Dodaj do ulubionych

Wałęsa gromi ojca Rydzyka

14.02.05, 07:03
O tak Pan Walesa wyrocznia swiata wszystko wie najlepiej
Obserwuj wątek
    • yyysi Kochany Lechu... 14.02.05, 07:03
      • atomm Brawo dla Lecha!!! 14.02.05, 07:59
        Za odwage... Bo to co powiedzial jest juz dawno wiadome...
        • tomzie73 Re: Brawo dla Lecha!!! 14.02.05, 09:01
          Brawo i Amen Lechu!!!
          • wlodek7771 słuszne słowa-szkoda, że prokuratorzy nie są wy... 14.02.05, 10:06
            wyczuleni na zniewagi z tamtąd padające. A to właśnie to środowisko odpowiada za
            wiele nienawiści i obojętności w narodzie. Zwróćcie uwagę, że R.Maryja nie ma
            konstruktywnego programu. Jeśli by próbowało pokazać jak rządzić straciłoby
            połowę posłuchu. A tak w wielu domach sączy ludziom wodę w mózgi, tym którzy
            chcą z Bogiem żyć.
            • forever.pl Re: słuszne słowa-szkoda, że prokuratorzy nie są 14.02.05, 10:16
              Chyba pierwszy raz podoba mi się zdanie Lecha
              --
              forever

.
              • grylzdyl.fataan Re: słuszne słowa-szkoda, że prokuratorzy nie są 14.02.05, 11:07
                Też mam wrażenie, że te 2% nauczyło Lecha pokory i ostatnio gada jakby z
                sensem. i nie chodzi mi tylko o tę jedną wypowiedź.
                • zen-on Re: słuszne słowa-szkoda, że prokuratorzy nie są 14.02.05, 11:47
                  Może ktoś to Lechowi napisał?
                  • czysta.malta co racja, to racja... 14.02.05, 13:21
                    Wałęsa po prostu powiedział to, o czym wiadomo od dawna, ale po raz pierwszy
                    ktoś, czyje zdanie się liczy to wreszcie przyznał!
                    • sluczyn Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba 14.02.05, 13:30
                      Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba
                      oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.

• czysta.malta Re: Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba 14.02.05, 13:33
                        A ja, nawet gdybym miał wszystkie pieniądze świata, nie dałbym ani złotówki na
                        żadną akcję organizowaną przez RM. Bo nie chcę, żeby Ojciec Rydzyk jeździł
                        Maybachem...
                      • karol63 Re: Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba 14.02.05, 13:37
                        chciałeś powiedzieć z koszernym
                      • clr Re: Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba 14.02.05, 17:38
                        Pan Walesa jest postacia kontrowersyjna, ale....... ma racje
                        • mrrek Re: Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba 14.02.05, 19:41
                          No dobra, ale w czym ma rację? Czy KTOKOLWIEKz forumowiczów wie, co też w tej
                          audycji mówlili? Każdemu tylko dano wytrych: Radio Maryja... i szlus, koniec,
                          klapki i nic więcej. A mnie życie nauczyło, że jeśli ktoś tak pluje
                          (przepraszam, słyszałem tę wypowiedź Wałęsy: on pluł, bez jednego sensownego
                          zdania) - to zwykle NIE MA RACJI! Piszę: zwykle, co nie znaczy zawsze, ale
                          ZWYKLE!Tak pisano o "zachodnioniemieckich szczekaczkach", tak pisano o
                          "syjonistach", tak pisano o "zaplutych karłach reakcji". Czy mam dalej cytować?
                          No dobra, może ktoś teraz napisze, co też w tej audycji było?
                          • andrze_n Re: i co - inikt ci nie odpowiedzial - wola pluc 14.02.05, 20:56
                            na ich strone jakos trudno sie dostac , a sciaganie mp3 tez niezwyczajnie dlugo
                            jakos - linki:
                            www.radiomaryja.pl/dzwieki/2005/02/2005.02.12.rn18.mp3
                            www.radiomaryja.pl/dzwieki/2005/02/2005.02.12.rn21.mp3
                • zuzia_zuzia słowa-szkoda 14.02.05, 15:38
                  Lechu gada mądrze. Sytuacja wymyka się spod kontroli. Taka lustracja jak teraz
                  może mu bardzo zaszkodzić, mogą wyjść te sprawy których się tak bardzo obawia.
                  Również grupa Michnika ma te same problemy. Prawda nie może wyjść na światło
                  dzienne. Stąd ta paniczna reakcja. Ale lawina ruszyła i pierwszym którego
                  zmiecie jaest właśnie Lechu.
                  • hrafn Re: słowa-szkoda 14.02.05, 17:16
                    tak, wtedy sie okaze ze obalał komunizm na zlecenie Jaruzelskiego;)
                  • elfhelm Re: słowa-szkoda 14.02.05, 17:27
                    powstrzymam się od epitetów na takie brednie
                  • sluczyn Rydyk i stado baranów patrzcie na łąki niebieskie 14.02.05, 21:34
                    Jak Wy jesteście społecznie niewyrobieni, niby życzliwi, a jak kobra, więc
                    udajcie się na łąki niebieskie. Nie czyńcie więcej szkód!

Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba
                    oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.
              • xr67 nigdy Lecha Wałęsy nie rozumiałeś i teraz też ... 14.02.05, 11:30
                ... nie rozumiesz, jeżeli mówisz że pierwszt raz mówi z sensem.
                Zawsze będę mówił że te "100 milionów" wyśmiewane z prawa i z lewa to był
                sprawiedliwy pomysł na podział majątku narodowego, a tak skupił się on w
                rączkach nielicznych i to pewnie tych najbardziej się śmiejących.
              • aniaczepiel Re: słuszne słowa-szkoda, że prokuratorzy nie są 14.02.05, 16:50
                Mam podobne odczucia ;)
              • swiete0fficjum Re: słuszne słowa-szkoda, że prokuratorzy nie są 14.02.05, 17:01
                Ooooo... Mi nie pierwszy raz. Bolek mial juz kilka zabawniejszych wypowiedzi,
                ale widac ze teraz naprawde sie przestraszyl ze go zlustruja! Moze ma cos do
                ukrycia???
            • hobcio Re: słuszne słowa-szkoda, że prokuratorzy nie są 14.02.05, 11:44
              Nie przypuszczałem, że usłyszę jeszcze coś mądrego w wykonaniu pana Wałęsy. A
              tu proszę, taka niespodzianka. Gratuluje panie prezydencie, ale jedna jaskółka
              wiosny nie czyni. Życzę więcej takich wypowiedzi a przy okazji więcej pokory i
              mniej zdań zaczynających się od słowa "Ja".
            • mrrek Re: słuszne słowa-szkoda, że prokuratorzy nie są 14.02.05, 19:35
              TY masz program... konstruktywny...
        • gumaguma Re: Brawo dla Lecha!!! 14.02.05, 20:25
          Brawo Lechu! Naście lat temu japiszonem będąc śmiałem się z prostego języka i sposobu myślenia Lecha. Teraz nabrawszy trochę doświadczenia życiowego rozumiem to co widzieli w Lechu już wtedy ludzie z zagranicy, zwracający uwage na treść i dokonania a nie na formę. Teraz, przypruszony siwizną doświadczenia Lech mówi prawdę o Rydzyku i nie tylko - także o konieczności ponadnarodowych rządów, które musza powstać jako równoważnik dla globalizacji w wykonaniu ponadnarodowych korporacji. Ale to jest na tyle odległe od naszego zaścianka, że szeroka publiczność woli się nawzajem pryskać żółcią zamiast myśleć o przyszłości. Przyszłości, której kulą u nogi wisi RM itp
          • jm19 Re: wstyd i hańba dla Wałęsy! 14.02.05, 21:22
            Co za brednie o ponadnarodowych rządach (czysty totalitaryzm, tak jak te jego
            głupkowate "prezydenckie dekrety" o których wiecznie coś bredzi). Wałęsa,
            to "pseudodemokrata" nie mający zielonego pojęcia o demokracji. Niestety jego
            cechy wrodzone: tzw elokwencja i tupet nie zastąpią zwykłej szkoły.
            Przyzakładowa "szkoła" (?) dla mechanizatorów rolnictwa za czasów zagęszczonej
            komuny, to absolutnie za mało (to gorzej niż gdyby do szkoły nie chodzić w
            ogóle!), żeby ludziom w 21-szym wieku opowiadać w telewizji jakieś brednie o
            globalizacji. Wałęsa wie, że gdzieś dzwonią, tylko nie ma pojęcia dlaczego i w
            jakim kościele! Jakby wiedział o co chodzi, to dawno by zaproponował coś
            sensownego np. z zakresu bezpieczeństwa socjalnego obywateli i
            odpowiedzialności socjalnej struktur obywatelskiego państwa (podobno
            jest "związkowcem"?). Tylko, że ten nieuk nie ma na ten temat zielonego
            pojęcia, więc jeździ po świecie z tym swoim "noblowskim przenośnym wykładowym
            kabaretem" i opowiada Bogu Ducha winnym, dobrym ludziom (dającym się w swej
            naiwności niestety nabierać) różne kwadratowe dyrdymały, robiąc z Polski
            międzynarodowe pośmiewisko.
            Niech pan skończy panie Wałęsa z tymi swoimi bredniami. Reprezentuje pan już co
            najwyżej żonę, dzieci (tylko, jeżeli nie są pełnoletnie), teściową, psa, kota,
            kanarka i może papugę (ale też nie zawsze, bo czasami byłaby od pana
            mądrzejsza). Dzisiejszy pana, telewizyjny, zjadliwy, pośredni atak na Kościół,
            szkodzi samym podstawom naszej kultury i tradycji narodowej, podżega do waśni,
            kłótni i narodowej nienawiści. To wielki wstyd panie Wałęsa. Czas najwyższy się
            opamiętać i przestać szkodzić narodowi.
          • henryad Re: Brawo dla BOLKA MARIONETKI 15.02.05, 06:38
            Mafia komuno-żydowska po komunie wyprodukowała Sorosa ''otwarte społeczeństwa''.
            Nowa forma manipulacji światem dla ich ''przestrzeni życiowych''. Następna
            utopia i opium dla manipulowanych mas.
            Oczywiście tak kukła i ich marionetka Wałęsa to złapała i wielu, wielu.
            Propaganda antysemityzmu, nienawiści to wszystko aby wypełnić lukę po
            prawdziwej miłości w Jezusie Chrystusie i prawdziwej Prawdzie.
            Bóg jest miłością, a miłość raduje się z dobra i prawdy, i nienawidzi zła.
            Tak mówi słowo Boże. Bóg mówi w Przypowieściach, że nienawidzi 7 rzeczy ...
            Jezus Chrystus mówi w Apokalipsie, że nienawidzi Nikolaitów..
            w Ew.Jana w roz 8:44 o Zydach którzy Go nie przyjeli mówi, że są synami Diabła.
            Ich ojciec duchowy, Diabeł nie wytrwał w Prawdzie.
            Tak i oni. Manipulują światem i szczególnie Polską w Polsce. Te największe ich
            ich ośrodki to GW, Nie, SLD i ''Rząd Polski''
        • johndoenj Polonia bedzie wysyla dolary dla Radia Maryja! 15.02.05, 00:47

Dziekuje za kolejna nagonke na RM. Widocznie Redemptorysci robia dobra robote!
          Jutro wysylam czek dla RM. Za kazdym razem jak czytam bzdury Gazety Wyborczej
          to podwajam czek! Dolary beda szly dla RM. Niedawno na spotkaniu w Manville, NJ
          na oplatku RM, bylo 500 osob!!!

Polonia z NJ www.katolickapolonia.com

John Doe
          Clifton, New Jersey, USA
          • mrowka221 Re: Polonia bedzie wysyla dolary dla Radia Maryja 18.02.05, 17:07
            I właśnie o to chodzi o. Rydzykowi.
            Od kogo najłatwiej pozyskać hojne datki???
            Właśnie od Polonii przebywającej na obczyżnie i spragnionej jakiegokolwiek
            kontaktu z Polską. Sprytnie to o. Rydzyk wykorzystuje!
            Osobiście nie mam nic przeciwko rozgłośni katolickiej.
            Razi mnie jednak przepych całego przedsięwzięcia (imperium?), niejawne
            finanse, nienawiść do wszystkiego co inne i brak tolerancji w naukach RM oraz
            zbyt wiele niejasności i skandali związanych z ta katolicką przecież rozgłośnią.

Brawo Panie Prezydencie! Jesteśmy z Tobą.
      • mysikrolik39 Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 08:03
        Wątpiłem już w Ciebie..... ale JESTEŚ WIELKI !
        Audycji nie słuchałem ale mam wyrobione zdanie na temat "ugrupowania" o. Rydzyka
        ;-) Żeby nie było wątpliwości. Nie jestem antyklerykałem. Jestem zaangażowanym w
        życie Kościoła członkiem OAZY.
        • gooral164 Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 08:14
          dobrze powiedział. rasistów trzeba gnać.
          • janek323 Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 08:46
            Nie ma racji p. Wałęsa, nie chce mi sie wierzyć że byl agentem ale pożytecznym
            idiotą(określenie wg RAZ albo WŁ). Nie zdawał sobie sprawy kto tak na prawdę
            przewodzi przemianom i dlaczego w stanie ogromnego napięcia i wielkiej
            inwigilacji opozycji kilku panów z opozycji mogło poruszać sie po kraju jakby
            ktos im pomagał. Przewodzili przemianom ludzie tacy jak Adam Michnik, Jacek
            Kuroń, Tadeusz Mazowiecki i Bronislaw
            Geremek. Zajrzyjcie do IPN i zobaczcie materiały na temat wizyt w Moskwie
            obywatela Michnika. Zainteresucie się jak najbardziej "znienawidzony"
            opozycjonista AM pisał w wiezieniach ksiazki. Wyszkowski mówi o tym o czym w
            Posce mówić nie wolno albo sprowadza się do oszołomstwa. Nie jestem zwolenikiem
            RM i daleko mi do katolickiej rozgłośni ale historia jest jedna i wystarczy
            poczytać w IPN. Zresztą, chyba dr Antoni Dudek opublikował materialy na temat
            wizyt i relacji z nich AM w Moskwie w roku 1988 !!! I jakoś AM nie podał go do
            sądu. Nie zdąrzyli wszystkiego wyczyścić w trakcie działania "Komisji Michnia".
            Lawina ruszyła, mam nadzieję że nawet GW i te srodowiska nie zdołają jej
            zatrzymać. Wierzę też że w samej GW jest wiele osób,które doskonale zdają sobie
            sprawę z tego kto jest kim, na razie się nie odzywają poniewąż władzę
            sprawują "siepacze" grubej kreski.
            • julka98 [...] 14.02.05, 09:07
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • konrad.ludwik02 Re: do janka 323 14.02.05, 09:43
                Nieładnie "julka98"! W zdaniu składającym się z zaledwie 2 (dwóch) słów - aż 2
                (dwie) inwektywy poniżej pasa! Czemu żadnej polemiki, brak Ci rzeczowych
                argumentów?
                LECHu - zdaniem moim - w tym przypadku przestrzelił, pomieszał "jakoś" - jak to
                często u niego - wszystko, argumentacja jego miałka i ahistoryczna, wywód jego
                robi wrażenie wynurzeń człowieka wystraszonego tym, że sam może się znaleźć na
                celowniku! Nie znam niestety wypowiedzi p. Wyszkowskiego w "RM", ale
                wysłuchałem na tyle dyskusji w tym radiu, że powiedzieć mogę, że wyczerpywały
                one znamiona prowadzonych rzetelnie! Tj. cechowały je:
                1) rzeczowość, nieodbieganie od tematu,
                2) kontradyktoryjność,
                3) apercepcja
                4) jasność wywodu
                5) kultura wypowiedzi, w tym zwłaszcza powstrzymywanie się od ataków "ad
                personam".
                Czy o Twojej 2-słownej wypowiedzi można to powiedzieć?
                Poza tym - pozdrawiam!
                • mario.osh nie czepiaj się. odpowiedź była na poziomie 14.02.05, 10:06
                  adekwatnum do bełkotu tego oszołoma
                • dorka26 Re: do janka 323 14.02.05, 14:21
                  5) kultura wypowiedzi, w tym zwłaszcza powstrzymywanie się od ataków "ad
                  > personam".

ha ha ha!!! śmiechu warte. Chyba nigdy nie słuchałes RM.
                  • konrad.ludwik02 Re: do janka 323 14.02.05, 16:22
                    Faktycznie: tylko sporadycznie, w podróży autem; ale na myśli miałem kulturę
                    wypowiedzi postowiczów!
            • aquanta Brawo Panie Prezydencie . Precz z głupcami . 14.02.05, 10:41
            • solidaruch1 Wolalbys PRL ? 14.02.05, 13:37
              Latwo kontestowac i pluc na innych kiedy sie jest mmalyum tchorzem lub wrecz
              kolaborantem,ktory nie zrobil niczego w tamtych czasach dla wolnosci.
            • strozik.k Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 15:25
              Myślę, że jesteś tak samo przepełniony nienawiścią jak propagandziści RM, nie
              dziwi więc Twój głos. Czy możesz powiedzieć, co złego zrobił Ci Michnik, że tak
              się rozpisujesz na jego temat? Ja też byłem w tych czasach w Moskwie jak też
              wiele innych osób, czy znaczy to że wszyscy kolaborowaliśmy ze służbami
              specjalnymi sojuzu ? Wyluzuj człowieku i przestań wierzyć "rzekomym"
              autorytetom.
            • elfhelm taaaa opieraj się na Łysiaku, Giertychu... 14.02.05, 19:29
              Remuszce i Maleszce... cała czwórka siebie warta
        • kaszub11 Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 14:10
          Wałęsa zawsze był kapusiem. Pamiętam koniec lat siedemdziesiątych, gdy
          był "sierżantem w okopach", a "pułkownikami" byli Kuroń i Michnik. Już wtedy
          dla działających w Trójmiejskiej opozycji był KORowskim agentem. Potem wyszło,
          że również esbeckim - Bolkiem.Zawsze bronił czerwonych, i przeciwstawiał się
          rozliczeniu agentów. Oczywiście klepał te swoje dyrdymały o dwóch nogach itp.
          Teraz jest podobnie - pojawiła się realna groźba, że społeczeństwo dowie się
          prawdy, więc Wałęsa dostał polecenie aby to spacyfikować. Żałosny kapuś, nadęty
          manią wielkości.
          • siunio1 Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 21:03
            Kaszub11, Bóg ci rozum pomieszał...
            • cogito7 Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 21:28
              SIUSIU,ILE TONA MA KG??????
            • cogito7 LOLEK NA SYBIR!!!!!! 14.02.05, 21:34
        • rabarbar81 Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 14:34
          Niestety nie doceniaam Pana Lecha Waęsy i jest mi teraz glupio. Zawsze mialam
          podobne zdanie o Rydzyku i jego dziaalności . Oglągalam program w tV, czytalam
          rożne teksty , nikt ani z polityków , hierarchów kościola, redaktorów nie
          odważyl sie powiedzieć tego co Pan Walesa , bardzo go za to cenie. Obuda
          Rydzyka, gupota owieczek( baranów), ktore sie daja skubać jest obezwladniajaca
          i wreszcie znalazl sie ktoś kto bez ogrodek powiedzial stop. Takie osoby jak
          Rydzyk i Jankowski kompromituja kościol, ale jak widac wszystko do czasu.
          Dziekuje bardzo Panie Prezydencie
          • gnusnik Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 17:37
            A ja tam słucham RM i wcalesię tego nie wstydzę ani nie uważam że jest to
            nieeleganckie.Dobrze jest w końcu z zaufanego źródła się dowiedzieć o co tak
            naprawdę chodzi. A nasz Lechu zacny... moja świętej pamięci matka (katoliczka i
            zdaje się nie antysemitka,co chyba dla niektórych tu, że tak powiem obecnych
            jest dziwne) mawiała: "Najgorzej jak parobki do władzy dojdą..."
        • tom202 Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 15:36
          Ciekawe czy Go popierałeś jak startował w wyborach z Kwaśniewskim, Cico tak Go
          dzisiaj popierają wówczas rzucali na Niego kalumnie
      • afryka777 UWAGA NA FORUM SAMI AGENCI!!!!! 14.02.05, 10:11
        WAŁĘSA BIEDNY CHŁOPEK ROZTROPEK ,MICHNIK KOLEGA KISZCZAKA
        • elfhelm zjedz lepiej banana 14.02.05, 19:30
          rozumu nie zwiększy, ale głód zaspokoi
      • parambol Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 11:31
        Brawo Lechu!
        Oczywiście każdy myślący człowiek umie nazwać to, co robi Rydzyk, po imieniu,
        ale gdy robi to p. Wałęsa, brzmi to od razu mocniej. Może dotrze do kilku
        zakutych pał i odblokuje im myślenie?
      • wilczysko1 Kochany Bolku, jeśli myślisz, że akta te co masz 14.02.05, 13:49
        od generała Kiszczaka w prezencie a dotyczące Ciebie nie mają fotokopii to
        niestety jesteś w wielkim błędzie.Znajdą się tacy co forsy nie pożałują a akta
        zostaną upublicznione i ... i Nobelka zabiora.
      • mal.ko Re: Kochany Lechu... 14.02.05, 15:31
        Trzymam kciuki ,żeby Wałęsa wytrzymał ataki nienawiści i wszelkich
        obrzydliwości w stylu RM.
        • leniu63 jakis ty glupio-naiwny............jeszcze sie ... 14.02.05, 17:24
          przekonasz czlowieku!!!!
    • martin102 Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 07:09
      Nareście ktoś mądrze i odważnie naywał tę klikę ludzi pełnych nienawiści i
      głupoty
      • karol63 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 07:16
        odezwalni się obrońcy ubeków p.Wyszkowski ma rację.
      • sifak WKOŃCU!!! :) 14.02.05, 10:50
    • thug Brawo Lechu !!! 14.02.05, 07:19
      Tak trzymaj chłopie !!!
      • jonasz1 Re: Brawo Lechu !!! 14.02.05, 07:20
        W końcu Leszek przejzał na oczy..czas był najwyzszy ...Rydzyk pała...i cwok
    • krisleszno Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 07:27
      NAreszcie znalazł sie ktoś kto nie boi się o swoja karierę i potrafi powiedziec
      narodowemu moncicielowi i podjudzaczowi co o nim myśli i jak faktycznie wygląda
      działalność "sekty Rydzyka" - wyrazy uznania panie Prezydencie......
      • wicurpix Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 08:09
        mONciciel kojarzy mi sie tylko z jednym: Monty Python Flying Circus-dokładnie to co dzieje się w Polsce a Wałęsa to Czarny Rycerz-Obrońca Uciśnionych.Hłe hłe hłe
    • fpuka Nareszcie ktoś się za to porządnie wziął! 14.02.05, 07:30
      Najbardziej podoba mi się pomysł z uświadomieniem Polonii, która póki co, w dobrej wierze pompuje pieniądze w imperium ojca dyrektora. Lech Wałęsa jest nadal autorytetem dla wielu kręgów naszych rodaków zagranicą i cieszę się, że to właśnie on ludziom otworzy oczy na problem. Trudniej będzie przekonać legion moherowych beretów tu, na miejscu. Choć mam nadzieję, że i to się uda, i sekta pewnego dnia przestanie istnieć.
      • solidaruch1 Re: Nareszcie ktoś się za to porządnie wziął! 14.02.05, 12:58
        Moherowe berety to zastraszona tak samo za komunizmu jak i teraz gawiedz.
        Naiwna i latwowierna nedza intelektualna.
        • brokowisko Rydzyk + Rokita -to samo -zero! 14.02.05, 14:35
          Rydzy , rokita - to jedna rodzina! Jedna przyszlosc dla Polski!
          Slabo mi, ide do lekarza!
        • x-y-z Re: Nareszcie ktoś się za to porządnie wziął! 14.02.05, 16:39
          solidaruch1 napisał:

> Moherowe berety to zastraszona tak samo za komunizmu jak i teraz gawiedz.
          > Naiwna i latwowierna nedza intelektualna.

No właśnie, czyli - snując wnioski z tego co powiedziales solidaruchu1 -
          wyznawcy się nie zmienili, to nadal ta sama rzesza, tylko Wałęsie i jemu
          podobnym, wcześniej działalność kościoła odpowiadała i korzystali z niego
          garściami, by skierować Polskę na swoje tory, a teraz mimo że kościol nadal
          walczy o niepodleglość, to jednak przeszkadza tym samym "działaczom"
          Czy to nie dziwne Twoim zdaniem solidaruchu1 ?
    • zbigniew_lewandowski Lista Wildsteina wzywa do nienawisci wobec 14.02.05, 07:36
      milionow Polakow co tam O. Rydzyk mowiacy prawde.
      Wiadomo Lechu by go chetnie zamknal za kratki aby
      odebrac mu glos.
      • dziwak4 Re: Lista Wildsteina wzywa do nienawisci wobec 14.02.05, 07:39
        zbigniew_lewandowski napisał:

> milionow Polakow co tam O. Rydzyk mowiacy prawde.
        > Wiadomo Lechu by go chetnie zamknal za kratki aby
        > odebrac mu glos.

Kim ty jestes wrzodzie na Polsce?
        A tak,zamknalby go za kratki,bo mu sie nalezy,baranie.
      • kombinatorek Prawdziwa cnota krytyk sie nie boji 14.02.05, 07:42
        zbigniew_lewandowski napisał:

> milionow Polakow co tam O. Rydzyk mowiacy prawde.
        > Wiadomo Lechu by go chetnie zamknal za kratki aby
        > odebrac mu glos.

Odbieranie komus prawa wyrazania pogladu pachnie stalinizmem. Podobno Pan W.
        walczyl z tym kiedys. Czyzby juz zapomnial.
        Widocznie punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
        • zygpoz Re: Prawdziwa cnota krytyk sie nie boji 14.02.05, 10:05
          Brawo Lechu! Święte słowa, tak należy rozmawiać z tymi zaczadzonymi nienawiścią
          oszołomami. Po raz pierwszy od niepamiętnych czasów zgadzam się całkowicie z
          tym, co mówi Wałęsa. Język tego listu: ostry dosadny, ale trafiający w sedno,
          ten sam, który czasami tak fatalną przysługę oddawał Wałęsie w czasach gdy był
          prezydentem, teraz brzmi świeżo i naturalnie, jakby ktoś w zatęchłym i
          cuchnącym pomieszczeniu otworzył nagle okno. Tak trzymać! Nie wierzę, by coś to
          zmieniło, ale przyjemnie choć przez chwilę poczuć świeży powiew. Przed chwilą
          słyszałem wywiad z Lechem Kaczyńskim, który na pytanie co tym myśli od
          razu "wskoczył" w wypróbowane koleiny politycznego bełkotu: "wysoce
          kontrowersyjny", "dyskusyjny" itd. ble ble ... Tymczasem trzeba tak jak
          Wałęsa: "szatan", "oszołomy", "psychole" tylko taki język rozumie ojciec Rydzyk
          i tylko tego języka sie boi, jeśli w ogóle boi się czegokolwiek. Pozdrawiam
          Pana Panie Prezydencie.
      • wicurpix Re: Lista Wildsteina wzywa do nienawisci wobec 14.02.05, 08:15
        Nie ma to jak (nie-)zdrowa konkuraencja. Czyzby jaśnie ochwacony Wałesa obawiał sie utraty wpływów na rodaków?
      • strozik.k Re: Lista Wildsteina wzywa do nienawisci wobec 14.02.05, 15:34
        Pana też dopadła "jedyna" prawda o.Rydzyka ? To smutne......
    • witaschek Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 07:41
      Lechu brawo!!Jestem z toba!
      • kombinatorek Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 07:43
        witaschek napisał:

> Lechu brawo!!Jestem z toba!

Ja tez jestem z toba a nawet przeciw
        • bufetowy Jestem tez i za i przeciw. hehehe 14.02.05, 07:49
          kombinatorek napisał:

> witaschek napisał:
          >
          > > Lechu brawo!!Jestem z toba!
          >
          > Ja tez jestem z toba a nawet przeciw
    • rdb Lechu - wow! po raz kolejny nie zabraklo Ci odwagi 14.02.05, 07:47
      po raz kolejny nie zabraklo Ci odwagi!

a moze to jedna z najtrodniejszych prob!
      • rdb Re: Lechu - wow! po raz kolejny nie zabraklo Ci o 14.02.05, 07:50
        > najtrodniejszych prob!

njtrudniejszych oczywista
        :-(
    • myszkin2 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 07:53
      To i tak nic nie da, Panie Prezydencie. Fanki Ojca Króla nigdy nie zdejmą
      swych, dzierganych na drutach beretów. Ich nienawiść jest bezgraniczna. Ale
      gratuliję odwagi.
      • bufetowy Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 07:58
        myszkin2 napisała:

> To i tak nic nie da, Panie Prezydencie. Fanki Ojca Króla nigdy nie zdejmą
        > swych, dzierganych na drutach beretów. Ich nienawiść jest bezgraniczna. Ale
        > gratuliję odwagi.

Nienawisc do czego do prawdy? Prosze o konkrety. Slowa to nie kule z AK-47 i
        nikogo nie zabijaja. Widocznie jest odwrotnie zbyt wielu nienawidzi O. Rydzyka.
        Jesli tak to towarzysze wlaczcie zagluszarki jeszcze gdzies tam sa te same co
        zagluszaly RWE.
        • wojtek_nysa Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 08:13
          Brawo Lechu. Czeyli jest jeszcze ktos w tym kraju kto mowi prawde i potrafi
          uderzyc piescia w stol, a wy sekciarze powiedzcie mi dlaczego ojciec krol nigdy
          do dyskusji nie zaprosi jakiegos oponenta, ale tylko poslusznych i
          zakompleksionych poddanych, ktozy kiedys byli autorami listow w stlu "uprzjmie
          donosze"
        • junior2004 [...] 14.02.05, 08:27
        • y.y Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 12:17
          argmuenty? proszę bardzo.
          1) skrajny antysemityzm. Środowiska RM stale wyzywają od żydów (tak, traktując
          to słowo pejoratywnie, jako chamski i prymitywny epitet bazujący na kłamstwie i
          ciemnocie) tych, którzy ośmielają się mieć inne zdanie niż oni.
          2) ksenofobiczna i kłmaliwa interpretac historii, bazująca na niezgodnej z
          naukami stolicy apostolskiej interpretacji wiary. Już samo przypisywanie
          katolicyzmowi "polskości" - nie raz w RM pojawia się hasło "polskość kościoła
          katolickiego", co jest obłudnym kłamstwem. Kościół katolicki nie może być
          identyfikowany z żadną państwowością, jasno wynika to z nauk papieskich,
          kośćiół nie jest narodowy, kojarzenie go z pseudopatriotyzmem jest przykładem
          cwaniactwa Rydzyka, ponieważ dokonuje on manipulacji, stwarzając wrażenie, że
          patriotą może być tylko i wyłącznie katolik, wszyscy inni to nie Polacy. To
          skur....stwo i fałsz, ale jak rozumiem to jest OK prawda?
          3) To w RM pojawiła się - między innymi tam - sugestia jakoby Mazowiecki był po
          pierwsze żydem, po drugie agentem SB. Perfidne kłamstwo nie zostało oczywiście
          przez nikogo tam zweryfikowane, a po tym jak udowodniono że to wszystko
          łgarstwa, oczywiście ani słowem nie sprostowano niczego. Ale to jest przecież w
          porządku prawda?

Mógłbym tak wymieniać jeszcze długo.
          • x-y-z Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 16:48
            bo stwierdzenie "polskość kościoła katolickiego"" , nie znaczy, że kościół
            katolicki ma być, czy jest polski, ale że mają nim zarządzać w Polsce - polscy
            księża, bo tylko oni będą dobrze służyć kościołowi na tej ziemi
            • dem0kryt Jesteś za Reformacją? 14.02.05, 17:38
              Bo to, co piszesz świadczy, że marzy Ci się powołanie tutaj Kościoła
              Polskokatolickiego... Chyba zresztą taki już istnieje. Jest niezależny od
              Watykanu. Możesz doń wstąpić...
              • x-y-z Re: Jesteś za Reformacją? 14.02.05, 18:23
                Chciałam tylko powiedziec to, że w strukturach kościoła żydowskiego nie ma
                Polaków, a w strukturach koscioła katolickiego w Polsce są ludzie pochodzenia
                żydowskiego i to w znacznej większości, gdzie zajmuja zwłaszcza te miejsca na
                górze i uważam, że nie jest to w porządku
                • dem0kryt Re: Jesteś za Reformacją? 14.02.05, 18:33
                  Primo: chcę Ci przypomnieć, że chrześcijaństwo założyli "ludzie pochodzenia
                  zydowskiego".

Po drugie: idź i powiedz prochom Edyty Stein, że nie ma dla niej miejsca w
                  strukturach Kościoła Katolickiego.

Po trzecie: wymień proszę, kto z hierarchów KK jest Żydem?

Po czwarte: zawsze myślałem, że KK jest otwarty na ludzi, bez względu na
                  pochodzenia. Wystarczy przyjąć chrzest i przestrzegać nauk KK. Widać się jednak
                  myliłem...

Po piąte: głowną winą Żydów jest to, że są Żydami. I zostają nimi, nawet jak
                  przyjmą chrzest. Czy tak? To przypomina mi "nauki" pewnego Austriaka z
                  przedziałkiem i małym wąsikiem...
        • dorka26 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 14:20
          Do jakiej prawdy?! A co powiesz na nazywanie prezydenta szatanem i wrogiem
          Chrystusa??! Słuchałeś kiedykolwiek audycji w RM? Z ch wypowiedziach sączy się
          jedynie jad i nienawiść do wszystkich, którzy mają odmienne poglądy, bo tylko
          o. Rydzyk wie wszystko najlepiej i tylko on może zbawić świat!!!!!!
    • vortex1 Co to wszystko ma wspólnego z wiarą? 14.02.05, 08:01
      Z Polską? Biznes, polityka oraz układy. Gdzie tu wiara? Pzdr.
    • dakusia respect Lechu!! 14.02.05, 08:03
      wreszcie osoba medialana porzadnie zganila rydzyka i jego kolko wzajemnej
      adoracji... brawo!!
    • wicurpix [...] 14.02.05, 08:05
    • sz.marchewka BRAWO LECHU !!! 14.02.05, 08:10
      Zrobiles bardzo pozyteczna rzecz dla wszystkich Polakow Katolikow i Polakow
      Niekatolikow. Tak trzymac!
      SM
      • x-y-z Troche pokory - proszę! 14.02.05, 17:00
        Pozwól, że każdy sam to oceni. Nie życzę sobie, byś wypowiadał się za mnie. Mam
        swoje zdanie na ten temat i jest ono odmienne od twojego, więc przyjmij to z
        godnością i nie próbuj ysleć za wszystkich ludzi, bo to - delikatnie mówiąc-
        bardzo niegrzeczne jest
      • vonalbert Re: BRAWO LECHU !!! 25.02.05, 17:17
        sz.marchewka napisał:

> Zrobiles bardzo pozyteczna rzecz dla wszystkich Polakow Katolikow i Polakow
        > Niekatolikow. Tak trzymac!
        > SM
        BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • jacek1k Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 08:10
      nigdy nie lubiłem Lecha i mj stosunek do niego się nie zmienia ale w pełni
      popepieram to co powiedział, wydaje mi się, że nie musi to dotyczyć tylko
      ostatniej audycji
    • p_i_k To dziwne ale Lechu ma rację 14.02.05, 08:11
      Nie spodziewałem się, że jeszcze przeczytam coś tak sensownego podpisanego przez
      Lecha Wałęsę. Ma całkowita rację jeśli chodzi o środowisko radiomaryjne. Forma
      ostra, ale akurat on ma do tego prawo.

• nuklear Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 08:13
      Co by o Lechu nie mówić
      • wicurpix Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 08:20
        jak arbuzy
    • himax KOCHAMY CIE OJCZE RYDZYK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.02.05, 08:14
      wolnosc i wiara to jest prawdziwa Polska.

Zyczymy zdrowia!!!!!!!!!
      • crosser Re: (nie) KOCHAMY CIE OJCZE RYDZYK!!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.05, 09:05
        Wolność i wiara - TAK
        Oszczerstwo, nienawiść i prywata - NIE

Porównaj św. Franciszka z o. Rydzykiem...

Gdzie w radiu maryja jest miejsce na Wiarę, Nadzieję i Miłość ? Gdzie? Bo
        przecież nie na antenie...
    • wojtek_nysa Latwiej bylo pokonac komune, niz armie bylych dono 14.02.05, 08:17
      Brawo Lechu. Zycze jak najwiecej sil i wspieram. Latwiej bylo pokonac komune
      niz armie ojca krola. Armie bylych zakompleksionych autorow listow
      zaczynajacych sie od slow "Uprzejmie donasze"
    • robert_ciesla2000 DO PIEKLA Z O. RYDZYKIEM 14.02.05, 08:27
      DO PIEKLA Z MATACZEM I ZLODZIEJEM KTORY OKRADA POLSKICH EMERYTOW I RENCISTWO.

Katolik
      • fidol Re: DO PIEKLA Z O. RYDZYKIEM 14.02.05, 15:43
        zgadzam sie ten,ten matol jest zlodziejem.Takich to trzeba wy... gdzies
        daleko ,najlepiej na ksiezyc.przez takich gnoi ,mlodzi ludzie musza sp...... z
        kraju
    • zwierz180 LECHU JESTEŚ WIELKI 14.02.05, 08:29
    • patman Czepiacie się Wałęsy, ale co wyście zrobili? 14.02.05, 08:33
      Ktoś twierdzi, że Wałęsa nie ma prawa oceniać innych, bo sam ma coś na sumieniu - rozpętanie wojny na górze, sprawy podatkowe, pomroczność jasna synalka, itd. Mimo jego wad - ja go szanuję. Gdyby nie on, dalej mieszkalibyśmy w socjalistycznym "raju", gdzie za mówienie prawdy dostawało się milicyjną pałą. Nie widzę powodów, żeby nie miał się wypowiadać na temat radia otwarcie popierającego kierunek narodowo-socjalistyczny (precyzując: NSDAP), sprzeczny całkowicie z duchem wolności i szacunku dla człowieka. Wszystkie totalitarne ideologie mają jedną wspólną cechę: musi istnieć wróg. Jedni nie lubią Murzynów, Cyganów, gejów, burżuazji, Jankesów, Niemiaszków, a Rydzyjko tylko jedno w kółko: wszystkie nieszczęścia są spowodowane przez żydowski spisek. Nie dobrze mi się robi, kiedy w świat jest wysyłany taki obraz Polski, gdzie "obrońcy" polskości robią z naszego narodu bandę głupoli. Ma rację Wałęsa, że się temu przeciwstawia.
      • x-y-z Re: Czepiacie się Wałęsy, ale co wyście zrobili? 14.02.05, 17:05
        patman napisał:
        Gdyby nie on, dalej mieszkalibyśmy w socjalisty
        > cznym "raju", gdzie za mówienie prawdy dostawało się milicyjną pałą.

a zaraz potem dodaje:
        Nie widzę
        > powodów, żeby nie miał się wypowiadać na temat radia otwarcie popierającego
        kie
        > runek narodowo-socjalistyczny (precyzując: NSDAP), sprzeczny całkowicie z
        duche
        > m wolności i szacunku dla człowieka.

czy to nie smieszne.... najpierw patman potępia socjalizm, bo nie było wolności
        słowa, a teraz staje w obronie wałęsy, który publicznie zakazuje rydzykowi
        wypowiadania swoich myśli !???!!!!!!!!!?
    • gniewek.113 Lepiej pozno niz wcale - Lechu.. Gratuluje decyzji 14.02.05, 08:33
      Ktos musial nazwac tego gamonia - wyludzacza ostatnich grosikow od
      emerytow/rencistow - po imieniu. Zaloze sie, ze od dzisiaj notowania Lecha beda
      szly w gore w sondazach. Gdyby Walesa otwarcie wpakowal Rydzyka i Leppera do
      jednego worka, to zyskalby u mnie pare punktow wiecej.. ale i tak jestem mile
      zaskoczony postawa b. prezydenta. To mogla byc najtrafniejsza decyzja w jego
      karierze.
      • biuroart Re: Lepiej pozno niz wcale - Lechu.. Gratuluje de 14.02.05, 22:35
        Traciłem powoli nadzieję, że Ktoś odważy się jawnie sprzeciwić Rydzykowi -
        największej hańbie tego narodu. Lechu, jesteś Wielki i dzięki Ci za to!!!
    • nana125 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 08:34
      Słowa byłego Prezydenta RP należą do tych, pod którymi podpisuję sie obiema
      rękami. Dość już wołania o nienawiść. Pora najwyższa,oby nie spóźniona, zacząć
      budować Polskę i łączyć jej mieszkańców a nie odwrotnie.
      • wicurpix Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 08:38
        A co z tą Japonią? Juz nie budujemy?
        • stan.borys Bolek zrobił to ze strachu ! 14.02.05, 08:44
          Wyszkowski wyraźnie powiedział, że Bolek wziął dokładnie 13.100 zł za kapowanie
          kolegów z wydziału stoczni gdańskiej !
      • wodek1 Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 10:11
        Całkowicie popieram Pana Prezydenta. Powiedział to, co wszyscy wiemy od dawna,
        a nikt nie miał odwagi powiedzieć.
    • dzidzia_bojowa Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 08:45
      No to się panu Wałęsie na antenie dostanie! Ksiądz Rydzyk ma kolejnego "wroga
      narodu" .Strzeż się Panie Prezydencie! A tak serio, to popieram gorąco pana
      Wałęsę, ale boję się, że to nic nie da, a wzmoże tylko
      zacietrzewienie "moherowych beretów". Oni mają poczucie, że wypełniają misję
      zbawienia Ojczyzny, i nie trafiają do nich żadne racjonalne argumenty.
      Zobaczycie państwo co się będzie jeszcze działo. Aż się boję!
      • y.y Re: Wałęsa gromi ojca Rydzyka 14.02.05, 12:21
        No nie wiem. Mam nadzieję, że trafi kosa na kamień. Kto jak kto, ale Wałęsa to
        zawodnik wagi ciężkiej i może się okazać, że Rydzyk to dla niego za małe miki.
        I oby tak było. Jak ktoś mógł przywalić Rydzykowi, a później z nim wygrać, to
        chyba niewiele osób poza Wałęsą.
      • maxxim DZIEKUJEMY OJCZE RYDZYKU 14.02.05, 16:37
        narod polski
        • x-y-z Pokory, mniejszości, pokory 14.02.05, 17:28
          Dobrze, że wypowiadasz się za mniejszość, która nazwę naszej ojczyzny pisze z
          małej litery, bo My wiekszość pisząca jej nazwę z wielkiej litery, jako ta
          bardziej wykształcona i oświecona, na poruszony przez ciebie, maxximie, temat
          ma zupełnie inne zdanie.... musisz to niestety zaakceptowac, bo taki jest los
          mniejszości.

"Obowiązkiem mniejszości w danym kraju jest dostosowanie się do panujących tam
          reguł. " i nie są to moje słowa, ale człowieka, który zna swoje miejsce w
          szeregu, a mianowicie muftiego Tomasza Miśkiewicza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka