pelen_nadziei Życzę powodzenia 14.02.05, 08:32 Jestem zadowolony, że ktoś myśli także o mnie - mieszkańcowi tego kraju i wyborcy konsekwentnie popierającemu zdrowy rozsądek. Dzisiejsza scena polityczna nie stwarza - wbrew pozorom - dużej możliwości wyboru. Także niewielkie poparcie, w granicach progu wyborczego nie daje pewności, że oddany głos nie zostanie zmarnowany. Więc pozostaje wybór podstawowy - czy nie zagłosować jednak na pewniaków. W nowej sytuacji ten wybór już nie będzie konieczny. I cieszy mnie to, że lepsze notowania i wyniki do Parlamentu Europejskiego nie są "wzmacniane" tanim populizmem, co niestety jest charakterystyczne dla innych ugrupowań. Wolę kompromis i wielki przełom z ludźmi rozsądnymi niż drogę jaką podąża PO. A to, że nie każdemu to odpowiada - jest w końcu wolność wyboru i proszę swoje poparcie okazywać innym. Moje zadowolenie budzi fakt powstania alternatywy mającej szansę na trwałe istnienie na scenie politycznej ale też w organach przedstawicielskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bziak Gdzie nowość? 14.02.05, 10:05 Co oferuje PC z UW? Ci sami ludzie, ten sam sposób myślenia, brudna przeszłość, do tego sami nie wiedzą z kim się łączą. GW: Unici sprawiają bowiem wrażenie zaskoczonych składem władz Partii Centrum. Można tam znaleźć sporo AWS-owskich weteranów. Polityków związanych ze "spółdzielnią" Janusza Tomaszewskiego i dawnych SKL-owców. - Sitem dla działaczy >>o niezbyt kryształowej przeszłości<< będą listy wyborcze - zapowiada polityk UW. Panowie, dziś potrzeba nowych zasad. Całkiem nowych i rewolucyjnych. Koniec z liderami i jednogłosem partyjnym, układami i kolesiostwem. Nowe zasady to tylko www.palm.org.pl --------------- www.palm.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Dość rozrywania Polski między partyjnymi gangami! 14.02.05, 10:46 "Sitem dla działaczy o niezbyt kryształowej przeszłości będą listy wyborcze - zapowiada polityk UW." Rodacy! Bądzcie mądrzy po szkodzie! Nie dajcie się nabierać na te deklaracje, które jak się okazuje po każdych wyborach, nigdy nie są dotrzymywane. Dopóki sami jako wyborcy nie będziemy "sitem" to zawsze wodzowie partyjni będą woleli umieszczać BMW (czyli biernych, miernych ale wiernych) na listach, bo taki będzie zawsze posłusznie wykonywał polecenia wodza i nie będzie próbował go wygryźć. Ale aby wybory były "sitem" każdy poseł musi być INDYWIDUALNIE być uznany za najlepszego przez większość wyborców ze swojego jednomandatowego okręgu wyborczego (JOW). www.jow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: Dość rozrywania Polski między partyjnymi gang 14.02.05, 12:56 Jednomandatowy okrąg nie gwarantuje (niestety) że do sejmu wejdą sami uczciwi ludzie. Boję się, że w Polsce wielu sensownych polityków - tych mniej widocznych - przegrałoby z postaciami typu Lepper, Giertych i im podobnymi. Najlepszym przykładem że tak może być są Włochy gdzie z takich okregów wchodzą zarówno osoby powszechnie szanowane jak i o "szemranej" przeszłości. Oczywiście warto by zobaczyć jak coś takiego się w Polsce sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina777 Re: Dość rozrywania Polski między partyjnymi gang 15.02.05, 03:16 przepraszam,ale czy wiesz dokladnie jaka jest roznica miedzy JOW a obecnym milosciwie nam panujacym systemem glosowania na lissty partyjne.????? Wlasnie ze jednonandatowe okreggi wyborcze gwarantuja ze dostana sie najlepsi na jakich nas stac. Prosze poczytaj wiecej o JOW a potem zabieraj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
panilalkowa Re: Dość rozrywania Polski między partyjnymi gang 14.02.05, 13:17 "Sitem dla działaczy i niezbyt kryształowej przeszłości" powinna być sama partia. Jak inaczej mamy uwierzyć, że po wyborach przyzwoitość będzie w niej wartością, a kompromitująca nieudolność lub nieuczciwość będzie eliminowana? Robert Kwiatkowski oświadczył publicznie, że afera Rywina spowodowała wzrost jego popularności, co zwiększa jego szanse w wyborach. Miał rację, niestety. Chciałabym zaufać porządnym ludziom, którzy tworzą tę partię, ale nie jest to możliwe, jeśli nie wezmą oni na siebie odpowiedzialności za tych, którym budują wyborczą trampolinę. Niech to będzie partia elitarna. Nie przyjmujcie bezrobotnych polityków ze zszarganą opinią. Elaktorat ma was wszystkich za złodzieji, to nie jest żadne sito. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina777 Re: Dość rozrywania Polski między partyjnymi gang 15.02.05, 03:19 hej,nareszcie zaczynam spotykac na forach JOW nikow,bo myslalam ze gdzies poznikali. Na szczescie nie:))Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gesank Re: UW i Partia Centrum tworzy nową formację 14.02.05, 13:18 Prof. Hausner będzie jak za starych dobrych czasów weryfikował,a Pan Mazowiecki zafunduje nową grubą dechę dla kapusi.Ludziska więcej przyzwoitości.Pragną się dorwać do koryta,lecz na litość Boską niech nie ubierają tego w szaty patryiotyzmu.Mówcie jassssno KOOOOOOORRRRYTAAAAAA. Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: UW i Partia Centrum tworzy nową formację 14.02.05, 15:03 Pan Hausner, jako sekretarz KW PZPR (gratulacje) wychowywał dla PRL krakowskich kandydatów na profesorów. Pan Tadeusz ma swoje lata i wciągał grube kreski. O Panu Frasyniuku kiedyś mówiłem – Władek, to se ne wrati. Zaskakująco, jedyny normalny w tym gronie to Steinhoff, może grypa ? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina777 Re: UW i Partia Centrum tworzy nową formację 15.02.05, 03:22 gratuluje poczucia humoru,:))) to daje dystans do spraw Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina777 Re: UW i Partia Centrum tworzy nową formację 15.02.05, 03:39 niewatpliwie maja ambicje aby dostac sie do sejmu ,ale na Boga mnie jako wyborce, to zupelnie partie nie interesuja a juz zwlaszcza z nazwiskami,ktore juz sie wytarly i nie gwarantuja nic istotnego dla mojej ojczyzny. To co ja jako obywatel oczekuje, to zmiany prawa wyborczego w moim kraju z obecnie obowiazujacego, czyli glosowania na listy partyjne , na ordynacje polegajaca na glossowaniu w jednomandatowych okregach wyborczych JOW. Czyli ja chce tego co ma USA Wielka Brytania ze o Indiach nie wspomne + 60 innych krajow ,ktore maja sie znacznei,znacznie lepiej niz my. I nie chce aby wiecej prezydent mojej ojczyzny mowil mi ze ja i moi rodacy jeszcze nie doroslismy do wyborow wg.JoW. Zatem nie interesuje mnie jakie partie w ostatniej chwili zakladaja ludzie ktorzy juz byli u wladzy i jakos nie zaszczycili tego kraju olsniewajacymi dzialaniami. Mazowiecki zwlaszcza budzi moj sprzeciw ze wzgledu na osobe rzeczniczki bez statusu pokrzywdzonej. Zatem ja pojde do glosowania wtedy gdy beda obowiazywaly jasne, przejrzyste reguly wyborcze jak w JOW , a nie manipulacje glosami wyborczymi jakie sa dostepne wg obecnego prawa wyborczego. dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: UW i Partia Centrum tworzy nową formację 15.02.05, 05:24 Jednomandatowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: UW i Partia Centrum tworzy nową formację 15.02.05, 05:22 Tez zycze powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Wszystko na sprzedaż ! 15.02.05, 07:04 Nowość, nowość, nowość, nowa, nowa, nowa !!! wołają sprzedawcy, czytaj pralki z tzw. mediów publicznych ! te pralki wiedzą jak sprzedać stary towar jako "nowy"! Te nowości to : Mazowiecki ( jeszcze nie był dlatego nowy) Hausner ( jeszcze nie był dlatego nowy) Steinhoff ( jeszcze nie był dlatego nowy) Jak ktoś zapyta dlaczego ten towar nazywają "nowy" , pralki powiedzą oni jeszcze niczego nie zrobili dlatego oni są "nowi" ! Nocóż handlarzy w mediach ci u nas dostatek ! Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Re: UW i Partia Centrum tworzy nową formację 15.02.05, 12:58 Czyźby ucichło! Programowo należy wpisać świeckie państwo, z Rydzykiem i oszołomstwem poza parlamentem! Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim. Odpowiedz Link Zgłoś