jadwisia9 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:20 Nie, tylko nie to.Czy przyjdzie mi w końcu ze swoją rodzina wyjechac z kraju? Najpierw komuniści nas gnębili teraz znów Ci co sieją nienawiść do wszystkiego co się rusza.Nie zniosę wygranej o.Rydzyka, Giertycha, Leppera itp. Który z nich mysli o Polsce i Polakach ? Ksiądz Rydzyk niech zacznie w końcu wpajać swoim słuchaczom miłość do ludzi a nie siać głupiej propagandy., Boże chroń Polskę od takich oszołomów, Jadwiga Odpowiedz Link Zgłoś
bawul Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:29 Jezeli stac cie tylko na wyjazd to tym wieksze szanse "o.Rydzyka, Giertycha, Leppera itp", nie chcesz miec prawa glosu to nie! Odpowiedz Link Zgłoś
condziu Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:24 Nie wiem jak WY, ale ja juz sie pakuje i wyjezdzam stad ... Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Zostancie !!! Potrzeba nam odwaznych bojowników 16.02.05, 14:27 Ktos musi przeciez walczyc z Czarna Zaraza powtornie rozbierajaca nasz Ojczyzne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinpodsiadly Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:28 KU CHWALE I CZCZI OJCA INZYNIERA, NIECH SE ZALADA PARTIE GERIATRYCZNO-OSZOŁOMSKO-KSENOFOBICZNA PRZYNAJMNIEJ ODBIERZE PARE PROCENCIKOW LPR (LUDZIE POZBAWIENI ROZUMU), CIEKAWI MNIE CZY ATAK WAŁĘSY OSLABI OJCA INZ CZY MA WIEKSZE PLECY NIZ WSZYSCY MYSLIMY Odpowiedz Link Zgłoś
leszekd Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:44 Jestem katolikiem i oczekuję od władzy kościelnej konkretnych działań w kierunku ratowania tysięcy manipulowanych ludzi - słuchaczy. Ich wiara, a to są najczęściej ludzie starsi, jest w sposób perfidny sponsorem kata dla Polski. Jestem za rozgłośnią katolicką, która "promuje" miłość i wartości pomagające lepiej przejść przez życie, ale W ŻADNYM WYPADKU NIE partyjno-katolicką! Nie życzę sobie, aby imię Maryja było w nazwie jakiejkolwiek partii. Nigdy wcześniej nie komentowałem żadnego artykułu w GW, ale nie wytrzymałem... W tym temacie POPIERAM pana Wałąsę Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Nowa partia, nowe perspektywy 16.02.05, 14:35 coz tu dodac, odpowiedz na partie centrum Frasynika przyszla szybko, nie tylko, Walesa wiedzial, czemu zaatakowac Rydzyka. Potencjal Partii Maryja przekaracza wszelkie mozliwe do ocenienia prognozy, typowe partie stanely w obliczu partii opartej na wierze i nie ma i nie bylo w Polski, partii, ktora moglaby stawic czolo wyznawcom wiary chrystusowej. Przynajmniej w warunkach polskich, Agenda Rydzyka bedzie przekraczac agende GW, bo Rydzyk ma dostep do telewizji, tysiace kosciolow w Polsce, sa lepsze jak gazety , czy program radia. Ciezko bedzie, inteligencka elita musi sie zjednoczyc, by podjac walke z "mocherkami", czy na obecynm etapie niewarygodnosci maja szase? Oj cienko, przydalaby sie jakas kampania swiadomosci Hegla, Habermanna czy tak w ogole cos dla pokrzepienia serc. Odpowiedz Link Zgłoś
karul jedyny taki kraj 16.02.05, 14:38 w trzecim swiecie: jest juz radio z ryjem, bedzie partia z ryjem. brawo. a chcieliscie miec trzecia japonie. Odpowiedz Link Zgłoś
lutobor Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:42 I Ojciec Dyrektor załatwił sobie tym samym dodatkowe pieniążki - z budżetu państwa na finansowanie partii politycznej. Sprytnie sobie to ciemnogród wykombinował. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:43 Wolę Rydzyka niż Giertycha, a 7 milionów aktywnych katolików nie będzie głosować na politpoprawne partyjki lansowane przez GW i co fanatyczniejszych dyskutantów.Naprawdę wszyscy myślicie,że ktolicy to głupie bydło które jako niepostępowe i zacofane nadaje się tylko do resocjalizacji w duchu powykręcanej tolerancji, no to macie skutek takiego myślenia. Na fanatyzm postępowy- fanatyzm katolicki. "I Pieronek nie pomoże gdy Rydzyk Wałęsą orze".-z przysłów nowopolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Powstaje Partia Glupców 16.02.05, 14:45 O chrzescijanach tak kiedys pisal Celsus (175 r. ne): "Pozyskuja oni dla swej wiary jedynie ludzi ubogich duchem: glupkow, niewolnikow, proste niewiasty i dzieci." Nic dodac, nic ujac po prawie 2000 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
agsu1 Re: Powstaje Partia Glupców 16.02.05, 14:47 ziutek75 napisała: > O chrzescijanach tak kiedys pisal Celsus (175 r. ne): > "Pozyskuja oni dla swej wiary jedynie ludzi ubogich duchem: glupkow, > niewolnikow, proste niewiasty i dzieci." > > Nic dodac, nic ujac po prawie 2000 lat... POPIERAM. A MOZE ZALOZYMY PARTIE? Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Re: Powstaje Partia Glupców 16.02.05, 14:48 Mamy juz przeciez APPR "Racja" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agsu1 Re: Powstaje Partia Glupców 16.02.05, 14:51 ziutek75 napisała: > Mamy juz przeciez APPR "Racja" !!! Tzn? Brak informacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: Powstaje Partia Glupców 16.02.05, 14:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20647003&a=20662568 Odpowiedz Link Zgłoś
arcone1 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 15:04 maciej48 napisał: "Katolicy" Twojego pokroju bardzo dobrze pasuja do, pozwolisz ze zacytuje: > to głupie bydło które jako > niepostępowe i zacofane nadaje się tylko do resocjalizacji w duchu powykręcanej tolerancji Cudzyslowia uzylem wyzej bo to co lujdzie tacy jak Ty (czy Rydzyk jezeli juz o to chodzi) soba reprezentuja z wiara chrzescijanska ma wspolnego niewiele albo jeszcze mniej, to zykla mieszanka glupoty, pychy, nienawisci i dewoctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel liberum veto 16.02.05, 14:47 Jeśli tak dalej pójdzie,wyniosę się do Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
agsu1 Re: liberum veto 16.02.05, 14:49 aniaczepiel napisała: > Jeśli tak dalej pójdzie,wyniosę się do Niemiec. A moze Merkel, Koch, Teufel, Kohl, Merz i reszta sa lepsi? Watpie. Korrupcyjna banda pesudopolitykow. Odpowiedz Link Zgłoś
kupasmiechu Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:47 polecam: www.radiomaryja.pl.eu.org/slownik.html#potter Odpowiedz Link Zgłoś
amphetamyne Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:51 Nieługo jeździc będziemy amochodami Daewoo Maryja, albo Opel Trwam. Dla wybranych będzie Mercedes Rydzyk SL600 Odpowiedz Link Zgłoś
agsu1 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:52 amphetamyne napisał: > Nieługo jeździc będziemy amochodami Daewoo Maryja, albo Opel Trwam. Dla > wybranych będzie Mercedes Rydzyk SL600 Cool Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: LUDZIE !! EMIGRUJMY POKI SIE DA !!!!!!!!!!!! 16.02.05, 15:18 Nie emigrujmy !!! Chcesz zostawic nasza ojczyzne na pastwe tych oszolomow. Trzeba ja ratowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fryzi Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:52 nie bedziesz uzywal imienia pana boga swego na daremno - panie rydzyk szanuj pan wiare - nazwij pan ten twor np. rydze albo partia wierzacych inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
leszekd Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:58 Myślącym proponuję oddzielić Kościół od stacji radiowej pod kierownictwem "fałszywego proroka". A program tej partii powinien się nazywać "rdza dla Polski" :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Trzeba zostac antyklerykalem ... 16.02.05, 14:55 Antyklerykalizm to stanowisko postulujące uniezależnienie całokształtu życia społeczeństwa od wpływów kościołów i kleru. Antyklerykalizm występował zawsze w okresach wzrostu poziomu wiedzy, kultury i świadomości narodowej społeczeństw. Odpowiedz Link Zgłoś
nastra Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:55 Czyżby ks. Rydzykowi marzyło się prowadzenie biura poselskiego? Przyznawane na ten cel fundusze też kościół może zagarnąć, jest wszak b. biedny i potrzebujący... Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 14:56 To jest PZPR bis. Gdyby byli uczciwi nazwali by sie Wlodzimierz Illicz, albo Jozef Wissarionowicz, aby bylo wszystkim wiadomo, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
uosiu77 RM vs LPR = Alien vs. Predator 16.02.05, 14:58 a niech się wytłuką nawzajem. tak to będzie wyglądało w praktyce. żadna z tych partii nie jest zdolna do rządzenia - przecież oni nawet programu porządnego nie mają, a jedyne co zapowiadają, to polowanie na czarownice i izolacja polityczna i gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
senq Re: RM vs LPR = Alien vs. Predator 16.02.05, 15:05 Zrobia drugą Koree Północną albo Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
pefendorf Re: RM vs LPR = Alien vs. Predator 16.02.05, 15:06 gorzej to psychpaci !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pankasztelan Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 15:09 Jestem w szoku... ale mnie zatkalo... Odpowiedz Link Zgłoś
hen3bor Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 15:13 Właściwie - to dech mi zaparło. I niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu, bo nadal twierdzę, że powoli stajemy się państwem kościelnym. Rydzyk będzie naszym przywódcą duchowym - nie moim - napewno resztę zycia spędzę w lochach kościelnych. Chciałbym jeszcze wiedzieć, jaki odłam reprezentuje owa 200 tys. grupa - fanatyków - głównie starych zbałamuconych ludzi. A dziwimy się muzułmanom, i odmianom ich religii. Mamy już w parlamencie jedną grupę reprezentującą katolików - i to już wystarczy. LPR z jej czołową postacią to także unikalna o egzotyczna kompania. Odpowiedz Link Zgłoś
sydaf Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 15:15 Jestem zachwycony. Nasz tatko muchomorek odbierze głosy superpolakom z LPR i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 15:15 No i będzie można powiedzieć tak: "a słowo ciałem się stało" po czym zapadnie ciemność czarna na długie, długie lata... i nawet wielce świątobliwy o. Rydzyk pod rękę z A. :acierewiczem, którego jedyną możliwością zaistnienia było radyjko, będą narzekać, że kiedyś (III RP) to były jednak wspaniałe czasy... Nie tyle ";arność nad marnościami" ile "czarność nad czarnościami" się tam u was szykuje... Bóg wam tego nigdy nie wybaczy a dzieci wasze przeklinać was będą... (to mogłoby być w księdze, co?) Odpowiedz Link Zgłoś
thebest84 ZHP a "Partia Maryja"!!!!! 16.02.05, 15:18 Oto link do oficjalnego oświadczenia na stronie www. zhp org.plzhp.pl/index.php?do=news&navi=0001,0011&id=468 Aktualności 16.02.2005 "Partia Maryja" - oświadczenie ZHP" OŚWIADCZENIE Związek Harcerstwa Polskiego nie będzie współtworzył i nie ma zamiaru współtworzyć żadnej partii politycznej. W związku z tym wiadomości podawane przez dzisiejszą Gazetę Wyborczą, jakoby mielibyśmy zezwolić na powstawanie struktur nowej "Partii Maryja" przy ZHP uznajemy za mocno przesadzone. Cieszymy się, że docenia się nasza obecność "na wsiach i osiedlach", ale bardzo cenimy sobie naszą niezależność od wszelkich partii politycznych i nie zamierzamy tego zmieniać. Zdajemy sobie sprawę z tego, że nie jest to dobra wiadomość dla "Partii Maryja", ale Związek Harcerstwa Polskiego ma zamiar dalej robić to, co robi najlepiej - wspierać wychowanie dzieci i młodzieży oraz zapewniać im bezpieczną i ciekawą przygodę. podharcmistrz Arkadiusz Bojarun rzecznik prasowy Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: ZHP a "Partia Maryja"!!!!! 16.02.05, 15:40 Kto mial uwierzyc ze harcerze popra takie oszolomstwo. Harcerze to sa ludzie z inicjatywa ale w polityke nie brna. Ale moze kiedys wychowankowie, dobrze uksztaltowani ludzie zajma sie polityka i moze to nie bedzie taka polityka, ktora promowal Miller, albo ktora proponuje Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: ZHP a "Partia Maryja"!!!!! 16.02.05, 17:38 polf: To nie takie pewne. W niewielkiej miejscowości, z którą mam sporo kontaktów, harcerze (ZHP) biegają równo pod dyktando proboszcza. Dobrze więc, że jest stanowisko władz ZHP w tej sprawie, może tam harcerze nie zostaną wykorzystani do tworzenia komórek PRM, choć wcale bym się nie zdziwił, gdyby to jednak miało miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Szatańskie pomysły 16.02.05, 19:02 <br> Firefox - Rediscover the web<br> <br> Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: ZHP a "Partia Maryja"!!!!! 17.02.05, 12:02 Chodzilo mi o stanowisko wladz ZHP. W komunie tez byli w ZHP tacy co sie spodlili, ale ja mizlem szczescie do harcerzy patriotow i prawdziwych Polakow. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jedrasss4 Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 15:24 Takiego steku bzdur juz dawno nie przeczytalem. Nawet sie boje wyobrazac zeby takie ugrupowanie mialo nawet maly udzial w przyszlej wladzy. Jest to najbardziej zacofany, zasciankowy, osadzony swiatopoglodowo gleboko w sredniowieczu nurt polityczny. Populizm i pseudopatriotyzm. Tylko jedyne co potrafia to podtrzymywac w ludziach poczucie ze wszyscy dookola ich krzywdza i knuja jak tylko ich zagluszyc.o spiskach zydowskich i masonerii juz nawet nie wspominajac. Zenujace,ze do polityki pchaja sie niekompetetni, zklerykalizowani ludzie, ktorym sie marzy panstwo wyznaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Perspektywy świeckiej Polski 16.02.05, 15:24 Powoli, prawie niezauważalnie zbliża się ogólnospołeczna dyskusja nad rolą i przywilejami kościoła w Polsce. Jak kiedyś pisałem, nieprzypadkowo wywołają ją zbliżające się wybory parlamentarne. Już coraz częściej słyszymy z ust polityków opinię, jakoby Fundusz Kościelny stał się przeżytkiem i należy go czym prędzej zlikwidować. Słyszymy to od tych samych polityków, którzy w ciągu ostatnich 3 lat potępiali takie właśnie publiczne wypowiedzi, jako mogące wywołać przez nikogo niechcianą „wojnę lewicy z kościołem". Teraz się przebudzili i serwują nam polityczną „powtórkę z rozrywki". Znowu mamy nawoływanie do elektoratu: „chodźcie do nas, my to zrobimy!". A po wyborach z powagą oznajmią, że nie da się nic zrobić, bo prawica ma większość, więc nie ma nawet sensu podejmować żadnej walki. Na szczęście nie tylko okoliczności wyborcze wpłyną na rozpoczęcie dyskusji wokół świeckości państwa. Wejście Polski do Unii Europejskiej zbliża nas mocno do innych krajów, wśród których żaden nie jest tak dotkliwie sklerykalizowany, jak nasz. Na przykład w Niemczech mamy zjawisko masowego odchodzenia wiernych od kościoła, od lat gwałtownie spadającą ilość nowych powołań a rola kościoła w polityce jest tam już mniej niż marginalna. Z kolei rok temu czeski parlament odrzucił umowę międzypaństwową z Watykanem. Na 177 posłów tylko 39 opowiedziało się za tą umową! Kilka miesięcy temu Portugalia przeprowadziła skutecznie renegocjację konkordatu. Francja zaś daje właśnie przykład całemu światu, czym jest laickość i konsekwentne niepodawanie się wpływom fundamentalizmów religijnych w postaci noszenia strojów religijnych przez uczniów szkół publicznych. Szczególny szacunek budzi w tym gronie Hiszpania pod rządami premiera Jose Luisa Zapatero, który będąc wierny obietnicom wyborczym, odważnie bierze się za wprowadzanie ich w życie już na samym początku kadencji. W ciągu pierwszych 100 dni zliberalizował prawo antyaborcyjne, skrócił procedury rozwodowe z 5 lat do kilku tygodni oraz nadał związkom mniejszości seksualnych prawa równe małżeństwom heteroseksualnym. W najbliższym czasie rząd zajmie się regulacją nauczania religii w szkołach. Hiszpania od wieków uchodzi za ostoję katolicyzmu, a dziś prawie 90% społeczeństwa deklaruje się jako katolicy. Warto dodać, że aż 70% Hiszpanów uważa, że kościół sam powinien finansować swoje wydatki. Obywatele ci mają prawo przekazywania na rzecz kościoła 0,5% podatków płaconych państwu i o dziwo, robi to zaledwie 35% z nich. Procesy te, zachodzące dziś w większości krajów europejskich są przejawem kryzysu religijnego, jaki opanowuje cały nasz kontynent. Wiara, przywiązanie do papieża i instytucji anachronicznego kościoła systematycznie słabnie wśród wiernych. Drugim czynnikiem, jaki wpłynie na zmianę stosunków państwo - kościół w naszym kraju, będzie zmiana na stanowisku papieża. Z pewnością nastąpi odwilż na płaszczyźnie klerykalizacji kraju, choć nie będzie to rewolucja. Okres kultu jednostki mający dziś swoje apogeum, będzie stopniowo tracił na intensywności. Postępująca laicyzacja Europy wespół z polskimi uwarunkowaniami, spowodują powrót do kluczowych aspektów świeckiego państwa. Nawet spodziewane 4-letnie rządy prawicy i narzucanie wszystkim anachronicznych stereotypów, wbrew pozorom też ostatecznie wzmocni ten nieunikniony trend przemian. APP Racja już od dwóch lat domaga się likwidacji Funduszu Kościelnego i wszelkich przywilejów ekonomicznych dla kościołów i związków wyznaniowych. Otwarcie mówimy o wprowadzeniu podatku wyznaniowego, wyprowadzeniu religii ze szkół publicznych czy usunięciu zapisu o przestrzeganiu wartości chrześcijańskich z ustawy o radiofonii i telewizji. Trudno dziś określić, jaki odsetek 95% katolickiej większości naszego społeczeństwa skłonny będzie w przyszłości przekazywać część swoich ciężko wypracowanych pieniędzy na rzecz kościoła. Z punktu widzenia dobra państwa i jego obywateli, nie ma to jednak większego znaczenia. Po wprowadzeniu podatku wyznaniowego i likwidacji wszelkich przywilejów ekonomicznych, sytuacja kościoła stanie się przejrzysta i klarowna, znikną wszelkie niedomówienia wokół finansowania związków wyznaniowych z kieszeni podatników. Kościół będzie bogaty nie tylko tym, co będzie posiadał, ale przede wszystkim szczodrością swoich wiernych. Nie będzie już brał pieniędzy od tych, którzy sobie tego nie życzą. Budowanie nowoczesnego państwa niesie też ze sobą konieczność ukształtowania systemu oświaty opartego na rozwijaniu umiejętności myślenia i na współczesnej nauce. Wiedza o systemach religijnych jest w szkolnictwie jak najbardziej pożądana, ale przekazywana może być wyłącznie przez świeckich nauczycieli. Samo zaś krzewienie wiary i wpajanie religijnych dogmatów odbywać się powinno dobrowolnie, na koszt zainteresowanych i poza obiektami publicznymi. Trudno jest dzisiaj dokładnie określić, kiedy nastąpi urzeczywistnienie powyższych postulatów. Jedno jest pewne, prędzej czy później laicyzacja dotrze nad Wisłę i skruszy resztki średniowiecznej skorupy klerykalizmu przytłaczającej dziś Polskę. Jest to proces nieunikniony i hierarchia kościelna doskonale o tym wie, czego daje wyraz gorączkowymi wypowiedziami w obronie swoich pozycji. Antyklerykałowie z Racji, czy samodzielnie czy też np. w ramach Unii Lewicy, będą mieli w tym historycznym procesie swój udział. Piotr Musiał Przewodniczący APP Racja app.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=74 Odpowiedz Link Zgłoś
pefendorf Re: Perspektywy świeckiej Polski 16.02.05, 15:29 TYLKO ZEBY NIE BYLO ZE JESLI JESTEM PRZECIW ZACOFANIU I WSTECZNOSCI UMYSLOWJ RYDZYKA TO JESTEM ANTYKLERYKAL .jestem zbulwersowanym katolikiem /tak jak biskup Pieronek zreszta... Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Re: Perspektywy świeckiej Polski 16.02.05, 15:38 Antyklerykalizm to stanowisko postulujące uniezależnienie całokształtu życia społeczeństwa od wpływów kościołów i kleru. Antyklerykalizm występował zawsze w okresach wzrostu poziomu wiedzy, kultury i świadomości narodowej społeczeństw. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Re: Perspektywy świeckiej Polski 16.02.05, 15:39 Klerykalizm to działania zmierzające do zapewnienia klerowi istotnego wpływu na życie społeczne, polityczne i kulturalne w państwie. W Europie rozkwitł w okresie średniowiecza. Najlepszym gruntem do rozwoju klerykalizmu były społeczności zacofane i biedne. Odpowiedz Link Zgłoś
mickeyandmallory Re: Perspektywy świeckiej Polski 16.02.05, 16:08 No zgadzam sie w 100%, i nie dlatego że jestem przeciwnikiem Kościoła, ale dlatego że jestem przeciwnikiem TAKIEGO koscioła! Na przykładzie Irlandii doskonale widać co się dzieje z katolickim kościołem, który zamiast zmieniać się w miarę postępu cywilizacyjnego, pozostaje skostniały, anarchiczny, niedostosowany do poziomu rozwoju społeczeństw. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Partia Maryja zbuduje IV Rzeczypospolita Katolicka 16.02.05, 15:29 bedzie to Rzeczpospolita rozciagajaca sie od Jedwabnego po Auschwitz, przez Pieklo, Inkwizycje, Cenzure, Masowe Zawlaszczenie majatku Narodowego przez Czarnych... O Mroki Sreniowiecza, jakze jasno was widze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Partia Maryja zbuduje IV Rzeczypospolita Kato 16.02.05, 16:59 mota co chceta Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny Glemp i skorumpowany Episkopat MUSZA ODEJSC 16.02.05, 15:31 wszyscy wiemy ze sa tam agentury wielu wrogich nam panstw i ugrupowan, Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny o.Rydzyk zostanie niedlugo generalem zakonu Redemp 16.02.05, 15:42 pierwej musi jednak rozprawic sie z agentura która zagniezdzila sie w Episkopacie, trzeba do Episkopatu wprowadzic prawdziwych Polaków i patriotów, na poczatek 10 nowych biskupów, nie moze byc tak zeby wiekszosc prawdziwych katolików nie byla reprezentowana w Episkopacie, nalezy wymienic tez kilku ordynariuszy którzy szkodza Radiu Maryja, przyjdzie tez czas na wymiane kadry rektorów seminarii, Odpowiedz Link Zgłoś