forever.pl 06.02.05, 23:15 Skąd się wziął Dukaczewski??? -- forever.pl . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ochd2 Bez komentarza 06.02.05, 23:23 "Do zadań Instytutu należy gromadzenie i zarządzanie dokumentami organów bezpieczeństwa państwa, sporządzonymi od 22 lipca 1944 r. do 31 grudnia 1989 r., prowadzenie śledztw w sprawie zbrodni nazistowskich i komunistycznych oraz prowadzenie działalności edukacyjnej. Instytut przejmie dokumenty z archiwów m. in. MSWiA, UOP, MON, MS, Archiwum Akt Nowych"(www.ipn.gov.pl/oipn.html) No comment... Odpowiedz Link Zgłoś
wienkobaca Re: Czy lista Wildsteina dekonspiruje służby spec 07.02.05, 07:53 Polacy to naród hipochondryków. Źle się czują, gdy nic się nie dzieje. Ta zasr... lista WILDSTAINA jest nic nie warta, niczego nie dowodzi. WILDSTAIN to kolejna świnia podrzucająca temat zastępczy publiczności, a należy się przyjrzeć czy przypadkiem nie szykuje się znów jakieś potężne świństwo. Czy na przykład Polska nie przegra arbitrażu w sprawie PZU i wszyscy nie zapłacimy kolosalne odszkodowanie jakiemuś EUREKO (niby z jakiej racji). Wszystkim tchórzom, myślącym że to właśnie oni znaleźli się na liście kapusiów polecam dla poprawienia humoru adres www.herby.com.pl/herby/. Tam znajdą wszelkie informacje na temat nazwisk, ich pochodzenia, rozkładu geograficznego, herbów. Miłej zabawy tchórze. Odpowiedz Link Zgłoś
zetp WSI a sprawa polska! 07.02.05, 16:57 Pomimo wszystko jestem niepoprawnym optymista! Dozylem czasow kiedy teoretycznie komuna w polsce przestala rzadzic, wielki brat wycofal wojska z Polski (w to nie wierzylem, przyznaje), Polska jest czlonkiem NATO i UE, jakim jest, ale jest! A wszystko to np 20 lat temu wydawalo sie niemozliwe. Licze tez na to, ze wreszcie ze sceny zmiecione zostana WSI-ostatni bastion komunistyczny od lat zamieszany we wszelkie wielkie afery i rzadzacy politykami, a nie odwrotnie. Moze mi na starosc padlo na rozum, ale jestem optymista dzieki takim Waldsteinom! Odpowiedz Link Zgłoś
laskekladenawszystko Re: WSI a sprawa polska! 07.02.05, 17:45 Jezeli to jest prawda co pisza tutaj: " "Kiedy znamy nazwisko jakiekolwiek oficera Wojskowych Służb Informacyjnych, można - na podstawie ciągu cyfr, który znajduje się w sygnaturze akt - ustalić inne nazwiska. Jest to wykonalne, ja to sprawdziłem, nie jest to bardzo skomplikowane. Ten kod dosyć łatwo [można] rozszyfrować" - powiedział BBC Piotr Niemczyk". To ja juz nie wiem. Jest w tej Polsce ktos czy cos co naprawde dobrze dziala? www.bbc.co.uk/polish/domestic/story/2005/02/050205_spec_belka.shtml Odpowiedz Link Zgłoś