bamaza42 26.11.05, 21:05 Czy w Lux tez tak przysniezylo jak w Belgii?.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szymbi Re: snieg 26.11.05, 21:44 Nie wiem jak na północy kraju, ale w okolicach stolicy to raczej niewiele. Soczyście zielone trawniki i pola przebijają spod delikatnego śniegu. Na Kirchbergu śniegu było nieco więcej, ale też zdążył w dużej części stopnieć. Daleko nam w każdym razie do szoku, jaki mieli Belgowie. Odpowiedz Link
bamaza42 Re: snieg 26.11.05, 22:17 Tak pytam, bo to w prawdzie jeszcze ponad miesiac do mojego wyjazdu i wszystko sie moze jeszcze zmienic kilka razy, ale z przerazeniem ogladam w wiadomosciach obrazki z autostrad w Niemczech, Belgii, Holandii... Odpowiedz Link
bamaza42 Re: snieg 26.11.05, 22:18 ...w moim ogrodku trawa tez soczyscie zielona, choc zmrozona... Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: snieg 27.11.05, 10:34 No i pada. Ale jakos tak badziewnie i wszystko topnieje przy gruncie. Ciekawe co bedzie dalej. W kazdym razie z tego co teraz, balwana sie nie ulepi. No, chyba, ze blotnego... Odpowiedz Link
paw_dady Re: snieg 27.11.05, 10:47 ma_wi99 napisał: > No i pada. Ale jakos tak badziewnie i wszystko topnieje przy gruncie. Ciekawe c > o > bedzie dalej. W kazdym razie z tego co teraz, balwana sie nie ulepi. No, chyba, > ze blotnego... topnieje bo bolki kiepsko zaizolowaly ruru z ciepla woda ;o) Wczoraj mialem przed domem zaspy. Fajnie samochody jezdzily a raczej probowaly. Odpowiedz Link
tomi_22 Re: snieg 27.11.05, 11:14 Do bani taki snieg. To wogole nie mozna sniegiem nazwac, wlasciwie to jedna nazwa mi chodzi po glowie: "produkt sniegopodobny" :))) A jak ogladam telewizje i widze jak mowia o jakichs wichurach, o zamieciach snieznych to mi sie smiac chce :))) Odpowiedz Link
loonia1 Re: snieg 27.11.05, 11:33 tomi_22 napisał: > Do bani taki snieg. To wogole nie mozna sniegiem nazwac, wlasciwie to jedna > nazwa mi chodzi po glowie: "produkt sniegopodobny" :))) > > A jak ogladam telewizje i widze jak mowia o jakichs wichurach, o zamieciach > snieznych to mi sie smiac chce :))) masz alaska tv? ;) Odpowiedz Link
tomi_22 Re: snieg 27.11.05, 13:17 loonia1 napisała: > masz alaska tv? ;) No wasnie, dobre pytanie :))) Nie, mowie o polskiej telewizji. Kazdy serwis o pogodzie mowi to samo, kataklizm w Europie Zachodniej a na mapce zalacza takze rejon Luxa. A tu, prosze, nic a nic :) Odpowiedz Link
jespere widok sniegu :) 27.11.05, 14:42 tzn cos tam pada i topnieje od razu, bo jest plus 1 jeznie mokre wkurza tylko, ze nawet takie warunki paralizuja ruch drogowy sam widok sniegu paralizuje mozgi tubylcow:) 40km/h na mokrej autostradzie przy plusie to juz chyba przegiecie... ale ma-wi ma racje ze trzeba uwazac, bo to +1 / -1 jest gorsze niz pernamentny mroz... Odpowiedz Link
dungoodxb12s Re: widok sniegu :) 27.11.05, 15:03 Dzisiaj rano wracalem z Brukseli z imprezy forum www.belgia.net i myslalem, ze nogi z d... powyrywam belgijskim i luksemburskim drogowcom! Zamiast wcinac fryty z serem lepiej wzieliby sie do odsniezania tej p.... E411! Wczoraj wieczorem w drodze do Brux bylem jedynym "szalencem" jadacym lewym pasem na autostradzie z normalna zimowa predkoscia przelotowa 140km/h - reszta towarzystwa sunela dostojnie 70-80km/h prawym pasem, pomimo tego ze na lewym byla jedynie cienutka warstewka swiezego sniegu na srodku, pomiedzy sladami wyjezdzonymi przez inne auta. Odpowiedz Link
paw_dady Re: widok sniegu :) 27.11.05, 17:24 dungoodxb12s napisał: > fryty z serem lepiej wzieliby sie do odsniezania tej p.... E411! poprawka: fryty z majonezem ;o) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: snieg 27.11.05, 15:22 Ja bym sie jednak troche z tym luksemburskim sniegiem przeprosil. Bo chociaz w Ville i na autostradzie czyni on spustoszenie wsrod kierowcow, to jednak jak sie juz wyjedzie za miasto i pozwoli sobie na choc odrobine refleksji nad marnoscia tego swiata (niestety w tym celu trzeba zrezygnowac z przyjemnosci jazdy z predkoscia "przelotowa"), spojrzawszy przy tym w gore na osniezone galezie drzew, to az w czlowieku dusza spiewa. Wlasnie wrocilem z Lasu Bambësch Odpowiedz Link
tomi_22 kierowcy w luxie = idioci 27.11.05, 15:40 Powaznie. Wlasnie wrocilismy z targow. Na dworze typowa zadymka sniezna, ogolnie widocznosci ograniczona. Stosunek kierowcow z WLACZONYMI swiatlami do tych z wylaczonymi = 3/10. Powaznie, tylko 3 na 10 je wlacza. Ba, jechalem za takim "artysta" w Maserati. Koles wjechal do malego tunelu - tego pod Glacis - i wlaczyl swiatla - tynal ma moze 30m dlugosci - wyjechal i... zgasil. Co tu wiecej dodac? Odpowiedz Link
paw_dady eee tam 27.11.05, 17:23 tomi_22 napisał: > i wlaczyl swiatla - tynal ma moze 30m dlugosci - wyjechal i... zgasil. oszczedzal zarowki, co chcesz wiesz ile wymiana h4 w maseratti kosztuje? ;P Odpowiedz Link
paw_dady Re: eee tam 27.11.05, 20:04 tomi_22 napisał: > Ma ksenony, wiec moze nie oszczedzac ;P wlasnie, ze ma drozsze wiec ma na czym oszczedzac ;P Odpowiedz Link