kataryna.kataryna 28.01.05, 23:24 84% Polaków źle ocenia sejm. Komentarz Oleksego do sondażu: "SLD najmniej ponosi winę za tę opinię Polaków" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maksimum Re: Oleksy i jego poczucie humoru 28.01.05, 23:26 Ja na widok Oleksego dostaje lepszego poczucia humoru. Jak taki cap ,tak daleko zaszedl? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Oleksy i jego poczucie humoru 28.01.05, 23:35 kataryna.kataryna napisała: > 84% Polaków źle ocenia sejm. Komentarz Oleksego do sondażu: > > "SLD najmniej ponosi winę za tę opinię Polaków" Dyżurny Przygłup SLD w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru 28.01.05, 23:40 douglasmclloyd napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > 84% Polaków źle ocenia sejm. Komentarz Oleksego do sondażu: > > > > "SLD najmniej ponosi winę za tę opinię Polaków" > > Dyżurny Przygłup SLD w akcji. > > Oto i najlepszy dowód na to macie, Że można ocipieć po laski utracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Oleksy i jego poczucie humoru IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 28.01.05, 23:46 Z laską też: "Nie muszę stać w kolejce, tylko po prostu się zjawiam i jestem przyjęty przez lekarza, tak jak każdy obywatel." /Józef Oleksy - marszałek Sejmu/ Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru 28.01.05, 23:50 :))) Tu się zaczyna kroić fajny wątek. Józef Oleksy - myśli nieuczesane (no bo i jak?). Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:06 Jak to mówili? "walnął jak łysy, czupryną o beton" Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 15:30 Gość portalu: Maria napisał(a): > Z laską też: > > "Nie muszę stać w kolejce, tylko po prostu się zjawiam i jestem przyjęty > przez lekarza, tak jak każdy obywatel." /Józef Oleksy - marszałek Sejmu/ Czas odwiedzić psychiatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Oleksy i jego poczucie humoru 30.01.05, 06:14 douglasmclloyd napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > 84% Polaków źle ocenia sejm. Komentarz Oleksego do sondażu: > > > > "SLD najmniej ponosi winę za tę opinię Polaków" > > Dyżurny Przygłup SLD w akcji. Nie zgadzam sie. To bardzo inteligentny jegomosc. Bardzo sprawny dialektyk. Jak malo kto umie zmieniac tematy i kierowac uwage na boczne tory. Zlapany za reke podczas kradziezy nie bedzie belkotal ze to nie jego reka. Powie raczej ze on nigdy nie ukrywal ze to jest jego reka. Agentem nie moglaby byc jakas ciamajda. Dltego wydaje mi sie ze Dyduch jest poza wszelkimi podejrzeniami.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Oleksy i jego poczucie humoru IP: *.arcor-ip.net 29.01.05, 00:07 Oleksy jest "trendy". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20000056 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:08 "Przecież nie można powiedzieć, że SLD rządzi przeciw społeczeństwu, przeciw obywatelom" "Partia jest formacją, jest wspólnotą, która myśli, tę myśl tworzy, czuje i ma kontakt z otoczeniem społecznym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz cytat trochę wyimaginowany IP: *.elpos.net / *.elpos.net 29.01.05, 00:12 "Partia wznosi się na wyżyny społecznego wzajemnego zrozumienia w trybie dialogowym i wcale nieocennym, ponieważ zasię socjaldemokratyczna wrażliwość uwrażliwia partię na ludzką dolę. Bez doli żaden z polityków SLD nie może żyć" Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: cytat trochę wyimaginowany 29.01.05, 00:14 :))) Święte słowa! Doliniarz bez doli nie wyżyje. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:12 Kasiu! A gdzie Ty łowisz te perły myśli człowieczej? Czyżbyś miała jakiś kontakt z tą Krynicą Mądrości? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:15 witek.bis napisał: > Kasiu! A gdzie Ty łowisz te perły myśli człowieczej? Czyżbyś miała jakiś > kontakt z tą Krynicą Mądrości? ludzie.wprost.pl/cytaty/?O=32496 Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:19 Miodzio! Zauważyłaś, że się wysypał? Twierdzi, że już w podstawówce brał w łapę (czy jakoś tak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz rozważania o skórze IP: *.elpos.net / *.elpos.net 29.01.05, 00:23 toż to pierdoła. A przecież nikt mu tego nie zarzucał. Jednego nie rozumiem: "Marszałek nie jest zwykłym obywatelem, obowiązuje go grubsza skóra". Czy miał cieńszą zanim został marszałkiem, a potem mu zgrubiała, no a teraz znowu już jest cieniutka? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:25 witek.bis napisał: > Miodzio! Zauważyłaś, że się wysypał? Twierdzi, że już w podstawówce brał w łapę > > (czy jakoś tak). Najsmakowitsze są te erotyczne, jak ta o kąsającym Leszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Prawdziwa skarbnica dialektyki IP: *.arcor-ip.net 29.01.05, 00:19 www.oleksy.pl/wywiady/wywiad63.html Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 15:31 kataryna.kataryna napisała: > "Partia jest formacją, jest wspólnotą, która myśli, tę myśl tworzy, czuje i ma > kontakt z otoczeniem społecznym" Ciekawe kogo cytuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VlaD Słowo "jajogłowy" nabrało nowego znaczenia ;) n/t IP: *.77.classcom.pl 29.01.05, 00:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvlarynat Re: Słowo "jajogłowy" nabrało nowego znaczenia ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 01:26 Wojo juz dawno to spostrzegło i postanowiło wykorzystać - przygotowujac go do roli wywiadowcy na tyłach wroga. Może by sie nie podniósł po skoku na spadochronie. Albo nie dał rady zorganizować agentury. Ani - tym bardziej - partyzantki. Może i nie wysadziłby torów, nie podłożyłby niepostrzeżanie min- pułapek ani by jako kamikaze nie pokierował samochodem wyładowanym C4 czy jakimś innym tego rodzaju świństwem. Ale wyobrażacie sobie jego wyjątkową, niepodrabialną glacę - jako marker dla artylerzystów, albo dla jakiejś odpowiednio zaprogramowanej rakiety? Nie da się chybić! A gdyby go jeszcze podświetlić laserem? Kąt padania = kąt odbicia! Kto nie padnie, temu odbije! Tak czy owak - po nplu! Ja sie nie dziwię Nizieńskiemu, ze mu nie chciał odpuscić! 90 tysiecy tajnych agentów, to mały pikuś przy Oleksym! Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.humor Józek ma absolutmą rację!! To oczywiste!!! 29.01.05, 00:36 No bo jak można winić SLD za afery, skoro to nie SLD je ujawnia?! Winni są dziennikarze. Gdyby nie oni, to społeczeństwo nic by nie wiedziało o tych drobiazgach i miałoby duże zaufanie do sejmu!! I jak można LSD obwiniać za upadek obyczajów parlamentarnych i kultury politycznej, a także osobistej parlamentarzystów, skoro to ich polityczni przeciwnicy ujawniają ich kłamstwa, zachłanność i podłość?? Gdyby nie oni, to społeczeństwo nic by nie wiedziało o tych drobiazgach i miałoby duże zaufanie do sejmu!! I jak można Oleksego uznawać za "kłamcę lustracyjnego", skoro on sam mówi, że kłamcą nie jest, a sąd jest stronniczy i proces farsą?? Gdyby nie te głupie sądy, to społeczeństwo nic by nie wiedziało o tych drobiazgach i miałoby duże zaufanie do sejmu i pana marszałka!! I jak można ... Można, można mnożyć przykłady. Tylko po cholerę? I tak SLD i Oleksy nic nie zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Oleksy i jego poczucie humoru - dla mnie BOMBA! 29.01.05, 00:49 Same złote myśli:) "W zeszłym tygodniu nikt nic nie mówił, bo trwają konsultacje i będziemy je prowadzić do 31 stycznia, w którym przesądzimy sprawę i zamkniemy temat." Milczące konsultacje. Pod stołem podają sobie karteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru - dla mnie BOMB 29.01.05, 00:54 Podsłuchu się boją? Nauka nie poszła w las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvlarynat ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezydenta.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 01:42 Na portalu "Supernowej" znalazłem taki tekst: "Wydawało się, że uznanie Józefa Oleksego za kłamcę lustracyjnego nauczy byłego już premiera i marszałka Sejmu odrobiny pokory. Sprawi, że Oleksy usunie się nieco w cień i nie będzie jeszcze bardziej kompromitował swojej postkomunistycznej formacji. Okazało się jednak, że to ułuda, bowiem Oleksy, kolekcjoner stanowisk, nic nie robi sobie ze skrzeczącej dla niego rzeczywistości. Być może więc teraz zajmie się przygotowaniem kampanii, która ma go wprowadzić do Pałacu Prezydenckiego. Niebywałe, a jednak... Oleksy swój nowy pomysł ogłosił w rodzinnym Nowym Sączu, a następnie w Rytrze na spotkaniu Klubu Przyjaciół Ziemi Sądeckiej. W prywatnej rozmowie zapowiedział, że poważnie rozważa, czy wystartować w wyborach prezydenckich. Wówczas jego lustracja zostanie przyspieszona i zamiast kilku lat, trwać będzie kilka dni. Dodał, że jeżeli nie ulegnie pokusie walki o prezydencki fotel, to zakończy polityczną karierę. - Powiem nieskromnie, że nie jestem najgorszym kandydatem na prezydenta. Mam sporą pokusę, aby nim zostać, bo prawo w takim przypadku nakazuje natychmiastową lustrację, tak jak to się odbyło w przypadkach Aleksandra Kwaśniewskiego i Lecha Wałęsy - wyjaśniał swoje motywy Józef Oleksy..." Nieskromny Józio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz sobie Józio poswawolił IP: *.elpos.net 29.01.05, 01:45 uff. to już nawet nie jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde 29.01.05, 07:42 Gość portalu: lvlarynat napisał(a): > Na portalu "Supernowej" znalazłem taki tekst: > > "Wydawało się, że uznanie Józefa Oleksego za kłamcę lustracyjnego nauczy byłego > już premiera i marszałka Sejmu odrobiny pokory. Sprawi, że Oleksy usunie się > nieco w cień i nie będzie jeszcze bardziej kompromitował swojej > postkomunistycznej formacji. Okazało się jednak, że to ułuda, bowiem Oleksy, > kolekcjoner stanowisk, nic nie robi sobie ze skrzeczącej dla niego > rzeczywistości. Być może więc teraz zajmie się przygotowaniem kampanii, która > ma go wprowadzić do Pałacu Prezydenckiego. Niebywałe, a jednak... > > Oleksy swój nowy pomysł ogłosił w rodzinnym Nowym Sączu, a następnie w Rytrze > na spotkaniu Klubu Przyjaciół Ziemi Sądeckiej. W prywatnej rozmowie > zapowiedział, że poważnie rozważa, czy wystartować w wyborach prezydenckich. > Wówczas jego lustracja zostanie przyspieszona i zamiast kilku lat, trwać będzie > kilka dni. Dodał, że jeżeli nie ulegnie pokusie walki o prezydencki fotel, to > zakończy polityczną karierę. - Powiem nieskromnie, że nie jestem najgorszym > kandydatem na prezydenta. Mam sporą pokusę, aby nim zostać, bo prawo w takim > przypadku nakazuje natychmiastową lustrację, tak jak to się odbyło w > przypadkach Aleksandra Kwaśniewskiego i Lecha Wałęsy - wyjaśniał swoje motywy > Józef Oleksy..." > > Nieskromny Józio? Dosc trzezwo gada,bo Jozio jest dochtorem.W wieku 22 lat byl juz w PZPR-czyli na studiach sie zapisal,a to znaczy,ze musial niezle kablowac,bo jaki normalny student zapisywal sie do PZPR ??????? Mial szczescie,ze przede mna SGPiS skonczyl,bo bym go przeczolgal pare razy. I rok po wpisaniu sie do PZPR zaczal studia dochtoramckie i wiadomo,ze wszedzie byl prymusem.Miller na WSNS tez pewno byl prymusem,bo w Zyrardowie jak juz umial pisac,to sie kwalifikowal na prymusa.W Nowym Saczu to samo. Sam nie wiem jak to sie stalo,ze ja w Ozarowie w podstawowce nie bylem prymusem? Z drugiej strony Pershing tez nie byl prymusem a jak sie pozniej wybil. Porownujac Jozia do Walesy,ktoremu swiadectwo z zawodowki sie zagubilo i do obecnego prezia,ktorego osobista zona widziala dyplom,to Jozio przynajmniej na golen nie narzeka. Zawsze kilku tepakow i kapusiow z roku zapisywalo sie do PZPRu,ale normalni ludzie od nich stronili i oni sami sie nikomu nie chwalili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:15 Dobrze jest naigrawać się z Oleksego, który w pewnym sensie sam się podkłada niezbyt mądrymi wypowiedziami - trudno jednak ni zauważyć, że o ile do wiosny 2004 r. zasadne było założenie - Sejm = SLD teraz już tak nie jet. SLD jest największym klubem ,ale nie jest już jedynym rozgrywajacym w tym sejmie, więc automatycznie nie może być za wszystko winiony. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde 29.01.05, 12:19 Za reputację sejmu również nie? A z którego to klubu parlamentarnego pochodzą ci, którzy już siedzą albo właśnie mają iść siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.05, 14:19 Przapomnij sobie jeszcze wypowiedzi Millera i innych swoloczy chocby o odpowiedzialnosci Buzka za zamarzniecie bezdomnych,o tym jak koncza prawdziwi mezczyzni.to wlasnie sld opowiada za sprowadzenie dfebaty politycznej do poziomu rynsztoka.Teraz pije ..wode rynsztokowa,ktora samo nawarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:15 Miller mówiąc "prawdziwego mężczyznę poznaje sie nie po tym jak zaczyna a po tym jak kończy" nie miał na myśli Buzka tylko ... siebie (chodziło o to, że chciał jako minister pracy dokończyć reformę systemu emerytalnego). Ta wypowiedź (nagrodzona Srebrnymi UStami w Plebiscycie radiowej Trójki) pochodzi z 1995 roku i nigdy później nie została przez Millera powtórzona. Z dugiej strony prawicowy poseł Michał Kamiński powiediał kiedyś : "jak na was patrzę, panowie z SLD, to dochodzę do wnisoku, że generała Pinocheta należy naśladować". Także winę za aktualny stan debaty publicznej ponoszą wszyscy w równym lub zbliżonym stopniu, z tym że SLD jako formacji o totalitarnej przeszłości pamięta się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Oleksy i jego poczucie humoru - dla mnie BOMB 29.01.05, 15:34 basia.basia napisała: > Same złote myśli:) > > "W zeszłym tygodniu nikt nic nie mówił, bo trwają konsultacje i będziemy je > prowadzić do 31 stycznia, w którym przesądzimy sprawę i zamkniemy temat." Temat zostanie zamknięty 31 stycznia o godzinie 12:41:12. > Milczące konsultacje. Pod stołem podają sobie karteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Oleksy i jego poczucie humoru - dla mnie BOMB IP: *.ny325.east.verizon.net 29.01.05, 17:00 euro.pap.net.pl/cgi-bin/ludzie.pl?ID=145 Dla mnie to bomba,ze Jozio w 1968 zapisal sie do PZPR bedac jeszcze na studiach. Pewno goraco popieral urlop polskich wojsk w Czechoslowacji i potepial bunty kolegow studentow w tymze wlasnie 1968r. W nagrode za wlasciwe zachowanie taki tepak juz w 1969 jest na studiach dochtoranckich,a do tej pory nie moze zdania sklecic poprawnie po polsku. Gdyby sie troche uparl,to i profesorem by zostal,bo i gorszym tepakom tytuly nadawano. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Dziękujmy Oleksemu,Millerowi i Kwaśniewskiemu 29.01.05, 17:07 Dzięki nim cała generacja polityków wywodzących się z PZPR-u odchodzi w niebyt polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Dziękujmy Oleksemu,Millerowi i Kwaśniewskiemu 29.01.05, 17:31 imagistyk napisał: > Dzięki nim cała generacja polityków wywodzących się z PZPR-u odchodzi w >niebyt polityczny. Sam siebie oszukujesz! Magister jest drugim co do popularnosci politykiem w Polsce. 62% Ciemnogrodzian mu ufa. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum JOZIO-POSWIEC SIE KARIERZE NAUKOWEJ 29.01.05, 18:35 euro.pap.net.pl/cgi-bin/ludzie.pl?ID=145 przeciez ma dochtorat. Moze otworzyc forum dla expertow z wybranej dowolnie dziedziny ekonomii. Moze byc doradca Balcerowicza. Na pewno mnostwo miedzynarodowych instytucji finansowych bedzie ubiegalo sie o uslugi dochtora Oleksego. Przy okazji jest znany z tego ze nie klamie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: JOZIO-POSWIEC SIE KARIERZE NAUKOWEJ 29.01.05, 20:29 maksimum napisał: > euro.pap.net.pl/cgi-bin/ludzie.pl?ID=145 > przeciez ma dochtorat. > Moze otworzyc forum dla expertow z wybranej dowolnie dziedziny ekonomii. > Moze byc doradca Balcerowicza. > Na pewno mnostwo miedzynarodowych instytucji finansowych bedzie ubiegalo sie o > uslugi dochtora Oleksego. > Przy okazji jest znany z tego ze nie klamie. Moze reaktywowac WSNS i Jozio tam wyklady poprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: Dziękujmy Oleksemu,Millerowi i Kwaśniewskiemu 29.01.05, 20:45 OMC MAGISTER najbardziej przyczynił się do wykazania ,że byłym PZPR-owcom wcale nie chodziło o jakiekolwiek idee,lecz tylko o dostęp do koryta.W czasach mojej młodości funkcjonowało określenie :czerwone pająki.Dotyczyło młodych zdolnych działaczy,których interesowało tylko urządzenie się.Ta właśnie generacja wymrze dzięki OMC MAGISTROWI i W/W.62% nie przełoży się na poparcie dla SLD czy SDPL.No chyba,że tzw.prawica im pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś