Gość: piotruś Re: Abp Michalik: wspomóżmy ofiary w Azji IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.05, 11:59 Gdyby ktokolwiek miał wyjaśniać stronę teologiczną tego nieszczęścia to niech zrobią to te religie, których wierni w największym stopniu ucierpieli. Dlaczego zawsze głowę ma nadstawiać religia katolicka i to ona ma tłumaczyć się za wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Zaden z Ciebie katolik. Nic nie zrozumiales IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 18:51 z nauki Chrystusa Odpowiedz Link Zgłoś
wojfr żałosna chiwość księzy.... 09.01.05, 12:01 na rannej mszy ksiądz powiedział, że ,,dziś w kościele będą zbierane pieniądze na rzecz ofiar tsunami... '' ale nie dodał że po mszy, tylko dał do zrozumienia że podczas składki w czasie mszy. ludzie wrzuciali po 5, 10, 20 nie widziałem mniejszych kwot. napewno sporo sie uskłada, pomyślałem. i nagle podczas ogłoszeń parafialnych powiedział że ministranci czekaja na datki przy bramie kościelnej i tam będą zbierane pieniądze na j.w. rozległy sie ciche komentarze, niektórzy ze zdenerwowania wyszli z kościała. poczuli się oszukani.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Przebieglosc zlodzieji - ot co ! IP: *.gesiba.at / *.8.12.vie.surfer.at 09.01.05, 12:11 Odpowiedz Link Zgłoś
wojfr przykara scena z rana.... 09.01.05, 12:02 na rannej mszy ksiądz powiedział, że ,,dziś w kościele będą zbierane pieniądze na rzecz ofiar tsunami... '' ale nie dodał że po mszy, tylko dał do zrozumienia że podczas składki w czasie mszy. ludzie wrzuciali po 5, 10, 20 nie widziałem mniejszych kwot. napewno sporo sie uskłada, pomyślałem. i nagle podczas ogłoszeń parafialnych powiedział że ministranci czekaja na datki przy bramie kościelnej i tam będą zbierane pieniądze na j.w. rozległy sie ciche komentarze, niektórzy ze zdenerwowania wyszli z kościała. poczuli się oszukani.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazu Tłustych proboszczów IP: *.man.czest.pl 09.01.05, 12:03 Dam, dałem i będę dawał, ale nie na kościół. Tłustych proboszczów. Każdy z nich ma poplamioną sutannnę. Tłuszczem rosołowym z kury. To mnie prześladuje. Ci faceci powinni być vege. Powiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojfr chciwi c.d. 09.01.05, 12:04 na rannej mszy ksiądz powiedział, że ,,dziś w kościele będą zbierane pieniądze na rzecz ofiar tsunami... '' ale nie dodał że po mszy, tylko dał do zrozumienia że podczas składki w czasie mszy. ludzie wrzuciali po 5, 10, 20 nie widziałem mniejszych kwot. napewno sporo sie uskłada, pomyślałem. i nagle podczas ogłoszeń parafialnych powiedział że ministranci czekaja na datki przy bramie kościelnej i tam będą zbierane pieniądze na j.w. rozległy sie ciche komentarze, niektórzy ze zdenerwowania wyszli z kościała. poczuli się oszukani.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max No i wymyślili IP: *.netblok.org / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 12:10 Cały czas się potwierdza że KK to to wielka sekta, która zniszczy wszystkich tych co działają nie po jej mysli. A Rydzyk to przechodzi sam siebie. Tylko czekałem co wymyslą w tą niedzielę i proszę. A można było tydzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Niszczyc to oni moga tylko debili Polaczkow IP: *.cheznoo.net 09.01.05, 12:23 Rozumne narody dawno sie z tymi bezczelnymi pijawami uporaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jg to niech kosciol sprzeda swoje mercedesy i wille i IP: *.a.pppool.de 09.01.05, 12:35 przeznaczy dochod na poszkodowanych. Gadac kazdy potrafi, nawet papcio i miachalik- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol ukradli 160ha polskiej ziemii,dostaja dotacje z UE IP: *.macau.ctm.net 09.01.05, 12:58 90 mln zlotych co roku za frico ! Niech dadza ten szmal na Azje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Moze blizej wyjasnisz, bo nigdy o czyms IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 18:54 takim nie slyszalem. Jestem historykiem i zawsze jestem ciekaw zrodla takich rewelacji. KK dostaje dotacje od UE??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom niech odzyskają siły by zarzynać niewiernych... IP: 213.25.22.* 09.01.05, 13:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol pierwsze stosy neoinkwizycji - w Katolandzie ! IP: 5.4R* / 62.240.110.* 09.01.05, 13:28 Oni gdyby mogli chetnie odprawialiby juz egzorcyzmy nad polowa forumowiczow i palili ich na stosach. Co sie odwlecze to nie uciecze gdy ich poacholki z LPR dojda do wladzy ! Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katol Juz gotuje stos dla ciebie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 19:03 potem cie posole i zjem na surowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Wola im pomagac, czasy sie zmienily IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 19:04 tylko lby niektorych internautow pozostaly tak kapusciane, jak niegdys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan z ciemnogro Wsperam tych,ktorzy prosza,dzis dalem na Azje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:13 ..bo przed kosciolem stali wolontariusze- ministranci.w ubieglym roku dale wolontariszom z WOSP.Głupotą jest przeciwstwaianie WOSP inicjatywie bp Michalika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Park samochodowy im sie wykrusza. IP: *.access.telenet.be 09.01.05, 13:18 Zbieraja na nowe Mercedesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klechoraptor Abp Michalik: wspomóżmy ofiary w Azji TO WSPOMAGAJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:40 Obrońco pedofili. Wyjmij datek z wlasnego portfela purpurowy szatanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Watykan panstwem o najwyzszej przestepczosci ! IP: 195.175.37.* 09.01.05, 13:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19248068 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Panie Michalik,sprzedajcie czesc waszych lupow ! IP: 62.39.239.* / *.cust.uslec.net 09.01.05, 13:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsunami boj Re: Abp Michalik: wspomóżmy ofiary w Azji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 14:46 Najbardziej wkurza mnie w katolikach choc niby sam nim jestem to ze nawet jesli jest zbiorka kasy to jest i na ofiary tsunami no i jeszcze na jakies koscioly ?? bo jakiego grzyba nam kosciol jakiejs oatrznosci za grube ale to grube miliony zlotych ?? dla zaspokojenia swojego ego ? ego kosciola ? zeby mowil wszedzie "ci to maja zajebisty kosciol" ? i co tam niby bedzie ? co jakis czas odprawiana bedzie msza, na ogrzewanie pewnie pojda megawaty pradu a ksieza co niektorzy beda mieli radoche ze odprawia sobie msze w najwiekszym kosciele w polsce ?? tak samo z bazylika w licheniu ! totalna kila! wyglada na to ze budynki dla kosciola sa wazniejsze niz ludzie ! wiadomo ze "czarni bracia" najpierw zaspokoja swoj dobrobyt a pozniej podaruja cos innego innym. I dlatego kosciol jako instytucja w polsce nie podoba mi sie zupelnie. Totalny burdel i nie podporzadkowanie. A ze owsiaka nie lubia to juz wiadomo od dawna. Owsiak delikatnie mowiac wywalil przystanek jezus z woodstocka (bo niby dlaczego mialby tam ich wpuszczac jak to on organizuje wsyzstko a oni mu kolo piora robia i nie pytani wlaza z busiorami) no to sie kosciol wkurzyl no i teraz nadal robi mu kolo piora pod przykrywka ze to dla ofiar tsunami. No i od kiedy zbiorki sa odgornie przez biskupa zapodawane ?? tsunami bylo 2,5 tygodnia temu, czyli 1,5 tygodnia temu ludzie w azji byli mniej potrzebujacy i wczesniej nie trzeba bylo robic zbiorki ?? no pewnie by nic z tego nie wyszlo bo wiekszosc ksiezy byla skacowana po nocce wiec zle by sobie od tego calego interesu swoja dole odciagnela !! No i jeszcze Rydzek moglby swojego majbacha sprzedac czy tam inny helikopter czy inny lux-samochodzik co by pomagac azjata. No ale oni mu nie zwroca tego wiec biznes sie nie oplaci. Lepiej wybudowac sobie szkole jakas gdzie niewiadomo co sie bedzie wyczynialo. Za 10 zeta ktore dalem na tsunami to w tym rejonie swiata pewnie jedna osoba przezyje pare dni wiecej i niech to bedzie moj wklad w ta pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Wyjatkowo hojnie wsparles ofiary tsunami IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 18:56 Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 A ile dał biskup ??? 09.01.05, 14:59 z pewnością nic, on czeka na kasę od owieczek i potem wyśle w swoim imieniu może ze 20% zebranej kwoty areszta pójdzie oczywiście na nową furę !! Do mojej parafii przyjechało 4 biskupów na uroczystości w nowym kościele, to wogóle nie byli zainteresowani tymi uroczystościami tylko cały czas ogłądali swoje nowe limuzyny ! Więc walcie kasę ludziska, biskupi już mają upatrzone nowe autka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Re: A ile dał biskup ??? Biskup dal glos :) n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz ze swoich gowno na patyku ! IP: *.lgroup / *.azal.pl 09.01.05, 18:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek A ile dales TY ze swoich ? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Abp Michalik: wspomóżmy ofiary w Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:14 Wybór tej niedzieli świadczy o niskich intencjach autorów zbiórki i upadku Kościoła Katolickiego i kleru. Wstyd mi za Was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Abp Michalik: wspomóżmy ofiary w Azji IP: *.client.comcast.net 09.01.05, 17:47 A ile Watykan jakko panstwo dal na pomoc. Wznoszac sie ponad podzialy religijne swiata . Mozna przeciez sprzedac Piete albo inne dziela sztuki,ktorych Watykan ma w nadmiarze. W obliczu jak sie szacuje 200 tysiecy ofiar, trzeba specjalnej troski. Gdzie sa dary z Watykanu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: A ile dales TY? IP: *.access.telenet.be 09.01.05, 19:10 Nie wazne ile wazne, ze dalem! Moj rzad rowniez dal i udziela realnej pomocy. Jestem uczciwym podatnikiem i to co robi moj rzad jest rowniez moim udzialem i jestem z tego dumny. Twoi zwierzchnicy z Watykanu nie dali zlamanego szelaga. Jedynym ich zmartwieniem bylo to, ze na jakiejs wysepce zginelo kilkuset katoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: A ile dales TY? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 19:12 > Twoi zwierzchnicy z Watykanu nie dali zlamanego szelaga. Jedynym ich > zmartwieniem bylo to, ze na jakiejs wysepce zginelo kilkuset katoli. Moze przytoczysz zrodlo tych rewelacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: A ile dales TY? IP: *.access.telenet.be 09.01.05, 19:15 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Moze przytoczysz zrodlo tych rewelacji? ??? ... informacji o twoich zwiezchnikach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek MYSLE ZE JESTES KLAMCA IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 19:25 Chodzi mi o informacje o tym, ze Watykan zadbal jakoby tylko o kilkuset katolikow na jakiejs wyspie. Wyglada mi to na wziete z sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: MYSLE ZE JESTES KLAMCA IP: *.access.telenet.be 09.01.05, 19:37 Nie napisalem, ze zadbal, to rowniez byloby dla nich za wiele. "Zamartwiali sie ich losem", tak podano w dzienniku TV. Poszukaj na ich stronach, czy znajdziesz cos na temat pomocy. Jest tam jedynie mowa o koncercie podczas, ktorego mozna skladac datki. Z wlasnej kiesy oczywiscie nic nie wyciagneli. VATICAN CITY, JAN 5, 2005 (VIS) - At 8 p.m. today in the Basilica of St Mary Major, a concert will be held as a mark of solidarity with people affected by the tidal wake that struck Asia on 26 December last year. According to a communique made public this afternoon, the invitation to attend the concert is extended especially to people from the countries involved in the disaster, and to those who have lost their loved ones. The concert will include performances by the choir of the Basilica of St Mary Major and by the Nova Amadeus Chamber Ensemble, conducted by Msgr. Valentin Miserach Gran. Attendance is free, but anyone wishing to do so may make a donation, which will be passed on through the Pontifical Council "Cor Unum" to the victims of the catastrophe. .../CONCERT TIDAL WAVE VICTIMS/... VIS 050105 (150) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: MYSLE ZE JESTES KLAMCA IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 19:50 Jesli nawet dziennik podal, ze "zamartwiali sie ich losem", to znaczy, ze noie zamartwiali sie losem innych. Ci, ktorzy slyszeli przemowienia papieskie w ostatnich dwoch tygodniach, wiedza, ze zamartwial sie losem WSZYSTKICH OFIAR TSUNAMI. A Caritas, takze polski, dostarczyl pomoc nie tylko katolikom, ktorych tam przeciez jest niewielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: MYSLE ZE JESTES KLAMCA IP: *.access.telenet.be 10.01.05, 09:06 Jestes glupszy niz myslalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryx Beton chce odciągnąć kasę od Owsiaka IP: *.euroweb.ro 09.01.05, 19:18 To "kulturalne chamstwo". Nie mogłeś betonie zrobić tej zbiórki za tydzień? Gucio cię obchodzą ofiary w Azji, tak jak i chore dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant Re: Abp Michalik: wspomóżmy ofiary w Azji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:28 Panie arcyfiolet! Pomóżcie właśnie ofiarom w Azji,ruszcie kiesy,sprzedajcie merole a pieniążki przeznaczcie dla tych ludzi.Nie wyciągajcie od biedaków dla biedaków.Stary pokrętny obłudniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Takis to biedny ministrancie? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.01.05, 19:52 Niewiele sie w kosciele nauczyles. A milosierdzie to dla ciebie obcy wyraz, kompletnie niezrozumialy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Ofiary tsunami??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:56 Pieniądze zebrane w ten sposób, w najlepszym razie zostaną przeznaczone na utrzymanie polskich misji katolicich w krajach dotkniętych tą katastrofą. Np. z datków na "Wigilijne dzieło..." wybudowano parę kościołó w Afryce... Biskupi od dawna nie lubią się z Jurkie O. No to teraz mu dowalili. Proboszczowie przeganiaja młodzież spod kościołów , Rydzyk pluje, a Orkiestra gra do końca świata i o jeden dzień dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Michalik coś długo wam idzie to liczenie!!!!!!! 09.01.05, 20:00 Owsiak podał że nazbieraliśmy już ponad sześć milionów zł. Oby rekord został pobity. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Abp Michalik: wspomóżmy ofiary w Azji IP: *.client.comcast.net 09.01.05, 20:03 Nie o to chodzi aby przez zbiorki w kosciele, czyli wyciaganie od biednych dla biednych kk slal pomoc. Co WAtykan, jako panstwo rzadzone przez autorytet moralny,wyasygnowal na pomoc dla ofiar tsunami. Watykan jako panstwo; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiakkowy czarne gnoje. to jedyne co mam do IP: 62.233.214.* 09.01.05, 20:23 powiedzenia o was. czarne, fałszywe, zawistne gnoje. tak przypadkowo zbiórka akurat w dniu orkiestry?? gnoje. jesteście tak dalecy od cnót głoszonych przez was jak ziemia od ksiezyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posłuszny Posłucham biskupa i dam na WOŚP IP: *.icpnet.pl 09.01.05, 20:24 . Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: Posłucham biskupa i dam na WOŚP 09.01.05, 21:47 Slusznie !!! Jak widać po wynikach zbiórki większośc posłuchała i dała na WOŚP. Dać klechom to tak jakby wyrzucuć do szmba !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Abp Michalik: wspomóżmy ofiary w Azji IP: *.meganet.pl 09.01.05, 20:26 obłuda abepe jest bezgraniczna, dziś zbiera Jurek Owsiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek odmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:29 dam, ale nie czarnym, tej instytucji nie wierzę, zawsze sie wzbogacali na czyjejś krzywdzie Odpowiedz Link Zgłoś