Dodaj do ulubionych

Oleksy i jego poczucie humoru

28.01.05, 23:24
84% Polaków źle ocenia sejm. Komentarz Oleksego do sondażu:

"SLD najmniej ponosi winę za tę opinię Polaków"

Obserwuj wątek
    • maksimum Re: Oleksy i jego poczucie humoru 28.01.05, 23:26
      Ja na widok Oleksego dostaje lepszego poczucia humoru.
      Jak taki cap ,tak daleko zaszedl?
    • douglasmclloyd Re: Oleksy i jego poczucie humoru 28.01.05, 23:35
      kataryna.kataryna napisała:

> 84% Polaków źle ocenia sejm. Komentarz Oleksego do sondażu:
      >
      > "SLD najmniej ponosi winę za tę opinię Polaków"

Dyżurny Przygłup SLD w akcji.
      • witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru 28.01.05, 23:40
        douglasmclloyd napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
        >
        > > 84% Polaków źle ocenia sejm. Komentarz Oleksego do sondażu:
        > >
        > > "SLD najmniej ponosi winę za tę opinię Polaków"
        >
        > Dyżurny Przygłup SLD w akcji.
        >
        >

Oto i najlepszy dowód na to macie,
        Że można ocipieć po laski utracie.
        • Gość: Maria Re: Oleksy i jego poczucie humoru IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 28.01.05, 23:46
          Z laską też:

"Nie muszę stać w kolejce, tylko po prostu się zjawiam i jestem przyjęty
          przez lekarza, tak jak każdy obywatel." /Józef Oleksy - marszałek Sejmu/
          • witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru 28.01.05, 23:50
            :)))
            Tu się zaczyna kroić fajny wątek. Józef Oleksy - myśli nieuczesane (no bo i
            jak?).
            • pan.nikt Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:06
              Jak to mówili?
              "walnął jak łysy, czupryną o beton"
          • douglasmclloyd Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 15:30
            Gość portalu: Maria napisał(a):

> Z laską też:
            >
            > "Nie muszę stać w kolejce, tylko po prostu się zjawiam i jestem przyjęty
            > przez lekarza, tak jak każdy obywatel." /Józef Oleksy - marszałek Sejmu/

Czas odwiedzić psychiatrę.
      • nurni Re: Oleksy i jego poczucie humoru 30.01.05, 06:14
        douglasmclloyd napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
        >
        > > 84% Polaków źle ocenia sejm. Komentarz Oleksego do sondażu:
        > >
        > > "SLD najmniej ponosi winę za tę opinię Polaków"
        >
        > Dyżurny Przygłup SLD w akcji.

Nie zgadzam sie. To bardzo inteligentny jegomosc. Bardzo sprawny dialektyk.
        Jak malo kto umie zmieniac tematy i kierowac uwage na boczne tory.
        Zlapany za reke podczas kradziezy nie bedzie belkotal ze to nie jego reka.
        Powie raczej ze on nigdy nie ukrywal ze to jest jego reka.
        Agentem nie moglaby byc jakas ciamajda.

Dltego wydaje mi sie ze Dyduch jest poza wszelkimi podejrzeniami.... :))
    • Gość: turysta Re: Oleksy i jego poczucie humoru IP: *.arcor-ip.net 29.01.05, 00:07
      Oleksy jest "trendy".

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20000056
    • kataryna.kataryna Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:08
      "Przecież nie można powiedzieć, że SLD rządzi przeciw społeczeństwu, przeciw
      obywatelom"

"Partia jest formacją, jest wspólnotą, która myśli, tę myśl tworzy, czuje i ma
      kontakt z otoczeniem społecznym"

• Gość: cz cytat trochę wyimaginowany IP: *.elpos.net / *.elpos.net 29.01.05, 00:12
        "Partia wznosi się na wyżyny społecznego wzajemnego zrozumienia w trybie
        dialogowym i wcale nieocennym, ponieważ zasię socjaldemokratyczna wrażliwość
        uwrażliwia partię na ludzką dolę. Bez doli żaden z polityków SLD nie może żyć"
        • witek.bis Re: cytat trochę wyimaginowany 29.01.05, 00:14
          :)))
          Święte słowa! Doliniarz bez doli nie wyżyje.
      • witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:12
        Kasiu! A gdzie Ty łowisz te perły myśli człowieczej? Czyżbyś miała jakiś
        kontakt z tą Krynicą Mądrości?
        • kataryna.kataryna Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:15
          witek.bis napisał:

> Kasiu! A gdzie Ty łowisz te perły myśli człowieczej? Czyżbyś miała jakiś
          > kontakt z tą Krynicą Mądrości?

ludzie.wprost.pl/cytaty/?O=32496
          • witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:19
            Miodzio! Zauważyłaś, że się wysypał? Twierdzi, że już w podstawówce brał w łapę
            (czy jakoś tak).
            • Gość: cz rozważania o skórze IP: *.elpos.net / *.elpos.net 29.01.05, 00:23
              toż to pierdoła. A przecież nikt mu tego nie zarzucał.

Jednego nie rozumiem: "Marszałek nie jest zwykłym obywatelem, obowiązuje go
              grubsza skóra". Czy miał cieńszą zanim został marszałkiem, a potem mu
              zgrubiała, no a teraz znowu już jest cieniutka?
            • kataryna.kataryna Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 00:25
              witek.bis napisał:

> Miodzio! Zauważyłaś, że się wysypał? Twierdzi, że już w podstawówce brał w
              łapę
              >
              > (czy jakoś tak).

Najsmakowitsze są te erotyczne, jak ta o kąsającym Leszku.
      • Gość: turysta Prawdziwa skarbnica dialektyki IP: *.arcor-ip.net 29.01.05, 00:19

www.oleksy.pl/wywiady/wywiad63.html
      • douglasmclloyd Re: Oleksy i jego poczucie humoru 29.01.05, 15:31
        kataryna.kataryna napisała:

> "Partia jest formacją, jest wspólnotą, która myśli, tę myśl tworzy, czuje i ma
        > kontakt z otoczeniem społecznym"

Ciekawe kogo cytuje ;)
    • Gość: VlaD Słowo "jajogłowy" nabrało nowego znaczenia ;) n/t IP: *.77.classcom.pl 29.01.05, 00:23
      • Gość: lvlarynat Re: Słowo "jajogłowy" nabrało nowego znaczenia ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 01:26
        Wojo juz dawno to spostrzegło i postanowiło wykorzystać - przygotowujac go do
        roli wywiadowcy na tyłach wroga. Może by sie nie podniósł po skoku na
        spadochronie. Albo nie dał rady zorganizować agentury. Ani - tym bardziej -
        partyzantki. Może i nie wysadziłby torów, nie podłożyłby niepostrzeżanie min-
        pułapek ani by jako kamikaze nie pokierował samochodem wyładowanym C4 czy
        jakimś innym tego rodzaju świństwem.
        Ale wyobrażacie sobie jego wyjątkową, niepodrabialną glacę - jako marker dla
        artylerzystów, albo dla jakiejś odpowiednio zaprogramowanej rakiety? Nie da się
        chybić! A gdyby go jeszcze podświetlić laserem? Kąt padania = kąt odbicia! Kto
        nie padnie, temu odbije! Tak czy owak - po nplu! Ja sie nie dziwię
        Nizieńskiemu, ze mu nie chciał odpuscić! 90 tysiecy tajnych agentów, to mały
        pikuś przy Oleksym!
    • czarny.humor Józek ma absolutmą rację!! To oczywiste!!! 29.01.05, 00:36
      No bo jak można winić SLD za afery, skoro to nie SLD je ujawnia?! Winni są
      dziennikarze. Gdyby nie oni, to społeczeństwo nic by nie wiedziało o tych
      drobiazgach i miałoby duże zaufanie do sejmu!!

I jak można LSD obwiniać za upadek obyczajów parlamentarnych i kultury
      politycznej, a także osobistej parlamentarzystów, skoro to ich polityczni
      przeciwnicy ujawniają ich kłamstwa, zachłanność i podłość?? Gdyby nie oni, to
      społeczeństwo nic by nie wiedziało o tych drobiazgach i miałoby duże zaufanie
      do sejmu!!

I jak można Oleksego uznawać za "kłamcę lustracyjnego", skoro on sam mówi, że
      kłamcą nie jest, a sąd jest stronniczy i proces farsą?? Gdyby nie te głupie
      sądy, to społeczeństwo nic by nie wiedziało o tych drobiazgach i miałoby duże
      zaufanie do sejmu i pana marszałka!!

I jak można ...

Można, można mnożyć przykłady.

Tylko po cholerę? I tak SLD i Oleksy nic nie zrozumieją.
    • basia.basia Oleksy i jego poczucie humoru - dla mnie BOMBA! 29.01.05, 00:49
      Same złote myśli:)

"W zeszłym tygodniu nikt nic nie mówił, bo trwają konsultacje i będziemy je
      prowadzić do 31 stycznia, w którym przesądzimy sprawę i zamkniemy temat."

Milczące konsultacje. Pod stołem podają sobie karteczki.
      • witek.bis Re: Oleksy i jego poczucie humoru - dla mnie BOMB 29.01.05, 00:54
        Podsłuchu się boją? Nauka nie poszła w las.
        • Gość: lvlarynat ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezydenta.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 01:42
          Na portalu "Supernowej" znalazłem taki tekst:

"Wydawało się, że uznanie Józefa Oleksego za kłamcę lustracyjnego nauczy byłego
          już premiera i marszałka Sejmu odrobiny pokory. Sprawi, że Oleksy usunie się
          nieco w cień i nie będzie jeszcze bardziej kompromitował swojej
          postkomunistycznej formacji. Okazało się jednak, że to ułuda, bowiem Oleksy,
          kolekcjoner stanowisk, nic nie robi sobie ze skrzeczącej dla niego
          rzeczywistości. Być może więc teraz zajmie się przygotowaniem kampanii, która
          ma go wprowadzić do Pałacu Prezydenckiego. Niebywałe, a jednak...

Oleksy swój nowy pomysł ogłosił w rodzinnym Nowym Sączu, a następnie w Rytrze
          na spotkaniu Klubu Przyjaciół Ziemi Sądeckiej. W prywatnej rozmowie
          zapowiedział, że poważnie rozważa, czy wystartować w wyborach prezydenckich.
          Wówczas jego lustracja zostanie przyspieszona i zamiast kilku lat, trwać będzie
          kilka dni. Dodał, że jeżeli nie ulegnie pokusie walki o prezydencki fotel, to
          zakończy polityczną karierę. - Powiem nieskromnie, że nie jestem najgorszym
          kandydatem na prezydenta. Mam sporą pokusę, aby nim zostać, bo prawo w takim
          przypadku nakazuje natychmiastową lustrację, tak jak to się odbyło w
          przypadkach Aleksandra Kwaśniewskiego i Lecha Wałęsy - wyjaśniał swoje motywy
          Józef Oleksy..."

Nieskromny Józio?
          • Gość: cz sobie Józio poswawolił IP: *.elpos.net 29.01.05, 01:45
            uff. to już nawet nie jest śmieszne.
          • maksimum Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde 29.01.05, 07:42
            Gość portalu: lvlarynat napisał(a):

> Na portalu "Supernowej" znalazłem taki tekst:
            >
            > "Wydawało się, że uznanie Józefa Oleksego za kłamcę lustracyjnego nauczy
            byłego
            > już premiera i marszałka Sejmu odrobiny pokory. Sprawi, że Oleksy usunie się
            > nieco w cień i nie będzie jeszcze bardziej kompromitował swojej
            > postkomunistycznej formacji. Okazało się jednak, że to ułuda, bowiem Oleksy,
            > kolekcjoner stanowisk, nic nie robi sobie ze skrzeczącej dla niego
            > rzeczywistości. Być może więc teraz zajmie się przygotowaniem kampanii, która
            > ma go wprowadzić do Pałacu Prezydenckiego. Niebywałe, a jednak...
            >
            > Oleksy swój nowy pomysł ogłosił w rodzinnym Nowym Sączu, a następnie w Rytrze
            > na spotkaniu Klubu Przyjaciół Ziemi Sądeckiej. W prywatnej rozmowie
            > zapowiedział, że poważnie rozważa, czy wystartować w wyborach prezydenckich.
            > Wówczas jego lustracja zostanie przyspieszona i zamiast kilku lat, trwać
            będzie
            > kilka dni. Dodał, że jeżeli nie ulegnie pokusie walki o prezydencki fotel, to
            > zakończy polityczną karierę. - Powiem nieskromnie, że nie jestem najgorszym
            > kandydatem na prezydenta. Mam sporą pokusę, aby nim zostać, bo prawo w takim
            > przypadku nakazuje natychmiastową lustrację, tak jak to się odbyło w
            > przypadkach Aleksandra Kwaśniewskiego i Lecha Wałęsy - wyjaśniał swoje motywy
            > Józef Oleksy..."
            >
            > Nieskromny Józio?

Dosc trzezwo gada,bo Jozio jest dochtorem.W wieku 22 lat byl juz w PZPR-czyli
            na studiach sie zapisal,a to znaczy,ze musial niezle kablowac,bo jaki normalny
            student zapisywal sie do PZPR ???????
            Mial szczescie,ze przede mna SGPiS skonczyl,bo bym go przeczolgal pare razy.
            I rok po wpisaniu sie do PZPR zaczal studia dochtoramckie i wiadomo,ze wszedzie
            byl prymusem.Miller na WSNS tez pewno byl prymusem,bo w Zyrardowie jak juz
            umial pisac,to sie kwalifikowal na prymusa.W Nowym Saczu to samo.
            Sam nie wiem jak to sie stalo,ze ja w Ozarowie w podstawowce nie bylem prymusem?
            Z drugiej strony Pershing tez nie byl prymusem a jak sie pozniej wybil.
            Porownujac Jozia do Walesy,ktoremu swiadectwo z zawodowki sie zagubilo i do
            obecnego prezia,ktorego osobista zona widziala dyplom,to Jozio przynajmniej na
            golen nie narzeka.
            Zawsze kilku tepakow i kapusiow z roku zapisywalo sie do PZPRu,ale normalni
            ludzie od nich stronili i oni sami sie nikomu nie chwalili.
            • Gość: P-77 Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:15
              Dobrze jest naigrawać się z Oleksego, który w pewnym sensie sam się podkłada
              niezbyt mądrymi wypowiedziami - trudno jednak ni zauważyć, że o ile do wiosny
              2004 r. zasadne było założenie - Sejm = SLD teraz już tak nie jet. SLD jest
              największym klubem ,ale nie jest już jedynym rozgrywajacym w tym sejmie, więc
              automatycznie nie może być za wszystko winiony.
              • witek.bis Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde 29.01.05, 12:19
                Za reputację sejmu również nie? A z którego to klubu parlamentarnego pochodzą
                ci, którzy już siedzą albo właśnie mają iść siedzieć?
                • Gość: miki Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.05, 14:19
                  Przapomnij sobie jeszcze wypowiedzi Millera i innych swoloczy chocby o
                  odpowiedzialnosci Buzka za zamarzniecie bezdomnych,o tym jak koncza prawdziwi
                  mezczyzni.to wlasnie sld opowiada za sprowadzenie dfebaty politycznej do poziomu
                  rynsztoka.Teraz pije ..wode rynsztokowa,ktora samo nawarzylo.
                  • Gość: P-77 Re: ..nie jestem najgorszym kandydatem na prezyde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:15
                    Miller mówiąc "prawdziwego mężczyznę poznaje sie nie po tym jak zaczyna a po
                    tym jak kończy" nie miał na myśli Buzka tylko ... siebie (chodziło o to, że
                    chciał jako minister pracy dokończyć reformę systemu emerytalnego). Ta
                    wypowiedź (nagrodzona Srebrnymi UStami w Plebiscycie radiowej Trójki) pochodzi
                    z 1995 roku i nigdy później nie została przez Millera powtórzona.
                    Z dugiej strony prawicowy poseł Michał Kamiński powiediał kiedyś : "jak na was
                    patrzę, panowie z SLD, to dochodzę do wnisoku, że generała Pinocheta należy
                    naśladować".
                    Także winę za aktualny stan debaty publicznej ponoszą wszyscy w równym lub
                    zbliżonym stopniu, z tym że SLD jako formacji o totalitarnej przeszłości
                    pamięta się więcej.
      • douglasmclloyd Re: Oleksy i jego poczucie humoru - dla mnie BOMB 29.01.05, 15:34
        basia.basia napisała:

> Same złote myśli:)
        >
        > "W zeszłym tygodniu nikt nic nie mówił, bo trwają konsultacje i będziemy je
        > prowadzić do 31 stycznia, w którym przesądzimy sprawę i zamkniemy temat."

Temat zostanie zamknięty 31 stycznia o godzinie 12:41:12.

> Milczące konsultacje. Pod stołem podają sobie karteczki.
        • Gość: MACIEJ Re: Oleksy i jego poczucie humoru - dla mnie BOMB IP: *.ny325.east.verizon.net 29.01.05, 17:00
          euro.pap.net.pl/cgi-bin/ludzie.pl?ID=145
          Dla mnie to bomba,ze Jozio w 1968 zapisal sie do PZPR bedac jeszcze na studiach.
          Pewno goraco popieral urlop polskich wojsk w Czechoslowacji i potepial bunty
          kolegow studentow w tymze wlasnie 1968r.
          W nagrode za wlasciwe zachowanie taki tepak juz w 1969 jest na studiach
          dochtoranckich,a do tej pory nie moze zdania sklecic poprawnie po polsku.
          Gdyby sie troche uparl,to i profesorem by zostal,bo i gorszym tepakom tytuly
          nadawano.
          • imagistyk Dziękujmy Oleksemu,Millerowi i Kwaśniewskiemu 29.01.05, 17:07
            Dzięki nim cała generacja polityków wywodzących się z PZPR-u odchodzi w niebyt polityczny.
            • maksimum Re: Dziękujmy Oleksemu,Millerowi i Kwaśniewskiemu 29.01.05, 17:31
              imagistyk napisał:

> Dzięki nim cała generacja polityków wywodzących się z PZPR-u odchodzi w
              >niebyt polityczny.

Sam siebie oszukujesz!
              Magister jest drugim co do popularnosci politykiem w Polsce.
              62% Ciemnogrodzian mu ufa.
              • maksimum JOZIO-POSWIEC SIE KARIERZE NAUKOWEJ 29.01.05, 18:35
                euro.pap.net.pl/cgi-bin/ludzie.pl?ID=145
                przeciez ma dochtorat.
                Moze otworzyc forum dla expertow z wybranej dowolnie dziedziny ekonomii.
                Moze byc doradca Balcerowicza.
                Na pewno mnostwo miedzynarodowych instytucji finansowych bedzie ubiegalo sie o
                uslugi dochtora Oleksego.
                Przy okazji jest znany z tego ze nie klamie.
                • maksimum Re: JOZIO-POSWIEC SIE KARIERZE NAUKOWEJ 29.01.05, 20:29
                  maksimum napisał:

> euro.pap.net.pl/cgi-bin/ludzie.pl?ID=145
                  > przeciez ma dochtorat.
                  > Moze otworzyc forum dla expertow z wybranej dowolnie dziedziny ekonomii.
                  > Moze byc doradca Balcerowicza.
                  > Na pewno mnostwo miedzynarodowych instytucji finansowych bedzie ubiegalo sie
                  o
                  > uslugi dochtora Oleksego.
                  > Przy okazji jest znany z tego ze nie klamie.

Moze reaktywowac WSNS i Jozio tam wyklady poprowadzi.
              • imagistyk Re: Dziękujmy Oleksemu,Millerowi i Kwaśniewskiemu 29.01.05, 20:45
                OMC MAGISTER najbardziej przyczynił się do wykazania ,że byłym PZPR-owcom wcale nie chodziło o jakiekolwiek idee,lecz tylko o dostęp do koryta.W czasach mojej młodości funkcjonowało określenie :czerwone pająki.Dotyczyło młodych zdolnych działaczy,których interesowało tylko urządzenie się.Ta właśnie generacja wymrze dzięki OMC MAGISTROWI i W/W.62% nie przełoży się na poparcie dla SLD czy SDPL.No chyba,że tzw.prawica im pomoże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka