Dodaj do ulubionych

czy chcielibyście jana-marię rokitę na premiera?

02.03.05, 21:29
??????
ja nie
Obserwuj wątek
    • she8 Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 21:31
      ja tak, i pewnie- ku twej rozpaczy - mi się uda.pozdr
      • panzenek Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:51
        Co ci się uda?
        • she8 Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 03.03.05, 15:07
          uda mi się : Rokita będzie premierem i uda mi się w ciągu 5 lat premierowania
          tego pana wiele rzeczy: nie będę oglądać millerków, jaskierni- jednorękich
          bandytów, piwniczek i słuchać wciąż awantur sldowców.
          • panzenek Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 03.03.05, 20:20
            Więc czemu nie udało się za rządów AWS którego pan Rokita był członkiem.?
            • niezapowiedziany Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 04.03.05, 23:06
              bo wtedy jeszcze nasz narod nie dojrzal do tego, zeby w wyborach wykosic
              postkomunistow i byli duza sila w sejmie. mam nadzieje,ze teraz ludzie
              zapamietaja do wyborow co wyprawialo SLD.
      • tumry Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:58
        rokita na Madagaskar
        (dlaczego na Madagaskar - co oni nam zaszkodzili?).
        • zambro Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 03.03.05, 09:16

Gdyby tak się stało (co nie daj Boże) to przynajmniej w Krakowie mielibyśmy
          wspaniałego wojewodę: Zbigniewa Fijaka.
      • henryk.log Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 23:24
        ja nie, i pewnie- ku twej rozpaczy - she "ze...asz bo mu się nie uda.pozdr
        • panzenek Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 23:27
          A niech mu się uda... Ja tam za nim nie przepadam. Dlatego chciałbym zobaczyć
          jak kompromituje się w roli premiera.
    • synu Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 21:35
      Zdecydowanie TAK. Potrzeba na gorze kogos kto na punkcie uczciwosci politykow
      jest upierdliwy az do bolu.

K
      R
      • dan82 Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:02
        Masz na myśli uczciwość polityków nie z partii Rokity ?
    • czarna_rozpacz NIE 02.03.05, 21:49
      ale najgorzej,
      ze zaden polski tzw. polityk,
      nie nadaje sie na to stanowisko,
    • borbali Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 21:56
      Ja zdecydowanie tak i ku twojej rozpaczy odniosę sukces.Jesteśmy w zdecydowanej
      przewadze.
      • czarna_rozpacz Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 21:59
        ryby i tchorze zawsze plyna lawica,
        stad tak w polsce jest,
        jak jest,
      • kitop Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:01
        > Ja zdecydowanie tak i ku twojej rozpaczy odniosę sukces.Jesteśmy w
        zdecydowanej przewadze.

Byliście, szanowny kolego! Byliście! Teraz będzie już tylko zjazd na dół! Jest
        alternatywa czyli Partia Demokratyczna! Porozumienie ludzi rozsądnych, to, na
        co ten kraj czeka od paru lat! I żadne Rokity czy kaczory nie będą już
        rozrabiać! O Gertychach i Lepperach nie wspomnę!
        • borbali Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:16
          Nie krytykuję twojego wyboru Kitop.Tylko zastanowiłeś się,że możesz stracić
          głos bo wejście PD do sejmu jest wątpliwe.A nawet jak wejdzie to i tak Rokita
          będzie rządził.
          Gratuluję towarzystwa czerwonych szczurów z tonącego SLD.
          • jendrek121 Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:30
            TAK chociaż go nie lubię. W polityce nie kieruje się emocjami. Nie głosowałem na
            Machrowskiego choć sympatyczny, nie głosowałem na SLD choć AWS miało tyle afer,
            w referendum o zmianie konstytucji brałem udział najpierw ją przeczytawszy.
            Mężczyźni kierują się rozumem. Dzieci, kobiety, pyskata młodzież i pseudofaceci
            kierują się emocjami i reklamami
          • panzenek Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:53
            Ja gratuluję natomiast towarzystwa szczurów z zatopionego AWS.
            • niezapowiedziany Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 04.03.05, 23:10
              lepsze nieumoczone szczury z zatopionego AWS niz umoczone z przeszloscia z SLD.
              to jest moja subiektywna ocena, nie musisz sie z nia zgadzac. dla mnie po
              prostu porozumienie z zatwardzialymi aparatczykami PZPR, ludzmi Millera i
              Kwasniewskiego nie moze byc porozumienia. to jest sprawa etyki i estetyki.
        • aleksandra35 Jestem za !! 03.03.05, 18:01
          Żaden cwaniak prawicowy nie bedzie pluł nam w twarz !
      • panzenek Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:51
        Tylko ci się wydaję że odniesiesz sukces. Chyba że masz na imię Jan albo Maria.
        Albo to twój ziomek jest.
    • filut Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:47
      Zdecydowanie NIE. On nie potrafi działać zespołowo:(( I nigdy nie działał
      zespołowo!
      Jest typem "gwiazdy", tj. inteligentnym człowiekiem do samotnego, sprawnego
      działania. Ma syndrom "prymusa" i zbyt ceni efekty indywidualne :(((
      • czyzunia Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 22:49
        do jakiego sprawnego działąnia? rozmawiałem w krakówku z faciem który w latach
        80 coś tam z maryśką działąl przy jakichś zadymach. zjawiało się zomo. sprane
        chłopaki dawali w długą a maryśka lamus zawsze na końcu i dostawał wp..ol.
        wole leszka moczulskiego.też fajny.
        • filut Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 03.03.05, 07:26
          czyzunia napisał:
          > do jakiego sprawnego działąnia?....
          Przez "sprawne działanie" rozumiem efektywne "załatwienie problemu",
          opracowanie realnego projektu .... w miarę spójnego wewnętrznie i dającego
          szansę na uzyskanie zamierzonego efektu. To ten pan prawdopodobnie potrafi.
          Podobnie, jak potrafi krytycznie analizować cudze projekty! Z działaniem
          praktycznym raczej będzie miał problemy:((
          Obrazowo przedstawiając mój stosunek do JMWR: panu JMWR powierzył bym
          opracowanie projektu ochrony mego stada gęsi, ale do ich pilnowania najął bym
          kogoś innego:)))
      • bladatwarz Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 02.03.05, 23:09
        > Zdecydowanie NIE. On nie potrafi działać zespołowo:(( I nigdy nie działał
        > zespołowo!
        > Jest typem "gwiazdy", tj. inteligentnym człowiekiem do samotnego, sprawnego
        > działania. Ma syndrom "prymusa" i zbyt ceni efekty indywidualne :(((

Niestety to prawda. Nawet w partii trudno mu przekonac ludzi do swoich racji.

A swoja droga robia mu ostatnio w niektorych gazetach swinstwo. I publikuja
        jego zdjecia z otwartymi ustami i wyrazem twarzy glaba.

Tak jak Lukaszenke - zawsze z zacisnieta piescia i wykrzywiona twarza. To tak
        apropos. Bo zdjeciami tez mozna manipulowac.
    • basia.basia TAK! 02.03.05, 22:55
      i mam nadzieję, że to będzie najlepszy premier III RP:)
      • czarna_rozpacz 3 X TAK 02.03.05, 22:57
        bo nie ma innego wyboru:(
        a rasPUTIN powoli sie wqrza,
        na polaczkow,
        • basia.basia Ten palant to nie do Ciebie! 03.03.05, 00:32
          czarna_rozpacz napisała:

> bo nie ma innego wyboru:(
          > a rasPUTIN powoli sie wqrza,
          > na polaczkow,

Przed chwilą umieściłam palnicka na "czarnej" liście ale to spowodowało,
          że jego post znikł a ten palant znalazł się pod Twoim:(
      • pan.nikt OJ 02.03.05, 23:14
        Możesz się rozczarować.

Koledzy Jana Marii z PO twierdzili, że to osobowość, co "nie umie grać w
        orkiestrze". I mieli rację.
        Swoja dzisiejszą pozycję wieloimienny zawdzięcza Michnikowi z jego rywinową
        manipulacją i własnej dość powierzchownej błyskotliwosci (nie mylić z
        inteligencją).
        • basia.basia Re: OJ 02.03.05, 23:31
          pan.nikt napisał:

> Możesz się rozczarować.
          >
          >
          >
          >
          > Koledzy Jana Marii z PO twierdzili, że to osobowość, co "nie umie grać w
          > orkiestrze". I mieli rację.

Dla mnie akurat to jest dobra rekomendacja:)
          Czytałam, że Miller miał zasadnicze problemy z podejmowaniem decyzji
          w każdej sprawie (podobny w tym do Mazowieciego, który potrafił naradzać
          się do późna w noc, dzielił włos na czworo i grał na przeczekanie).
          Wiemy, że Buzkiem kierował "z tylnego siedzenia" Krzaklewski.
          Liczę na to, że wymienionych przypadłości nie posiada Rokita.
          On będzie nadzorcą, który rozdziela zadania i pilnuje, by były wykonane
          (tak sobie wyobrażam jego styl a wynika to z wywiadu, w którym mówi
          o tym jak to sobie wyobraża, o ile zostanie premierem:)

> Swoja dzisiejszą pozycję wieloimienny zawdzięcza Michnikowi z jego rywinową
          > manipulacją i własnej dość powierzchownej błyskotliwosci (nie mylić z
          > inteligencją).

Nie zgadzam się. Republika kolesiów zrobiła się niewydolna i wcześniej
          czy później zaczęłaby się i tak walić. Jak nie Rywin to wypłynęłoby
          co innego. Ja śledzę jego poczynania od dawna i uważam go za bardzo
          bystrego faceta. Obserwuję i słucham co mówi - widzę, że cała jego
          droga przebiega zgodnie z tym, co sobie wyobrażam. Popełniał błędy
          ale rozumiem, że to było nieuniknione a to jest doświadczenie
          poznawcze:)
          Popieram go:)
          • pan.nikt Re: OJ 02.03.05, 23:42
            1.
            > On będzie nadzorcą, który rozdziela zadania i pilnuje, by były wykonane
            > (tak sobie wyobrażam jego styl a wynika to z wywiadu, w którym mówi
            > o tym jak to sobie wyobraża, o ile zostanie premierem:)

KOCHANA PANI BASIU
            TYP SOLISTY (taki jak Jan Maria),
            to całkiem co innego, niż
            TYP DYRYGENTA.(tm JM, ni jest, co widac, słychac i co mówili jego koledzy z PO)

A, że Władysław sobie to w wywiadach dodaje, to inna sprawa. tak jak śmierć za
            Nicee.

2.
            > Nie zgadzam się. Republika kolesiów zrobiła się niewydolna i wcześniej
            > czy później zaczęłaby się i tak walić. Jak nie Rywin to wypłynęłoby
            > co innego.

Z TYM SIĘ AKURAT ZGADZAM.

Ale, Rokita wypłynął, nie tyle na sprawie Rywina, ile na swojej płytkiej
            błyskotliwosci przed kamerami. Kamerami związanymi z "Komisją Rywina".
            Te słynne "Wielce Szanowny Panie Prezesie" itp
            • palnick Re: OJ 02.03.05, 23:49
              Rokita nie jest głupi. On traktował udział w komisji Rywina jako trampolinę do
              dalszego nic nie robienia oprócz pobierania diety poselskiej. Jeszcze lepiej
              rzadowych pieniedzy.
              Czy ktoś moze podać JEDEN przykład solidnego, profesjonalnego wykonania przez
              J.R dowolnej pracy w parlamencie lub rządzie?
              Ten człowiek w całym swoim życiu nie pracował na swoje utrzymanie głową
              (którą ma całkiem na miejscu). O pracy rąk nie wspomnę.Ten człowiek wybrał
              drogę przez życie jako zawodowy polityk. Do polityki na całym świecie
              trafiają odpady - tyle że tam (w cywilizowanym świecie) odpady z uczelni.
              Nie jak u nas dójki, kryminalistki z owsem we łbie! - to na marginesie.
              Rokita z luboscią graniczącą z perwersją nurza się w atmosferze plotek,
              domniemań, pomówień, niejasności - głownym nurcie dociekań komisji Rywina. On
              to uwielbia! To człowiek z magla! Czy widzieliscie jego grymasy a'la Duce?
              Rokita jest pustym, cymbałowatym (ze względu na miłość własną) bufonem!!! Czy
              naprawdę nie jest dla was jasne, że on łaknie spektaklu, że zrobi wszystko
              dla poklasku? Meritum sprawy odleciało w niebyt - równiez dzięki
              plotkarskiemu zacięciu Rokity. Przez miesiące, w czasie obrad komisji Rywina
              nie padło nazwisko Rywina w jakimś konkretnym kontekście. Co "badała" komisja?
              Co tak na prawdę robi Rokita?
              OTÓŻ ROKITA LANSUJE SIEBIE! TYLE DARMOWEGO CZASU W TV NIGDY BY NIE UZYSKAŁ!
              To samo rozumieją i czują Nałęcz oraz Zioberko(zerko).
              Pierdzielili miesiącami. Diw bierze,że nie wezwą nawet Was przed komisję a
              Rokita ni wykazał, że jestescie wplątani w jakiś kosmiczny spisek.
              WSZYSTKO PO TO ABY STALE TRWAĆ W ŚWIADOMOŚCI WYBORCÓW.
              Takie sa kulisy Rokiciej dociekliwosci i nienaturalnej aktywnosci - OBY MNIE
              cudnego Rokitę GDZIEKOLWIEK WYBRALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Powinniscie wiedzieć, że KAŻDY polityk łaknie wyłącznie władzy i pieniędzy.
              Dla osiągnięcia tego celu zrobi WSZYSTKO!
              Nawiasem mówiąc proboszcz Oleksy stwierdził, że w wyniku weryfikacji, z SLD
              powinni odejść wszyscy pozostający w tej partii ze wzgledu na żądzę władzy
              i/lub pieniedzy.
              Ostre kryterium! Któż zostanie w szeregach partii? Kto zostałby w sejmie,
              gdyby odejść musieli wszyscy "politycy" łaknący wyłącznie władzy i/lub
              pieniędzy? Czy mozecie podać choc jedno nazwisko?
              Na 100% nie jest to Rokita.
              • henryk.log Re: OJ 03.03.05, 00:06
                -"Czy ktoś moze podać JEDEN przykład solidnego, profesjonalnego wykonania przez
                J.R dowolnej pracy w parlamencie lub rządzie?"
                Dobre pytanie :-) - chciałbym przeczytać rzeczową odpowiedź którejś z
                wielbicielek JMWR - może Pani b.b ? :-)
              • filut Re: OJ, Palnicku - niestety masz rację 03.03.05, 07:41
                palnick napisał:
                > Na 100% nie jest to Rokita.

Rokita do życia potrzebuje ciągłego błysku [fleszy, reflaktorów ....]
                Pieniędzmi nie pogardzi, ale błysk to jest TO:((
            • basia.basia Re: OJ 03.03.05, 00:28
              pan.nikt napisał:

> KOCHANA PANI BASIU
              > TYP SOLISTY (taki jak Jan Maria),
              > to całkiem co innego, niż
              > TYP DYRYGENTA.(tm JM, ni jest, co widac, słychac i co mówili jego koledzy z PO)
              >
              > A, że Władysław sobie to w wywiadach dodaje, to inna sprawa. tak jak śmierć za
              > Nicee.

Przykro mi ale on miał wtedy rację. Tak uważam:)

> Ale, Rokita wypłynął, nie tyle na sprawie Rywina, ile na swojej płytkiej
              > błyskotliwosci przed kamerami. Kamerami związanymi z "Komisją Rywina".
              > Te słynne "Wielce Szanowny Panie Prezesie" itp
              >

To co Ty uważasz za płytkie ja uważam za finezyjne złośliwości i nigdy
              nie zapomnę jak Jakubowska nazwana "wielce czcigodną i szanowną panią
              minister" pokraśniała ze szczęścia:)

A poza tym powiem Ci, że ja się nie zakochuję w politykach i tak jak straciłam
              serce do Mazowieckiego po tym jak postanowił startować na prezydenta przeciw
              Wałęsie (obecnie nie ufam mu już w ogóle) a potem odstręczył mnie od siebie
              Buzek za pozwalanie na ręczne sterowanie (ale i tak go lubię) to jak mnie Rokita
              rozczaruje, to będzie mi przykro ale bardziej ze względu na stracone możliwości
              państwa niż moją w niego naiwną wiarę.

Pozdrawiam:)
              • pan.nikt Re: OJ 03.03.05, 09:46
                Ponownie zwracam uwagę na to zdanie:

> > TYP SOLISTY (taki jak Jan Maria),
                > > to całkiem co innego, niż
                > > TYP DYRYGENTA.(tm JM, ni jest, co widac, słychac i co mówili jego koledzy
                > z PO)

Na które, jako podstawowe w tym akapicie, brak Pani reakcji.

> a
                > rozczaruje, to będzie mi przykro ale bardziej ze względu na stracone
                możliwości
                > państwa niż moją w niego naiwną wiarę.

TU MASZ RACJE SZKODA KOLEJNYCH ZMARNOWANYCH lat naszego narodu.
                Niestety ja w przeciwieństwie do Ciebie mam BARDZO, BARDZO DUŻE OBAWY, że tak
                będzie.
                Nie jestem miłośników farbowańców z PO, ale wśród nich Rokita na premiera, to
                jeden z gorszych wyborów.
        • babariba666 jest to 'błyskotliwość' z 'Kariery Nikodema D.'... 03.03.05, 08:04
          ...'wielce uprzejmie pana pytam...' - to stała kwestia Jana Władysława z przesławnej komisji śledziowej.
          Jest to 'błyskotliwość' na herbatki u cioci.
          A swoją drogą interesujące jest, ze w różnych 'śledzianych' okolicznościach Jan Władysław wypływa.
          Była sobie komisja Rokity kiedyś, co stokilkadziesiąt przestępstw komuny ujawniła niby, tylko żadne nie miało skutku takiego, jak wniesienie doniesienia o popełnieniu przestępstwa. Ale w cieple reflektorów milutko było...
          Ostatnio też 'śledziostwo' notowania łysego Władka poniosło jak tsunami.
          Tyle, że po nosie mu nieco dali partyjni koledzy i kazali mu publiczne deklaracje konsultować z partyjnym kolektywem. Pamiętają mu bowiem, że przykleił się do Platformy jak gó.. do okrętu wtedy, kiedy okazało się, ze jest to firma bardziej przyszłościowa niż SKL, który go do sejmu wyniósł.
      • oborovy W ilu partyjach byl ten Maryja? 03.03.05, 00:13
        A lepiej byloby sie spytac w jakiej jeszcze nie byl? Ryjek tak niucha zeby byc najblizej zloba.
        Obecnie platformista, a tam same przekrety - Piskorski, Hertel, uklad warszawski ...
        Do tego byl przy paleniu akt sbeckich, a potem pomagal Suchockiej z konkordatem!
        Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie zeby ten faryzeusz zostal premierem.
        • doradca1 Zapisz się do Polskiej Zjedn.Partii Socjaldemokrat 03.03.05, 20:31
          oborovy napisała:

> A lepiej byloby sie spytac w jakiej jeszcze nie byl? Ryjek tak niucha zeby
          byc
          > najblizej zloba.
          > Obecnie platformista, a tam same przekrety - Piskorski, Hertel, uklad
          warszawsk
          > i ...
          > Do tego byl przy paleniu akt sbeckich, a potem pomagal Suchockiej z
          konkordatem
          > !
          > Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie zeby ten faryzeusz zostal premierem.

Ale nie był w PZPR. Idż zapytaj się tatusia co oznacza ten skrót. Nie mam
          pewności, że tatuś nie wprowadzi Ciebie w błąd i nie obwieści, że to Polski
          Związek Piłki Ręcznej. Ten ostatni musiał używać nazyw Związek Piłki Ręcznej w
          Polsce.
        • ukos Pewnie powinna być jedna jedyna? 04.03.05, 18:45
          Do tego zjednoczona, robotnicza i, o dziwo, "polska" - jak to możliwe, skoro
          sowiecka?

Partia Rokity (albo kogokolwiek innego spoza komuny) się podzieliła i już
          gostek z "Trybuny Ludu" wrzeszczy: oj, ojojoj, ile partii, ile partii! Partia z
          kimś się połączyła i towarzysz znowu ma temat.

Wbijcie sobie do łba, towarzyszu, że normalny, nie czerwony człowiek nie
          wyznaje kultu partii i jak trzeba to to najzwyklejsze w świecie NARZĘDZIE
          działalności politycznej, którego nie traktuje - tak jak komuniści - jako
          bożka, przekształca, dzieli, łączy albo likwiduje. Tzw. wierność partii to
          tylko marksistowski quasireligijny przesąd prowadzący w skrajnym przypadku do
          totalitarnej dyktatury (w Polsce znanej jako przewodnia rola) - takie samo
          głupstwo jak marksizm w ogóle.
          • oborovy Re: Pewnie powinna byc´ jedna jedyna? 04.03.05, 23:46
            "Ryjek" jest srednio co roku w nowej partyji - czy to normalne? Alez oczywiscie, w Polszcze
            teraz demokracja i jak Maria chce to moze nawet wstapic do Samoobrony ... smutne!
    • palnick diabełek :) 02.03.05, 23:10
      Juhas, a rodził się gdzie dumne Skrzyczne
      miał widzenia czasem wręcz diaboliczne
      Raz Rokitę premierem
      widział z Zioberkiem zerem
      ale wtedy był w śmierci klinicznej.
    • oborovy Niceja i Maryja albo smierc! 03.03.05, 00:19
    • basia.basia Z palantami nie gadam 03.03.05, 00:29
      palnick napisał:

> politycznie :) Nicea albo smierć :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Znikasz z mojego ekranu chamie!
    • karol113 Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 03.03.05, 07:43
      Lepszy Rokita niż Belka czy inny Frasyniuk.
      • bladatwarz Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 03.03.05, 10:36
        Lepszy Rokita niż Belka czy inny Frasyniuk?

To jest dramatyczne pytanie.
        W taim przypadku tylko Żan Mari.

Sa jeszcze osoby spoza partii.
    • babariba666 jakiego tam jana-marię, jana-władka!.. 03.03.05, 07:49
      ...i tez nie, bo jedyne co mu w życiu wyszło to włosy i rozpierduchy we wszystkich partiach, w których był dotąd.
      Krakusy się na nim poznały i w wyborach prezydenta stołecznego miasta nawet do drugiej tury nie doczłapał.
      • czerwony_borsuk Re: jakiego tam jana-marię, jana-władka!.. 03.03.05, 10:39
        nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    • ossey Re: Dzisiaj to czarny dzien 03.03.05, 17:53
      dla Rokity. Mimo ze Jas jest moim faworytem i nie mam nic przeciwko,zeby zostal
      premierem to po obejrzeniu dzisiejszej konferencji prasowej PO doszedlem do
      wniosku,ze PO moze szykowac na premiera Hanie Gronkiewicz-Waltz. To sie czułu.
      Ale moze jestem przwrazliwiony.
      • borbali Rokita premierem 03.03.05, 19:10
        To bardzo dobrze.Rywalizacja jest budująca.
        • gienia.gienia Re: Rokita premierem 03.03.05, 19:21
          Jasio Marysia Władzio Kleofasek Rokita byłby świetnym premierem Burkina Fasso.
    • spam-killlerr NIEEEEEEEEEEE! 03.03.05, 19:44
    • doradca1 TAK! Chcę Jana M. Rokitę na premiera! 03.03.05, 20:26
      aaki napisała:

> ??????
      > ja nie

Jest cała masa powodów.
      • terenia.nasweter Re: TAK! Chcę Jana M. Rokitę na premiera! 03.03.05, 20:36
        doradca1 napisał:

> aaki napisała:
        >
        > > ??????
        > > ja nie
        >
        > Jest cała masa powodów.
        Na wielkopostną uroczystość w Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki w
        Warszawie zorganizowaną dzięki ogromnemu zaangażowaniu Rodziny Radia Maryja
        przybyli ojcowie redemptoryści na czele z o. Zdzisławem Klafką, prowincjałem
        warszawskiej prowincji, i dyrektorem Radia Maryja o. Tadeuszem Rydzykiem.
        Obecni byli założyciel i prezes orkiestry "Victoria" ks. prałat Edward
        Żmijewski, kapłani i siostry zakonne z różnych zgromadzeń, senatorowie,
        posłowie do Sejmu Rzeczypospolitej i Parlamentu Europejskiego, przedstawiciele
        NSZZ "Solidarność".
        • hydy nie 03.03.05, 21:17
          jeśli już premier z PO, to sto razy wolałbym kogokolwiek z tej partii: Tuska,
          Gronkiewicz, Gilowską, a nawet Komorowskiego, byle tylko nie Rokita.
          • doradca1 Pozdrawiam 05.03.05, 00:26
            Na dzisiaj właśnie JMR jest kandydatem nr 1 do tego stanowiska czy to Nam się
            podoba czy nie podoba.
        • doradca1 TAK! Chcę Jana M. Rokitę na premiera! 05.03.05, 00:24
          Nie wiem jaki jest związek z tym, że J.M Rokita ma zostać Premierem. Nic z
          Twojej wypowiedzi nie rozumiem ale to podobno ja jestem bydle i ścierwo.
    • borbali czy chcielibyście Rokitę na premiera 03.03.05, 21:03
      Spróbuję zrekapitulować krytykę Rokity przez jego przeciwników przepraszam
      wrogów:
      Pierwszy zarzut,to taki,że istnieje.Powinno go nie być.
      Drugi zarzut to taki,że jest politykiem,a krytykujący nie lubi polityków.
      Trzeci zarzut dotyczy jego wad z kręgu konkursu piękności;krzywousty,zapluty i
      łysy rudzielec!!!!.
      Kolejne zarzuty to tchórz,palant,cymbał,powierzchownie błyskotliwy,prawicowy
      cwaniak,pierdołowaty i wypłynął na Rywinie.Najlepiej dla tych prostackich
      krytyk byłoby jakby się utopił pod Rywinem.
      O skuteczności waszych pomyj wylewanych na Rokitę niech świadczy to,że pod
      jego kierownictwem po odstawieniu nieskutecznego Płażyńskiego sondaże PO
      wzrosły z 10% do blisko 30%.
      Z litości życzę wam takiej skuteczności jaką wykazuje Rokita.Po tym jak się
      zachowujecie na forum widać jak na dłoni,że z powodu własnej nieudolności macie
      powazne trudności z realizacją własnych planów i o to obwiniacie Rokitę.
      • hydy Re: czy chcielibyście Rokitę na premiera 03.03.05, 21:20
        borbali napisał:

> O skuteczności waszych pomyj wylewanych na Rokitę niech świadczy to,że pod
        > jego kierownictwem po odstawieniu nieskutecznego Płażyńskiego sondaże PO
        > wzrosły z 10% do blisko 30%.

ostatnio prof. MArkowski zwrócił uwage na b. istotną kwestię: poparcie dla PO w
        liczbach bezwzględnych wzrosło z 1.650 mln do ok. 2 mln, co oznacza, że tezy o
        podwojeniu poparcia są nie do końca prawdziwe i że b. duże znaczenie dla wyniku
        wyborczego )nie tylko zresztą PO) będzie miała ferkwencja.
        • borbali Re: czy chcielibyście Rokitę na premiera 03.03.05, 21:32
          Jeżeli chodzi o socjotechnikę to jeszcze większe znaczenie niż frekfencja
          będzie miało to ile partii zostanie poza sejmem[poniżej 5%]
          • antoni.goczal Re: czy chcielibyście Rokitę na premiera 04.03.05, 11:57
            Tak. Madagaskaru.
    • adam81w oczywiscie ze tak ! 04.03.05, 12:18
      jak najbardziej , nie widze innej alternatywy , to najlepszy kandydat
      • tony.soprano3 Re: oczywiscie ze tak ! Gabonu. 04.03.05, 12:59
        Adamie1 !
        Masz rację. To beznadziejna łajza. W sam raz dla Gabonu.
        • adam81w na gabonie to ty masz rodzine :):) 04.03.05, 20:45
    • borbali Re: czy chcielibyście Rokitę na premiera? 04.03.05, 12:58
      Tak,bo;
      - zawsze wiem co mówi,
      -używa błyskotliwych skojarzeń,
      -jest skuteczny jako polityk,
      -jest bardzo wymagający od siebie i innych,
      -całym życiem politycznym poświęconym walce z komuną udowodnił,że można mu
      zaufać.
      • tony.soprano3 Re: czy chcielibyście Rokitę na premiera? 04.03.05, 13:00
        borbali napisał:

> Tak,bo;
        > - zawsze wiem co mówi,
        > -używa błyskotliwych skojarzeń,
        > -jest skuteczny jako polityk,
        > -jest bardzo wymagający od siebie i innych,
        > -całym życiem politycznym poświęconym walce z komuną udowodnił,że można mu
        > zaufać.

O tak !
        Najbardziej nieudolny minister w rządzie naszej Haneczki Kochanej !
      • risza Re: czy chcielibyście Rokitę na premiera? 04.03.05, 15:14
        Nie,bo;
        -mówi jak intelektualny prostak,
        -kojarzy jak błyskotliwa wersja Andy Leppera,
        -jego polityczna skuteczność winna doprowadzić go do zgonu,patrz Nicea,
        -trzeba być jego żoną by wiedzieć co wymaga,
        -walka z komuną jako zasługa,to zbyt trywialne, by komuś ufać.
        • borbali Re: czy chcielibyście Rokitę na premiera? 04.03.05, 17:20
          Widać z kilku wypowiedzi,że słynne powiedzenie Rokity "Nicea albo smierć" jest
          rozumiana dosłownie,nie rozumie się jego istoty lub traktuje się je na
          opak.Nawet tak stary wyga jak Mazowiecki,nie rozumie[albo celowo udaje],że to
          powiedzenie ma przede wszyskim znaczenie taktycznie.
          Chyba nikt nie zakwestionuje, że układ nicejski jest korzystniejszy dla Polski
          niż obecny projekt konstytucji UE.Spór może więc dotyczyć metody walki o
          jaknajkorzystniejsze rozwiązanie dla Polski,a nie o istotę.Przeciwnicy tego
          sloganu Rokity zachowują się jak marny trener boksera,który ma stoczyć walkę z
          dużo silnieszym przeciwnikiem mówiąc mu przed walką:"Jak usłyszysz pierwszy
          gong wyjdż na ring zaraz poddaj się".
          Cieszę się,że mamy tak mądrego polityka,który stara się do końca walczyć o
          interesy kraju.Taka postawa daje nadzieję na wywalczenie korzystniejszych dla
          nas zapisów w projekcie konstytucji.Ustąpić jeszcze zdążymy.Jeżeli przegramy to
          po walce,a nie przez poddanie się.
          Brawo Panie Janku!!!.
          Dzisiaj mówię razem z Panem;Nicea albo śmierć"!!!.Niech usłyszy Bruksela,że
          Polacy to nie frajerzy,których można pokonać strachem.
          • risza Re: czy chcielibyście Rokitę na premiera? 04.03.05, 17:30
            Klasyczna retoryka prawicy; monopol na tylko jedną rację i odwracanie kota
            ogonem.Pan Janek ma tylko jedną drogę: do "ministerstwa dziwnych kroków"
          • niezapowiedziany Re: czy chcielibyście Rokitę na premiera? 04.03.05, 23:23
            nie no przeciez jasne jest, ze haslem "Nicea albo smierc" Rokita w razie
            niepowodzenia negocjacji wzywal wszystkich do zbiorowego samobojstwa. nie
            wiesz?
    • borbali Re: Rejestr życiowych DOKONAŃ Rokity - do borbali 04.03.05, 13:55
      Ale z ciebie Palnick pracowita mrówka.Nabiłeś tyle piany,że trzeba być dobrze
      stuknięty,aby to objąć nie mówiąc o wyprodukowaniu.
      Do tych twoich bzdetów nie bedę się ustosunkowywał,bo jest doskonałą reklamą
      Rokity pomimo odwrotnego zamierzenia autora.
      Drobna informacja.
      Rokita jest przewodniczącym klubu parlamentarnym PO,czyli parti posiadającej
      największe poparcie społeczne.Duża w tym zasługa Rokity.Wierzę,że zostanie
      najlepszym premierem IIIRP,który wdepcze w ziemię pozostałości komuchowatych
      układów i przyczyni się do przywrócenia uczciwości i sprawiedliwości władzy w
      Polsce.
      • palnick Re: Rejestr życiowych DOKONAŃ Rokity - do borbali 04.03.05, 14:12
        borbali napisał:

> Ale z ciebie Palnick pracowita mrówka.Nabiłeś tyle piany,że trzeba być dobrze
        > stuknięty,aby to objąć nie mówiąc o wyprodukowaniu.
        > Do tych twoich bzdetów nie bedę się ustosunkowywał,bo jest doskonałą reklamą
        > Rokity pomimo odwrotnego zamierzenia autora.
        --------------
        Po pierwsze - nie umiesz czytać. Zacytowałem post innego forumowicza Nie dziwię
        się zatem, że ogarniecie przedstawionych faktów przerastają twoje zdolności
        intelektualne.
        Po drugie - jesteś na bakier z logiką, bo jako zwolennik Rokity powinieneś
        ustosunkować się do rejestru dokonań swojego idola, skoro twierdzisz, że byłaby
        to jego doskonała reklama.
        -------------
        > Drobna informacja.
        > Rokita jest przewodniczącym klubu parlamentarnym PO,czyli parti posiadającej
        > największe poparcie społeczne.Duża w tym zasługa Rokity.Wierzę,że zostanie
        > najlepszym premierem IIIRP,który wdepcze w ziemię pozostałości komuchowatych
        > układów i przyczyni się do przywrócenia uczciwości i sprawiedliwości władzy w
        > Polsce.
        -------------
        Po trzecie - piszesz szczerze, że "wierzysz..." a to oznacza, że prócz emocji
        nic innego tobą nie powoduje :)
        Po czwarte - nie jest rola premiera wdeptywanie kogokolwiek w ziemię a Rokita
        nawet tego nie potrafi (patrz inicjatywa 3/4) :)

Rokita może zatem liczyć wyłącznie na głosy głupawych analfabetów nie
        kierujących się logiką i faktami, rozchwianych emocjonalnie - jak ty.
        Szczęśliwie nieliczny to (mimo wszystko) elektorat :)
        • borbali Re: Rejestr życiowych DOKONAŃ Rokity - do borbali 04.03.05, 14:25
          Jestem rzadkim i krótkim internautem na forum kraj i nie mam rozeznania kto
          jest kto.Na twój poprzedni tasiemcowy i bzdurny post odpowiedziałem nie wiedząc
          z kim mam do czynienia.W wyszukiwarce znalazłem "twoje dokonania" na forum i
          teraz wiem,że nie będę uprawiał z tobą pyskówki by dać ci sadysfakcję.Głupcom
          się nie tłumaczy tylko funduje głodówke.
          Bez odbioru.
    • minotaurus Nie, Nie, Nie !!! 04.03.05, 15:56
      na tej pozycji musi byc ekonomista, a nie slusarz, jak Miller, albo prawniczek,
      jak Rokita.Musi to byc osoba kompetentna, a nie politykier.
      • chilly Re: Nie, Nie, Nie !!! 04.03.05, 18:18
        I jeszcze raz nie!
        • spam-killlerr Re: Nie, Nie, Nie !!! 04.03.05, 18:32
          no wlasnie, wiadomo do czego doprowadzily nas rzady slusarza Millera u steru
          okretu zwanego IIIRP. Do trojkata bermudzkiego!
          • zdybex Re: Nie, Nie, Nie !!! 04.03.05, 18:54
            Do 60 -tego roku życia biłem konia . potem polubiłem konie i tych co biją konie
            kazałem karać.Smok wawelski na swiętego a szewczyka Dratewkę na stos bo chciał
            zroboc smokowi kuku. To jest mój program wyborczy. No i Niemców z Besarabii
            przesiedlić do nas, będą bliżej ojczyzny i moja nelly załatwi rodzinie pare
            spraw.
            • gienia.gienia Nie ! 04.03.05, 20:47
              Wolałabym zostać lesbą, niż mieć takiego premiera jak ta zaśliniona pokraka !
              • hrabia.m.c Re: 3 x NIE! 04.03.05, 20:57
                A tak przy okazji.
                Czy nie widzicie ,że J M to kalka Leszka.
                Dokladnie ten sam typ działania,pięknie wygryzl ewentualnych konkurentow.
                Przypomnijcie sobie jego ochy,achy itp. ,kiedy jego "kanapka" miała wejść
                do Po.
                A gdzie są dzisiaj "tenorzy trzej" ,ostał się tylko jeden i to już falsecik
                a nie tenor.
                a na czele Jan Maria i potakiwacze.
                Rokita =Miler
                Podobno w Kanadzie zakladaja juz uczelnie ,żeby za trzy lata Jan
                mial gdzie odczyty wyglaszac.
      • borbali Czy chcielibyście aby Rokita został premierem 04.03.05, 21:39
        Znane jest powiedzenie,że przyjaciół ma się takich na jakich się zasługuje,
        natomiast wrogów tylu ilu zdoła się udżwignąć.Zestawiając niedorzeczne i
        złośliwe uwagi o Rokicie w tym wątku z doskonałymi wynikami sondaży jako
        polityka widać,że to postać nietuzinkowa.Ma bardzo dużo zwolenników,a
        zawistnych wrogów doprowadza do wściekłości.Tych ostatnich czekają jeszcze
        większe katorgi kiedy Rokita zostanie premierem co jest praktycznie
        nieuniknione.Duża w tym będzie zasługa tych wrogów internetowych,którzy swoimi
        prymitywnymi obelgami robią mu leklamę wśród myślącej części społeczeństwa.
        • pan.nikt Re: Czy chcielibyście aby Rokita został premierem 04.03.05, 21:42
          Rokita Premierem???
          Chyba cudem.
          Sądzę, że jeżeli (????) PO, to Pani Gronkiewicz Walz.
          Czy mądrzejsza od Rokity??
          Nie wiem, ale umie grać w zespole i kierować ludźmi.
    • qawa Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 05.03.05, 00:38
      A po co? Dla niego to i tak wszystko sitwa...
    • oborovy Co laczy Marie Rokita, Waltza i Tuska? 05.03.05, 00:47
      1. Partia
      2. Rasa
      3. Przekonania politiczne
      4. Nie - to wada wymowy!

Jesli PO wygra wybory to az do ich dymisji trzeba bedzie sluchac takiego kaleczenia mowy!
      • borbali Re: Co laczy Marie Rokita, Waltza i Tuska? 05.03.05, 10:10
        Ależ mądra i rzeczowa ta twoja wypowiedż Oborowy- prawdziwy uniwersytet w
        oborze.
        • risza Re: Co laczy Marie Rokita, Waltza i Tuska? 05.03.05, 10:47
          W tej oborze ni seplenimy
    • platformiak Re: czy chcielibyście jana-marię rokitę na premie 05.03.05, 13:39
      aaki napisała:

> ??????
      > ja nie

sie nadaje ale musi dac spokoj ministrom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka