Dodaj do ulubionych

dochnal i wieczerzak

06.03.05, 01:06
wydaje mi sie ze mielismy wczoraj dosyc dobrze przygotowane preludium do
wystapienia wokalno-tanecznego samego pierwszego. zeznania wieczerzaka
wygladaja na bardzo niekonkretne i dochnal wlasciwie tez nic bardzo mocnego
nie zeznal. dokladniej to co zeznal byloby moze mocne gdyby dalo sie
udekomentowac i gdyby byloby bardziej spojne (np twierdzi ze bedac
przyjacielem samego putina dzialal ponoc na rzecz dywersyfikacji dostaw ropy
do polski).

te ataki dochnala za kaczmarka i kwasniewskiego sa jednak zastanawiajace.
zakladam ze facet nie narazlby sie bez dobrego powodu.
Obserwuj wątek
    • basia.basia Re: dochnal i wieczerzak 06.03.05, 01:40
      bush_w_wodzie napisał:

> wydaje mi sie ze mielismy wczoraj dosyc dobrze przygotowane preludium do
      > wystapienia wokalno-tanecznego samego pierwszego. zeznania wieczerzaka
      > wygladaja na bardzo niekonkretne i dochnal wlasciwie tez nic bardzo mocnego
      > nie zeznal. dokladniej to co zeznal byloby moze mocne gdyby dalo sie
      > udekomentowac i gdyby byloby bardziej spojne (np twierdzi ze bedac
      > przyjacielem samego putina dzialal ponoc na rzecz dywersyfikacji dostaw ropy
      > do polski).
      >
      > te ataki dochnala za kaczmarka i kwasniewskiego sa jednak zastanawiajace.
      > zakladam ze facet nie narazlby sie bez dobrego powodu.

Słyszałam, że wszedł w układ z prokuraturą - będzie mówił, będzie
      mniejsza kara. Tak czy owak to on będzie siedział i ma już wszystko
      w nosie. Liczy na to, że w kiciu będzie bezpieczny.
      • basia.basia jeszcze coś ... 06.03.05, 01:45
        basia.basia napisała:

> bush_w_wodzie napisał:
        >
        > > wydaje mi sie ze mielismy wczoraj dosyc dobrze przygotowane preludium do
        > > wystapienia wokalno-tanecznego samego pierwszego.

Jest coś poważniejszego. Przeczytaj sobie uważnie wszystkie wystąpienia
        Pałubickiego ( a i reakcje posłów lewicy są interesujące - w tym marszałka
        Borowskiego). We wczorajszym Dzienniku Polskim wyczytałam, że posłowie
        dostaną w IPN do przeczytania akta zawierające również te z klauzulą
        tajne - to dlatego Kieres zabezpieczył się na wszystkie strony, jeśli
        któryś z nich nie wytrzyma i coś chlapnie:)
        • basia.basia link ... 06.03.05, 02:21
          basia.basia napisała:

> Jest coś poważniejszego. Przeczytaj sobie uważnie wszystkie wystąpienia
          > Pałubickiego ( a i reakcje posłów lewicy są interesujące - w tym marszałka
          > Borowskiego).

ks.sejm.gov.pl:8009/kad3/086/30862055.htm
      • homosovieticus Re: dochnal i wieczerzak 06.03.05, 01:46
        Przypomnę, że w "kiciu" ludzie popełniają "samobójstwa".Najbezpieczniej, dla
        takich ludzi jak Dochnal, jest na wolności. Sądzę , że zarówno Dochnal jak i
        Wieczerzak to ludzie "specjalnej troski".Podobnie jak Żagiel- nie biały i nie
        samotny, ale wolny.
      • bush_w_wodzie to za malo 06.03.05, 01:47
        jesli sa na cokolwiek (lapowka dla kaczamrka i spece od mokrej roboty w fundacji
        porozumienie bez barier (chyba naprawde bez barier!)) dowody to masz racje.
        jesli nie ma dowodow to czesc zeznan dochnala wyglada na dzialalnosc ktora
        przynioslaby mu same straty. nie dosc ze sam sie obciaza to jeszcze atakuje
        wplywowe osobistosci

przyklad baraniny dowodzi ze kic nie jest najbezpieczniejszym miejscem

troche wiec watpie w twoja interpretacje
        • basia.basia Re: to za malo 06.03.05, 01:56
          bush_w_wodzie napisał:

> jesli sa na cokolwiek (lapowka dla kaczamrka i spece od mokrej roboty w fundacj
          > i
          > porozumienie bez barier (chyba naprawde bez barier!)) dowody to masz racje.
          > jesli nie ma dowodow to czesc zeznan dochnala wyglada na dzialalnosc ktora
          > przynioslaby mu same straty. nie dosc ze sam sie obciaza to jeszcze atakuje
          > wplywowe osobistosci
          >
          > przyklad baraniny dowodzi ze kic nie jest najbezpieczniejszym miejscem
          >
          > troche wiec watpie w twoja interpretacje

Ja nie mam pojęcia o co chodzi. Wiem tylko tyle co wyczytałam ale wiadamo,
          że poza tym co wydrukowałą GW z tych podsłuchów 4 strony zostały przez
          prokuraturę utajnione - kś to dostała ale jest to w tajnej kancelarii
          sejmu. Jak myślisz, co to może być?
        • michal00 Re: to za malo 06.03.05, 02:03
          > jesli nie ma dowodow to czesc zeznan dochnala wyglada na dzialalnosc ktora
          > przynioslaby mu same straty. nie dosc ze sam sie obciaza to jeszcze atakuje
          > wplywowe osobistosci

Moze byc tak, ze Dochnal liczy na przydzielenie ochrony. Zagrazac mu moze ktos
          calkiem inny, ale po tych zeznaniach w interesie Prezia&co jest zapewnienie
          Dochnalowi bezpieczenstwa. Gdyby teraz ktos sprzatnal Dochnala, to bedzie na
          Prezia.
          • trzecie.dno Re: to za malo 06.03.05, 02:10
            zgadzam się. Obciążenie Prezia to swego rodzaju polisa na życie dla Dochnala.

Zdumiony jestem tymi wylewnościami Dochnala typu znajomość z Putinem. Tak
            naprawdę nic to sprawy nie wnosi, poza tym, że robi wrażenie, że autor tych
            wypowiedzi jest mitomanem czy innym nawiedzonym oszołomem. Pewnie jest w tym
            prawdy trochę tylko, ze nijak ma sie do sprawy. Chyba, że jest to częścią polisy
            na życie. Układ KGB&PZPR jako potencjalni niewykrywalni jego kaci.
            • michal00 Re: to za malo 06.03.05, 02:28
              > Zdumiony jestem tymi wylewnościami Dochnala typu znajomość z Putinem. Tak
              > naprawdę nic to sprawy nie wnosi, poza tym, że robi wrażenie, że autor tych
              > wypowiedzi jest mitomanem czy innym nawiedzonym oszołomem. Pewnie jest w tym
              > prawdy trochę tylko, ze nijak ma sie do sprawy. Chyba, że jest to częścią
              polis
              > y
              > na życie. Układ KGB&PZPR jako potencjalni niewykrywalni jego kaci.

Raczej proba stworzenia pozorow posiadania bardzo szerokiej wiedzy. Tak na
              marginesie to ciekaw jestem, w jaki sposob Dochnal zamierzal podpisac kontrakt
              na transfer ropy z Kazachstanu nieistniejacym rurociagiem Odessa-Brody-Gdansk.
              Wieczerzak mowil sensowniej. Bardzo wiarygodnie wyglada jego opowiesc o
              przejeciu NFI przez Lazarowicza i spolke.
              • trzecie.dno Re: to za malo 06.03.05, 02:42
                Chodziło mi właśnie o stworzenie pozornej aury tajemiczości w sposób
                jednoznaczny, tj. że oprócz polskich służb specjalnych może byc w to wmieszany
                rosyjski wątek, no bo w końcu znał Putina.

Wydaje mi się, ze to jakieś przekłamanie z tymi dostawami rurociągiem
                odesa-brody. Chyba chodziło o dywersyfiacje w obrębie już istniejącej sieci.
                Dziwne, że w zenznaich innnych światkow grożba dostaw ropy przez Dochanla nie
                jujrzała światła. Czyżby on miał podoisywać ten kontrakt sam ze sobą? Przecie
                odbiorącą miała byc Rafieria Gdańska? Oni też o tym nic nie wiedzieli w dniu
                aresztowania Dochanal?

Wieczerzak wie że stawka jest wysoka i samurajski miecz może jegop rodzinę dotknąć.

Sprawa z tym NFi jet bardzo ciekawa, co potierdzałoby wersje W. ze jet więskszy
                biznesowy uklad. Nieudolna reakcja Millera na taka aferę odziedzicznoą po AWS
                rodzi podejrzena, że za tym mogła byc tylko jeszcze więkasza afera, czyli
                jeszcze większe interesy.
                • bush_w_wodzie Re: to za malo 06.03.05, 02:56
                  trzecie.dno napisał:

> Chodziło mi właśnie o stworzenie pozornej aury tajemiczości w sposób
                  > jednoznaczny, tj. że oprócz polskich służb specjalnych może byc w to wmieszany
                  > rosyjski wątek, no bo w końcu znał Putina.

mysle ze watek putina i alganowa pojawil sie po to zeby uzasadnic dlaczego
                  wlasnie do dochnala zwrocil sie kulczyk w sprawie lukoil i rg

>
                  > Wydaje mi się, ze to jakieś przekłamanie z tymi dostawami rurociągiem
                  > odesa-brody. Chyba chodziło o dywersyfiacje w obrębie już istniejącej sieci.

to prawdopodobne

> Dziwne, że w zenznaich innnych światkow grożba dostaw ropy przez Dochanla nie
                  > jujrzała światła. Czyżby on miał podoisywać ten kontrakt sam ze sobą? Przecie
                  > odbiorącą miała byc Rafieria Gdańska? Oni też o tym nic nie wiedzieli w dniu
                  > aresztowania Dochanal?

tak w tej wersji to wyglada niespojnie. mogl cos conajwyzej rozeznawac w kwestii
                  kazachskich surowcow bo mial pewnie ochote byc tam pierwszy do lobbowania na
                  wypadek gdyby mialo dojsc do budowy tego rurociagu

>
                  > Wieczerzak wie że stawka jest wysoka i samurajski miecz może jegop rodzinę dotk
                  > nąć.
                  >
                  > Sprawa z tym NFi jet bardzo ciekawa, co potierdzałoby wersje W. ze jet więskszy
                  > biznesowy uklad. Nieudolna reakcja Millera na taka aferę odziedzicznoą po AWS
                  > rodzi podejrzena, że za tym mogła byc tylko jeszcze więkasza afera, czyli
                  > jeszcze większe interesy.

mnie sie zdaje ze bujne zycie parlamentarne i smiertelna wrogosc politykow
                  roznych partii skrywa wiele wspolnie robionych niezlych interesow
                • michal00 Re: to za malo 06.03.05, 03:08
                  W zeznaniach Dochnala praktycznie weryfikowalna jest chyba tylko lapowka dla
                  Kaczmarka placona przelewem. Na to musi byc slad w banku. Dochnal musial puscic
                  rzeczywiscie taki przelew. W przeciwnym razie wyszedlby na idiote opowiadajac
                  takie rzeczy.

> Wieczerzak wie że stawka jest wysoka i samurajski miecz może jegop rodzinę
                  dotk
                  > nąć.

Mam wrazenie, ze on sie nie boi i mowi prawde (niekoniecznie cala!). Widzialem
                  dzisiejsze przesluchanie. Mowil jasno i logicznie wskazujac komisji kierunki
                  poszukiwan. Nie bylo odpowiedzi "nie pamietam", "nie jestem pewien" itp.
                  Przyznal w pewnym momencie, ze dofinansowal Stocznie Gdynia (zalezalo na tym
                  Kierkowskiemu) kwota 25 mln zl choc mial swiadomosc, ze mozna mu ew. zarzucic
                  dzialanie na szkode spolki. Powiedzial wrecz, ze skoro siedzial za nic 3 lata,
                  to mu i tak wszystko jedno.

Sprawa z tym NFi jet bardzo ciekawa, co potierdzałoby wersje W. ze jet więskszy
                  > biznesowy uklad. Nieudolna reakcja Millera na taka aferę odziedzicznoą po AWS
                  > rodzi podejrzena, że za tym mogła byc tylko jeszcze więkasza afera, czyli
                  > jeszcze większe interesy.

Mozliwe. Druga wersja - Miller nic nie robil, bo lepszy hak w garsci...
                  • trzecie.dno Re: to za malo 06.03.05, 03:30
                    michal00 napisał:

> W zeznaniach Dochnala praktycznie weryfikowalna jest chyba tylko lapowka dla
                    > Kaczmarka placona przelewem. Na to musi byc slad w banku. Dochnal musial puscic
                    >
                    > rzeczywiscie taki przelew. W przeciwnym razie wyszedlby na idiote opowiadajac
                    > takie rzeczy.
                    >

Nie uwierzę ze nie przeszło to przez jakąś fundacje i nie przez BIG Gdański. Co
                    z punktu widzenia porcesowego będzie trudne to potwierdzenia.

> Mam wrazenie, ze on sie nie boi i mowi prawde (niekoniecznie cala!). Widzialem
                    > dzisiejsze przesluchanie. Mowil jasno i logicznie wskazujac komisji kierunki
                    > poszukiwan. Nie bylo odpowiedzi "nie pamietam", "nie jestem pewien" itp.
                    > Przyznal w pewnym momencie, ze dofinansowal Stocznie Gdynia (zalezalo na tym
                    > Kierkowskiemu) kwota 25 mln zl choc mial swiadomosc, ze mozna mu ew. zarzucic
                    > dzialanie na szkode spolki. Powiedzial wrecz, ze skoro siedzial za nic 3 lata,
                    > to mu i tak wszystko jedno.

Słyszałem. Podejrzewam, że posiada "polisę na życie", na tyle skuteczną, że może
                    nie czyć się bezpośredni zagrożony. Te bardzo rzeczowe zeznania dają podstawy do
                    podejrzeń, że owa "polisa na życie" jest bardzo inteligentnie skonstuowana.

>
                    > Mozliwe. Druga wersja - Miller nic nie robil, bo lepszy hak w garsci...

Hak w garści na kogo? Na swoich? Szorstka przyjaźń?
      • trzecie.dno D&W 06.03.05, 02:01
        Witam serdecznie!

Zgdzam się z Tobą Buszu. Ale prawdą jest, że konkretów być nie może. Z pewnością
        dobrze wiesz jak prześwietlanie kont jest mozolnym procesem. I aby tę cała
        sprawę wyjasnić trzeba specjalistów najwyższej klasy. I nie chodzi ty tylko o
        audyt, bo wszystko jest krojone na pograniczu prawa. Nadzór bankowy nie reaguje,
        sprzeczne ekspertyzy, różne stanowsika. Trudno jest oczekiwać, aby W. przyniósł
        nagranie Pierwszego lub Belki w sprawie PZU, ale przy jego pomocy i wglądzie w
        sprawę od wewnątrz będzie można przynajmniej zacząć efektywniej poszukiwać
        alternatywnych do oficjlnych wersji. No i jak zwykle okazuje sie, ze
        jetprzynajmniej drugie dno. Telewizja familijna to mały przekręt w porównaniu z
        "prywtyzacją" i dlatego ekipa sprzątająca Millera nie ruszała sprawy głębiej,
        aby nie ukruszyć struktur. Wieczerzak musi mieć wiedzę w tej sprawie. Oczywiście
        nie całkowitą, ale wie gdzie szukać.

W przypadku Dochnala to mam poważne obawy o jego sensacyjne rewelwacje. Facet
        jest zbytnim egocentrykiem i chociaż nie mam wątpliwości, że dużo wie, to jednak
        skoro dał sie złapać za rękę w bardzo premitywny sposób to wątpie, aby nagle
        wniósł się na szczyty koronkowej roboty i w zupełności zabezpieczył swoje tyły.
        Z drugiej strony to nawet Kulczyk w poczuciu bezkarności zaczal bledy popelniac.
        Byc może te poczucie totalnej bezkarności jest spowodowane posiadniem
        wiarygodnych kwitów, ktre taką bezkarność mogą tylko zapewniać. AL ejeżeli jedna
        strona dala się złapac to zagrożona strona napewno już tworzyła "alternatyną
        historie". Więc nie do końca jestem przekonany, że Dochal będzie w stanie
        udokumentować swoją wersję. Jak sie pomyli w jakiejś sprawie to stanie sie
        niewiarygodny. I z pewnością ta druga strona na to liczy. Na razie to nic nie
        powiedział oprócz przysłowiowego błota.
    • komcic Co jest w Polsce do wydziobania... 06.03.05, 01:56
      Wieczerzak to jakis znachor, bo tylko znachor w wieku 30 lat bylby w stanie
      wyrobic sobie taka pozycje wsrod awuesowej elity by zostac szefem PZU. Otumanil
      on ci niejednego...
      Ciekawie tez mowil o Walendziaku, Krzaklewskim i calej tej TV Familijnej.
      Najwidoczniej tam, gdzie w gre wchodza duze pieniadze to Wasacz i Kotta mial
      ochote wspomc, a wiec prawica i lewica razem wydziobywaly to, co jest jeszcze w
      Polsce do wydziobania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka