATO nie zabezpiecza Polski? > Czy NATO dla ochrony Polski żąda wstąpienia w struktury UE? > Głupawy pomysł ze straszeniem Polaków. > Zbyt grube nici Pani Anno. Tylko Niemcami wolno straszyc przed Niemcami Nato nas nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
polskidonkichot Re: Jakim prawem unia nas straszy i grozi nam? 17.05.02, 17:36 Gość portalu: Ania napisał(a): > polskidonkichot napisał(a): > > > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > > > Ja pytalam czy nie widzisz zagrozenia ze strony Rosji i na to pytanie > nie > > > dostalam odpowiedzi. > > > Co do UE byly to rozmowy o przyszlej granicy UE po Ewentualnym wejsci > u Pol > > ski > > > do UE. > > > Ponawiam pytanie czy to,normalne,ze Rosja domaga sie korytarza?Czy ni > e wid > > zisz > > > w tym zagrozenia? > > > > Wiem, że go potrzebuje. > > Czy ma go dostać, czy nie? > > To sprawa Polski i NATO. > > Unia jest bezczelna odpowiadając w tej kwestii. > > > > Czy Polska jest bezpieczna jeśli unia jej grozi? > > Grozi, bo propaganda nabiera charakteru zastraszania. > > > > Polski Don Kichot > > > > Ps. > > Na Pani pytanie. > > Czy NATO nie zabezpiecza Polski? > > Czy NATO dla ochrony Polski żąda wstąpienia w struktury UE? > > Głupawy pomysł ze straszeniem Polaków. > > Zbyt grube nici Pani Anno. > > Tylko Niemcami wolno straszyc przed Niemcami Nato nas nie broni. Jeśli sami zgodzimy się na kolonizację, to nikt nie może nas obronić. Polski Don Kichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: Spoko Muslim, nie jest tak zle. IP: *.pcz.czest.pl 17.05.02, 10:09 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imigrantow > takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na > Francje i inne kraje. Nic sie nie boj Muslim. Przede wszystkim to wybory wygrala Holenderska chadecja, ktora rzadzila w tym kraju przez kilkadziesiat lat, i to ona doprowadzila do syfu, ktory tam jest. Juz dawno pisal o tym Ziemkiewicz ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/poczta.htm Tak, ze spoko. Nic sie waszym nie stanie. A za pare lat, jak jeszcze sie poprawia proporcje ludnosciowe, to juz zawsze beda wygrywac ci, ktorzy chcecie. Zasilkow nie zabraknie, predzej samej Holandii zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Do Ani walczącej z Islamem IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 16:46 Kilka uwag do tego co napisałaś: "Mają duzy przyrost naturalny, ale jednoczesnie dużą śmiertelność niemowląt" - nie można przedstawiać tego w ten sposób, bo ta śmiertelność jest "wliczona" we wskaźnik przyrostu naturalnego. Jest tak: mają duzy przyrost naturalny pomimo dużej śmiertelności niemowląt. Z tą "dużą śmiertelnością" też nie jest tak prosto - jest ona duża, jesli porównać ją ze wskaźnikiem zachodnim, ale jest mniejsza niż była dawniej. Ich przyrost naturalny to właśnie głównie skutek ograniczenia śmiertelności niemowląt. Historycy badali stopień korelacji pomiędzy odsetkiem ludzi młodych w danej społeczności, a jej ekspansywnością i występuje tu związek. Prawie każde duże zamieszanie poprzedzała ekspolozja demograficzna. Brak dobrobytu to też w pewien sposób atut mułzumanów - mają motyw, do ekspansji i niewiele do stracenia. Piszesz, że "nie mogą "poradzić" sobie z małym Izraelem" - to też pewien błąd w założeniu. Nie mogą sobie z nim poradzić MILITARNIE (i to głównie z dwóch powodów: USA i Dimona), a nikt nie mówi tu o rozstrzygnięciach militarnych. Gdyby chodziło o wojnę - Zachód wygrałby w wielkim stylu dzięki przewadze technologicznej (i nie tylko) Mówię raczej o powolnej penetracji - takiej jak ma to miejsce teraz. Zdaje się, że przemawia Ci do wyobraźni pochodzący jeszcze z czasów oświecenia liniowy model rozwoju - ludzkość doskonali się coraz bardziej i dzięki postępowi zmierza ku szczęśliwej przyszłości. Tyle, ze jesli przyjrzeć się historii to przebieg dziejów przypomina sinusoidę (wzloty i upadki), a poza tym - nie ma właściwie czegoś takiego jak rozwój "ludzkości". W tym samym czasie jedne kultury przezywają szczyt, inne upadek, a jeszcze inne trwają w skostnieniu. Tu jednak dodam, ze wszelkie "modele" mają to do siebie, że są teoretyczne. Mozna w nie upchnąc przeszłość, ale nie determinują przyszłości, choć jedne są w odniesieniu do przyszłości bardziej prawdopodobne niż inne. Co do Muslima - na 90% taki z niego mułzumanin jak z nas czciciele Baala, ale to nie jest tu akurat najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Do Ani walcza˛cej z Islamem IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 18:56 Ania walczy i z islamem i z chrzescijanstwem. Jedna najgrozniejsi sa odstepcy atakujacy wlasne korzenie. Co gorsza, oni neguja ze maja jakies korzenie bo trudno im skojarzyc listki na szczycie drzewa z tym co sie dzieje u jego podstaw. Dlatego nasz Prorok (pokoj nad nim) nakazal karac odstepcow od islamu z cala surowoscia. Ania wyrosla na chrzescijanskich korzeniach wiec jest mi obojetna bo nie atakuje naszych korzeni. I nie powinna sie martwic o odstepcow od islamu (np. Salmon Rushdi). Z takimi uporamy sie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Ani walcza˛cej z Islamem IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 19:32 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Ania walczy i z islamem i z chrzescijanstwem. Jedna najgrozniejsi > sa odstepcy atakujacy wlasne korzenie. Co gorsza, oni neguja > ze maja jakies korzenie bo trudno im skojarzyc listki na szczycie > drzewa z tym co sie dzieje u jego podstaw. Dlatego nasz Prorok (pokoj > nad nim) nakazal karac odstepcow od islamu z cala surowoscia. Ania > wyrosla na chrzescijanskich korzeniach wiec jest mi obojetna bo > nie atakuje naszych korzeni. I nie powinna sie martwic o odstepcow > od islamu (np. Salmon Rushdi). Z takimi uporamy sie sami. Czyzby nie chcialo =Ci sie czytac tego co pisze?To nieladnie,juz Ci pisalam,ze nie walcze z chrzescijanstwem.A krytykowac u nas wolno taka jest roznica miedzy chrzescijanstwem a Islamem.Tym bardziej,ze w zadnym ze swoich postow nie atakuje dogmatow wiary.Takze prosze Cie nie schodz ze sciezek prawdy bo prorok sie pogniewa.O odstepcow od Islamu wcale sie nie martwie pokazalam Ci tylko,ze ten Islam nie jest taki jak usilujesz go pokazac.Mysle,ze na tym zakonczymy bo wszystko chyba juz zostalo powiedziane.Pozostaje mi tylko podziekowac za dyskusje Tobie i moim katolickim kolegom za wsparcie jakiego mi udzielili.Panowie jestem wzruszona.Dziekuje raz jeszcze ze lzami w oczach.Ania Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Do Ani walczacej z Islamem 17.05.02, 19:59 Aniu, znowu z wrodzonym sobie wdziekiem krecisz i zamazujesz sens watku. Podstawowy nurt tego watku nie dotyczyl rankingu religii, ale zagadnienia czy wartosci wewnetrzne, oparte o pewien zestaw zasad moralnych (dla Europejczykow, na przyklad, jest/bylo to Chrzescijanstwo, a nie przejsciowe postempactwo) sa potrzebne spoleczenstwom do przetrwania w dluzszej perspektywie historycznej, czy nie. Zdaniem wielu dyskutantow sa. Wydaje sie, ze potwierdza to rowniez historia. Zas zarzucenie tych zasad prowadzi do relatywizmu i galaretowatosci moralnej (postmodernizm czyli moralne wygodnictwo), nastepnie dekadencji i w konsekwencji do upadku tych spoleczenstw i cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Ani walczacej z Islamem IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 20:37 sceptyk napisał(a): > Aniu, znowu z wrodzonym sobie wdziekiem krecisz i zamazujesz sens watku. > Podstawowy nurt tego watku nie dotyczyl rankingu religii, ale zagadnienia czy > wartosci wewnetrzne, oparte o pewien zestaw zasad moralnych (dla Europejczykow, > > na przyklad, jest/bylo to Chrzescijanstwo, a nie przejsciowe postempactwo) sa > potrzebne spoleczenstwom do przetrwania w dluzszej perspektywie historycznej, > czy nie. Zdaniem wielu dyskutantow sa. Wydaje sie, ze potwierdza to rowniez > historia. Zas zarzucenie tych zasad prowadzi do relatywizmu i galaretowatosci > moralnej (postmodernizm czyli moralne wygodnictwo), nastepnie dekadencji i w > konsekwencji do upadku tych spoleczenstw i cywilizacji. Sceptyk ja nic nie krece.Ty wlaczyles sie troche pozniej.Ja pierwsza odpowiedzialam na post Muslima i zaatakowalam Islam.To pozniej dopiero dolaczyli koledzy katolicy,ktorzy stwierdzili,ze wszystko jedno jaka religia oby religia.Muslim kilka razy podkreslal wyzszosc Islamu nad katolicyzmem i jezeli sie z nim zgadzacie to Wasza sprawa.No i na koniec jeszcze jedno poza Chrzescijanstwem i Islamem jest jeszcze kilka wyznan na tym swiecie.Jedyne co was laczy z Islamem to stosunek do aborcji eutanazji no i do kobiet.Powiedz Sceptyk czy podoba Ci sie kamieniowanie(nie pisze o sobie bo to by Ci sie napewno spodobalo)czy obcinanie glow?Muslim tez mowi o szacunku do zycia ale zachwyca sie zabijaniem .Zdecydujcie sie jak to z tymi zasadami moralnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Do Ani. Cytata 17.05.02, 20:51 Autor: Gość portalu: mirmatData: 10-04-2002 03:00 adres: *.dialup.eol.ca Krzychoo napisal:"Nie Islam.Zniszcz głupote w głowach ludzi którzy tą religię tak interpretują a wtedy zniszczysz problem." Jak zniszczyc problem zapisany w "swietej ksiedze nienawisci" zwanej KORANEM. Pogarda dla kobiet jest podstawowa norma prawna u muzulmanow. Pamietaj, ze w odroznieniu od chrzescijan, ktorzy stosuja zasade: "daj bogu co boskie a cesarzowi co cesarskie" islam (=posluszenstwo) nie dopuszcza odchylen od bestialskich zasad w KORANIE. Mam nadzieje, ze jestes inteligentny i sam dorobisz sobie opinie. Wiec cytuje: Koran - Sura, ksiega IV, werset 34: "Meszczyzni sa uzytkownikami (maintainers) kobiet, poniewaz Allah stworzyl ich (meszczyzn) lepszymi i poniewaz oni zarzadzaja majatkiem: dobra kobieta dlatego jest ulegla, pilnujcie je jak by Allah je pilnowal, a te, ktore obawiacie sie, ze wam uciekna, zamknijcie je w sypialni i bijcie je, a kiedy w koncu beda posluszne przerwijcie bicie bo pewnym jest, ze Allah jest Wielki." Koran - Sura, ksiega IV, werset 15-16, Kara za cudzolustwo dla kobiet: "A dla tych z waszych kobiet ktore sa winne niemoralnosci, zawolajcie 4 swiatkow sposrod was, i jezeli poswiadcza przeciw kobietom, zamknijcie je zywymi az smierc je zabierze lub Allah je sam ocali." Kara za cudzolustwo dla meszczyzn: "A dla was ktorzy jestescie winni niemoralnosci sposrod was, jezeli przeprosza boga i sie poprawia odpuscie im, z pewnoscia Allah ma milosierdzie nad wami." Ksiegi Hadisu z Koranu mowia o kobietach wylacznie jako o czesci majatku muzulmanina. Zgodnie z religia islamska Hadis reprezentuje dokladne slowa proroka Mahometa: Al Hadis, ksiega II, wer. 692, zapisane przez Ibn Ma'sud: "kobieta jest jak organ seksualny. Gdzie ona idzie szatan oglada ja z pozadaniem" Stad tradycja muzulmanska polegajaca na tym by utrudnic szatanowi robote wycina sie lechtaczke. Al Hadis,ksiega II, wer 137, zapisane przez Abu Sayeed al-Khodri: Mohamed rozmawiajac do grupy kobiet - "Jestem przekonany, ze wiekszosc z was pojdzie do piekla", na pytanie dlaczego Mohamed odpowiedzial- " Wy czesto narzekacie i jestescie niewdzieczne dla swoich mezow... Czy nie jest sprawa oczywista, ze kobieta jest warta tylko polowe co meszczyzna? A to wynika z malej inteligencji kobiet" Al Hadis, ksiega I, wer. 215, zapisane przez Omar: Mohamed powiedzial -"Zaden meszczyzna nie powinien byc sadzony za bicie swojej zony". A teraz najlepsze: malzenstwo jest zgodnie z islamem jest legalna, ale przymusowa prostytucja!!! Al Hadis, ksiega II, wer 657, zapisany przez Okbah-b- Amer: Prorok Allaha powiedzial -"najwlasciwszym warunkiem malzenstwa jest by zaplacic za kobiete bo ta (zaplata) daje prawo posiadania prywatnych czesci kobiety". Historia nauczyla muzulmanow tego, ze towar (kobieta) ma wieksza wartosc, jezeli jej lechtaczka jest wycieta, gdyz ta operacja uniemozliwia kobiecie wlasnej przyjemnosci w czasie kochania sie. A z godnie z islamem przyjemnosc seksualna nalezy sie tylko meszczyznie. mirmatTM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Do Ani walczacej z Islamem IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 22:26 Zgadza sie. Kazda religia daje ludziom korzenie. Jesli ktos chce sobie odciac korzenie to jego sprawa. Widzialem setki ludzi ktorzy sie odcieli bo uwazali ze ich racje sa wyzsze niz Bog. Dlatego mamy tych nieukorzenionych ktorzy (jak z satysfakcja podkreslasz) pija alkohol czy nosza krotkie spodniczki. Na Zachodzie biora narkotyki, uwazaja ze seks jest towarem a nie wartoscia i nie widza zwiazku z seksu z ludzkim zyciem. Potem macie duzo pieskow i kotkow i facetow ktorzy zabijaja ludzi w ich imieniu. Oto cywilizacja bez wizji, ktora zamienila Boga na fetysze. Bez wizji poteznego Boga nie ma szacunku dla czlowieka. Oskarzam wasza cywilizacje za to ze stracila kompas moralny i chec zycia. -------------- No i na koniec jeszcze jedno poza Chrzescijanstwem i Islamem jest jeszcze kilka wyznan na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Ani walczacej z Islamem IP: *.upc.chello.be 17.05.02, 23:37 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Zgadza sie. Kazda religia daje ludziom korzenie. Jesli ktos chce > sobie odciac korzenie to jego sprawa. Widzialem setki ludzi ktorzy sie > odcieli bo uwazali ze ich racje sa wyzsze niz Bog. Dlatego mamy tych > nieukorzenionych ktorzy (jak z satysfakcja podkreslasz) pija alkohol czy > Nie zwalaj wszystkiego na niewierzacych pija i cpaja i muzulmanie i katolicy i ateisci. nosza krotkie spodniczki. Na Zachodzie biora narkotyki, uwazaja ze seks > jest towarem a nie wartoscia i nie widza zwiazku z seksu z ludzkim zyciem. > Potem macie duzo pieskow i kotkow i facetow ktorzy zabijaja ludzi w ich > imieniu. Oto cywilizacja bez wizji, ktora zamienila Boga na fetysze. Bez > wizji poteznego Boga nie ma szacunku dla czlowieka. Oskarzam wasza > cywilizacje za to ze stracila kompas moralny i chec zycia. > Tutaj rozbawiles mnie do lez bo chcesz mi wmowic,ze kazdy katolik i muzulmanin idzie z kobieta do lozka tylko po to by zrobic jej dziecko. Dajesz przyklad jednego byc moze troche stuknietego faceta i oburzasz sie,ze on zabil.A ile ofiar stracilo zycie bo zabijaliscie i zabijacie w imie Allaha.O jakim szacunku Ty mowisz.Wy,ktorzy za nic macie swoje zony i matki smiciejeszcze cos mowic o szacunku dla czlowieka.Nasza cywilizacja byc moze stracila kompas moralny z tym,ze nie do konca.To nasza cywilizacja ratuje od glodu wasze dzieci.To nasza cywilizacja pomaga wam budowacszpitale zaopatruje was w leki.Wy tylko robicie dzieci i malo was obchodzi na kogo wyrosna.To jest ta wasza zalgana moralnosc. -------------- > No i na koniec jeszcze jedno poza > Chrzescijanstwem i Islamem jest jeszcze kilka wyznan na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Do Ani walczacej z Islamem IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.05.02, 00:59 Oczywiscie ze wszyscy ludzie sa ulomni ale nie wszyscy dostosowuja religie do swojego postepowania. I pamietaj o Dostojewskim: "jesli Boga nie ma wszystko jest dozwolone." Prawie wszystko co "dozwolone" bylo wyprobowane w Europie w XX wieku. ------------ Nie zwalaj wszystkiego na niewierzacych pija i cpaja i muzulmanie i katolicy i ateisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Ani walczacej z Islamem IP: *.upc.chello.be 19.05.02, 07:31 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Oczywiscie ze wszyscy ludzie sa ulomni ale nie wszyscy dostosowuja > religie do swojego postepowania. I pamietaj o Dostojewskim: > "jesli Boga nie ma wszystko jest dozwolone." Prawie wszystko co > "dozwolone" bylo wyprobowane w Europie w XX wieku. > Rozumim,ze zabijanie w imie Boga jest calkowicie usprawiedliwione.Nawet zachecacie do tego obiecujac nagrode w raju.Kamieniowanie kobiet w imie religijnego prawa tez jest w porzadku.Panie hipokryta przestan bajki opowiadac. ------------ > Nie zwalaj wszystkiego na niewierzacych pija i cpaja i muzulmanie i > katolicy i > ateisci. > Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Uff, ale sie mecze. Do Ani. 17.05.02, 23:44 Szanowna Aniu, pochlebia mi, ze mnie traktujesz jako jednego z delegatow na Forum jakiejs blizej nieokreslonej grupy tradycjonalistow i w zwiazku z tym wkladasz w moje usta najrozniejsze opinie, ktore, i owszem, padaja na Forum ze strony, nazwijmy to, nie-postempackiej. Jak i tez obciazasz mnie odpowiedzialnoscia za to co ktos powiedzial w tymze duchu. No wiec niechze Ci jasno i dobitnie powiem, ze wystepuje we wlasnym imieniu. I moge odpowiadac jedynie za to co sam powiedzialem. Jedynie. Co nie znaczy, ze nie czuje pewnej ideowej wiezi z roznymi Kolezankami i Kolegami tu na Forum. Powiedziawszy to, chialbym Ci uzmyslowic, ze na tematy eutanazji i aborcji sie nie wypowiadalem na Forum. Chyba (o ile pamietam). Oczywiscie mam do tych 'pomyslow' swoj stosunek, ktory okreslony jest przez jedno z przykazan Dekalogu. Podobnie moj stosunek do kobiet jest Ci chyba nieznany. Nie sadze, bysmy kiedys rozmawiali o tym prywatnie. W Belgii ostatni raz bylem z 5 lat temu. Na Forum zas jesli pisalem, to jedynie w tonacji zartobliwej. Natomiast Twe pytanie wprost, czy podoba mi sie kamieniowanie i obcinanie glow, musze przemyslec. Chyba sie przespie z tym problemem i przy najblizszej okazji dam Ci odpowiedz. Musze sobie jeszcze raz Dekalog przypomniec. W koncu, jesli chodzi o kwestie mego stosunku do Islamu, to rowniez nie jestem w stanie dac Ci zadawalajacej odpowiedzi, choc o Islamie sporo czytalem, rozmawialem, mieszkalem przez pol roku w kraju o panstwowej religii islamskiej. Jedyne co jestem w stanie powiedziec, to ze w religii tej istnieje duzy rozdzwiek miedzy, nazwijmy to umownie, teoria i praktyka (moze troche podobnie jak i w Chrzescijanstwie, ale w Islamie ta rozbieznosc jest o niebo wieksza). Jeslibys chciala wiedziec, czy mi sie podoba dzisiejsza praktyka Islamu, zwlaszcza w interpretacji fundamentalistow, to moge jasno i szczerze powiedziec – nie. Nawet bym sie nie cofnal przed okresleniem, uzywanym tu przez jednego z dyskutantow, ze to dzicz. Ale fundamentalisci, to nie jedyni wyznawcy islamu. Nawet w Polsce zyja muzulmanie (a propos, mysle, ze nasz wspoldyskutant Muslim moze wlasnie z tych kregow sie wywodzic) i jakos klopotow w zyciu codziennym nie sprawiaja. Muzulmanie sa zreszta obecni w zyciu wielu spoleczenstw. I nie sa zrodlem problemow. Wez taka Afryke (choc w Nigerii mielismy ostatnio ten glosny przypadek z biedna kobiecina, skazana przez lokalny sad islamski). Najbardziej licznym krajem jesli chodzi o mahometan jest Indonezja. B. duzy jest Pakistan. I tak dalej. Nie popelniajmny wiec bledu, utozsamiajac religie Islamu z Arabami. Natomiast drazniace Ciebie zachowania i obyczaje (badz ich brak) wyznawcow Islamu w Belgii, na przyklad, wynikaja nie z czego innego, jak z postempackiej polityki kolejnych rzadow belgijskich. Od gosci trzeba wymagac, aby przyjmowali obyczaje (czyli prawa i OBOWIAZKI) gospodarzy. A nie na odwrot. Zwlaszcza jak goscie przybywaja na stale. Jest takie stare powiedzenie afrykanskie: Goscia podejmuj przez dwa dni; na trzeci dzien daj mu motyke. Polityka postempackich rzadow w Europie Zachodniej jest zabojcza. I to zarowno dla ludnosci rdzennej, jak i imigrantow. Dawanie bez wymagania jest droga do nikad. Dlaczego w Stanach nie ma takich napiec? Bo tam imigrant musi zapychac, aby sie utrzymac na powierzchni. I o tym doskonale wie w momencie gdy sie decyduje na emigracje. Troche mnie tylko zaskakuja Twe uwagi o higienie Arabow w Brukseli. Ale ich nie podwazam. Tu gdzie mieszkam, nie stykam sie masowo z muzulmanami. Moje wspomnienia z kontaktow ze swiatem Islamu sa w duzej czesci wypelnione widokami pucujacych sie facetow w umywalniach przy meczetach. Kobiet co prawda nie podgladalem (bo mi zycie bylo mile), ale zakladam, ze tez cos musza ze soba robic przed wejsciem do meczetu. A wchodzi sie tam czesto. I dywany czyste. No ale to jest moze taka higiena powierzchowna. No i wreszcie uwaga, nie tylko Twoja, sluszna, ze w swiecie istnieje jeszcze kilka duzych religii, poza Chrzescijanstwem i Islamem. Islam, jako najmlodsza z nich, jest jednak najbardziej wojujaca, glownie wlasnie z Chrzescijanstwem (choc w Poludniowej i w Poludniowo-Wschodniej Azji tluka sie z miejscowymi) i dlatego wzbudza nasze emocje. Uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Uff, ale sie mecze. Do Ani. IP: *.upc.chello.be 18.05.02, 10:34 sceptyk napisał(a): > Szanowna Aniu, pochlebia mi, ze mnie traktujesz jako jednego z delegatow na > Forum jakiejs blizej nieokreslonej grupy tradycjonalistow i w zwiazku z tym > wkladasz w moje usta najrozniejsze opinie, ktore, i owszem, padaja na Forum ze > strony, nazwijmy to, nie-postempackiej. Jak i tez obciazasz mnie > odpowiedzialnoscia za to co ktos powiedzial w tymze duchu. No wiec niechze Ci > jasno i dobitnie powiem, ze wystepuje we wlasnym imieniu. I moge odpowiadac > jedynie za to co sam powiedzialem. Jedynie. Co nie znaczy, ze nie czuje pewnej > ideowej wiezi z roznymi Kolezankami i Kolegami tu na Forum. > Szanowny Sceptyku zadalam Ci pytanie o Twoj stosunek do Islamu bo po wypowiedzi Nowego bylam troche zdziwiona wiec chcialam znac Twoje zdanie i tyle. > Powiedziawszy to, chialbym Ci uzmyslowic, ze na tematy eutanazji i aborcji sie > nie wypowiadalem na Forum. Chyba (o ile pamietam). Oczywiscie mam do > tych 'pomyslow' swoj stosunek, ktory okreslony jest przez jedno z przykazan > Dekalogu. Podobnie moj stosunek do kobiet jest Ci chyba nieznany. Nie sadze, > bysmy kiedys rozmawiali o tym prywatnie. W Belgii ostatni raz bylem z 5 lat > temu. Na Forum zas jesli pisalem, to jedynie w tonacji zartobliwej. > > Natomiast Twe pytanie wprost, czy podoba mi sie kamieniowanie i obcinanie glow, > > musze przemyslec. Chyba sie przespie z tym problemem i przy najblizszej okazji > dam Ci odpowiedz. Musze sobie jeszcze raz Dekalog przypomniec. > > W koncu, jesli chodzi o kwestie mego stosunku do Islamu, to rowniez nie jestem > w stanie dac Ci zadawalajacej odpowiedzi, choc o Islamie sporo czytalem, > rozmawialem, mieszkalem przez pol roku w kraju o panstwowej religii islamskiej. > > Jedyne co jestem w stanie powiedziec, to ze w religii tej istnieje duzy > rozdzwiek miedzy, nazwijmy to umownie, teoria i praktyka (moze troche podobnie > jak i w Chrzescijanstwie, ale w Islamie ta rozbieznosc jest o niebo wieksza). > Jeslibys chciala wiedziec, czy mi sie podoba dzisiejsza praktyka Islamu, > zwlaszcza w interpretacji fundamentalistow, to moge jasno i szczerze > powiedziec – nie. Nawet bym sie nie cofnal przed okresleniem, uzywanym tu > przez > jednego z dyskutantow, ze to dzicz. Ale fundamentalisci, to nie jedyni wyznawcy > > islamu. Nawet w Polsce zyja muzulmanie (a propos, mysle, ze nasz wspoldyskutant > > Muslim moze wlasnie z tych kregow sie wywodzic) i jakos klopotow w zyciu > codziennym nie sprawiaja. Muzulmanie sa zreszta obecni w zyciu wielu > spoleczenstw. I nie sa zrodlem problemow. Wez taka Afryke (choc w Nigerii > mielismy ostatnio ten glosny przypadek z biedna kobiecina, skazana przez > lokalny sad islamski). Najbardziej licznym krajem jesli chodzi o mahometan jest > > Indonezja. B. duzy jest Pakistan. I tak dalej. Nie popelniajmny wiec bledu, > utozsamiajac religie Islamu z Arabami. > Tu sie z Toba zgadzam calkowicie dodac jeszcze nalezy Albanczykow ,Czeczencow itd... > Natomiast drazniace Ciebie zachowania i obyczaje (badz ich brak) wyznawcow > Islamu w Belgii, na przyklad, wynikaja nie z czego innego, jak z postempackiej > polityki kolejnych rzadow belgijskich. Od gosci trzeba wymagac, aby przyjmowali > > obyczaje (czyli prawa i OBOWIAZKI) gospodarzy. A nie na odwrot. Zwlaszcza jak > goscie przybywaja na stale. Jest takie stare powiedzenie afrykanskie: Goscia > podejmuj przez dwa dni; na trzeci dzien daj mu motyke. Polityka postempackich > rzadow w Europie Zachodniej jest zabojcza. I to zarowno dla ludnosci rdzennej, > jak i imigrantow. Dawanie bez wymagania jest droga do nikad. Dlaczego w Stanach > > nie ma takich napiec? Bo tam imigrant musi zapychac, aby sie utrzymac na > powierzchni. I o tym doskonale wie w momencie gdy sie decyduje na emigracje. > Z tym tez sie zgadzam jak i wielu Belgow ,z ktorymi zdarza mi sie rozmawiac. > Troche mnie tylko zaskakuja Twe uwagi o higienie Arabow w Brukseli. Ale ich nie > > podwazam. Tu gdzie mieszkam, nie stykam sie masowo z muzulmanami. Moje > wspomnienia z kontaktow ze swiatem Islamu sa w duzej czesci wypelnione widokami > W Belgii niestety jest tak jak to opisalam .Dzielnice gdzie mieszkaja muzulmanie sa zazwyczaj bardzo brudne .Male miasteczka belgijskie tam gdzie ich nie ma sa czyste i nie znajdziesz na ulicy papierka. > pucujacych sie facetow w umywalniach przy meczetach. Kobiet co prawda nie > podgladalem (bo mi zycie bylo mile), ale zakladam, ze tez cos musza ze soba > robic przed wejsciem do meczetu. A wchodzi sie tam czesto. I dywany czyste. No > ale to jest moze taka higiena powierzchowna. > Tutaj meczety usytuowane sa w zwyklych domach ich swieto jest w piatki i nie wszyscy lataja do meczetu.Ci ,ktorzy zajmuja sie handlem i maja sklepy normalnie otwarte i siedza w nich caly dzien. > No i wreszcie uwaga, nie tylko Twoja, sluszna, ze w swiecie istnieje jeszcze > kilka duzych religii, poza Chrzescijanstwem i Islamem. Islam, jako najmlodsza z > > nich, jest jednak najbardziej wojujaca, glownie wlasnie z Chrzescijanstwem > (choc w Poludniowej i w Poludniowo-Wschodniej Azji tluka sie z miejscowymi) i > dlatego wzbudza nasze emocje. Uzasadnione. Tu tez sie zgadzam. Pozdrawiam Ciebie i Twoje zony. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Spoko Muslim, nie jest tak zle. IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 18:49 Twoja analiza jest bardziej optymistyczna. Co do "syfu" to sie nie zgadzam. Gos´c´ portalu: brzytwa napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Muslim napisa?(a): > > > Partia Fortuyna zmiotla lewice. To nie jest dobre dla islamu, imigrantow > > takich jak Polacy etc. Na szczescie Holandia moze nie miec wplywu na > > Francje i inne kraje. > > Nic sie nie boj Muslim. Przede wszystkim to wybory wygrala Holenderska > chadecja, ktora rzadzila w tym kraju przez kilkadziesiat lat, i to ona > doprowadzila do syfu, ktory tam jest. Juz dawno pisal o tym Ziemkiewicz > > <a href="http://ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/poczta.htm"target="_blank">ziemki > ewicz.fantastyka.art.pl/poczta.htm</a> > > Tak, ze spoko. Nic sie waszym nie stanie. A za pare lat, jak jeszcze sie > poprawia proporcje ludnosciowe, to juz zawsze beda wygrywac ci, ktorzy > chcecie. Zasilkow nie zabraknie, predzej samej Holandii zabraknie. > Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! 17.05.02, 20:49 wojo!!! napisał(a): arabski syf morduje na calym swiecie Algeria-poderzniete gardla, Sudan- morduja,Irak-morduja , Kuwejt-morduja,Arabia-Saud-ucinaja glowy i rece, Afganistan-morduja,Libia-morduja,Liban-morduja,Jordania-morduja ,Jemen- morduja..skurwysyny arabskie morduja caly czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.05.02, 21:07 Hitler mordowal, Stalin mordowal, Robespierre mordowal, Napoleon mordowal, krzyzowcy mordowali, konkwistadorzy mordowali, inkwizycja tez zrobila troche egzekucji ktorej ani Zydzi ani Muzulmlanie nie moga wybaczyc. Popatrz na swietlisty szlak w Peru czy rozmaite katolickie bandy w Kolumbii. Nie wspomne Szarona. Bedziemy sie dalej licytowac?!!! werw napisa?(a): > wojo!!! napisa?(a): > > arabski syf morduje na calym swiecie Algeria-poderzniete gardla, Sudan- > morduja,Irak-morduja , Kuwejt-morduja,Arabia-Saud-ucinaja glowy i rece, > Afganistan-morduja,Libia-morduja,Liban-morduja,Jordania-morduja ,Jemen- > morduja..skurwysyny arabskie morduja caly czas > Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Nedobrze sie dzieje w Holandii!!! 17.05.02, 21:20 1.Piłat, Mieszko I również itd. Na demagogię się nie odpowiada, a z prowokatorami nie dyskutuje :))) Pzdr 2. USA - zniszczone biórowce,tysiące ludzi zamordowanych, Rosja - wysadzone wieżowce, Filipiny - zamachy bombowe, Kaszmir - spalone pociągi z pielgrzymami, Paryż - zamachy w metrze, Londyn, Niemcy - udaremnione zamachy, Rzym - zatrucie wodociągów, Izrael - nie wspomnę, Tam gdzie pleni się islamsko-arabska huba, tam terror, mordy, nietolerancja, obcięte kończyny, syf, nędza, zacofanie, ciemięzenie kobiet, wycinanie łechtaczek, nienawiść dzieciom wpajana od kołyski, korupcja i beznadzieja. Popierajmy imigrację! Political correctnes ważniejsza niż własne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysteric Re: Dzieje sie wspaniale. IP: *.houston-05-10rs.tx.dial-access.att.net 17.05.02, 23:06 Wzrosnie tolerancja, szczegolnie religijna, podniesie sie stopa zyciowa poniewaz lewactwo zostanie ukrocone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby 2 DROGI IP: *.cvx40-bradley.dialup.earthlink.net 18.05.02, 06:37 Mamy 2 religie jedna glosi milosc blizniego, druga podporzadkowanie Allahowi (wszelkimi srodkami). Jesli ludzie w imie milosci blizniego zrobili tyle zla ze papiez musi ciagle przepraszac, pomyslcie ile zla zrobiono w imie podporzadkowania i jakos nikt nie przeprasza. Najchetniej i najmodniej jest krytykowac chrzescijanstwo: a to za wyprawy krzyzowe, a to za wyparcie islamu poza Gibraltar. Po 11 wrzesnia widze to inaczej. Europa doceni chrzescijanstwo jak go utraci. Nie martwcie sie o chrzescijanstwo bo ono przetrwa na Ziemi. Slowa naszego Mistrza z Nazaretu nie przemina. Bedzie mi jednak smutno jesli katedry Francji zostana zamienione na meczety, z Luvru wyrzuca malowidla i rzezby i rozbija La Pieta Michaelangela. Bedzie mi smutno jesli ktos zakaze sluchania Mozarta czy mojego ukochanego Beethovena bo Prorok powiedzial ze kto slucha muzyki w tym swiecie bedzie mial wlewany roztopiony olow w swiecie przyszlym. Moze nawet byc nudno jesli nastepczynie Ani nie beda mogly atakowac swoich islamskich korzeni... Dzieki Muslimie ze rozpetales te dyskusje. Duzo sie nauczylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: 2 DROGI IP: *.torun.dialup.inetia.pl 18.05.02, 09:50 Dzięki Muslim. Zrobiłeś dla chrześcijańskiej Europy więcej niż jej najwięksie orędownicy na tym forum. Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: 2 DROGI IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 10:06 Gość portalu: Gatsby napisał(a): > Mamy 2 religie jedna glosi milosc blizniego, druga podporzadkowanie Allahowi > (wszelkimi srodkami). Jesli ludzie w imie milosci blizniego zrobili > tyle zla ze papiez musi ciagle przepraszac, pomyslcie ile zla zrobiono > w imie podporzadkowania i jakos nikt nie przeprasza. > Najchetniej i najmodniej jest krytykowac chrzescijanstwo: a to za wyprawy > krzyzowe, a to za wyparcie islamu poza Gibraltar. Po 11 wrzesnia widze to > inaczej. Europa doceni chrzescijanstwo jak go utraci. I to jest ciekawe zjawisko. Chyba nigdy dotąd tak duża część elity jakiejś cywilizacji nie wystąpiła przeciw własnej kulturze. Zazwyczaj takie prądy są oddolne, a elita (a przynajmniej jej zasadnicza część) stawia opór. Tymczasem na Zachodzie od ponad 200 lat mnożą się tacy, którzy udowadniają, ze historia Europy to pasmo zbrodni, jej religia to idiotyzmy ,a cywilizacja którą storzyła jest "opresywna". Najdzikszy buszmen jest święcie przekonany, ze jego kultura jest najdoskonalsza, a nasi "intelektualiści" robią wszystko, żeby nas przekonać, że w naszej kulturze zmienić trzeba prawie wszystko, w imię jakiegoś wymyslonego ideału. Powiedzmy, że taka czy inna częśc tego na czym opierała się Europa było mitem, ale kto powiedził, że mity można demaskować bezkarnie? >Nie martwcie sie o chrzescijanstwo bo ono przetrwa na Ziemi. Slowa naszego >Mistrza z Nazaretu nie przemina. Pewnie przetrwa, ale zmieni się jego geografia i charakter. To zresztą też już było - spora część Afryki była kiedyś schrystianizowana, a potem chrześcijaństwo na tych terenach (prawie) zniknęło. > Bedzie mi jednak smutno jesli katedry Francji > zostana zamienione na meczety, z Luvru wyrzuca malowidla i rzezby > i rozbija La Pieta Michaelangela. Bedzie mi smutno jesli ktos zakaze sluchania > Mozarta czy mojego ukochanego Beethovena bo Prorok powiedzial ze kto slucha > muzyki w tym swiecie bedzie mial wlewany roztopiony olow w swiecie przyszlym. Tu już przesadzasz chyba z tym pesymizmem. Pisząc, ze islam jest prawdopodobnie przyszłością Europy miałem na mysli raczej to, ze mułzumanie będą w niej najliczniejszą i najbardziej prężną grupą wyznaniową, a nie to, że pojawi się tu islamska teokracja. Niemniej - taki udział mułzumanów w życiu Europy zmieni ją nie do poznania. Co więcej - pod wpływem Europy zmieni się też islam. Zresztą - zwykle jest więcej niż "2 drogi". > Moze nawet byc nudno jesli nastepczynie Ani nie beda mogly atakowac swoich > islamskich korzeni... Dzieki Muslimie ze rozpetales te dyskusje. > Duzo sie nauczylem. Optymistyczne jest w tym to, że nam udało się żyć w czasie, gdy schyłek zaczyna dopiero przeważać nad osiągnięciami cywilizacji - czyli w czasach gdy można - jesli ma kto ochotę - korzystać z miłych stron dekadencji, a nie być jeszcze zbyt dotkliwie dotkniętym skutkami upadku. Kiedyś nazwą to pewnie "Złotym Wiekiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 2 DROGI IP: *.upc.chello.be 18.05.02, 11:02 A dlaczego tylko 2 drogi?Dlaczego dajesz do zrozumienie,ze albo chrzescijanstwo albo Islam?Pisalam,ze jest jeszcze kolka innych wyznan no i my ateisci.Czy mamy sie nawracac na chrzescijanstwo bo inaczej pochlonie nas Islam.Nie przyszlo Ci do glowy,ze ateisci moga wspierac chrzescijan ?A wogole czy ludzie nie moga zyc kolo siebie nie narzucajac jedni drugim swojego swiatopogladu?Ja nie nakazuje nikomu by przestal wierzyc .Dla mnie Muslim moze wierzyc w Allaha,Ty w Boga a jeszcze kto inny w kosmitow.I wszystko jest w porzadku dotad dopuki nie zmuszacie innych do przyjecia swojej wiary.Dopuki nie chwytacie za bron by przekonac do wyzszosci jednej wiary nad inna do przekonania do wyzszosci jednego Boga nad drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: 2 DROGI IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 12:43 Gość portalu: Ania napisał(a): > A dlaczego tylko 2 drogi?Dlaczego dajesz do zrozumienie,ze albochrzescijanstwo > albo Islam?Pisalam,ze jest jeszcze kolka innych wyznan no i my ateisci. Inne religie są alternatywą dla chrześcijaństwa, ale Europa w której rozpowszechniłyby się inne niż chrześcijaństwo wyznania nie będzie już Europą jaką znamy. Ateizm natomiast nie jest alternatywą dla żadnej religii. Po pierwsze - jest i pozostanie postawą marginalną. Europa bynajmniej się nie ateizuje, co nie znaczy, ze się nie dechrystianizuje. Europejczków religia mało obchodzi, ale to nie oznacza ateizmu, tylko indyferentyzm. W zmienionej sytuacji - np. w przypadku jakiegoś ostrego kryzysu - religijność jeszcze może dać znać o sobie. Ateizm nie ma żadnej siły integrującej(bo niby wokół czego?), co najwyżej - przeciw czemuś (czyli religii), nie jest żadną konkurencją dla religii. >Czy mamy sie nawracac na chrzescijanstwo bo inaczej pochlonie nas Islam.Nie >przyszlo Ci do glowy,ze ateisci moga wspierac chrzescijan ?A wogole czy ludzie >nie mogazyc kolo siebie nie narzucajac jedni drugim swojego swiatopogladu? Obawiam się, że nie mogą. Nigdy nic takiego nie miało miejsca przez dłuższy czas na dużym obszarze. Zdarzało się oczywiście, że domunująca grupa tolerowała mniejsze grupy w swoim wnętrzu, ale sytuacja była jasna. Wiadomo było kto tu jest "na górze" i na ile mogą sobie pozwolić ci co są "na dole". W żadnym razie nie była to postawa jaką tu przestawiasz. >Ja nie nakazuje nikomu by przestal wierzyc .Dla mnie Muslim moze wierzyc w >Allaha,Ty w Boga a jeszcze kto inny w kosmitow. To jest dobre ujęcie istoty kryzysu naszej cywilizacji. Europejczykom jest już wszystko jedno, mułzumanom - nie. I na tym polega ich przewaga. >I wszystko jest w porzadku dotad dopuki nie > zmuszacie innych do przyjecia swojej wiary.Dopuki nie chwytacie za bron by > przekonac do wyzszosci jednej wiary nad inna do przekonania do wyzszosci > jednego Boga nad drugim. To świetnie wygląda na ekranie, ale ignoruje rzeczywistość. Ludzie nie są doskonali. Z jednej strony mamy postawę taką jak przedstawiasz tutaj, z drugiej mamy do czynienia z głębokim przekonaniem, że to JA mam rację, i że tę rację powinni podzielać inni. Jak myślisz kto wygra w takim starciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 2 DROGI IP: *.upc.chello.be 19.05.02, 07:34 Gość portalu: t napisał(a): > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > A dlaczego tylko 2 drogi?Dlaczego dajesz do zrozumienie,ze albochrzescijan > stwo > > albo Islam?Pisalam,ze jest jeszcze kolka innych wyznan no i my ateisci. > > Inne religie są alternatywą dla chrześcijaństwa, ale Europa w której > rozpowszechniłyby się inne niż chrześcijaństwo wyznania nie będzie już Europą > jaką znamy. Ateizm natomiast nie jest alternatywą dla żadnej religii. Po > pierwsze - jest i pozostanie postawą marginalną. Europa bynajmniej się nie > ateizuje, co nie znaczy, ze się nie dechrystianizuje. Europejczków religia mało > > obchodzi, ale to nie oznacza ateizmu, tylko indyferentyzm. W zmienionej sytuacj > i - > np. w przypadku jakiegoś ostrego kryzysu - religijność jeszcze może dać znać o > > sobie. Ateizm nie ma żadnej siły integrującej(bo niby wokół czego?), co najwyże > j - > przeciw czemuś (czyli religii), nie jest żadną konkurencją dla religii. > > >Czy mamy sie nawracac na chrzescijanstwo bo inaczej pochlonie nas Islam.Nie > > >przyszlo Ci do glowy,ze ateisci moga wspierac chrzescijan ?A wogole czy lu > dzie > >nie mogazyc kolo siebie nie narzucajac jedni drugim swojego swiatopogladu? > > Obawiam się, że nie mogą. Nigdy nic takiego nie miało miejsca przez dłuższy cza > s > na dużym obszarze. Zdarzało się oczywiście, że domunująca grupa tolerowała > mniejsze grupy w swoim wnętrzu, ale sytuacja była jasna. Wiadomo było kto tu > jest "na górze" i na ile mogą sobie pozwolić ci co są "na dole". W żadnym razie > > nie była to postawa jaką tu przestawiasz. > > > >Ja nie nakazuje nikomu by przestal wierzyc .Dla mnie Muslim moze wierzyc w > > >Allaha,Ty w Boga a jeszcze kto inny w kosmitow. > > To jest dobre ujęcie istoty kryzysu naszej cywilizacji. Europejczykom jest już > wszystko jedno, mułzumanom - nie. I na tym polega ich przewaga. > Czyli albo albo nowa wojna religijna? > > >I wszystko jest w porzadku dotad dopuki nie > > zmuszacie innych do przyjecia swojej wiary.Dopuki nie chwytacie za bron by > > > przekonac do wyzszosci jednej wiary nad inna do przekonania do wyzszosci > > jednego Boga nad drugim. > > To świetnie wygląda na ekranie, ale ignoruje rzeczywistość. Ludzie nie są > doskonali. Z jednej strony mamy postawę taką jak przedstawiasz tutaj, z drugiej > > mamy do czynienia z głębokim przekonaniem, że to JA mam rację, i że tę rację > powinni podzielać inni. Jak myślisz kto wygra w takim starciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: 2 DROGI IP: *.torun.dialup.inetia.pl 18.05.02, 15:27 Ania napisała: "...Nie przyszlo Ci do glowy,ze ateisci moga wspierac chrzescijan..." Nowy: Sądząc z Twoich dotychczasowych wypowiedzi ateiści zwalczają niemalże wszystkie wyznania, a KK ze szczególną zajadliwością. Zresztą przeglądasz większość na tym forum. Czasami mam wrażenie, czy przypadkiem ateistów, lewaków, socjalistów, faszystów.... itd. nie podpłacają np. muzułmanie (oczywiście przeginam). No bo jak uda się już wam ewentualnie zniszczyć chrześcijaństwo, to zostanie puste miejsce na które wejdą... no kto? A ludzie naprawdę potrzebują "wierzyć". Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 2 DROGI IP: *.upc.chello.be 19.05.02, 07:42 Gość portalu: Nowy napisał(a): > Ania napisała: "...Nie przyszlo Ci do glowy,ze ateisci > moga wspierac chrzescijan..." > Nowy: Sądząc z Twoich dotychczasowych wypowiedzi > ateiści zwalczają niemalże wszystkie wyznania, a KK ze > szczególną zajadliwością. Zresztą przeglądasz większość > na tym forum. Czasami mam wrażenie, czy przypadkiem > ateistów, lewaków, socjalistów, faszystów.... itd. nie > podpłacają np. muzułmanie (oczywiście przeginam). No bo > jak uda się już wam ewentualnie zniszczyć > chrześcijaństwo, to zostanie puste miejsce na które > wejdą... no kto? A ludzie naprawdę potrzebują > "wierzyć". Nowy Juz Ci napisalam,ze nie walcze tylko krytykuje to co jest zle.Jak wszystko bedzie cacy to nie bede miala czego krytykowac.Jak ksieza katoliccy nie przestana robic rzeczy,ktore sie ludziom nie podobaja to chrzescijanstwo wykonczy sie samo.Bo ludzie odejda od kosciola.Niech ksieza nie lamia przykazan i postepuja zgodnie z nauka ,ktora glosza a bedzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: 2 DROGI IP: *.cvx40-bradley.dialup.earthlink.net 18.05.02, 18:14 W Europie sa tylko 2 drogi. Ateizm nie jest alternatywa. Chrzescijanstwo zawsze glosilo przeslanie aktywnego poszukiwania prawdy: "proscie a bedzie wam dane, szukajcie a znajdziecie, kolaczcie a otworza wam" Islam kladzie nacisk na fatalizm. Ewangelie pelne sa przypowiesci o tym ziarnku gorczycy ktore rozrasta sie w wielkie drzewo. Bez tych wizji nie byloby rozwoju Europy. Nie ma nic w chrzescijanstwie co kazaloby narzucac cokolwiek innym. Wielu zwolennikow odchodzilo od Chrystusa i on sam zapytal apostolow: "czy i wy chcecie odejsc?" Czyli wolna droga. Prawa islamskie sa sztywne i niezmienne. Sharia powstala za Mahometa. Dla przykladu wesmy Marie Magdalene ktora zlapali z facetem i chcieli ukamieniowac (wg "prawa"). Oczywiscie faceci. Pmietacie "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien." To jest moja maksyma zyciowa. Ania ma racje: islam kwitnal dopoki mniejszosc islamska zyla z podatkow nakladanyc na wiekszosc. Potem wiekszosc sie nawracala wiec zaczynala sie bryndza. Muzulmlanie szukali nowych nisz ekologicznych. Hiszpania byla taka. I znow po kilkuset latach zaczela sie bryndza. Pierwszym kalifem hiszpanskim byl potomek Mahometa. Uciekl (z Syrii?) jak wymordowali cala jego rodzine. Czy ktos zna detale? CZyli ucieczka z bryndzy islamskiej do Europy ma swoja historie. Gość portalu: Ania napisał(a): > A dlaczego tylko 2 drogi?Dlaczego dajesz do zrozumienie,ze albo chrzescijanstwo > > albo Islam?Pisalam,ze jest jeszcze kolka innych wyznan no i my ateisci.Czy mamy > > sie nawracac na chrzescijanstwo bo inaczej pochlonie nas Islam.Nie przyszlo Ci > do glowy,ze ateisci moga wspierac chrzescijan ?A wogole czy ludzie nie moga zyc > > kolo siebie nie narzucajac jedni drugim swojego swiatopogladu?Ja nie nakazuje > nikomu by przestal wierzyc .Dla mnie Muslim moze wierzyc w Allaha,Ty w Boga a > jeszcze kto inny w kosmitow.I wszystko jest w porzadku dotad dopuki nie > zmuszacie innych do przyjecia swojej wiary.Dopuki nie chwytacie za bron by > przekonac do wyzszosci jednej wiary nad inna do przekonania do wyzszosci > jednego Boga nad drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: 2 DROGI IP: *.cvx40-bradley.dialup.earthlink.net 18.05.02, 18:19 Acha. Zapomnialem napisac ze od islamu odejsc sie nie da. Ale to juz wiecie. (taka sobie "jedynie sluszna droga'). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: 2 DROGI IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.05.02, 19:26 Ateizm to filozofia dekadentow ktora prowadzi do kaganstwa i innych negatywnych postaw. Chrzescijanstwo zacheca poszukiwan i proszenia Boga o cos. My o nic nie prosimy. Bog sam wie co nam potrzeba. I nie prawda jest ze nic nie szukamy. My ciagle szukamy nowych ludzi i calych cywilizacji gotowych do poddania sie Allahowi. Prawda ze nasze prawa sa niezmienne tak jak chrzescijanskie przykazania. Poza tym chrzescijanstwo sprzyja roznicom miedzy ludzmi (np. majatkowym). Islam jest wielka religia egalitaryzmu i wierze ze stworzymy spoleczenstwo utopijne jakie nie powiodlo sie komunista (jesli taka jest wola Allaha). Gos´c´ portalu: Gatsby napisa?(a): > W Europie sa tylko 2 drogi. Ateizm nie jest alternatywa. > > Chrzescijanstwo zawsze glosilo przeslanie aktywnego poszukiwania prawdy: > "proscie a bedzie wam dane, szukajcie a znajdziecie, kolaczcie a otworza > wam" Islam kladzie nacisk na fatalizm. Ewangelie pelne sa przypowiesci > o tym ziarnku gorczycy ktore rozrasta sie w wielkie drzewo. Bez tych > wizji nie byloby rozwoju Europy. > > Nie ma nic w chrzescijanstwie co kazaloby narzucac cokolwiek innym. > Wielu zwolennikow odchodzilo od Chrystusa i on sam zapytal apostolow: > "czy i wy chcecie odejsc?" Czyli wolna droga. > > Prawa islamskie sa sztywne i niezmienne. Sharia powstala za Mahometa. > Dla przykladu wesmy Marie Magdalene ktora zlapali z facetem i chcieli > ukamieniowac (wg "prawa"). Oczywiscie faceci. Pmietacie "kto jest bez winy > niech pierwszy rzuci kamien." To jest moja maksyma zyciowa. > > Ania ma racje: islam kwitnal dopoki mniejszosc islamska zyla z podatkow > nakladanyc na wiekszosc. Potem wiekszosc sie nawracala wiec zaczynala sie > bryndza. Muzulmlanie szukali nowych nisz ekologicznych. Hiszpania byla taka. > I znow po kilkuset latach zaczela sie bryndza. > > Pierwszym kalifem hiszpanskim byl potomek Mahometa. Uciekl (z Syrii?) jak > wymordowali cala jego rodzine. Czy ktos zna detale? CZyli ucieczka > z bryndzy islamskiej do Europy ma swoja historie. > > > > Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > > > A dlaczego tylko 2 drogi?Dlaczego dajesz do zrozumienie,ze albo chrzescija > nstwo > > > > albo Islam?Pisalam,ze jest jeszcze kolka innych wyznan no i my ateisci.Czy > mamy > > > > sie nawracac na chrzescijanstwo bo inaczej pochlonie nas Islam.Nie przyszl > o Ci > > do glowy,ze ateisci moga wspierac chrzescijan ?A wogole czy ludzie nie mog > a zyc > > > > kolo siebie nie narzucajac jedni drugim swojego swiatopogladu?Ja nie nakaz > uje > > nikomu by przestal wierzyc .Dla mnie Muslim moze wierzyc w Allaha,Ty w Bog > a a > > jeszcze kto inny w kosmitow.I wszystko jest w porzadku dotad dopuki nie > > zmuszacie innych do przyjecia swojej wiary.Dopuki nie chwytacie za bron by > > > przekonac do wyzszosci jednej wiary nad inna do przekonania do wyzszosci > > jednego Boga nad drugim. > Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Ambitny pomysl 18.05.02, 19:38 Pomysl stworzenia spoleczenstwa egalitarnego oceniam jako ciekawy, ale i, a moze zwlaszcza, ambitny. Troche tylko sie martwie, co bedzie jak ropa przestanie sikac spod ziemi. Bo rowne dzielenie biedy to jakby juz znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Ambitny pomysl IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.05.02, 19:53 Allah dal nam rope a teraz daje nam post-industrialna Europe gdzie egalitarne spoleczenstwo moze sie powiesc. Technologia jest kluczem. Przejmiemy ja i zaprzagniemy do pracy dla islamskiej spolecznosci. sceptyk napisa?(a): > Pomysl stworzenia spoleczenstwa egalitarnego oceniam jako ciekawy, ale i, a > moze zwlaszcza, ambitny. Troche tylko sie martwie, co bedzie jak ropa > przestanie sikac spod ziemi. Bo rowne dzielenie biedy to jakby juz znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Nieco sceptycznie 18.05.02, 21:13 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Allah dal nam rope a teraz daje nam post-industrialna Europe > gdzie egalitarne spoleczenstwo moze sie powiesc. Technologia jest > kluczem. Przejmiemy ja i zaprzagniemy do pracy dla islamskiej > spolecznosci. ------------------------------------------- Ciekawe rzeczy, bracie Muslimie, powiadasz. To ta technologia tak wam sie bedzie potem rozwijac, egalitarnie? I kazdy swoje zrobi, ten przy rakiecie, ten w piekarni, a jeszcze inny przy zamiataniu ulicy. I dostana tyle samo (w Euro, czy w daktylach, wszystko jedno)? Hm… Nachodzi mnie jedno pytanie. Niestosowne w zasadzie. Czy ostatnio (no jakies 150 lat temu, ale coz to znaczy w historii) przy Allahu (Pokoj etc) nie krecil sie taki jeden? Zyd, z dluga broda. Karol bylo mu na pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Nieco sceptycznie IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.05.02, 21:30 Karol wystartowal ze zlej nogi. Zabral ludziom religie i idealy i sens zycia. Popatrz na chrzescijanskich idealistow ktorzy za nic pracuja dla idealow. Oni ciagle wierza w zywego Boga i to ich upodabnia do nas. ceptyk napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Muslim napisa?(a): > > > Allah dal nam rope a teraz daje nam post-industrialna Europe > > gdzie egalitarne spoleczenstwo moze sie powiesc. Technologia jest > > kluczem. Przejmiemy ja i zaprzagniemy do pracy dla islamskiej > > spolecznosci. > ------------------------------------------- > > Ciekawe rzeczy, bracie Muslimie, powiadasz. To ta technologia tak wam sie bedzi > e > potem rozwijac, egalitarnie? I kazdy swoje zrobi, ten przy rakiecie, ten w > piekarni, a jeszcze inny przy zamiataniu ulicy. I dostana tyle samo (w Euro, cz > y > w daktylach, wszystko jedno)? Hm? Nachodzi mnie jedno pytanie. Niestosown > e w > zasadzie. Czy ostatnio (no jakies 150 lat temu, ale coz to znaczy w historii) > przy Allahu (Pokoj etc) nie krecil sie taki jeden? Zyd, z dluga broda. Karol by > lo > mu na pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Nieco sceptycznie 18.05.02, 21:50 Bracie Muslimie, ja mysle, ze Ty troche mylisz sfere wytwarzania ze sfera podzialu w spoleczenstwie. Moi bracia chrzescijanscy idealisci sa aktywni glownie przy dzieleniu (i podobnych uslugach). Produkcji, a zwlaszcza technologii, samymi idealistami nie rozwiniesz. A w kazdym razie to sie jeszcze nikomu nie udalo. Ludzie musza ze soba konkurowac i byc wynagradzani lepiej za to, ze sa lepsi. Tacy juz jestesmy i tak uczy nas historia. Ale kto wie? Popatrze sie na ten eksperyment z mojego nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 2 DROGI IP: *.upc.chello.be 19.05.02, 07:25 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Ateizm to filozofia dekadentow ktora prowadzi do kaganstwa i innych > negatywnych postaw. Chrzescijanstwo zacheca poszukiwan i proszenia > Boga o cos. My o nic nie prosimy. Bog sam wie co nam potrzeba. I nie > prawda jest ze nic nie szukamy. My ciagle szukamy nowych ludzi i calych > cywilizacji gotowych do poddania sie Allahowi. > > Prawda ze nasze prawa sa niezmienne tak jak chrzescijanskie przykazania. > Poza tym chrzescijanstwo sprzyja roznicom miedzy ludzmi (np. > majatkowym). Islam jest wielka religia egalitaryzmu i wierze ze stworzymy > spoleczenstwo utopijne jakie nie powiodlo sie komunista (jesli taka jest > wola Allaha). > No to udowodnij mi kolego,ze w Islamie nie ma roznic majatkowych.Co powiesz o olbrzymich bogactwach szeikow,i o nedzy reszty spoleczenstwa.Juz Ci kilka razy udowadnialam,ze przed nedza uciekacie do Europy. > > Gos´c´ portalu: Gatsby napisa?(a): > > > W Europie sa tylko 2 drogi. Ateizm nie jest alternatywa. > > > > Chrzescijanstwo zawsze glosilo przeslanie aktywnego poszukiwania > prawdy: > > "proscie a bedzie wam dane, szukajcie a znajdziecie, kolaczcie a otworza > > wam" Islam kladzie nacisk na fatalizm. Ewangelie pelne sa przypowiesci > > o tym ziarnku gorczycy ktore rozrasta sie w wielkie drzewo. Bez tych > > wizji nie byloby rozwoju Europy. > > > > Nie ma nic w chrzescijanstwie co kazaloby narzucac cokolwiek innym. > > Wielu zwolennikow odchodzilo od Chrystusa i on sam zapytal apostolow: > > "czy i wy chcecie odejsc?" Czyli wolna droga. > > > > Prawa islamskie sa sztywne i niezmienne. Sharia powstala za Mahometa. > > Dla przykladu wesmy Marie Magdalene ktora zlapali z facetem i chcieli > > ukamieniowac (wg "prawa"). Oczywiscie faceci. Pmietacie "kto jest bez > winy > > niech pierwszy rzuci kamien." To jest moja maksyma zyciowa. > > > > Ania ma racje: islam kwitnal dopoki mniejszosc islamska zyla z podatkow > > nakladanyc na wiekszosc. Potem wiekszosc sie nawracala wiec > zaczynala sie > > bryndza. Muzulmlanie szukali nowych nisz ekologicznych. Hiszpania byla > taka. > > I znow po kilkuset latach zaczela sie bryndza. > > > > Pierwszym kalifem hiszpanskim byl potomek Mahometa. Uciekl (z Syrii?) > jak > > wymordowali cala jego rodzine. Czy ktos zna detale? CZyli ucieczka > > z bryndzy islamskiej do Europy ma swoja historie. > > > > > > > > Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > > > > > A dlaczego tylko 2 drogi?Dlaczego dajesz do zrozumienie,ze albo > chrzescija > > nstwo > > > > > > albo Islam?Pisalam,ze jest jeszcze kolka innych wyznan no i my > ateisci.Czy > > mamy > > > > > > sie nawracac na chrzescijanstwo bo inaczej pochlonie nas Islam.Nie > przyszl > > o Ci > > > do glowy,ze ateisci moga wspierac chrzescijan ?A wogole czy ludzie ni > e > mog > > a zyc > > > > > > kolo siebie nie narzucajac jedni drugim swojego swiatopogladu?Ja nie > nakaz > > uje > > > nikomu by przestal wierzyc .Dla mnie Muslim moze wierzyc w Allaha,Ty > w Bog > > a a > > > jeszcze kto inny w kosmitow.I wszystko jest w porzadku dotad dopuki n > ie > > > zmuszacie innych do przyjecia swojej wiary.Dopuki nie chwytacie za > bron by > > > > > przekonac do wyzszosci jednej wiary nad inna do przekonania do > wyzszosci > > > jednego Boga nad drugim. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 2 DROGI IP: *.upc.chello.be 19.05.02, 07:21 Gość portalu: Gatsby napisał(a): > W Europie sa tylko 2 drogi. Ateizm nie jest alternatywa. > Ja nie pisalam o alternatywie pisalam o pozostawieniu ludziom wolnego wyboru.Nie myslisz chyba o nawracaniu ludzi na sile? > Chrzescijanstwo zawsze glosilo przeslanie aktywnego poszukiwania prawdy: > "proscie a bedzie wam dane, szukajcie a znajdziecie, kolaczcie a otworza > wam" Islam kladzie nacisk na fatalizm. Ewangelie pelne sa przypowiesci > o tym ziarnku gorczycy ktore rozrasta sie w wielkie drzewo. Bez tych > wizji nie byloby rozwoju Europy. > > Nie ma nic w chrzescijanstwie co kazaloby narzucac cokolwiek innym. > Wielu zwolennikow odchodzilo od Chrystusa i on sam zapytal apostolow: > "czy i wy chcecie odejsc?" Czyli wolna droga. > > Prawa islamskie sa sztywne i niezmienne. Sharia powstala za Mahometa. > Dla przykladu wesmy Marie Magdalene ktora zlapali z facetem i chcieli > ukamieniowac (wg "prawa"). Oczywiscie faceci. Pmietacie "kto jest bez winy > niech pierwszy rzuci kamien." To jest moja maksyma zyciowa. > > Ania ma racje: islam kwitnal dopoki mniejszosc islamska zyla z podatkow > nakladanyc na wiekszosc. Potem wiekszosc sie nawracala wiec zaczynala sie > bryndza. Muzulmlanie szukali nowych nisz ekologicznych. Hiszpania byla taka. > I znow po kilkuset latach zaczela sie bryndza. > > Pierwszym kalifem hiszpanskim byl potomek Mahometa. Uciekl (z Syrii?) jak > wymordowali cala jego rodzine. Czy ktos zna detale? CZyli ucieczka > z bryndzy islamskiej do Europy ma swoja historie. > > > > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > A dlaczego tylko 2 drogi?Dlaczego dajesz do zrozumienie,ze albo chrzescija > nstwo > > > > albo Islam?Pisalam,ze jest jeszcze kolka innych wyznan no i my ateisci.Czy > mamy > > > > sie nawracac na chrzescijanstwo bo inaczej pochlonie nas Islam.Nie przyszl > o Ci > > do glowy,ze ateisci moga wspierac chrzescijan ?A wogole czy ludzie nie mog > a zyc > > > > kolo siebie nie narzucajac jedni drugim swojego swiatopogladu?Ja nie nakaz > uje > > nikomu by przestal wierzyc .Dla mnie Muslim moze wierzyc w Allaha,Ty w Bog > a a > > jeszcze kto inny w kosmitow.I wszystko jest w porzadku dotad dopuki nie > > zmuszacie innych do przyjecia swojej wiary.Dopuki nie chwytacie za bron by > > > przekonac do wyzszosci jednej wiary nad inna do przekonania do wyzszosci > > jednego Boga nad drugim. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: 2 DROGI IP: *.szeptel.net.pl 18.05.02, 19:57 Gość portalu: Gatsby napisał(a): > > bo Prorok powiedzial ze kto slucha > muzyki w tym swiecie bedzie mial wlewany roztopiony olow w swiecie przyszlym. Naprawdę tak powiedział (/napisał, obojętne)? Jeśli tak, to nieźle sobie przechlapał, zwłaszcza u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 2 DROGI IP: *.upc.chello.be 19.05.02, 07:43 Gość portalu: Jaceq napisał(a): > Gość portalu: Gatsby napisał(a): > > > > > bo Prorok powiedzial ze kto slucha > > muzyki w tym swiecie bedzie mial wlewany roztopiony olow w swiecie przyszl > ym. > > > Naprawdę tak powiedział (/napisał, obojętne)? > Jeśli tak, to nieźle sobie przechlapał, zwłaszcza u mnie. No to sobie wyobraz jak u mnie ma przechlapane za stosunek do kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: 2 DROGI IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 19.05.02, 21:06 Tylko krotko: czy ma przechlapane czy nie, nas to nie obchodzi. Islam zdobywa Europe krok po kroku. Feministki, ateistki, aborcjonistki sa nam na reke ale nie maja przyszlosci. Chrzescijanie chca je zmienic, my je ignorujemy. Czas jest po naszej stronie. Co do nierownosci majatkowych w islamie to dotyczy to glownie tzw "rezymow naftowych" wspieranych przez Zachod. To tylko kwestia czasu kiedy oni znikna. Prawierni muzulmlanie to widza ale na razie nie maja dosyc sily zeby ich obalic. Dopoki Zachod jest mocny, dopoty oni sa mocni. Dlatego bardziej wizjonerskie sily w islamie widza ze to Zachod jest problemem, a glownie USA ktore ciagle jeszcze traktuje na serio wiare w Boga. Dlatego, moim zdaniem, droga islamu do USA wiedzie przez Europe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 2 DROGI IP: *.upc.chello.be 19.05.02, 21:15 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Tylko krotko: czy ma przechlapane czy nie, nas to nie obchodzi. > Islam zdobywa Europe krok po kroku. Feministki, ateistki, aborcjonistki > sa nam na reke ale nie maja przyszlosci. Chrzescijanie chca je zmienic, > my je ignorujemy. Czas jest po naszej stronie. > Nie doceniasz naszego wplywu na wasze kobiety.A to juz blad. > Co do nierownosci majatkowych w islamie to dotyczy to glownie > tzw "rezymow naftowych" wspieranych przez Zachod. To tylko kwestia > czasu kiedy oni znikna. Prawierni muzulmlanie to widza ale na razie nie > maja dosyc sily zeby ich obalic. Dopoki Zachod jest mocny, dopoty oni sa > mocni. Dlatego bardziej wizjonerskie sily w islamie widza ze to Zachod > jest problemem, a glownie USA ktore ciagle jeszcze traktuje na serio > wiare w Boga. Dlatego, moim zdaniem, droga islamu do USA wiedzie > przez Europe. Pokaz mi biednego przywodce gdziekolwiek?A moze zakonczymy dyskusje na tym etapie? Bo moge nie wytrzymac i Ci odpisac,ze sily wizjonerskie w Europie a takie sa twierdza,ze trzeba zabijac kazdego muzulmanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Islam też rozłożymy IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 21:31 Trzeba wnieść do tej dyskusji ton bardziej bojowy. Jakkolwiek podtrzymuję twierdzenie, że islam jest przyszlością Europy, to jednak muszę dodać, ze przyszłość samego islamu też nie jest różowa, tyle, że islam najpierw zmieni Europę, a potem Europa zmieni islam. Choć ścislej rzecz biorąc będą to procesy równoległe. Zainfekujemy islam dekadencją. Europa rozłożyła samą siebie, ale przy okazji wynalazła tak skuteczne środki rozkładania kultury, że kto się z nimi zetknie ten przepadł. Wcześniej czy później pojawią się (w wiekszej ilości, bo pojedynczy juz się zdarzają) islamscy "intelektualiści", którzy uznają europejską filozofię za interesującą i przeszczepią ją wraz z całym rozkładowym potencjałem na swój grunt. Europie to nie pomoże, ale przynajmniej będą mieli po nas pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Islam tez˙ roz?oz˙ymy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 19.05.02, 21:43 Trudno wam bedzie nas "zainfekowac" bo bedziemy przemieszczac srodki do biedniejszych krajow muzulmlanskich. Pamietaj ze islam ma duzo krajow tzw. "3go swiata" zdewastowanych przez polityke kolonialna. Dekadencja jest tam gdzie nie ma dobrej redystrybucji dobr (tzn. niektore kraje sa tak zamozne ze ludzie traca motywacje zyciowa). Redystrybucja bogactwa nigdy nie zachodzi bez przymusu. I tylko islam jest w stanie wprzowadzic taki przymus bo w przeciwienstwie do chrzescijanstwa jest sila polityczna i religijna zarazem. ----------------- Gos´c´ portalu: t napisa?(a): > Trzeba wnies´c´ do tej dyskusji ton bardziej bojowy. > Jakkolwiek podtrzymuje˛ twierdzenie, z˙e islam jest przyszlos´cia˛ Europy, to jedna > k > musze˛ dodac´, ze przysz?os´c´ samego islamu tez˙ nie jest róz˙owa, tyle, z˙e islam > najpierw zmieni Europe˛, a potem Europa zmieni islam. Choc´ s´cislej rzecz biora˛c > be˛da˛ to procesy równoleg?e. Zainfekujemy islam dekadencja˛. Europa roz?oz˙y?a sam > a˛ > siebie, ale przy okazji wynalaz?a tak skuteczne s´rodki rozk?adania kultury, z˙e > kto sie˛ z nimi zetknie ten przepad?. Wczes´niej czy póz´niej pojawia˛ sie˛ (w > wiekszej ilos´ci, bo pojedynczy juz sie˛ zdarzaja˛) islamscy "intelektualis´ci", > którzy uznaja˛ europejska˛ filozofie˛ za interesuja˛ca˛ i przeszczepia˛ ja˛ wraz z ca? > ym > rozk?adowym potencja?em na swój grunt. Europie to nie pomoz˙e, ale przynajmniej > be˛da˛ mieli po nas pamia˛tke˛. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: 2 DROGI IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 19.05.02, 21:36 Prosze, prosze!!! Krzyzowcy, re-conquista i inkwizycja!!! Bedziecie sie znowu za to bic w piersi. -------------------- A moze zakonczymy dyskusje na tym etapie? Bo moge nie wytrzymac i Ci odpisac,ze sily wizjonerskie w Europie a takie sa twierdza,ze trzeba zabijac kazdego muzulmanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 2 DROGI IP: *.upc.chello.be 19.05.02, 21:38 Tym razem mowilam w imieniu Feminazistek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: 2 DROGI IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 19.05.02, 21:45 W czyimkolwiek imieniu to mowisz, popelniasz te same bledy jakie chrzescijanie popelnili w przeszlosci. My was nie chcemy mordowac, my tylko zauwazamy ze wy sie same skazalyscie na smierc!!!!! Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a): > Tym razem mowilam w imieniu Feminazistek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: 2 DROGI IP: *.cvx22-bradley.dialup.earthlink.net 20.05.02, 05:31 Mam nadzieje ze przesadzam z pesymizmem ale mam powody. Poczatkowo we wszystkich muzulmlanskich krajach, muzulmlanie byli mniejszoscia. Potem krok po kroku wypierali innych. W Sudanie morduja. W NIgerii islam posuwa sie od polnocy. Katolickie plemie Ibo zostalo wymordowane. Potem byla rownowaga az wpadli na pomysl zeby wprowadzac islamskie prawo: krok po kroku. Tu nie tylko chodzi o kamieniowanie kobiet ale caly system eliminowania innowiercow ktorzy maja jednak wybor: przejsc na islam. Podobnie bedzie w Europie. Sam slyszalem imama z Francji jak mowil ze bez praw islamskich islam jest niepelny, ale ze "nadejda czasy." Na razie bardzo wielu Europejczykow ciezko pracuje zeby "nadeszly te czasy." Ciagle wierze ze nastapi przebudzenie (oby nie za pozno). P.S. Co do "roztopionego olowiu w uszy" to cytat jest prawdziwy. Jak odnajde zrodlo to ci napisze (zapomnialem gdzie to czytalem). Zreszta, niech Muslim zaprzeczy jesli to nieprawda. ------------ Tu już przesadzasz chyba z tym pesymizmem. Pisząc, ze islam jest prawdopodobnie przyszłością Europy miałem na mysli raczej to, ze mułzumanie będą w niej najliczniejszą i najbardziej prężną grupą wyznaniową, a nie to, że pojawi się tu islamska teokracja. Niemniej - taki udział mułzumanów w życiu Europy zmieni ją nie do poznania. Co więcej - pod wpływem Europy zmieni się też islam. Zresztą - zwykle jest więcej niż "2 drogi". > Bedzie mi jednak smutno jesli katedry Francji > zostana zamienione na meczety, z Luvru wyrzuca malowidla i rzezby > i rozbija La Pieta Michaelangela. Bedzie mi smutno jesli ktos zakaze sluchania > Mozarta czy mojego ukochanego Beethovena bo Prorok powiedzial ze kto slucha > muzyki w tym swiecie bedzie mial wlewany roztopiony olow w swiecie przyszlym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Do Ani... IP: *.cvx22-bradley.dialup.earthlink.net 20.05.02, 05:38 Aniu, tak trzymac!!! Zawsze wierzylem ze masz wiecej wspolnego z tymi ktorych krytykujesz niz z tymi na ktorych Ci nie zalezy. Nawet pisalem ze jest jakas skorupka wokol Ciebie, pod ktora wyczuwam inna Anie. Troche tego tutaj zobaczylem i dzieki Ci za to. Wzruszylem sie jak napisalas ze "chodzilas do kosciolow." Zapewniam ze nie wpuscili by Cie do meczetu. Jeszcze troche a nabierzesz sympatii do korony hiszpanskiej ktora w pewnym momencie miala tego dosyc. Szczegolnie jak Maurowie zaczeli sprowadzac Berberow ktorzy do zywego przypominali tych spod znaku Bin Ladena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Do Ani... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 20.05.02, 17:41 Gatsby, ty sie nie ludz (l z kreska). Feminazi etc. sa w kolizji z chrzescijanstwem i beda je niszczyc. Walka o wartosci nie jest gadanina, jest walka. Chrzescijanie przestali walczyc bo ci co ich atakuja twierdza ze powinni nadstwiac drugi policzek (bo tak im jest latwiej atakowac). Co do twoich innych wypowiedzi nt. islamu: one i tak nie maja znaczenia. Popatrz na mape Europy i swiata i pomysl jak szybko islam posuwa sie naprzod. Nie posuwalibysmy sie tak szybko gdyby Allah nie byl po naszej stronie. Gos´c´ portalu: Gatsby napisa?(a): > Aniu, tak trzymac!!! Zawsze wierzylem ze masz wiecej wspolnego z tymi > ktorych krytykujesz niz z tymi na ktorych Ci nie zalezy. Nawet pisalem ze > jest jakas skorupka wokol Ciebie, pod ktora wyczuwam inna Anie. Troche > tego tutaj zobaczylem i dzieki Ci za to. Wzruszylem sie jak napisalas > ze "chodzilas do kosciolow." Zapewniam ze nie wpuscili by Cie do meczetu. > > Jeszcze troche a nabierzesz sympatii do korony hiszpanskiej ktora > w pewnym momencie miala tego dosyc. Szczegolnie jak Maurowie > zaczeli sprowadzac Berberow ktorzy do zywego przypominali tych spod > znaku Bin Ladena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Ani... IP: *.upc.chello.be 20.05.02, 17:53 Gość portalu: Muslim napisał(a): > Gatsby, ty sie nie ludz (l z kreska). Feminazi etc. sa w kolizji z > chrzescijanstwem i beda je niszczyc. Walka o wartosci nie jest > gadanina, jest walka. Chrzescijanie przestali walczyc bo ci co ich > atakuja twierdza ze powinni nadstwiac drugi policzek (bo tak im jest > latwiej atakowac). Muslim chrzescijanie tylko twierdza,ze nalezy nadstawiac drugi policzek co wcale nie oznacza,ze stosuja to w praktyce.Pokazal to chyba Bush w Afganistanie i moze pokazac jeszcze w Iraku.I to Islam nadstawi oba policzki. > > Co do twoich innych wypowiedzi nt. islamu: one i tak nie maja > znaczenia. Popatrz na mape Europy i swiata i pomysl jak szybko > islam posuwa sie naprzod. Nie posuwalibysmy sie tak szybko gdyby > Allah nie byl po naszej stronie. > > Gdyby Allah byl po waszej stronie nie potrzebowalibyscie pomocy zachodu.Niestety stworzyl was leniwymi i przyglupimi nie umiecie nic sami stworzyc.40% analfabetow w bogatej Arabii Saudyjskiej to mowi samo za siebie. > > Gos´c´ portalu: Gatsby napisa?(a): > > > Aniu, tak trzymac!!! Zawsze wierzylem ze masz wiecej wspolnego z tymi > > ktorych krytykujesz niz z tymi na ktorych Ci nie zalezy. Nawet pisalem ze > > jest jakas skorupka wokol Ciebie, pod ktora wyczuwam inna Anie. Troche > > tego tutaj zobaczylem i dzieki Ci za to. Wzruszylem sie jak napisalas > > ze "chodzilas do kosciolow." Zapewniam ze nie wpuscili by Cie do > meczetu. > > > > Jeszcze troche a nabierzesz sympatii do korony hiszpanskiej ktora > > w pewnym momencie miala tego dosyc. Szczegolnie jak Maurowie > > zaczeli sprowadzac Berberow ktorzy do zywego przypominali tych spod > > znaku Bin Ladena. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muslim Re: Do Ani... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 20.05.02, 20:40 Psy szczekaja a karawana jedzie dalej.... Zamykam dyskusje. Koran wymaga zebysmy ostrzegali przeciwnikow. Zrobilem co moglem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy "Promocja wielodzietności.... IP: *.torun.dialup.inetia.pl 03.07.02, 21:58 Wywołałem temat Muslima, bo znajdują się tutaj pośrednie dowody na to, że Miller jako premier Polski, a Kwaśniewski jako prezydent swoim przykładem i ideologią którą prezentują doprowadzają Polskę do biologicznej degradacji. Radziłbym przeczytać wszystkie wątki Muslima i "t". Nowy Odpowiedz Link Zgłoś