Gość: Gruber Re: Kulig dla wiceprezesa NFZ IP: 193.172.150.* 20.01.05, 18:37 Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak duży koncern farmaceutyczny, prawdopodobnie dbający o swój wizerunek, również etyczny, może w swoim rocznym budżecie wykazywać 2mln złotych na pieprz... "łapówki"-w formie niepieniężnej dla urzędników państwowych. Nie wspominając już o urzędnikach państwowych, dla których słowo etyka jest obca. Chyba sobie walne w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szutkiewicz Adolf Re: Kulig dla wiceprezesa NFZ IP: *.telia.com 20.01.05, 19:27 Będzie następna komisja sejmowa w sprawie kuligu v-ce prezesa NFZ i tym sposobem SLD da zatrudnienie w komisjach dla wszystkich posłów,a ustawy będą uchwalane przez byłe PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba-jaga Re: Kulig dla wiceprezesa NFZ IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 20.01.05, 20:07 Firmy farmaceutyczne to podstawa funcjonowania sluzby zdrowia w kapitalistycznym rynkowym świecie. Tylko te słuzba zdrowia w Polsce nie ma kapitalilistycznych dochodów. To jest tak, jak na gole ciało zaklada sie futro z norek!My w Polsce po prostu jesteśmy goli, ale doskonale opanowaliśmy bywanie w towarzystwie, w dobrym towarzystwie. A w koncu od czasu do czasu mamy ochotę na coś wytwornego, po prostu poczuć się kapitalistą. W Stanach Zjednoczonych kto wybiera studia medyczne wie jakim bedzie sie cieszył prestiżem zawodowym i jakie bedzie mial dochody. A u nas w kraju to niczewo nie znaju!Podejrzewam, że oddziały NFZ są już kapitalistyczne- ten wystrój wnetrz. te proporce. Tylko nie mozna sle dochodów doliczyć. a szkoda.I tak skladki systematycznie placą renciści i emeryci ( z każdego portfela). A moż Firmy rarmaceetyczne dopłacałyby do funduszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Kpiny IP: *.gdynia.mm.pl 20.01.05, 20:28 - A kto tu mówi o tak brzydkiej rzeczy, jak gotówka? - mówi Paweł. - Ja musze mieć na wszystko rachunki! Nie dam koperty. Pieniądze wydaję pod postacią wycieczek, szkoleń, kolacji w lokalach, ostatecznie lepszych alkoholi. ******************************* Telewizorów, kamer, komputerów itp. Za lewe rachunki. A pustymi fakturami można uwolnić całkiem niezły grosz z budżetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar1 Re: Kulig dla wiceprezesa NFZ IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.05, 11:08 I to jest nasz kraj,jedni mają dosyta ,innym brak na leczenie.Tak trzymać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.J.Bieńkiewicz Re: Kulig dla wiceprezesa NFZ IP: *.lodz.mm.pl 21.01.05, 23:45 Byłem, właśnie wróciłem, uprzejmie informuję: stek bzdur w artykule Wyborczej. 1. tytułowy kulig- przewieziono nas od Litwora do Czarciego Jaru via skocznia, 35 minut ulicami Zakopanego 2. obrady trwały wczoraj do 19, dziś do 15.30, merytoryczne 3. Na kolacje w Czarcim Jarze było - masło pietruszkowe do chleba jako czekadełko, żurek z jajkiem na twardo i w takim korytku na kilka osób- kiełbaska z grilla, kaszanka, golonka ( malutka), żeberka z grilla, frytki, pierogi z farszem, surówka - każdy wybrał co chciał, oceniam, nie znając ceny - że gdyby zamiawiać - ok 30-40 złotych na osobę plus 1 szklanka piwa na osobę - kto chciał mógł zamówić więcej, ale wtedy płacił sam 4. Całość pobytu w dniu wczorajszym od rana dokumentowała TVN - oddział w Zakopanem, kręcono również obiad w Litworze ( pomidorowa, filet z kurczaka, szpinak, ryż). Ekipa TVN 24 była obecna do wyjścia ostatniego gościa z Czarciego Jaru, filmując talerze i stoły narażała się na zarzut ewidentnego naruszenia dobrych obyczajów. Założenia programowe do sprawdzenia: www.kiu.pl/pl/projekty/konf_050120/p1.php program tej konferencji - wraz z listą sponsorów: www.kiu.pl/pl/projekty/konf_050120/dod/Program_Konferencji_20- 21_01_2005.pdf - zrealizowany poza wystąpieniem prezesa Kamińskiego i pisanie o tym że to f-my farmaceutyczne sponsorowały jest zwykłym nadużyciem. Proponuję zapoznanie się z materiałami - przed wygłaszaniem dalszych kategorycznych sądów, bo między patosem a śmiesznością cienka przebiega granica mój adres: wjb@csk.am.lodz.pl Odpowiedz Link Zgłoś