as31 Byli już kabareciarze Pietrzak i UPR,był ten z Cza 09.02.05, 13:24 rną Teczką, wszyscy się pchali do leczenia, to czemu akurat nie Religa? Odpowiedz Link Zgłoś
arboretum Religa? Nie, dziekuje 09.02.05, 13:30 Religa to kandydat bardziej niz dyskusyjny. Zawsze bardzo go szanowalam, ale ostatnio Latkowski (robi teraz taki program w dwojce) poszedl do sejmu z kamera, zeby zapytac naszego kandydata na prezydenta o jego poglady na temat gejow i zwiazkow homoseksualnych... To co powiedzial jest mniej istotne, najwazniejsze ze pan Religa byl pod duzym wplywem alkoholu... Od razu wyjasniam - byly to normalne godziny obrad senatu, wczesne popludnie a nie zadne "po godzinach". Pan Religa mial duze problemy ze skonstruowaniem jakiejs spojnej odpowiedzi, byl kolokwialnie recz ujmujac, mocno "przymulony". Nie wiem jak wy, ale ja nie chce takiego prezydenta... Zreszta zgadzam sie, ze jako lekarz ma niebagatelne zalsugi, natomiast ma ogromne problemy zeby okreslic sie jako polityk. Ostatnio przeciez bardzo chetnie bratal sie z Kropiwnickim (dla przypomnienia - z ZCHNu...). Troche mi to wszystko pachnie Ligą... Rozumiem, ze spoleczenstow ma do niego duze zaufanie ale z zasluzonym kardiochirurgiem to naprawde trudno w takim sondazu wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
as31 Był "pod wpływem"?To częste chyba u niego.Usprawie 09.02.05, 13:40 nie: w naszej polityce "biez wodki nie razbieriosz"... Odpowiedz Link Zgłoś
arboretum Religa? Nie, dziekuje. 09.02.05, 13:31 Religa to kandydat bardziej niz dyskusyjny. Zawsze bardzo go szanowalam, ale ostatnio Latkowski (robi teraz taki program w dwojce) poszedl do sejmu z kamera, zeby zapytac naszego kandydata na prezydenta o jego poglady na temat gejow i zwiazkow homoseksualnych... To co powiedzial jest mniej istotne, najwazniejsze ze pan Religa byl pod duzym wplywem alkoholu... Od razu wyjasniam - byly to normalne godziny obrad senatu, wczesne popludnie a nie zadne "po godzinach". Pan Religa mial duze problemy ze skonstruowaniem jakiejs spojnej odpowiedzi, byl kolokwialnie recz ujmujac, mocno "przymulony". Nie wiem jak wy, ale ja nie chce takiego prezydenta... Zreszta zgadzam sie, ze jako lekarz ma niebagatelne zalsugi, natomiast ma ogromne problemy zeby okreslic sie jako polityk. Ostatnio przeciez bardzo chetnie bratal sie z Kropiwnickim (dla przypomnienia - z ZCHNu...). Troche mi to wszystko pachnie Ligą... Rozumiem, ze spoleczenstow ma do niego duze zaufanie ale z zasluzonym kardiochirurgiem to naprawde trudno w takim sondazu wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
as31 Do zajadłych "antygazeciarzy":bądźcie tak mili i 09.02.05, 13:32 przenieście się, aniołki, na inne fora, np. do Onetu, WP, inne... Występując tu nabijacie kasę tej podłej, kłamliwej szmacie, Gazecie. Przecież wpływy za reklamę zależą od frekwencji, którą usilnie podnosicie :). A potem pretensje, że taka bogata, że się panoszy...Troszkę konsekwencji... Odpowiedz Link Zgłoś
mirka18 Najbardziej ufam Cimoszewiczowi 09.02.05, 14:08 Nie zawiodłam się na tym człowieku. Mądry ,rozsądny , uczciwy polityk, bez fałszywych ambicji jak np. Lis któremu źle z oczu patrzy.Nie jest zwolenniczka lewicy ale nie widzę obecnie lepszego kandydata niż Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 a może by tak Durczoka wziąść? też jest z TV 09.02.05, 15:13 i nie jest politykiem (to chyba teraz podstawowe warunki na prezydenta) albo takiego Wojciecha Mana. Też go zna sporo ludzi. To chyba wystarczy żeby stanąć na czele państwa? Albo, ten no, Kuraś-Kaczor, akurat go z ZASP-u wywalili więc jest wolny. Jeszcze jest Jan Pietrzak - "dobry znajomy prezydentem" nie? Jak robić kabaret to już na całego... Niech politycy zostawią ludzkie serca w spokoju a kardiochirurdzy nie mieszają się do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
bziak PALM popiera Tomasza Lisa 09.02.05, 15:16 Popieramy poglądy prezentowane przez Tomasza Lisa. Deklarujemy pomoc w kampanii wyborczej na urząd prezydenta. Nie dostrzegamy godnego kandydata wśród obecnych polityków. --------------- www.palm.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.banasiak Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 15:18 W ogóle nie dziwi mnie fakt, że sondaże przedwyborcze wskazują przegraną liderów partii politycznych z osobami z poza "branży", pokazując tym samym niechęć społeczeństwa do polityki. Wydaje mi się jednak, że jest jeszcze za wcześnie aby te wszystkie symulacje wyborcze traktować poważnie, szczególnie jeśli chodzi o zajmowane przez prof. Religę pierwsze m-ce. Z całym szacunkiem dla Pana profesora, jako znakomitego kardiochirurga, który dał szansę na życie setkom, jeśli nie tysiącom osób, nie jest On wstanie odpowiednio reprezentować naszego kraju na arenie międzynarodowej. Jego kandydatura wydaje mi się co najmniej chybionym strzałem i to jest tylko eufemizm. Zajmujący drugą pozycję na "Liście"(ostatnio modne słowo) Tomasz Lis, choć jeszcze niezdeklarowany co do Jego ewentualnej kandydatury, wydaje mi się być człowiekiem, za którego wstydzić się nie mielibyśmy powodu. Człowiek wykształcony, biegle władający kilkoma językami, dziennikarz, niedoszły prawnik... CZYŻ TO NIE JEST WŁAŚCIWY KANDYDAT NA WŁAŚCIWE STANOWISKO??? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.banasiak Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 15:20 Lis na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
bziak PALM popiera Tomasza Lisa 09.02.05, 15:23 Tak, jest to dobry kandydat. Dodatkową zaletą jest umiejętność rozmowy z ludzmi. Potrafi wytrzymać z Lepperem, znieść fochy Wałęsy, umówić Rokitę z Millerem. Z jego publikacji rysuje się niechęć do Polski jaką zbudowali ludzie tacy jak Frasyniuk, Rokita czy Mazowiecki. O SLD nie warto wspominać bo za brak lustracji płacimy cały czas i jeszcze drogo nas to bedzie kosztowało. --------------- www.palm.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
buran Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 15:48 No ico myślicie, że Lis będzie lepszy?? Tylko dlatego, że nie jest związany z polityką? E tam nie przekonuje mnie to. Większość ludzi myśląc o nim jako o prezydencie mówi "bo młody i ładny". Ciekawy byłby jego program i jakieś zapewne rewolucyjne rozwiązania (ha ha!!)Urząd prezydenta jest z natury rzeczy stanowiskiem politycznym i na nic nam taka egzotyka!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.banasiak Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 16:36 Właśnie nie! Fakt, że Lis jest spoza polityki uważam za główny powód tego, że wyborów może nie wygrać. Z drugiej strony szkoda, bo mało mamy w polityce ludzi równych elokwencji itd. Lisowi. A to czy on jest przystojny czy nie, przepraszam ale jest najmniej istotne. Jakiś program polityczny? Po co? Przecież prezydent jest tylko wizytówką w naszym kraju i tak naprawdę nie wiele od niego zależy. Prezydent ma podpisywać lub vetować to co wymyśli rząd! Wydaje mi sę, że do tego, zwłaszca mając dobrych doradców, prezydent fachowcem z partyjnym zapleczem być nie musi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buran Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 17:10 Do krzysztof.banasiak Właśnie tak! Prezydent również musi mieć jakiś program, czyż do podpisywania tudzież vetowania ustaw nie powinna być pomocna szeroka wiedza (własna i doradców ma się rozumieć)? Potrzeba nam jakiegoś "stratega", polityka z klasą a nie manekina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 17:20 W naszym kraju, przy tak skonstruaowanej konstytucji, prezydent i tak nie zrealizuje swojego programu politycznego!!! A jeśli mamy czekać na jakiegoś stratega, to lepiej szukać go wśród potencjalnych kandydatów do urzędu premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
magdawalbrzych Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 15:59 Słyszałam dużo dobrych rzeczy o Panu Relidze od jednego z członków jego rodziny ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.banasiak Super 09.02.05, 16:26 Jasne i to jest powód, żeby oddać na niego głos w wyborach??? Ja słyszałem, że Andrzej Lepper jest dowcipnym "POLITYKIEM", czy to też daje mi powód do oddania na niego swego głosu??? Nie sądzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdawalbrzych Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 16:02 Powiem tak, nie ważne kto będzie głową naszego państwa, bo to i tak głównie forma reprezentacyjna. I tak nic się nie zmieni. Jedynym wyjściem jest zmniejszenie liczby polityków (bo po co ich tylu?!), zniesienie immunitetów, ponoszenie odpowiedzialności za składane a nie zrealizowane obietnice, stworzenie prawdziwych więzień-nie senatoriów (bo tak to teraz wygląda) i co ważniejsze, poprawić funkcjonowanie naszych niewyobrażalnie opieszałych sądów! magdawalbrzych@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bziak Super 09.02.05, 18:21 Zgadza się... zapraszamy do nas --------------- www.palm.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
k.71 Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 16:35 Lis na prezydenta:] Odpowiedz Link Zgłoś
bziak Popieramy 09.02.05, 18:22 Ciebie też zapraszamy do www.palm.org.pl --------------- www.palm.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel CIMOSZEWICZ NA PREZYDENTA 09.02.05, 17:43 Tylko Cimoszewicz.A wszyscy gadają o jakimś Relidze.I o Lisie.Oni na prezydenta to skazanie Polski na pastwę losu.GŁOSUJCIE NA CIMOSZEWICZA! Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Napewno?? 09.02.05, 18:03 Ja do końca nie mjestem przekonany, czy Lis jest takim fatalnym kandydatem. Nie chcę już więcej wymieniać jego zalet, nie w tym rzecz. Jeśli chodzi o Cimoszewicza, mimo tej ogromnej wpadki z powodzią z 1997, odnosi duże sukcesy i jest dobrym kandydatem. Myślę, że jeśli tylko Kwaśniewski udzieli mu oficjalnego poparcia, jestem przekonany o jego wyborczym sukcesie. Pamiętajmy od obecnego prezydeta(cieszącego się wciąż dużym poparciem)wciąż wiele zależy. Przy okazji śmieszy mnie ten ton Tylko Cimoszewicz, takie to mało smaczne... Odpowiedz Link Zgłoś
bziak Zastrzeżenia 09.02.05, 18:24 Mimo,że Cimoszewicz robi obecnie bardzo dobre wrażenie i prawdopodobnie będzie kandydatem lewicy to: 1. przez lata przyglądał się jak SLD kręci afery i w imię koleżeństwa nie powiedział nic 2. nie zależało mu na normalności, chciał robić karierę i działał na szczycie PZPR 3. za krótko pracował dobrze jako MSZ by już go oczyścić Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 18:11 Taaak... Religa to pijak skończony, co udowodnił ostatnio podczas jakiegoś wywiadu- środek tygodnia a on ledwo sie na nogach w parlamencie trzymał, a do tego nie ma własnego zdania, poza tym zmienia partie jak rekawiczki-gwarantowana przegrana!!!I to w przedbiegach, szkoda mi gościa:) -- Forum:Warto Rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 18:15 P.S. hahahahaha Lis na Prezydenta-juz dawno sie tak nie usmiałam, hahaha Nie ma szans.Zreszta nie o szansę tu chodzi, lecz o to, co on wie o polityce od tej "drugiej" strony???Daje mu najwyżej 5 % w wyborach- głosy od rodziny, znajomych i fanów-dobrze, że niewielu ich ma:) -- Forum:Warto Rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 18:28 nawet nie chce siękomentować... Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Może innym tonem 09.02.05, 18:27 Trochę szacunku dla człowieka, który niejednemu w tym kraju uratował życie!!! Tez nie jestem jego zwolennikiem, patrz mój komentarz:krzysztof.banasiak, ale nazywanie go pijakiem jest co najmnije niesmaczne!!! Każdemu zdarzająsięwpadki mniejsze, większe, warto czasem sfolgować Odpowiedz Link Zgłoś
gm Re: glupota nie zna granic 09.02.05, 18:39 w tym kraju nic mnie juz nie zaskoczy tak sie sklada ze jestem z zabrza i widzialem nieraz tego goscia z trzesacymi sie rekami na libacji alkoholowej u goscia u ktorego pracuje ale coz tu mowic jak juz jednego magistra zescie wybrali Odpowiedz Link Zgłoś
annika.h RELIGA NIE MA POJĘCIA O POLITYCE 09.02.05, 19:05 JEST ŚWIETNYM KARDIOCHIRURGIEM -ZGADZAM SIĘ .DLACZEGO NIE CHCE NIM POZOSTAĆ W ŚWIADOMOŚCI SPOŁECZEŃSTWA ? MOŻE WOLI ,ŻEBY GO ZAPAMIĘTAĆ JAKO KIEPSKIEGO POLITYKA.A MOŻE TO ZWYKŁA NISKA ŻĄDZA WŁADZY ?SKĄD W NIEKTÓRYCH TO ŻAŁOSNE PRZEKONANIE O WŁASNYCH MOŻLIWOŚCIACH? Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk To już ustaliliśmy 09.02.05, 19:13 Przecież każdy z tych co kandydują, marzy o jakiejś popularności. Najgorsze jest to, że nic, absolutnie nic nie przemawia za Religą jako prezydentem na korzyść. Z niego polityk, jak z Jankowskiego ksiądz prałat. Przepraszam pana profesora za porównanie go z tym "Walczącym o Wiarę", ale taka jest prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdawalbrzych Witam ... 09.02.05, 19:26 Jeśli chcecie podzielić się swoim zdaniem, zajżyjcie tam: edukacja.sejm.gov.pl/forum_dyskusyjne/ Moim zdaniem (co już wcześniej napisałam), nic się nie zmieni jeśli nie zmienimy paru rzeczy ... Jakich? Zajrzyjcie na powyższą stronę i podzielcie się opinią. Często tam klikam (moje wypowiedzi to: Madzia, Magda, Magda(Wałbrzych). POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta53 Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 09.02.05, 20:24 Nie daj boże prof.Religa - jaki z niego polityk.Powinien iść na emeryturę , w jego wieku już nie szuka się stołka w polityce.Po co nam prezydent-emeryt ? Nawet w tym zapyziałym okresie przed 89r. miał swoje miejsce na mapie naszego kraju, miejsce eksponowane, za mało mu jeszcZe ?Teraz zapragnął władzy ? Polityka to władza - człowiek ,który raz spróbuje władzy już na zawsze chce ją zatrzymać , obojętnie czy to władza sławnego chirurga czy władza prezydenta.Czas postawić na kogoś młodszego .Takiego,który nie jest związany z żadnymi aferami,który będzie mógł powiedzieć otwarcie skąd ma swój majątek i którego przeszłość nie budzi zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
forumromanum Re: Sondaż Trzech: Niepolityczni prezydenci 10.02.05, 09:12 O.mader!!!! ale zestaw... Do ostatniego piątku byłem za RELIGĄ jako politykiem ,ale po tym co zobaczyłem i usłyszałem- właściwie czego NIE usłyszałem w jego wypowiedzi...no żenada... nie dość , że gość był W PRACY podpity , to jeszcze nie potrafił odpowiedzieć na proste pytranie- DLACZEGO GŁOSOWAŁ PRZECIW jakiejśtamustawie... No, jesli takiego będziemy mieli prezydenta...chociaż z drugiej strony, mieliśmy już elektryka i jakoś żyjemy... JA tam chciłbym Pana Kluskę (OPTIMUS)na naszego szefa.... -człowiek ma łeb do interesu, potrafi bronić swego i do tego jeszcze kulturalny...ale z drugiej strony.... ech... ciekawe czemu Pan Religa przestał leczyc ludzi? ja wiem- a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
bziak Namawiajcie Tomasza lisa 10.02.05, 11:25 Godny reprezentant na urząd prezydenta to Tomasz Lis. Tylko czy on chce się w to pakować...? --------------- www.palm.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś