Dodaj do ulubionych

Do forumowych sympatyków Platformy

06.03.05, 10:14
Wasz guru J.M.W.K.Rokita stwierdził dzisiaj u Olejnikowej ( na pytanie do
kogo mu bliżej),że najdalej mu do Belki,Hausnera czyli w domyśle do Partii
Demokratycznej.
Czy Wam jako sympatykom PO, równie blisko do LPR czy PSL ???
Czy Wy również nadaliście imię swojemu cierpieniu i brzmi ono "PD"???
Byłbym wdzięczny za oświecenie omamionych
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • leszak.sopot [...] 06.03.05, 10:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • henryk.log Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 10:24
      -"Wasz guru J.M.W.K.Rokita" - do forumowej "Trójcy" to chyba mowa ?? :))
      • henryk.log Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 10:25
        -"Wasz guru J.M.W.K.Rokita" - do forumowej "Trójcy" to chyba mowa ?? :)),
        wspartej "leszakiem" ? ;((
        • omamiony.wiedzmin Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 11:18
          henryk.log napisał:

> -"Wasz guru J.M.W.K.Rokita" - do forumowej "Trójcy" to chyba mowa ?? :)),
          > wspartej "leszakiem" ? ;((
          Sabatu nie organizuję Szanowny Henryku,Czarownice niech zostaną na Łysej
          Górze:)
          Do sympatyków PO kierowałem te pytania,Czarownice są juz pięć lat świetlnych
          na prawo od PO :)))
          • henryk.log Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 12:48
            -"Czarownice niech zostaną na Łysej Górze:)" ???

"Łysa Góra" to coś jak "łysa pała" "góry" PO , znaczy się "łepek" JMW Rokity ??

Jednak "omamiony.wiedzminie" wolałbyś je (Czarownice) na Rokicie niż "..juz pięć
            lat świetlnych na prawo od PO :)))"?? :-)
    • homosovieticus Do pijącego z rana 06.03.05, 10:25
      "demokraci" staneli po stronie "polski nieuczciwej" polski Kwaśniewskiego,
      Rywina ,Hausnera, i Belki. Tak stwierdził Rokita.Dodał także ,że do tej polski
      jest daleko nie tylko Jemu ale każdemu uczciwemu Polakowi.Nie oznacza to ,że
      powstanie w najbliższej przyszłości PU( Partia Uczciwych)jako przeciwaga dla
      jednoczących się złodziejskich sił polskiej transformacji.Ale oznacza to ,że
      dwupartyjny system polityczny jest możliwy już w nadchodzących wyborach. Jestem
      za takim systemem.
      ps
      Nie pij tyle przy śniadaniu bo odbija się to na słuchu Twoim i pamięci
      Twojej.. :)
      • goniacy.pielegniarz Re: Do pijącego z rana 06.03.05, 10:38
        Fakt, opisał ten fragment audycji, zupełnie jak Smoleński fragment rozmowy
        Giertycha z Frasyniukiem.
      • omamiony.wiedzmin Re: Do wymachujacego poświęconą maczugą 06.03.05, 10:50
        mam problemy z netem :)
        homosovieticus napisał:

> "demokraci" staneli po stronie "polski nieuczciwej" polski Kwaśniewskiego,
        > Rywina ,Hausnera, i Belki. Tak stwierdził Rokita.Dodał także ,że do tej
        polski
        > jest daleko nie tylko Jemu ale każdemu uczciwemu Polakowi.Nie oznacza to ,że
        > powstanie w najbliższej przyszłości PU( Partia Uczciwych)jako przeciwaga dla
        > jednoczących się złodziejskich sił polskiej transformacji.Ale oznacza to ,że
        > dwupartyjny system polityczny jest możliwy już w nadchodzących wyborach.
        Jestem
        >
        > za takim systemem.
        > ps
        > Nie pij tyle przy śniadaniu bo odbija się to na słuchu Twoim i pamięci
        > Twojej.. :)
        Marysia wiła sie okropnie na pytanie do kogo jej blizej. Wybrnęła w ten
        sposób,ze wymieniła tylko Kwacha ,Belkę i Hausnera. Co miała na mysli chyba
        wiadomo.
        Czy piła kapra z rana ? watpię :)
        A juz ten bełkot o Polsce uczciwej może trafić tylko do Momosiów o baseballach
        świeżo poświęconych w kosciółku :)
        Też byłbym natomiast za systemem dwupartyjnym !
        I cieszy mnie,ze bylibyśmy po dwóch stronach barykady - uczciwy ,skaczorzony
        Homoś i omamiony obrońca ubeków :)
        pzdr
        • homosovieticus Re: Do wymachujacego poświęconą maczugą 06.03.05, 11:01
          omamiony.wiedzmin napisał:

>> Też byłbym natomiast za systemem dwupartyjnym !
          > I cieszy mnie,ze bylibyśmy po dwóch stronach barykady - uczciwy ,skaczorzony
          > Homoś i omamiony obrońca ubeków :)
          > pzdr
          jeśli w Polsce powstanie dwupartyjny system polityczny, to nie wzniesie on
          żadnej barykady i przekonany jestem,że obaj stalibyśmy ramię w ramię, broniąc
          tego co rdzennie polskie, jednoczesnie przyjmując ze zrozumieniem wszystko to
          co wartościowe, bez względu skad by pochodziło.System wartościowania
          ustalibyśmy uprzednio kierująć się dobrem naszym i przyszłych pokmoleń.
          moimzdaniem powinien on opierać się na treściach ,które zawarte są w zawołaniu
          naszych Ojców"Bóg, Honor, Ojczyzna."
          • omamiony.wiedzmin Re: Do wymachujacego poświęconą maczugą 06.03.05, 11:12
            homosovieticus napisał:

> omamiony.wiedzmin napisał:
            >
            > >> Też byłbym natomiast za systemem dwupartyjnym !
            > > I cieszy mnie,ze bylibyśmy po dwóch stronach barykady - uczciwy ,skaczor
            > zony
            > > Homoś i omamiony obrońca ubeków :)
            > > pzdr
            > jeśli w Polsce powstanie dwupartyjny system polityczny, to nie wzniesie on
            > żadnej barykady i przekonany jestem,że obaj stalibyśmy ramię w ramię, broniąc
            > tego co rdzennie polskie, jednoczesnie przyjmując ze zrozumieniem wszystko to
            > co wartościowe, bez względu skad by pochodziło.System wartościowania
            > ustalibyśmy uprzednio kierująć się dobrem naszym i przyszłych pokmoleń.
            > moimzdaniem powinien on opierać się na treściach ,które zawarte są w
            zawołaniu
            > naszych Ojców"Bóg, Honor, Ojczyzna."
            Nie kumam Mosci Homosiu,choć jestem pod wrażeniem Twoich słów. Czy to tylko
            chwilowe omamienie ???
            Dlaczego w systemie dwupartyjnym moglibysmy normalnie się różnić czy wręcz być
            po jednej stronie,a w obecnym musimy uciekać się do przysrywek i manipulacji ???
            Myślisz ,ze Demokraci nie kierują się hasłami Honor i Ojczyzna ?
            Czemu Was tak boli,ze są ludzie chcący zasypywać dawno nieaktualne podziały ?
            Jak długo mentalnie zmierzacie tkwić w czasach peerelu ?
            • homosovieticus Do udajacego Greka 06.03.05, 11:31
              >
              > > omamiony.wiedzmin napisał:
              > Dlaczego w systemie dwupartyjnym moglibysmy normalnie się różnić czy wręcz
              być
              >
              > po jednej stronie,a w obecnym musimy uciekać się do przysrywek i
              manipulacji ??

Moim zdaniem głównie dlatego ,że Ty stoisz przy racjach elity,która stała się
              elita nie w wyniku NATURALNEGO wytworzenia jej przez społeczeństwo, tylko w
              wyniku tego "cholernego" porozumienia okrągłostołowego w wyniku, którego
              podzielono się dominującymi pozycjami wpływu korzystnymi WYŁĄCZNIE dla obu
              stron.Pamietać należy ,że obie strony łączył i lączy nadal ten sam światopogląd
              w którym wiarę w Boga zastepuje się wiarą w "BIG BANG" ze wszystkimi tego
              konsekwencjami.

> ?
              > Myślisz ,ze Demokraci nie kierują się hasłami Honor i Ojczyzna ?

Dokładnie tak myśle,ponieważ dla nich te słowa nie mają żadnego PRAGMATYCZNEGO
              znaczenia.Ważniejsze są słowa TOLERANCJA i EUROPA. Przypominam ,że
              za "Solidarność" przepraszał Bujak, a za "Komunę " Kwaśniewski.Zostało więc
              zrównane słowami to co było swoim zaprzeczeniem i za co wielu ludzi zapłaciło
              życiem.
              > Czemu Was tak boli,ze są ludzie chcący zasypywać dawno nieaktualne podziały ?

Nikogo to nie boli tylko oburza ,że przestepcy chcą zasypywać podziały nie
              oddając przy tym pozycji ,które posiedli w wyniku przestepstwa.

> Jak długo mentalnie zmierzacie tkwić w czasach peerelu ?
              Nie ma to nic wspólnego z tkwieniem w czasach prl-u tylko wtkwieniu w
              zakłamaniu.W takim wewnetrznym zakłamaniu tkwi Mazowiecki i Frasyniuk, Hausner,
              I Kwasniewsdki, Oleksy i Żakowski, Michnik i Olejnik itd.
              • omamiony.wiedzmin Re: Do udajacego Greka 06.03.05, 11:52
                homosovieticus napisał:

> >
                > > > omamiony.wiedzmin napisał:
                > > Dlaczego w systemie dwupartyjnym moglibysmy normalnie się różnić czy wrę
                > cz
                > być
                > >
                > > po jednej stronie,a w obecnym musimy uciekać się do przysrywek i
                > manipulacji ??
                >
                > Moim zdaniem głównie dlatego ,że Ty stoisz przy racjach elity,która stała się
                > elita nie w wyniku NATURALNEGO wytworzenia jej przez społeczeństwo, tylko w
                > wyniku tego "cholernego" porozumienia okrągłostołowego w wyniku, którego
                > podzielono się dominującymi pozycjami wpływu korzystnymi WYŁĄCZNIE dla obu
                > stron.Pamietać należy ,że obie strony łączył i lączy nadal ten sam
                światopogląd
                >
                > w którym wiarę w Boga zastepuje się wiarą w "BIG BANG" ze wszystkimi tego
                > konsekwencjami.
                Chcesz powiedzieć,że PIS powstał w wyniku NATURALNEGO wytworzenia go przez
                społeczeństwo ?
                Pewnie ogólne zdanie o stanie polskiej politycji mamy podobne ...
                Różnimy się wiarą w różne sposoby naprawiania tegoż.
                > > ?
                > > Myślisz ,ze Demokraci nie kierują się hasłami Honor i Ojczyzna ?
                >
                > Dokładnie tak myśle,ponieważ dla nich te słowa nie mają żadnego
                PRAGMATYCZNEGO
                > znaczenia.Ważniejsze są słowa TOLERANCJA i EUROPA. Przypominam ,że
                > za "Solidarność" przepraszał Bujak, a za "Komunę " Kwaśniewski.Zostało więc
                > zrównane słowami to co było swoim zaprzeczeniem i za co wielu ludzi zapłaciło
                > życiem.
                Bzdura !
                > > Czemu Was tak boli,ze są ludzie chcący zasypywać dawno nieaktualne podzi
                > ały ?
                >
                > Nikogo to nie boli tylko oburza ,że przestepcy chcą zasypywać podziały nie
                > oddając przy tym pozycji ,które posiedli w wyniku przestepstwa.
                >
                > > Jak długo mentalnie zmierzacie tkwić w czasach peerelu ?
                > Nie ma to nic wspólnego z tkwieniem w czasach prl-u tylko wtkwieniu w
                > zakłamaniu.W takim wewnetrznym zakłamaniu tkwi Mazowiecki i Frasyniuk,
                Hausner,
                >
                > I Kwasniewsdki, Oleksy i Żakowski, Michnik i Olejnik itd.
                Bogu dzięki ,że są tacy jak Ty i Jadźka S.,którzy uswiadamiają nam to
                zakłamanie :)
                Ja czekam kiedy skończą się te badziewne pitolenia o historii ( o której
                oczywiscie zapominać nie można ), a zacznie się porządna rywalizacja o głosy
                wyborców za pomocą PROGRAMÓW naprawy tego szamba. Bez uciekania się do protez w
                stylu dekomunizacji czy teczkomanii.
                Ja już mam dość igrzysk !!!

• homosovieticus Re: Do udajacego Greka 06.03.05, 12:19

> homosovieticus napisał:
                  >
                  > > >
                  > > > > omamiony.wiedzmin napisał:
                  > > > Dlaczego w systemie dwupartyjnym moglibysmy normalnie się różnić cz
                  > y wrę
                  > > cz
                  > > być
                  > > >
                  > > > po jednej stronie,a w obecnym musimy uciekać się do przysrywek i
                  > > manipulacji ??
                  > >
                  > > Moim zdaniem głównie dlatego ,że Ty stoisz przy racjach elity,która stała
                  > się
                  > > elita nie w wyniku NATURALNEGO wytworzenia jej przez społeczeństwo, tylko
                  > w
                  > > wyniku tego "cholernego" porozumienia okrągłostołowego w wyniku, którego
                  > > podzielono się dominującymi pozycjami wpływu korzystnymi WYŁĄCZNIE dla ob
                  > u
                  > > stron.Pamietać należy ,że obie strony łączył i lączy nadal ten sam
                  > światopogląd
                  > >
                  > > w którym wiarę w Boga zastepuje się wiarą w "BIG BANG" ze wszystkimi tego
                  >
                  > > konsekwencjami.
                  > Chcesz powiedzieć,że PIS powstał w wyniku NATURALNEGO wytworzenia go przez
                  > społeczeństwo ?

Niczego podobnego nie mówię.Co do naszej rozmowy ma jakiś PiS? Nie jestem
                  zacietrzewionym partyjniakiem.Nie nalężę do żadnej partii politycznej.Mylisz
                  mnie z Leszkiem z Sopotu.

> Pewnie ogólne zdanie o stanie polskiej politycji mamy podobne ...
                  > Różnimy się wiarą w różne sposoby naprawiania tegoż.

Wątpie, nie uważam Cię za idiotę (jesteś tylko omamionym)O sposobach
                  naprawiania naszej gospodarki i moralności ( te pojęcia są ścisle zwiazane ze
                  sobą) jakoś nie chcą, politycy i My forumowicze, rozmawiać? Ciekawym czy
                  wiesz dlaczego?
                  > > > ?
                  > > > Myślisz ,ze Demokraci nie kierują się hasłami Honor i Ojczyzna ?
                  > >
                  > > Dokładnie tak myśle,ponieważ dla nich te słowa nie mają żadnego
                  > PRAGMATYCZNEGO
                  > > znaczenia.Ważniejsze są słowa TOLERANCJA i EUROPA. Przypominam ,że
                  > > za "Solidarność" przepraszał Bujak, a za "Komunę " Kwaśniewski.Zostało wi
                  > ęc
                  > > zrównane słowami to co było swoim zaprzeczeniem i za co wielu ludzi zapła
                  > ciło
                  > > życiem.
                  > Bzdura !

Potrafisz uzasadnić to swoje twierdzenie?.
                  Ja potrafię uzasadnić swoje.

> > > Czemu Was tak boli,ze są ludzie chcący zasypywać dawno nieaktualne
                  > podzi
                  > > ały ?
                  > >
                  > > Nikogo to nie boli tylko oburza ,że przestepcy chcą zasypywać podziały ni
                  > e
                  > > oddając przy tym pozycji ,które posiedli w wyniku przestepstwa.
                  > >
                  > > > Jak długo mentalnie zmierzacie tkwić w czasach peerelu ?
                  > > Nie ma to nic wspólnego z tkwieniem w czasach prl-u tylko wtkwieniu w
                  > > zakłamaniu.W takim wewnetrznym zakłamaniu tkwi Mazowiecki i Frasyniuk,
                  > Hausner,
                  > >
                  > > I Kwasniewsdki, Oleksy i Żakowski, Michnik i Olejnik itd.
                  > Bogu dzięki ,że są tacy jak Ty i Jadźka S.,którzy uswiadamiają nam to
                  > zakłamanie :)
                  > Ja czekam kiedy skończą się te badziewne pitolenia o historii ( o której
                  > oczywiscie zapominać nie można ), a zacznie się porządna rywalizacja o głosy
                  > wyborców za pomocą PROGRAMÓW naprawy tego szamba. Bez uciekania się do protez
                  w
                  >
                  > stylu dekomunizacji czy teczkomanii.

To nie protezy, to były konieczności bez których budowa wolnego, krajowego
                  rynku, stała się niemozliwa we wszystkich przejawach życia społecznego w Polsce.

> Ja już mam dość igrzysk !!!

To nie bierz w nich udziału i produkuj coś co potrafisz sprzedać na Zachodzie
                  albo wsród swoich rodaków-biedaków, wiążacych z trudem koniec z końcem, żeby
                  przeżyc.
                  Możesz też namówić na kupno tych,"którym się udało".
                  • omamiony.wiedzmin Re: Do udajacego Greka 06.03.05, 13:28

> > Pewnie ogólne zdanie o stanie polskiej politycji mamy podobne ...
                    > > Różnimy się wiarą w różne sposoby naprawiania tegoż.
                    >
                    > Wątpie, nie uważam Cię za idiotę (jesteś tylko omamionym)
                    Nie przesadzaj z tym miłosierdziem :)
                    O sposobach
                    > naprawiania naszej gospodarki i moralności ( te pojęcia są ścisle zwiazane ze
                    >
                    > sobą) jakoś nie chcą, politycy i My forumowicze, rozmawiać? Ciekawym czy
                    > wiesz dlaczego?
                    Mają bardzo marne zdanie o polskim społeczeństwie ?
                    Wiedzą ,że można mu wcisnąć każdy populistyczny kit ?
                    Czy uczciwosć w Polsce po 89 roku była kiedykolwiek popularna czy nagradzana?
                    Ja mam bardzo złe zdanie o polskim społeczeństwie -wielokrotnie o tym pisałem.
                    Z czego wynika,że Polacy wybieraja tak jak wybierają ?
                    Ty pewnie powiesz ,ze z braku podstawy do budowy moralności typu Bóg
                    Honor...... czy homosovieticalnych naleciałości.
                    Ja zaczynam się bać,ze w naszych genach jest coś nie tak.Jak w przysłowiowym
                    polskim piekiełku -jak tylko ktoś spróbuje coś pozytywnego zrobić,jest ściągany
                    na ziemię.W burzeniu i kładzeniu kłód pod nogi jesteśmy mistrzami świata.
                    Czemu tak trudno zbudować u nas coś pozytywnego?
                    Albo przynajmniej po ludzku się różnić?
                    Naprawdę wierzysz ,że będziemy kiedyś w stanie wyznaczyć jakieś
                    wspólne ,nieprzekraczalne granice, poniżej których w trosce o dobro Państwa nie
                    zejdziemy ???
                    Widzisz w kraju czy na FK takie szanse ???
                    Sam przeciez odbierasz Demokratom prawo do budowy takiego państwa ,jakie
                    uważają za najlepsze dla wszystkich jego mieszkańców.....
                    Sam flekujesz przy byle okazji Leszka Sopota,choc dla większości odbiorców to
                    uczciwy i zatroskany o dobro wspólne Forumowicz ?
                    Ty wątpisz w uczciwe pobudki Demokratów , ja w praworządność Pisowców.
                    Jak znaleźć ten wspólny mianownik?
                    ps. Ja jestem tylko mało ważnym błaznem forumowym.Mam za mało czasu i chyba za
                    mało mozliwosci ,ze tak powiem intelektualnych by prowadzić poważne dywagacje
                    na temat przyszłości naszej Ojczyzny.
                    Zainicjuj jakiś naprawdę poważny i sprawiedliwy wątek,co zrobić by Polska była
                    dobrym miejscem do życia dla wszystkich jej uczciwych obywateli .Moze
                    Marynat ,PaniDalloway,Kataryna i inni zechcą sensownie rozmawiać ???
                    Ale zdajesz sobie sprawę,ze z Twojej strony tez musi zaistnieć chęć
                    wysłuchania innych niz swoje argumentów, bez chamstwa i prowokacji ?
                    Jeśli zwyczajni ludzie na forumie mają problemy by ze soba uczciwie
                    rozmawiać ,to czego wymagać od żyjących z sępienia hien politycznych ?
                    Sobie zostawię role kibica :)
                    Wszystko w Naszych rękach,sercach i rozumie, Mości Marianie.
                    Pewnie się nie uda ale ,że próbowac trzeba ,nie mam wątpliwości.
                    spadam narazie :)

• homosovieticus Re: Do udajacego Greka 06.03.05, 13:59
                      Nie będę gadał do obrazu.Poczekam aż wrócisz.
                      pzdr
                    • homosovieticus Zainicjuję taki wątek i zobaczymy jak się potoczy. 06.03.05, 19:56

>
                      > > > Pewnie ogólne zdanie o stanie polskiej politycji mamy podobne ...
                      > > > Różnimy się wiarą w różne sposoby naprawiania tegoż.
                      > >
                      > > Wątpie, nie uważam Cię za idiotę (jesteś tylko omamionym)
                      > Nie przesadzaj z tym miłosierdziem :)
                      > O sposobach
                      > > naprawiania naszej gospodarki i moralności ( te pojęcia są ścisle zwiazan
                      > e ze
                      > >
                      > > sobą) jakoś nie chcą, politycy i My forumowicze, rozmawiać? Ciekawym czy
                      > > wiesz dlaczego?
                      > Mają bardzo marne zdanie o polskim społeczeństwie ?
                      > Wiedzą ,że można mu wcisnąć każdy populistyczny kit ?
                      > Czy uczciwosć w Polsce po 89 roku była kiedykolwiek popularna czy nagradzana?
                      > Ja mam bardzo złe zdanie o polskim społeczeństwie -wielokrotnie o tym
                      pisałem.
                      >
                      > Z czego wynika,że Polacy wybieraja tak jak wybierają ?
                      > Ty pewnie powiesz ,ze z braku podstawy do budowy moralności typu Bóg
                      > Honor...... czy homosovieticalnych naleciałości.
                      > Ja zaczynam się bać,ze w naszych genach jest coś nie tak.Jak w przysłowiowym
                      > polskim piekiełku -jak tylko ktoś spróbuje coś pozytywnego zrobić,jest
                      ściągany
                      >
                      > na ziemię.W burzeniu i kładzeniu kłód pod nogi jesteśmy mistrzami świata.
                      > Czemu tak trudno zbudować u nas coś pozytywnego?
                      > Albo przynajmniej po ludzku się różnić?
                      > Naprawdę wierzysz ,że będziemy kiedyś w stanie wyznaczyć jakieś
                      > wspólne ,nieprzekraczalne granice, poniżej których w trosce o dobro Państwa
                      nie
                      >
                      > zejdziemy ???
                      > Widzisz w kraju czy na FK takie szanse ???
                      > Sam przeciez odbierasz Demokratom prawo do budowy takiego państwa ,jakie
                      > uważają za najlepsze dla wszystkich jego mieszkańców.....
                      > Sam flekujesz przy byle okazji Leszka Sopota,choc dla większości odbiorców
                      to
                      > uczciwy i zatroskany o dobro wspólne Forumowicz ?
                      > Ty wątpisz w uczciwe pobudki Demokratów , ja w praworządność Pisowców.
                      > Jak znaleźć ten wspólny mianownik?
                      > ps. Ja jestem tylko mało ważnym błaznem forumowym.Mam za mało czasu i chyba
                      za
                      > mało mozliwosci ,ze tak powiem intelektualnych by prowadzić poważne dywagacje
                      > na temat przyszłości naszej Ojczyzny.
                      > Zainicjuj jakiś naprawdę poważny i sprawiedliwy wątek,co zrobić by Polska
                      była
                      >
                      > dobrym miejscem do życia dla wszystkich jej uczciwych obywateli .Moze
                      > Marynat ,PaniDalloway,Kataryna i inni zechcą sensownie rozmawiać ???
                      > Ale zdajesz sobie sprawę,ze z Twojej strony tez musi zaistnieć chęć
                      > wysłuchania innych niz swoje argumentów, bez chamstwa i prowokacji ?
                      > Jeśli zwyczajni ludzie na forumie mają problemy by ze soba uczciwie
                      > rozmawiać ,to czego wymagać od żyjących z sępienia hien politycznych ?
                      > Sobie zostawię role kibica :)
                      > Wszystko w Naszych rękach,sercach i rozumie, Mości Marianie.
                      > Pewnie się nie uda ale ,że próbowac trzeba ,nie mam wątpliwości.
                      > spadam narazie :)
                      >
                      Z takim zamiarem, noszę się od pewnego czasu.
                      • omamiony.wiedzmin Re: Zainicjuję taki wątek i zobaczymy jak się pot 06.03.05, 23:54
                        homosovieticus napisał:
                        Z takim zamiarem, noszę się od pewnego czasu.
                        ----------------------
                        Będę trzymać kciuki by udało się wszystkim postującym trzymać nerwy na wodzy i
                        widzieć dalej niz czubek własnego nosa :)
                        Jeśli udałoby się taki wątek stworzyć ,to może spróbować zainicjować
                        równoległy wątek dla wszystkich komentatorów,dyskutantów inaczej,jajcarzy czy
                        chamów (omamionych i nieomamionych)- słowem wszelkiej maści paskudników
                        forumowych (nie mylić z hołotą),by nie psuć tej poważnej rozmowy ? :)))
                        pozdrówka
    • goniacy.pielegniarz Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 10:35

> Wasz guru J.M.W.K.Rokita stwierdził dzisiaj u Olejnikowej ( na pytanie do
      > kogo mu bliżej),że najdalej mu do Belki,Hausnera czyli w domyśle do Partii
      > Demokratycznej.

I jak tu nie wierzyć, że to pomysł na obronę komunistów? I to własną piersią.

> Czy Wam jako sympatykom PO, równie blisko do LPR czy PSL ???

Wiesz, spróbuj puścić wodze fantazji i wyobraź sobie sytuację, w której do PO
      wstępują i stają na jej czele ludzie z LPRu i ewentualne wypowiedzi Frasyniuka w
      tej sprawie.

> Czy Wy również nadaliście imię swojemu cierpieniu i brzmi ono "PD"???

Eee tam, od razu cierpienie. Po prostu ciekawi jesteśmy, czy Frasyniukowi
      powiedzie się pomysł skomplikowania sytuacji na scenie politycznej na tyle, żeby
      uniemożliwić jakieś zasadnicze zmiany i uratować porządek okrągłostołowy.

> Byłbym wdzięczny za oświecenie omamionych
      > pozdrawiam
      • jaslon Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 10:53
        No właśnie! Sytuacja się komplikuje czy upraszcza?
        Jeszcze bardzo niedawno tematem dnia było oszołomstwo PO i PiS oraz "staczanie”
        się tych partii na pozycje skrajne. Jak już się "stoczyli" to objawia nam się
        prawdziwe centrum, UW wsparta masowo przez część komuchokracji. Teraz się
        głosi, że to ta "zdrowa" i "uczciwa", a na dodatek LIBERALNA część
        komuchokracji!

W myśl tej logiki to ja jako człowiek o poglądach lewicowych i
        antykomunistycznych powinienem głosować na Leppera. Wystarczy, że oświadczy, że
        się umył po ostatniej wizycie w oborze, a do PZPR się zapisał jako kułak, aby
        ją zwalczyć od środka.

Czy amnezja to dobry drogowskaz?

JA Slon
      • omamiony.wiedzmin Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 11:01
        goniacy.pielegniarz napisał:

>
        > > Wasz guru J.M.W.K.Rokita stwierdził dzisiaj u Olejnikowej ( na pytanie d
        > o
        > > kogo mu bliżej),że najdalej mu do Belki,Hausnera czyli w domyśle do Parti
        > i
        > > Demokratycznej.
        >
        > I jak tu nie wierzyć, że to pomysł na obronę komunistów? I to własną piersią.
        Myślisz o jednym z tenorów PO ???
        Marysia zasłania go własną końserwatywną piersią?
        > > Czy Wam jako sympatykom PO, równie blisko do LPR czy PSL ???
        >
        > Wiesz, spróbuj puścić wodze fantazji i wyobraź sobie sytuację, w której do PO
        > wstępują i stają na jej czele ludzie z LPRu i ewentualne wypowiedzi
        Frasyniuka
        > w
        > tej sprawie.
        Myslałem,że stać Cie na więcej.
        > > Czy Wy również nadaliście imię swojemu cierpieniu i brzmi ono "PD"???
        >
        > Eee tam, od razu cierpienie. Po prostu ciekawi jesteśmy, czy Frasyniukowi
        > powiedzie się pomysł skomplikowania sytuacji na scenie politycznej na tyle,
        żeb
        > y
        > uniemożliwić jakieś zasadnicze zmiany i uratować porządek okrągłostołowy.
        Kolejny węszący spiski okragłostołowe ?
        To Frasyniuk komplikuje sprawy ?
        Naprawdę nie widzisz czy tylko udajesz,że poglądy
        Belki,Olechowskiego ,Hausnera,Lewandowskiego są bardzo bliskie sobie ???
        Hipopkryzja Szanowny Pielęgniarzu !!!
        >
        > > Byłbym wdzięczny za oświecenie omamionych
        > > pozdrawiam
        >
        >

• goniacy.pielegniarz Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 11:19

> Myślisz o jednym z tenorów PO ???
          > Marysia zasłania go własną końserwatywną piersią?

Mam nadzieję, że Olechowski znajdzie dobre dla siebie miejsce polityczne.

> > > Czy Wam jako sympatykom PO, równie blisko do LPR czy PSL ???
          > >
          > > Wiesz, spróbuj puścić wodze fantazji i wyobraź sobie sytuację, w której d
          > o PO
          > > wstępują i stają na jej czele ludzie z LPRu i ewentualne wypowiedzi
          > Frasyniuka
          > > w
          > > tej sprawie.
          > Myslałem,że stać Cie na więcej.

Czyżbym się mylił, stosując takie porównanie?

> > > Czy Wy również nadaliście imię swojemu cierpieniu i brzmi ono "PD"?
          > ??
          > >
          > > Eee tam, od razu cierpienie. Po prostu ciekawi jesteśmy, czy Frasyniukowi
          > > powiedzie się pomysł skomplikowania sytuacji na scenie politycznej na tyl
          > e,
          > żeb
          > > y
          > > uniemożliwić jakieś zasadnicze zmiany i uratować porządek okrągłostołowy.
          > Kolejny węszący spiski okragłostołowe ?
          > To Frasyniuk komplikuje sprawy ?
          > Naprawdę nie widzisz czy tylko udajesz,że poglądy
          > Belki,Olechowskiego ,Hausnera,Lewandowskiego są bardzo bliskie sobie ???
          > Hipopkryzja Szanowny Pielęgniarzu !!!

To Lewandowski wstępuje do PeDe?
          • piotr7777 Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 11:27
            Sam fakt, że PO pod kierownictwem Rokity nie wyklucza koalicji z LPR a - jak
            można założyć - wyklucza współpracę z PD najlepiej świadczy o tym do kogo
            Rokicie jest bliżej.
            Trzeba powiedzieć jasne - za sprawą LPR i prawicowego planktonu (RKN, DO, PP)
            odradza się nacjoanalizm i ksenofobia w skrajnej postaci. Co prawda nie
            popierają oni antysemickich praktyk z okresu międzywojnia, ale i się od nich
            nie odcinają.
            PO nie mówi tym samym głosem co LPR i reszta skrajnej prawicy ale milczy w
            obliczu najpospolitszego chamstwa jakie te ugrupowania prezentują. Milczy gdy
            Giertych rzuca kalumnie na temat twórców Okrągłego Stołu, gdy domaga się
            wprowadzenia progu wyborczego dla mniejszości narodowych po tym jak posłowie
            mniejszości niemieckiej głosowali przeciwko jego uchwale. Tylko dlatego
            reagowali na chuligańśtwo Leppera, bo Lepper atakował ich bezpośrednio.
            PO głosowała przeciwko rządowemu projektowi ustawy o zwalczaniu przemocy w
            rodzinie, który mógł doprowadzić do sytuacji, że to sprawca a nie ofiary
            przemocy domowej musiałby opuścić wspólne mieszkanie tylko dlatego że projekt
            zgłosił ten rząd. Zwyciężyła - i nie tylko w tym wypadku - zasada totalnej
            opozycji.
            • omamiony.wiedzmin Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 19:08
              piotr7777 napisał:
              "Sam fakt, że PO pod kierownictwem Rokity nie wyklucza koalicji z LPR a - jak
              > można założyć - wyklucza współpracę z PD najlepiej świadczy o tym do kogo
              > Rokicie jest bliżej."
              "PO nie mówi tym samym głosem co LPR i reszta skrajnej prawicy ale milczy w
              > obliczu najpospolitszego chamstwa jakie te ugrupowania prezentują. Milczy gdy
              > Giertych rzuca kalumnie na temat twórców Okrągłego Stołu, gdy domaga się
              > wprowadzenia progu wyborczego dla mniejszości narodowych po tym jak posłowie
              > mniejszości niemieckiej głosowali przeciwko jego uchwale. Tylko dlatego
              > reagowali na chuligańśtwo Leppera, bo Lepper atakował ich bezpośrednio.
              > PO głosowała przeciwko rządowemu projektowi ustawy o zwalczaniu przemocy w
              > rodzinie, który mógł doprowadzić do sytuacji, że to sprawca a nie ofiary
              > przemocy domowej musiałby opuścić wspólne mieszkanie tylko dlatego że projekt
              > zgłosił ten rząd. Zwyciężyła - i nie tylko w tym wypadku - zasada totalnej
              > opozycji. "

Liberałami to oni juz dawno przestali być Szanowny Pielęgniarzu,Marsz Równości
              w Krakowie też to dobitnie pokazał .
          • omamiony.wiedzmin Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 11:39
            goniacy.pielegniarz napisał:

>
            >
            > > Myślisz o jednym z tenorów PO ???
            > > Marysia zasłania go własną końserwatywną piersią?
            >
            > Mam nadzieję, że Olechowski znajdzie dobre dla siebie miejsce polityczne.
            W czym Olechowski jest lepszy od Belki ,ze jemu wolno,a innym nie ?
            Chcesz powiedzieć,że PO za cel programowy wybrała sobie obronę komuchów i ich
            satelitów ?
            >
            > > > > Czy Wam jako sympatykom PO, równie blisko do LPR czy PSL ???
            > > >
            > > > Wiesz, spróbuj puścić wodze fantazji i wyobraź sobie sytuację, w kt
            > órej d
            > > o PO
            > > > wstępują i stają na jej czele ludzie z LPRu i ewentualne wypowiedzi
            >
            > > Frasyniuka
            > > > w
            > > > tej sprawie.
            > > Myslałem,że stać Cie na więcej.
            >
            > Czyżbym się mylił, stosując takie porównanie?
            Wiesz dobrze ,że to nijak mające się do rzeczywistosci porównanie :)
            Jestem przekonany,że jeśli Belka wstapiłby do PO ,to okazałby się w opinii
            rokitników pragmatykiem,liberałem i ogólnie wporzo.
            >
            > > > > Czy Wy również nadaliście imię swojemu cierpieniu i brzmi ono
            > "PD"?
            > > ??
            > > >
            > > > Eee tam, od razu cierpienie. Po prostu ciekawi jesteśmy, czy Frasyn
            > iukowi
            > > > powiedzie się pomysł skomplikowania sytuacji na scenie politycznej
            > na tyl
            > > e,
            > > żeb
            > > > y
            > > > uniemożliwić jakieś zasadnicze zmiany i uratować porządek okrągłost
            > ołowy.
            > > Kolejny węszący spiski okragłostołowe ?
            > > To Frasyniuk komplikuje sprawy ?
            > > Naprawdę nie widzisz czy tylko udajesz,że poglądy
            > > Belki,Olechowskiego ,Hausnera,Lewandowskiego są bardzo bliskie sobie ???
            > > Hipopkryzja Szanowny Pielęgniarzu !!!
            >
            >
            > To Lewandowski wstępuje do PeDe?
            Mam nadzieję,że jeśli nie teraz,to później !
            PO według mojej opinii zaczynała jako liberalna partia środka....
            Teraz coraz bardziej końserwatywnieje pod pszywuctwem Marysi i staje się
            pisopodobna.
            Ale to Wasz wybór i Wasze problemy :)
            ps.Ja się cieszę,że powstała Partia Demokratyczna !!!
            Domagałem się tego na forumie już dawno temu :)
            To krok w bardzo dobrym kierunku.
            >
            >

• goniacy.pielegniarz Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 12:26

> > Mam nadzieję, że Olechowski znajdzie dobre dla siebie miejsce polityczne.
              >
              > W czym Olechowski jest lepszy od Belki ,ze jemu wolno,a innym nie ?

To Olechowski jeszcze nie wstąpił do PeDe?

> Chcesz powiedzieć,że PO za cel programowy wybrała sobie obronę komuchów i ich
              > satelitów ?

To chyba widać wyraźnie, kto podaje rękę komuchom.

> > > > > Czy Wam jako sympatykom PO, równie blisko do LPR czy PS
              > L ???
              > > > >
              > > > > Wiesz, spróbuj puścić wodze fantazji i wyobraź sobie sytuację
              > , w kt
              > > órej d
              > > > o PO
              > > > > wstępują i stają na jej czele ludzie z LPRu i ewentualne wypo
              > wiedzi
              > >
              > > > Frasyniuka
              > > > > w
              > > > > tej sprawie.
              > > > Myslałem,że stać Cie na więcej.
              > >
              > > Czyżbym się mylił, stosując takie porównanie?
              > Wiesz dobrze ,że to nijak mające się do rzeczywistosci porównanie :)

Dlaczego? Wiesz dobrze, co Frasyniuk by mówił i jakie byłoby jego zachowanie,
              gdyby do tego doszło.

> Jestem przekonany,że jeśli Belka wstapiłby do PO ,to okazałby się w opinii
              > rokitników pragmatykiem,liberałem i ogólnie wporzo.

A ja jestem przekonany, że tacy "ideowcy" jak Kwaśniewski nie wykluczaliby
              takiego ruchu, tlyko że tam teraz rządzi taki "obrońca komuchów" jak Rokita.

> > To Lewandowski wstępuje do PeDe?
              > Mam nadzieję,że jeśli nie teraz,to później !

Pożyjemy, zobaczymy.

> PO według mojej opinii zaczynała jako liberalna partia środka....
              > Teraz coraz bardziej końserwatywnieje pod pszywuctwem Marysi i staje się
              > pisopodobna.
              > Ale to Wasz wybór i Wasze problemy :)

PO jest cały czas partią liberalną, jeśli chodzi o gospodarkę. Nie wiem w ogóle,
              skąd się biorą te głosy, że PO odchodzi od liberalizmu. Przecież nawet Rokita
              się spierał jeszcze ze trzy tygodnie temu z Kaczyńskim w Zetce w sprawie na
              przykład prywatyzacji i wyższości własności prywatnej nad państwową. Rozumiem,
              że te ciągłe powtarzanie o odchodzeniu od liberalizmu, to taki kolejny żałosny
              sposób na skompromitowanie tej partii w oczach ewentualnych wyborców.

> ps.Ja się cieszę,że powstała Partia Demokratyczna !!!
              > Domagałem się tego na forumie już dawno temu :)
              > To krok w bardzo dobrym kierunku.

Dla komuszków i ludzi z układów większa liczba obrońców i hamulcowych w nowym
              Sejmie to na pewno dobra wiadomość.
    • t1s Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 11:32
      Jako sympatyk PiSu pamietający, że Rokta sedział w rządzie Suchockiej muszę
      powiedzieć, że jest on jak wino.
      Dojrzał i na starość jest całkiem niezły:)
    • ufo54 Comment 06.03.05, 11:36
      Czy wiedźmin to nie wiem. Ale omamiony to z całą pewnością.
    • basia.basia Najnowsze notowania ... PO- 24%, Pedecja-12% 06.03.05, 11:47
      Kraj
      PAP, MFi /2005-03-06 10:48:00

Sondaż: 12-proc. poparcie dla nowej partii

Największym poparciem społecznym nadal cieszy się Platforma Obywatelska, swój
      głos oddałoby na nią 24 proc. Polaków - wynika z najnowszego badania TNS OBOP,
      przeprowadzonego na zlecenie "Newsweeka".

W sondażu zapytano też o nowo tworzoną Partię Demokratyczną; cieszy się ona
      12-procentowym poparciem.

Wyniki sondażu podano w niedzielę, w programie "Siódmy dzień tygodnia" w radiu Zet.

Na drugim miejscu, za PO, znajduje się Samoobrona z 16-proc. poparciem, a na
      trzecim Prawo i Sprawiedliwość - swój głos na tę partię oddałoby 15 proc. badanych.

Na kolejnych pozycjach - z 12-proc. poparciem - znalazły się Partia
      Demokratyczna i Liga Polskich Rodzin. Na PSL chciałoby zagłosować 6 proc.
      Polaków, na SLD i SdPl - po 5 proc., na Unię Pracy - 3 proc., a na Partię
      Centrum - 1 proc. badanych.

O Partię Demokratyczną poprzednio zapytano respondentów w badaniu
      przeprowadzonym przez firmę Gemius, zleconym przez "Wydarzenia" Telewizji
      Polsat, a opublikowanym 2 marca. 10,7 proc. respondentów pytanych o ewentualne
      głosowanie w najbliższych wyborach "na tworzącą się Partię Demokratyczną
      Frasyniuka, Mazowieckiego i Hausnera" odpowiedziało "tak", 62 proc. - "nie", a
      27,3 proc. nie miało zdania.
      • jaslon Program, program, program, program, program .....! 06.03.05, 11:51
      • t1s Re: Najnowsze notowania ... PO- 24%, Pedecja-12% 06.03.05, 11:59
        To pewnie po tym sondazu Frasyniuk już stolek premiera przszlego rządu chce
        obsadzać. Oczywiście Belką. A moze i Miller na szefa msw się załapie.
        • omamiony.wiedzmin Re: Najnowsze notowania ... PO- 24%, Pedecja-12% 06.03.05, 12:08
          t1s napisał:

> To pewnie po tym sondazu Frasyniuk już stolek premiera przszlego rządu chce
          > obsadzać. Oczywiście Belką. A moze i Miller na szefa msw się załapie.
          Polskie "head and shoulders" czyli dwa w jednym kaczogłowi jednojajowcy będą
          znowu w opozycji ???
          Może na funkcję prymasa się nadadzą :)))
      • omamiony.wiedzmin Re: Najnowsze notowania ... PO- 24%, Pedecja-12% 06.03.05, 12:00
        PD jako czyrak na końserwatywnym dupsku ???
        Że trzeba się posuwać aż do używania niepochlebnych skrótów typu
        pedecja,pedalicja itd
        Szczerze mówiąc tez mnie to cieszy :)
        • nabukko przecież baśka , kaśka i iza to wzorce... 06.03.05, 19:20
          kultury netowej. Oczywiście jeśli dotyczy to platformersów. Reszta dla nich to
          mierzwa i mozna obrażać, ubliżać, zniesławiać. Chamskie torby.
          • t1s Re: przecież baśka , kaśka i iza to wzorce... 06.03.05, 23:21
            Masz coś jeszcze do powiedzenia na temat kultury prymitywie, czy wyczerpałeś
            już temat?
      • platformiak Re: Najnowsze notowania ... PO- 24%, Pedecja-12% 06.03.05, 14:20
        to jedynie dowodzi że PD zabiera głosy SDPL i SLD
        • doradca1 Najnowsze notowania ... PO- 24%, Pederalicja-12% 06.03.05, 23:33
          ja czegoś tutaj nie rozumiem. Koszer Cajtung donosiło, że Pederalicja odbiera
          głosy prawicy i wzbudza nerwowe reakcje wśród ich przywódców. A tutaj okazuje
          się, że Pederalicja odbiera głosy komunistom. Mam jednak dobrą wiadomość dla
          komunistów. Właśnie TVP3 na tickerze pokazuje wiadomość, że w Mołdawi
          prozachodni komuniści.....co to za nowy termin....???
    • komcic Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 12:06
      Ja jestem sympatykiem ludzi rozumnych. Dla mnie jest wszystko jedno do kogo
      kumu jest blisko, a do kogo daleko. Wazne jest bowiem to, czy ci z bliska i
      daleka maja jakies pozyteczne propozycje. Teraz te pokrzykiwania jednych na
      drugich to walka propagandowa i zadnej w tym tresci. Komu do kogo jest blizej
      zobaczymy pewnie po wyborach - wowczas o tej bliskosci beda decydowaly nie
      upodobania ale procenty.
      • omamiony.wiedzmin Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 12:17
        komcic napisał:

> Ja jestem sympatykiem ludzi rozumnych. Dla mnie jest wszystko jedno do kogo
        > kumu jest blisko, a do kogo daleko. Wazne jest bowiem to, czy ci z bliska i
        > daleka maja jakies pozyteczne propozycje. Teraz te pokrzykiwania jednych na
        > drugich to walka propagandowa i zadnej w tym tresci. Komu do kogo jest blizej
        > zobaczymy pewnie po wyborach - wowczas o tej bliskosci beda decydowaly nie
        > upodobania ale procenty.
        Niby masz rację ale dlaczego trzeba czekać?
        Czy populizm jest jedyną bronią wyborczą?
        A co z programami ?
        Czy oni naprawdę nie widzą,że społeczeństwo (przynajmniej ta część którą znam)
        zaczyna równo olewać te wojenki podjazdowe i może nie pójść głosować?
        Zamiast zbliżać się do społeczeństwa obywatelskiego ,oddalamy się od niego w
        szybkim tempie.Ludzie chcą jakiejś nadziei ,a nie tylko niekończących się wojen
        polsko-polskich.
        • komcic Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 12:30
          > A co z programami ?

To nie programy decyduja o sukcesie wyborczym, ale propaganda i dlatego
          politycy niezbyt chetnie nad programami pracuja. Niestety w swojej masie
          spoleczenstwo nie jest zainteresowane programami, a wlasnie ta masa decyduje.
          Propaganda sejmowych partii opozycyjnych byla budowana na walce z koalicja
          rzadowa, nie moga wiec teraz mowic, ze im blisko do jakiejs partii, w ktorej sa
          byli prominentni czlonkowie SLD.

> Czy oni naprawdę nie widzą,że społeczeństwo (przynajmniej ta część którą
          znam) zaczyna równo olewać te wojenki podjazdowe i może nie pójść głosować?
          > Zamiast zbliżać się do społeczeństwa obywatelskiego ,oddalamy się od niego w
          > szybkim tempie.Ludzie chcą jakiejś nadziei ,a nie tylko niekończących się
          wojen polsko-polskich.

Zgadzam sie w pelni. Niestety jakosc obecnej elity politycznej w Sejmie jest
          jak najgorszej jakosci - takiej jakie jest spoleczenstwo, ktore durniow wybiera
          do Sejmu.
      • t1s Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 12:31
        komcic napisał:

> Ja jestem sympatykiem ludzi rozumnych

Ciekawe, ze tak mówią wszyscy, u któryc tego rozumu, krzty nie można się
        doszukać.
        • komcic Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 15:05
          Znasz mnie, ze tak mowisz? Jestes jednym z tych propagatorow chamstwa na forum?
    • ossey Re: PO daleko jest przede wszystkim do 06.03.05, 13:07
      ciemnoty z SLD wywodzacych sie z "inteligecji pracujacej"tzw elit z pod znaku
      "nie matura a chec szczera zrobi z ciebie..." , pseudo humanistow( tow.
      Szyszkowska,Sroda i nie tylko) oraz wszelkiej masci obroncow "rownosci i
      sprawiedliwosci" .
      • nabukko Re: PO daleko jest przede wszystkim do 06.03.05, 19:28
        to i Geremków, Balcerowiczów, Olechowskich itp. miernoto?
    • platformiak Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 14:16
      To ja, to ja!!! Rokita czsami mówi głupoty. Z kontekstu mozna wywnioskować że
      chodzi mu bardziej o to że blizej PO do PiS niz do PD
      • borbali Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 16:17
        Słuchałem dzisiaj audycję Olejnik i mogę z całym naciskiem podkreślić,że Rokita
        nie powiedział ,że jest mu bliżej do LPR-u niż do PD.To autor tego wątka
        zmanewrował wypowiedż Rokity,aby go zdyskredytować.
        Rokita mówi rozsądnie,logicznie,jasno i dobitnie.Tak było i w tym programie.
        O głowę przewyższał poziomem wypowiedzi pozostałych dyskutantów i śmiem
        twierdzić,że dlatego założono ten wątek,aby spróbować zatuszować bardzo
        pozytywne wrażenie jakie wywołał.
        Rokita nie ma konkurencji w kraju, jeżeli chodzi pozytywne wrażenie jakie
        wywołuje w dyskusjach radiowych.W TV jest trochę słabszy.
        • omamiony.wiedzmin Re: Do forumowych sympatyków Platformy-raz jeszcze 06.03.05, 18:57
          radiozet.wp.pl/rozmowy_gosc.html?wid=6788275
          Próbowałem co nieco spisac z taśmy :)
          Na poczatku audycji m.in.
          Rokita - "jedyny cel Partii Demokratycznej to ratowanie sld"
          później
          Nałęcz do Rokity :
          "do kogo platformie bliżej do PD czy LPR"
          Rokita;
          "jedynym przeciwnikiem Polski uczciwej jest obóz
          Belki,Kwasniewskiego.Hausnera..."
          Nałęcz;
          "konkretnie ,bliżej panu do Mazowieckiego czy Giertycha?"
          Rokita:
          "Polska uczciwa musi dziś wygrać z obozem posteseldowskim"
          Wybaczcie mi Szanowni fani PO moja omamioną logikę- jeśli jedynym celem PD
          według Jasia jest ratowanie SLD,to jedynym przeciwnikiem Rokitniej Polski
          Uczciwej jest SLD i jego obrońcy - Partia Demokratyczna.
          Chyba ,ze właściwi interpretatorzy słów Naszego Jedynego i Nieomylnego Słońca
          Krakówka wytłumaczą mi co innego miał na myśli.
          Oprócz tego Marysia twierdzi,ze ludzie z solidarnościowym i antykomunistycznym
          rodowodem rzucają legitymacjami UW ,na wiesć o Belce i Hausnerze.
          Na pytanie Olejnik czy moze podać inne przykłady niż opisany w prasie
          zielonogórski - brak reakcji.
          Frasyniuk.Mazowiecki,Lityński itd.itp to według Jasia ludzie o komunistycznym
          rodowodzie skoro nie rzucili legitymacji ???
          Czy to ja taki omamiony czy Jasiowi Pinokio wydłuża się NOS ???
          borbali napisał:
          Rokita mówi rozsądnie,logicznie,jasno i dobitnie.
          ----------
          Tak Szanowny Borbali to pewnie ten długo oczekiwany i wytęskniony mesjasz
          mówiacy "tak-tak,nie-nie",który przeprowadzi nas przez morze CZERWONE to krainy
          wiecznej szczęśliwości :)))
          borbali napisał:
          To autor tego wątka
          > zmanewrował wypowiedż Rokity,aby go zdyskredytować.
          ------------
          Autorowi wątka zdawało się,że jest mu jednak blisko do sympatyków PO.
          Uważa,ze Rokita od dłuższego juz czasu przemawia kaczym językiem i był ciekawy
          czy zwolennicy platformy popierają tą PISową filozofię.
          I tyle :)
          pozdrawiam

• platformiak Re: Do forumowych sympatyków Platformy-raz jeszcz 06.03.05, 18:59

> radiozet.wp.pl/rozmowy_gosc.html?wid=6788275
            > Próbowałem co nieco spisac z taśmy :)
            > Na poczatku audycji m.in.
            > Rokita - "jedyny cel Partii Demokratycznej to ratowanie sld"
            > później
            > Nałęcz do Rokity :
            > "do kogo platformie bliżej do PD czy LPR"
            > Rokita;
            > "jedynym przeciwnikiem Polski uczciwej jest obóz
            > Belki,Kwasniewskiego.Hausnera..."
            > Nałęcz;
            > "konkretnie ,bliżej panu do Mazowieckiego czy Giertycha?"
            > Rokita:
            > "Polska uczciwa musi dziś wygrać z obozem posteseldowskim"
            > Wybaczcie mi Szanowni fani PO moja omamioną logikę- jeśli jedynym celem PD
            > według Jasia jest ratowanie SLD,to jedynym przeciwnikiem Rokitniej Polski
            > Uczciwej jest SLD i jego obrońcy - Partia Demokratyczna.
            > Chyba ,ze właściwi interpretatorzy słów Naszego Jedynego i Nieomylnego
            Słońca
            > Krakówka wytłumaczą mi co innego miał na myśli.
            > Oprócz tego Marysia twierdzi,ze ludzie z solidarnościowym i
            antykomunistycznym
            >
            > rodowodem rzucają legitymacjami UW ,na wiesć o Belce i Hausnerze.
            > Na pytanie Olejnik czy moze podać inne przykłady niż opisany w prasie
            > zielonogórski - brak reakcji.
            > Frasyniuk.Mazowiecki,Lityński itd.itp to według Jasia ludzie o
            komunistycznym
            > rodowodzie skoro nie rzucili legitymacji ???
            > Czy to ja taki omamiony czy Jasiowi Pinokio wydłuża się NOS ???
            > borbali napisał:
            > Rokita mówi rozsądnie,logicznie,jasno i dobitnie.
            > ----------
            > Tak Szanowny Borbali to pewnie ten długo oczekiwany i wytęskniony mesjasz
            > mówiacy "tak-tak,nie-nie",który przeprowadzi nas przez morze CZERWONE to
            krainy
            >
            > wiecznej szczęśliwości :)))
            > borbali napisał:
            > To autor tego wątka
            > > zmanewrował wypowiedż Rokity,aby go zdyskredytować.
            > ------------
            > Autorowi wątka zdawało się,że jest mu jednak blisko do sympatyków PO.
            > Uważa,ze Rokita od dłuższego juz czasu przemawia kaczym językiem i był
            ciekawy
            >
            > czy zwolennicy platformy popierają tą PISową filozofię.
            > I tyle :)
            > pozdrawiam

Przeciw SLD ale nie z LPRem.
            >
            • omamiony.wiedzmin Re: Do forumowych sympatyków Platformy-raz jeszcz 06.03.05, 19:14
              platformiak napisał:
              Przeciw SLD ale nie z LPRem.

A co z Tajnymi Współpracownikami UB i Obrońcami Komuchów z Partii
              Demokratycznej ???
              zimno-zimno czy cieplej -cieplej :)
              • borbali Re: Do forumowych sympatyków Platformy 06.03.05, 23:02
                Dziękuję Wiedżminie,że mnie zaczepiasz.Muszę cię pochwalić,że jesteś tak
                spostrzegawczy.Ale ta twoja spostrzegawczość ma zastosowanie na niwie
                filozoficznej,natomiast w polityce zerowe.Aby ci ułatwić zrozumienie różnicy
                między językiem filozofa i polityka należy porównać polityka Rokitę i filozofa
                Mazowieckiego.
                "Dokonania" w polityce Mazowieckiego;
                -przegrane wybory prezydenckie,
                -utrata stanowiska premiera,
                -kolejne przepoczwarzanie partii od ROAD do UW i jej utopienie,
                -historyczne zaprzyjażnienie gorącego katolika z bezbożnikami.
                Dokonania dwa razy młodszego Rokity nie będę przytaczał bo ślepy to widzi.
                Pomimo całego szacunku do wieku i mądrości to Pan Mazowiecki politykiem jest
                żadnym i powinien dać sobie z tym spokój podobnie jak Wiedżmin z dyskutowaniem
                o niej na necie.

• omamiony.wiedzmin Re: Do forumowych sympatyków Platformy 07.03.05, 00:10
                  borbali napisał:

> Dziękuję Wiedżminie,że mnie zaczepiasz.Muszę cię pochwalić,że jesteś tak
                  > spostrzegawczy.Ale ta twoja spostrzegawczość ma zastosowanie na niwie
                  > filozoficznej,natomiast w polityce zerowe.Aby ci ułatwić zrozumienie różnicy
                  > między językiem filozofa i polityka należy porównać polityka Rokitę i
                  filozofa
                  > Mazowieckiego.
                  > "Dokonania" w polityce Mazowieckiego;
                  > -przegrane wybory prezydenckie,
                  > -utrata stanowiska premiera,
                  > -kolejne przepoczwarzanie partii od ROAD do UW i jej utopienie,
                  > -historyczne zaprzyjażnienie gorącego katolika z bezbożnikami.
                  > Dokonania dwa razy młodszego Rokity nie będę przytaczał bo ślepy to widzi.
                  > Pomimo całego szacunku do wieku i mądrości to Pan Mazowiecki politykiem jest
                  > żadnym i powinien dać sobie z tym spokój podobnie jak Wiedżmin z
                  dyskutowaniem
                  > o niej na necie.
                  A ja tak delikatnie się starałem ,nie chciałem Cię dotknąć :)
                  Zrozumienia różnicy miedzy p.Mazowieckim a Rokitą nie musisz mi ułatwiać .
                  Gołym i niekoniecznie omamionym wzrokiem widać różnicę kilku klas na korzyść
                  Pana Tadeusza !!!
                  I niniejszym oswiadczam ,ze uszanuję Twe uwielbienie do Janka R.,pod
                  warunkiem ,ze Ty pozwolisz mi jako omamionemu donkiszotowi wielbić mego
                  umiłowanego Ostatniego Michnikanina niekoniecznie z Toboso :)))
                  A jako omamiony z wielkim sercem ,powstrzymam się od komentowania
                  Twoich "dokonań Mazowieckiego " :)))
                  pozdrawiam
    • owca.amarantowa Ja popieram PD! 06.03.05, 23:16
      zreszta to naprawde wszystko jedno, czekam na objawienie sie zbawiciela
      Lechistanu.
    • border Re: Do forumowych sympatyków Platformy 07.03.05, 13:00
      no?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka