Dodaj do ulubionych

Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza z...

• Gość: Paweł Kanturski Konflikt dwóch etyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:14
      To proste. Nie powinno się wykonywać tych dwóch zawodów jednocześnie. I
      dziennikarstwo i medycyna mają swoje kodeksy etyki i trudno je niekiedy
      pogodzić. Dziennikarz ma prawo do informacji, ale lekarz ma obowiązek
      przestrzegać kodeksu branżowego (o deontologii nawet nie wspomnę). Pan Murmyło
      powinien się dobrze zastanowić, kim jest i kim chce być. Nie krytykuje się
      organizacji, której jest się członkiem, zresztą, to (paradoksalnie) czyni
      dziennikarza niewiarygodnym - jak krytykować, jeżeli pracuje się w dolnośląskiej
      służbie zdrowia i pobiera się za to pieniądze?
      • Gość: oszołomobójca Konflikt prawdy i złodziejstwa IP: *.chello.pl 10.01.05, 16:56
        > powinien się dobrze zastanowić, kim jest i kim chce być. Nie krytykuje się
        > organizacji, której jest się członkiem

co ty pieprzysz, to jak ja chce byc lekarzem i zostac dalej lekarzem a zarazem
        widze jakis syf, lapowkarstwo czy inne pozalowania godne czyny - mam to
        zmilczec i sie z tym pogodzic, bo "nie krytykuje sie organizacji do ktorej sie
        nalezy"?? Co za bzdury? Czy rowniez nie moge byc Polakiem jesli krytykuje syf i
        korupcje w Polsce? Kiedy to rowniez moja Polska i mam taki kaprys, zeby w niej
        bylo lepiej. Tak samo z organizacjami - pan Murmylo ma taki kaprys zeby w JEGO
        organizacji (tak, rowniez jego!!) bylo lepiej, wiec ja krytykuje
        • Gość: miop Re:nie ten kala co kalac nie pozwala itd itp IP: *.broker.com.pl 11.01.05, 00:25
        • Gość: Paweł Kanturski Re: Konflikt prawdy i złodziejstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 00:58
          Nie pieprzę, tylko mówię. Murmyło łamie zasady etyki dziennikarskiej - pracuje w
          prasie i jest zobowiązany do pisania prawdy, tymczasem równolegle jest
          (przypuszczam) zatrudniony w jednym ze szpitali i bierze pieniądze od
          organizacji, którą później próbuje krytykować na łamach "Gazety Wyborczej". Nie
          wiem, czy jesteś lekarzem, ale najwyraźniej nie wiesz, że zasady solidarności
          zawodowej i odpowiedzialności korporacyjnej powstały po to, żeby chronić
          interesy nie tylko lekarzy jako grupy, ale także zapewniać odpowiednie standardy
          etyczne i jakościowe w kształceniu i praktykowaniu medycyny. Korupcja
          pojedynczych lekarzy nie ma nic wspólnego z samorządem lekarskim. Jeżeli pan
          Murmyło jest lekarzem, to powinien się dostosować do zasad panujących w
          korporacji. To nie ma nic wspólnego z wolnością słowa - jeżeli ktoś chce np. być
          dziennikarzem i pisać o przekrętach w fabryce obuwia, to nie zatrudnia się w tej
          fabryce i nie bierze od niej pieniędzy.

Zastanawiam się jeszcze, jak pan Murmyło godzi obowiązki lekarza i dziennikarza.
          Czy czas i energia poświęcona na pracę w redakcji nie koliduje z pracą z
          pacjentami? Do przemyślenia i więcej kultury proszę.
    • Gość: Renegat Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: earthdome.b* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:17
      Nie radziłbym. Mogłoby się okazać, że wtedy znajdą się i dowody i świadkowie
      korupcji. Nb. bardzo się ubawiłem, kiedy kilka tygodni temu znalazłem opisanego
      z imienia i pierwszej litery nazwiska gentlemana od załatwiania wielu rzeczy,
      m.in. fałszowania dokumentacji lekarskiej dla celów okazania na komisji
      wojskowej. Z tym gentlemanem przepracowałem niemalże cztery lata i styl jego
      wypowiedzi rozpoznałbym i bez inicjałów, ale miło było zobaczyć, że nie ma ludzi
      nie do ruszenia. ;->
    • Gość: Rafis Dolnośląska Izba Lekarska to mafia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:38
      A dr Andrzej W. - Bóg Lekarzy - i św. Piotr jednocześnie?
      • Gość: Marek Niklas Re: polskich lekarzy i sluzby zdrowia IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 01:52
        tych ktorych mialem nieszczesie spotkac w zwiazku z choroba mojej matki a
        pozniej ojca ktorzy zmarli jedno po drugim to okreslilbym dosadnie w ten sposob:
        chamscy , majacy za nic rodzine pacjentow, odwracaja sie plecamijak chcesz z
        nimi rozmawiac, reprezentujac wyzszosc i bufonade,traktuja ciebie jak smiecia i
        natreta, jedna z nich pani ordynator w szpitalu miejskim w Gorzowie Wlkp wrecz
        powiedziala ze zycie 45 letniego pacjenta jest dla nie wazniejsze niz zycie
        mojego 83 letniego ojca, zmarl w ciagu paru godzin od stanu dobrego
        samopoczucia. Oczywiscie ze czekaja i biora lapowkilecz ja nie umiem dawac i
        nie dalem, szpitale prowincjonale sa w tragicznym stanie , na 60 pacjentow na
        oddziale neurologi w Gorzowie wlkp , szpital wojewodzki sa dwie pielegniarki na
        dyzurze Przezylem horor w tym kraju nie tylko zpowodu smierci ale np szykania
        domu opieki nad moja sparalizowana matka, i tu byla propozycja lapowki okolo
        1000 dolarow za znalezienie miejsca, pani w administarcj szpitalnej
        powiedziala : prosze pana miejsc nie ma ale ja serce jeszcze mam, itd itd
    • Gość: Anastazja Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 10.01.05, 01:43
      Polscy lekarz - w wiekszosci - to swiete krowy i gnidy. Jakim "cudem" tak zle
      oplacani jezdza drogimi samochodami i maja okazale wille? Oni nie chca pracowac
      w prwatnych osrodkach bo tam niema "obrywow". A Radziwillo to szczegolnie
      wyrafinowana i beszczelna szuja.
      • Gość: dr frajer Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 03:06
        Nie mam ani samochodu ani mieszkania nie mówiąc o willi -mieszkam z rodzicami a
        pracuję już 12 lat po studiach z pensją 1200 brutto a szpital warszawski pełną
        gębą nazywany Centralnym Klinicznym
        • Gość: wiesniak Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 10.01.05, 07:23
          to sie wynies na wies tam zarobisz wiecej
        • Gość: miop Re:rachunki rachunki wystawiaj a ubezpieczenie IP: *.broker.com.pl 11.01.05, 00:29
          niech placi
          nie bedziesz musial sie tlumaczyc
          za ubezpieczyciela

proste? :-)
    • Gość: Zamoyski Wojnar do prokuratury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:51
      Czy prokuratura zajmie się nareszcie Wojnarem? Istnieją przesłanki, że jest
      przestępcą. Jutro zresztą sam zawiadomię prokuraturę, na piśmie.
      • Gość: Marek Niklas Re: lekarzy i sluzby zdrowia IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 01:53
        tych ktorych mialem nieszczesie spotkac w zwiazku z choroba mojej matki a
        pozniej ojca ktorzy zmarli jedno po drugim to okreslilbym dosadnie w ten sposob:
        chamscy , majacy za nic rodzine pacjentow, odwracaja sie plecamijak chcesz z
        nimi rozmawiac, reprezentujac wyzszosc i bufonade,traktuja ciebie jak smiecia i
        natreta, jedna z nich pani ordynator w szpitalu miejskim w Gorzowie Wlkp wrecz
        powiedziala ze zycie 45 letniego pacjenta jest dla nie wazniejsze niz zycie
        mojego 83 letniego ojca, zmarl w ciagu paru godzin od stanu dobrego
        samopoczucia. Oczywiscie ze czekaja i biora lapowkilecz ja nie umiem dawac i
        nie dalem, szpitale prowincjonale sa w tragicznym stanie , na 60 pacjentow na
        oddziale neurologi w Gorzowie wlkp , szpital wojewodzki sa dwie pielegniarki na
        dyzurze Przezylem horor w tym kraju nie tylko zpowodu smierci ale np szykania
        domu opieki nad moja sparalizowana matka, i tu byla propozycja lapowki okolo
        1000 dolarow za znalezienie miejsca, pani w administarcj szpitalnej
        powiedziala : prosze pana miejsc nie ma ale ja serce jeszcze mam, itd itd

• Gość: lola Re: lekarzy i sluzby zdrowia IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 10.01.05, 02:00
          tej pani pomylilo sie serce z kieszenia!!
          • Gość: miop Re:pewnie miala przypiete swiatecznej promocji IP: *.broker.com.pl 11.01.05, 00:31
            i pewnie dlatego jej sie mylilo
    • chrust TEN TEMAT JUZ BYL... ZAPRASZAM NA FORUM WR 10.01.05, 02:49
      Co innego zapytac jak to wyglada, a co innego miec gotowa teze ("srodowisko
      jest skorumpowane") i tylko zbierac dowody jej potwierdzenia - ankiety co ile
      kosztuje. Przeciez 80% osob ktore NIE MUSIALY placic nie bedzie sie chcialo
      pisac ze wszystko bylo OK (bo i po co - jest to spodziewane).

Rownie dobrze mozna byloby powiedziec: "za kierownicami wroclawskich autobusow
      jezdza maniacy na prochach, ktorzy rutynowo przytrzaskuja drzwiami osoby
      starsze. Publikujemy ankiete: kiedy i jak zostales przytrzasniety. Chcemy sie
      dowiedziec na ktorych liniach jest najwiecej maniakow na prochach". I
      dostalibyscie 50-100 ankiet roznych osob ktore mialy ten przykry incydent,
      ktore mozna by pieknie zanalizowac i opisac. Co nie znaczy ze teza "wszyscy
      kierowcy to maniacy" jest sluszna.

Do p. Murmylo. Jesli to prawda ze jest Pan lekarzem, prosze sobie poczytac o
      metodyce prowadzenia badan ankietowych. Opisany efekt nazywa sie "reporter
      bias".

Pzdr

PS. link na forum wroclawskie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=18880420&a=18880420
      • Gość: jjerzy Re: TEN TEMAT JUZ BYL... ZAPRASZAM NA FORUM WR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 15:13
        Do czasu kiedy środowisko lekarskie nie wymusi na swoich organizacjach
        korporacyjnych, ABY ZAWSZE wystarczająco szybko i zdecydowanie reagowały w
        stosunku do lekarzy, na przypadki korupcji, protekcji, pijaństwa, i to
        niezależnie od osiągniętego przez nich stopnia kwalifikacji zawodowej, czego
        teraz absolutnie nie robią, tylko wręcz przeciwnie, dotąd z czystym sumieniem
        będzie można pisać że CAŁE środowisko jest skorumpowane w najwyższym stopniu.
        To właśnie Wy, uważający się za uczciwych lekarzy, jesteście za taki stan
        rzeczy odpowiedzialni. Pozwalacie bowiem wykorzystywać się i używać przez
        władze korporacji i Rzecznika jako zasłona dymna do tuszowania licznych
        przypadków nadużyć, korupcji, niekompetencji i braku dbałości o pacjenta.
        I jeszcze jedna uwaga. Wykształceni ludzie a pozwalacie sobie i innym kolegom
        na pracę, jak słyszę, w wymiarze do 100 godzin tygodniowo?
        Gdyby nie chodziło o zdrowie tego którym się macie zająć, powiedziałbym Wasza
        sprawa, a tak to po prostu przestępstwo i tyle.
      • Gość: bang Re: Temat warty kontynuacji ! IP: 129.81.192.* 10.01.05, 18:24
        Oczywiscie, panie "chrust" nikt nie jest
        w stanie policzyc ilu - faktycznie -
        lekarzy w Polsce bralo, czy bierze
        lapowki! Faktem jednak jest, ze i mnie
        i wielu moich znajomych probowano
        (w Polsce) zmuszac do dawania lapowki,
        natomiast ani ja, ani zaden z moich znajomych
        nie przypomina sobie jazdy z "maniakiem
        na prochach" ale... moze to tylko
        czysty przypadek!

p.S. Zycze duzo dobrego zdrowia!!!
    • Gość: dolly59 Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.ek.shawcable.net 10.01.05, 03:33
      Ludzie nie mozna krytykowac ksiezy politykow lekarzy mozna tylko roboli!!!!
    • Gość: bogumil Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 03:59
      NIE MASZ PIENIEDZY UMIERASZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      TAKA JEST NASZA SLUZBA ZDROWIA.
      KTO MA PIENIADZE LECZY SIE DUZO SZYBCIEJ I W DUZO LEPSZYCH WARUNKACH JAK
      BIEDAK, A LEKARZE BIORA NAWET JAK WIEDZA ZE KTOS WLASNIE UMIERA-MOJ WUJEK
      UMIERAL NA KLINICE W KRAKOWIE A W GABINECIE pan DOKTOR(NIE PODAM NAZWISKA ZEBY
      BIEDAKA NIE OCZERNIAC)WZIAL LAPOWKE OD MOJEJ CIOTKI WIEDZAC ZE ZOSTALO MU PARE
      GODZIN.
      POPROSTU HIENA,A BIEDNA CIOTKA MIALA JESZCZE NADZIEJE.
      NO COZ DAJA TO TRZEBA BRAC.
      • Gość: amrphs [...] IP: 5.2.* / *.cu.edu.tr 10.01.05, 19:04
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: forad Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.zachod.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:06
        Rozwiązać izby lekarskie, bo to są zorganizowane organizacje przestępcze a ich
        przywódca jak sama nazwa wskazuje od rana do wieczora przy wódce.Są kraje w
        których za błędy lekarskie odpowiada lekarz a nie poszkodowany,Mam nadzieję że
        może kiedyś i tu w tym kraju tak będzie.Czytając komentaże izb lekarskich można
        dojśc do wniosku {tak faktycznie jest}że ci ludzie nigdy nikogo nie
        wyleczyli,ale napewno pomogli odejśc.
      • Gość: Judyta W. Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:51
        Niech si edr M. zdeydyje albo redaktor, albo doktor... Pierwsze slysze o taim
        zesrtawie, zeby lekarz opisywal swoje srodowisko. Wiem, ze GW ma zdolnych
        redaktorow (vide Jedlecki, ktory nagrywal radnego z PO z Rudy Slaskiej, ktory
        proponowal mu obiad), ale to juz przesada
    • Gość: Roman Re: LAPOWKI SA NORMALNOSCIA W POLSCE IP: *.tnt1.waterloo.ia.da.uu.net 10.01.05, 04:17
      Wlasnie po to Polska wstapila do Unii !!. Zeby sie ucywilizowac !!! Tam tez sa
      przekrety ale po wykryciu "doktorek" idzie do pierdla. Sam mialem 4 szkolenia w
      2004 roku na temat etyki zawodowej i polecenie aby meldowac do prokuratury o
      kazdej potencjalnej nawet korupcji w firmie bez wzgledu na osobe !!!
      • Gość: nicelus Re: LAPOWKI SA NORMALNOSCIA W POLSCE IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 04:48
        a ja miałem szkolenie w polsce. przedstawiłem dowody i poinformowałem
        prokuratora o korupcji. prokurator odmówił zaprotokółowania i mnie pouczył, że
        jak to zaprotokółuje to ja będę oskarżony o pomówienie, więc nie nalegałem.
        • Gość: oro Re: LAPOWKI SA NORMALNOSCIA W POLSCE IP: 5.5R* / 63.65.68.* 10.01.05, 19:15
          Poradz sie jakiegos znajomego prawnika gdzie trzeba doniesc na prokuratora. Zrob to nawet anonimowo. Taki prokurator pewnie ma wrogow ktorzy wykorzystaja donos skrzetnie. Trzeba wykanczac te skorumpowane gnidy na rozne sposoby. Jak grales kiedys w Doom'a to pewnie pamietasz poziomy na ktorych mozna, a nawet trzeba bylo podpuscic bestie przeciw sobie samym. Pozniej tylko dobiles kilka z pozostalych po jatce i byles o jeden poziom dalej.
    • Gość: luks Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.05, 04:48
      Kodeks etyki lekarskiej, to ewidentny bubel. Ale kiedy go uchwalano, to panowie
      żurnaliści milczeli, bo kodeks brał też w obronę tzw. dzieci nienarodzone. No i
      prosze co z tej zygotym narodziło sie!
    • Gość: Lukasz TOLERANCJA Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.mia.bellsouth.net 10.01.05, 05:08
      Szanowni Panstwo, lekarze biora lapowki, to prawda, ale pamietajcie, "zly to ptak co kala wlasne
      gniazdo".
      Przykro mi, ze pisal to lekarz, sam jestem lekarzem. Wstyd mi za niego.
      L.
      • Gość: marzyciel Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: 151.96.0.* 10.01.05, 05:35
        drodzy lekarze lapowkarze (z populacji lekarzy [lapowkarzy i nielapowkarzy])
        dlaczego nie bronicie swego dobrego imienia lapownika?
        moze by jakies manifestacje w obronie ucisnionych, niesprawiedliwie pomowionych?
        przeciez wolnosc powinna byc zagwarantowana nie tylko ze wzgl. na kolor skory,
        plec... ale rowniez ze wzgledu na predyspozycje do lajdaczenia (czytaj
        lapowkarstwa).
        pozdrawiam pacjent
      • Gość: Rainbow Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 06:54
        Masz w nicku słowo "tolerancja"
        Wiecz, co to znaczy? Chcesz tolerować pijanych lekarzy? Łapowników bez serca?
        Wstyd Ci za faceta, który to opisał, a nie wstyd Ci za tych kolegów-śmieci?

Toż to właśnie ta wasza etyka!! hehehe
      • joly.roger Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza 10.01.05, 16:29
        Gość portalu: Lukasz TOLERANCJA napisał(a):

> Szanowni Panstwo, lekarze biora lapowki, to prawda, ale pamietajcie, "zly to
        pt
        > ak co kala wlasne
        > gniazdo".

W calosci to brzmi: 'zly to ptak ktory wlasne gniazdo kala/A gorszy jeszcze co
        o tym mowic nie pozwala'
        Nie ten kto napisal o lapowkarstwie 'kala gniazdo' tylko ten co bierze lapowy.

> Przykro mi, ze pisal to lekarz, sam jestem lekarzem. Wstyd mi za niego.

A mnie za ciebie jak tego nie rozumiesz. Mam nadzieje nie dostac sie w rece
        takiego konowala jak ty.
    • Gość: pacjent pewno ze gnida - PSUC taki dobry interes!!! IP: *.red.bezeqint.net 10.01.05, 06:19
      teraz wielu lekarzy zyje lepiej niz w niejednym najlepiej rozwinietym kraju na
      swiecie -
      dzieki lapowkom

a tu taka gnida - moze zepsuc ten interes!
    • masaladosa Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza 10.01.05, 06:27
      hipokryzji i zaklamania izby lekarskiej oraz jej szefa ciag dalszy
      w imie najzupelniej falszywie pojetej zasady solidarnosci zawodowej
      broni sie pseudolekarzy naruszajacych w sposob ewidentny zasady etyki i normy
      moralne ze o sztuce lekarskiej nie wspomne a tych ktorzy usiluja ukazac
      korupcje i degrengolade niektorych lekarzy i w ten sposob rzeczywiscie oczyscic
      srodowisko szykanuje sie

zamiast prawdziwie i rzetelnie bronic praw lekarzy i eliminowac ze srodowiska z
      tych ktorzy hanbia ta profesje jej dzialacze zajmuja sie jalowymi dyskusjami
      uchwalajac coraz to bardziej nonsensowne wersje tzw kodeksu etyki co w
      kontekscie nieustannego stawania w obronie tych ktorzy z przestrzeganiem jej
      zasad nie maja nic wspolnego jest zaiste groteskowe oraz redagowaniem i
      wydawaniem zenujacego pisemka zwanego biuletynem ktorym zasmiecaja co miesiac
      moja skrzynke pocztowa

izba lekarska jawi mi sie jako organizacja zupelnie bezuzyteczna
      i niezwykle irytuje mnie ze jestem zmuszony-wbrew chocby konstytucji
      przynalezec do niej i wplacac co miesiac haracz na utrzymanie tej koterii
      dobrze ustawionych kolesi...

mdosa
    • Gość: djerba Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 06:29
      Lekarze są grupą zawodową NIENAWIDZONĄ przez wszystkich.
      Lekarz,który realizuje sie w innym zawodzie,bo w swoim nie potrafi, nienawidzi
      jeszcze bardziej(liczni menadzerowie ochrony zdrowia gnebiacy medyków).
      Sytuacja trudna,bo oczekiwania wobec lekarzy ogromne - i słusznie,ale sytuacja
      finansowa beznadziejna i stad łatwosc korupcji. No i nie zapominajmy,ze nasz
      bohaterski dziennikarz nie dorabia na dyzurach(jak ja do dzis do 7 rano za
      14pln brutto na godzine),ale w zaciszu domowym ,moze a piwkiem ,pisze
      wierszówki i nie odpowiada za nic :)
      • Gość: Rainbow Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 06:43
        A kto Ci płaci te 14 zł/h?? Piekarze, inzynierowie, muzycy??
        Nie, to Twój przełożony ma Cie w dupie i dlatego dostajesz marne grosze...
        Twój przełozony - lekarz... hehehe.
        • Gość: djerba Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 07:02
          Moim naczelnym dyrektorem jest prawniczka,która wykrzyczała głosno,ze
          nienawidzi lekarz(nie dostała sie na medyzyne niedys dawno,dawno).I to ona a
          nie kto inny decyduje o zarobkach :(
          • joly.roger Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza 10.01.05, 16:33
            Gość portalu: djerba napisał(a):

> Moim naczelnym dyrektorem jest prawniczka,która wykrzyczała głosno,ze
            > nienawidzi lekarz(nie dostała sie na medyzyne niedys dawno,dawno).I to ona a
            > nie kto inny decyduje o zarobkach :(

I rozumiem ze masz przymus pracy?
            Smieszny jestes
        • Gość: djerba Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 07:03
          A mój bezposredni przełozony(lekarz menadzer) hmm. moze i chciałby mieć mnie
          w ... :)
          • Gość: Rainbow Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 07:29
            Właśnie napisałeś jak u Was jest. Nienawidzicie się!
            W takich warunkach, kiedy jeden nienawidzi, a drugi nadstawia dupę do lizania -
            zawsze będą patologie.
            Macie o sobie bardzo wysokie mniemanie, które kontrastuje z rzeczywistością,
            którą sam opisujesz...
            Poza tym... 1200 zł miesięcznie, po 14 zł za godzinę... wychodzi, że pracujesz
            10 dni w miesiącu... Fajnie masz bracie - żyć nie umierać.
    • Gość: Koszałek Lekarze pijacy przyjmują ,to też jest skandal IP: *.isp.tvkg.net 10.01.05, 06:45
      I nikt z nimi porządku nie potrafi zrobić,myślę że im pijakom poświęce blog.Tam przez cały rok będe zbierał informację .Ostatnoi 3 wrocław podawała że w Bielawie lekarz pijany przyjmował (3 raz złapany po wódzi)to jest wizytówka tego środowiska.
      • Gość: Rainbow Re: Lekarze pijacy przyjmują ,to też jest skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 06:50
        Zakładaj blog!
        Pier... ny Wojnar, zapytany - jak to sie dzieje, że pijany lekarz dalej
        pracuje, odpowiedział... że nie wie.
        To co on wie? Czy to jest szef, że nie wie, co się u niego dzieje?
        Wywalić darmozjada, lenia z roboty na zbity pysk!
    • Gość: Hermes Re: Przestępcza korporacja ??? IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 10.01.05, 07:19
      Przypadki "krycia" lekarzy przestępców przez korporację to normalna praktyka.
      Organizacja kierowana przez Radziwiłła winna być natychmiast rozwiązana!!!
    • Gość: myslacy Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.05, 07:30
      Jezeli ten doktor nie podal zadnych nazwisk to ta "izba" moze mu co najwyzej
      skoczyc. I dobrze, ze pisze o tych sprawach bo korupcja w srodowiskach
      lekarskich istnieje nie od dzis i nareszcie ktos probuje sie tym zajac.
      Zamiast najezdzac na kogos kto probuje cos dobrego zrobic powinniscie zaczac
      dokladnie przygladac sie tym doktorkom ktorzy masowo biora lapowki i oszukuja
      pacjentow.
    • Gość: <jaza01@gazeta.pl> Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 10.01.05, 07:31
      Lekarze z wroclawskich szpitali tylko czekaja na lapowki i bez zadnych
      skropolow wyciagaja po nie rece,sama tego doswiadczylam kiedy moj maz mial miec
      operacje w jednej z wroclawskich klinik.Lapowki nie bylo a operacja i tak sie
      odbyla tylko ze z kilku miesiecznym opoznieniem.Znam jednak ludzi,ktorzy
      dali.Chce powiedziec,ze moj maz jest przewlekle chory od wielu lat,lezal w
      roznych szpitalach,ale nigdzie nie spotkalam sie z taka arogancja jak we
      Wroclawiu.Jestem z Panem Panie Marcinie.
    • Gość: Kalisto Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.zywiec.plusnet.pl 10.01.05, 07:39
      Zaproponujcie jak rozwiązać problem korupcji w środowisku lekarskim. Jest to
      wykonalne ??
      • joly.roger Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza 10.01.05, 16:38
        Gość portalu: Kalisto napisał(a):

> Zaproponujcie jak rozwiązać problem korupcji w środowisku lekarskim. Jest to
        > wykonalne ??

alez to proste: prowokacja policyjna. W porozumieniu z policja wrecza sie
        oznakowane (w sposob nierozpoznawalny golym okiem) pieniadze a za chwile
        publicznie przy calym personelu i pacjetach policja wyprowadza goscia w
        kajdankach. Pare takich akcji i 10x razy sie nieuczviwy lekarz zastanowi zanim
        przyjmie lapowe.
    • Gość: ZX Re: ???? IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 10.01.05, 07:39
      O co k...wa chodzi? Organizacja zawodowa kryje przestępców i nie ma na to
      siły. Jak ktoś taki jak Radziwiłł może się publicznie pokazywać i nic!!!.
      Włamywacze, złodzieje, bandyci - zakładajcie organizacje zawodowe. Będziecie
      bezkarni
      • Gość: Ostatni sprawiedli Re: ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:01
        Panowie " Wypisywacze recept" tylko czekacie na łapówki, albo firmy
        farmaceutyczne by coś dostać a zapominacie o pacjencie. Robicie operacje i
        nawet nie potraficie sie przyznać , że sie nie powiodła ale rączkę po koperte
        wyciągacie mówiąc, że operacja była bardzo ciężka. Jestem z Toba Marcinie,
        precz z Radziwiłem i Wojnarem !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bome Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 07:52
      Przecież te wszystkie izby i korporacje to firmy ochrony korupcji i kumoterstwa
    • Gość: WB Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.sandomierz.pilicka.pl 10.01.05, 07:55
      no i wyszło szydło z worka. Lekarze są gorsi niż SLD. Bronią swojego srodowiska za wszelka cenę, zarówno ci z dołu jak i ci z góry. Każdy głupi wie, że za wizytę u lekarza trzeba płacić, zarówno w gabinecie prywatnym jak i NFZ. Tak jest nie w wielu, ale bardzo wielu Ośrodkach zdrowia. No ale mówienie o tym głośno i to jeszcze przez lekarza to skandal !!!! A FE panowie i panie lekarki z samorządu, a wpisanie tego do kodeksu to szczyt.
      • Gość: Zx Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 10.01.05, 08:01
    • grogreg A co w tym dziwnego? 10.01.05, 08:24
      Przeciew w karzdej strukturze przestepczej puszczenie farby to najwiekszy
      grzej. Nie sie doktorek cieszy ze mu dloni koledzy gagns.... o przepraszam :) -
      lekarze nie odrab.... o przepraszam - nie amputowali
    • Gość: blady Re: Bierze każdy z nich, a im większy posiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:24
      tytł tym chętniej. Nie spotakałem jeszcze lekarza, który by nie wziął kiedy mu
      ofiarowałem kopertę. A niestety ze względu na moje dziecko mam dosyć częste
      kontakty z lekarzami. Całe szczęście że mnie jeszcze na to stać!
    • Gość: robi Re: Dolnośląska Izba Lekarska chce ukarać lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:41
      jaka wiedza medyczna panów lekarzy taka etyka zawodowa i chęć ukrycia matactw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka